30/12/2008 22:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν βόλευε τη Δύση η ισχυροποίηση της Χαμάς

Προ τριετίας, όταν η «Χαμάς» αναδείχθηκε πρώτη εκλογική δύναμη, η ΕΕ αποφάσισε να παγώσει τη βοήθεια προς του Παλαιστινίους. Δηλαδή, επέβαλε τιμωρία στον παλαιστινιακό λαό επειδή ψήφισε την οργάνωση, που δεν αναγνώριζε την ύπαρξη του Ισραήλ ως κράτους. Συντασσόμενη με την αμερικανική γραμμή, η Ευρώπη έσπρωξε τους Παλαιστινίους στην αγκαλιά της «Χαμάς» και ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στο Ιράν -το οποίο τότε έσπευσε να αναγγείλει την χρηματοδότηση της παλαιστινιακής κυβέρνησης- να ισχυροποιήσει τις θέσεις του στην περιοχή. Έτσι, η Ευρώπη έπαιξε και αυτή με τον τρόπο της τον διαλυτικό ρόλο που παίζουν ΗΠΑ και Ισραήλ, με στόχο να οδηγηθεί ο καταταλαιπωρημένος παλαιστινιακός λαός σε εμφύλιο πόλεμο. Τότε λοιπόν, αναζωπυρώθηκαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Χαμάς και  PLO-Φατάχ (του Αραφάτ τότε , του προέδρου, Αμπάς σήμερα), και λίγο μετά, το 2007, ξέσπασαν ακόμα και ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο στη Γάζα, με αποτέλεσμα την εκδίωξη της «Φατάχ».

Όπως είναι γνωστό, η PLO είχε καταγγείλει ήδη εδώ και δυόμισι δεκαετίες το Ισραήλ ότι εμμέσως πλην σαφώς στήριζε τους ισλαμιστές -όπως και οι ΗΠΑ τους μουτζαχεντίν εκείνη την εποχή στο Αφγανιστάν κατά των σοβιετικών- προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να διασπάσει το παλαιστινιακό κίνημα. Τότε βέβαια, βόλευε τους ισραηλινούς η ισχυροποίηση της «Χαμάς». Έκτοτε βέβαια, η παλαιστινιακή αριστερά πάει από το κακό στο χειρότερο, ο Αραφάτ πέθανε και ο ισλαμισμός κερδίζει έδαφος σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. Κάτι, στο οποίο συνέβαλε η αμερικανική πολιτική που καλλιέργησε την εικόνα της νέας σταυροφορίας της Δύσης εναντίον των απίστων.

Η άνοδος της «Χαμάς», όμως, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι η αντίδραση στις σκληρές ισραηλινές μεθόδους, τις συνεχείς στρατιωτικές εισβολές, τις καταστροφές παλαιστινιακών πόλεων, την εν ψυχρώ δολοφονίας του ανάπηρου και γηραιού, ιστορικού ηγέτη της «Χαμάς», Αχμέντ Γιασίν, το Μάρτιο του 2004 (ο άνθρωπος δεν «ξεκόλλαγε» από το αναπηρικό καροτσάκι και το σπίτι του), κ.ο.κ. Και ό,τι δεν πέτυχαν οι Ισραηλινοί, το κατάφερε η ηγεσία της PLO, η οποία αποτελούσε πηγή πρόκλησης για τους πάμπτωχους Παλαιστίνιους -ιδιαίτερα της Γάζας- λόγω του πλουτισμού των στελεχών της και της απόλυτης διαφθοράς της. 

Έτσι, η «Χαμάς» χρίστηκε  ουσιαστικά και δύναμη κοινωνικής κάθαρσης. Τότε οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «ξεκαθαρίσουν» -και- με τη «Χαμάς», αφού θεώρησαν ότι η κυριαρχία της στην Παλαιστίνη αποτελεί απειλητικό προάγγελο προς όλα τα φιλοδυτικά, διεφθαρμένα στην πλειοψηφία τους, και ολιγαρχικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής.

Φωτογραφίες.

1.Συλληφθέντες άνδρες της "Φατάχ" στη Γάζα από τη "Χαμάς" ύστερα από συγκρούσεις των δύο παρατάξεων προ διετίας.

2.Κατάληψη γραφείων της "Φατάχ" από τη "Χαμάς".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/12/2008 23:21:28

  Σωστό το άρθρο αλλά μη ξεχνάμε ότι η Φατάχ όπως και ο Νάσερ ή ο Καντάφι ή ο Σαντάμ είχαν την ιδεολογία του "αραβικού σοσιαλισμού" που όμως η ύπαρξη της ήταν ευθεως συνδεδεμένη με το σοβιετικό μπλοκ και δεν μπορούσε να επιβιώσει μετά το 1990.
  Αυτη τη στιγμή ο ισλαμισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία σε όλη τη Μεση Ανατολή.Εδώ απειλείται ο κεμαλισμός στην Τουρκία που είναι και πετυχημένος και θα σωθούν τα διάφορα Μπααθ;

 2. none avatar
  none 30/12/2008 23:22:47

  Επαναλαμβάνεται δηλαδή, το σενάριο ΣΑΝΤΑΜ-ΙΡΑΚ.

