#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η εφορία βγάζει...από την μύγα ξύγκιΘα αναφέρω δύο – τρεις περιπτώσεις,  αφενός για να δείξω την κατάντια του σημερινού Ελληνικού Κράτους και αφετέρου για να γελάσει λιγάκι το χειλάκι κάθε πικραμένου που του έχουν μειώσει τον μισθό ή τη σύνταξη. Και να καταλάβουμε όλοι πως βράζουμε στο ίδιο καζάνι!

Ξέρουμε όλοι πως η πλειοψηφία των αγροτών και των κτηνοτρόφων λαμβάνουν ατομικές επιδοτήσεις από την ΕΕ. Οι επιδοτήσεις αυτές είναι προσωπικές και αφορολόγητες. Ίσως γι αυτό τον λόγο, το Ελληνικό Δοβλέτι μέχρι σήμερα ΔΕΝ τις θεωρεί εισόδημα και δεν επιτρέπεται να καλύψει κανείς με αυτές, τη διαφορά που τυχόν θα προκύψει από τα σκληρά τεκμήρια διαβίωσης που έχουν επιβληθεί από πέρυσι. Άρα, παρόλο που είναι γνωστό στο Δοβλέτι πως μπορεί κάποιος αγρότης – κτηνοτρόφος και συντηρεί σπίτι, αυτοκίνητο και ότι άλλο προβλέπεται στα τεκμήρια (αφού είναι γνωστό το ποσόν της επιδότησης), ο Έφορος δεν δέχεται το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός και του επιβάλλει φόρο πάνω στο τεκμαρτό ποσόν. Μέχρις εδώ καλά και θα έλεγε κανείς, αφού το ποσόν αυτό είναι αφορολόγητο, υπάρχει κάποια δικαιολογία (υπάρχει αλήθεια;). Το …. κερασάκι στην τούρτα της Ελληνικής παράνοιας, είναι πως το ποσόν της επιδότησης ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ όταν έρχεται η ώρα της εισφοράς αλληλεγγύης (2%) και υπολογίζεται στο συνολικό ποσόν του εισοδήματος αυξάνοντας κατακόρυφα τον «κεφαλικό» αυτόν φόρο. Τα εσά εμά και τα εμά εμά λοιπόν για την Εφορία – καρχαρία όσον αφορά την επιδότηση των αγροτών. (Να πω εδώ, επειδή ίσως υπάρχουν παρανοήσεις πάνω σε αυτό το θέμα, πως η επιδότηση αυτή είναι καθαρή εισροή από την ΕΕ και το Ελληνικό κράτος ΔΕΝ πληρώνει ούτε ευρώ για αυτήν).
Με τον νέο Νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης) έχουν εκλεγεί Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι θεσπίστηκε να παίρνουν μια εντελώς συμβολική αμοιβή (300, 350 ή 400 ευρώ το μήνα ανάλογα με την απόσταση της έδρας τους από την έδρα του Δήμου) ως έξοδα κίνησης. Όταν πήραν τα εκκαθαριστικά από τους Δήμους αυτοί οι άνθρωποι (που προφανώς καταναλώνουν μονάχα σε βενζίνη, περισσότερα από αυτά τα χρήματα μηνιαίως, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους), είδαν έκπληκτοι  πως το ποσόν αυτό θεωρείται «μισθός» και προστιθέμενο, φορολογείται κανονικά στην κλίμακα ανάλογα με τα υπόλοιπα εισοδήματά τους. Άρα, ανάλογα με την περίπτωση τα ποσά αυτά περικόπτονται τουλάχιστον κατά 20 και μέχρι 40%. Εκτός τούτου, το κερασάκι στην περίπτωση αυτή, ήταν πως τα εκκαθαριστικά περιελάμβαναν 12 μηνιαίες αποζημιώσεις για το 2011, ενώ η μία από αυτές (ο Δεκέμβριος 2011) έχει (σωστά) περικοπεί για όλους τους Αιρετούς υπέρ του Κράτους. Πλην όμως το μαντζίρικο Δοβλέτι μας, αποφάσισε πως θα φορολογήσει ακόμη και την περικομμένη αυτή αποζημίωση! Το αριθμητικό παράδειγμα λέει ότι κάποιος φορολογούμενος Πρόεδρος μπορεί να πληρώσει μέχρι 180 ευρώ παραπάνω φόρο για ποσόν που ποτέ δεν εισέπραξε και ούτε πρόκειται ποτέ να εισπράξει (400Χ45%)!
Έκπληκτοι οι αγρότες που διατηρούν βιβλία και αποδίδουν ΦΠΑ θα διαπιστώσουν φέτος ότι τους έχει επιβληθεί το «χαράτσι» τους «τέλους επιτηδεύματος», ήτοι 400 ευρώ ανά κεφάλι! Αντί να θεσπισθούν κίνητρα ώστε όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι να μπουν στο κανονικό καθεστώς και να κόβουν τιμολόγια πώλησης και με αυτόν τον τρόπο να έχουμε καλύτερο έλεγχο των τιμών από το χωράφι στο ράφι, θεσπίζονται αντικίνητρα! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι ……

