#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2011 14:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η υπερφορόλογηση βαφτίζεται «φοροδιαφυγή»Η μεγαλύτερη εφεύρεση του όψιμου παπανδρεϊσμού και των κηφήνων του δημοσίου που τον υπηρετούν είναι η αόριστη έννοια της φοροδιαφυγής.  Για όλα τα στραβά του τόπου αυτού, φταίει πάντοτε η φοροδιαφυγή.  Έχω  βαρεθεί να ακούω την προοδευτική φράση ‘’τα βάρη πέφτουν πάντα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους’’.  Έτσι λοιπόν για μια ακόμα φορά κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να βαφτίσει την υπερφορολόγηση, ‘’φοροδιαφυγή’’.  Για ποια όμως φοροδιαφυγή μιλάμε;

Αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι κηφήνες είναι ότι η παραγωγική τάξη της χώρας, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους ώστε να μην πληρώνει τους φόρους που της αναλογούν.  Όμως, τους διαφεύγουν κάποιες σταθερές αξίες:

Αφού πρώτα οι ίδιοι επινόησαν την έννοια του αφορολόγητου, όχι μόνο δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα ως φόρο εισοδήματος, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς παίρνουν ετήσια επιστροφή φόρου, κάτι σαν μπόνους για την φορολογική τους ‘’συνέπεια’’.

Αντιθέτως τα χαϊβάνια που συμβαίνει να ταΐζουν τους προηγούμενους, φορολογούνται με το ευτελές 45% (πως αλλιώς θα έβγαινε ο λογαριασμός;)

Αν κάποιο από τα παραπάνω χαϊβάνια αποφάσιζε να είναι  νομοτελειακά συνεπής απέναντι στις ‘’υποχρεώσεις΄΄ του (μάλλον για ληστεία πρόκειται), θα έπρεπε να βάλει λουκέτο εντός εξαμήνου.  Πως αλλιώς θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε υψηλά ενοίκια, αυξανόμενα λειτουργικά, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, αυξανόμενο ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές και 45% φόρο;

 

Υπερφορολόγηση

Επιπλέον όλων αυτών, οι κυβερνήσεις διαδοχικά εξαναγκάστηκαν σε αλόγιστη αύξηση των φόρων, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του Φρανκεστάιν.   Μόνο στο χώρο του αυτοκινήτου μετράμε 9 φόρους για το ίδιο αντικείμενο:

Τέλος ταξινόμησης
ΦΠΑ
Φόρος πολυτελείας
Τέλος μεταβίβασης
Τέλη κυκλοφορίας
Διόδια
Έκτακτη εισφορά
Τεκμήριο διαβίωσης
Πρόστιμα τροχαίας

 

Η ίδια εικόνα λίγο έως πολύ επικρατεί και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.  Όταν συντάσσουμε έναν οποιοδήποτε προϋπολογισμό, ξεκινάμε με δύο βασικές στήλες.  Στη μία βάζουμε τις δαπάνες και στην άλλη τα έσοδα (πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, ανάλογα με τον παραλήπτη του πονήματος).  Στη στήλη των δαπανών περιλαμβάνονται όλοι οι κηφήνες και στη στήλη των εσόδων, τα χαϊβάνια.  Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι όσο αλλάζει η μεταξύ τους σχέση τόσο αλλάζει και το αποτέλεσμα (έλλειμμα  - πλεόνασμα).

Αυτό ήταν και το ουσιαστικότερο λάθος της οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης, το ότι δηλαδή  εξόντωσε την παραγωγική τάξη με την υπερφορολόγηση και την ύφεση, ενώ διατήρησε μέχρι κεραίας όλη τη σπατάλη του Φρανκεστάιν.   Αυτό ακριβώς προσπαθεί ματαίως να διορθώσει η Τρόικα, όπως θα έκανε και κάθε συνετός οικονομολόγος.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η χώρα δε χρειάζεται άλλα άλλοθι περί δήθεν φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα χρειάζεται επιτακτικά Αποφορολόγηση.  Κάτι το οποίο επισήμανε αμέσως ο Σαμαράς και προσπάθησε να το επιβάλλει στην πολιτική καθημερινότητα.  Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι δανειστές δεν επιβάλλουν οι ίδιοι την υπερφορολόγηση.  Οι δανειστές ενδιαφέρονται για τα νούμερα.  Λένε ότι θέλουν μείωση του Ελλείμματος κατά ένα συγκεκριμένο ποσοστό.  Ο τρόπος που θα γίνει αυτό, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.  Και απόλυτη επιλογή της κυβέρνησης ήταν η εξόντωση της παραγωγικής τάξης, η υπερφορολόγηση και η διατήρηση των προνομίων της ελίτ που την στηρίζει.

