#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2012 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η "Χρυσή Αυγή" εκθειάζει τον Μαρξ και ο Λαπαβίτσας τον Ρουμπινί

Γενικευμένο ιδεολογικό μπάχαλο

[caption id="attachment_149346" align="alignnone" width="584" caption="Καθ΄οδόν προς τα Χειμερινά Ανάκτορα (από την "Καθημερινή")"][/caption]

«Τον κ. Ρουμπινί δεν τον θεωρώ κερδοσκόπο, είναι ένας ικανός οικονομολόγος, είχε παρουσία στην ελληνική πολιτική, ήταν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, λάτρης του καπιταλισμού». Έτσι αντιλαμβάνεται έναν επιφανή διανοούμενο του καπιταλιστικού συστήματος ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της σημερινής Αριστεράς, ο κ. Κ. Λαπαβίτσας. Συμφωνεί με τον κ. Ρουμπινί, τον αποκαλούμενο και «Dr Doom» ή «Δόκτορα της Απαισιοδοξίας», ότι η μόνη λύση είναι η ουσιαστική χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή. Την ίδια ώρα η «Χρυσή Αυγή» διά του προέδρου της κ. Ν. Μιχαλολιάκου δηλώνει ότι «δεν είναι αντι-ΚΚΕ», ότι το κόμμα του είναι αντικαπιταλιστικό, κατά της πλουτοκρατίας και κατά των διεθνών χρηματιστηρίων, θεωρώντας, όπως ο Μαρξ, ότι «το χρηματιστήριο είναι το πορνείο του καπιταλισμού». Και όλα αυτά με αφορμή την επίσκεψη της «Χρυσής Αυγής» στο προπύργιο των εργατικών διεκδικήσεων, στη Χαλυβουργία, όπου το μεγαλύτερο μέρος τών εδώ και μήνες δοκιμαζόμενων απεργών της στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Η «άλωση» της Χαλυβουργίας από τη «Χρυσή Αυγή» και η συμπαράστασή της στους απεργούς προκάλεσαν την οργή του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» που έκαναν λόγο για «προβοκάτσια», ενώ σε πολλά αριστερίστικα μπλοκ άρχισε ένας ιδιότυπος διάλογος με το ερώτημα «αν η "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται στο πλευρό των απεργών ή το ΠΑΜΕ στο πλευρό της "Χρυσής Αυγής"». Αυτό άναψε το φιτίλι για να ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στη «Χρυσή Αυγή» και στο ΚΚΕ.

Πόλεμος με ΚΚΕ

To σωματείο «Ενότητα» των εργαζομένων στη Χαλυβουργία εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση και έκανε λόγο για «νέες μεθοδεύσεις σε βάρος του απεργιακού αγώνα, στις οποίες πρωτοστατεί η "Χρυσή Αυγή"». Ακολούθησε ο «Ριζοσπάστης» σημειώνοντας ότι «βρήκε ευκαιρία η "Χρυσή Αυγή" να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος και των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, βάζοντας την προβιά του "προστάτη των εργαζομένων", που πήγε στο χαλυβουργείο του Ασπροπύργου για να δηλώσει τάχα συμπαράσταση. Νομίζει πως έτσι θα συσκοτίσει τον πραγματικό της ρόλο ως αντιδραστικής δύναμης κρούσης για την καταστολή του εργατικού κινήματος και στην προκειμένη περίπτωση ως μοχλού του Μάνεση για το χτύπημα των απεργών».

Εγινε στον Ασπρόπυργο από τους απεργούς κανονική υποδοχή στους «Χρυσαυγίτες», όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η «Χρυσή Αυγή». Μίλησε στους απεργούς το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Α. Κασιδιάρης, τους υποσχέθηκε συμπαράσταση και βοήθεια και στο τέλος, για να μην αμφισβητήσει κανείς την «επιχείρηση συμπαράστασης», την κινηματογράφησαν και την ανέβασαν στο Διαδίκτυο! «Δεν χαρίζουμε τους απεργούς στο ΚΚΕ» απαντά ο κ. Μιχαλολιάκος. Θεωρεί μάλιστα ότι η μόνη διαφορά που έχει το κόμμα του από το ΚΚΕ («σε θέματα εργατιάς») είναι ότι «το ΚΚΕ θέλει τους εργάτες χωρίς πατρίδα, ενώ εμείς θέλουμε μία πατρίδα χωρίς προλετάριους».

Ξεθωριάζουν τα όρια

Και όταν βεβαίως ο επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης «Χρυσή Αυγή» κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει υπερηφάνως ότι έστειλε τους «Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία για να συμπαρασταθούν στους απεργούς του ΠΑΜΕ», τότε δίνεται τροφή για ερωτήματα του τύπου: «Υπάρχει ή όχι ένα είδος "συνάντησης των άκρων";».

Λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του Eurogroup για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση και βλέπεις ξαφνικά τους πολέμιους του καπιταλισμού να συμφωνούν με τους βασικούς εκφραστές του. Βλέπεις τη Χαλυβουργία, προπύργιο του κάθε απεργιακού αγώνα και της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων από το ΚΚΕ, να «αλώνεται» μέσα σε μία ημέρα από τους ακροδεξιούς της «Χρυσής Αυγής».

Τέτοια φαινόμενα αριστερών πρωτοβουλιών κατά του ευρώ που διασταυρώνονται με τις απόψεις κερδοσκόπων και του ξένου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου και φαινόμενα υπεράσπισης του εργατικού δικαίου και παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων από ακροδεξιούς σχηματισμούς δύσκολα μπορούν να κατανοηθούν.

