#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2011 09:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ βαφτίζεται "κατάρρευση του δικομματισμού"!Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο μετάβασης. Ζούμε το ενδιάμεσο μιας ιστορικής φάσης που ολοκληρώνεται και μιας νέας που θα ξεκινήσει. Έτσι, η κοινωνία, σε αυτό το πέρασμα, θα εκφράζει σταδιακά, όλο και πιο ξεκάθαρα, την ανάγκη της αλλαγής στα πολιτικά πράγματα. Είναι πραγματική κοινωνική ανάγκη η αλλαγή και η αναζήτηση της νέας κατάστασης.

Σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της κοινωνίας, οι εκπρόσωποι του παλιού και παρηκμασμένου συστήματος συμφερόντων (πολιτικών, μιντιακών, οικονομικών) προσπαθούν να εμποδίσουν μια πραγματική πολιτική αλλαγή από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, επιχειρούν να επιβάλλουν προς τα κάτω κατασκευασμένους κομματικούς μετασχηματισμούς του παλιού αντί μιας αληθινής αλλαγής.

Τι συμβαίνει, όμως, ήδη στο πολιτικό σκηνικό σε σχέση με τη δημιουργία “νέων κομμάτων”, όπως συνηθίζεται να τα αποκαλούν;

Έχουν υπάρξει ήδη δύο νέα κόμματα στη βουλή, η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας και η 'Δημοκρατική Αριστερά" του Κουβέλη.

Κανένα από αυτά τα δύο κόμματα δεν έχει ρίζες στην κοινωνία και κανένα δεν έχει και απήχηση. Δεν έχω δει κάποιο κοινωνικό φαινόμενο, για παράδειγμα, υπέρ της ΔΗΜ.ΑΡ., μόνο δημοσκοπικό φαινόμενο.

Πέρα από αυτά τα δύο κόμματα εξελίσσεται, σε αυξανόμενη ένταση, ένας δημόσιος λόγος γύρω από την ανάγκη δημιουργίας ακόμα περισσότερων νέων κομμάτων.

Η συζήτηση για νέα κόμματα ανοίγει, έστω και με το ζόρι (όπως περίπου έγινε με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το Έθνος (18/12) στο υποθετικό ερώτημα για τη δημιουργία νέων κομμάτων και αν αυτή θα βελτίωνε το πολιτικό σκηνικό) από τα καθεστωτικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ που τώρα ...ανακάλυψαν την ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων , είναι ...κατά σύμπτωση τα ίδια που έχουν, εδώ και καιρό, ανακαλύψει την προπαγάνδα: “Φταίνε για όλα, όλοι οι πολιτικοί, γιατί είναι όλοι το ίδιο”

Καταρχήν, η ανάγκη πραγματικών πολιτικών αλλαγών είναι υπαρκτή. Αλλά, απαιτείται προσοχή, από όλους, στον προσδιορισμό του τι σημαίνει πολιτική αλλαγή, τι σημαίνει νέο, πώς θα οδηγηθούμε στο νέο, ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της κοινωνίας στο σχηματισμό του νέου. Διαφορετικά, μπορεί να στηθεί πάνω σε μια πραγματική ανάγκη αλλαγής μια παγίδα, ώστε να μην υπάρξει καμία τέτοια αλλαγή.

Μπορεί να είναι εκπρόσωπος του νέου και της αλλαγής ένα “νέο κόμμα” προωθούμενο από τα ίδια συμφέροντα που ταλαιπωρούν χρόνια τη χώρα; Ή ένα κόμμα σαν πολιτικό ψηφιδωτό, από τα θραύσματα πολιτικών δυνάμεων που δεν άντεξαν και κατέρρευσαν, κατασκευασμένο για να αποτελέσει τον πολιτικό αντικαταστάτη του ΠΑΣΟΚ;

Το σύστημα της διαπλοκής ξέρει ότι ο Σαμαράς είναι αυτός που μπορεί να κάνει  το πρώτο σταθερό βήμα αλλαγής προς μια νέα κατάσταση για τη χώρα. Αυτό είναι που δε θέλουν και για να το εμποδίσουν θα φτιάξουν... πέντε-δέκα νέα κόμματα που θα απευθύνονται στους δυσαρεστημένους προς όλο το πολιτικό σύστημα...αφού έτσι και αλλιώς όλοι ίδιοι είναι. Μετά θα τους πείσουν ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής αν τα ψηφίσουν. Και πάρε Έλληνα ...αλλαγή συστήματος.

