28/02/2009 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Στις 24 Ιουλίου 1981, η «17Νοέμβρη» στέλνει μέσω του ταχυδρομείου μία προκήρυξη προς τις εφημερίδες για τους εμπρησμούς των πολυκαταστημάτων, «Μινιόν» και «Κατράτζος» (Δεκέμβριος 1980) και την απόπειρα εμπρησμού του εργοστασίου της AEG στο Ρέντη (Οκτώβριος 1977) όπου βρήκε το θάνατο ο Χρήστος Κασσίμης. Ο Κασσίμης θεωρείται από τους ιδρυτές του ΕΛΑ, ενώ την ευθύνη των επιθέσεων στα πολυκαταστήματα είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη τότε «ΕΟ Οχτώβρης '80», την οποία η αστυνομία θεωρούσε παρακλάδι του ΕΛΑ.

Με την προκήρυξη εκείνη, η οποία εστάλη χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα κτύπημα η 17Ν (η οποία είχε «εξαφανισθεί» για ένα διάστημα) ασκούσε κρητική «αφ΄ υψηλού»  και τις προειδοποιούσε ότι  με τέτοιες ενέργειες έθεταν σε κίνδυνο τις «λαϊκές κατακτήσεις» και προκαλούσαν «δυσφορία στις λαϊκές μάζες», με αποτέλεσμα να υπονομεύουν την επικείμενη άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με τις εκλογές του Οκτωβρίου 1981. Μάλιστα, όχι μόνο τους ζητούσε να κάνουν εκεχειρία εν όψει αυτής της προοπτικής, αλλά καλούσε και το «επαναστατικό κίνημα» να «οργανωθεί στη βάση» για να αποτρέψει «τυχόν απόπειρα ανατροπής  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από την αντίδραση».

Τρεις σχεδόν δεκαετίες αργότερα και εν όψει νέας ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία βλέπουμε τον Δ. Κουφοντίνα να δίνει πάλι από το  «Πρώτο Θέμα» συμβουλές προς τους «νέους συντρόφους» και να τους καλεί να σκέφτονται καλά πριν προβούν σε μια τρομοκρατική ενέργεια επειδή «οι ελληνικές οργανώσεις δεν κάνουν επιθέσεις τυφλές βίας» και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να θεωρούνται «στρατός κατοχής.»

Φυσικά είναι η Πέμπτη, αν δεν κάνω λάθος, συνέντευξη του Κουφοντίνα στο ΠΘ, εν αντιθέσει με το Βήμα και την Ελευθεροτυπία που παίζουν συνεχώς Γιωτόπουλο και Τζωρτζάτο.....

Α, ρε Σωκράτη, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.

Διαβάστε και τι γράφαμε εδώ: «Σέχτα» μιμιτισμού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 28/02/2009 14:33:10

  Α ρε Κουφοντινα ,μας λειπεις!!!

 2. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 28/02/2009 15:25:10

  @1
  Γειά σου, Σκορπιέ, πράσινε (πράσινο: συνδυασμός του κίτρινου και του γαλάζιου)αντάρτη των πόλεων, άμα δε και των χωριών!!!

 3. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2009 15:31:33

  @Σπατζιώτης, εσυ τι είσαι; γαλάζιος; Ή φαιογαλάζιος;

 4. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 28/02/2009 15:46:22

  @3 Αριστερός πατριώτης είμαι, φίλε Factorx. Δυσκολεύομαι να το προσδιορίσω χρωματικά.

 5. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/02/2009 16:05:25

  Kαλά ρε σείς εδώ ληστέψανε τον Πύργο τού Αλέκου στην Νέα Πεντέλη απόπου και σχεδιάζει την ΄Επανάσταση΄μέ τον Κουφοντίνα ασχολείστε??

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 28/02/2009 16:07:19

  Πάντως δεν είναι καινούριο το θέμα Κουφοντίνα..
  Και στην δίκη τής 17Ν περνούσε έμμεση γραμμή στούς Δικαστές για΄το ποιό ΄παλληκάρι΄συμμετείχε ή όχι στην κάθε εγκληματική ενέργεια..
  Ο ΄Αυτοπαραδομένος΄τα συνηθίζει αυτά.