Αλλά δεν είναι μόνο η «Χρυσή Αυγή» που θέλησε να συμπλεύσει με τους κομμουνιστές στην περίπτωση της Χαλυβουργίας, είναι και οι κήνσορες της Αριστεράς που εν ονόματι του αντιιμπεριαλισμού, του αντικαπιταλισμού θεωρούν προσφορότερη λύση όχι την παραμονή στο ευρώ, αλλά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Απρόσμενη συμφωνία

Αυτό πιστεύει και το διακηρύττει μήνες τώρα ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες συνάντησε τον κ. Ρουμπινί, που μήνες τώρα προβλέπει καταστροφή της χώρας, χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Και να ήταν μονάχα αυτό; Ο επιφανής εκπρόσωπος της Αριστεράς αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον κ. Ρουμπινί (που οι περισσότεροι λόγω των μαύρων προβλέψεών του, του έχουν προσάψει την προσωνυμία «Δόκτωρ Καταστροφή», κάτι όμως που δεν φαίνεται να ενοχλεί τον κ. Λαπαβίτσα.

«Είναι ένας ικανός οικονομολόγος, δεν τον θεωρώ κερδοσκόπο» επαναλαμβάνει ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Ρουμπινί επί δέκα λεπτά λίγο προτού αρχίσει ένα τηλεοπτικό οικονομικό πάνελ (που μεταδόθηκε και από το BBC). Τι είδους σύμπλευση είναι αυτή μόνον ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει συμμαχία των άκρων ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Ρουμπινί. Δεν μου φάνηκε καθόλου ότι βρίσκεται στα άκρα. Είναι λάτρης του καπιταλισμού, αντιλαμβάνεται εύκολα ποιες πολιτικές θέτουν τον καπιταλισμό σε κίνδυνο. Συμφωνώ μαζί του ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί οδηγούν σε αδιέξοδο».

Η σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα την οποία παραδέχεται ότι υπάρχει ο κ. Λαπαβίτσας, ένας οικονομολόγος από τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με τον κ. Ρουμπινί, φέρνουν ίσως τα πάνω κάτω σε μια κατηγορία αταίριαστων στελεχών που θεωρούν καλύτερη λύση την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Ο κ. Λαπαβίτσας όταν λέει ότι είναι «απολύτως καταστροφική η τρέχουσα πολιτική, ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σημαντικά και το 2012, οδηγώντας σε σωρευτική απώλεια ίσως και 17% από το 2008» δεν λέει τίποτε διαφορετικό από τον επιφανή διανοούμενο του καπιταλιστικού συστήματος.

Και οι δύο θέλουν επιστροφή στη δραχμή και όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται, ο μεν κ. Ρουμπινί βάζει στην επερχόμενη κατ' αυτόν κοινωνική αναταραχή και τα... τανκ, ο δε κ. Λαπαβίτσας προτάσσει αντί των τανκ τον κίνδυνο να μη γίνουμε Αργεντινή και επιμένει ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο ή μάλλον σε έξοδο από την ευρωζώνη.

Πολιτικός αχταρμάς

Η ακραία έκφανση του καπιταλισμού, του χρηματοπιστωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, φαίνεται, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδας, να συμπίπτει με αριστερές αντιλήψεις και ιδέες. Και οι δύο συμφωνούν ότι πρέπει η χώρα να φύγει από το ευρώ. Θεωρούν ότι το 53,5% που τελικώς συμφωνήθηκε στο Eurogroup για το PSI δεν είναι αρκετό, ισχυρίζονται ότι η ύφεση που θα υπάρξει για άλλα πέντε χρόνια θα οδηγήσει σε πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση και ότι το πρόγραμμα 130 δισ. ευρώ δεν αποτελεί πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, καθώς πρόκειται για δάνειο που κάποτε θα πρέπει να αποπληρωθεί.

Αριστερές, δεξιές, ακόμη και ακροδεξιές θεωρίες και πολιτικές εμφανίζονται τούτες τις δύσκολες ημέρες ως ένα συνονθύλευμα. Μόνον που αυτός ο πολιτικός αχταρμάς, οι αφύσικες συμμαχίες φαίνεται να δίνουν και μάχες καμιά φορά επικαλούμενες τη Δημοκρατία ώστε να μην εφαρμοσθεί και να μην αλλάξει τίποτε.

Οπως το ΚΚΕ, έτσι και ο κ. Μιχαλολιάκος, όπως λέει, δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή, όπως λέει, «κανείς δεν μας το χάρισε, το πληρώσαμε όλοι αρκετά ακριβά».

Του Ν. Χασαπόπουλου στο "Βήμα"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χα χα χα avatar
  Χα χα χα 26/02/2012 13:47:41

  Εσείς δηλαδή εκεί στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα, με τις συνεχείς κυβισθήσεις τι περιμένετε να γίνει;

  Όπως τα έχετε κάνει μπάχαλο, τα "άκρα" σε λίγο θα είναι μονόδρομος για τον μεροκαματιάρη, νεοάστεγο πεινασμένο, τον υπερήφανο νοικοκύρη που τον καταντήσατε μπαταχτζή, τον λαό που τον προδώσατε.

  Αφήστε τους τραπεζίτες και σταματήστε τις κωλοτούμπες.

  Το μάτι του κόσμου θόλωσε. Σε λίγους μήνες, ό,τι ψέμματα, ό,τι παραμύθι, ό,τι συκοφαντία και να λέει ο κάθε Ψυχάρης για τα "άκρα" δεν θα πτοούν τον κόσμο, που θα σας μαυρίσει με μίσος.

