#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2013 12:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η ανάσταση του ΠΑΣΟΚ βαφτίζεται "εθνική συνεννόηση"«Εθνική συνεννόηση». Μια φράση τόσο σοβαρή και σημαντική αλλά και τόσο κακοποιημένη από όλους. Ο καθένας βλέπει την εθνική αυτή συνεννόηση κατά πώς τον βολεύει. Κι όταν εννοούμε όλοι, μέσα βάζουμε και την παρούσα κυβέρνηση. Διότι τι είδους συνεννόηση είναι αυτή που έχει κάνει με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου; Και πόσο εθνική είναι όταν εδώ και 18 μήνες όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σε βάρος του λαού;

Εν πάση περιπτώσει για να πούμε μεγάλες αλήθειες, δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση αν προηγουμένως δεν υπάρξει μια μίνιμουμ συμφωνία για το τι θέλουμε για τη χώρα αυτή. Θέλουμε να παραμείνει ευρωπαϊκή ή όχι; Ζητάμε επιστροφή στη δραχμή ή όχι; Θέλουμε να εκσυγχρονιστεί η κοινωνία, το σύστημα εξουσία, ο κρατικός μηχανισμός ή όχι;

Πώς βλέπουμε την υγεία, την παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος δικαίου τα επόμενα 20-30 χρόνια; Αυτή είναι η εθνική συνεννόηση που πρέπει να ξεκινήσει μέσα από έναν μακρύ διάλογο με τους πολίτες. Αφού του πούμε τις μεγάλες αλήθειες που πρέπει να ακουστούν. Ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης σ’ αυτή την κατάντια, όχι με τον τρόπο που είπε ο Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε», αλλά με τη συνευθύνη που δημιουργείται από τις επιλογές των πολιτών και από τη συμμετοχή τους στο μοίρασμα της πίτας, σε βάρος άλλων.

Διότι, δε μπορεί να μένουμε έκπληκτοι που ο Λιάπης κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και πήγε με το αμόρε στην Κουάλα Λουμπούρ ενώ ψηφιζόταν επί 30 χρόνια βουλευτής. Ούτε να πέφτουμε από τα σύννεφα που το «σύστημα Σημίτη», πιθανότατα ερήμην του ιδίου, έτρωγε με χρυσά κουτάλια υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

Η εθνική συνεννόηση προϋποθέτει επίσης αποτίναξη του «εγώ» και αποθέωση του «εμείς». Προϋποθέτει ακόμη να μπουν στην άκρη οι κομματικές σκοπιμότητες και τα παιχνίδια διαπλοκής που παίζονται μεταξύ επιχειρηματιών, εκδοτών και πολιτικών στο όνομα της πατρίδας που υποτίθεται ότι όλοι υπηρετούν.

Για εθνική συνεννόηση μιλά ακόμη και η… Ντόρα, αλλά όλοι ξέρουμε τι ρόλο παίζει η οικογένεια Μητσοτάκη, η αποθέωση της διαπλοκής.

Έρχεται, λοιπόν, τώρα ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, και μέσω του Βήματος, μιλά κι αυτός για εθνική συνεννόηση. Προειδοποιεί για τα χειρότερα και απευθύνει έκκληση στο πολιτικό σύστημα, με την ευρεία του όρου έννοια, για την ανάληψη μιας μεγάλης, εθνικών διαστάσεων πρωτοβουλίας για την οριστική και αμετάκλητη διάσωση της χώρας.

Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί απαραίτητη την συγκρότηση μιας κίνησης εθνικής και πολιτικής ενότητας, η οποία εξοπλισμένη με την αυτοδέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα επανέλθει ποτέ στον ζημιογόνο κύκλο των ελλειμμάτων, θα αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης μιας Νέας Μεγάλης Πολιτικής Συμφωνίας με τους εταίρους για το χρέος και την επανοικοδόμηση της Ελλάδας.

«Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και οι όποιες ελίτ ή κατανοούν ότι η μεγάλη ευκαιρία διάσωσης της χώρας είναι η επίτευξη της Νέας Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους ή αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη του πολιτικού αδιεξόδου και των καταστροφικών συνεπειών που θα προκαλέσει» αναφέρει. Εκτιμά ακόμη ότι «αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, η χώρα θα αχθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης».