 7. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 28/02/2009 17:24:30

  Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.
  @ 7 : Όσο για την αποδόμηση και την επανίδρυση, είναι οφθαμαπάτη, Fata Mogrgana, όπως τα παπαδοπαίδια και οι "Ντάλτον": Βλέπεις τα πρώτα αδέλφια, αλλά γελιέσαι, είναι οι δεύτεροι αδελφοί.

 8. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/02/2009 17:25:36

  Πολύ σωστά διαοπιστώνει η σελίδα (σε προηγούμενη ανάρτηση) ότι στο θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα υπάρχει συνέχεια. Αυτή εμφανίζεται όχι με διαφορετικούς τρόπους, αλλά με διαφορετικά προσωπεία.
  Αυτή την πραγματικότητα επιχειρεί να συσκοτίσει ο Κουφοντίνας με τις "συμβουλές" προς την "επόμενη γενιά" τρομοκρατών. Ας δούμε όμως κατά πρώτον, την σκοπιμότητα που κρύβεται από πίσω, πριν δοθούν τα στοιχεία, γιατί ο δήθεν πατέρας του τερατογεννήματος ψεύδεται ασύστολα:
  Η 17 Ν. πέτυχε να δημιουργήσει ένα φωτοστέφανο γύρω από τη φύση και τη δράση της σε σημαντικό τμήμα, όχι μόνο της μιντιοαγούμενης κοινής γνώμης. Μέχρι τις συλλήψεις και τις καταδίκες που ακολούθησαν η "οργάνωση" αποτελούσε θρύλο. Η συλλήψεις απομυθοποίησαν σκόπιμα το γόητρό της, για να αποδειχθεί δήθεν ότι με αυτές εξαρθρώθηκε ο κορμός, άρα έκλεισε ουσιαστικά το θέμα.
  Τι έδειξαν οι συλλήψεις; Τα μέλη ήσαν συχνά άνθρωποι καθημερινοί, όπως όλοι μας και όχι υπεράνθρωποι. Συχνά διαφώνησαν με την πρακτική της οργάνωσης και παροπλίστηκαν αυτόβουλα. Η ηγεσία λειτουργούσε σταλινικά, αποφασίζοντας κάθετα για τους στόχους και την οικονομική "διαχείρηση" της λείας από τις ληστείες, δίνοντας σε κάποια μέλη ψίχουλα, που κρατούσε οικονομικά εξαρτημένα. Ο ένας πάτρονας, ο Γιωτόπουλος, που υποτίθεται ότι ήταν ο θεωρητικός εγκέφαλος, δεν είχε καμία σοβαρή κατάρτηση, έργο ή προσφορά. Αν κατέβαζε κάπου εισήγηση σε νόμιμο φόρουμ, οι περισσότεροι θα ψήφιζαν τον Αλαβάνο ή τον Τατούλη. Ο άλλος, το νεύρο, ο "ασυμβίβαστος" και συναισθηματικά "αγέρωχος", παραδώθηκε από μόνος του, δηλαδή μηδεν εις το πιλίκον.
  Παρ'όλα αυτά, η 17η Ν. κινήθηκε στα πλαίσια ενός γοήτρου, που είχε γενικά η τρομοκρατία της εποχής της, όπως η ΡΑΦ και οι ερυθρές ταξιαρχίες. Πολλοί σκέφτονται ακόμη ότι τα "παιδιά" μπορεί να μην ήταν οι επιχειρησιακές διάνοιες, όπως διαφαινόταν πριν τις συλλήψεις, "στην ουσία όμως είχαν κάποιο δίκιο, όσο αφορά τις προαιρέσεις τους, έστω και εάν οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν δεν ήταν σωστές, ή είναι κατακριταίες".
  Σε αντίθεση με αυτή την αύρα των προηγούμενων, που χαρακτηρίζεται από στοχεία κάποιας ευρείας μέχρι ένα βαθμό κοινωνικής αποδοχής, οι νέα "γενιά" τρομοκρατών, με τις σέχτες και το κακό συναπάντημα, έχει ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες και τους τζορτζ-σοροπιασμένους, που κλιμακώνουν την αποσταθεροποίηση και το χάος, χωρίς ίχνος της παραμικρής κοινωνικής αποδοχής. Αυτό βέβαια δημιουργεί προβλήματα γι αυτούς που κινούν τα νήματα και που πρέπει να αγκυρώσουν το έκτρωμα στον "χώρο" και να φροντίσουν για νέες στρατολογίσεις. Καταγράφεται με αυτή την έννοια, σημαντική δυσκολία, ως προς τι θα κάνει στο μέλλον το κατεστημένο, εάν οι σέχτες αποδειχθούν καμμένο χαρτί. Έτσι βάζουν ένα εξέχον φερέφωνο να διαφοροποιηθεί, για να διασώσουν τα προσχήματα της πρώτης γενιάς, για την περίπτωση, που κριθεί σκόπιμη να τεθεί αυτή εκ νέου σε κίνηση.
  Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι το εμφύσημα του μηδενισμού στις ψυχές των υποψήφιων δολοφόνων δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Πέραν του ότι αυτό βρίσκεται σπερματικά στην δράση κάθε τρομοκακρατίας, άνθρωποι όπως ο Κουφοντίνας, παίζουν σημαντικότητο ρόλο στη σημειολογική του διάδοση, ειδικά μετά τη στιγμή της σύλληψής τους, όταν γίνονται ευρύτερα γνωστοί στο χώρο, που αποτελεί τη δεξαμενή στρατολόγησης.
  Τι δήλωσε λοιποόν ο εν λόγω κύριος μετά τη σύλληψή του;
  (Δες: www.tovima.gr/default.asp!pid=49&ct=75&artid=145278, άρθρο στο Βήμα της 8 Σεπτεμβρίου 2002, του Αλέξη Παπαχελά - Τάσου Τόλλογλου):
  "Σε κάποιο σημείο οι αστυνομικοί τον προειδιποίησαν, ότι τα όπλα (που ισχυρίστηκε ότι ήταν θαμένα) και στα χέρια κάποιων παιδιών να πέσουν, θα τους βρούμε αμέσως και το ξέρεις". Εκείνος απάντησε πως "ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΛΙΓΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ".
  Από τότε φυλλάδες και φερέφωνα έριχναν τον σπόρο. Σήμερα οι τσατσάδες της "επανάστασης" και της μιντιοκρατίας νήπτουν τας χείρας των.