  Τα "άκρα" είναι στη γωνία κύριοι, ας ελπίσουμε ότι το καταλάβατε, γιατί σε λίγο θα είναι αργά.

  • factorx avatar
   factorx @ Χα χα χα 26/02/2012 13:50:41

   Ντρέπεσαι να εμφανιστείς ως "Αγανάκτηση", σύντροφε; Το μάτι της Αλέκας βλέπω εγώ λίγο θολό, από την βροχή

  • Πέστα avatar
   Πέστα @ Χα χα χα 27/02/2012 12:17:58

   πέστα , μήπως και ξυπνήσει κανείς.....

 2. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 26/02/2012 13:51:04

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο από μια γερμανοτσολιάδικη φυλλάδα.
  Εγώ κατάλαβα ότι το ΚΚΕ αντέδρασε μόνο και μόνο γιατί θεωρεί τις απεργίες και τους απεργούς κτήμα του κοινώς νταβατζής απεργών

 3. Bob Velis avatar
  Bob Velis 26/02/2012 14:00:07

  Υπάρχει και καλύτερο : Ο Σαμαράς θεωρεί εαυτόν "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"!!!

 4. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 26/02/2012 14:04:27

  Η προσπάθεια του αρθρογράφου να στιγματίσει ως ακραίους τους οπαδούς της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα,είναι το λιγότερη άκομψη και σίγουρα στερείται λογικής.Υπάρχει άραγε έστω και ένας εδώ μέσα που να διαφωνεί με το αξίωμα,ότι κράτος οικονομικά ανεξάρτητο χρειάζεται εθνικό νόμισμα και κεντρική τράπεζα (Τ.Τ.Ε.) στα χέρια του κράτους;Υπάρχει έστω και ένας που να αμφιβάλλει ότι νόμισμα που κόβεται από υπερεθνικό τραπεζικό οργανισμό (ΕΚΤ) το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σου δένει τα χέρια στην άσκηση οικονομικής πολιτικής;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 26/02/2012 14:09:18

   Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό που λες. Με αυτό που διαφωνούμε είναι ο φετιχιστικός ιδεατισμός μερικών με την επιστροφή στη δραχμή άκριτα και απερίσκεπτα. Ναι, πολλές φορές πρέπει να υποστείς ένα επώδυνο χειρουργείο για να έχεις ελπίδες, αλλά το αποφεύγεις αν συγχρόνως έχει βαριάς μορφής πνευμονία.

   • Y. avatar
    Y. @ TopGunZ 26/02/2012 22:30:08

    Μ’ άρεσε το “φετιχιστικός ιδεατισμός”!!
    (..περάσαμε τίποτα από τα υπόλοιπα??)

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Y. 27/02/2012 00:56:13

     Ακριβώς όπως το περιέγραψα, δυστυχώς...

 5. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 26/02/2012 14:08:23

  Όχι μόνο πολιτικός αλλά και δημοσιογραφικός αχταρμάς. Εις ανάμνησιν του κυρίου που επαίρεται ότι δεν ψήφισε ποτέ και άρα είναι ακομμάτιστος (!), ενώ αρέσκεται να απευθύνεται με υποκοριστικά σε υπουργούς, ένθεν κακείθεν.

 6. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/02/2012 14:12:51

  Χαζοχαρούμενοι εναντίον χαζοχαρούμενων. Και δεν εννοώ σκέτα το ΠΑΜΕ εναντίον των Χρυσαυγιτών. Εννοώ το δημοσιογραφικό μίσθαρνο γλιτσαριό εναντίον του ψυχαναγκαστικού ακραίου κομματιού του πολιτικού σκηνικού που ως ξεδοντιάρης ψωρόλυκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα.

 7. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 26/02/2012 14:27:22

  Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα δεν διακρίνονταν και ποτέ για το μορφωτικό τους επίπεδο. Ημιμάθεια, εξυπνακιδισμός και εθελουσία εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρόνων τους, αποτέλεσαν και αποτελούν τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Για τον «πολιτικό τους ρόλο» ας μην τα συζητήσουμε καν.

  Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί την αποθέωση αυτού του σχήματος ημιμάθειας, εξυπναδικισμού και εθελουσίας εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πατρόνων. Αυτό το σχήμα το συναντούσε το αναγνωστικό κοινό έντονα στις κίτρινες φυλλάδες που κυκλοφορούσαν κατά τον μεσοπολέμου.

  Θα παρακάμψω την πολιτική του στόχευση η οποία παρά είναι εμφανής και καταδεικνύει με σαφήνεια ποιοι και για ποιους λόγους «παρήγγειλαν» ένα τέτοιο άρθρο, ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

  Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως προσπαθεί ο δημοσιογράφος αυτού του άρθρου να τεκμηριώσει τις «συναντήσεις» και «συνταυτίσεις». Πρόκειται στην κυριολεξία για την αποθέωση της νεοελληνικής επιχειρηματολογίας περί «ο Αστυνομικός είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Συνεπάγεται, κατά τον Ν. Χασαπόπουλου, πως από αυτήν την «συσχέτιση» προκύπτει πως ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.»

  Αστειότητες προφανώς.

  Είναι πραγματικά άσκοπο να αναζητήσει κάνεις λογική συνάφεια πόσο μάλλον σπέρματα επιχειρημάτων στα λεγόμενα του εν λόγο δημοσιογράφου.

  Εάν δε, εφαρμόζαμε την «μεθοδολογία» που εφαρμόζει ο Ν. Χασαπόπουλος στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.