  Οι παράπλευρες απώλειες γίνονται καθεστώς. Στο παγκόσμιο χωριό, ο τηλεθεατής εθίζεται στην συνεχή εικόνα της γειτονικής καταστροφής. Οι διαδηλώσεις καταντούν γραφικές κι άνευ σημασίας.
  Ο ΟΗΕ επιδεικνύει υποδειγματική αδυναμία στην επιβολή ειρηνευτικών διαμεσολαβήσεων, ιδιαίτερα σε σχέση με τον άμμαχο πληθυσμό.

  Η περίφημη ρήση του αποχωρούντα πλανητάρχη, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, γίνεται καθημερινό βίωμα για όλο τον πλανήτη.

  Τελικά, ποιός θα είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας το 2010;

 3. t avatar
  t 30/12/2008 23:53:51

  Καθημερινή: Aναφέρει πως μεταξύ των Μέσων Ενημέρωσης, τόσο το Ραδιόφωνο όσο και το Ιντερνετ, που μετρήθηκε για πρώτη φορά, δείχνουν να διαθέτουν την κοινωνική αποδοχή. Παρατηρεί πως συγκεντρώνουν υπερδιπλάσια ποσοστά εμπιστοσύνης από τις εφημερίδες και σχεδόν πενταπλάσια από την τηλεόραση.

 4. none avatar
  none 30/12/2008 23:57:20

  @3
  asxeto!

 5. Σπύρος avatar
  Σπύρος 31/12/2008 00:01:26

  Λογικό μου φαίνεται το 3
  Μετά απο καιρό,λόγω αδείας,είδα ειδήσεις τού MEGA και μετά ΝΕΤ και νόμιζα πώς έβλεπα Ισραηλινά Κανάλια.
  Ειδικά το Mega όλο τίς στρακατρούκες τής Χαμάς έδειχνε και πόσο τρομοκρατούν τούς Ισραηλινούς..........

 6. none avatar
  none 31/12/2008 00:05:16

  @5 έκαστος εφ΄ω ετάχθει!

 7. t avatar
  t 31/12/2008 00:08:03

  EE: Έκκληση για κατάπαυση δύο ημερών.

 8. Suhoi avatar
  Suhoi 31/12/2008 00:16:00

  Από παλαιότερες αναφορές ελληνικής φυλλάδας.


  Η «Χαμάς», είναι μιά από τις κυριώτερες πολιτικές δυνάμεις στην Παλαιστίνη και κυρίως στη Γάζα. Iδιαίτερη επιρροή απέκτησε στην πρώτη Iντιφάντα (1986-1993). Kατόπιν, υποστηρίχθηκε από πολλούς νέους που αντετίθεντο στις συμφωνίες ειρήνης Aραφάτ-Iσραήλ. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι το Iσραήλ ενεθάρρυνε τη δημιουργία της (1987), με το σκεπτικό ότι η ενδυνάμωσή της θα αποβεί εις βάρος του Aραφάτ. Pόλο, που για αρκετούς, εξακολουθεί να παίζει -συνειδητά ή ασυνείδητα- ακόμα και σήμερα. Aλλωστε, επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας ευνοούν το Iσραήλ.

 9. Le canard avatar
  Le canard 31/12/2008 00:19:28

  Το 2004, και ενώ ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση των ισραηλινών από τη λωρίδα της Γάζας –όπως και έγινε λίγο μετά- δίχως κανείς να το περιμένει δολοφονήθηκε με πύραυλο από ισραηλινό ελικόπτερο, τη στιγμή που βρισκόταν σε αυτοκίνητο, ο θεωρούμενος ως πνευματικός ηγέτης ης «Χαμάς», σεΐχης, Αχμέντ Γιασίν. Τότε, δεν υπήρχε καμμιά αφορμή εκ μέρους της «Χαμάς». Αρα επρόκειτο για πεντακάθαρη πρόκληση του Ισραήλ.

  Ανέσυρα ένα δημοσίευμα από δεξιά ελληνική εφημερίδα που λίγο πρίν είχε πάρει συνέντευξη από τον Γιασίν.

  Ιδού τι έγραφε, μεταξύ των άλλων: «Ζούσε, μέχρι τη δολοφονία του, στην περιοχή, Tελατίνι Aλμουγαραμπί. Μιά από τις φτωχές συνοικίες της Γάζας. Tο σπίτι του δεν ξεχώριζε σε τίποτε από τα υπόλοιπα φτωχόσπιτα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ η επίπλωση στα δωμάτια ήταν εξαιρετικά λιτή. Παρ’ότι, το Ισραήλ τον είχε χαρακτηρίσει ως έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του, και υπήρχαν φόβοι για δολοφονία του, ο Αχμέντ Γιασίν δεν κρυβόταν. Στο σπίτι του βρισκόταν σχεδόν όλη την ημέρα. Τις περισσότερες ώρες τις περνούσε σε ένα δωμάτιο, όπου του παρείχαν ιατρική βοήθεια, λόγω των μεγάλων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και της αναπηρίας σε όλα τα άκρα του, και μετακινείτο στο σαλόνι του σπιτιού, όταν ήταν να δεχτεί τους δημοσιογράφους, στους οποίους σχεδόν πάντα ήταν ανοικτός, καθώς και στελέχη της «Χαμάς».

