#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2008 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η Ζήμενς πλήρωνε για τον Μητσοτάκη

«Μίζες με παραστατικά δεν γίνονται», είναι η βασική γραμμή υπεράσπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ξέρω αν του την συνέστησε η Civitas, η κάποιος άλλος μεγαλοδημοσιογράφος, ή δημοσιοσχεσίτης της οικογένειας, αλλά είναι προφανές ότι απευθύνεται στο πλατύ κοινό που συνηθισμένο από άλλες πρακτικές (πάμπερς, βαλίτσες, σακούλες) θα σκεφθεί με το δίκαιό του: «δεν μπορεί να τα έπαιρνε και να του έκοβαν και τιμολόγιο». Ιδού όμως πως καταρρίπτονται τέτοια έωλα επιχειρήματα.

Γράφει σήμερα η «Ε»: «Η Siemens και η φερόμενη ως συνεργαζόμενη μαζί της εταιρεία, η Anadelta, εκδίδουν για πέντε τιμολόγια του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2007 πιστωτικά. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όφειλε να πληρώσει (εντός 30 ή 60 ημερών) εμφανίζεται απαλλαγμένος από χρέη 57.000 ευρώ, δίχως φυσικά να έχει πληρώσει. Αυτό συμβαίνει τον Σεπτέμβριο του 2007 και υποδηλώνει πιθανότατα, ότι ο «φίλος» Μ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε απόπειρα μιας χονδροειδούς «δωρεάς», η οποία δεν αποδίδει, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων…».Όμως τα πιστωτικά τιμολόγια, σύμφωνα με τη λογιστική πρακτική και τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων εκδίδονται από μια εταιρεία αποκλειστικά και μόνο: αν ο πελάτης επιστρέφει τα προϊόντα που αγόρασε ή αν ο πελάτης ακυρώνει τη συμφωνία αγοράς και η εταιρεία συναινεί σ' αυτό. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο. Άλλωστε, ο ίδιος δήλωσε ότι έκανε προφορική διευθέτηση για την τμηματική αποπληρωμή του χρέους του προς Siemens και τρίτους. Το δε χρέος του εμφανίζεται να αρχίζει να το πληρώνει από τις 14 Ιανουαρίου 2008, δηλαδή οκτώ μήνες μετά την αγορά του εξοπλισμού, πέντε μήνες μετά την απόπειρα εξαφάνισης μέρους του χρέους του και ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Μ. Χριστοφοράκου από τη Siemens.

Ύστερα από όλα αυτά τίθενται μερικά πολύ απλά ερωτήματα για να διαπιστωθεί η αλήθεια: Πρώτον, τα πράγματα που υποτίθεται ότι αγόρασε από την Ζήμενς ο κ. Μητσοτάκης τα έχει; Δεύτερον, τα τιμολόγια έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία της Ζήμενς; Χρειάζεται μόνο μια ολιγόλεπτη έρευνα για να βρεθεί η απάντηση. Και τότε θα ξέρουμε αν τα τιμολόγια είναι εικονικά («κούφια» όπως τα λένε στην πιάτσα), ή πραγματικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/06/2008 18:25:30

  Το θεωρώ αδικία. Το ¨Ιδρυμα Κ. Καραμανλής¨δεν πήρε τίποτα ;;;
  Θα τρίζουν τα κόκαλα του ¨Μάξ-Μέρτεν¨ !!!

  Και να συνεχίσουμε τις απαντήσεις στο ενδιαφέρον ¨πόστ¨ του Factora : http://www.antinews.gr/?paged=2
  ( ¨Αριστερά και Μητσοτάκης¨ ). Αυτή είναι η σημερινή εξέλιξη :  Την Πέμπτη έσκασε το σκάνδαλο Κυριάκου Μητσοτάκη /Αγίας Οικογένειας με την Ζήμενς. Την Παρασκευή ( χθες ) οι ¨αστικές εφημερίδες¨ ( Βήμα –Καθημερινή) κατήγγειλαν ανοιχτά την οικογένεια και τη συγκάλυψη της από την Κυβέρνηση και την ¨Δικαιοσύνη¨ και ο ¨Ριζοσπάστης¨ και η ¨Αυγή¨ δεν έγραψαν λέξη !