  Αλλά ποιος είπε πως οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ της εποχής της Zimens, των Υποβρυχίων, της «ισχυρής Ελλάδας» και του «Λεφτά υπάρχουν», είχαν ποτέ επαφή με την λογική;

  Και για να συνοψίσω, πολύς κόσμος από όλο το πολιτικό φάσμα ασπάζεται τον νόμο της βαρύτητας. Κατά την λογική Χασαπόπουλου πρέπει να αρχίσουμε να επιχειρηματολογούμε για τις συγκλήσεις που αυτή η συναντίληψη «καταδεικνύει».

  Να χαρώ εγώ δημοσιογράφους! Και μετά αναρωτιόντουσαν γιατί δεν εύρισκε αναγνώστες το ημερήσιο Βήμα και αναγκάστηκε να κλείσει. Είναι να πληρώνεις 1 ευρώ για να διαβάζεις τέτοιες αστειότητες; Αυτά έλεγαν και οι πολίτες και γι αυτό και δεν το αγόραζαν, μέχρι που έκλεισε. Γιατί καλή η διαπλοκή, αλλά δεν έχουν και τόσα πολλά λεφτά για πέταμα οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Βαγγέλης, Πειραιάς 26/02/2012 14:30:48

   Κόκκινε Βαγγέλη από τον προλεταριακό Πειραιά για τις σχέσεις του Κοκκαλίνου με το ΚΚΕ έχεις να μας πεις τίποτα; Για τον Φλωράκη που έδωσε όλες τις τηλεπικοινωνίες (μαζί με τον Μητσοτάκη) στην Ζήμενς και τον "γιό του Πέτρου" (Κόκκαλη), ξέρεις τίποτα;

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Αυτόνομος 26/02/2012 15:26:20

    Τα θέματα που εγείρεις δεν έχουν καμία σχέση με την παρέμβαση μου καθώς και το εν λόγο άρθρο, αλλά καθώς δεν έχω κανένα πρόβλημα να τοποθετηθώ επί των θεμάτων που θέτεις θα προτιμούσα να σου απαντήσω σε άλλο thread, καθώς καλό είναι να μην πεδιλοδρομούμε σε κάθε συζήτηση. (Άλλο νεοελληνικό χαρακτηριστικό και αυτό).

    Το πρέπον θα ήταν καθώς αυτοαποκαλείσαι αυτόνομος, να σου ζητήσω να μου απαντήσεις πρώτα στο ερώτημα «Ποια η σχέση του πασοκ από το 1980 με τις αυτόνομες και αναρχικές ομάδες; Ποια στελέχη του αυτόνομου και αναρχικού χώρου στελέχωναν το ΠΑΣΟΚ επί εποχής Κώστα Σημίτη. Καθώς και στο ερώτημα: οι αυτόνομοι αποτελούν ένα ακόμη φαινόμενο της συνάντησης ρευμάτων, ατόμων, οργανώσεων ορμώμενων από αντίθετες κατευθύνσεις;

    Να αναμένω κάποιες απαντήσεις;

    ΥΓ: Καθώς είμαι «γαύρος» πάντα διάβαζα «Φως» και ποτέ «Πρωταθλητή», πόσο μάλλον «Κόσμο των Σπόρτ». Οπότε αντιλαμβάνεσαι πως δεν μου ήταν ποτέ συμπαθής ο Κόκκαλης, πόσο μάλλον ο Φυντανιδης κτλ κτλ κτλ. Οπότε εύκολες οι απαντήσεις στα ζητήματα που θέτεις.

    • Y. avatar
     Y. @ Βαγγέλης, Πειραιάς 26/02/2012 22:40:48

     Στη τελευταία σου παράγραφο (..ότι πρόχειρα θυμάμαι), Τσουτσουβής-Τζουμάκας-Τσούρας. Όπως και τον άλλο που τον σκότωσαν ανάϊπερς της ΕΛΑΣ, ενώ τον είχαν περικυκλωμένο

     • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
      Βαγγέλης, Πειραιάς @ Y. 27/02/2012 01:13:55

      Ξεχνάς πολύ εύκολα από ότι βλέπω Υ. Για τις συγκλίσεις νεοφιλελεύθερων και αυτόνομων (και μόνο) κουβέντα. Επίσης, να αρχίσω να παραθέτω ονόματα αυτόνομων καθώς και αναρχικών που μεσουρανούσαν την δεκαετία του 1980 και στελέχωσαν τον μηχανισμό του Κ Σημίτη; Από πού να αρχίσω από τις Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα ή από τις οργανώσεις της περιφέρειας; Έλα, λόγο ευγενείας δεν αρχίζω την καταγραφή….. γι αυτό άλλωστε και αυτά τα «παλικάρια» είχαν και ασυλία έπειτα.

      Το θέμα είναι πως από ότι έχει αποδειχτεί αυτά τα άτομα δεν αποτέλεσαν ανθρώπους που άλλαξαν κάποια στιγμή στάση ζωής, αλλά άτομα που είχαν στήσει χώρους ή είχαν κάνει εισοδισμό στο συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο προκειμένου να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ κάποιες από αυτές τις ομάδες που ηγούνταν, για να πραγματοποιεί τις προβοκάτσιες του. Αυτά και ας μην μακρηγορούμε επί αυτό καθώς δεν είναι αυτό το θέμα αυτού του thread. Κάποια στιγμή το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο, και έχουμε ήδη καθυστερήσει πολύ επ’ αυτού.