Κατά βάθος, είναι μια ιδέα πολιτικής νοοτροπίας ΠΑΣΟΚ και αυτή. Όταν συμβαίνει κάτι κακό στο ΠΑΣΟΚ, δε συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, συμβαίνει στο δικομματισμό. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε, θα μας πουν ότι ήρθε η ώρα να καταρρεύσει ο δικομματισμός, άρα ήρθε η ώρα να καταρρεύσει και η ΝΔ, γι αυτό να βοηθήσουμε ψηφίζοντας νέα κόμματα.

Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι θα έχουμε εκλογές σε συνθήκες κατάρρευσης του δικομματισμού, γιατί δε θα έχουμε 2 κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον κόμμα εξουσίας και τα ποσοστά του δείχνουν διάλυση της βάσης του.

Ο Σαμαράς, όμως, την ίδια στιγμή, μπορεί να κάνει μαζί με την κοινωνία, αν του δώσει ο λαός την εντολή, το πρώτο σταθερό βήμα προς τα μπροστά. Kαι δε θα υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση από το να εμφανιστούν εκπρόσωποι της αλλαγής και φορείς του νέου κόμματα κατασκευασμένα από τα πάνω. Όσο παράξενο και να ακούγεται σε μερικούς, είναι μεγαλύτερη αλλαγή για το σύστημα να κυβερνήσει αυτοδύναμος ο Σαμαράς, παρότι η ΝΔ δεν είναι ένα νέο κόμμα. Δεν έχω στο μυαλό μου κάτι εξωπραγματικό, ρεαλιστικές αλλαγές, όχι εύκολες, αλλά ουσιαστικές και απαραίτητες , που όμως, δεν έγιναν και για να γίνουν απαιτούν πολιτική βούληση, ικανότητα, σχέδιο και την κοινωνία σύμμαχο.

Φωνή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 27/12/2011 10:22:01

  Στην επικεφαλίδα του άρθρου να γραφτεί "βαφτίζεται" και όχι "βασίζεται". Ναι, είναι αλήθεια πως η πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ που συναγωνίζεται με ένα από τα αριστερά κόμματα για τη δεύτερη θέση θεωρείται κατάρρευση του δικομματισμού, κάτι που δεν είναι αληθές. Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με ποσοστά που θα αγγίξουν και το 35%!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 27/12/2011 11:55:25

   Ακριβώς κε Κωνσταντινόπουλε. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πολλοί πως ακόμα δεν είμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, οπότε οι δημοσκοπήσεις μόνο τάσεις και ποσοστά δυσαρέσκειας μπορούν να αποτυπώσουν. Το πως θα ενεργήσει ο καθένας μπροστά στην κάλπη, μπροστά στην ύψιστη δημοκρατική ευθύνη, είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Αρκεί να μην καταφέρουν μερικοί, όπως γράφω και παρακάτω, ετερόφωτοι νεο-σωτήρες να εγκλωβίσουν πάλι κανά 5% των δεξιών στις πομφόλυγές τους, όπως ο κωλοτούμπας.

 2. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 27/12/2011 10:29:49

  Νέα κόμματα ως αντίδοτο στην ασθένεια της παρακμής του Πασόκ.
  Η αλήθεια της κατάρρευσης του πασοκ είναι πλέον ορατή από τον καθένα, όποιου μορφωτικού επιπέδου, όποιας κοινωνικής, επαγγελματικής, οικονομικής ομάδας.
  Αυτά τα τρυκ, είναι πολύ παλιά κόλπα που δεν πιάνουν στη σημερινή συγκυρία. Κόμματα του τύπου αριστεράς στροφής, ακροαριστερά, ψευτοκεντρώα, νεοφιλελεύθερα, ακροδεξιά αναμένονται να εμφανιστούν στο ¨πολιτικό στερέωμα¨, με στόχο ν΄ανακόψουν την αυτοδυναμία του Σαμαρά. Απ΄όλα θα έχει ο ¨μπαξές¨. Πάρτε κόσμε ...
  Πολύ υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού, το σύστημα και οι παπαγάλοι του.
  Αυτή θα είναι η πρώτη φορά, που ο λαός δεν θα πέσει στη ¨λούμπα¨. Γιατί τώρα τα προβλήματα είναι ασφυκτικά, ο λαός βιώνει τη μεγαλύτερη εξαθλίωση οχι μόνο οικονομική.
  Τώρα όμως είναι που πρέπει ο απλός ψηφοφόρος να δηλώσει την ισχυρή του παρουσία, δίνοντας ένα δυνατό ράπισμα στο κατεστημένο σύστημα με τα ¨πιόνια¨του. Να τους δείξει οτι δεν μασάει, ξεχωρίζοντας τις υγιείς δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού και βάζοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/12/2011 10:40:12

