#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2011 08:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν οι μικροί βγαίνουν μπροστά και δείχνουν το δρόμο…Ακόμη ένα πλήγμα δέχτηκε το πανεπιστήμιο!! Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος για την κατάληψη της Νομικής!! Κάθε μέρα το πανεπιστήμιο αλλά και γενικότερα η δημόσια εκπαίδευση στην χώρα απαξιώνεται και καταρρακώνεται με ευθύνη κυρίως των μεγάλων. Είναι όμως αυτή η αληθινή εικόνα των μαθητών και των φοιτητών; Είναι αληθινή η εικόνα της απαξιωμένης Ελλάδας της γνώσης και της μόρφωσης;

Σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ για το εξωσχολικό διάβασμα ανάμεσα σε 35 χώρες, οι Έλληνες δεκαπεντάχρονοι μαθητές βρέθηκαν στην πρώτη θέση!! Όπου κι αν γυρίσει κανείς θα δει Έλληνες μαθητές να σαρώνουν βραβεία σε μαθηματικές εταιρείες και παγκόσμιους διαγωνισμούς πληροφορικής! Τα μεγαλύτερα τεχνολογικά ιδρύματα παγκόσμια, όπως το ΜΙΤ και το Caltech αλλά και τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Stanford, το Columbia δρέπουν κάθε χρόνο στα απαιτητικά τους προπτυχιακά προγράμματα τον ανθό των ανθών των ελλήνων μαθητών!! Οι Έλληνες μαθητές εισέρχονται στο ελληνικό πανεπιστήμιο μετά από μια πραγματικά κοπιώδη προσπάθεια που δεν συγκρίνεται με αυτή των συνομήλικων τους στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Το επίπεδο των εισερχομένων φοιτητών στις «μεγάλες» σχολές Ιατρικές, Πολυτεχνεία, Νομικές, ΑΣΟΕΕ είναι πολύ υψηλό ανεξάρτητα από την κατάληξη τους κατά την διάρκεια των σπουδών τους λόγω τρομακτικών εγγενών αδυναμιών του ελληνικού πανεπιστημίου. Πώς, λοιπόν, ένα τέτοιο εκρηκτικό δυναμικό απενεργοποιείται και καταλήγει να αποτελεί μέρος μιας απαξιωμένης δομής, του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου; Που και πως διοχετεύεται τελικά η ορμή, η αμφισβήτηση, ο δυναμισμός των δεκαοκτάχρονων;

Πριν δυο-τρεις μέρες μια κομματική νεολαία, η ΔΑΠ, μετά από δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο για τα θέματα παιδείας, που κράτησε περίπου τέσσερις μήνες και όπου όποιοι την παρακολουθήσαμε διαδικτυακά ανέδειξε μια πλειάδα παραμέτρων και προβληματικής, κατέληξε σε κάποια βασικά σημεία που παρουσιάστηκαν σε δημόσια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πέρα από τα σημεία που αναφέρονται στην αυστηρότερη εσωτερική αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού και τη σύνδεση των αποτελεσμάτων της εξωτερικής αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση, την αντικατάσταση των συγγραμμάτων με e-readers και e-books, την ίδρυση παραρτημάτων των ελληνικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό και την χορήγηση κινήτρων για τον επαναπατρισμό επιφανών Ελλήνων επιστημόνων, οι νεολαίοι προχώρησαν και σε δικά τους ζητήματα-ταμπού κάνοντας τολμηρές προτάσεις για το άσυλο, τον παρηκμασμένο θεσμό της ΕΦΕΕ, τις φοιτητικές εκλογές. Δυστυχώς, το πόνημα των παιδιών δεν έτυχε της προβολής που του άρμοζε από τα μέσα!! Ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, μοιάζει να έχει έρθει ο καιρός που το πεδίο της εκπαίδευσης δεν θα αποτελεί χώρο πολίτικης αντιπαράθεσης με παλαιοκομματικούς όρους. Οι ισχυρότερες φοιτητικές παρατάξεις, αυτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται κάθετα αρνητικές στην ύπαρξη χώρων εντός (!) των ΑΕΙ που τελούν υπό κατάληψη και ζητούν ομόφωνα την εφαρμογή του νόμου. Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι εκεί για να διασφαλίσουν την ποιότητα των σπουδών τους, την αριστεία και την καινοτομία και ΟΧΙ την συναλλαγή με τα όργανα διοίκησης!!

Είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί με τις τοποθετήσεις της κομματικής νεολαίας της ΔΑΠ φαίνεται ότι ο καιρός των εκδρομών στην Αράχοβα και τη Μύκονο ως τόπων προβληματισμού (…) έχει περάσει ανεπιστρεπτί!! Φαίνεται ότι οι νεολαίοι προχωρούν σε ρηξικέλευθες προτάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του στελεχιακού δυναμικού των υπουργείων παιδείας του παρελθόντος και του παρόντος. Αφουγκραζόμαστε και ακούμε…

Στη γκρίζα φάση που περνάει η χώρα, οι νεολαίοι με τις προτάσεις τους βγαίνουν λυτρωτικά μπροστά και δείχνουν το δρόμο. «Σκιτσάρουν» με κέφι το νέο πρόσωπο της Ελλάδας: το μέλλον του μέλλοντός μας έχει χρώμα, αρμονία, αισιοδοξία και προπαντός δίνει Ελπίδα!!!

Από effie B.