Ποια θα μπορούσε σήμερα να είναι μια εφαρμόσιμη πρόταση αποφορολόγησης;

1.       Η πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου για όλους

2.       Η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 10% φόρου εισοδήματος για όλους (φυσικά και νομικά πρόσωπα)

3.       Η εφαρμογή δύο συντελεστών ΦΠΑ ενός υψηλού 15% και ενός χαμηλού 5% (για τουρισμό, εστίαση και τρόφιμα)

 

Αν τα παραπάνω μέτρα συνδυαστούν με μια ανατροπή της σχέσης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα και με μια ορθολογικότερη εφαρμογή του roll over (π.χ. στο 50%) είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει άρδην το κλίμα στις αγορές (κυρίως λόγω ψυχολογίας), να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επιστρέψουμε σε θετικούς δείκτες.

Θα τολμήσει κανείς;

Κακοφωνίξ

Υ.Γ. (προκειμένου να προλάβω τα συνήθη δηλητηριώδη σχόλια) Η κυβέρνηση Καραμανλή εξελέγη κυρίως με το σύνθημα «Επανίδρυση του κράτους».  Τα χαϊβάνια πίστεψαν ότι επιτέλους θα έμπαινε φρένο στη σπατάλη.  Στην πορεία η κυβέρνηση αυτή αντελήφθη ότι αν ήθελε να μακροημερεύσει θα έπρεπε να ασπαστεί ακαριαία τα δόγματα του παπανδρεϊσμου, πράγμα που έπραξε στο ακέραιο.  Στη συνείδησή μας, η κυβέρνηση αυτή αποτελεί ομαλή συνέχεια του Σημίτη, μια αδύναμη οντότητα που δεν επεδίωξε ούτε να συγκρουστεί, ούτε να δημιουργήσει.

Για τους δραχμολιγούρηδες οι οποίοι αυξάνονται γεωμετρικά τελευταία, προσδίδοντας στο εθνικό νόμισμα διαστάσεις σωτήρα, έχω να πω ότι συμμερίζομαι απόλυτα τη λογική τους και σέβομαι τις απόψεις τους, οι οποίες δεν με αφήνουν καθόλου αδιάφορο.  Αν όμως θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι εφόσον τα δύο μεγάλα κόμματα τάσσονται καταφανώς υπέρ του Ευρώ, τότε οι εκάστοτε ηγεσίες θα εξαντλούν κάθε μέσο για τη διατήρησή του, από τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, καθένας για δικούς του λόγους.  Άρα είναι ουτοπικό να προσβλέπουμε σε μια τέτοια λύση, τουλάχιστον έως ότου βγει ένας πολιτικός μεγαλύτερου εκτοπίσματος από τον κ. Λαφαζάνη, για να μιλήσει υπέρ της δραχμής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2011 14:56:13

  Κακοφωνίξ , απο τραγούδι υστερείς λίγο, αλλα τα γράφεις πολύ σωστά!

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/09/2011 15:04:27

  Να προσθέσω δύο ακόμη μέτρα :
  Φορολόγηση καταθέσεων , είτε μέσω εισοδήματος είτε αυξάνοντας το αυτοτελή συντελεστή του 10%
  Ενιαίο ένσημο για όλους τους πολίτες => ένα Ταμείο => μία σύνταξη

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης 08/09/2011 15:10:57

   Φορολόγηση καταθέσεων; Μάλλον δεν σου αρκούν όσα έφυγαν τους τελευταίους μήνες εις τας Κύπρους και τας δυτικάς Ευρώπας εξ αιτίας του φόβου για "κανόνι", θέλεις να φύγουν κι άλλα εξ αιτίας της φορολόγησης.

   Ενιαίο ένσημο για όλους; Υποθέτω ότι προφανώς εννοείς, μόνον για τους πρωτοασφαλιζόμενους (και εφεξής). Και ελπίζω ότι δεν το εννοείς ως ισοπέδωση προς τα κάτω σε περιπτώσεις όπου ο ασφαλισμένος έχει ΗΔΗ εισφέρει υψηλότερα ποσά για μια (ανταποδοτικώς υψηλότερη) σύνταξη.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 08/09/2011 15:21:23

    Δεν μπορεί να φορολογείς κέρδη κεφαλαίου από επιχειρήσεις με 45% (και άνω) και τους τόκους με 10%.
    Όντως θέλει προσοχή για να μην υπάρξει φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
    Για το ενιαίο ένσημο εννοώ για όλους.
    Αυτός που έχει εισφέρει ώς σήμερα παραπάνω φυσικά και θα προμετρηθούν στο τέλος.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Γιάννης 08/09/2011 15:28:30

     Βλέπεις λοιπόν; Σαφώς και είναι άνιση η φορολόγηση ανάμεσα στις δύο διαφορετικές πηγές, αλλά βρες -με δεδομένη την ελεύθερη διακίνησης κεφαλαίων- τον τρόπο να αποκαταστήσεις αυτή την ανισότητα. Βρίσκεται; Προφανώς όχι. Άρα, οι "δραχμολιγούρηδες"μπορεί να έχουν και δίκιο όταν λένε ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει παγκοσμίως μόνη λύση είναι η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και η (επανα)θέσπιση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου.

