16/10/2012 21:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τον διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ διευθυντή του ΑΠΕ

Οι τιμητές της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ που καιρό τώρα τα έχουν κάνει «πλακάκια» με τους εργοδότες και οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες δημοσιογράφους, χτύπησαν και πάλι. Την ώρα που εκθεμελιώνεται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Τρίμης και η παρέα του αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ΑΠΕ, όχι όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, αλλά...υπέρ του πρώην γενικού διευθυντή, Ηλία Μάτσικα.

Ο εκλεκτός της προηγούμενης κυβέρνησης, άλλοτε στέλεχος του ομίλου Λαμπράκη, αν και του είχε ζητηθεί η παραίτησή του πριν από το καλοκαίρι, είχε στυλώσει τα πόδια, διότι, απ' όσο γνωρίζουμε η αποζημίωση ήταν μεγάλη. Θέλοντας λοιπόν να μη χάσει ένα μεγάλο ποσό, παρέμενε στη θέση του αδιαφορώντας για τις εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων, και παρά το γεγονός ότι οι γκάφες στο ΑΠΕ έδιναν κι έπαιρναν. Χαρακτηριστικές οι δύο τελευταίες όπου αποσύρθηκαν δύο τηλεγραφήματα εντελώς λανθασμένα όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση στελεχών του ΣΔΟΕ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, που τελικά διαψεύστηκε.

Κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε και ο γενικός διευθυντής και τελικά με ρύθμιση ο κ. Μάτσικας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Κι επειδή προφανώς ο κ. Τρίμης κόπτεται για την τύχη του, εξέδωσε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ με την οποία καταγγέλλει τους πάντες για την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΑΠΕ.

Ο εκλεκτός συνομιλητής του κ. Τσίπρα και άλλων αναρχοαυτόνομων ομάδων, προφανώς θεωρεί ότι δεν έχει δικαίωμα ο εκάστοτε υπεύθυνος για τα κρατικά ΜΜΕ να διορίζει αυτόν που κρίνει κατάλληλο. Δηλαδή ο επόμενος επικεφαλής του ΑΠΕ εκ των προτέρων χαρακτηρίζεται ανίκανος και εξαρτημένος επειδή θα επιλεγεί από την κυβέρνηση; Και μάλιστα μια τρικομματική κυβέρνηση; Τι θέλει ο κ. Τρίμης, να ρωτήσει ο κ. Σαμαράς και την Κουμουνδούρου;

Για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, κατάλυση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, αλλά και της αυτονομίας, που οφείλουν να έχουν τα δημόσια ΜΜΕ, έκανε λόγο η ΕΣΗΕΑ. Και αναρωτιόμαστε; Κόπτεται τόσο πολύ για την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας όταν δύο χρόνια τώρα έχει αφήσει τους δημοσιογράφους έρμαια των εργοδοτών; Έκανε τίποτε για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην είναι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση θύματα της αναλγησίας των εκδοτών και καναλαρχών;

Καθάρισε το μητρώο που είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Πήρε έστω και μια φορά απόφαση για απεργίες που θα χτυπήσουν πράγματι τη διαπλοκή της ενημέρωσης; Γιατί κάτι σκόρπιες απεργίες όχι μόνο δεν αγγίζουν τους εκδότες αλλά το χαίρονται κιόλας.

Τέλος, όταν ο κ. Μάτσικας και οι υπόλοιποι που διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ αφού εκδιώχθηκαν οι προηγούμενοι, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε καμιά ανακοίνωση για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 16/10/2012 21:34:21

  Αυτός ο Τρίμης δεν είναι ο ΙΟΣ της ελευθεροτυπίας ;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 16/10/2012 23:07:28

   O IOS της '' μπατε σκυλοι αλεστε ''της ΕΣΗΕΑ ειναι !Να προσθεσω και κατι ακομη ?Ποτε θα δημοσιευτουν τα ονοματα των δημοσιογραφων που {κατειχαν }κατεχουν 2πλες & 3πλες θεσεις σε γραφεια τυπου των {ελεγχομενων !} Υπουργειων ?Ποτε θα μαθουμε ποιοι δημοσιογραφοι ''δουλεψαν'' για το περασμα του σχεδιου Αναν στην Κυπρο?Ποτε θα μαθουμε ποιοι δημοσιογραφοι περιελαμβανοντο στις λιστες Χριστοφορατου της SIEMENS ?

 2. alvita avatar
  alvita 17/10/2012 12:07:52

  Μεταξύ μας παιδιά, η παράταξη του Τρίμη ειναι που θέλει εκκαθάριση του μητρώου και Συλλογικές Συμβάσεις, τη στιγμή που άλλοι μπλε, πράσινοι και δήθεν κόκκινοι κόκοι (Τσαλαπάτης, Νταουντάκη, Ράμμος, Κυρίτσης -πρώην Σόμπολος) τα σαμποτάρουν όλα αυτά συστηματικά, με αποτέλεσμα να είναι ολότελα διαλυμένη η ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι να μην έχουν καμμιά συνδικαλιστική δομή πιά. Και όταν το συνδικάτο είναι σκορποχώρι, ποιός διαλεκόμενος ιδιοκτήτης ΜΜΕ θα θελήσει να υπογράψει ΣΣΕ. Εδώ εσείς γράφετε για τους διαπλεκόμενους της ελίτ ότι προωθούν τα αντεργατικά μνημόνια, και νομίζει κανείς ότι οι καραδιαπλεκόμενοι των ΜΜΕ θα θελήσουν να υπογράψουν ΣΣΕ; Αυτοί τρίβουν τα χέρια τους.