 9. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 28/02/2009 17:29:07

  Το λινκ "Το μεγάλο παζάρι της τρομοκρατίας":
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=49&ct=75&artid=145278

 10. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 28/02/2009 19:02:58

  @2Γεια σου και σενα ρε Σπατζιωτη!!!!Που ησουν και εσυ κρυμενος???Αντε και εσυ μας ελειψες!!Για τα υπολοιπα σου απαντησε ο factorx!!!

 11. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 28/02/2009 19:51:30

  ...Σήμερα οι τσατσάδες της “επανάστασης” και της μιντιοκρατίας νήπτουν τας χείρας των...
  Ιδιαιτερα κατι ελευθεροτυπιες,εκει να δεις.
  Και κατι λαλιστατοι καραγκιοζηδες στο γυαλι..

 12. ataktos avatar
  ataktos 28/02/2009 20:31:27

  Βαρέθηκα, σταματήστε τη γη να κατέβω!

 13. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 28/02/2009 21:34:40

  @11
  Στη γιάφκα ήμουν, ωρε καπετά Σκορπιέ!!! Το ξέρω πως σου έλειψα, αλλά το επαναστατικό καθήκον το βάνω πάνω απ' τις φιλίες. Ο factorx δε μου απάντησε - με ρώτηξε. (Στην πραγματικότητα, ανταλλάξαμε αναγνωριστικό σύνθημα και παρασύνθημα συναμεταξύ μας.)
  Την επόμενη προκήρυξη μην τη γράψεις εσύ, γιατί θα μας πιάκουν, ωρέ, από τις ανορθογραφίες σου (Το ''κρυμμένος'' γράφεται με δύο ''μ'')

 14. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2009 22:40:41

  δεν διατύπωσα σωστά την πρώτη φράση της τρίτηςπαραγράφου η οποία πρέπει να είναι "Τρεις σχεδόν δεκαετίες αργότερα και εν όψει νέας ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία βλέπουμε τον Δ. Κουφοντίνα να δίνει πάλι από το «Πρώτο Θέμα» συμβουλές..."

