#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2012 11:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν γράφαμε τι θα συμβεί με το Μνημόνιο και μας έλεγαν....γραφικούς..

του Κώστα Ροδινού

 Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν! 

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε την μέρα που ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο, την προσφυγή της κυβέρνησής του στο ΔΝΤ. 

 Το πολιτικό σύστημα δεν θ’ αντέξει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν ήρθε για να σώσει τη χώρα.  Ήρθε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών της και της πλουτοκρατίας«Η Ιστορία είναι σαν την απατημένη σύζυγο», μας  είπε πριν χρόνια ένα καθηγητής στο μάθημα διεθνών σχέσεων, «δεν ξεχνάει και στο τέλος σ’ εκδικείται για ό,τι έκανες!»  Τον θυμήθηκα  καθώς έβλεπα  τον κ. Παπανδρέου, με φόντο το πανέμορφο τοπίο του Αιγαίου , να ανακοινώνει και επισήμως την υποδούλωση της χώρας μας, άγνωστο για πόσο χρόνο, στο ΔΝΤ.

Επειδή, κάποιοι κονδυλοφόροι της περίφημης «τέταρτης εξουσίας» προσπαθούν εδώ και μέρες να μας εμφανίσουν το ΔΝΤ ως πανάκεια ή τον «παιδονόμο», που θα έρθει και θα βάλει τάξη σε μια …άτακτη χώρα,  δεν έχουν ιδέα τι   μας περιμένει. Πιθανόν και να μη  θέλουν να μάθουν γιατί δεν τους αφορά προσωπικώς,  αυτή τη στιγμή!  Καλά φυλασσόμενοι, από την  αστυνομία (την οποία συστηματικά  λοιδωρούν)  στις πολυτελείς επαύλεις τους, ίσως  πληρώσουν κατιτίς παραπάνω τη  βενζίνη, αλλά δε νοιώθουν  την ακρίβεια (ακόμα τουλάχιστον).  Όμως, όταν αρχίσουν να περικόπτονται  οι παχυλοί μισθοί τους (τα έσοδα στα ΜΜΕ είναι συρρικνωμένα λόγω περιορισμού των διαφημίσεων) , και θα βλέπουν τα κύματα των desperados να στρέφονται και εναντίον τους, τότε θ’ ανέβουν στα κεραμίδια και θ’ αρχίσουν τις κραυγές. Τότε θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Θα το εξηγήσω παρακάτω.

1. Το ΔΝΤ, όπου κλήθηκε να εφαρμόσει τις πολιτικές του, επιβλήθηκε ως έσχατη λύση ανάγκης και όχι  ως εναλλακτική επιλογή σωτηρίας. Και  αυτό γιατί το ΔΝΤ, δεν  κανένας φιλάνθρωπος μηχανισμός, αλλά το σκληρότερο πρόσωπο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καρτέλ. Ούτε ευαισθησίες έχει, ούτε σκοπιμότητες εξυπηρετεί, ούτε για την πολιτική ενδιαφέρεται.

2. Το ΔΝΤ, δε έρχεται για να σώσει τη χώρα.  Έρχεται  για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών μας.  Αυτό  τους ενδιαφέρει και τίποτα περισσότερο. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές πομφόλυγες για να μας χρυσώσουν το χάπι

3. Το ΔΝΤ, ουδόλως ασχολείται με τους ανθρώπους και τις ανάγκες της κοινωνίας. Πρώτιστο  μέλημα της συνταγής του είναι να κόψει τις δαπάνες του κράτους. Να ξεθεμελιώσει, αυτό που έχουμε μάθει να λέμε, κοινωνικό κράτος.  Άρα τα μέτρα του ΔΝΤ θα προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις. Και  είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός της Ευρώπης.  Αν οι πολιτικές αυτές περάσουν στην Ελλάδα, χωρίς ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις, τότε στις άλλες χώρες μπορεί να τις επιβάλλουν αδιαμαρτύρητα!

4. Το ΔΝΤ,  δεν  προτείνει  καμιά  αναπτυξιακή  πολιτική.  Για αυτό το λόγο παντού  οι συνταγές του οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και βαθειά  ύφεση. Και επειδή στην Ελλάδα η ατμομηχανή της ανάπτυξης ήταν οι  δημόσιες δαπάνες, η μείωση τους, θα εμβαθύνει την ύφεση. Μερικοί αναφέρουν το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας.  Γα την ιστορία στο ΔΝΤ προσέφυγε η κυβέρνηση των Εργατικών το 1976, η οποία, όμως,  έχασε τις επόμενες εκλογές και στην εξουσία ανήλθε η Θάτσερ!  Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τις αντοχές  να ακολουθήσει μια τέτοια πολιτική; Και  ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος;