     • Y. avatar
      Y. @ Βαγγέλης, Πειραιάς 27/02/2012 01:40:27

      Ομολογώ, ότι έχω καταφέρει να συγκρατήσω, σε χοντρές γραμμές. Συμφωνώ σε όσα λες. Συγκενεύουν και με το σχόλιό μου πιό κάτω στο Ντράγκον

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 26/02/2012 16:32:24

  Τα "κόκκινα" συνδικάτα του Βερολίνου πέρασαν,εν μία νυκτί .στους Ναζί. Οι
  σταλινικοί ποτέ δεν προετοίμασαν τον κόσμο τους πολιτικά, πόσο μάλλον
  πολιτισμικά!
  Αυτό είναι μιά αλήθεια! Απο το σημείο αυτό ως τις ισοπεδωτικές προσομειώσεις
  του αρθρογράφου του ΒΗΜΑΤΟΣ υπάρχει κάποια απόσταση. Η δημοσιογραφία
  "διεκπεραίωσης" δεν διακρίνεται ιδιαιτέρως για την....εμβρίθεια της!

 9. Dragon avatar
  Dragon 26/02/2012 19:31:41

  Επειδή η ακροδεξιά ως μακρύ και βαρύ χέρι της αστικής τάξης θα χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον για να παίξει το γνωστό ρόλο της εναντίον του λαϊκού εργατικού κινήματος, όσοι έχετε αυταπάτες για το ποιές είναι οι θέσεις της ΧΑ για το εργατικό κίνημα. Διαβάστε αυτό
  http://xavolos.blogspot.com/2011/12/pirelli.html (ανακοίνωση πυρήνα Μαγνησίας της ΧΑ εναντίον των απεργών) και δείτε και το βίντεο από την επίσκεψη στη Χαλυβουργία που ο ομιλητής της ΧΑ ζητάει συγνώμη από τους απεργούς που εδώ και 3,5 μήνες δεν μπόρεσαν να πάνε γιατί είχαν δουλειές. Όσο για Το Βλημα τι να πει κανείς. Οι άνθρωποι οι μυθιστοριογράφοι. Πρόσφατο είναι το μυθιστόρημα για την 5η Μάιου του 2010.

  • takis avatar
   takis @ Dragon 26/02/2012 21:34:51

   Η ανακοίνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Βόλου είναι ενάντια στους καπηλευτές των αγώνων δλδ του ΠΑΜΕ και όχι των Ελλήνων εργατών.. αυτό για να μην δημιουργούν εντυπώσεις.. κάποιοι που δεν διαβάζουν και διαστρεβλώνουν τις ανακοινώσεις όπως τους βολεύει. Περαστικά σας!

   Οι θέσεις της Χ.Α. είναι εδώ.. http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/

   Υ.Γ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.. ΑΛΛΑ ΛΑΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.. και πάλι περαστικά σας!

  • Y. avatar
   Y. @ Dragon 26/02/2012 22:49:13

   Η ακροδεξιά δεν είναι το μακρύ και βαρύ χέρι της αστικής τάξης, αλλά του Παρακράτους. Το Παρακράτος δεν το απολελούν άτομα της αστικής τάξης μόνο. Ο κύριος κορμός του αποτελείται από άτομα και χαρακτήρες του οικονομικού και Ποινικού, και πυρήνες από έξωθεν ερχόμενοι

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Y. 27/02/2012 01:24:24

    Δεν υπάρχει παρακρατάς στην Ελλάδα. Κράτους είναι μια χαρά. Κρατικοί υπάλληλοι με όλες τις αντίστοιχες απολαβές.

    Όσον αφορά τις διάφορες φασιστικές ομάδες στην Ελλάδα, μια χαρά χρηματοδότηση είχαν και έχουν από την έλληνες μεγαλοαστούς αυτούς κάθε αυτούς. Τα ελληνικά αστικά κόμματα μια χαρά χρηματοδοτούσαν εναλλάξ την ακροδεξιά στην Ελλάδα. Να αναφερθούμε στην γνωστή ιστορία των οικονομικών της πρώτης καθόδου της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές του 1994; Να αναφερθούμε στις χορηγίες του ΠΑΣΟΚ από το 1995 και μετά στην ακροδεξιά; Ή μήπως στο σιγοντάρισμα του ΛΑΟΣ από το ΠΑΣΟΚ για να κόβει ψήφους από την ΝΔ, μια τακτική του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που αποτελούσε αντιγραφή της αντίστοιχης πολιτικής προώθησης του NF στην Γαλλία. Γνωστά πράγματα και καταγεγραμμένα τόσο από τις κοινωνικές επιστήμες (σ.σ. στην Γάλλια) όσο και από πλήθος μαρτυρίων, στην Ελλάδα.

    • Y. avatar
     Y. @ Βαγγέλης, Πειραιάς 27/02/2012 01:53:10

     Τώρα είδα ότι είχες εδώ σχόλιο.
     Παρακράτος με την έννοια της ύπαρξής του, εκτός θεσμών. Τώρα για το αν είναι κρατικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, ποιλιτικοί, παρκαδόροι ή φουσκωτοί, εννοείται ότι έχουν και κάποιο επάγγελμα για το Ε1. Η αντίρρησή μου είναι για “το μακρύ χέρι της αστικής τάξης”. Να το κάνω πιό πλήρες, είναι της παρασιτικής τάξης, που θέλει να συνεχίσει τα όποια της προνόμια

     • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
      Βαγγέλης, Πειραιάς @ Y. 27/02/2012 02:05:30

      Μια και πιάσμα αυτήν την κουβέντα, λες εκεί στην Δημοκρατική Συμμαχία να ξέρουν τίποτε για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής την περίοδο 1990 – 1994 από την τότε ηγεσία της ΝΔ; Λες να πρέπει να πάει εκεί κάποιος να ρωτήσει; Δεν μπορεί, θα έχουν κρατήσει τα παραστατικά.