  Κατόπιν συνεχίζει η εφημερίδα ότι «το σπίτι του ελάχιστα φυλασσόταν», ενώ όταν βρέθηκε εκεί η εφημερίδα «τους μόνους που είδε ήταν δύο-τρία μέλη της «Χαμάς», οπλισμένα με καλάσνικωφ. Πάντως, παρ’ότι το Ισραήλ συχνά εκτόξευε απειλές εναντίον του, ουδείς στη Γάζα πίστευε ότι θα τολμήσει να τις κάνει πράξη. Πόσο μάλλον, όταν ήταν γνωστό πως στους κόλπους της σκληροπυρηνικής «Χαμάς», ο Αχμέντ Γιασίν αντιπροσώπευε τη μετριοπαθή-πραγματιστική τάση. Ενδεικτικό της στάσης του εξάλλου, ήταν το γεγονός ότι ετάχθη υπερ της κατάπαυσης του πυρός σε αντάλλαγμα με την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα».

  Η ελληνική εφημερίδα έγραφε ακόμα πως η «Χαμάς» και ο Σεΐχης Γιασίν, πολλές φορές είχαν έλθει σε ρήξη με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του Γιάσερ Αραφάτ, και επανειλημμμένως τον κατηγόρησαν για υποχωρητικότητα έναντι των Ισραηλινών. Μάλιστα, δεν έλειψαν ακόμη και η ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο οργανώσεων. Παρά τις διαφωνίες τους και τις αντιπαραθέσεις ΟΑΠ-Χαμάς, ο ίδιος είχε εμφανιστεί ενωτικός. Και για τον Γιάσερ Aραφάτ, είχε πεί: «Eίναι ηγέτης της παλαιστινιακής αρχής. Eνας άνδρας με μεγάλη ιστορία στο παλαιστινιακό κίνημα. Ωστόσο, με τις συμφωνίες που υπέγραψε, δεν διασφάλισε τα συμφέροντα των Παλαιστινίων. Eμείς είμαστε ενάντια στην πολιτική του. Ομως, καταδικάζω τις απόψεις που τον χαρακτηρίζουν προδότη. Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες. Οι Παλαιστίνιοι για να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους πρέπει να είναι ενωμένοι».

  Ουδέποτε πάντως, έπαψε να υποστηρίζει τις επιθέσεις κατά των Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών. «O παλαιστινιακός λαός –είχε πεί- έχει δύο επιλογές: 'H να πολεμήσει ή να παραδοθεί. Oι Παλαιστίνοι δεν θα υψώσουν λευκές σημαίες. Θα πολεμήσουν». Και αναφερόμενος στις επιθέσεις αυτοκτονίας, με θύματα –συχνά- αθώους ισραηλινούς, είχε πεί: «Eίμαι κατά του θανάτου οποιουδήποτε αθώου. Oμως, ο άνθρωπος που έρχεται στη γή σου, την καταλαμβάνει, σε καταπιέζει και σου στερεί κάθε δικαίωμα στην ελευθερία, μπορεί να χαρακτηριστεί αθώος; Aυτό κάνουν ο Σαρόν και οι Eβραίοι. Σκοτώνουν αθώους Παλαιστινίους. Γι'αυτό και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν άλλο τρόπο παρά να απαντήσουν».

  Ο ίδιος πάντως, είχε ταχθεί υπέρ της πολιτικής λύσης του Παλαιστινιακού. «Θα ήταν υπέροχο –είχε πεί- εάν μπορούσε να βρεθεί μιά πολιτική λύση. Bεβαίως, και τη θέλω. Aλλά, η εξεύρεση μιάς τέτοιας λύσης, προϋποθέτει σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιστροφή της γής, επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων και ελευθερία. Tο Iσραήλ, τα αρνείται αυτά».

 10. none avatar
  none 31/12/2008 01:42:15

  Επαναλαμβάνονται δηλαδή, τα σενάρια του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας και του πολέμου κατά Σαντάμ-Ιρακ.

  Οι παράπλευρες απώλειες γίνονται καθεστώς. Στο παγκόσμιο χωριό, ο τηλεθεατής εθίζεται στην συνεχή εικόνα της γειτονικής καταστροφής. Οι διαδηλώσεις καταντούν γραφικές κι άνευ σημασίας.Ο ΟΗΕ επιδεικνύει υποδειγματική αδυναμία στην επιβολή ειρηνευτικών διαμεσολαβήσεων, ιδιαίτερα σε σχέση με τον άμμαχο πληθυσμό. Πόσες, όμως, φωτογραφίες με σκοτωμένα παιδάκια πρέπει, να προσπεράσουμε;

  Η περίφημη ρήση του αποχωρούντα πλανητάρχη, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, γίνεται καθημερινό βίωμα για όλο τον πλανήτη.