5. Η έλευση του ΔΝΤ στην πράξη σημαίνει απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας.  Κάποιοι τρίτοι, αποφασίζουν την οικονομική πολιτική που πρέπει θα εφαρμόσει η χώρα μας.  Το γεγονός  για μια άλλη χώρα, που δεν περιβάλλεται από  εχθρικούς γείτονες, το πολύ πολύ να επηρέαζε τον εγωϊσμό και την αξιοπρέπεια του λαού της.  Δε θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο μείζονα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα, όμως, περιβάλλεται από χώρες που έχουν βλέψεις επί  κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ, τι δυνατότητες έχει και μέχρι  που μπορεί να τραβήξει τις κόκκινες γραμμές  της άμυνας της; Πόσο μπορεί να αντισταθεί σε λύσεις που  θα βασίζονται  στον εθνικό της ακρωτηριασμό;

6. Στη  λύση του ΔΝΤ οδηγηθήκαμε, επειδή ουδείς πήρε στα σοβαρά το περίφημο ΠΣΑ που υπέβαλε η κυβέρνηση του Παπανδρέου. Η κυβέρνησή του και  ο ίδιος προσωπικώς, περισσότερο μιλούσαν παρά κυβερνούσαν. Και όταν μιλάς πολύ κάνει και γκάφες. Και  οι γκάφες αν είσαι  υπουργός, πολύ δε περισσότερο πρωθυπουργός, κοστίζουν!   Ο  κ. Αλμούνια (τον οποίο σε σχέση με τον κ. Στρός Κάν, θα τον θυμόμαστε σαν Αη Βασίλη) είχε προειδοποιήσει όταν πρωτοσυνάντησε τον κ. Παπακωνσταντίνου, «νόμιζαν ότι θα πήγαιναν μια ευχάριστη εκδρομή».     Όταν κατά τον Ιανουάριο, συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος  τόσο πολύ πανικοβλήθηκαν, που αναζήτησαν την έξωθεν σωτηρία. Τους παρέλυσε και ο  φόβος του  πολιτικού  κόστους. Για αυτό και επί ένα τρίμηνο μας προετοίμαζαν μεθοδικά .

7. Η  κυβέρνηση Παπανδρέου ποτέ δεν αναζήτησε   εναλλακτική λύση.  Το ερώτημα είναι αν υπήρχε άλλη λύση;  Ο κ. Πάγκαλος, καμιά φορά  παρασύρεται και λέει αλήθειες.  (θυμάσθε πόσο ικανό θεωρούσε τον κ. Παπανδρέου για να γίνει πρωθυπουργός; Θα διαπιστώνει με ικανοποίηση πόσο γρήγορα δικαιώθηκε!). Αναρωτήθηκε, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή σε μια τηλεοπτική του συνέντευξή του «τι παραπάνω μέτρα θα μας προτείνει να πάρουμε το ΔΝΤ, τα οποία δεν έπρεπε να πάρουμε από μόνοι μας;»  Λογικό το ερώτημα. Μα, αν τα μέτρα έπρεπε, ούτως ή άλλως να τα πάρουμε από μόνοι μας, τότε γιατί η κυβέρνηση προσέφυγε  στο ΔΝΤ;  Γιατί υποδούλωσε  τη χώρα και εκχώρησε  μέρος της κυριαρχίας της;  Στο ερώτημα αυτό δεν απάντησε ο κ. αντιπρόεδρος.

8. Τέλος, στο άμεσο μέλλον θα τεθεί και ένα ακόμα καίριο ζήτημα. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας και το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα, θα μπορέσει να διαχειριστεί τις πολιτικές του ΔΝΤ;  Το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι καζάνι που βράζει. Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι το υπάρχον πρόγραμμα είναι ανεπαρκές και ζητάει θεραπεία σόκ και νέο πενταετές πρόγραμμα.  Οι πράσινοι συνδικαλιστές, αν τον στηρίξουν,  ξέρουν  ότι κάνουν χαρακίρι.   Η Ν.Δ. είναι αντίθετη, το ίδιο και η Αριστερά. Επομένως, με ποιες κοινωνικές συμμαχίες και με ποια πολιτική στήριξη ο κ. Παπανδρέου θα πορευτεί στον αδιέξοδο  δρόμο που επέλεξε; Με τον κ. Καρατζαφέρη;