     • Y. avatar
      Y. @ Βαγγέλης, Πειραιάς 27/02/2012 20:25:48

      Είδες πως δένουν οι αναφορές σου με αυτά που λέω? Κάπου αλλού έγραψα για το Μητσοτάκουλα που τον θεωρώ φαύλο πασόκο, και εσύ για ’90-’94, και για σχέσεις του μπατσόκ με το παρακράτος

     • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
      Βαγγέλης, Πειραιάς @ Y. 28/02/2012 15:23:25

      Υ έχεις δίκιο. Best B

   • Dragon avatar
    Dragon @ Y. 27/02/2012 18:51:12

    Η ανακοίνωση της ΧΑ Βόλου γράφει ξεκάθαρα ότι πρέπει να σταματήσει η απεργία στρέφοντας μάλιστα τους εργαζόμενους στο Βόλο απέναντι στους εργαζόμενους στον Ασπροπυργο, γράφοντας ότι οι χαλυβουργοι στην Αθήνα έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις και δεν τους νοιάζει αν θα κλείσει το εργοστάσιο. Πολύ βρώμικο παιχνίδι δηλαδή. Επίσης, το πλαίσιο θέσεων ενός φορέα δεν μπορεί να αλλάζει από ανακοίνωση σε ανακοίνωση εκτός αν είναι κωλοτούμπες ή ακροδεξιοί. Τι δουλειά κάνετε και 3,5 μήνες δεν πήγατε στο εργοστάσιο; Γράφατε την ανακοίνωση του Βόλου;

 10. apergospastis avatar
  apergospastis 26/02/2012 22:19:00

  Η πιο συνήθης τακτική για να μειώσεις τα πολιτικά επιχειρήματα του αντιπάλου σου είναι το 'τα άκρα συναντώνται'. Σου λέει δείξε την ΧΑ ίδια με το ΚΚΕ και θα φοβηθούν οι Δεξιοί και οι Αριστεροί να τα ψηφίσουν εκατέρωθεν. Αυτό που καταφέρνουν είναι να κάνουν την ΧΑ ακόμα πιο συμπαθή μεταξύ συντηρητικών ανθρώπων της εργατιάς και το ΚΚΕ πιο ανεκτό προς ανθρώπους της μικροϊδιοκτησίας. Κατά τα άλλα, όταν οι νεοφιλελεύθεροι Μάνος και Ξαφά και οι ροζοπράσινοι εκσυγχρονιστές Μπίστης και Κουβέλης συναντώνται στις σελίδες της Καθημερινής ή στα πάνελ εκδηλώσεων στην Σόλωνος και το Κολωνάκι εκεί όλα καλά, δεν συναντώνται άκρα αλλά 'υπεύθυνοι αυτοδημιούργητοι πολίτες'. Τέλος πάντων, η άνοδος της ΧΑ (που αν κατάλαβα καλά από το άρθρο δεν είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ) καταδεικνύει την χρυσή ευκαιρία για την δημιουργία σοβαρής μοντέρνας κεντροδεξιάς στην χώρα, με λόγο εκσυγχρονιστικό και εθνικό αναλόγως που χρειάζεται. Εγώ πάντως την επερχόμενη είσοδο της ΧΑ στην Βουλή έτσι θα την εκλάβω.

  • Μαθουσάλας avatar
   Μαθουσάλας @ apergospastis 27/02/2012 16:22:46

   Σοβαρή μοντέρνα κεντροδεξιά -> Χίτλερ
   Σοβαρή μοντέρνα κεντροαριστερά -> Στάλιν
   Σοβαρό σκέτο κέντρο -> ΠΑΣΟΚ

   Δηλαδή πόσα κακά πρέπει να μας βρουν στη ζωή μας για να αποτινάξουμε τα άκρα από την φιλοσοφία μας.
   Ποια ΧΑ, ΚΚΕ και πράσινα άλογα; Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε...

 11. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 26/02/2012 23:00:08

  Μια απο τα ίδια: Κονδυλοφόροι του κατεστημένου κύκλου θεωρούν σαν αυτονόητη αλήθεια την... (μάλλον επί πληρωμή) δικιά τους και επιτίθενται σε όλες τις άλλες, με αφορισμούς και εξυπνακισμούς.
  Μια αντικειμενικότερη ανάγνωση θα τους έβαζε στην απορία: "Βρε, μπας και έχουν δίκιο αφού, από διαφορετικές αφετηρίες, φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα";
  Περιμένω (μάλλον μάταια) πότε, συζητήσεις, που επιδέχονται επιστημονική προσέγγιση, θα γίνονται με επιστημονικούς όρους και όχι ερασιτεχνικές "προσωπικές" εκτιμήσεις. Σε τελική ανάλυση, το ότι εξέφρασε μια άποψη ο "μισητός" δεν την κάνει, εκ προοιμίου, λαθασμένη.

