27/06/2007 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η ΝΔ θυμάται την κάθαρση και η δικαιοσύνη παίρνει λάθος κεφάλια.

Στην «γκιλοτίνα» θέλει τώρα να στείλει η κυβέρνηση τους κατηγορούμενους για μεγάλες απάτες, όπως η υπόθεση της χρηματιστηριακής ΔΕΚΑ, το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ Finance και το παραδικαστικό κύκλωμα, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το δυσμενές κλίμα από την υπόθεση των ομολόγων και να εμφανιστεί ο Πρωθυπουργός συνεπής με τη δέσμευσή του για μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στέλνονται στο ικρίωμα οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτών των μεγάλων οικονομικών και δικαστικών σκανδάλων, τη στιγμή που καλύπτονται οι πραγματικοί υπεύθυνο
Θεωρείται βέβαιον ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της χρηματιστηριακής ΔΕΚΑ και το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ Finance θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες ποινές, ενώ είναι πολύ πιθανόν να πάρουν το δρόμο για τη φυλακή ακόμα και ιερωμένοι του «παραδικαστικού κυκλώματος», οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν αγγιχτεί. Βεβαίως, θα ήταν ευχής έργον εάν ο Καραμανλής αποδεικνυόταν ο σύγχρονος Ροβεσπιέρος της Ελλάδας. Κι’ ας έπαιρνε, όπως ο Γάλλος επαναστάτης, και κάποια λάθος κεφάλια. Το πρόβλημα είναι όμως, ότι ούτε –καν αστός- επαναστάτης είναι, ούτε και τα κεφάλια που πρέπει, παίρνει. Άλλωστε, με το να στέλνονται στο ικρίωμα οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτών των μεγάλων οικονομικών και δικαστικών σκανδάλων, τη στιγμή που καλύπτονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι, μόνον κάθαρση δεν επέρχεται. Αντίθετα, ενώ η ίδια η κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της με τα ομόλογα, κάνοντας «ανθρωποθυσίες», το μόνο που πετυχαίνει είναι να αυξάνει τις υποψίες –αν όχι βεβαιότητα- ότι αυτό που επιδιώκει, είναι να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες της και τους εγκεφάλους του δικού της σκανδάλου. Και βέβαια να αποκομίσει εκλογικά οφέλη. Από την πλευρά τους πάντως, κατηγορούμενοι για τα οικονομικά σκάνδαλα αφενός αφήνουν αιχμές για ύπαρξη παραδικαστικών κυκλωμάτων στην υπόθεσή τους, αφετέρου χαρακτηρίζουν τις διώξεις τους ως πολιτικές. Διαβάστε στα comments περισσότερα στοιχεία για το θέμα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. FactorX avatar
  FactorX 27/06/2007 19:29:48

  Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός εκ των κατηγορουμένων για τη μεγάλη απάτη της ΕΤΒΑ Finance, του στελέχους του λογιστηρίου της εταιρείας, Δημήτρη Φραγκοδημητρόπουλου, ο οποίος σε αναφορά που υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, στις 8 Απριλίου 2005, δηλαδή δύο χρόνια πριν από τη δίκη που άρχισε μόλις πρόσφατα (24-5-2007), καταγγέλλει ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι του σκανδάλου βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πολύ περισσότερο, επισημαίνει σοβαρά κενά στις έρευνες για την υπόθεση, ενώ αφήνει υπονοούμενα για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον κ. Γ. Σανιδά, υποστήριζε ότι οι έρευνες των αρμοδίων αρχών δεν προχώρησαν σε βάθος, ώστε να βρεθούν οι «εγκέφαλοι» της κομπίνας, ενώ ανέφερε ότι ουδέποτε ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί σε τέσσερις offshor εταιρείες, στις οποίες είχαν καταλήξει οι μίζες και τα υπεξαιρεθέντα ποσά.
  Μεταξύ άλλων, έγραφε τα εξής: «Η διεξαχθείσα ανάκριση θα μπορούσε κάλλιστα να διαφωτίσει, μέσω της δεύτερης περιβόητης έκθεσης του ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος - σήμερα ΥΠΕΕ), που δεν υπήρξε ποτέ, και μέσω του ανοίγματος λογαριασμών των τεσσάρων εμπλεκομένων offshor εταιρειών, ποια είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εισέπραξαν τις τεράστιες υπεραξίες και στην ουσία ποιοι ήταν και οι πραγματικοί υπεύθυνοι του τεράστιου αυτού σκανδάλου. Προκύπτει επομένως το εύλογο ερώτημα. Ποιος είναι εκείνος που έδωσε την εντολή να σταματήσει περαιτέρω έλεγχος και ποιους ήθελε πραγματικά να καλύψει;»
  Τα χρήματα που έκαναν φτερά, προέρχονταν από τα διαθέσιμα της ΕΤΒΑ από τις αποκρατικοποιήσεις. Πολλά από τα ποσά, κατέληξαν σε τέσσερις offshor εταιρείες. Ο κατηγορούμενος λοιπόν, στην αναφορά του, υποστηρίζει ότι ενώ διαπιστώθηκαν οι διαδρομές σειράς χρηματικών ποσών που ιδιοποιήθηκαν οι διάφοροι επιτήδειοι, «δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος είναι ο καταθέτης των 829 περίπου εκ. δραχμών. Εφόσον γίνει πλήρης έλεγχος από τις εκδοθείσες επιταγές της ΑΒΑΞ Χρηματιστηριακής προς τις offshor, μπορεί να διευκρινιστεί ποίοι τελικά εισέπραξαν αυτές τις επιταγές».
  Θα μπορούσε να πει κανείς βέβαια, ότι ο κ. Δ. Φραγκοδημητρόπουλος, ως κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα, είναι λογικό να προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς, προκειμένου να ελαφρύνει την θέση του. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, είναι απορίας άξιον γιατί δεν διερευνήθηκαν οι καταγγελίες του. Διότι, εάν ευσταθούν τα όσα καταγγέλλει, τότε προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά τόσο ως προς τους «εγκεφάλους» του σκανδάλου, όσο και ως προς τις σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν τη μη διερεύνηση των καταγγελιών.
  Ως γνωστόν, η κομπίνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η στην ΕΤΒΑ περίπου 10 δισεκατομμυρίων δραχμών, χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες στον χρηματοπιστωτικό χώρο, μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η απάτη αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2002, την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμφωνούσε να πουλήσει την ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς. Έφτασε όμως, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μόλις πρόσφατα. Εκεί δικάζονται συνολικά 14 άτομα για σειρά κακουργημάτων, όπως απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράβαση καθήκοντος κ.α.. Μεταξύ αυτών βρίσκονται πρώην στελέχη της ΕΤΒΑ Finance, στελέχη της χρηματιστηριακής ΑΒΑΞ, διευθυντές υποκαταστημάτων της Eurobank και δύο ιδιοκτήτες ΕΛΔΕ.
  Βασικοί κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία στελέχη της ETBA Finance, τα οποία είχαν την ευθύνη για τις επενδύσεις των διαθεσίμων της εταιρείας. Αυτοί κατηγορούνται διότι αντί να τοποθετούν τα ποσά σε ρέπος ή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, όπως προβλεπόταν από την νομοθεσία, τα επένδυαν στο Χρηματιστήριο. Με αυτό το στόχο, τα κεφάλαια τοποθετούνταν σε τραπεζικό λογαριασμό που δεν ήταν της εταιρείας, αλλά, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο του ΣΔΟΕ, στον τραπεζικό λογαριασμό μίας γυναίκας 92 ετών (!) τότε, γιαγιάς ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, τα χρήματα μεταβιβάζονταν σε κωδικό της χρηματιστηριακής ΑΒΑΞ ΕΛΔΕ. Οι κατηγορούμενοι στη συνέχεια φέρονται να εξέδιδαν πλαστά αποδεικτικά, από τα οποία φαινόταν ότι τα διαθέσιμά της κατατίθεντο στην Eurobank που δήθεν προσέφερε προνομιακές καταθέσεις με υψηλά επιτόκια. Να σημειωθεί ότι ένας από τους θεωρούμενους ως βασικούς κρίκους της αλυσίδας του σκανδάλου, ο Γεώργιος Δημητριάδης, είναι φυγόδικος. Ο Δ. Φραγκοδημητρόπουλος πάντως, αναφερόμενος στον τρόπο που γινόταν η διαχείριση των διαθεσίμων της ΕΤΒΑ Finance, παραπέμπει σε έλεγχο που είχε γίνει στην εταιρεία το 2000 και είχε διαπιστωθεί ότι «δεν υπήρχε επιτροπή διαθεσίμων και δεν ήταν διαφανής η διαδικασία».