Ξεκίνησα, λέγοντας  ότι η ιστορία εκδικείται. Κατά μια τραγική ειρωνεία, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με  το «θηρίο του λαϊκισμού» που  τις τελευταίες δεκαετίες εξέθρεψε και ικανοποίησε εξωπραγματικές   απαιτήσεις, υπονόμευσε και τελικά εμπόδισε  τις διαρθρωτικές αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα,   διαμόρφωσε και ανέχθηκε νοοτροπίες και συμπεριφορές,  αντίθετες προς τη λογική. Την πολιτική αυτή ανήγαγε σε …επιστήμη ο Ανδρέας Παπανδρέου.  Την πολιτική αυτή υιοθέτησε και ο  Γιώργος Παπανδρέου  μετά το 2007. Αυτή η πολιτική τον έφερε στην εξουσία και τον έκανε πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου καλείται τώρα  να κατεδαφίσει το κράτος που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και άφησε άθικτο η Ν. Δ.  Θα τα καταφέρει;

Προσωπικά δε θα στοιχημάτιζα υπέρ του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 11/01/2012 11:25:27

  Οταν είσαι αντι-μνημονιακός δεν διαπραγματεύεσαι τα παλιά Μνημόνια ούτε συμμετέχεις σε κυβερνήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν τα καινούρια Μνημόνια.

  Αυτό που μας διδάσκουν οι κυβερνήτες μας, των τελευταίων 30 χρόνων τουλάχιστον, είναι πως για να κυβερνήσεις μια χώρα πρέπει να είσαι πρωταθλητής στην παραπλάνηση και στην εξαπάτηση του λαού. Στο ψέμμα. Και στην διγλωσσία.

  Την ηγεσία του ΠαΣοΚ την ξέρουμε πια καλά. Εχει χτυπήσει πρωτάθλημα για σειρά ετών στο άθλημα της πολιτικής εξαπάτησης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το “Συμβόλαιο με τον Λαό”, είναι τίγκα στο ψεμμα: Απλή αναλογική, δημοψηφίσματα, δημοψήφισμα παραμονής στην τότε ΕΟΚ, εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, τι δεν τάζει; (Μπαξές κυρ-εισαγγελέα μου διορισμένε και επαγγελματία μου, μπαξές. Οτι πρέπει για εφαρμογή, του άρθρου 162 του Ποινικού Κώδικα περί εξαπάτησης εκλογέα. Κατά συρροήν, εξακολούθησιν, και ιδιαιτέρως… και-πως-τα-λέτε-τα-δικά-σας-εσείς-για-να-μην-τα-πολυκαταλαβαίνουμε-εμείς.)

  Η ηγεσία της ΝΔ όμως, εχει εδώ και μια διετία χτυπήσει νταμπλ. Πρωτάθλημα και κύπελλο μαζί. Οχι δηλαδή οτι παλιότερα πήγαινε πίσω. Μην πάει ο νους σας στο κακό. “Πόλεμο με τους νταβατζήδες” υποσχέθηκαν και βρέθηκαν να κάνουν δώρα τα διόδια στους εθνικούς εργολάβους. “Σεμνά και ταπεινά” μας είπανε και κόβανε βόλτες με κότερα και δεχόντουσαν και δωράκια φριτέζες. Και τι δεν έκαναν οι ηγεσίες της ΝΔ για να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους εθνικούς πρωταθλητές της πολιτικής εξαπάτησης, την ηγεσία του ΠαΣοΚ, τα περασμένα χρόνια. Αλλά εδώ και μια διετία με το Μνημόνιο, σύντροφε πατριώτη μου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήγαν την πολιτική εξαπάτηση σε άλλο level. Επιστήμη.

  Αρχικά μας είπαν πως είναι αντι-μνημονιακοί ορκισμένοι. Ετοιμοι για όλα. Οπλισμένοι για αντι-μνημονιακό αγώνα μέχρις εσχάτων. Με τις ταυτότητες στο στόμα. Και σιγά σιγά, κι αγάλια-αγάλια, άρχισαν οι παραλλαγές. “Διαπραγμάτευση”. “Ναι στους στόχους, όχι στα μέτρα”. “Αλλο μείγμα”, “Ζάππεια” και τέτοια. Καταψήφιζαν τον νόμο ως σύνολο, αντι-μνημονιακοί βλέπεις, αλλά ψήφιζαν τα μισά και βάλε επιμέρους άρθρα.

  Κάπου τότε είχε γίνει και μια συζήτηση, λόγω και της μουρμούρας στα ιστολόγια, για συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες και τέτοια. Αλλά γρήγορα το καταλήξανε, αντι-μνημονιακώς πάντα, το ζήτημα. “Αυτά ρε τα κάνουν τα αριστερά κόμματα.” Κι έτσι η ηγεσία της ΝΔ δεν έκανε ούτε ένα αντι-μνημονιακό συλλαλητήριο.