 12. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 27/02/2012 01:04:56

  Το μεγαλύτερο ψέμα είναι η ταύτιση της ακροδεξιάς κ και του εθνικοσοσιαλισμού μόνο και μόνο για να σπιλωθεί η Δεξιά. Οι Ναζί επομένως είναι σοσιαλιστές. Η Δεξιά δεν έχει καμία σχέση με το σοσιαλισμό. Η ακροδεξιά δεν είναι αυτό που εμφανίζεται αλλά η ακραία έκφραση του φιλελεύθερου καπιταλισμού.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Dexi Extrem 27/02/2012 17:52:12

   Είσαι σίγουρος; Ρώτησες κανέναν Χρυσαυγίτη και στο είπε;

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ ΠΗΛΕΑΣ 27/02/2012 18:37:47

    Προς τί το ζόρι; Ναζί σημαίνει Εθνικός-Σοσιαλισμός. Καμία ιδεολογική σχέση δεν υπάρχει με τη Φιλελεύθερη Δεξιά. Ας μάθουμε κάποτε να διαβάζουμε και την ούγια και να μην μένουμε σε αυτά που μας λέει ο ψευτάκος σοσιαλιστοαριστερός.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Dexi Extrem 28/02/2012 00:20:35

     Μάλλον τα μπερδεύεις (και με το δίκιο σου, αφού τα ονόματα των ιστορικών τάσεων δεν έχουν άμεση σχέση με την πρακτική τους). Οι φιλελεύθεροι (liberals) ζητούσαν παρεμβατική παρουσία του κράτους αντιτιθέμενοι στους συντηρητικούς (conservatives) που ήθελαν ανεξέλεγκτη αγορά. Στην πορεία, οι συντηρητικοί δήλωσαν νεοφιλελεύθεροι και οι φιλελεύθεροι δήλωσαν σοσιαλδημοκράτες.
     Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι, οι Έλληνες ακροδεξιοί (Χρυσαυγίτες) έχουν περισσότερο εθνικοσοσιαλιστική, παρά συντηρητική συνθηματολογία (για την ουσία, δύσκολο να πω).

     • Γιαννης Ν. avatar
      Γιαννης Ν. @ ΠΗΛΕΑΣ 28/02/2012 01:42:25

      Η ΧΑ είναι εθνικοσοσιαλιστική παράταξη. Ας κάνει κάποιος τον κόπο να δει τις θέσεις της.
      Το σοσιαλιστική δεν το αναφέρει γιατι παραπέμπει σε Ναζι.
      Ο εθνικοσοσιαλισμός προέρχεται από την ίδια μήτρα με τον κομουνισμό. Ο πρώτος ενίσχυσε το εθνικό στοιχείο ενώ ο δεύτερος μετά την παρέμβαση Μαρξ και Έγκελς το διεθνιστικό. Όπως επίσης και όλα τα αριστερά ρεύματα που ξεκινούν από τον διαφωτισμό περνούν από τη Γαλλική επανάσταση και αποκλίνουν στην κατάληξή τους.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Γιαννης Ν. 28/02/2012 02:19:41

      Η κορύφωση του διαφωτισμού ήρθε στον 20ο αιώνα με την άνοδο των Ναζιστών στην εξουσία. Ακολουθούν επάξια οι νεοφιλελεύθεροι στον 21ο την επιβολή της Νέας Τάξης (έτσι ονόμαζαν οι Ναζιστές το όραμα τους για τον πλανήτη, παλιοί όροι με διαφορετικό περιτύλιγμα)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dexi Extrem 27/02/2012 18:02:03

   Δεξί εξτρέμ, πουθενά ιστορικά δεν υπάρχει ακροδεξιά.
   Η ταύτιση ναζιστών με την αποκαλούμενη ακροδεξιά γίνεται για να πληγεί ο εθνικισμός, που ως γνωστόν γέννησε τα κράτη έθνη.

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/02/2012 10:58:41

  Ερώτηση:
  Γνωρίζει κάποιος να μου πεί , τι προσόντα και μέσον χρειάζεται για να γίνεις επαγγελματίας κουκουές με καλό μισθό;

 14. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 27/02/2012 19:55:00

  Για να ξανά βάλουμε την συζήτηση σε μια σειρά και καθώς η στόχευση του κατά παρεγκελια των πατρώνων «πονήματος» του Ν. Χασαπόπουλου ήταν η άποψη γνωστών οικονομολόγων, παραθέτω

  (α) Μια πρόσφατη συνέντευξη του Κ. Λαπαβίτσα «Το πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται στο σύστημα του Ευρώ»

  Θα βρείτε το αρχείο ήχου στο τέλος του κειμένου, αξίζει να το ακούσει κανείς.
  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6763:2012-02-23-20-49-49&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

  (β) Την «αυστηρά εμπιστευτική» 10-σελίδη έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που προετοιμάστηκε για τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης και την οποία παρουσίασαν οι The Financial Times.

  Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων, αποκαλύπτει πως το τωρινό πρόγραμμα διάσωσης (σ.σ. Μνημόνιο 2) της Ελλάδας θα αποτύχει μετά βεβαιότητας.
  Εδώ το κείμενο της:
  http://ftalphaville.ft.com/blog/2012/02/21/889521/that-greek-debt-sustainability-analysis-in-full/
  http://av.r.ftdata.co.uk/files/2012/02/Greece-DSA.pdf

  Τέλος, καθώς διαβλέπω ένα καλοδεχούμενο διαφέρον για την Γερμανία της Βαιμάρης, να αναφέρω πως στις κοινωνικές επιστήμες υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία στα αγγλικά και φυσικά στα γερμανικά για το οποία ιδεολογικά ρεύματα, ποιες κοινωνικές ομάδες και ποια κοινωνικά στρώματα στήριξαν την άνοδο του Ναζισμού στην εξουσία.

  Για μια πολύ καλή παρουσίαση αυτής της βιβλιογραφίας αξίζει να δει κανείς το

  Eberhard Kolb, “The Weimar Republic”, Routledge; 2nd edition, 2004.

  Συνολικά για τα πολιτικά κόμματα της Δημοκρατίας της Βαιμάρης πολύ καλή εισαγωγή είναι το έργο των Erich Matthias, Rudolf Morsey, “Das Ende der Parteien 1933”, Düsseldorf : Droste Verlag, 1960.