Είναι φανερό πως το Ελληνικό Κράτος έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού και ξύνει τη μούργα. Φοβάμαι πως εξ’ αυτού του ξυσίματος θα αναδυθεί τέτοια θολούρα που σε λίγο δεν θα βλέπει ο υπουργός τον υφυπουργό του. Μακάρι να βγω ψεύτης.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. stathis08 avatar
  stathis08 30/07/2012 11:46:48

  Όταν μία υπηρεσία του δημοσίου που λέγεται εφορία, δεν είναι κάτι που ο κάθε πολίτης θα προσφέρει αυτά που του αναλογούν, αλλά αλλάζει όνομα όπως φάκα, δαγκάνες , καρχαρίας, τότε αυτό τα λέει όλα.
  Λες και σκοπός της υπηρεσίας είναι να ξεγελάσει..να κλέψει κτλ.
  Και βέβαια δεν έχουν οι υπάλληλοι καμιά σχέση με αυτό.......

 2. akenaton avatar
  akenaton 30/07/2012 11:48:14

  Όπου λέω : "......... Πρόεδροι Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων ....." παρακαλώ διαβάστε: " .......... Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ......"
  Ευχαριστώ.

 3. Jim Bim avatar
  Jim Bim 30/07/2012 12:34:16

  Το τραγικό είναι ότι ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.
  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δήλωναν τα εισοδήματα τους και φορολογούνταν κανονικά ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (με κρατήσεις από τον μισθό τους) σήμερα είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της ανεργίας και της φτώχιας.

  Αντίθετα οι δημόσιοι υπάλληλοι που τα έπαιρναν για να κάνουν τη δουλειά τους έχουν βίλλες, καταθέσεις ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!

  Δεν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωναν 12 000 το χρόνο … γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, υδραυλικοί κλπ …

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ???

 4. pilot avatar
  pilot 30/07/2012 14:59:15

  Akenaton
  Το ποιο τρελο ειναι....... οτι εαν καποιος, κανει επισημη καταγκελια για το αναφερομενο γεγονος στο σημειο 1, στην ΕΕ τοτε αυτη, βασει κανονισμου υποχρεουτε να αναστηλει-κοψει τις επιδοτησεις αυτες !!!
  καθως απαγορευετε η αμεση ή εμεση φορολογηση τους απο το κρατος μελος.

 5. Kozanostra avatar
  Kozanostra 30/07/2012 16:13:10

  Η ειδική εισφορά δεν θεωρείται φόρος σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών και υπάρχει νομική αιτιολόγηση(δεν εξετάζουμε αν είναι ορθή ή όχι).
  Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το συνολικό καθαρό εισόδημα,πραγματικό ή τεκμαρτό,φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων οικ.ετών 2011 και 2012.Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή,ως βάση υπολογισμού για την επιβολή της ειδικής εισφοράς λαμβάνεται το συνολικό καθαρό εισόδημα,ανεξάρτητα αν αυτό φορολογείται με την κλίμακα του άρθρου 9 του Ν.2238/1994 ή αυτοτελώς ή κατ'ειδικό τρόπο ή αν είναι απαλλασσόμενο κλπ.

 6. akenaton avatar
  akenaton 30/07/2012 16:38:00

  Τότε η επιδότηση θα έπρεπε να θεωρείται εισόδημα και να δικαιολογεί τα τεκμήρια διαβίωσης! Και τα δύο μαζί, δεν γίνεται!

 7. Nik avatar
  Nik 30/07/2012 18:09:26

  Οπως και να λένε και όπως και να υπολογίζουν τους εφευρισκόμενους φόρους, οι φόροι πληρώνονται από ΜΙΑ πηγή: το εισόδημα. Η μαγκιά είναι να εντοπίσεις το πραγματικό εισόδημα.

  Βέβαια ίσως να μην το κάνουν διότι ξέρουν ότι ενδέχεται να είναι πολύ μικρότερο από ότι θέλουν να πάρουσιάζουν με την καραμέλα της φοροδιαφυγής.

 8. kozanostra avatar
  kozanostra 30/07/2012 19:21:33

  @akenaton
  Γίνεται γιατί οι επιδοτήσεις που δίνονται αφορούν αποκλειστικά την παραγωγή και δεν γίνεται δεκτό να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη άλλων εξόδων του νοικοκυριού.

  • akenaton avatar
   akenaton @ kozanostra 30/07/2012 19:42:01

   Ή είναι εισόδημα (έστω μη φορολογήσιμο) αγαπητέ μου ή δεν είναι εισόδημα. Ταυτόχρονα και τα δύο ΔΕΝ γίνεται! Και δεν δίνονται για την παραγωγή. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πλήρης αποσύνδεση με την παραγωγή. Τις παίρνουν και άτομα που δεν είναι υποχρεωμένα να παράγουν τίποτε!

   • akenaton avatar
    akenaton @ akenaton 30/07/2012 19:43:19

    Αν κάνουμε εννοιολογικές ακροβασίες, όπως κάνει στην προκείμενη περίπτωση η Εφορία, τότε ΟΛΑ γίνονται!
    Να είστε καλά!

 9. Enzo avatar
  Enzo 30/07/2012 22:22:01

  Με ξεσκισε η εφορία .
  Φυσικα θα πάνε στα ληξιπρόθεσμα με δοσουλες εις τον αιώνα των αιώνων .
  Αμην!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.