  Ομως δεν υπέστειλαν στιγμή την αντι-μνημονιακή αγωνιστικότητά τους. Τους εξοντώσανε στον αντι-μνημονιακό κλεφτοπόλεμο του ΠαΣόΚους. “Κυβέρνηση του Μνημονίου” τους ανεβάζανε και “κυβέρνηση του Μνημονίου” τους κατεβάζανε. Από το πρωί ως το βράδυ. Βέβαια για το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ, κακιά κουβέντα από το στοματάκι τους δεν βγήκε. Κακό μεν το ΠαΣοΚ, αλλά… όλα κι όλα. Οχι κακά λόγια για την Τρόϊκα. Μουγκαφόν.

  Επειτα ξεκίνησε εκείνη η τιτάνια πολιτική σύγκρουση: συγκυβέρνηση ή όχι συγκυβέρνηση. Η οποία ταλάνισε το κόμμα της ΝΔ επί καιρόν. (Δεν θέλαν ρε παιδί μου να μπουν στην κυβέρνηση, δεν θέλαν. Το ανέκδοτο με την ωραία ηγουμένη και το “ε, μη σπρώχνεις κι εσύ Παναγία μου”, το ξέρετε; Ε, έτσι κάπως.) Ακούσαμε και τα “όχι στο λάθος” και άλλα παρόμοια αντι-μνημονιακά και πολύ αντι-Τροϊκάνικα. Ρίγος.

  Υστερα ξεκίνησε και το βιολί με την ανα-διαπραγμάτευση πιο ζεστά. “Εναντίον είμεθα, αλλά αφού μας μπήκε, ας μην το βγάλουμε, θα νιώσουμε και χειρότερα τώρα. Θα διαπραγματευτούμε να μας το βάζουν με προφυλακτικό. Μέχρι τότε χαλαρώστε και απολαύστε το”. Κάπως έτσι.

  Μετά, λόγω του ότι και χωρίς τα λεφτά της Τρόϊκας, αμάν πτωχεύουμε, αμάν συντάξεις, αμάν μισθοί, αμάν, αμάν κι αμάν, μπήκαν στην κυβέρνηση. Επιτέλους! Αλλά χωρίς να …μπουν. Η ΝΔ είναι ταυτοχρόνως κυβέρνηση χωρίς να είναι κυβέρνηση. Είναι βέβαια ταυτοχρόνως και αντιπολίτευση χωρίς να είναι αντιπολίτευση, θα μου πεις. Κι έτσι το πατσίζουν κιόλας κάπως. Πάντως “δεν συγκυβερνούν”. Απλώς μετέχουν. Και επ’ ευκαιρία σώζουν και την πατρίδα.

  Και κάπου εκεί ακούσαμε, από τα πιο επίσημα χείλη του αρχηγού της ΝΔ, οτι πάντα συμφωνούσαν με την πρώτη δανειακή σύμβαση του πρώτου-πρώτου Μνημονίου. Και χαρήκαμε όλοι που επιτέλους η αξιωματική μας αντιπολίτευση βρήκε τον δρόμο της και ξεκαθάρισε πολιτικά στον εαυτό της, πως εννοούσε την αντι-μνημονιακότητά της.

  Τώρα απλώς η αντι-μνημονιακή ηγεσία της ΝΔ μετέχει στην κυβέρνηση (προσοχή είπαμε, δεν συγκυβερνά), και την στηρίζει, ώστε να εφαρμοστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο. Για την σωτηρία της πατρίδος και πάντα αντι-μνημονιακά.

  Και έτσι σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα χτυπήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα πολιτικής εξαπάτησης, με την συμμετοχή της σε αυτή την ψευδο-”κυβέρνηση” που θα φέρει την δεύτερη δανειακή και το δεύτερο Μνημόνιο: η ΝΔ θα είναι το πρώτο αντι-μνημονιακό κόμμα παγκοσμίως που θα εφαρμόσει ένα δεύτερο Μνημόνιο που θα επικυρώνει και το πρώτο Μνημόνιο. Που να ήταν και μνημονιακή δηλαδή.