  Η διατυπωση που έλειπε είναι "και εν όψει νέας ανόδου του ΠΑΣΟΚ....".

  Και τότε και τώρα τίθεται ένα ουσιαστικό ερώτημα εκ των πραγμάτων: "Αντικειμενική συμπόρευση, ή υποκειμενική βούληση;"

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 28/02/2009 22:54:44

  Ρε, τι γίνεται!

 16. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 28/02/2009 23:17:55

  @ 15 Factorx
  Μήπως τυχόν ήταν κι ο μελισσοκόμος (μέ έξοδο λόγω καλής διαγωγής) συνδαιτημόνας στο γεύμα με τους επιχειρηματίες;

 17. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 28/02/2009 23:23:08

  @14 Σατζιωτη τι γιαφκες και κουραφεξαλα.Τα δυο (μμ) σε ενοχλησαν???Τα πιακαν ωρε μου θυμιζουν Κερκυρα!!ετσι ειναι!!Προσεχε να εισαι συνεπης στο """επαναστατικο καθηκον""σου!! και να εισαι παντα παρων στο antinews γιατι κανουμε πλακα μαζι σου!!!!Προσεχε τις γιαφκες......φιβιτσιαρη!!!

 18. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 28/02/2009 23:27:46

  Κι ο Τζωρτζάτος προμήθευσε στην εκλεκτή ομήγυρι για το τραπέζι, ολόφρεσκο ροφό Χιλιαδούς. Μόλις τον είχε ξεκαρφώσει από την τρίαινα του ψαροντούφεκου!

 19. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 01/03/2009 00:15:50

  @18 Σκορπιέ, εμφανίστηκες πρώτος-πρώτος στο παρόν post, γράφοντας πόσο σου λείπει ο Κουφοντίνας. Προφανώς δεν κατάλαβες γρι τι έλεγε το κείμενο... Πιο κάτω, έγραψες ότι σου έλειψα εγώ... Πολλές ελλείψεις έχεις, αδερφάκι μου, πλην της στοιχειώδους παιδείας στα ελληνικά. Δεν με ενόχλησαν εμένα τα δύο ''μ'' που έγραψες λάθος (να ήταν, το μόνο σου λάθος, θα έλεγα - πάει στο διάολο, του ξέφυγε, αλλά εσύ, φιλαράκο, κοντεύεις να φτιάξεις καινούργια γλώσσα), οι λέξεις που τις παραμορφώνεις ενοχλούνται. Μου θύμισες έναν Κύπριο ποιητή που έγραψε κάτοτε: ''Οι λέξεις δεν σε ενόχλησαν ποτέ. Εσύ γιατί τις ενοχλείς;''
  Πιο κάτω, παίζοντάς τον πρασινοσκούφη Αρσέν Λουπέν, εκφράζεις βεβαιότητα ότι κατάγομαι από την Κέρκυρα. Τσάκαλε... Μόνο το βούτυρο Κερκύρας γνωρίζω και τιμώ, την νήσο δεν ευτύχησα να την επισκεφθώ ακόμα.
  Σε επόμενο post (παρά τον τσακωμό σου με τη γλώσσα, είσαι πολυγραφότατος), γράφεις ότι ο Γκαίμπελ (δεν λέγεται έτσι - του έφαγες ένα ''ς'' από το όνομα, αλλά, ως αντιφασίστας που είσαι, καλά του έκανες και τον ''δάγκωσες'') θα ζήλευε... την Σπυράκη και τον Καψή... Αυτούς τους τελευταίους μάλιστα τους καλείς ''να παραιτηθούν, αν δεν μπορούν να αντισταθούν''... Ξέρεις τι λες ή βρίσκεσαι σε διαρκές παραλήρημα;
  Κι αν ασχολούμαι μαζί σου, είναι για να μην αρχίσω να τραβάω τα μαλλιά μου για το τι ανθρώπους θα φάμε στη μάπα άμα τη επανόδω του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Από το ίδιο καλούπι έχετε βγει όλοι, μωρέ;
  Δυστυχώς, σ' εμάς τους ''εκτός των τειχών της εξουσίας'' μόνο ο χαβαλές μαζί σας μας έχει απομείνει ως στερνό όπλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.