Τα 11 βασικότερα σημεία της νέας Πρότασης Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στηρίζουμε την απευθείας ιδιωτική χρηματοδότηση ως συμπληρωματικό μέτρο οικονομικής ενίσχυσης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ενθαρρύνουμε τη δυνατότητα επιχειρήσεων να χρηματοδοτούν τη λειτουργία μεταπτυχιακών σπουδών με απώτερο σκοπό την αμεσότερη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Προτείνουμε την αυστηρότερη εσωτερική αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού. Όσοι καθηγητές εμφανίζουν συνεχείς αρνητικές κρίσεις ή αποδεικνύονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να αντιμετωπίζουν κυρώσεις που θα φτάνουν μέχρι το σημείο έκπτωσης του ακαδημαϊκού αξιώματός τους.

Συνδέουμε τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση, μέσω επίσημης κατάταξης των ελληνικών ιδρυμάτων. Πέρα από την πάγια χρηματοδότηση που θα λαμβάνουν τα ιδρύματα για τις λειτουργικές τους ανάγκες, θα πρέπει να λαμβάνουν bonus χρηματοδότησης ανάλογα με την κατάταξή τους.

Ζητάμε την ίδρυση παραρτημάτων των ελληνικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό. Στόχος θα πρέπει να είναι η εξαγωγή της ελληνικής γνώσης στο εξωτερικό κι η εισροή εσόδων στα ελληνικά ιδρύματα, κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του αραβικού κόσμου.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η χορήγηση κινήτρων για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων που ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό.

Προτείνουμε ως μοντέλο ακαδημαϊκής διακυβέρνησης το εξής: i) Σύγκλητος (με αυστηρά ακαδημαϊκά καθήκοντα και επίβλεψη του 4ετούς προγραμματισμού), ii) Πρυτανικό Συμβούλιο (εκτελεστική και διοικητική διαχείριση – σύνθεση: Πρύτανης, Αντιπρυτάνεις, Εκτελεστικός Διευθυντής, εκπρόσωπος φοιτητών). Ο Εκτελεστικός Διευθυντής θα προέρχεται από την ανοιχτή αγορά με καθήκοντα οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, iii) Συμβούλιο Στήριξης. Προτείνουμε τη δημιουργία Συμβουλίου Στήριξης με συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του ιδρύματος, ανθρώπους της αγοράς και τοπικούς φορείς. Στόχος η διάδοση της καλής φήμης του ιδρύματος και η προσέλκυση επιπλέον εσόδων.

Θεωρούμε αναγκαίο να χορηγούνται στους φοιτητές e-readers και e-books προς αντικατάσταση των συγγραμμάτων. Ένα e-reader κοστίζει περίπου 150 ευρώ την ίδια στιγμή που το κόστος των συγγραμμάτων μπορεί να φτάσει και στην τετραπλάσια τιμή. Έτσι θα εξοικονομηθούν δαπάνες για βελτίωση των υποδομών και παράλληλα θα γίνει πράξη το θεσμό του πολλαπλού συγγράμματος που σήμερα υπολειτουργεί.

Χρειάζεται κατάργηση του θεσμού της ΕΦΕΕ – δημιουργία νέου οργάνου - Διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών κάθε δύο χρόνια με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στις παρατάξεις να παράγουν ουσιαστικές προτάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μην αφοσιώνονται αποκλειστικά και μόνο στις εκλογές. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι σήμερα η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που δεν έχουν εκπρόσωπο φοιτητών στις ευρωπαϊκές διασκέψεις για την Παιδεία..

Πιστεύουμε για το Άσυλο πως «Οι δημόσιες αρχές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν κάθε φορά που διαπράττονται εγκληματικές πράξεις με απλή καταγγελία». Στηρίζουμε την προστασία της διακίνησης ιδεών, διδασκαλίας και συνδικαλισμού αλλά λέμε όχι στο άσυλο ανομίας. Προτείνεται η δημιουργία Πανεπιστημιακής ομάδας που θα αναλάβει τη φύλαξη και ενημέρωση των αρχών.

Θέλουμε να επιτραπεί η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων. Τα νέα ιδρύματα θα πρέπει να διέπονται από αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας και αξιολόγησης ενισχύοντας τον ανταγωνισμό με τα δημόσια ιδρύματα.

Είναι αναγκαία η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στις μέρες μας που το Λύκειο έχει εξελιχθεί σε απέραντο εξεταστικό κέντρο και η παραπαιδεία ανθεί, είναι αναγκαία η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων. Τα ακαδημαϊκά Τμήματα οφείλουν να έχουν ουσιαστικό λόγο στην επιλογή των εισακτέων και του αριθμού τους

Όραμα μας, είναι μέσα από τολμηρές και ριζοσπαστικές προτάσεις όπως αυτές, να δώσουμε στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ την απαραίτητη «ανάσα ζωής» που θα τους επιτρέψει να ξεχωρίσουν στο διεθνή ανταγωνισμό και να παράγουν αξιόλογους επιστήμονες που θα απολαμβάνουν “πτυχία με αξία” και βρίσκουν εύκολα και άμεσα δουλειά στο αντικείμενο σπουδών τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/02/2011 10:24:21