  Τελικά, ποιός θα είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας το 2010;

 11. Le canard avatar
  Le canard 31/12/2008 02:10:40

  Οταν πιά είχε σχηματιστεί η Παλαιστινιακή Αρχή, είχε γυρίσει ο Αραφάτ στη Ραμάλα, και ανέβαιναν οι ισλαμιστές της Χαμάς, ένας πρώην της Φατάχ (ΠΛΟ-Αραφάτ), ο "σημαδεμένος" που τον έλεγα από ένα σημάδι στο πρόσωπο από ένοπλη συμπλοκή με τη Μοσάντ, μου είχε πεί σε ένα καφενεδάκι στο κέντρο της Αθήνας: "Αν δεν κάναμε αεροπειρατείες και δεν κάναμε ένοπλο αγώνα, κανένας δεν θα ήξερε ούτε καν που πέφτει η Παλαιστίνη". Η Φατάχ έδωσε πολλά στο παλαιστινιακό κίνημα. Δυστυχώς, όπως όλες οι επαναστατικές δυνάμεις (αυτή εθνικοαπελευθερωτική), όταν γίνονται εξουσία, έστω και σε αυτό το περιοσμένης κυριαρχίας χώρο της δήθεν ανεξάρτητης δυτικής οχθης, γίνονται κατεστημένο. Στα ανατολίτικά δεδομένα και συνήθειες, μπαίνει στη μέση και η διαφθορά. Και τότε δημιουργείται το εκρηκτικό κοκτέϊλ. Ηταν φυσικό ότι, αργά ή γρήγορα, η Χαμάς ή κάποια άλλη συνεπέστερη οργάνωση, θα έπαιρνε το πάνω χέρι μεταξύ των παλαιστινίων. Η Χαμάς το κατάφερε στις φτωχότερες, σε σχέση με τη δυτική οχθη, περιοχές της Γάζας. Εκεί "έπιασαν" η ανένδοτη στάση της απέναντι στο Ισραήλ (το οποίο έκανε όλα εκείνα -βομβαρδισμούς, εισβολές, κ.λ.π.- που συνήθως ενισχύουν τέτοιες τάσεις) η συνέπειά της, και το κοινωνικό της έργο (οικονομική βοήθεια σε φτωχούς χάρις σε ιρανικά και αραβικά κονδύλια)... Απλά πράματα είναι.

 12. kinezos avatar
  kinezos 31/12/2008 03:49:12

  Οι εβραιοι την κοινωνικη περιθωριοποιηση και την δημιουργια συνασπισμων την εχουν στη φιλοσοφια του λαου τους. Εχουν υποφερει κατα καιρους τα πανδεινα απο καθε ειδους εξουσια (γιατι δεν ηταν μονο οι ναζι που τους κυνηγησαν...και οι τσαροι τους ειχαν "φαει" στη Ρωσια πριν απ'αυτο και στα περισσοτερα κρατη υπηρχε μια εχθρικη συμπεριφορα απεναντι τους) λογω της ιδιοτητας τους να συνασπιζονται στο περιθωριο των τοπικων κοινωνιων και να προσπαθουν να ελεγξουν την οικονομικη δραστηριοτητα υπογειως και με τοκογλειφικους ορους. Και ολα αυτα ερημην των τοπικων κοινωνιων. Αυτος ομως ο λαος, αντι να εχει βαλει μυαλο και να προσπαθησει να αναπτυχθει ειρηνικα με τους γειτονες του, συνεχιζει αυτη τη στρατηγικη της περιθωριοποιησης και προχωραει και σε γενοκτονιες και σε ιντριγκες σε μια φτωχη και αδυναμη περιοχη. Κανουν οτι τους κανανε.

  Απο την αλλη και οι παλαιστινιοι εχουν το αντιστοιχο μεριδιο ευθυνης. Ο θρησκευτικος φανατισμος που βρισκει προσφορο εδαφος στους εξαθλιωμενους της Γαζας με μονο στοχο την αναδειξη στην εξουσια των διαφορων Σειχηδων, τους εχει στερησει τη στοιχειωδη δυνατοτητα καθαρης σκεψης. Ειναι παμφτωχοι αλλα γειτονευουν με την ισχυροτερη οικονομικη δυναμη στον κοσμο. Ε, ας το εκμεταλλευτουν οικονομικα και ειρηνικα και ας αφησουν τους λεονταρισμους, ειδικα δε εφοσον κυνηγανε χιμαιρες. Τι θελουν δηλαδη? Να εκδιωχθουν οι εβραιοι απο την περιοχη? Ειναι ποτε δυνατον να συμβει αυτο? Ειναι πραγματικα γελοιο να βλεπεις "ιντιφαντα" απο ξυπολυτους εναντια σ'αυτους που κρατανε ολο το χρημα του κοσμου στα χερια τους. Αστεια πραγματα. Οι παλαιστινιοι ας βαλουν μυαλο κι αυτοι και ας κοιταξουνε να συνεργαστουνε μπας και σταματησει να σκοτωνεται ο κοσμακης και μπας και βαλουν καμια μπουκια ψωμι στο στομα τους.

  Τωρα για τη συγκεκριμενη επιδρομη, μην ψαχνει κανεις να βρει δικαιολογιες. Πολιτικη του παρασκηνιου παιζεται και ολα οσα γραφονται το αποδεικνυουν. Οι μονοι που την πληρωνουν ομως ειναι οι αμαχοι και στις δυο πλευρες.

 13. Ласточка avatar
  Ласточка 31/12/2008 08:23:06

  Уважаемый владелец блога www.antinews.gr
  , поздравляю вас и ваших читателей с Новым Годом! Побольше пишите в новом году, с удовольствием читаю

 14. KaryID avatar
  KaryID 31/12/2008 10:17:24

  Έχω μια απορία και ας μου τι λύσει όποιος γνωρίζει. Τι είναι ακριβώς και γιατί υπάρχει στην Αμερική η: Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (A.I.P.A.C.);
  Έχουν και άλλες χώρες αντίστοιχες επιτροπές δημοσίων υποθέσεων!! με αντίστοιχη σύνθεση;
  Διάβασα στον κουρδιστό σχετικά.