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ Αυριανιστής 08/09/2011 15:34:19

      Υπάρχουν διμερείς συμφωνίες κρατών για αποφυγή διπλής φορολόγησης.
      Το θέμα δεν είναι αν φορολογηθούν οι καταθέσεις, γιατί με τις περισσότερες χώρες έχουμε τέτοιες συμφωνίες.
      Το πρόβλημα είναι αν παρόλ' αυτά διαφύγουν τα κεφάλαια στο εξωτερικό.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιάννης 08/09/2011 16:03:25

   Οι καταθέσεις αυτές καθεαυτές δηλ. το αρχικό κεφάλαιο είναι χρήματα που προέρχονται από ήδη φορολογημένο εισόδημα.
   Τα χρήματα που παράγονται από τις καταθέσεις δηλ. οι τόκοι φορολογούνται με 10% φορολογικό συντελεστή. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να φορολογείται μόνο η διαφορά επιτοκίου-πληθωρισμού και αυτό παίζεται.
   Και γράφω παίζεται διότι είμαι πεπεισμένος ότι ο φόρος των τόκων των καταθέσεων αποσκοπεί απλά και μόνο στον έλεγχο της ροής του χρήματος. Να ξέρει δηλ. η μαφία ή οι μαφίες που ελέγχουν τα κράτη ποιος έχει τα λεφτά.

   Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι 200 δις. Το επιτόκιο που δίνουν οι τράπεζες είναι 1,5% δηλ. 3 δις τόκοι το χρόνο δηλ. με 10% φόρος 300 εκ έσοδα για το δημόσιο. Δηλ. για 300 εκ. το δημόσιο έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιος έχει τα λεφτά και πως τα διακινεί.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ anonymous 08/09/2011 16:19:26

    Το ίδιο είναι και το κεφάλαιο των επιχειρήσεων, όπως και το κεφάλαιο για αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου.
    Όλα είναι φορολογημένα εντούτοις το εισόδημα που παράγουν φορολογείται διαφορετικά , και επιπλέον τα ακίνητα φορολογούνται και σαν ιδιοκτησία.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Γιάννης 10/09/2011 01:16:03

     Δεν έπιασες σωστά το θέμα. Το ζήτημα είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει κυρίως ο φόρος αλλά ο έλεγχος της ροής του χρήματος. Το επόμενο ζήτημα είναι ότι αυτό είναι απλά αντισυνταγματικό.

     Και το καθαρά φορολογικό ζήτημα είναι ότι από το επιτόκιο θα πρέπει να αφαιρούν το ποσοστό του πληθωρισμού. Αν το έκαναν όπως είναι το σωστό τότε δε θα εισέπρατταν μια.

 3. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 08/09/2011 15:07:08

  Διαφεύγει το εξής.... Οι "φόροι" είναι εικονικοί, διότι όπως διατυπώνεται και στο άρθρο, είναι εικονικοί. Όποιος θέλει πληρώνει ότι θέλει.

  Αντίθετα, οι "κηφήνες", και δη τα κορόιδα εξ'αυτών που επιθυμούν να δουλεύουν, σέρνουν αγκομαχώντας την εθνική οικονομική ατμομηχανή, που είναι το δημόσιο, και αυτη με τη σειρά της τα βαγόνια της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας"...

  Τελικά, από τους μεν όσοι θέλουν πληρώνουν φόρο, απο τους δε όσοι θέλουν δουλεύουν.

  Πάρτε επιτέλους χαμπάρι ότι δεν είναι σωστό να συνεχίζετε το πασοκικό παιχνίδι του να σκοτώνονται οι τάξεις μεταξύ τους.

  Ο πόλεμος είναι Λαμόγια vs Έντιμων.

  Τέτοιους έχει και από τις δυο μεριές.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ (A)θανάσης 08/09/2011 15:30:32

   Ο Εμφύλιος έχει αρχίσει για τα καλά, αλλά είναι "ψυχρός" προς το παρόν... Όταν τα μυαλά και οι φωνές τύπου Κακοφωνίξ αντιληφθούν το μέγεθος της τραγωδίας που έρχεται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, θα είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός...
   Μου θυμίζει κάτι ανόητα πειράματα όπου απελευθέρωναν εισαγόμενα είδη σε ξένα οικοσυστήματα περιμένοντας κάποιο όφελος, και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά αντίθετα με τα αναμενόμενα.