  Πρώτον να δώσω συγχαρητήρια στον αρθρογράφο, και ελπίζω να βλέπουμε συχνά άρθρα από την εξαίρετη πένα της "φωνής", όπως αυτή έχει φανεί στα σχόλια.
  Δεύτερον, να μου επιτραπεί να υπερθεματίσω το νόημα του κειμένου. Ήδη υπάρχουν και οι πρώτοι υποψήφιοι ετερόφωτοι νεο-σωτήρες, από τα ίδια τα σπλάχνα της παράταξης. Ο νοών νοείτω.

 4. danaos avatar
  danaos 27/12/2011 10:47:55

  Όπως λέει και ο Τορ, όλα τα σχόλιά σου έδειχναν μια πολύ καλά συγκροτημένη σκέψη με σωστές θέσεις. Περιμένουμε και τις επόμενες αναρτήσεις σου, χωρίς βέβαια να σταματήσεις να σχολιάζεις!

 5. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 27/12/2011 11:56:41

  Καλωσορίζουμε και συγχαίρουμε τη νέα αρθρογράφο.
  Ο Φάκτορας απ' οτι βλέπω δημιουργεί σχολή.
  Καλή συνέχεια.

 6. φωνη avatar
  φωνη 27/12/2011 12:03:20

  TopGunZ, Δαναέ, κ.Ροδινέ

  Σας ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ φωνη 27/12/2011 12:21:00

   Κι από μένα, καλώς ήρθες και μπράβο.
   (Ελπίζω να`βαλα ένα μικρό χεράκι).
   Η μεγάλη του Φάκτορα σχολή "δημοσιογραφίας της άποψης" αυξάνεται συνεχώς.

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 27/12/2011 12:47:59

  Ο Κουβέλης είναι το αναπληρωματικό ΠΑΣΟΚ και το ανάχωμα προς την αριστερά και η Ντόρα η αναπληρωματική ΝΔ.
  Απλά πράγματα!

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ εναςάσχετος 27/12/2011 13:45:25

   ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟ PARKING ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 8. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 27/12/2011 12:57:29

  ετσι ειναι αυτα τα πραγματα. μεχρι τωρα το ενα κομμα εσωζε το αλλο . τωρα που το ενα δηλ. το πασοκ διαλυεται θα παρει μαζι του στον γκρεμο και τη νου δου.
  για να ξαναυπαρξουν αυτα τα κομματα πρεπει να διαλυθουν και να δημιουργηθουν απο την αρχη. με νεα ονοματα με νεα προσωπα με καθαρες ιδεολογιες και αλλα πολλα. η νου δου τωρα που ηταν στην αντιπολιτευση ειχε την πολυτελεια να το κανει. δεν το εκανε οποτε...

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ μητσος καρδιτσα 27/12/2011 13:16:36

   Ξεχνάς ότι η ΝΔ επέλεξε να πραγματοποιήσει στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της την πιο αντισυστημική πολιτική που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Ο κόσμος της επέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά για αρχηγό, κόντρα στον διακαή πόθο των ΜΜΕ για ανάδειξη στην ηγεσία της Οδαλίσκης του συστήματος. Τον Σαμαρά δεν είναι ικανό κανένα ΠΑΣΟΚ και κανένας Παπαδήμος να τον πάρει στον γκρεμό μαζί του. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο του. Πατάμε πια επάνω σε λεπτό πάγο, πολυτέλειες για πολιτικά πλονζόν και πιρουέτες δεν υπάρχουν, ο μόνος λοιπόν που μπορεί να οδηγήσει τον Σαμαρά στην αποτυχία είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Και αυτό αποτελεί τιμή άμα τε και τεράστια ευθύνη.