 15. leon avatar
  leon 31/12/2008 10:17:45

  kinezos @ 12 says : "Οι παλαιστινιοι ας βαλουν μυαλο κι αυτοι και ας κοιταξουνε να συνεργαστουνε μπας και σταματησει να σκοτωνεται ο κοσμακης και μπας και βαλουν καμια μπουκια ψωμι στο στομα τους."

  Μηπως ετσι σκεφτηκαν οι κουκουλοφοροι δοσιλογοι, ταγματασφαλιτες και λοιποι Εφιαλτες σε ολη την συγχρονη Ελληνικη Ιστορια? Και προτρεπεις τους παλαιστινιους να κανουν το ιδιο?
  Θα ειχαμε ποτε αντισταθει στην Γερμανικη μηχανη αν ολοι σκεφτονταν ετσι?
  Θα ανεβαιναμε ποτε στα βουνα για ανταρτικο?
  Θα διαδηλωναμε ποτε εναντια στην Χουντα?

  Ο Δαυιδ δεν ειχε καμια τυχη εναντια στον Γολιαθ και ομως, τολμησε να αντισταθει. Η καταληξη δεν ειναι απαραιτητα αυτη που μαθαμε ομως η παραβολη ειχε αλλο σκοπο. Να μαθουμε οτι για μια αξιοπρεπεια ζουμε ρε γαμωτο. Ας την υπερασπιστουμε τουλαχιστον.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2008 10:47:54

  Κary ID
  Το AIPAC είναι η σημαντικότερη οργάνωση του εβραικού λόμπυ και η δουλειά του είναι να υποστηρίζει το Ισραήλ.
  Και άλλες χώρες προσπαθούν να έχουν ομάδες πίεσης αλλά είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικές.
  Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας κάθε χώρα μπορεί να φτιάξει οργανώσεις για την προώθηση των συμφερόντων της στην Αμερική αλλά πρέπει να είναι δηλωμένο ότι είναι για το σκοπό αυτό και υπόκειται σε ορισμένους περιορισμούς.Τo AIPAC ενώ ουσιαστικά δουλεύει για το Ισραήλ έχει καταφέρει να θεωρείται οργάνωση Αμερικανών πολιτών και περνάει πολύ πιο εύκολα τις θέσεις του ως αμερικανικές.

 17. KaryID avatar
  KaryID 31/12/2008 10:58:15

  Ευχαριστώ πολύ Ψυχραιμία, τα ρώτησα αυτά γιατί μου έκανε φοβερή εντύπωση το: Δημοσίων?? Υποθέσεων!! στον τίτλο του.
  Όλα τα άλλα τα καταλαβαίνω, Α-Ι εμπορικής συνεργασίας, Α-Ι φιλίας, Α-Ι πολιτισμικής αλληλοκατανόησης, οΚ, αλλά αυτό ..!!!
  Σαν να είναι ένα Α-Ι υπουργείο εσωτερικών ακούγεται.

 18. tony avatar
  tony 31/12/2008 11:00:41

  Θα ειχαμε ποτε αντισταθει στην Γερμανικη μηχανη αν ολοι σκεφτονταν ετσι?
  Θα ανεβαιναμε ποτε στα βουνα για ανταρτικο.
  Εγώ πάλι δεν ειμαι σίγουρος για τον αν κάνανε καλά οι πρόγονοι μου η όχι.Μετά τά τελευταία γεγονότα αναρωτιέμαι μήπως τελικά ο Χίτλερ είχε δίκιο?
  Δηλαδή πόσο χειρότερος θα ήταν ο κόσμος σήμερα αν νικούσαν οι Χιτλερικοι.
  Ο Τσορτσιλ ήταν λιγότερο φασίστας από τον Χίτλερ?
  Ο Στάλιν ήταν λιγότερο φασίστας από τον Χίτλερ?
  Ο Ρούσβελτ ήταν λιγότερο φασίστας από τον Χίτλερ?
  Η μήπως το 1945 μας είπαν ενα τεράστιο ψέμμα που σήμερα ολοι το θεωρούμε δεδομένο.

 19. ataktos avatar
  ataktos 31/12/2008 11:03:05

  Το ερωτημα μου ειναι πολυ απλο ποιος ειναι ο λογος που η Ελλαδα μεχρι σημερα δεν αναγνωριζει το Παλαιστηνιακο κρατος (και τα κρατοι Ε.Ε.) και το κωλοκοσσοβο οι αλοι το αναγνωρισαν και η Ντορουλα σουξου μουξου ?

 20. leon avatar
  leon 31/12/2008 11:19:07

  Σημασια δεν εχει ποιος ειναι χειροτερος απο ποιον. Σημασια εχει (και ειχε και θα εχει παντα) οτι βρισκεσαι σε μια χωρα, με εκλεγμενη κυβερνηση (ειτε σου αρεσει αυτη ειτε οχι) και ξαφνικα ερχεται ο οποιοσδηποτε εξωθεν καφρος και σου λεει πως οτι εχεις κανει μεχρι τωρα ειναι δικο του γιατι ετσι του γουσταρει. Θα σε νοιαξει το ονομα του, η θρησκεια του, η πολιτικες του πεποιθησεις? Οχι. Αυτο που σε νοιαζει ειναι που σου καταστρατηγουν την ελευθερια που ειχες μεχρι τοτε.