  Οσον αφορα το Μάτσικα, σωστά τα παραπάνω. Αλλά όσον αφορά τη μια από τις αιτίες της απόλυσής του (πληροφορίες περί απομάκρυνσης των δύο στελεχών του ΣΔΟΕ, Λέκκα και Παναγιωτόπουλου), ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι έγινε και πολύ περισσότερο τι θα γίνει. Οπως είναι γνωστό, τα δύο στελέχη του ΣΔΟΕ, επί Καπελέρη είχαν αναλάβει να διερευνήσουν τα ονότατα της λίστας Λαγκάρντ που επιλεκτικά τους είχε στείλει ο Παπακωνσταντίνου. Με τις εξελίξεις στην υπόθεση τις προηγούμενες εβδομάδες, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι θα απομακρυνθούν γι αυτό το λόγο. Ωστόσο, σήμερα είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που και πάλι τους δόθηκε η αρμοδιότητα να ψάξουν τη λίστα (!!!). Το ποσο θα είναι στη θέση τους όμως, ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο. Το ΑΠΕ έβγαλε το τηλεγράφημα ότι απομακρύνονται και αμέσως μετά το κατέβασε. Από αυτή την υπόθεση, μάλλον μεγαλύτερα είναι τα ερωτήματα απ ότι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί έως τώρα.

 3. sim avatar
  sim 17/10/2012 15:01:51

  Στην ΕΣΗΕΑ δεν ήταν "κράτος εν κράτει" εκείνος ο τροτσκιστής Νταβανέλος, ο οποίος εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ?

 4. Νεστωρ avatar
  Νεστωρ 17/10/2012 16:08:42

  Για το κλίμα τρομοκρατίας και το όργιο αυθαιρεσιών του Μάτσικα στο ΑΕΠ ο Τρίμης δεν λέει τίποτε, παρόλο που ο ίδιος αλλά και η προηγούμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ (Σόμπολος) είχαν γίνει δέκτες καταγγελιών. Ολοι ξεχάσανε το δίκτυο χαφιέδων και ημετέρων που είχε εγκαθιδρύσει ο Μάτσιικας στο πρακτορείο. Οι εργαζόμενοι όμως δεν τα ξεχνούν όπως επίσης ξεχνούν και την ενδοτική στάση που είχε τηρήσει η ΕΣΗΕΑ.

 5. Νεστωρ avatar
  Νεστωρ 17/10/2012 16:13:01

  To AΠΕ επι των ημερών του Μάτσικα επέδειξε τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εικόνα στην ιστορία του.

 6. Kύρα Αδάμ avatar
  Kύρα Αδάμ 20/10/2012 03:29:46

  Κύρα Αδάμ
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «LIFO»
  ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

  19 Οκτωβρίου 2012

  Γιά την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το δημοσίευμα του «LIFO» γιά την «Ε»:

  Το θέμα της διένεξης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με την Εταιρεία του κ. Σερ. Φυντανίδη συζητήθηκε σε γενική συνέλευση, με αρχική πρόταση την κήρυξη απεργίας, παρόντων μέχρι κάποιου σημείου αυτής της διαδικασίας, των κ.κ. Θαν. Τεγόπουλου και Σερ. Φυντανίδη. Κατά τη συζήτηση αυτή, έλαβα το λόγο και υποστήριξα ότι η οικονομική διαφορά των δύο εταιρειών, αυτής της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και αυτής του Σερ. Φυντανίδη, δεν αφορά τους εργαζομένους της «Ε». Στην πορεία της συνέλευσης διαμορφώθηκε το αίτημα, οι δύο πλευρές να έλθουν σε συμβιβασμό και ο κ. Σερ. Φυντανίδης να παραμείνει διευθυντής της «Ε». Η πρόταση αυτή υπερψηφίσθηκε από τους παρόντες στη συνέλευση.

  Στη συνέχεια οι συνάδελφοι συνέταξαν σχετικό κείμενο, το οποίο επρότεινε τον οικονομικό διακανονισμό του ζητήματος μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε ο κ. Σερ. Φυντανίδης να παραμείνει διευθυντής.

  Οι δύο εταίροι δεν συμφώνησαν.

  ΥΓ: Οι αναφορές του δημοσιεύματος σε «λεχθέντα» από εμένα γιά off-shore εταιρείες και διευθυντές με αυξημένα σωματικά προσόντα αποτελούν αποκυήματα φαντασίας της συντάκτιδος, η οποία και οφείλει πάραυτα να επανορθώσει.

  Κύρα Αδάμ
  kadam@ependytis.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.