  Η ΔΑΠ πάντοτε είχε προτάσεις. Από τότε που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα. Δεν ήταν μόνο εκδρομές κ.λπ. Τα περί εκδρομών και πάρτυ είναι δικαιολογίες της ΠΑΣΠ (τα μέλη της οποίας όταν μεγαλώσουν γίνονται παράγοντες του ΠΑΣΟΚ), των ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ (τα μέλη των οποίων που όταν ενηλικιωθούν γίνονται επίσης ΠΑΣΟΚ) και των λοιπών για να δικαιολογήσουν την δική τους ανυπαρξία προτάσεων και τη μοναδική ενασχόλησή τους με τις διαμαρτυρίες κατά του "συστήματος" (για του οποίου την εδραίωση έχουν συμβάλλει ποικιλοτρόπως). Η ΔΑΠ διοργάνωνε και εκδηλώσεις διασκέδασης αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο σκοπός ύπαρξης των πολιτικών νεολαιών δεν είναι να μυήσουν τον κάθε φοιτητή στην επαναστατική γυμναστική της αριστεράς και της προ..σόδου αλλά να τον συσπειρώσουν γύρω από κοινούς στόχους για την βελτίωση κατ' αρχήν των συνθηκών φοίτησης και κατά δεύτερον της παιδείας γενικότερα.
  Οι σαμαρικότεροι του Σαμαρά προσβάλλουν τον ίδιο τον Σαμαρά όταν παρουσιάζουν ότι τώρα μόνο έχει η ΔΑΠ προτάσεις ενώ δήθεν παλαιότερα δεν είχε και ασχολιόταν με τις εκδρομές. Θυμίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους ιδρυτές της ΔΑΠ με προτροπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και από την αρχή μαζί με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της εποχής εκείνης αντιτάχθηκαν στη φτηνή επαναστατολογία ενάντια στον ιμπεριαλισμό (ο διεθνισμός του κ..... τρομάρα μας) και κατέθεταν "Προτάσεις Παιδείας" (έτσι λέγονταν από τότε), μια παράδοση που συνεχίστηκε είτε λίγο είτε πολύ από όλα τα προεδρεία της ΔΑΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ.

  Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ήταν πάντοτε κατά των προτάσεων. Δεν τους ενδιέφερε γιατί αυτό δεν πουλούσε στην κομματική τους πελατεία. Ο στόχος τους ήταν να στρατεύσουν αυριανούς ψηφοφόρους κυρίως του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως της Αριστεράς.

  Ένας παλιός Δαπίτης

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/02/2011 10:28:02

   "δικαιολογίες της ΠΑΣΠ (τα μέλη της οποίας όταν μεγαλώσουν γίνονται παράγοντες του ΠΑΣΟΚ), των ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ (τα μέλη των οποίων όταν ενηλικιωθούν γίνονται επίσης ΠΑΣΟΚ)".

   Αυτό το σχόλιο προέκυψε από την ενθύμηση προσώπων που έιχαν αυτήν ακριβώς την εξέλιξη. Δηλαδή ως φοιτητές ήταν ντεμί επαναστάτες (ΠΑΣΠ) και μετά έγιναν κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣοκ με θέσεις στο δημόσιο κ.λπ. Άλλοι ως φοιτητές ήταν πιο φανατικοί επαναστάτες (ΠΚΣ) ή και σκληροπυρηνικοί (ΕΑΑΚ) αλλά αργότερα ω του θαύματος έγιναν και αυτοί ΠΑΣΟκ. Τί περίεργο ... Το βόλεμα ουδείς εμίσησε

   • anonymous avatar
    anonymous @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/02/2011 10:37:38

    Χωρίς να σημαίνει τίποτα όσον αφορά τη θέση μου, δυστυχώς η ΔΑΠ έχει ταυτιστεί με τις εκδρομές στη Μύκονο και τα πάρτυ στα σκυλάδικα, τα οποία προσπαθεί να μιμηθεί επάξια η ΠΑΣΠ.
    Αυτό εγώ το ονομάζω εκμαυλισμό της νεολαίας.
    Σε ότι αφορά στελέχη που έγιναν υπουργοί μην ξεχνάτε Βουλγαράκη, Μειμαράκη, Στυλιανίδη, Χατζηδάκη κλπ. η ακόμα και Χ'' νικολάου

   • δημης avatar
    δημης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/02/2011 19:51:05

    Δυστυχώς γιά μας τους παλαιότερους όταν η ΔΑΠ έπαιρνε 12% τότε που ο Κοντογιαννόπουλος έδειχνε τα...σχέδια των κτηρίων της ΦΜΣ τονίζοντάς μας "ΚΑΙ 2% ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΔΑΠ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ..." Όταν στα αμφιθέατρα της Αθήνας είμαστε 2 στους 1500...
    Όταν δύο αδέλφια στα κεντρικά της ΔΑΠ μένοντας χωρίς πατέρα έψαχναν και δεν έβρισκαν δουλειά καθαρίστριας για την Μητέρα τους...
    Όταν άλλοι αποσύρονταν πουλώντας βιβλία γιά να ζήσουν....
    (Ρωτήστε τον Πρόεδρο ,τον Τσιγγούνη,τον Λυκουρέντζο κλπ..)
    ΚΑΙ οταν
    Το 1981 και μετά......
    Συνδικαλιστές την ΠΑΣΠ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...
    ΕΚΑΝΑΝ "ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ " ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.....
    ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ (ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΑΜΕ....)
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.... ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑΥΤΗΣ ΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ (ΝΙΚΗΤΑΡΑ 2-4)
    ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ .......

 2. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 26/02/2011 10:36:07

  effie, όπως πάντα, ακριβής... ;)

  • effie B. avatar
   effie B. @ Xrhstos Theocharis 26/02/2011 10:42:16

   anonymous και Xrhstos Theocharis,
   γραμμη και σφουγγαρι στο παρελθον!!!
   Σημασια εχει οτι σημερα:
   "Στη γκρίζα φάση που περνάει η χώρα, οι νεολαίοι με τις προτάσεις τους βγαίνουν λυτρωτικά μπροστά και δείχνουν το δρόμο. «Σκιτσάρουν» με κέφι το νέο πρόσωπο της Ελλάδας: το μέλλον του μέλλοντός μας έχει χρώμα, αρμονία, αισιοδοξία και προπαντός δίνει Ελπίδα!!!"
   Με αυτο θα παμε!!!!

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ effie B. 26/02/2011 10:51:13

    Θα δούμε από Σεπτέμβρη... κι αν με χτίσουν καθαρίζεις εσύ effie :P

    • effie B. avatar
     effie B. @ Xrhstos Theocharis 26/02/2011 11:41:33

     Ολοι μαζι θα καθαρισουμε με τη βοηθεια των παιδιων!!!
     Ειμαστε ολοι μαζι στην προσπαθεια...
     Την καλημερα μου...