  Καλά, πάμε για παγκόσμιο σας λέω.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Θραξ Αναρμόδιος 12/01/2012 14:11:56

   Χαίρε φίλτατε Θράκα,
   από εσένα ανέμενα τεκμηριωμένη κριτική και όχι την αναπαραγωγή στερεοτύπων.
   Ο ΑΣ ακολούθησε μια συνεπή αντιμνημονιακή πολιτική με προτάσεις.
   Από το 2010, αμέσως μετά το μνημόνιο Ι κατέθεσε την πρόταση του Ζαππείου.
   Τότε, τον είχαν χαρακτηρίσει, συλλήβδην, ...Χάρυ Πότερ.
   Παράλληλα, και αυτό ανέμενα να εκτιμηθεί, επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας και ψήφιζε, ο,τι κατά την κρίση του ήταν προς την ορθή κατεύθυνση.
   Η κριτική του ΑΣ στο Μνημόνιο δικαιώθηκε πλήρως και σήμερα την αποδέχονται όλοι.
   Οπως και τον βασικό πυρήνα των προτάσεών του για έξοδο από την κρίση.
   Τώρα, όσον αφορά στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.
   Προσωπικώς, και το έχω γράψει πολλές φορές, θα προτιμούσαν να είχαν ήδη γίνει εκλογές.
   Ο,τι και να μας προέκυπτε από τις εκλογές θα ήταν καλύτερα και από την κυβέρνηση Παπανδρέου και από την Κυβέρνηση Παπαδήμου.
   Ομως, τις εκλογές δεν μπορούσε να τις προκαλέσει από μόνη της η Ν.Δ.
   Αυτά τα περι παραιτήσεως των βουλευτών, με βρίσκουν αντίθετο.
   Αφού,λοιπόν, ο ΑΣ δεν μπορούσε να προκαλέσει εκλογές, επέλεξε το αμέσως καλύτερο σενάριο, τις έφερε πιο κοντά.
   Τους άλλους λόγους που απεδέχθη ως αναγκαίο κακό, την κυβέρνηση Παπαδήμου, θα τους αποκαλύψει η ιστορία στον χρόνο της.
   Εσύ σπεύδεις να τον καταγγείλλεις προτού ακόμα δεις το προεκλογικό του πρόγραμμα.
   Θεωρώ, που βιάζεσαι.
   Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.
   Την καλημέρα μου.

 2. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 11/01/2012 12:19:57

  Πολύ καλό. Το ΔΝΤ είναι ο μπράβος των τοκογλύφων και ενδιαφέρεται μόνο για την είσπραξη των χρημάτων τους. Η Ελλάδα του είναι εντελώς αδιάφορη. Για το PSI το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2508.aspx

 3. βισάλτης avatar
  βισάλτης 11/01/2012 12:27:52

  Αυτό που δεν ανέφερε καθόλου το άρθρο έιναι τί επιπτώσεις θα έχουν για τους ίδιους τους ασκούντες την ελλειμματική,λανθασμένη και καταστροφική για τον τόπο οικονομική διαχείρηση..
  Εναν πρώην πρωθυπουργό τον στέλνεις στο σπίτι του και καθαρίσαμε; Τις κουμπάρες παίζουμε; Το πολιτικό κόστος να το βάλουν στον κ..... τους και να πληρώσουν όπως όλοι ποινικό με το να σαπίσουν στην φυλακή και αστικό με το να δημευτούν οι περιουσίες τους...Αρκετά με την ασυλία τους..ούτε λουδοβίκοι-τσαουσέσκου ,ούτε ανισόρροποι είναι για να έχουν ασυλία...
  Και κάποτε να συσταθεί καμμιά επιτροπή διερεύνησης του χρέους για την ύπαρξη επαχθούς( και άρα μή αποδεκτού) γιατί εκτός του ότι είμαστε τα μοναδικά χαιβάνια που ανέχονται να μην έχουν αποζημιωθεί ακόμα από τους δολοφόνους γυναικόπαιδων κατσαπλιάδες γερμανούς από τον β΄.π.π και οι μοναδικοί στην περιοχή που ντρέπονται να καθορίσουν ΑΟΖ και να εκμεταλευτούν το υπέδαφός τους, είμαστε οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και ο ελληνοαμερικάνος πρωθυπουργός μας υποσχόταν να αποπληρώσ(ουμε) στο ακέραιο μέχρι το τελευταίο ευρώ...

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ βισάλτης 11/01/2012 15:14:18

   Aμερικανοελληνας.

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/01/2012 12:58:23

  Αγαπητέ κ Ροδινέ ,πολύ σωστά τα γράφατε. Μια επιφύλαξη σε ένα σημείο μόνο, (με κίνδυνο να θεωρηθώ απολογητής του ΔΝΤ): To "΄κόψιμο των δαπάνών του κράτους" δεν ταυτίζεται αναγκαστικά με "ξεθεμέλιωμα του κοινωνικού κράτους".

  Άλλωστε , για τα εκατομμύρια ταλαίπωρων του ιδιωτικού τομέα , πολύ λίγο υπήρξε το κοινωνικό κράτος. Εκτός αν "κοινωνικό κράτος" θεωρείται το να χάνεις το μεροκάματό σου στημένος σε ατέλειωτες ουρές στο ΙΚΑ , αντιμετωπίζοντας κι' απο πάνω την άθλια συμπεριφορά των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων...