 2. FactorX avatar
  FactorX 27/06/2007 19:30:33

  Υπόθεση ΔΕΚΑ.
  Από την πλευρά των κατηγορουμένων για την «υπόθεση ΔΕΚΑ», η εκδίκαση της οποίας αρχίζει στις 25 Ιουνίου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η δίκη αποτελεί μια καθαρά πολιτική δίωξη. Βεβαίως, παρά τους ισχυρισμούς τους, ουδείς απαντά στο ερώτημα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης: Ποιος τους έδωσε την εντολή να κινηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να «ανεβάσουν» προεκλογικά το Χρηματιστήριο, και να «γλυκάνουν» έτσι τον Έλληνα «επενδυτή», προκειμένου να το ρίξει δαγκωτό στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Είναι φανερό ότι, όπως στην περίπτωση του «σκανδάλου των ομολόγων», έτσι και στην «υπόθεση της ΔΕΚΑ», οι πραγματικοί υπεύθυνοι των σκανδάλων μένουν στο απυρόβλητο, ενώ την πληρώνουν οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Ως γνωστόν, όπως με τα ομόλογα κατηγορήθηκε ότι έχει «πολιτικές» ευθύνες ο κ. Αλογοσκούφης, το ίδιο καταγγέλθηκε και ο κ. Χριστοδουλάκης για την «υπόθεση ΔΕΚΑ». Ωστόσο, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος «αγγίχτηκαν».
  Ιδού όμως, τι αναφέρει σε επιστολή του προς το «Αντί» ένας εκ των κατηγορουμένων: «Η εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, γίνεται μετά την έκδοση, στις 7-12-2005, απαλλακτικής απόφασης από το εν λόγω δικαστήριο, κατά της οποίας όμως, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση, το δε αρμόδιο τμήμα στη συνέχεια, στις 19-5-2006, αναίρεσε την απόφαση του τριμελούς εφετείου και παρέπεμψε την υπόθεση για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο με άλλη σύνθεση. Βεβαίως, είναι γνωστό ότι από την άσκηση της αναίρεσης μέχρι την εκδίκαση αυτής από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, έγιναν πράγματα γνωστά πλέον σε όλους που δεν προσάδουν προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας», σημειώνει ο συντάκτης της επιστολής, εννοώντας προφανώς τις αποκαλύψεις γύρω από τον τουλάχιστον περίεργο «πλουτισμό» του γιου του Αρείου Πάγου, κ. Κεδίκογλου.
  Και προσθέτει: «Η δίκη της ΔΕΚΑ ήταν και θα παραμείνει ως μια πολιτική δίκη. Ζητείται δε, η πάση θυσία καταδίκη των μελών του ΔΣ της ΔΕΚΑ για λόγους εντυπωσιασμού και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το γεγονός ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει θύματα τα μέλη του πρώην ΔΣ, πρόσωπα γνωστά και σεβαστά, όχι μόνον στο χώρο της Διοίκησης, αλλά και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, δεν λαμβάνεται υπόψιν από τους επιδιώκοντες την καταδίκη τους για λόγους μόνο και μόνο μικροκομματικούς. Στο πνεύμα αυτό και υπό το φώς των νέων σκανδάλων και προς συμψηφισμό αυτών, επιχειρείται συστηματικά και συντονισμένα να ταυτιστεί το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με την υπόθεση της ΔΕΚΑ. Τούτο όμως, ήταν και θα παραμείνει ένα μεγάλο λάθος».