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2008 11:23:37

  @ ataktos
  H Eλλάδα αλλά και όλες οι χώρες του κόσμου δεν αναγνωρίοζυν παλαιστινιακό κράτος γιατί δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί.Η Παλαιστινιακή Αρχή όμως ως εκπρόσωπος των Παλαιστινίων είναι αναγνωρισμένη από όλους.
  Το Κόσοβο δεν το αναγνωρισαν όλοι αλλά μέχρι στιγμής 60 περίπου χώρες.Μέσα είναι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ,όχι όμως η Ελλάδα,η Κύπρος και η Ισπανία.

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2008 11:33:25

  @ leon
  Δεν πιστεύω να εννοείς ότι είχαν οι Παλαιστίνιοι εκλεγμένη κυβέρνηση.
  Η Παλαιστίνη όπως και όλη η Μέση Ανατολή ήταν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Ολα τα αραβικά κράτη προέκυψαν από τη διάλυση της αυτοκρατορίας μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.Με τις ιδιες συνθηκες με τις οποίες διαλύθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία,η Παλαιστίνη περιήλθε υπό βρεταννική εντολή με διακηρυγμένο σκοπό να προετοιμασθεί ένα εβραικό και ένα αραβικό κράτος.
  Η ακριβής διαιρεση αποφασίσθηκε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και έδινε το 55% της γης στο Ισραήλ και το 45% στους Παλαιστίνιους.Οι Αραβες δεν δεχθηκαν τη διαίρεση και εξαπέλυσαν πόλεμο που έχασαν.Τελικά χάνοντας όλους τους πολέμους σήμερα το Ισραήλ έχει το 78% της Παλαιστίνης ως αναγνωρισμένα διεθνώς σύνορα και το 22% ως κατεχόμενα εδάφη όπου συζητείται να γίνει το παλαιστινιακό κράτος.

 23. KaryID avatar
  KaryID 31/12/2008 11:34:16

  Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι στην Αίγυπτο έγιναν συλλήψεις μελών της Ισλαμικής Αδελφότητας. Κάτι διάβαζα εδώ τις προάλλες.
  Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε όμορφα το πρώτο βράδυ του χρόνου.
  Η λίρα ένα ευρώ.

 24. leon avatar
  leon 31/12/2008 11:49:57

  @ ψυχραιμια
  μιλαω σε ακομα πιο απλη βαση. Εκλεγμενη κυβερνηση δεν ειχαν ομως, οι κατοικοι της περιοχης καθοντουσαν αμεριμνοι στην αυλη του σπιτιου τους οταν ξαφνικα ενας πολεμος, για τον οποιο ποτε δεν ρωτηθηκαν αν θελουν, χτυπησε την πορτα τους και τους ειπε η πολεμας η πεθαινεις. Και επειδη η ιστορια κραταει απο τα βαθη του χρονου το ιδιο ειχε συμβει και πριν Οθωμανικης αυτοκρατοριας και πιο πριν και πιο πριν...
  Οπου φτανουμε στο σημειο την ιστοριας που υπεδειξε ο Θεος (!) στους Εβραιους ενα μερος που ονομασε γη της Επαγγελιας για να κατοικησουν. Και το διεκδικησαν και τοτε οπως και τωρα απο τους ηδη υπαρχοντες κατοικους του. Με το ετσι θελω. Με φωτια και θειαφι. Γιατι ηταν οι "εκλεκτοι" του και διαφορα αλλα τετοια κουραφεξαλα. Αν ησουν πολιτης εκεινης της εποχης τι θα εκανες? Αν ησουν πολιτης αυτης της εποχης τι θα εκανες? Θα εδινες το σπιτι σου ασυζητητει η θα αντιστεκοσουν καπως? Και πως?

 25. leon avatar
  leon 31/12/2008 11:51:07

  @ KaryID
  0,97 για την ακριβεια...

 26. KaryID avatar
  KaryID 31/12/2008 11:53:06

  χι χι χι ...

 27. M avatar
  M 31/12/2008 12:13:26

  http://www.youtube.com/watch?v=yqhoCj4uFfQ

 28. λέξη καλή δεν χρωστάω avatar
  λέξη καλή δεν χρωστάω 31/12/2008 12:51:24

  Να τα πω!!!!

  Αρχημηνια κι αρχηχρονια
  ψιλή μου δενδρο ΛΕΙΒΑΔΙΑ


  ...είπε πιτσιρίκι πρωϊ πρωϊ στο μετρο κι εφτιαξε το κεφι στον κοσμο ολον στο μετρο...

  αφηστε που τα κονομησε γερα!