  Αν βέβαια στο κοινωνικό κράτος περιλαμβάνεται και το "επίδομα έγκαιρης προσέλευσης" αλλάζει!

  (υποθέτω τώρα θα επακολουθήσει καταιγιστικό πύρ απο τους φίλους Δ.Υ!)

  • Βολιώτης avatar
   Βολιώτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/01/2012 14:13:44

   Kαλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους.

   Αχ, βρε Στέλιο!
   Μην εξακολουθείς το ίδιο λάθος, ακόμη και σήμερα.
   Δεν ήταν οι Δ.Υ. το πρόβλημα, ακόμη να το καταλάβεις? (Όπως δεν είναι και οι ιδιωτικοί, βέβαια...).
   Και δεν ωφελεί, πλέον, να ακονίζουμε τα ξίφη μας, ο ένας εναντίον του άλλου...
   Αν μιλήσεις με μερικούς μικροκαταστηματάρχες, που περίμεναν μάταια, όπως αποδείχτηκε, να ανεβάσουν το τζίρο τους στις γιορτές, θα μπεις στο νόημα.
   Όσα κι αν μου κόψουν εμένα, που είμαι Δ.Υ., από την αγορά θα τα στερήσω, στην αρχή. Άρα? Όλοι χαμένοι! Μην το ψάχνεις...
   Όσο για την ταύτιση, από μέρους σου, του κοινωνικού κράτους με τους Δ.Υ., φαντάζομαι πως έγινε εκ παραδρομής. Το κοινωνικό κράτος είναι για όλους τους πολίτες, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

 5. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 11/01/2012 13:48:09

  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΟ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

  • The Saint avatar
   The Saint @ Armaggeddon 11/01/2012 14:14:41

   Λεβέντες (και μάγκες) δεν υπάρχουν πιά...
   Εχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του πόπολου, που έχει εντρυφήσει καλά το δόγμα του fair play... (και της ασταμάτητης πεόκρουσης)

 6. ano-kato avatar
  ano-kato 11/01/2012 14:00:36

  Το ερώτημα που παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο είναι αφού ο Παπανδρέου μοιάζει να αποτελεί παρελθόν τουλάχιστον από πρωθυπουργός γιατί σήμερα ΝΔ και αριστερά δεν αντιτίθενται σε αυτές τις πολιτικές;Και όταν λέω αντιτίθενται εννοώ αντιτίθενται.Όχι με δηλώσεις και τέτοια ανώδυνα.Με έργα.Και τα έργα είναι γνωστό ποια είναι.Γιατί από ότι φαίνεται αυτοί όσο χώρο βρίσκουν τον καταλαμβάνουν.Το βοιωτικό επίπεδο του Έλληνα εκμηδενίστηκε η πραγματική οικονομία καταστράφηκε το χρέος ανέβηκε το έλλειμμα παραμένει και το Αγγλικό δίκαιο είναι προ των πυλών.Τι περιμένουν λοιπόν;Να σώσει την κατάσταση ποιός; Ο Παπαδήμος;Αν ψάξουν καλά στις υπογραφές του αρχικού μνημονίου κάπου θα υπάρχει και η δική του όχι εκεί που υπάρχουν υπογραφές της "χώρας" της οποίας σήμερα πρωθυπουργεύοντας εκπροσωπεί και αποφασίζει για αυτήν,αλλά από την άλλη πλευρά,την πλευρά των "εταίρων" και δανειστών μας.Μήπως όλοι μαζί μας δουλεύουν κατά το κοινώς λεγόμενο;Και μείς περιμένουμε άδικα τις εκλογές;

 7. odysseus avatar
  odysseus 11/01/2012 15:06:36

  Aγαπητέ Κώστα Ροδινέ,
  1.Αν το ΔΝΤ είναι τόσο επιζήμιο για την πατρίδα, τότε ο Σαμαράς πρέπει να δηλώσει πάραυτα οτι θα πάψουμε να του στέλνουμε απο τα δανεικά που παίρνουμε με αίμα την συνδρομή μας.
  2. Θα πρέπει να καλέσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας να πράξουν το ίδιο.
  3. Αφού εξηγήσει στούς Ευρωπαίους τη στημένη σκευωρία του Γιωργάκη που μας έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα να τούς ζητήσει εδώ και τώρα να το βγάλουν έξω απ' όλες τις χώρες της ΕΕ και κυρίως έξω απο το EFSF.
  Εχω την εντύπωση οτι το ΔΝΤ θεωρείται πλέον πολύτιμος συνεργάτης, σύμμαχος, όργανο αν θέλετε της ΕΕ. Μήπως κάνω λάθος?