  Ειδικότερα, αναφέρει: «1)Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ΔΣ της ΔΕΚΑ κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία για συναλλαγή (αγορά-πώληση) μετοχών κατά το χρονικό διάστημα από 20-3-2000 έως 9-4-2000. Κατά συνέπεια είναι αβάσιμος και άσχετος ο ισχυρισμός ότι το έγκλημα του Χρηματιστηρίου συνετελέσθη από τις δραστηριότητες της ΔΕΚΑ. Δηλαδή, μέσα σε ένα μήνα. 2)Η δραστηριότητα της ΔΕΚΑ περιοριζόταν, ως γνωστόν, αποκλειστικά και μόνο σε συναλλαγές που αφορούσαν διαχείριση δικών της και μόνο περιουσιακών στοιχείων για την εκπλήρωση των σκοπών σύστασής της (μετοχοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση δημόσιου χρέους, κ.λ.π.). Η ΔΕΚΑ δεν προέβη σε αγορά και πώληση μετοχών οποιωνδήποτε εταιρειών. Δεν αγόρασε για παράδειγμα «φούσκες», αλλά μόνον μετοχές των σοβαρότερων επιχειρήσεων ή Οργανισμών (ΟΤΕ - ΕΤΕ- ΕΛΠΕ- Εμπορική), οι οποίες αποτελούσαν την περιουσία της και πάντοτε σε τρέχουσες τιμές αγοράς. Κατά συνέπεια, τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα ότι η ανωτέρω δραστηριότητά της ΔΕΚΑ ήταν η αιτία κατάρρευσης του Χρηματιστηρίου και –η συνέπεια τούτου- προκληθείσα ζημιά σε μεγάλο αριθμό μικροεπενδυτών, απέχουν της αλήθειας και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς».
  Πράγματι, τυπικώς, δεν ήταν οι αγορές της ΔΕΚΑ που οδήγησαν στην «κατάρρευση» του Χρηματιστηρίου και τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει γίνει μεταπολεμικά στην Ελλάδα με τον πιο ληστρικό τρόπο. Όμως, ο συντάκτης της επιστολής δεν απαντά στο εξής απλό ερώτημα: Ήταν ή όχι η ΔΕΚΑ που με τις αγορές της, «απογείωσε» το Χρηματιστήριο, το οποίο στη συνέχεια λειτούργησε σαν «κράχτης» του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Απριλίου του 2000. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Του μαζικού τζόγου στη Σοφοκλέους, ακολούθησε η σπέκουλα και το «κραχ» (για τους μικρούς). Τυπικώς –και ενδεχομένως ποινικώς- λοιπόν, η ΔΕΚΑ δεν έχει ευθύνη. Ουσιαστικά όμως, έχει. Το ερώτημα ωστόσο, είναι ποιος έδωσε τις εντολές για αυτό το «παιχνίδι». Διότι σίγουρα δεν ήταν το ΔΣ της ΔΕΚΑ που αποφάσισε. Αλλά σε αυτή την ερώτηση τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά.
  Εν κατακλείδι πάντως, ο συντάκτης της επιστολής, γράφει: «Κατά τη διάρκεια της δίκης στο τριμελές εφετείο (7-12-2005), κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 22 συνεδριάσεις, δεν αποδείχτηκε, όχι μόνον η χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου, αλλά ούτε και ζημιά του Δημοσίου γιατί δεν νοείται ζημιά χωρίς πώληση των αγοραζομένων μετοχών. Ακόμα δεν αποδείχτηκε ποια θεωρείται πραγματική τιμή των μετοχών και ποιοι κανόνες λογιστικοί τηρήθηκαν κατά τη σύγκριση ώστε να προκαλείται ζημιά στο Δημόσιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Δεν εξηγήθηκε επίσης, πως οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να προσπορίσουν όφελος στους πωλητές, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει γνώση των πωλητών. Δεν αποδείχτηκε τέλος, και δεν αποδεικνύεται ο δόλος των κατηγορουμένων, απαραίτητη προϋπόθεση θεμελίωσης οποιασδήποτε κατηγορίας». Ως όλα δείχνουν, θα’ χει ενδιαφέρον η δίκη της ΔΕΚΑ.