 3. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 26/02/2011 10:47:43

  Κάπου σε έχασα όταν μετά το "τα μέλη της οποίας (ΠΑΣΠ) όταν μεγαλώσουν γίνονται παράγοντες του ΠΑΣΟΚ," προσέθεσες το "ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους ιδρυτές της ΔΑΠ"... Τελικά τι εννοείς; ότι το να είσαι Πασόκος προερχόμενος από ΠΑΣΠ είναι κατακριτέο ενώ το να είσαι ΝΔίτης προερχόμενος από ΔΑΠ όλα μέλι-γάλα;

 4. victoria avatar
  victoria 26/02/2011 11:02:16

  Και λοιπόν; Μια χαρά τα λένε τα παιδιά.
  Ας ξεκολλήσουμε λίγο, τι σου φταίει ο σημερινός 20-χρονος να μη μιλήσει επειδή πχ ο Βουλγαράκης υπήρξε ΔΑΠ, έλεος.
  Ευχαριστούμε effie για την ενημέρωση.

 5. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 26/02/2011 11:17:29

  Δεν ξέρω άν ανήκει κάπου το κορίτσι που υπογράφει, αλλά όντως της ταιριάζει ο τίτλος:
  H επιστολή της φοιτήτριας Νομικής που της έσκισαν το γραπτό επειδή δεν ...συμπαραστάθηκε στους λαθρομετανάστες

  Σήμερα 31 Ιανουαρίου εξεταζόμουν στη Νομική Αθηνών στο μάθημα του Εμπορικού δικαίου. Η εξέταση άρχισε στις 10.30. Και ξαφνικά ακούγονται από το ισόγειο της σχολής εκνευριστικά πολύ δυνατά κάποια ροκ κομμάτια που είχαν βάλει φοιτητές και μη γνωστών- άγνωστων παρατάξεων και μη οι οποίοι προκλητικά αγνοούσαν όλους τους φοιτητές που έγραφαν σε όλο το
  κτήριο μη μπορώντας να συγκεντρωθούν. Οι 4 επιτηρητές καθηγητές ισχυρίζονταν πως είναι τω όντι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μα πως δεν μπορούν να...
  κάνουν κάτι μιας και με αυτά τα άτομα κανείς δε δύναται να κάνει διάλογο και να συνεννοηθεί.

  Kαι ενώ το κλίμα είναι ήδη τεταμμένο καθώς προσπαθούσαμε να συγκεντρωθούμε και μετα βίας μπορούσαμε, η επίκουρος καθηγήτρια μας προειδοποιεί πως έχει πληροφορίες πως θα έρθουν κάποιοι στην αίθουσα σε λίγο και πως θα προσπαθήσουν να μας αποτρέψουν από το να συνεχίζουμε να γράφουμε!
  Όντως μετά από δέκα λεπτά και ενώ η εξέταση είχε ολοκληρωθεί μετα βίας κατα το ήμισυ μπουκάρουν χτυπώντας τις πόρτες εντός της αιθούσης του αμφιθεάτρου μια ομάδα τραμπούκων με θράσσος και υφάκι και αρχίσουν να ουρλιάζουν και γκαρίζουν απειλώντας- προτρέποντας να σταματήσουν τώρα όλοι να γράφουν γιατί "ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ" και αμέσως να ταχθούν υπέρ του αγώνα των 300 λαθρομεταναστών που πεθαίνουν και υποφέρουν προβαίνοντας σε απεργία πείνας. Όποιος συνεχίζει κατα αυτούς να γράφει μετα την εντολή τους αυτοί " είναι μέγα βουτυρόπαιδο και μεγάλος κάφρος" και δεν θα φύγουν αν δεν σταματήσουν όλοι πάραυτα να γράφουν. Ήταν εντός της αίθουσας και ούρλιαζαν για παραπάνω από δέκα λεπτά "τρώγοντας" και καταναλώνοντας με το έτσι θέλω τον περιορισμένο εκ των πραγμάτων χρόνο μας.
  Ως νοήμων άνθρωπος έχω μάθει να ομιλώ και να αντιστέκομαι όταν κάποιος υποτιμά την οντότητα μου και την αξιοπρέπεια μου. Όταν έχω δίκαιο τολμώ να εκφραστώ , έτσι έμαθα έτσι κάνω και έτσι θα κάνω. Άλλωστε αυτό μας διακρίνει από τις άλλες έμβιες υπάρξεις. Και έτσι έκανα με ότι και αν αυτό μου στοίχισε.

  Σηκώθηκα όρθια και παρακάλεσα με όση ευγένεια μου είχε απομείνει να αποχωρήσουν οι κύριοι αυτοι καθώς παρακωλύουν την υγιη εξέταση του μαθήματος και ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος εξαιτίας τους! Με στόλισαν τότε με απρεπέστατες και επαίσχυντες εκφράσεις που προφανώς δεν αναφέρω γιατι δεν ταιριάζουν στο επίπεδο μου παρα μόνο στο δικό τους επίπεδο- ΔΑΠΕΔΟ. Τότε άρχισε μια άπλυτη θρασύτατη κυρία να με ρωτά ποια είναι η άποψη μου για τους λαθραίους και της απήντησα πως δεν τασσομαι υπερ της παρανομίας. ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕ ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Είμαι κάθετη και ενάντια σε ότι κάλπικο υποκινούμενα παράνομο προσπαθεί να αλλοιώσει, να διαταράξει και να υποθάλψει την κοινωνικη συνοχή και συνέχεια καθώς και την εθνική αξιοπρέπεια και σωτηρία του έθνους μου. Τότε η κυρία αυτή με άρπαξε από το χέρι να με τραβήξει κάτω αλλά αντιστάθηκα και πήρε το ΓΡΑΠΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ. Κανείς δεν αντέδρασε! Και φεύγοντας απείλησε πως θα πληρώσω ακριβά επειδή τόλμησα να μιλήσω και δε θα τολμήσω να βγω από τη σχολή!!