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/01/2012 15:33:28

  «Μα, αν τα μέτρα έπρεπε, ούτως ή άλλως να τα πάρουμε από μόνοι μας, τότε γιατί η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ; Γιατί υποδούλωσε τη χώρα και εκχώρησε μέρος της κυριαρχίας της; Στο ερώτημα αυτό δεν απάντησε ο κ. αντιπρόεδρος.», γρέφετε.

  Θα απαντήσω εγώ και μαζί μου πολλοί Έλληνες.
  Απάντηση: Γιατί είμαστε στην πλειοψηφία μας κακομαθημένοι, καλοπερασάκηδες, βολεμένοι, γεμάτοι ιδεοληψίες περί δημοκρατίας, ανεύθυνοι - φραμπαλάς να γίνεται - και γιατί είμαστε έτσι επιλέγουμε και αντίστοιχους ηγέτες.
  Θυμάμαι όταν στην Γερμανία συγκυβερνούσαν οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Χριστιανοδημοκράτες, πολλοί Έλληνες χαρακτήρισαν την περίπτωση της Γερμανίας ως μη δημοκρατική, ως το τέλος του κοινοβουλευτισμού. Άκουσα ο ίδιος γνωστούς μου επιχειρηματίες και δεξιούς να τάσσονται κατά της γερμανικής συγκυβέρνησης.
  Όποτε κάποιοι Έλληνες πολιτικοί τολμούσαν υπό την επιβολή της πραγματικότητας να μιλήσουν για μεταρρυθμίσεις «οι δημοκράτες» ξέσκισαν τα ιμάτια τους.
  Αγαπητοί, ολύ γνωστό το όλο στόρυ. Δεν είναι καιρός για δάκρυα Ηλέκτρα…

  Κλαίμε σήμερα οι υπερπατριώτες για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Μα αυτό είναι ευτύχημα. Υπάρχει εθνική κυριαρχία όταν σε κυβερνάνε οι Κουλούρηδες; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

  Μόνον οι χάνοντες τα προνόμια νοσταλγούν την εποχή της «εθνικής κυριαρχίας».
  Επιτέλους δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από το τι βλέπουμε κι ακούμε καθημερινά γύρω από την λειτουργία του Κράτους και των οργάνων του;
  Δεν μπορούμε καταλάβουμε τι στην κυριολεξία σημαίνουν οι πράξεις και τα λεγόμενα του Κουλούρη;
  Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο. Ή αντιδρούμε σαν τις μωρές παρθένες; Γνωρίζω εκατοντάδες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, μικροπαραγοντίσκους με την ίδια ακριβώς κοινωνική και πολιτική ηθική όπως ο Κουλούρης.
  Και η «Δημοκρατική» Παράταξη…μόλις τους έταξε ο ΓΑΠ λεφτά τρέξανε σαν τις πόρνες. Και νίκησαν οι «δημοκρατικές» δυνάμεις. Και δεν κατάλαβαν τι έγινε με τον Μ. Ψωμιάδη, με τον τάδε και τάδε. Δεν κατάλαβαν γιατί έριχναν τις ζεϊμπεκιές τους στο μεταξένιο νυχτικό της Αθήνας.

  Μήπως έχουμε μολυνθεί τόσο που δεν το καταλαβαίνουμε;
  Πώς μπορεί να αποτοξινωθεί αυτή η κοινωνία χωρίς ηλεκτροσόκ.
  Ποιος θα τολμούσε; Ποιος θα μπορούσε; ΚΑΝΕΝΑΣ ημέτερος.

  Ένας ανδρείος Λαός ποτέ δεν βρίζει τους νικητές του γιατί απλά: Ή ταν ή επί τας.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/01/2012 15:39:23

  Γράφεις:
  Ο κ. Παπανδρέου καλείται τώρα να κατεδαφίσει το κράτος που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και άφησε άθικτο η Ν. Δ. Θα τα καταφέρει;
  ΟΧΙ: Όχι κανένας δε μπορεί!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Μανιάτης 11/01/2012 16:08:29

   Ο Chuck Norris μήπως?