  Σήμερα ( 7/6 ) ο ¨Ρίζος¨ έχει στην 8η ( ! ) σελίδα του ένα ¨ρεπορτάζ ¨ ( προσέξτε , όχι μια επίσημη ανακοίνωση του ¨γραφείου τύπου¨ του κόμματος , ούτε μια δήλωση του ¨Π.Γ.¨ του ! ) στο οποίο αναφέρει με ¨καταγγελτικό τρόπο¨ την περίπτωση ¨προμηθειών¨ του Κυρ Μητσοτάκη και την προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από την κυβέρνηση ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ που ζητά μόνο την ¨σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή ¨ , ενώ εισαγωγικά στο ¨ρεπορτάζ¨ το ζητά και το ίδιο ! Γράφει επί λέξη :

  ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»

  Αρχείο «δείχνει» η κυβέρνηση

  Αρνείται σταθερά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ «κλείνει τα μάτια» στις δοσοληψίες γαλάζιων στελεχών με τη «Ζήμενς»

  http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/6/2008&id=9824&pageNo=8&direction=1

  Θα μας τρελάνουνε δηλαδή με τα ¨Ήξεις αφίξης,ού εν τω πολέμω θνήξεις¨…

  Σε όλους είναι γνωστό ότι όταν το ΠΑΣΟΚ πρότεινε πριν μερικούς μήνες ( κάτω από την πίεση αποκαλύψεων ¨μιζοδότισης ¨ στελεχών του ) τη σύσταση ¨κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής¨ για την ¨διαλεύκανση¨ της υπόθεσης , ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ . Καμία ¨εξεταστική της Βουλής¨ μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Από τον ¨φάκελο της Κύπρου¨ μέχρι σήμερα. Οι ¨εξεταστικές επιτροπές¨ συστήνονται σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Όλα λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της ¨πλειοψηφίας¨ και της ¨μειοψηφίας¨ , όπου ο καθένας συσκοτίζει λέγοντας το ¨μακρύ του και το κοντό του ¨. Κοινό πόρισμα δεν βγαίνει . Βγαίνουν ¨πορίσματα¨ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Και μετά καταλήγει κάθε υπόθεση στις καλένδες της ιστορίας…

  Αμ , και η ¨Αυγούλα¨ σήμερα έχει μεν το θέμα ¨πρωτοσέλιδο ( μετά από τον ντόρο που δημιουργήθηκε για την χθεσινή ύποπτη σιγή τους ) με κεντρικό άρθρο της ¨αρχισυνταξίας¨ κάτω από τον τίτλο : ¨Εξεταστική τώρα για το σκάνδαλο της Siemens ¨ , όπου προσεκτικά ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , αλλά μιλά για χρηματισμό ¨πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ¨…Το ίδιο και επίσημη σχετική ανακοίνωση του ¨ΣΥΝ¨ έχει τον τίτλο :

  ¨Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής¨ και με απόλυτο ¨τακτ¨ ¨πολιτικού πολιτισμού¨ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , αλλά αιτιολογεί με το βαθυστόχαστο πολιτικό επιχείρημα : ¨ Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση της Siemens, αυξάνεται και ο αριθμός των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων από τον χώρο των δύο μεγάλων κομμάτων, ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι η έρευνα για την αναζήτηση τόσο νομικών όσο και πολιτικών ευθυνών πρέπει να πάει σε βάθος…¨

  http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=491958&-w=&-V=hpress_int&-P

  http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=491886&-w=&-V=hpress_int&-P

  Συμπέρασμα : 1945 – 2008 - ¨Αριστερά¨ - Οικογένεια Μητσοτάκη σχέσεις ¨Αγάπης-Μίσους¨ και ¨¨Χαρμολύπης¨ …

  ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΒΑΡΚΙΖΑ¨ ( 1945 ) ΣΤΟΝ ¨ΟΤΕ¨ ( 2008 )

  Υ.Γ.

