#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/11/2009 01:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν οι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι των μεγάλων συγκροτημάτων ταυτίζουν την αλήθεια με τον ΜητσοτακισμόΤου Ρεπόρτερ

Μετά τον Ιό της Ελευθεροτυπίας ο οποίος αναφέρθηκε στην …«Καραμανλικιά Ντόρα» (Και ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» σταυροφόρος της Ντόρας), φαίνεται ότι και άλλα εκλεκτά στελέχη των συγκροτημάτων του Τύπου, καθιστούν δηλωτική την στήριξή τους στην υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη, φέρνοντας για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των «Καραμανλισμό». Ο ρόλος άλλωστε που θα διαδραματίσει το πανίσχυρο «Καραμανλικό Ρεύμα» θα είναι καθοριστικός για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.  

Ενδιαφέρον αποκτά και το γεγονός ότι οι νέοι ή παλιοί (όπως το δει κανείς) υποστηρικτές της κας Μπακογιάννη προέρχονται από την Αριστερά. Ο λόγος, εν προκειμένω, για τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ (στο ΒΗΜΑ παλαιότερα, στα «Νέα» σήμερα) Ηλία Κανέλλη, ο οποίος μέσα από την ιστοσελίδα του Σταύρου Θεοδωράκη protagon.gr, συμμετέχει (κι αυτός) στο σχέδιο αποδόμησης του συνυποψήφιου της κας Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά.

 Σε άρθρο του με τίτλο «Ο Σαμαράς Καραμανλικός;», ο Ηλίας Κανέλλης επιχειρεί να αποδείξει ότι ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, ουδέποτε υπήρξε «θεματοφύλακας του Καραμανλισμού». Έτσι σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ότι: «Μόνον αυτός, λέει, τιμά το «δάκρυ του Εθνάρχη»! Λέει αλήθεια; Όχι φυσικά. Το 1994, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ακόμα πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για «κατάκοπες πολιτικά ηγεσίες» ενώ αποκαλούσε τις πολιτικές επιλογές του Καραμανλή «αδύναμη ή ανεπαρκή στάση». Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι ενδεικτικό του πνεύματος του άρθρου του δημοσιογράφου, το ενδιαφέρον του οποίου είναι, παραδόξως, μεγάλο για την ιδεολογική καθαρότητα στη Νέα Δημοκρατία.

Πλέον είναι εμφανές ότι πολλοί «προοδευτικοί» και «αριστεροί» δημοσιογράφοι ταυτίζονται με την «μεσοχωρίτικη» αντίληψη περί πολιτικής και με τον υποτιθέμενο κεντρογενή φιλελευθερισμό της κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην πραγματικότητα μία ενδεχόμενη εσωκομματική επικράτηση της κας Μπακογιάννη θα εγκαινιάσει την εποχή ενός ιδιότυπου Μπερλουσκονισμού στην Ελλάδα, ενός νέου status στο εγχώριο πολιτικο – δημοσιογραφικό σύμπλεγμα.

Εξ’ άλλου πως θα μπορούσε ο κ. Κανέλλης να είναι κριτικός απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη από την στιγμή που εργάζεται, εκτός από τα Νέα, στον ραδιοφωνικό σταθμό – άντρο του Μητσοτακισμού «Αθήνα 9.84», όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν διευθυντής ο κουμπάρος της υποψήφιας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πολίτης, ο οποίος εργάζεται και ο ίδιος στα «Νέα» και είναι πλέον διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού City FM, ο οποίος θα εκπέμπει ως ΒHMA FM;

Ρεπορτάζ και συμπεράσματα κατά το δοκούν

 Η επιλογή του κ. Κανέλλη να «παίζει» την Ντόρα Μπακογιάννη στην κούρσα για την διαδοχή είναι βέβαια δικαίωμά του. Τι συμβαίνει, όμως, όταν το ρεπορτάζ που παρουσιάζει με στόχο να «χτυπήσει» τον Αντώνη Σαμαρά δεν εξετάζει όλες τις παραμέτρους και τις απόψεις όλων των πλευρών;

 Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ότι «οι υπερπατριωτικές εμμονές του (Σαμαρά) εντέλει ενόχλησαν πολύ την Προεδρία (Κ. Καραμανλή) που διέρρευσε στον Τύπο την έντονη ενόχλησή της. Η ενόχληση εκείνη έγινε οργή όταν ο Αντώνης Σαμαράς πλειοδότησε υπέρ της πρότασης Μιλόσεβιτς για δημιουργία ‘συνομοσπονδίας Νέας Γιουγκοσλαβίας - Ελλάδας-Σκοπίων…Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που φυσικά είχε τη διορατικότητα να μη θέλει να συνδέσει τη θέση της Ελλάδας με τα αποσταθεροποιημένα από τους δολοφονικούς εθνικισμούς Βαλκάνια, δεν δίστασε να βρεθεί στον αντίποδα του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας την πρόταση Μιλόσεβιτς ‘εξωπραγματική και επικίνδυνη’».

 Ο κ. Κανέλλης δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αναπαράγει την Μητσοτακική προπαγάνδα. Δεν αναφέρεται σε τίποτα περισσότερο από την πρόταση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προς τον τέως πρωθυπουργό, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πατέρα της Ντόρας Μπακογιάννη, περί «διαμελισμού των Σκοπίων». Για την πρόταση μάθαμε από συνέντευξη που είχε δώσει την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης (που αλλού;) σε γερμανική εφημερίδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 Μόνο που ο Αντώνης Σαμαρά σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή «οι Φάκελοι» το 2004 είχε δηλώσει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε διαστρεβλώσει την αλήθεια. Όπως είχε αποκαλύψει τότε, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είχε προτείνει στον ίδιο να μετακινήσει 100.000 Σέρβους, οι οποίοι κατοικούσαν τότε στην περιοχή του Τετόβου προς τα σύνορα με την Ελλάδα «ώστε η Ελλάδα να έχει απευθείας σύνορα με την Σερβία».

 Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισημάνει ότι η πρόταση του Μιλόσεβιτς αφορούσε αποκλειστικά σε μετακινήσεις πληθυσμών και όχι σε διαμελισμό των Σκοπίων, όπως αργότερα υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με τον υποψήφιο σήμερα για την αρχηγία στη ΝΔ, διαστρέβλωσε την πρόταση του Μιλόσεβιτς.

 Για κάποιους δημοσιογράφους, σήμερα, φαίνεται ότι οι ισχυρισμοί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αρκούν προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Εξ’ άλλου είναι γνωστό ότι το σύστημα επιχειρηματιών, εξωθεσμικών κέντρων και δημοσιογράφων που στηρίζει τον Μητσοτακισμό, συνεπώς και την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι πανίσχυρο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Edo avatar
  Edo 11/11/2009 01:10:34

  "Ενδιαφέρον αποκτά και το γεγονός ότι οι νέοι ή παλιοί (όπως το δει κανείς) υποστηρικτές της κας Μπακογιάννη προέρχονται από την Αριστερά".

  FactorX από πότε ο ΔΟΛ και ο Ιός είναι Αριστερά; Για άτομα που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με την εκσυγχρονιστική-σημιτική "αριστερά", ναι. Οχι και Αριστερά όμως!

 2. Edo avatar
  Edo 11/11/2009 01:12:22

  Να θυμηθούμε επίσης που κατέληξαν οι προερχόμενοι από την Αριστερά σύμβουλοι του Μητσοτάκη; 'Η εκείνοι που ήταν δίπλα στον Παύλο Μπακογιάννη; Με το που δολοφονήθηκε ο τελευταίος, έγινε κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και "παρα τω πρωθυποπουργώ" η Ντόρα, άπαντας ή έφυγαν ή πήραν πόδι.

 3. herbie avatar
  herbie 11/11/2009 01:35:20

  τί παραπάνω κάνουν δηλαδή από το antinews? (απλώς από την άλλη πλευρά).Αν διαβάζει κανείς μόνο antinews μπορεί άνετα να ζωγραφίσει τον σαμαρά με ένα φωτοστέφανο.Μακάρι να ήταν αλήθεια.Να τελειώνουν πάντως με τις εκλογές τους να διαβάσουμε και τίποτα άλλο.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ herbie 11/11/2009 01:38:24

   Ωραία λοιπόν γιατί βρίσκεσαι εδώ; Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να άκούς και να διαβάζεις μόνο αυτούς.