 10. factorx avatar
  factorx 11/01/2012 16:34:26

  Ακόμα και το ΔΝΤ παραδέχεται οτι το Μνημόνιο απέτυχε;
  The International Monetary Fund considers the current restructuring plan insufficient to fix the debt crisis in Greece, Germany’s Der Spiegel magazine said, citing internal IMF documents.
  The IMF constantly monitors financial situation in the crisis-hit country makes up for about a third of the 110-billion euro ($140 billion) bailout package for Athens, with the rest being provided by eurozone countries.
  The fund is also expected to contribute to a new bailout package of 130 billion euro ($178 billion), agreed in October last year. Along with the direct loans to stabilize budget, the package also envisages financing a debt writedown by private investors and recapitalization of local banks.
  However, Der Spiegel said, the current budget austerity program will not work and will have to be modified.
  The IMF document proposes three possible solutions for Greece: the introduction of new austerity measures, a writedown of more than 50 percent by private creditors or greater loan support from the European Union.
  The document echoes a statement made by an adviser to German Finance Minister Wolfgang Schaeuble, who said on Saturday that the planned 50 percent writedown of Greek government bonds held by private creditors as part of a debt swap won’t be enough to make the country’s debt sustainable.
  Greece has a debt of more than 350 billion euros ($448 billion) and faces its fifth straight year of recession.
  Ria Novosti

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ factorx 11/01/2012 17:16:19

   With all due respect:

   Ό γέγονεν, γέγονεν.

   Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι τι κάνουμε από δω και πέρα.
   Ιδιαίτερη ευθύνη θεωρώ πως έχουν αυτοί που έγκαιρα και σε ανύποπτο χρόνο πρόβλεψαν την κατάληξη (άρα διαθέτουν την έξωθεν καλή μαρτυρία) να προτείνουν το δέον γενέσθαι από δω και μπρος.

   Αν αυτοί αδυνατούν, από ποιους πρέπει να περιμένει κάποιος να προτείνουν λύσεις?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ theo1611 11/01/2012 17:30:54

    ...και τα γενόμενα, ουκ απογίγνονται!

    • tak avatar
     tak @ Κώστας Ροδινός 11/01/2012 17:40:38

     Μάθε Κώστα κι άλλη μια: "Το χυμένο μαζωμένο δε γίνεται"...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ tak 11/01/2012 17:52:07

      ευχαριστώ πολύ!

      Γηράσκω αεί διδασκόμενος, όπως θα έλεγαν και οι σύγχρονοι του ....Μαθουσάλα, Δαναός και Strange!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Κώστας Ροδινός 11/01/2012 17:56:57

      Nα είσαι καλά διδάσκαλέ μας!!!

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Δαναός 11/01/2012 18:03:53

      οτι μπορώ κάνω στην ηλικία που αποφασίσατε να διευρύνετε τις γνώσεις σας!

     • theo1611 avatar
      theo1611 @ Δαναός 11/01/2012 18:10:55

      Όμως η ζωή συνεχίζεται.

      Προς τα μπρός κυρίως!!!

      Με παρέβαση σήμερα και στο μέλλον για το αμαρτωλό παρελθόν, με μοναδικό στόχο την παραδειγματική εμπέδωση και αποτροπή της μη επανανάληψης!!!

     • tak avatar
      tak @ Δαναός 11/01/2012 18:33:11

      Μπερδεύτηκα με σας... Δηλαδή στον Τρωικό πόλεμο, Δαναοί και ... Ροδινοί είσαστε μαζί;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ tak 11/01/2012 18:39:01

      Eύστοχος!

      Οπως ...φουρτουνάτσηδες και βροντάτσηδες!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ tak 11/01/2012 18:46:29

      Παιδιά μην τα μπερδεύουμε! Ο Δαναός είναι παλαιότερος όλων. Είναι γνωστό ότι υπήρξε βασιλιάς της Λιβύης και ότι είχε πενήντα κόρες τις οποίες προίκισε όλες! Ύστερα ήρθε το ΝΑΤΟ και του τα πήρε όλα.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ tak 11/01/2012 18:52:39

      Eλπίζω να μην έκανε γαμπρό τον ....Καντάφι;

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ tak 11/01/2012 18:54:55

      Μάλλον τον Κανταϊφι έκανε γαμπρό.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ tak 11/01/2012 18:56:17

      Και μόνο οι πενήντα κόρες λένε πολλά...Νάναι καλά ο π.Μ. διδάσκαλός μας επί παντός!

     • tak avatar
      tak @ tak 11/01/2012 18:57:34

      Timeo Danaos... Πού μ' έχεις μπλέξει βρε ψηλέ!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ tak 11/01/2012 19:00:13

      Να προσέχεις τις κακές παρέες tak! Η κόβα μας, δέχεται ακόμα μέλη! Γρήγορα αίτηση!

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ Κώστας Ροδινός 11/01/2012 18:05:51

     Και κάτι από Επίκτητο:

     "Μὴ ζήτει τὰ γινόμενα γίγνεσθαι ὡς θέλεις,ἀλλὰ θέλε τὰ γιγνόμενα ὡς γίγνεται καὶ εὐροησεις"

 11. βορειος avatar
  βορειος 11/01/2012 19:20:57

  δειτε εδω τον χαρτη http://www.rentvillas.com/Browse.aspx?NavToMap=4508

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.