  Για τα συντηρητικά πολιτικά ρεύματα, την μετεξέλιξη τους και την κατάληξη στον πολιτικό εναγκαλισμό των ΝΑΖΙ μπορεί κανείς να δει τα
  John A. Leopold, “Alfred Hugenberg: The Radical Nationalist Campaign Against the Weimar Republic”, Yale University Press, 1 July 1978.
  Anna von der Goltz, “Hindenburg: Power, Myth, and the Rise of the Nazis”, Oxford Historical Monographs, Oxford University Press, 29 Sep 2011.  Geoff Eley, “Reshaping the German Right: Radical Nationalism and Political Change after Bismarck”, Yale University Press; 1st Edition, July 1980.
  Walter C. Struve, “Elites Against Democracy: Leadership Ideals in Bourgeois Political Thought, 1890-1933”, Princeton Uuniversity Press, 1974.
  Herman Lebovics, “Social Conservatism and the German Middle Classes in Germany, 1914-1933”, Princeton University Press, First Edition edition 1969.
  Καθώς και το πλήθος των μονογραφιών για τo DNVP το οποίο αποτέλεσε το βασικό κόμμα της πολιτική δεξιάς μέχρι την ανάδειξη σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη των Ναζί.
  Μονογραφίες για τα German Conservative Party, Free Conservative Party, National Liberal Party της εποχής της Γερμανικής Αυτοκρατορίας καθώς και οι μονογραφίες για το «αριστερό» φιλελεύθερο κόμμα DDP (σ.σ. ήταν το κόμμα που στήριζε ο Max Weber), την κατάρρευση του και την μετάλλαξη του στο DStP, καθώς και για το συντηρητικό DVP του Gustav Stresemann, του μοναδικού αστού ο οποίος πιθανόν θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την κατάκτηση της ηγεμονίας στο συντηρητικό και κεντρώο χώρο του πολιτικού φάσματος από τους ΝΑΖΙ.
  Πλούσια η βιβλιογραφία επίσης για την αντίσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας και των άλλων αριστερών κομμάτων όπως του SPD και του Socialist Workers Party στην άνοδο και επέλαση του Ναζισμού.

 15. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 28/02/2012 02:22:27

  Είναι πολύ εύκολο να βάλουμε μια ταμπέλα και να πούμε πατάτα αυτό, ντομάτα το άλλο, μην αναλωθούμε σε ανούσιες συζητήσεις. Κατά βάθος είναι όλοι ψευτοπατριώτες-συμφεροντολόγοι.
  Το πρόσωπο της εξουσίας παραμένει ίδιο διαχρονικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, εχθρικό και φασιστικό απέναντι στο "αυτόνομο", στο "ανεξάρτητο".
  Τα σημεία των καιρών καθορίζουν τις πρακτικές τους και φροντίζουν να υπάρχουν κόμματα/κινήματα/οργανώσεις που θα αγκαλιάζουν όλες τις πιθανές μορφές έκφρασης.
  Επιμένω. Χρειάζονται άλλες μορφές έκφρασης και όχι ετοιματζίδικες σε τιμή ευκαιρίας (1 ψήφος/4 χρόνια). Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας, να καίμε θερμίδες και εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι να βρούμε τον επόμενο Εθνάρχη, τον επόμενο Εργατοπατέρα, τον επόμενο Πατριώτη...

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/02/2012 11:22:18

  Ως γνωστόν, το πολιτικό φάσμα είναι κυκλικό, παρά τα θρυλούμενα από ορισμένους περί ευθείας γραμμής.
  Η ραφή και η ούγια βρίσκονται στην πίσω, στην dark side.
  Φανερόν πλέον;

 17. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 28/02/2012 15:25:59

  Tο πολιτικό φάσμα είναι «κυκλικό» και άλλα τέτοια τινά.. Σαν τον κύκλο του νερού να φανταστώ. Τώρα γιατί είναι «κυκλικό» και όχι «κωνικό» άλλο θέμα αυτό. Άσε που - για να το κάνω και πιο «επιστημονικό» σε σχέση με τις αστειότητες του Ν. Χασαπόπουλου - αν αρχίσεις και τοποθετείς τα πολιτικά κόμματα ανάλογα με τις θέσεις που καταλαμβάνουν στους άξονες Χ – Χ’ και Ψ – Ψ’, βγάζεις ότι «συνταυτίσεις» και «συναντήσεις» θέλεις. Καθώς η σειρά και η συσχέτιση των κομμάτων αλλάζει ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ως κυρίαρχο ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, γι αυτό και δεν ασχολείται κανένας με αυτές τις θεωρίες και πρακτικές που ξώμειναν από την εποχή του ψυχρού πολέμου, και οι οποίες δεν είχαν και ποτέ καμία αξία. Ούτε καν multivariable analysis δεν γνωρίζουν εκεί στο Βήμα και στο Mega και παριστάνουν πως έχουν ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΟΨΗ για ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, το μνημόνιο 1 και μνημόνιο 2. Ας μάθουν αγγλικά τουλάχιστον μπας και διαβάσουν την έκθεση των εμπειρογνωμόνων που παρέθεσα παραπάνω και την οποία αναλυτικά παρουσίασαν οι The Financial Times. Εκτός και εάν δεν ξέρουν καν ανάγνωση εκεί στον ΔΟΛ. ΥΓ: Εάν δεν τους αρέσουν εκεί στον ΔΟΛ και στο Mega, οι The Financial Times, υπάρχει και το The Economist, The Daily Telegraph, και όλες οι λοιπές σοβαρές αγγλόφωνες εφημερίδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.