   • herbie avatar
    herbie @ ΠΕΤΡΟΣ 12/11/2009 03:25:56

    ελληνικά γράφω,τί είναι αυτό?αλλού μάλλον πήγαινε το σχόλιο

 4. Ρεγιαντης avatar
  Ρεγιαντης 11/11/2009 01:36:51

  Οταν χθες διαβασα το αρθρο του κυριου Κανελλη, κοιταζα και ξανακοιταζα να δω τον υπογραφοντα. Απορησα διαβαζοντας το ''Ηλιας Κανελλης''. Ημουν σιγουρος οτι θα εβλεπα την υπογραφη του Μητσοτακη, ή Βουλτεψη (δεν εννοω την κορη), ή Χατζηνικολακη΄.
  Ειλικρινα απορω με το ποσο καλα οργανωμενη ειναι η Θεοδωρα στα θεματα του ελεγχου του τυπου. Αληθεια που ηταν ολοι αυτοι οταν εψαχνε απεγνωσμενα η ΝΔ να βρει καποια μεσα να την στηριξουν? Μαλλον ηταν απασχολημενοι με την στηριξη του Γιωργακη.

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Ρεγιαντης 11/11/2009 02:40:17

   Ο αόρατος θίασος ήταν έτοιμος από καιρό, να μπει στην πόλη με τις εξαίσιες μουσικές του. Δυστυχώς, όμως, η τύχη του ενδίδει πια και θα την αποχαιρετήσει.

 5. sayra avatar
  sayra 11/11/2009 07:30:22

  Καλά μυαλό δεν έβαλαν μετά την αποτυχία τους να εκλέξουν τον Βενιζέλο στο ΠΑΣΟΚ; Εκαψαν τώρα και την Ντόρα, αλλά το σύστημα προνόησε, στέλνοντας το ναυτικό στον Σαμαρά.....

 6. lady girl avatar
  lady girl 11/11/2009 09:03:47

  Υπάρχει ένα μυστήριο με όσους προσλαμβάνονται στον 9,84. Γίνονται Ντοράκια. Μετρήστε κουμπάρους, φίλους, επιρροές στα μικρόφωνα του σταθμού...

 7. πρώτα η ελλάδα avatar
  πρώτα η ελλάδα 11/11/2009 10:36:19

  Δεν είναι και πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς πόσο τρέμουν τον Αντώνη Σαμαρά οι μηχανισμοί προπαγάνδας του πασόκ.
  Είναι απίστευτο και όμως αληθινό.
  ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!
  Είδατε που όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ρημάδα την κοινωνία;
  Συνεχείς αναρτήσεις στα prasina blogs με διακριτικό below the line υπέρ της Ντόρας, επιτηδευμένα σχόλια παντού, μαιμού γκάλοπ που υπονοούν ρεύμα νίκης, συνεχής προβολή των δηλώσεών της επί παντός επιστητού και ένα σωρό άλλες κατινιές.
  Πχ. Κάθε "στρατόπεδο" έχει τους σοβαρούς στρατιώτες και τους γραφικούς στρατιώτες. Τα Γιωργοκάναλα δείχνουν συνεχώς τους γραφικούς του Σαμαρά και τους σοβαρούς της αυτοκράτειρας. Καλό έ;
  Ξέρουν βλέπεις πολύ καλό marketing, ξέρουν εξαιρετικό marketing.
  Ξέρουν ότι εάν ΕΜΕΙΣ πέσουμε στην παγίδα να εκλέξουμε τη Ντόρα και την παρέα της που υπέσκαψαν τον Καραμανλή, μετά το να ρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στο 20% θα είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.
  Κρατάνε πολλούς πολλούς άσσους στο μανίκι σε βάρος της κυρίας Μητσοτάκη και θα τους βγάλουν την κατάλληλη στιγμή.
  Τώρα όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
  Εάν κατορθώσουν να μας την "φυτέψουν" ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
  Μετά όμως κλάφτα χαράλαμπε, πολύ αργά για δάκρυα, Στέλλα.
  Άρα το τί θα συμβεί στη Νέα Δημοκρατία εξαρτάται μόνο από εμάς.
  ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ;
  Θα καταλάβει το πράσινο παιγνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του;
  Θέλω να πιστεύω, ναι.
  Πάντα πίστευα ότι αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον νεοδημοκράτη ψηφοφόρο και τον πασόκο ψηφοφόρο.
  Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ, Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ.
  Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα δείξουν εάν αυτό πράγματι ισχύει.