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2008 12:54:41

  @ leon
  Δεν είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι όπως τα νομίζουμε στην Ελλάδα.
  Κατ αρχήν το Τελ Αβίβ κτίσθηκε σε έρημη περιοχή και τόσο αυτό όσο και μερικές άλλες πόλεις ήσαν αμιγως εβραικές από την εποχή των Οθωμανών.
  Στο μεσοπόλεμο είχαν γίνει αρκετές φορές διακοινοτικές συγκρούσεις υπό βρεταννική διοικηση με αίτημα να σταματησει η μετανάστευση των Ευρωπαίων Εβραίων.Μετά την άνοδο του ναζισμού και τα μέτρα κατά των Εβραίων αυτό δεν μπορούσε να συνεχισθεί.
  Οι Αραβες μπορούσαν να διαπραγματευθούν τα σύνορα μεταξύ 1945 και 1947 όταν ΗΠΑ και ΕΣΣΔ αποφάσισαν τη δημιουργία του Ισραήλ ως απάντηση στο Ολοκαύτωμα και δεν το έκαναν.Με την απόφαση του ΟΗΕ για διαίρεση της Παλαιστίνης που τους άφηνε τη μισή οι αραβικοί στρατοί εισέβαλαν για να την καταστρατηγησουν.Εχασαν και μαζί έγινε ο διωγμός των Παλαιστινίων.Το σημαντικό γιαυτούς δεν ήταν οι πιθανοί προσφυγες αλλά να μη σπάσει το εδαφικό συνεχες του αραβικού κόσμου από τον Ατλαντικό ως τον Ινδικό.

 30. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/12/2008 13:36:43

  @ KaryID. Αν γνωρίζεις Αγγλικά, διάβασε το μνημειακό άρθρο "The Israel Lobby", για το AIPAC
  http://www(.)lrb.co.uk/v28/n06/mear01_(.)html

 31. KaryID avatar
  KaryID 31/12/2008 14:04:57

  @31: ευχαριστώ πολύ, αν και από την ονομασία του και μόνο μπορεί κάποιος να αναφωνήσει ... ελληνικότατα: ωωωωωχ Παναγία μου!!

 32. λέξη καλή δεν χρωστάω avatar
  λέξη καλή δεν χρωστάω 31/12/2008 14:09:15

  KaryId

  βγάλε όμως πρώτα την βασιλόπιτα απ' τον φούρνο....

  (γιατι η δική μου άρπαξε λιγο με τα Post εδω μέσα)
  Καλή σου χρονια, οτι κι αν αυτο σημαίνει για σένα

 33. KaryID avatar
  KaryID 31/12/2008 14:29:22

  @34: σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, και σε σένα και σε όλους καλή πρωτοχρονιά (κουλουράκια είναι στο φούρνο).

 34. leon avatar
  leon 31/12/2008 14:29:49

  @ ψυχραιμια
  Μαλιστα. Συνεχιζεις να μου μιλας για νεοτερη ιστορια λες και μπορει να δικαιολογησει την ΕΙΣΒΟΛΗ σε ξενα εδαφη ελεω Γερμανοναζιστων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Επισης μενεις σε συγκεκριμενες πολεις οπως το Τελ Αβιβ αλλα για Ιερουσαλημ κλπ ουτε κουβεντα. Μηπως και οι υπολοιπες ηταν ερημες οταν πηγε να εγκατασταθει ο εκλεκτος λαος του Θεου μετα την γενναιοδωρη εντολη Του?
  Η μηπως ο ΟΗΕ φανηκε τοοοοσο γεναιοδωρος προς τους Παλαιστινιους δινοντας τους την μιση εκταση (σαν να λεμε το μισο σου σπιτι να το δωσει σημερα στον Αφγανο μεταναστη που εφερε στην χωρα σου ο ιδιος ο ΟΗΕ) ωστε να κρινονται και ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ που προσπαθησαν να το παρουν το αλλο μισο πισω?
  Και με οποια μεσα! Με Πολεμο! Τσ τσ τσ...

 35. Μάρκος avatar
  Μάρκος 01/01/2009 00:18:33

  Ο Χίτλερ είχε σχέδια να τους στείλει στη Μαδαγσκάρη αλλά δεν συμφώνησαν οι Γάλλοι (αποικία τους) οπότε και νάσου το "ολοκαύτωμα"

 36. Allos Enas avatar
  Allos Enas 01/01/2009 00:23:41

  Το πρόβλημα είναι, πως είναι δυνατόν να πιστεύουν οι Εβραίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πως μπορούν να τους αφήσουν εντελώς ήσυχους, όταν για να φτιάξουν το κράτος τους το 1949, δηλαδή δυό γενιές πίσω, ξεσπιτώσανε, δίωχνοντας στην προσφυγιά εκτός Παλαιστίνης ένα εκατομμύριο γηγενείς Παλαιστίνιους Άραβες επί τουλάχιστον 1500 χρόνια, ισοπέδωσαν τα χωριά τους και τις πόλεις τους και πάνω τους έκτισαν δικά τους χωριά και πόλεις με άλλα ονόματα ενώ εν συνεχεία αρνούνται ότι αυτό συνέβη ποτέ.