   Από το περιβόητο λοβέρδειο 1.000.000, θα "απολυθούν" πόσοι, 100.000? 200.000?
   Τελικά και η αγορά εργασίας θα επιβαρυνθεί με πολλές χιλιάδες πτυχιούχων (κόντρα στην βλακώδη αντίληψη ότι το Δημόσιο στελεχώνεται από κρετινοειδείς απόφοιτους δημοτικού, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική για τον απλούστατο λόγο ότι το ΑΣΕΠ λειτούργησε εντυπωσιακά καλά για τα λληνικά δεδομένα),
   και "οικονομία" δεν θα γίνει,
   και θα απολυθούν οι λίγοι που δουλεύουν (γιατί είναι οι μόνοι που δεν είναι κομματόσκυλα),
   και οι κρατικές λειτουργίες θα σταματήσουν εντελώς (ήδη καταρρέουν) γιατί θα μείνουν στα χέρια των άχρηστων κομματόσκυλων,
   και το φακελλάκι ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ (διότι πλέον σε όλες τις παραγωγικές θέσεις θα βρίσκονται ή λαμόγια ή άνθρωποι χωρίς μονιμότητα, οπότε ότι αρπάξουμε),
   και άλλα πολλά που δεν μπορει να προβλέψει κανείς...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ (A)θανάσης 08/09/2011 16:26:01

    Απεναντίας, (Α)θανάση. Θα μείνουν ΜΟΝΟ κομματόσκυλα και μάλιστα ΜΕ μονιμότητα. Ο Βενιζέλος, ο Μόσιαλος και οι λοιποί της συμμορίας ξεκαθάρισαν ότι ΔΕΝ πρόκειται να τεθούν σε εφεδρεία μόνιμοι υπάλληλοι. Ξέρετε εσείς κανέναν που να διορίστηκε με τους "γνωστούς τρόπους" στη δεκαετία του '80 και να μην έχει γίνει ακόμα μόνιμος;

    Αλλά, μπρος στα κάλλη (των μαζικών απολύσεων), τι είν' ο πόνος (η διόγκωση της ταλαιπωρίας στις συναλλαγές τους με το δημόσιο) για τους κοινωνικούς αυτοματιστές...

  • alakran avatar
   alakran @ (A)θανάσης 08/09/2011 15:31:43

   Λαμόγια vs Έντιμων.
   Έτσι ακριβώς είναι!!!
   Όμως την εξουσία την έχει το δημόσιο,όχι ο ιδιωτικός τομέας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ alakran 08/09/2011 15:35:58

    Σωστά. Ο (κρατικοδίαιτος) ιδιωτικός τομέας είχε -επί παχέων αγελάδων- μόνο την απόλαυση.

    • alakran avatar
     alakran @ Αυριανιστής 08/09/2011 15:48:58

     Γενικά έχεις μια τάση να ισοπεδώνεις και δυσκολεύεις το διάλογο.
     Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι όλος ο ιδιωτικός τομέας είναι κρατικοδίαιτος?Τα μαγαζιά στη γειτονιά σου είναι κρατικοδίαιτα?Ο δικηγόρος σου, ο γιατρός σου, ο μηχανικός που σου έφτιαξε το σπίτι, ο λογιστής σου είναι κρατικοδίαιτοι?
     Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος είναι νομίζεις σαν τον Κόκκαλη ή τον Μπόμπολα?

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ alakran 08/09/2011 15:54:25

      Ποιος έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος φίλε μου; Για παράδειγμα, από το όργιο κατασπατάλησης που λεγόταν "ολυμπιακοί αγώνες" πώς ακριβώς ωφελήθηκε το ψιλικατζήδικο στα Σούρμενα και ο λογιστής με το γραφείο στην Καλλιθέα;

     • alakran avatar
      alakran @ alakran 08/09/2011 16:00:39

      Μα σε αυτό συμφωνούμε!
      Το θέμα είναι, όμως,γιατί ο λογιστής στην Καλλιθέα να πρέπει να πληρώνει φόρο (ιδιοκτησίας) για το τριάρι 120 τ.μ που μένει αυτός και η οικογένειά του?Και αφού πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, γιατί πρέπει μετά να πληρώνει και διόδια?Αυτό νομίζω είναι και το πνεύμα της ανάρτησης.

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ alakran 08/09/2011 16:05:25

      Διόδια, τέλη κυκλοφορίας και φόρο ιδιοκτησίας πληρώνεις όπου και να δουλεύεις... Αν αυτό είναι το πνεύμα της ανάρτησης, ποιοί είναι οι "κηφήνες"?

     • alakran avatar
      alakran @ alakran 08/09/2011 16:11:59

      έλα τώρα...μην αρπάζεσαι.
      εγώ το "κηφήνες" ως σχήμα λόγου το εξέλαβα,όπως και το "χαιβάνια".Γι'αυτό και γέλασα.
      Δεν είπε κανένας ότι οι παραπάνω φόροι δεν λυγίζουν και τους δημόσιους υ.