 9. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 27/12/2011 13:02:02

  Ασφαλως και δεν χρειαζονται νεα κομματα αλλαγη νοοτροπιας και συμπεριφορας εχει αναγκη η χωρα. Οσον για το Πασοκ ειναι διαχρονικως αηττητο οπως και η βλακεια. Η δημοσκοπικη πτωση του δεν ενισχυει τη ΝΔ .Η κεντροαριστερα παραμενει κυριαρχη και η ΝΔ ανισχυρη. Ουτως εχει η πραγματικοτητα. Για να γυριση ο κοσμος θελει δουλεια πολυ . Ουδεις ομως η ελαχιστοι ειναι προθυμοι να εργασθουν. Εως τοτε θα υφισταμεθα την προοδευτικη παπαρολογια .Υπομονη να μος εχει ο Θεος καλα.

 10. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 27/12/2011 14:23:08

  Το άρθρο έχει μία πολύ καλά εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία για τον δικομματισμό και δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει.
  Καταθέτω πρόταση στους αρθρογράφους να αναρτήσει όποιος θέλει τις σκέψεις του για το τι περιμένει να αλλάξει τυχόν αυτοδυναμία της Ν.Δ. σε έναν περιβάλλον τόσο ρευστό αλλά και σε μια κοινωνία που είναι σε κατάσταση διάλυσης.
  Για να λυθούν απορίες σαν τις δικιές μου (και πολλών άλλων) που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα (όλα) έχουν ξεπεραστεί απο την κοινωνίας και τις εξελίξεις.
  Ευχαριστώ.

  • φωνη avatar
   φωνη @ ΑΝΤΩΝΗΣ 27/12/2011 16:53:48

   Καταλαβαίνω το νόημα της πρότασής σου. Στον κατάλληλο χρόνο, αν το αποφασίσει το Antinews, μπορεί να γίνουν χρήσιμες συζητήσεις, θα είχε ενδιαφέρον.
   Δεν ξέρω αν είδες το άρθρο με τίτλο "Πως θα κυβερνήσει ο Σαμαράς". Εκεί πιστεύω υπήρξε σχετικού χαρακτήρα συζήτηση.
   h++p://www.antinews.gr/2011/12/19/139384/

  • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ @ ΑΝΤΩΝΗΣ 27/12/2011 17:41:13

   Διόρθωση τελευταίας παραγράφου.
   ****Για να λυθούν απορίες σαν τις δικιές μου (και πολλών άλλων) που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα(όλα) έχουν λύσεις και δεν έχουν ξεπεραστεί ήδη από την κοινωνία και τις εξελίξεις.

 11. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 27/12/2011 16:06:35

  Ο Αντωνης Σαμαρας αποτελει την μονη αξιοπιστη λυση για την χωρα.Ειναι ο μονος που μπορει να βγαλει την χωρα απο την κριση και την μιζερια και να την οδηγησει στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.Σε αυτο το δυσκολο εργο του πρεπει να εχει συμμαχο οχι μονο τον καθε υποστηρικτη της ΝΔ αλλα ολοκληρο το εθνος.Ο μονος πολιτικος που χρειαζεται τον λαο και ο μονος που ο λαος τον χρειαζεται ειναι ο Αντωνης Σαμαρας.Μαζι με την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ,σιγα σιγα χτιζεται μια αληθινη σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ Αντωνη Σαμαρα και λαου,που κανενας αλλος πολιτικος δεν κατεχει.Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.Ολοι μαζι θα σωθουμε ή ολοι μαζι θα καταρρευσουμε.Εμπιστοσυνη στον Προεδρο και ετοιμοπολεμοι για να τον οδηγησουμε τοσο ψηλα οσο θα μας οδηγησει και αυτος.