Δε λέμε, σοβαρός άνθρωπος είναι, δεν έχει προκαλέσει με τη στάση του και απομονώθηκε όταν κάποιοι άλλοι του «σημιταριού» τολμούν και βγάζουν γλώσσα ή αγκαλιάζονται με τον Τσίπρα. Αλλά μήπως ο κ. Παπαδόπουλος λειτουργεί ως ο «προάγγελος» μιας νέας προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να ξαναβγεί στον αφρό μέσω της κίνησης των «58»; Και χρησιμοποιεί και το Βήμα του κ. Ψυχάρη που όλοι γνωρίζουν τι ρόλο έχει παίξει τα τελευταία χρόνια. Όλοι μαζί, λοιπόν, εκδοτική διαπλοκή, παλαιοκομματικοί του δήθεν εκσυγχρονισμού, τελειωμένοι Πασόκοι και φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, προσπαθούν να αναστήσουν ένα πτώμα και το βαφτίζουν «εθνική συνεννόηση».

Αυτό, όμως, δεν είναι όραμα για την Ελλάδα των επόμενων ετών. Είναι απλά μια προσπάθεια πολιτικής «αιχμαλωσίας» της χώρας από κάποιους αυτοαποκαλούμενους εκσυγχρονιστές και κεντροαριστερούς βολεμένους. Και η χώρα δεν χρειάζεται τέτοια πειράματα αυτή τη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 22/12/2013 12:39:20

  Τα είπες όλα! Δεν χρειάζεται κανείς να προσθέσει κάτι.

 2. δημης avatar
  δημης 22/12/2013 13:21:32

  Καλά αυτοί έχουν βαφτίσει ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΑΔΑ" εκεί θα κολλήσουν;;;;

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/12/2013 17:32:45

  Δυστυχώς, η "εθνική συννενόηση", Φάκτορα, προυποθέτει και τιμωρία ΟΛΩΝ όσων διέλυσαν την χώρα. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας "σώσουν" και φυσικά σώζουν εαυτούς μονο...φορτώνοντάς μας περισσότερα δάνεια και υποθηκεύοντας ΟΛΗ την Ελλάδα...

 4. αρης avatar
  αρης 22/12/2013 17:58:07

  " Όλοι μαζί, λοιπόν, εκδοτική διαπλοκή, παλαιοκομματικοί του δήθεν εκσυγχρονισμού, τελειωμένοι Πασόκοι και φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, προσπαθούν να αναστήσουν ένα πτώμα και το βαφτίζουν «εθνική συνεννόηση».
  Με τα έντονα γράμματα στο συμπέρασμά σου αγαπητέ Φάκτορα είπες όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Αν πίστευε λίγο αυτά που λέει ο κ. Παπαδόπουλος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να καλέσει όλο το παλαιό κομματικό κατεστημένο πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ και ιδίως ΟΛΟΥΣ όσους πέρασαν απο κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα απο το 1981 μέχρι σήμερα, πρώτα απ' όλα να παραιτηθούν απο την πολιτική ανοίγοντας το δρόμο σε νέους... Προφανώς ψεύδεται και πάλι μιλάει απο πολιτική σκοπιμότητα με στόχο να επανέλθει η κουτάλα στους "ημετέρους".
  "εθνική συνεννόηση" με αυτούς που παρέδωσαν αμαχητί την πατρίδα στους τοκογλύφους για γλιτώσουν αυτοί το τομάρι τους ή ακόμα για να κερδίσουν χρήματα, θα ήταν υπόθαλψη εγκληματιών και συνενοχή.

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/12/2013 18:14:41

  Φάκτορα,
  ναι, αρπάζεις με ρώμη την πραγματικότητα από τα κέρατα...!
  Όμως, ο Αλέκος Παπαδόπουλος είναι από τις εξαιρέσεις των δυνάμεων της Εθνικής καταστρροφής, τις ελάχιστες βέβαια, που δεν βούλιαξε στον βούρκο της ηδονής.
  Η πρόταση του έχει αξία. Πιστεύω δε ότι υπονοεί πως συνενόηση μόνο μεταξύ των δυνάμεων/προσώπων που είναι αλώβητες, ικανές κι έτοιμες να γκρεμίσουν τον Οίκος της Διαστροφής.
  Η Σωτηρία του Έθνους είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, όλων των παρατάξεων. Δεν είναι, όμως, υπόθεση των λοποδητών και των ηθικά ανθρωπίσκων. Όλων αυτών που γέμισαν την στέρνα με βούρκο. Σε αυτούς πρέπει να κλείσουμε τις πύλες του Έθνους.