     • Εγώ avatar
      Εγώ @ alakran 08/09/2011 19:06:07

      @ alakran

      Όχι, αυτοί που αναφέρεις δεν είναι κρατικοδίαιτοι, είναι απλώς φοροφυγάδες. Ο ιδιώτης γιατρός με το ιατρείο-χρυσωρυχείο που δηλώνει 10.000 ευρώ εισόδημα, ο ιδιοκτήτης μπαρ που έχει 500% κέρδος σε κάθε ποτό που σερβίρει και δηλώνει 5.000 ευρώ, κ.ο.κ.

      Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ΔΥ στην Ελλάδα, να πληρώνουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις υποδομές για λογαριασμό όλων των άλλων.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/09/2011 15:14:31

  Δυστυχώς έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη, (Α)θανάση. Προς το παρόν, προθερμαίνονται οι μηχανές. Ο εμφύλιος που σπέρνουν οι πράσινοι ολετήρες για να μπήξουν κατόπιν τη νεοταξίτικη σημαία πάνω στα ερείπια, δεν έχει καν αρχίσει.

 5. Δήμος avatar
  Δήμος 08/09/2011 15:16:03

  Απολύτως σωστό.

 6. alakran avatar
  alakran 08/09/2011 15:27:22

  Κακοφωνίξ,
  "στη στήλη των δαπανών οι κηφήνες,στη στήλη των εσόδων τα χαιβάνια".
  χαχαχαχαχαχαχαχαχα-έγραψες!!!!!!
  Στην Ελλάδα αγοράζεις ένα σπίτι-ή άλλο ακίνητο ή ένα αυτοκίνητο ή ότι άλλο-ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ και μετά έρχεται η αριστερίστικη ιδεοληψία, σε βαφτίζει "έχοντα και κατέχοντα" και αποφασίζει ότι....πρέπει να ξαναπληρώσεις φόρο!Και επειδή το σπίτι σου-ή το αυτοκίνητό σου-δεν σου δίνει εισόδημα,όταν αναπόφευκτα έχεις δυσκολία ρευστότητας.....σε βαφτίζουν φοροφυγά.
  Συμφωνώ με τη μείωση των φόρων,αλλά αυτό σημαίνει ότι θα τους πληρώνουν όλοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ alakran 08/09/2011 15:31:53

   Εχεις σκεφτεί ότι ίσως και να υπάρχει διαφορά μεταξύ του "αγοράζω ένα σπίτι για να μένω μέσα και δεν μου προσφέρει εισόδημα" και του "αγοράζω δέκα σπίτια και τα νοικιάζω"; Είναι... "αριστερίστικη ιδεοληψία" να φορολογηθώ περισσότερο στη δεύτερη περίπτωση;

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 08/09/2011 15:36:22

    Επανέρχομαι στην άνιση φορολόγηση του κεφαλαίου.
    Ενοίκια συντελεστής εισοδήματος >20% (τουλάχιστον)
    Τόκοι καταθέσεων 10%
    Κέρδη επιχειρήσεων 45%

    • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
     ΑΓΡΟΤΗΣ @ Γιάννης 08/09/2011 17:40:59

     Ποιές επιχειρήσεις φορολογούνται με 45%?

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ ΑΓΡΟΤΗΣ 08/09/2011 17:46:13

      Φόρος επιχείρησης 21%
      Φόρος μερισμάτων 24% επιπλέον

   • alakran avatar
    alakran @ Αυριανιστής 08/09/2011 15:36:31

    Ο φόρος εισοδήματος είναι φυσικά σωστός .
    Ο φόρος ιδιοκτησίας είναι -ναι-αριστερίστικη ιδεοληψία.

 7. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 08/09/2011 15:39:27

  ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ: Κακοφωνίξ αν καταλαβαίνω καλά θεωρείς ότι το πολιτικό εκτόπισμα του Λαφαζάνη είναι λίγο. Διαφωνώ μαζί σου αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία και επομένως ας πούμε πως ο Λαφαζάνης είναι ένας πολιτικός μικρού πολιτικού μεγέθους. Ο Λαφαζάνης όμως εκφράζει τις απόψεις του Ελληνικού λαού ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε το ευρώ. Και πριν από την «κρίση» ο λαός μας κατηγορούσε το ευρώ για την μεγάλη του συμβολή στο θέμα της ακρίβειας. Οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων όπως σημειώνεις και εσύ είναι υπέρ του ευρώ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα αφού αντί να εκφράζουν τις απόψεις του λαού μας θέλουν να τις αλλάξουν. Σύντομα θα δούμε και ποιο είναι το δικό τους πολιτικό μέγεθος στο συγκεκριμένο θέμα. Θα μας σώσουν ή θα μας πάρουν στον λαιμό τους; Γι αυτό καλά θα κάνουν να σκεφθούν και οι η δύο ποιο είναι το συμφέρον της πατρίδας μας για την οποία μας μιλούν πολύ συχνά. Εντός ή εκτός της Ευρώπης;

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Χρήστος Δημάρης 08/09/2011 16:24:03

   Ο Λαφαζάνης δεν ήταν επικεφαλής της συμμορίας που επιτέθηκε σε αστυνομικό διευθυντή στο Γενικό Κρατικό στην Νίκαια πριν κάμποσο καιιρό;

   Να τονε χαίρεσαι λεβέντη μου.