 8. Sorty avatar
  Sorty 11/11/2009 13:29:08

  Ντόρα από τον πρώτο γύρο. Το έχουμε τελειώσει το ζήτημα.

 9. fatfat avatar
  fatfat 11/11/2009 13:45:14

  το θέμα δεν είναι αν κάποιοι δημοσιογράφοι στηρίζουν κάποιον από τους υποψηφίους.....το κρίσιμο είναι αν ο κύριος Κανέλλης και ο κάθε κύριος Κανέλλης γράφουν στα άρθρα τους ψέμματα.....έχει ή δεν έχει καταφερθεί στο παρελθόν(και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 1992-1994) ο κύριος Σαμαράς εναντίον του Κων/νου Καραμανλή?

 10. fatfat avatar
  fatfat 11/11/2009 13:50:15

  @ ΠΕΤΡΟΣ.....δεν κατάλαβα.... επειδή ο herbie δεν συμφωνεί με αυτά που γράφετε οι περισσότεροι εδώ μέσα,με την προσπάθεια "αγιοποίησης" του κυρίου Σαμαρά, δεν έχει το δικαίωμα να διαβάζει τα κείμενα ή να τα σχολιάζει? Δεν μπορείς να του επιβάλλεις σε ποια sιte θα μπαίνει, όπως δεν μπορεί -και δεν πρέπει - κανένας να το επιβάλλει και σε εσένα.

 11. varnava avatar
  varnava 11/11/2009 15:40:26

  Συμφωνώ, αν θέλετε να σας διαβάζουν μόνο οι υποστηρικτές του Σαμαρά, τότε να το κάνετε σαφές σε όλους. Γιατί όσοι επιθυμούν έναν ειλικρινή διάλογο με επιχειρήματα και ιστορικές αλήθειες σίγουρα απογοητέυονται μπαίνοντας εδώ μέσα που όλα λογοκρίνονται υπέρ του κ. Σαμαρά. Σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν έριξε και την κυβέρνηση το 1993. Ελεος.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ varnava 11/11/2009 15:45:11

   Επιχειρήματα; What do you mean?

   Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε. Μέχρι στιγμής μόνον αοριστολογίες περί του ότι θα γίνει πιο εύκολα πρωθυπουργός. Κανένας δεν μας λέει γιατί. Θα φύγει όλη η δεξία στο ΛΑΟΣ και από το κέντρο αντιπαθούν το Μητσοτάκη, οπότε ούτε αυτό ισχύει.

   Για όλα τα άλλα δεν μας λέτε τίποτα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ varnava 11/11/2009 15:50:53

   no mercy

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 11/11/2009 15:57:03

    παρτυ εχουμε ?? πανικος ! BOB παντα

    ΠΠ

  • loretta avatar
   loretta @ varnava 11/11/2009 15:57:24

   varnava

   στο κατω κατω ο καθενας εδω ελευθερα μεταφερει τις αποψεις του....τωρα αν δεν σου αρεσουν αυητα που ακους η δεν συμφωνεις μαζι τους....Ε ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

  • Roulis avatar
   Roulis @ varnava 11/11/2009 16:05:18

   Pantws o epitimos arxhgos ths Agias Oikogeneias tote yposthrize oti o Alafouzos ton erixe...

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/11/2009 02:09:34

  O Λιάκος ο Κανέλλης πού σκύλευε πάνω στά πτώματα τών Ισαάκ και Σολωμού λέγοντας πώς η στάση τους ηταν παρομοια με των Γκρίζων Λύκων τι έμμισθες θέσεις κατέχει ρε παιδιά πουγινε και Ντοράκιας ο δηθεν ΄αριστερούλης΄??Καλά αυτός βεβαια με το πού ακούει τη λέξη ΄πατρίδα΄βγάζει αναφυλαξία εδώ και χρόνια.

  Πάντως διαβάζω στο protagon τού Θεοδωράκη ,οπου εμφανιζεται ο Λιάκος Ντορικότερος και απο τον Μπαμπά της, απο αναγνώστη-σχολιαστή πώς εχει δυο έμμισθες θεσεις μια ως Υπάλληλος τού Υπουργειου πολιτισμού και μια ως υπαλληλος του 9.84...Και πώς και στις δυό τον διορισε η Ντόρα..
  Και δεν ειδα καμιά διαψευση απο το εν λόγω ιστότοπο..
  Το σχολιο εχει μεινει εκεί αναπάντητο..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.