  Αποχώρησα από το αμφιθέατρο και έχασα την εξέταση ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανενόχλητοι συνέχιζαν κοιτώντας να σώσουν το τομάρι τους.
  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ!!
  Το δίκαιο μας ήθελα να προασπίσω και να υπερασπισθώ. Τόσες ώρες ανελλειπούς και ενδελεχούς διαβάσματος και προσπάθειας έγινε κομμάτια!!
  Ακόμη και οι καθηγητές φοβούνταν να εξέλθουν του κτηρίου με τα γραπτά, φοβούμενοι μήπως τους τα σκίσουν ή τα κάψουν! Μετά από αρκετή ώρα βγήκα με κάποιους καθηγητές έξω!!

  Το μάθημα το έχασα! Κέρδισα όμως την αξιοπρέπεια μου και την τιμή μου! Ό,τι πιο σημαντικό! Όλα αυτά είναι απότοκα της παγκόσμιας ελληνικής πρωτοτυπίας, αυτής του ΑΣΥΛΟΥ των βανδάλων, των αντιεξουσιαστών και των αναρχικών!
  Αυτή είναι η δημοκρατία των πάσης φύσεως φιλολαθραίων αριστεριστών!! Αυτη είναι η συμπεριφορά των αντιπροσώπων της δικτατορίας του προλεταριάτου και της άκρατης μορφής ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

  Γιατί οι τύποι αυτοί συνεχώς να ξεγλιστρούν και να αντιμετωπίζονται ως κακομαθημένα- αυτιστικά παιδιά??? Είναι πιο επικίνδυνοι και γελοίοι από ποτέ!!!!
  Το σημερινό ήταν ένα απλό τυπικό παράδειγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει!! Στο χέρι μας είναι να δώσουμε στο θέμα τις διαστάσεις που του πρέπουν.

  Νοιώθω θλίψη και πόνο για την κατάντια της κοινωνίας και των νεοελλήνων. Συνεχίζω να ελπίζω και να μάχομαι! Η εικόνα μιας Ελλάδας ελεύθερης και απαλλαγμένης από παρασκηνιακά τεχνάσματα και κομματικά τερτίπια, μιας Ελλάδας μεγάλης και σοφής , μιας Ελλάδας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ με βοηθούν να ονειρεύομαι πως όλα αυτά κάποια στιγμή θα φαντάζουν σκοτεινός αριστερίστικος εφιάλτης!


  Και σε όλους αυτούς που δουλικά μου λένε πως δεν έπρεπε να μιλήσω γιατί δεν θα αλλάξω εγώ τα πράγματα τους απαντάω ως εξής :
  «Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνον εξαρτάται η σωτηρία του έθνους. Να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας» ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

  ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ
  ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

  • effie B. avatar
   effie B. @ ήγγικεν 26/02/2011 11:46:40

   ηγγικεν,
   "Ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, μοιάζει να έχει έρθει ο καιρός που το πεδίο της εκπαίδευσης δεν θα αποτελεί χώρο πολίτικης αντιπαράθεσης με παλαιοκομματικούς όρους. Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι εκεί για να διασφαλίσουν την ποιότητα των σπουδών τους, την αριστεία και την καινοτομία και ΟΧΙ την συναλλαγή με τα όργανα διοίκησης!!
   Η παιδεια ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ πεδιο κομματικης αντιπαραθεσης και εκμεταλευσης!! Το γραφει παρακατω ο Xrhstos Theocharis. Οι ταμπελες δεν βοηθησαν ποτε κανενα!!!!

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ ήγγικεν 26/02/2011 13:02:50

   "αλλά όντως της ταιριάζει ο τίτλος" , της ανάρτησής σας, εννοούσα. Όταν οι μικροί βγαίνουν μπροστά. Όσο για το δίκηο της, πιστεύω ότι πρέπει να της δώσουν από τώρα το πτυχίο και με 10, σε ειδική συνεδρίαση της Νομικής Αθηνών.

   • ήγγικεν avatar
    ήγγικεν @ ήγγικεν 26/02/2011 13:03:58

    και να την πάρει ο Φαήλος στο Υπουργείο..

    • effie B. avatar
     effie B. @ ήγγικεν 26/02/2011 14:01:04

     συμφωνω και προσυπογραφω!!!
     Οι μικροι ειναι πολυ πιο μπροστα απ'οτι φανταζομαστε!!!

 6. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 26/02/2011 11:40:33

  ήγγικεν, αυτό το "ανήκει" μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση... Αν και η κα Τσιλιμίγκρα, επωνύμως καταγέλλει το γεγονός, αμφιβάλλω -εξ' αιτίας αυτού του "ανήκει"- πως θα βρει το δίκιο της. Η effie τα λέει όλα, συνεπώς, το Πανεπιστήμιο πρέπει να πάψει να είναι φυτώριο κομματικών στελεχών και πεδίο κομματικής εκμετάλευσης. Αυτό και μόνον αν αλλάξει θα λυθούν αυτόματα όλα τα προβλήματα.

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2011 13:08:06

  Συγχαρητηρια για το αρθρο...

  ΠΠ

 8. Παναγιώτης Ζ avatar
  Παναγιώτης Ζ 26/02/2011 13:34:39

  Ο κόκκινος=ακροαριστερός φασισμός κυριαρχεί παντού δυστυχώς!