   Άειντε ένας-ένας να βγάζετε το φερετζέ...

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Κοντη Λιζα 08/09/2011 16:58:29

    Βεβαίως και τον χαίρομαι τον Λαφαζάνη. Εκφράζει τις απόψεις του λαού μας, αγωνίζεται για τον λαό μας και είναι ένας άξιος κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος. Κοντή Λίζα μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν γράφεις: "Άειντε ένας-ένας να βγάζετε το φερετζέ…";

    • Απορία avatar
     Απορία @ Χρήστος Δημάρης 08/09/2011 17:10:03

     Ως οπαδό του Λαφαζάνη σου θέτω το ερώτημα.

     Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας στις περισσότερες περιοχές της χώρας στενάζουν από την εγκληματικότητα που σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά της αστυνομίας οφειλεται σε συντριπτικό ποσοστό σε αλλοδαπούς.

     Πως πιστεύεις ότι πρέπει να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα;

     Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις σε πληροφορώ ότι οι φυλακές είναι γεμάτες και τους περισσότερους που πιάνουν τους αφήνουν πάλι ελεύθερους.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Απορία 08/09/2011 17:17:03

      ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Όποιος δικαιούται να μείνει στην χώρα μας να μείνει. Όποιος δεν δικαιούται να απελαθεί. (Δεν είμαι οπαδός κανενός πολιτικού και επομένως δεν είμαι οπαδός ούτε του Λαφαζάνη)

     • Απορία avatar
      Απορία @ Απορία 08/09/2011 17:23:40

      Ωραία. Ο Λαφαζάνης και οι δικοί του τι έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μήπως θυμάσαι;

      Και τι μας έλεγαν ότι είμασταν όλοι εμείς που τους λέγαμε ότι δεν χωράει άλλους ο τόπος τότε; Να σου θυμίσω εγώ, φασίστες, ρατσίστες και ακροδεξιούς.

      Τώρα βέβαια οι "του Λαφαζάνη" αλλάξαν την κασσέτα, δεν τους παίρνει άλλο άλλωστε θα τους λιντσάρει ο κόσμος, και λένε πάνω κάτω ότι λέγαμε κι εμείς όταν μας έλεγαν φασίστες.

      Άρα ποιος λοιπόν φορούσε φερετζέ τόσο καιρό και τώρα τον έβγαλε;

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Απορία 08/09/2011 17:47:47

      ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ: Τους φερετζέδες τους φορούν οι κυβερνήσεις μας και το κράτος μας. Εσένα σε φταίει ο Λαφαζάνης που είναι και μικρού πολιτικού μεγέθους και που δεν είχε και ποτέ του εξουσία!!! Ενώ δεν σε φταίει για παράδειγμα ο Καραμανλής που είναι και τεραστίου πολιτικού μεγέθους και είχε και την εξουσία!!! Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά; Αν η αριστερά φορά φερετζέδες μεγέθους ένα τότε το μέγεθος των φερετζέδων της ΝΔ είναι δέκα, τό μέγεθος των φερετζέδων του ΠΑΣΟΚ είναι εκατό και το μέγεθος των φερετζέδων του κράτους μας είναι χίλια!!!

     • Απορία avatar
      Απορία @ Απορία 08/09/2011 17:57:28

      Δεν έχεις άδικο σε αυτό, όλοι από όλες τις πλευρές τον έχουν φορέσει το φερετζέ τους, άλλος μεγαλύτερου και άλλος μικρότερου μεγέθους. Γι'αυτό φτάσαμε και δω που φτάσαμε.

    • Κοντη Λιζα avatar
     Κοντη Λιζα @ Χρήστος Δημάρης 10/09/2011 00:06:15

     Μπράβο σου! Το φερετζέ του δημοκράτη εννοώ. Σύριζα να λες. Τι θα πει σύριζα; Μπορεί να μου πεις ένα σωρό παπαριές αλλά επί της ουσίας είναι ο Λαφαζάνης και η Κουρτοβικ υπεύθυνοι για την εθνοκάθαρση στον Αγιο Παντελεήμονα. Πολλά και συντριπτικά τα στοιχεία. Και χωρίς να το καταλαβαίνεις άλλα πιστεύεις και άλλα πράτουν όσοι υποστηρίζεις. Δικαίωμα σου δεν λέω αλλά ή αφελής είσαι ή ανέντιμος.