  Επειδή το θέμα μας είναι ΟΤΕ και μποϊκοτάρισμα του ¨αντιγερμανικού¨ αγώνα των εργαζομένων του από το Κ.Κ.Ε. , επειδή ο αγώνας πρέπει να είναι ¨ταξικός¨ και για έναν ΟΤΕ στην υπηρεσία της ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ¨λαϊκής εξουσίας¨ …σήμερα διαβάσαμε και μια άλλη καταγγελία στον Ριζοσπάστη κατά των καταλήψεων .

  Σε αυτή την περίπτωση κατά της κατάληψης από εργαζόμενους των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ του κτιρίου του ΟΤΕ στην Γ ΄Σεπτεμβρίου ! ¨Ταξικό-Αγωνιστικό¨ επιχείρημα:

  ¨…η κατάληψη γίνεται από μια ολιγάριθμη ομάδα συνδικαλιστών, μετρημένων στα δάχτυλα. Απαραίτητοι όροι για την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε μορφής αγωνιστικής δράσης, αποτελεί η οργανωμένη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και η προβολή ενός πλαισίου αιτημάτων που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τους, θα συγκρούεται με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Όμως οι δύο αυτές παρατάξεις σε καμιά στιγμή δεν επιδιώξανε (ούτε βέβαια θα μπορούσαν) να εκπληρώσουν αυτούς τους όρους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγήσουν στον ευτελισμό τις αναγκαίες κινητοποιήσεις. Να κρύψουν πίσω από την εντυπωσιοθηρία το γεγονός ότι μαζί με τη ΔΑΚΕ είναι αυτοί που με τη στάση τους όχι μόνο δεν εμποδίζουν, αλλά διευκολύνουν το πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδιασμών της κυβέρνησης…¨

  http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/6/2008&id=9824&pageNo=4&direction=1

 2. Lara avatar
  Lara 07/06/2008 18:35:18

  Λιγο πριν το δειλινο....

  Μπορει ο λαος να βρισκεται σε πληρη απολιθωση μετα το χρονιο αποχαυνωτικο συνδρομο στο ιατρικο του δελτιο,
  αλλα το ευχαριστο ειναι,
  πως οι απεγνωσμενες κραυγες μερικων μας θα θεσουν το συνολο αυτων των πολιτικων αρπακτικων
  μαυρογερακων στο περιθωριο.
  Γιατι σε κανενα ανθρωπινο γενος το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ δε σπιλωνεται και κατακρημνιζεται σ' αυτο το σημειο, οσο τωρα στην Ελλαδα μετα τις προσφατες θλιβερες σκανδαλο/χαμαιτυπες αποκαλυψεις διαφθορας Ελληνων Πολιτικων,
  δημοτολογικα γενιας δευτερης με προδιαγραφες γονιδιακες ενος ΑΝΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ με ΑΝΥΠΡΚΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ,
  Πολιτκους να αμαυρωνουν το κυρος και να σπιλωνουν την ταυτοτητα μας,
  να περιθωριοποιουν τη χωρα μας, καταδικαζοντας την σε ισοβια απομονωση.

  Την χωρα την πολυπαθη με την ανεκαθεν προβληματικη Οικονομια,
  απορροια ενος κακου διοικητικου και ανεπαρκους
  διαχειριστικου συστηματος
  Πολιτικων κερδοσκοπων της Hochstapler-Elit,
  που αντεξε τη φτωχεια, γλυφοντας εμβασματα ομογενων,
  αυτων που αποδιωξε να την κρατησουν σε ξηλοποδαρα
  για να γινει τωρα βορα στα δοντια αδιστακτων λεοντων.