 9. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 26/02/2011 13:55:54

  Απουσιάζει κάτι πολύ βασικό.Και αν δεν το εντάξει και αυτό ο Σαμαράς δε θα μπορεί να κεφαλοποιήσει τίποτα...
  Ποιος είναι ο ρόλος του δημοσίου Πανεπιστημίου σήμερα...
  Γιατί για πολλούς, ιδιαίτερα στην επαρχία, το "να σπουδάσει το παιδί μου" αποτελεί ακόμα μία κατάκτηση.
  Το Πανεπιστήμιο δεν έχει υποβαθμιστεί.
  Και αυτός είναι κόσμος που τον χρειάζεται η ΝΔ.
  Τον μεροκαματιάρη, τον αγρότη στο χωριο.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Βανζέτι 26/02/2011 14:08:06

   Ακριβως Βανζετι.
   Στηριζουμε το ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο σαν βαση για οτιδηποτε νεο. Δεν ειμαστε αντιθετοι στην ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων, στη λογικη ομως των ιδιωτικων πανεπιστημιων της Γερμανιας. Τα μεγαθηρια δημοσια πανεπιστημια της Χαιδελβεργης, του Μοναχου, του Ααχεν, του Φραιμπουργκ και αλλα πολλα δεν επηρεαστηκαν ουδολως!!! Αντιθετα ειναι ισχυροτερα απο ποτε!!!!

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 26/02/2011 14:36:51

  Έφη, άγγιξες τον τύπο των ήλων. Με βρίσκουν σ'υμφωνο όλα. Ανύπαρκτες ηγεσίες. αλληλοκοροϊδευόμενες, ευθυνόφοβες, αλληλογλειφόμενες, που αφήνουν τα πάντα στην τύχη. ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥς ΝΟΜΟΥΣ. Η συνδιασμένη κληρονομιά της χούντας και του αριστερισμού είναι το οξύ που τρώει γενικά την Ελληνική κοινωνία. Ξέρεις, ειναι βαθυτερο το "Ελληνικό" πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι η δουλεία έγινε δουλειά και ό,τι κοινό (πχ. κοινή γυναίκα) δλδ, ό,τι δημόσιο δεν έχει αξία παρά μόνο ως πεδίο πλουτισμού απο ξιπασμένα άτομα με μόνο οδηγό την ιδιοτέλεια. Και εν μέρει δεν έχει αξία διότι είναι τζάμπα.
  Όσο για τους φοιτητές, εν μέρει διαφωνώ. τουλάχιστον στην Ιατρική θα έλεγα ότι το υπάρχον σύστημα ευνοεί τους παπαγάλους και τους έχοντες άριστη μνήμη. Απο το επίπεδο της γραφής τους αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλός. Φυσικά υπάρχουν και υψηλού επιπέδου φοιτητές αλλά είναι ελάχιστοι.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Νίκος 26/02/2011 15:27:32

   Φιλε Νικο,
   στο χερι μας ειναι εμεις οι δασκαλοι να παρασυρουμε τον χαμηλο μεσο ορο. Σε καθε περιπτωση οι λιγοτερο που φταινε, ειναι τα παιδια!! Ερχονται απο ενα απαξιωμενο συστημα μεσης εκπαιδευσης, μια υπερπροσπαθεια για εισαγωγη στο πανεπιστημιο, και απογοητευονται!! Αν θελουμε να αλλαξει κατι στο ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να χασουμε, πρωτα εμεις οι δασκαλοι, ΠΟΛΛΑ, να ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ δηλαδη!!!!!!!!

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ effie B. 26/02/2011 16:17:58

    Δεν λέω ότι φταίνε τα παιδιά, κάθε άλλο. Αλλά όταν σε πρακτικό επίπεδο το πανεπιστήμιο δεν ακολουθεί ούτε καν κανόνες λογικής πως να πάμε μπροστά;
    Ήδη οι καθηγητές κάνουμε πολλές θυσίες για τους φοιτητές μας. Πχ. πολλοί πληρώνουμε απο την τσέπη μας για να τους στείλουμε σε συνέδρια.

    Όμως, αυτό που βλέπω εγώ στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως και γενικότερα στο δημόσιο βιο, είναι η έλλειψη λογικής. ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται ορθολογικά. ΤΙΠΟΤΑ. Και ναι, συμφωνώ μαζ'ί σου, να "παρασυρουμε τον χαμηλο μεσο ορο" αλλά η όλη κουλτούρα των ανθρώπων δεν το επιτρέπει.

    • effie B. avatar
     effie B. @ Νίκος 26/02/2011 17:08:52

     Ακομη και μονοι μας, με ενα ανεξηγητο "δονκιχωτισμο", υπαγομενο απο μια εμφυτη "δασκαλιστικη" διαθεση και νοοτροπια (το ξερεις καλα!!), θα προχωρησουμε Νικο, για το καλο των παιδιων μας και τελος-τελος για το καλο το δικο μας!!!
     Πολλους χαιρετισμους!!!

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ effie B. 26/02/2011 20:21:01

      Αγαπητή μου φίλη,
      Ναι, συμφωνώ, κι' ας γκρινιάζω. Είμαι στο βάθος και εγώ αισιόδοξος όπως και σύ. Μέσα στον "κήπο" που λέγεται Ελληνικό πανεπιστήμιο όπου βλαστάνει η ανομία , τα παράσιτα και τα αναρριχητικά φυτά, την κομματική ιδιοτελή μάζα των ¨χαμηλων μέσων όρων" όπως πετυχημένα είπες, εμείς βλέπουμε τα σπάνια άνθη που κοσμούν τα εργαστήριά μας και μας δίνουν ζωή.
      Και ξέρεις; ανταποκρίνονται, χαρη στο ελληνικό αρχαίο γονίδιο που κωδικοποιει το φιλότιμο.

      Σε χαιρετώ και 'γώ.