     • Κοντη Λιζα avatar
      Κοντη Λιζα @ Κοντη Λιζα 10/09/2011 00:08:14

      Και σταματήστε επιτέλους αριστεροί να πετάτε την μπάλα στη εξέδρα.

 8. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 08/09/2011 15:41:52

  Η πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου για όλους


  Δηλαδη θα πληρωνουν φορο ακομα και οι επαιτες που δηλωνουν ενα ευρω , αυτο θα πει κοινωνικη πολιτικη

  2. Η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 10% φόρου εισοδήματος για όλους (φυσικά και νομικά πρόσωπα)

  Μαλιστα ενας που βγαζει 1 εκατομμυριο ευρω θα πληρωνει , το ιδιο με εναν που βγαζει 1000 ευρω
  Εκει να δεις ποσα θα χασει το κρατος , αφου ολος ο πλουτος συγκεντωνεται σε 5000 οικογενειες στην ελλαδα  Αν τα παραπάνω μέτρα συνδυαστούν με μια ανατροπή της σχέσης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα και με μια ορθολογικότερη εφαρμογή του roll over (π.χ. στο 50%) είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει άρδην το κλίμα στις αγορές (κυρίως λόγω ψυχολογίας), να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επιστρέψουμε σε θετικούς δείκτες.


  Για καντο πιο λιανα και με ελληνικους ορους

  Εντωμεταξυ πως θα εξυπηρετηθει ενα υπερογκο χρεος που μονο τα πανωτοκια θα ξεπερνανε τις πρωτογενεις δαναπες (μισθοι , συνταξεις)?

  Πως θα εχουμε ανταγωνιστικες εξαγωγες οταν το ευρω συνεχιζει να ειναι το ακριβοτερο νομισμα του πλανητη?

  Πως θα εχουμε αναπτυξιακη οικονομια , με αποδομημενη ολη την πρωην εγχωρια παραγωγη μας και το ξεπουλημα και των τελευταιων κερδοφορων δεκο?

  Για τους δραχμολιγούρηδες οι οποίοι αυξάνονται γεωμετρικά τελευταία, προσδίδοντας στο εθνικό νόμισμα διαστάσεις σωτήρα, έχω να πω ότι συμμερίζομαι απόλυτα τη λογική τους και σέβομαι τις απόψεις τους, οι οποίες δεν με αφήνουν καθόλου αδιάφορο. Αν όμως θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι εφόσον τα δύο μεγάλα κόμματα τάσσονται καταφανώς υπέρ του Ευρώ, τότε οι εκάστοτε ηγεσίες θα εξαντλούν κάθε μέσο για τη διατήρησή του, από τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, καθένας για δικούς του λόγους. Άρα είναι ουτοπικό να προσβλέπουμε σε μια τέτοια λύση, τουλάχιστον έως ότου βγει ένας πολιτικός μεγαλύτερου εκτοπίσματος από τον κ. Λαφαζάνη, για να μιλήσει υπέρ της δραχμής.

  Τα ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΑ ας κατανοησουνε οτι η εποχη του ΕΤΟΙΜΑΤΖΙΔΙΚΟΥ - ΔΑΝΕΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ τελιωσε , αυτοι που στο δανειζουν εχουν ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ , οποτε η υποτασσεσαι και υποδουλωνεσαι πληρως στις απαιτησεις τους η τραβας τον δικο σου ανεξαρτητο δρομο
  Μεση λυση δεν εχει

  ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ , οι ευρωπαιοι δεν αποκλεειται να λαβουν τα μετρα τους τελικα , αν δουνε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα , διοτι η κριση αν μεταφερθει σε ισπανια , ιταλια GAME OVER ..


  http://www.capital.gr/News.asp?id=1277108

  (Η δραχμη ειναι το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ νομισμα εδω και 2500 χρονια και με αυτο μεγαλωσανε και αναπτυχθηκαμε ως κρατος
  Οσοι βριζουν το πρωην εθνικο μας νομισμα , ειναι σαν βριζουν κομματι της ελληνικης ιστοριας
  Αλλα σαμπως υπαρχουν ιδανικα σημερα, περα του iphone , της led και του facebook , με αυτα εγιναμε πολιτισμενοι διοτι πριν δεν ειμασταν)

  • Sackis avatar
   Sackis @ Nikos Draxma 09/09/2011 13:12:06

   Μπραβο Νικο.Ευχαριστω για το αρθρο σου.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Nikos Draxma 10/09/2011 00:52:08

   Η πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου για όλους

   Και ο ΦΠΑ που πληρώνεται δεν είναι φόρος; Κουρκουμπίνια είναι;

   Για λογάριασε πόσο ΦΠΑ πληρώνει κάποιος που ξοδεύει 7.000 Ευρώ το χρόνο. 230 Ευρώ στα 1000. 230x7=1610 αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα το κατεβάσω στα 1000. 1000 Ευρώ λίγα είναι;