  Ενα ολοκληρο κρατος
  μια ατελειωτη φυλακη
  να φρουρει πονο και θλιψη
  με στριφωμα το Κυμοθαλασσο
  απομειναρι της δυστυχιας.
  Πως θα αρκεστει να μαντρωσει
  τους θυτες,
  τη σαπιλα
  τον ξεπεσμο,
  το βιασμο της;
  Βαλτε ενα χερι στο σκαρι
  το πολυκαιρισμενο
  πλωρη να ξανανοιξουμε
  για τοπο δοξασμενο

  Λαρα

 3. Theodore avatar
  Theodore 07/06/2008 18:48:49

  Δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος φιλη μου.
  "...ΕΙΠΑΤΕ ΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙ,
  ΧΑΜΑΙ ΠΕΣΑΙ ΔΑΙΔΑΛΟς, ΑΥΛΑ
  ΟΥΚΕΤΙ φΟΙΒΟς ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΒΗΝ,
  ΟΥ ΜΑΝΤΙΔΑ ΔΑΦΝΗΝ,
  ΟΥΔΕ ΠΑΓΑΝ ΛΑΛΕΟΥΣΑΝ
  ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΚΑΙ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ".

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/06/2008 19:31:09

  όταν βλέπω πεζά πράγματα το ρίχνω στην ποίηση. Οταν βλέπω ποίηση το ρίχνω στα πεζά:

  Οι σωστές μίζες είναι με τιμολόγια, νομιμοφανείς, λέγονται ξέπλυμα χρήματος. Παλιά είχαμε και επίσημο μηχανισμό, το 3% των εξαγωγών το έκανες ότι ήθελες, no questions asked.

  Την δεκαετία του 90 σε έπερνε ο χρηματιστής σου και σου έλεγε «δεν στο είπα, αλλά σου πήρα 1000 κομμάτια Μέκαψες προχτές στις δρχ1200, στα πούλησα σήμερα στα 2200 έβγαλες 1, συγχαρητήρια

  Ή Θα φτιαξω μια θυγατρική, θα βάλεις τον μικρό, αφεντικό, να παίρνει €12.000 το μήνα θα είναι καλό και για το βιογραφικό του, και θα του δίνεις και καμιά δουλεια (ή θα με γλιτώσεις από την φυλακή κλπ)

  Μεγάλη η λίστα αλλά θα μας τσακώσουν οι κατάσκοποι. Η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν τα αρχικά λεφτά είναι προϊόν εγκλήματος ή φοροδιαφυγή. Πρέπει να έχει και από το πρώτο.

  μου αρέσουν τα ποιήματα

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/06/2008 21:37:23

  Αλήθεια η Ζημενς εκτός από ηλεκτρικά, καλώδια, δίκτυα και πολλά άλλα, έχει και δικό της δίκτυο ή μέσω άλλων καταστημάτων εμπορεύεται υπολογιστές, εκτυπωτές, περιφερειακά κλπ; Μήπως μπορεί κανείς να μας πεί σχετικά;

 6. Κουμπάρα Ομπάμα avatar
  Κουμπάρα Ομπάμα 07/06/2008 21:46:31

  Θα τα βγάλει online;

  http://ionas.net/2008/06/06/pricewatch/

 7. Lara avatar
  Lara 07/06/2008 22:03:46

  Η παλετα προιοντων της Siemens ειναι ευρεια.
  Απο γραφειο, σπιτι ως το εργοστασιο.

  μερικα λινκ της Google

  Siemens.com
  Siemens.ch
  siemens.gr
  siemens autoindustrie usw...

  η παρακατω λιστα
  alles natuerlich in Deutsch


  http://www.automation.siemens.com/_de/portal/html/products/products.htm

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 07/06/2008 22:17:31

  Η Siemens παράγει τα πάντα που σχετίζονται με ηλεκτρικά καλώδια κυκλώματα. Έχει 600.000 εργαζόμενους. Δικά της μαγαζιά δεν έχει τα δίνει σε άλλους και τα πουλάνε. Τώρα τελευταία έχει μπει σε πολύ υψηλή τεχνολογία ιατρικών μηχανημάτων όπως τομογράφοι κλπ.

 9. chip&dale avatar
  chip&dale 08/06/2008 14:12:42

  μεγάλη εταιρεία, εταιρεία τεχνολογίας, αλλά δεν έπιασε στους χώρους των ηλεκτρνικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων. τα σχετικά τμήματα τα πούλησε στη beng και αλλού..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.