 11. zbigniew brezinski avatar
  zbigniew brezinski 26/02/2011 15:52:05

  Με συγχωρήτε:

  σε τί διαφέρουν οι "απόψεις της ΔΑΠ" από την γραμμή που εργολαβικά έχει αναλάβει να περάσει η Διαμαντοπούλου (και πρίν από αυτή, η Γιαννάκου κ.α.;)
  η Διαμαντοπούλου της Bilderberg ντε...ναί, αυτή. Δεν προβληματίζεται κανείς όταν συμφωνεί τόοοοσο πολύ μαζί της; Δεν έχουμε καταλάβει όλοι ότι "πατώντας" πάνω στα όσα είναι προφανώς στραβά στα ΑΕΙ, θέλουνε να κάνουνε τα Α.Ε.Ι. ... Α.Ε. (κυριολεκτικά), δηλαδή το ίδιο παιχνίδι που τα νεοφιλελεύθερα παράσιτα παίζουν και με ΟΛΑ τα υπόλοιπα; (υγεία, 1βάθμια παιδεία, διαχείριση σκουπιδιών, ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ)

  Όσοι έχουν περάσει απο ελληνικά ΑΕΙ, πιστεύετε στα σοβαρά ότι τα παιδάκια που τα γαλούχησαν οι γονείς τους "γράψου στο κόμμα να δείς άσπρη μέρα" (είτε αυτα είναι ΔΑΠ είτε ΠΑΣΠ, για μένα ΠΟΤΕ δεν υπήρξε η παραμικρή διαφορά, δεν έχει σημασία τί χρώμα έχει ένα κομματόσκυλο, αλλά το γεγονός ότι είναι κομματόσκυλο) έχουν κρίση και αυτόφωτη προσωπικότητα τέτοια που να τους επιτρέπει να δώσουν γνήσια δημιουργικές, πρωτότυπες και ρηξικέλευθες προτάσεις; (εδώ ...καγχάζουμε)

  ΥΓ: και για να το συνδυάσω και με τις συζητήσεις για την ευρύτερη κατάσταση και για το πού πάει το πράγμα, να είσαστε βέβαιοι οτι ΑΚΟΜΑ και μετά από τόσα χρόνια "παραμύθας" ("δημοκρατία", "μεταπολίτευση" κ.α. ψευδεπίγραφα) και μόρφωσης από το...STAR Channel και τα υπόλοιπα, η γύμνια των "μεγάλων κομμάτων" είναι πλέον εμφανής και για τον πιό ηλίθιο. Με εξαίρεση βεβαίως αυτούς που συνειδητά κλείνουν μάτια και αυτιά, διότι τρώνε ακόμα το κατιτίς τους.

  Ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού έχουν απαρέγγλιτα ξεπεράσει το στημένο σκηνικό της "μεταπολίτευσης", και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. Και η ΝΔ κι η ΔΑΠ, νομίζουν ότι επειδή θα πάρει τον πο*λο το σκυλολόϊ του ΠΑΣΟΚ, θα έρθει ξανά η σειρά τους να κάνουν τις εργολαβίες της μαφιοκρατίας. Το τί θα πάρουν, ας μην το πώ εγώ. Αυτή και μόνο η βλακεία τους, δείχνει πόσο σάπια είναι τα κόμματα και πόσο πολλούς ηλίθιους ανθρώπους έχουν μαζεμένους στις "τάξεις" τους.

  ------------------------------------------------------------------------------
  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

 12. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 26/02/2011 15:56:32

  Θα ήθελα κατ’ αρχήν να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στη φοιτήτρια της Νομικής ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ, αλλά και στους γονείς της που μεγάλωσαν μια άξια Ελληνίδα και αυριανή επιστήμονα και είμαι σίγουρος ότι και αργότερα σαν επαγγελματίας θα τους κάνει περήφανους. Μακάρι και η κόρη μου όταν θα μεγαλώσει να δείξει συμπεριφορά όπως αυτή η άξια και περήφανη Ελληνίδα φοιτήτρια.

  Τα συγχαρητήρια μου και στα παιδιά της ΔΑΠ για τις πράγματι πολύ καλές προτάσεις τους, που ανταποκρίνονται στη λειτουργία του σύγχρονου Πανεπιστημίου, όπως λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, εκτός από το καταχρεωμένο κράτος της πλάκας και της κομματικής νομενκλατούρας της αριστεράς και της προόδου, της Ελλάδας…

  Για πιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο μιλάμε; Το ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι χώρος βολέματος όλων των πρώην αριστερών φοιτητών, για να έχουν μια μόνιμη εργασία και να πλουτίζουν εις βάρους της Ελληνικής κοινωνίας, πουλώντας φούμαρα περί μεγάλων ιδεών, του «ασύλου», της αριστεράς και τελικά περί της τσέπης τους.

  Μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους που ονομάζονται καθηγητές των ελληνικών Πανεπιστημίων (πάλι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ωχρία εκείνος ο μεγαλοσυνδικαλιστής και μεγαλοαπατεώνας, συνδικαλιστής της ΔΕΗ, προερχόμενος από το χώρο της αριστεράς, του συνασπισμού της αριστεράς και της προόδου… Ρίζος Ρίζος.

  Κοιτάζω πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια, οι καλύτεροι συνάδελφοί μου φοιτητές, έφυγαν στην Αμερική για μεταπτυχιακά και αφού αρίστευσαν και έγιναν διαπρεπείς καθηγητές στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, όταν αργότερα προσπάθησαν να γυρίσουν πίσω, βρήκαν όλες τις πόρτες κλειστές και τις θέσεις πιασμένες από τους χειρότερους συμφοιτητές μου, την πραγματική σαβούρα της τάξης μου, οι οποίοι εκτός των άλλων εντωμεταξύ, είχαν πλουτίσει συμμετέχοντας σε διάφορα διοικητικά συμβούλια κρατικών εταιρειών πουλώντας επιστημοσύνη και προοδευτιλίκι.