 3. Victor avatar
  Victor 27/06/2007 21:29:59

  Εντονη είναι η φημολογία στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου ότι ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, κ.Κεδίκογλου, έχει καλέσει τουλάχιστον μιά φορά στο γραφείο του τους τρείς δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση της χρηματιστηριακής ΔΕΚΑ. Αν αυτό ισχύει, τότε πρόκειται για άμεση παρέμβαση στους δικαστές. Οι υποψίες αυξάνουν, όχι μόνον επειδή η κυβέρνηση επιθυμεί να πέσουν βαριές καμπάνες για να πείσει την κοινή γνώμη ότι κάνει κάθαρση και για να καλύψει τις δικές της βρωμιές στο σκάνδαλο των ομολόγων, αλλά και επειδή επανειλημμένως ο κ.Κεδίκογλου έχει καταγγελθεί για παρεμβάσεις σε μεγάλες υποθέσεις, ακόμα και για "στημμένες" συνθέσεις έδρας

 4. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 29/06/2007 18:08:22

  Για το σκάνδαλο της ΕΤΒΑ Finance μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα γιατί υπάρχουν εκπλήξεις και μυστήρια.
  Δεν ξέρω αν τέλειωσε ή όχι η δίκη αλλά η δικηγόρος του δημοσίου, όταν ξεκίνησε η δίκη, ήταν εφοδιασμένη με γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου ότι από την απάτη δεν ζημιώθηκε το δημόσιο.
  Έκανε και άλλους περίργες κινήσεις δες κι εδώ

 5. Suhoi avatar
  Suhoi 29/06/2007 18:31:09

  Ωραίο του monahikosnikos Να τι λέει αναλυτικά το κείμενό του:

  Γλύφει εκεί που έφτυνε ο Αλογοσκούφης
  Έχει ο καιρός γυρίσματα ή εκεί που έφτυνε ως αντιπολίτευση γλύφει τώρα ως υπουργός.
  Τι από τα 2 να σκεφτούμε;
  Όταν το 2002 αποκαλύφτηκε από τον τότε υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, το σκάνδαλο στην ETBA Finance ο Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωνε: «Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε με το μεγάλο σκάνδαλο στην κρατική ΕΤΒΑ δείχνει τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζονται την περιουσία του Δημοσίου τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».
  Τώρα που η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη υπουργός δεν είναι ο Χριστοδουλάκης αλλά ο Αλογοσκούφης και ως υπουργός έχει την πολιτική ευθύνη για το Γενικό Λογιστήριο που εκτός από εκτροφείο σκανδάλων ειδικεύεται και σε έκδοση συγχωροχαρτιών.
  Με 1 τέτοιο συγχωροχάρτι που λέει ότι το δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την απάτη και έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου η δικηγόρος του δημοσίου που παρίσταται ως πολιτική αγωγή πασχίζει να σπάσει το κακούργημα και να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για πλημμέλημα.
  Ούτε συνήγορος υπεράσπισης δηλαδή να ήταν η εκλεκτή του Αλογοσκούφη.
  Για το πόσο κόστισε ο απάτη να θυμίσουμε μόνο ότι η πώληση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς έγινε με τίμημα 10 δις δραχμές χαμηλότερο του αρχικά συμφωνηθέντος ακριβώς λόγω της αποκαλυφθείσης απάτης ενώ στη συνέχεια το δημόσιο πλήρωσε και άλλα 6 δις δραχμές για να καλυφθεί η ζημιά.
  Σύνολο δηλαδή ζημιάς 16 δις δραχμές ή 47 εκατ. ευρώ.
  Αυτό όμως είναι αστική διαφορά δεν είναι ποινικό απαντά η εκλεκτή του Αλογοσκούφη συνήγορος πολιτικής αγωγής.
  Συνέχεια την Παρασκευή που θα κατατεθεί το συγχωροχάρτι στο δικαστήριο.

 6. Gianni avatar
  Gianni 10/07/2007 18:56:17

  Ανεξάρτητα από το συμφέρον τους ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη των πρώην μελών της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ, έχει ενδιαφέρον η παρατήρηση που έκαναν χτές: «Η Ν.Δ. -είπαν- ως αντιπολίτευση δεν υπέβαλε ούτε καν πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπουργού σε σχέση με τη ΔΕΚΑ, αν και είχαν σταλεί από τον εισαγγελέα όλα τα έγγραφα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η δικογραφία θεωρήθηκε ασήμαντη και η Βουλή πέταξε τον φάκελο στο καλάθι των αχρήστων. Εγινε πολιτικός καβγάς, αλλά το θέμα σταμάτησε εκεί. Η υπόθεση θεωρήθηκε για τα σκουπίδια από τη Βουλή, ενώ τα μη πολιτικά πρόσωπα εισάγονται να δικαστούν ενώπιόν σας για μια τάχα σοβαρή κατηγορία». Πράγματι, εκτός του ότι η ΝΔ έθαψε εκείνη την περίοδο το θέμα, γιατί ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ.Χριστοδουλάκης, δεν βγαίνει να αναλάβει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη για την ΔΕΚΑ και να πεί ότι πράγματι η δημιουργία της, αλλά και οι στόχοι της υπαγορεύονταν από την τότε "οικονομική πολιτική" του ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι για μιά ακόμη φορά θα την πληρώσουν οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.