  • stavros avatar
   stavros @ Μανιάτης 23/12/2013 09:25:00

   Ναι αλλα η λογική φίλε Μανιάτη λέει σ΄αυτή την περίπτωση οτι οι περισσότερες δυνάμεις/πρόσωπα που είναι αλώβητες, ικανές κι έτοιμες να γκρεμίσουν τον Οίκο της Διαστροφής, σίγουρα βρίσκονται στα κόμματα που δεν κυβέρνησαν και πάντως πέρα απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
   Θα δεχτούν οι παλαιοπασοκνδπολιτικοί να τεθούν με ειλικρίνεια στην υπηρεσία των νέων δυνάμεων/προσώπων που είναι αλώβητες και να γκρεμίσουν μαζί τον Οίκο της Διαστροφής που αυτοί δημιούργησαν ή επέτρεψαν με την απραξία τους στην καλύτερη περίπτωση να δημιουργηθεί? Και μάλιστα θα το κάνουν αυτό όχι μόνο χωρις να ζητήσουν ανταλλάγματα αλλα αποδεχόμενοι να πληρώσουν απο την περιουσία τους το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, πράγμα που ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει?
   Καλος ο Αλέκος για Πασόκος, αλλά ΠΑΣΟΚΟΣ, δεν είδα να το αρνείται, όπως πχ. ο Κουρουμπλής...
   Και ο Χίτλερ είχε μερικούς λαμπρούς αξιωματικούς ...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ stavros 23/12/2013 18:31:28

    Δεν διαφωνώ με την θέση σου. Και βέβαια όλοι αυτοί είναι μέλοι του Οίκου της Διαστροφής.
    Δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Μπορούν να συνεισφέρουν μόνο αυτοπυροβολούμενοι. Κι αυτό κάνει ο Παπαδόπουλος.

 6. ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ avatar
  ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ 22/12/2013 19:20:48

  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009
  Έντυπη Έκδοση
  Συντάκτης Γ.ΚΑΡ.

  Boυλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος:
  "Να πει τις αλήθειες το ΠΑΣΟΚ"

  Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ
  «να πει τις αλήθειες πριν από τις εκλογές» και πρόσθεσε με νόημα,
  «ακόμα κι αν κάποιος κερδίσει τις εκλογές με τους νόμους της μηχανικής και όχι της πολιτικής ευθύνης, είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσει την συντριβή μετά τις εκλογές»
  και πρόσθεσε ότι «Με δανεικά που βουλιάζουν την οικονομία δεν κάνεις πολιτική».
  «Προτιμώ την πειθαρχία του Συμφώνου για να υπάρχει μια νοικοκυρεμένη οικονομία, παρά να δώ τη χώρα μας να κατασπαράσσεται από τη διεθνή τοκογλυφία, λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος»
  ___________________________________________
  Tο έβλεπε το πρόβλημα απο τότε και τους τα είχε πεί ο βουλευτής τους, (προσέξτε την ημερομηνία της Ελευθροτυπίας)
  γιατι απο τότε και καταφανώς αρκετά πιο πρίν, τους άκουγε που σχεδίαζαν να δανειστούν ωστε να εδραιώσουν το ιστορικό ψέμα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και να κλέψουν τις εκλογές.

  [Ο κος Α.Παπαδόπουλος παραιτήθη πριν τις εκλογές, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009]

  [Η ημερομηνία και ο τίτλος του άρθρου είναι ακριβείς, επισκεφθείτε την Ελευθροτυπία να το πιστοποιήσετε]

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ 22/12/2013 22:18:50

   Πολύ καλά που παραθέτεις το δημοσίευμα.

  • stavros avatar
   stavros @ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ 23/12/2013 09:31:46

   Μ' αυτή τη λογική ο Βενιζέλος είναι πιο αγνός και πατριώτης απο τον Παπαδόπουλο αφου δεν παραιτηθηκε απλώς απο την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ, αλλά πέρασε στην απέναντι όχθη και συγκυβερνά με την ΝΔ. Γιατί δεν πήγε και ο Παπαδόπουλος με το Σαμαρά και τον άφησε να βάλει το Στουρνάρα Τσάρο στην οικονομία? Μήπως τελικά προτιμάει να είναι πατριώτης αλλά χωρίς να αρνείται και το ίδιον όφελος, το οποίο μάλλον θεωρεί ως προυπόθεση?

 7. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 22/12/2013 20:11:34

  Ας πάρει ο Α.Σ την πρωτοβουλία για μία εθνική συνεννόηση, ευκαιρία έιναι.
  Να μην αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε άλλους. Γιατί νομίζω ότι η εθνική συνεννόηση είναι απαίτηση ολόκληρου του λαού...

  • stavros avatar
   stavros @ ΝΑΥΤΗΣ 23/12/2013 09:34:24

   Μα αγαπητέ ΝΑΥΤΗ, ο Σαμαράς δεν πήρε απλά την πρωτοβουλία αλλά συγκυβέρνησε με όλα τα κόμματα πλην της άκρας Αριστεράς=Σύριζα και του Σταλινικού ΚΚΕ και συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ του Αλέκου. Του αρνήθηκε μήπως ο Σαμαράς αν θέλει να προσφέρει στην πατρίδα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.