 12. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 27/12/2011 18:12:38

  Σιγουρα οπως ειπε και παραπανω καποιος η ΝΔ θα πετυχει 35% και ισως και παραπανω. Ας ελπισουμε ο Σαμαρας να ειναι πραγματικος πατριωτης και να υπερασπιστει την χωρα και να διεκδικησει ολα οσα ειναι εφικτα να καταφερει η χωρα. Η ΝΔ δεν κατερευσε και αυτο οφειλετε στην αντιμνημονιακη σταση που κρατησε. οπως λεει και η λατινικη φραση Dum Spiro Spero, που σημαινει "οσο ζω ελπιζω" . Η ελπιδα οπως ελεγαν και οι αρχαιοι ελληνες φιλοσοφοι ειναι το ονειρο καποιου που δεν κοιμαται, ειναι το μοναδικο καλο που "ξεπηδισε" απτο κουτι της πανδωρας, και τωρα,καλως ή κακως, η μονη ελπιδα ειναι ο Αντωνης ο Σαμαρας και η Νεα Δημοκρατια. Πιστευω οτι ο Σαμαρας ειναι ενας σπουδαιος ανθρωπος και οχι ενας ματαιοδοξος που θα βαλει τον εγωισμο του και το προσωπικο ή κομματικο οφελος πανω απο την κοινωνια, θελω να πιστευω οτι θα προτιμησει τον επαινο και την εκτιμηση ολων μας απο το ατομικο και κομματικο συμφερον. Οπως ελεγε ο Αριστοτελης "Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι πλουσιοι και ανθρωποι που εχουν λεφτα" , ας ελπισουμε ο Σαμαρας να ανηκει στους πρωτους. Ο επαινος και οι επιδοκιμασιες στο προσωπο του Αντωνη θα ειναι μεγαλες αν κανει το σωστο, θα ειναι μια δοξα και ενας πλουτος πραγματικος που θα του χαρισει την αιωνια "αθανασια".

 13. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 27/12/2011 22:18:25

  Μπράβο Φωνή, συγκροτημένη σκέψη και σωστές θέσεις! Η ουσία είναι αυτή : τα πάντα για να εμποδιστεί η ΝΔ να κυβερνήσει. Πραγματικά όσο και αν φαίνεται παράξενο, η αυτοδυναμία του κόμματος είναι μια αλλαγή για το σύστημα και γι'αυτό τη πολεμάει. Η κοινωνία έχει τη δύναμη να ανατρέψει τα σχέδια της διαπλοκής , αν έχει τη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση. Γι'αυτό ο Α.Σ. ,πρέπει να βγει στον κόσμο να του μιλήσει και να τον ακούσoυν ,μακριά από τα άθλια μέσα που διαστρεβλώνουν, ότι θεωρούν αντίθετο προς το συμφέρον τους.

 14. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 27/12/2011 22:21:17

  Εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο.Κατά τη προσωπική μου γνώμη,η τελευταία φράση''κοινωνία σύμμαχο'' λέει πολλά.Η εκλογική νίκη της ΝΔ δεν είναι αρκετή.Απαιτείται και ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία,που κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για ν'αλλάξουν πάρα πολλά στη χιλιοβασανισμένη χώρα.....

 15. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 27/12/2011 22:39:18

  Η επιδίωξη της κυβέρνησης παπανδρέου,όταν φάνηκε οτι κανένα μέτρο δεν πετυχαίνει και η κρίση ήρθε για να μείνει,ήταν να ταυτιστεί με τη ΝΔ.Πότε ξανά στελέχη του πασόκ προσκάλεσαν κάποιον στην εξουσία;Πότε δέχτηκαν να μοιραστεί η πίτα και να θέσουν απο μόνοι τους προ'υ'ποθέσεις εκλογών;Μην κουράζεστε,ποτέ είναι η απάντηση.Κατάλαβαν οτι δεν μπορούν να βγουν απο την κοινωνική δίνη και θέλησαν να ταυτίσουν την γκρίνια,την οργή και την αγανάκτηση του λαού και με τα δύο μεγάλα κομματα.Θέλησαν δηλαδή να κάψουν και τους αντιπάλους τους.Είναι δεδομένο οτι δεν πέτυχαν ολοκληρωτικά.Είναι επισης δεδομένο οτι πέτυχαν μερικά.Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν ξεχωρίζει στην αηδία που νιώθει χρώματα,πρόσωπα και ιδεολογίες.Ο τίτλος του άρθρου,δυστυχώς,αγγίζει την κοινωνία.Ετσι ακριβώς είναι.Δεν πέφτει (μόνο)το πασόκ.Πέφτει ο δικοματισμός,πέφτει ο πολιτικός λόγος μας.Τρανή απόδειξη ο μονόδρομος(για κάποιους) της αριστεράς!Ελπίζω η κρυστάλλινη ΦΩΝΗ σου να φτάσει μακρυά και να αντιστρέψει το κλίμα.''Αυτό το σχόλιο δεν αφορά όσους είναι ικανοποιημένοι με το 30%''

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.