  Και το ερώτημα που τίθεται και είναι καίριο για το μέλλον του Ελληνικού Πανεπιστήμιου και για ότι αυτό σημαίνει στην οικονομία, και την πρόοδο γενικά του Ελληνικού κράτους. Μπορεί κανείς να συζητά για αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστήμιου χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη σαβούρα που το επανδρώνει; Όχι βέβαια. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως είναι σήμερα, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι ένα καρκίνωμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία.

  Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να αλλάξει κάτι στα κρατικά Ελληνικά Πανεπιστήμια: Η ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων ανταγωνιστικών των κρατικών όπως τα φημισμένα Αμερικάνικα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Cornell, MIT, Caltech κλπ και απαξίωση των κρατικών Πανεπιστημίων.

  Πολλοί ελπίζουν ότι ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να αναβαθμίσει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αν λάβουμε υπόψη την επιλογή του με το τομεάρχη Άρη και όλους τους καθηγητάδες που έχουν αναλάβει να εκπονήσουν το πρόγραμμα της ΝΔ, αμφιβάλλω τόσο για τις προθέσεις του για την παιδεία, αλλά και για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, όταν με το καλό αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Κώστας Σταματάκης 26/02/2011 19:57:17

   κε. Σταματακη,
   για την κατασταση στο ελληνικο δημοσιο πανεπιστημιο εχουμε αναφερθει και προηγουμενα στο http://www.antinews.gr/2011/02/03/83660/
   Τα δημοσια πανεπιστημια κατω απο σωστη λειτουργια, αξιολογηση και λογοδοσια, δεν εχουν να φοβηθουν τιποτε απο την ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων, οπως τιποτα δεν εχει να φοβηθει η Χαιδελβεργη, το TUM (Πολυτεχνειο του Μοναχου), το ETH και αλλα δημοσια Ευρωπαικα πανεπιστημια.
   Οσο για τις προθεσεις του Αντωνη Σαμαρα για την παιδεια νομιζω οτι θα βρεθουμε προ θεαματικων εκπληξεων-ανατροπων την επομενη μερα!!!!!!!!

 13. DIANE avatar
  DIANE 26/02/2011 18:32:32

  Να γιατί η Ελλάδα μας ποτέ δεν πεθαίνει. Γιατί τα καινούρια κλαδιά της είναι γερά, δυνατά στο μυαλό, γενναία, αποφασισμένα για το καλύτερο. Και μας δείχνουν το δρόμο, σαν τη Μελίνα που ένας Θεός ξέρει πόσο ζηλεύω τους γονείς της, γιατί θα την ήθελα δική μου κόρη.
  Λυπάμαι που δεν βρέθηκε κανείς να τη συνδράμει, να την υπερασπιστεί. Δεν πολυνοιάζομαι όμως, αφού υπάρχουν Μελίνες.
  Δεν θέλω ν΄αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να κληρονομήσω κάτι στα ελληνόπουλα, όπως άφησαν οι δικοί μου γονείς και παππούδες σε μένα: το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρεπή σύνταξη.
  Δεν ξέρω πώς θα δώσω τη μάχη μου μαζί με όλους κι εγώ, ξέρω πολύ καλά, όμως, ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσω. Από καθήκον, αλλά και αγάπη για την καινούρια γενιά. Και στην προσπάθειά μου αυτή η Μελίνα μας θάναι το αόρατο χέρι που θα με στηρίζει.

 14. factorx avatar
  factorx 26/02/2011 19:22:24

  Πάλι φάγανε ξύλο, οι φοιτητές της ΔΑΠ;
  

  Άλλη δουλειά δεν κάνουν τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από το να τρώνε ξύλο από ΠΑΣΠίτες;
  Όσο καιρό έχουμε αυτό το ιστολόγιο, έχουμε λάβει δεκάδες καταγγελίες, μηνύματα και ειδήσεις, που έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τη ΔΑΠ να τρώει ξύλο!
  Ούτε ο Τζανετάκος στην κινηματογραφική του ζωή δεν έχει φάει τόσες φάπες.
  Επειδή, το συγκεκριμένο μήνυμα είναι από...
  διεύθυνση gmail κι όχι από domain της ΔΑΠ, δεν το δημοσιεύουμε αυτούσιο, εν τάχει όμως λέει, ότι, το επεισόδιο έγινε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, όπου κάποιοι Πασπίτες, μπούκαραν σε πάρτι της ΔΑΠ και τους σάπισαν στο ξύλο, με αποτέλεσμα "ο Κωνσταντίνος Παπ. να έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στην ρινική χώρα και έχει κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του και η άμεση χειρούργηση του, ενώ ο Νίκος Αργ. υπέστη αυχενική κάκωση και είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ανατομικού νάρθηκα".
  Παρακάτω, καταγγέλουν σχέσεις της ΠΑΣΠ με υπόκοσμο, μπράβους και λοιπά.

  Ε, τι να σας πούμε ρε παιδιά. Όταν ένας άνθρωπος τρώει επί χρόνια αναελέητα ξύλο, παίρνει τα μέτρα του. Εσείς καταγγέλετε πόλεμο, όχι αστεία. Ε, πολεμήστε, μην κλαίγεστε.
  http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_4674.html

 15. Oliver avatar
  Oliver 26/02/2011 21:03:01

  Δεν φάγανε ξύλο από ΠΑΣΠίτες, από μπράβους φάγανε. Και δεν ήξεραν οι φοιτητές να είναι εκπαιδευμένοι για να τα βάλουν με μπράβους ή να προσπαθούν να μπουν στη σχολή τους με συνοδεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.