 9. Jimakos avatar
  Jimakos 08/09/2011 15:45:43

  Οπως χωθηκαμε στο ευρω και δεν εχουμε δικια μας νομισματική πολιτική, ετσι σε λιγο δε θα μας αφήνουν να καθορίζουμε και τους φορολογικούς συντελεστές. Μας θελουν στο ευρω για να μας ελεγχουν, οχι γιατι αυτο σημαίνει αυτόματα προκοπη για τον τόπο μας. Οι Βρετανοί, Νορβηγοι, Πολωνοί δεν ειναι χαιβανια. Ας σταματήσουμε να κοιτάμε κοντοφθαλμα με βαση ποσα iphone μπορουμε να αγοράσουμε.

  • Sackis avatar
   Sackis @ Jimakos 09/09/2011 13:14:06

   Και οι Σουηδοι...

 10. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 08/09/2011 16:33:57

  ...Πρόστιμα τροχαίας...

  Ε λοιπόν δεν ήξερα ότι τα πρόστιμα ήταν φόροι.
  Και βλέποντας τις περιπτώσεις εφαρμογής τους στην Ελληνική πραγματικότητα δηλ. σχεδόν ποτέ δεν δυσκολεύομαι να κατανοήσω ότι εδώ που φτάσαμε δεν φτάσαμε κατά τύχη.

  Ειδικά όταν έχεις πολύ συγκεκριμένες παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωή, ζητάς από την αστυνομία να εφαρμόσει τον νόμο και να παίρνεις την απάντηση από τον αξιωματικό ότι "αυτό είναι θέμα παιδείας".

  Και το χειρότερο είναι να μην μπορείς να τον ακουμπήσεις για παράβαση καθήκοντος.

  Είναι αυτό που έλεγε ο Χ. Κλυνν πριν χρόνια: "Εγώ περνάω με κόκκινο, παλληκαρήσια, ας φυλαχτούν οι άλλοι οι δειλοί".

 11. dino avatar
  dino 09/09/2011 00:19:28

  Κι εσυ που κρινεις ανευ επιχειρηματων στην λιστα των φοροφαγαδων.

 12. dino avatar
  dino 09/09/2011 00:55:45

  Αν παμε λοιπον για αντιποινα ενα 3ημερο ολοι οι μικροεπιχειρηματιες με μπλοκακι και εξαρτημενη ανεξαρτητη εργασια βολτα στην γειτονικη Βουλγαρια ανοιξουμε ατομικη επιχειρηση η ακομα και Επε (τζαμπα θα ναι) βαλουμε μεσα περισουσιακα στοιχεια π.χ. αυτοκινητο κανουμε αλλαγη πινακιδων και μετατροπη σε υγραεριο και ανοιξουμε και εναν λογαριασμο σε ελληνικη τραπεζα και γλυτωνουμε καθε χρονο 3-4 χιλιαρικα τεβε , 20% χαμηλοτερο φπα , 500 ευρω το χρονο χαρατσι εφοριας αλλα 500 απο ασφαλειες σηματα,ποσα ακομα απο υγραεριο και τσιγαρα ρουχα ιατρικες υπηρεσιες κτλ τι θα λενε μετα οι κηφηνες.Οτι ειμαστε φοροφυγαδες οταν θα μαστε εντιμοι ευρωπαιοι πολιτες γλυτωνοντας και ενα 10χιλιαρο φορους για μπλοκακι και σαραβαλακι καθε χρονο?

 13. Nik avatar
  Nik 09/09/2011 09:21:54

  Βλέπω πάλι την σύγχυση μεταξύ του τι δηλώνει και τι πληρωνει ο φορολογούμενος. Προφανώς οι σχολιαστές ξαχνούν τα τεκμήρια, την προκαταβολή 55 τοις εκατό για την επόμενη χρονιά, και τις περαιώσεις που επιβάλλονται κάθε πενταετία. Επίσης ξεχνουν την αυθαιρεσία των "ελέγχων" όπου κάθε παρατυπία σε τιμολόγιο πχ δυσανάγνωστη ημερομηνία έκδοσης, τιμωρείται με υπέρογκα πρόστιμα.

  Πως θα άρεσε στους ΔΥ να κληθούν μαζί με τον φόρο του έτους να δώσουν και ένα 55% του φόρου προκαταβολή για το επόμενο έτος; Αυτον το εξευτελισμό περνάμε όσοι πορευόμαστε ανεξάρτητα.

 14. Orestios avatar
  Orestios 10/09/2011 01:33:20

  Ο Κρατισμός και ο κεντρικός σχεδιασμός μεγενθύνονται εις βάρος της Μεσαίας τάξης.
  Μέχρι να οδηγηθούν όλα στην κατάρρευση.

  Τότε θα έχουμε έτοιμους τους Τσαουσέσκου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.