  Επίσης πως είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι δεν τρέχει μία, όταν επιπροσθέτως το 1967 κατέλαβαν με πόλεμο την Δυτική Όχθη και την Γάζα μετατρέποντας τες σε κατεχόμενα εδάφη (occupied territories), προσθέτοντας άλλα τρισημιση τότε εκατομμύρια Παλαιστίνιους, να φυτοζωούν κάτω από την μπότα του ισραηλινού στρατού και όπου έκτοτε κτίζουν εκεί - εκτος ορίτζιναλ Ισραήλ δηλαδή - συνέχεια εποικισμούς για χιλιάδες νεοεισερχόμενους Εβραίους από όπου δει (Νέα Υόρκη, Ρωσία, Αιθιοπία κλπ). Επίσης να κατάσχουν συνέχεια παλαιστινιακή γή, να καταστρέφουν καλλιέργειες, να ελέγχουν όλες τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, (κάνοντας και πλάκα με αυτούς που περιμένουν στην ουρά για να περάσουν), να έχουν εκδόσει κατοχικά δελτία ταυτότητας και εδω και τρια - τέσσερα χρόνια να κτίζουν και το τείχος του αίσχους που περνά μέσα απο τα χωριά και τα χωράφια των ντόπιων. Είναι απίστευτο για πόσο αφελείς και ηλίθιους μας περνάνε, νομίζουν ότι με την βιομηχανία ολοκαυτώματος δεν βλέπει κανείς πια...

  Υπάρχουν μερικές φωνές λογικής και μέσα στο Ισραήλ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πνίγονται εντελώς από την αηδιαστική ρατσιστική σιωνιστική πλειοψηφία και μάλιστα στην ακροδεξια εκδοχή της.

  Σαν αποτέλεσμα της ήττας της ΠΛΟ στον Λίβανο και της πρώτης Ιντιφάντα (1987-1993), τα δύο μέρη οδηγήθηκαν σε διαπραγματεύσεις.
  Σ' αυτές η PLO του Αραφάτ το 1993 αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ και αφαίρεσε από το καταστατικό της τα εδάφια που αναφέρονταν στην καταστροφή του για να πάει στην Συνθήκη του Οσλο. Ενω όμως το αδύναμο μέρος, η PLO τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, το Ισραήλ, με διάφορα προσχήματα κάθε φορά και με την κάλυψη της Δύσης, δεν τήρησε παρά ελάχιστες από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε από την Συνθήκη.

  Συνέχισε την επέκταση των παράνομων εποικισμών στην Δυτική Όχθη, δεν κατάργησε τα χιλιάδες τσεκποϊντς, κάνοντας αβίωτη την καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων και το κυριώτερο δεν επέτρεψε την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, δημιουργώντας συνέχεια τετελεσμένα επί του εδάφους.
  Ταυτόχρονα έχοντας η PLO εγκατασταθεί ώς Παλαιστινιακή Αρχή στα Κατεχόμενα με δικαιοδοσίες τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτές περιορισμένες, χωρίς στρατό, νόμισμα και πύλες εξόδου/εισόδου με τον έξω κόσμο, αλλά με κάποιες οικονομικές δυνατότητες προσπάθησαν οι Ισραηλινοί με την προγραμματισμένη συνεπικουρία των Δυτικών να φτιάξουν (κλασσική ιστορία class building - nation building) μια εξαρτημένη απο το Ισραήλ παλαιστινιακή γραφειοκρατική αστική τάξη. Οι επιχορηγήσεις και τα κονδύλια της Ε.Ε. που επίσημα δίνονταν για έργα υποδομών στην Παλαιστίνη, με πλήρη γνώση των Ευρωπαίων χορηγών πήγαιναν τουλάχιστον κατα το ήμισυ για βίλλες και επιχειρήσεις στελεχών της Παλαιστινιακής Αρχής δηλαδή κυρίως της Φατάχ και κάποιων "αριστερών" και δεξιών συνεργατών τους. Έτσι μέσα σε λίγα χρόνια φτιάχτηκε μια ολιγομελής ντόπια παλαιστινιακή πολιτικο-οικονομική ολιγαρχια (στα μέτρα βέβαια της Παλαιστίνης, δηλαδή π.χ. με δύο βίλλες, μια Μερσεντές και ένα εμπορικό μαγαζί, ίσως και δύο), την ίδια ώρα που ο λαός υπέφερε πια από δύο δυνάστες, τον κατακτητή και τον δικό του πολιτικό που συνεργαζόταν μαζί του. Με τρομερή οικονομική κρίση στα κατεχόμενα και έχοντας πλεόν χάσει κάθε πίστη στην ειρηνευτική διαδικασία καθότι το Ισραήλ συνέχεια κωλυσιεργούσε, ο παλαιστινιακός λαός ξεκίνησε τη δεύτερη Ιντιφάντα το 2000 και με εσωτερικό μέτωπο. Η δεύτερη Ιντιφαντα ήταν ένοπλη και με επιθέσεις αυτοκτονίας και νικήθηκε με εκατόμβες νεκρούς κυρίως από την πλευρά των Παλαιστινίων... Ο Παλαιστινιακός λαός είχε χάσει πια κάθε πίστη στην κυβερνώσα Φαταχ που είχε γίνει κάτι σαν τα πασοκοδεξια λαμόγια που όλοι ξέρουμε, γύρισε βλέμμα ελπίδας στην αδιάφθορη ισλαμικη Χαμάς, η οποία και κέρδισε τις εκλογες του Γενάρη 2006, μια νίκη που κανείς στην Δύση, στο Ισραήλ αλλά και στην Φαταχ δεν αποδέχτηκαν και άρχισαν να την υπονομεύουν εξ αρχής (οι Δυτικοί το είχαν ξανακάνει εξάλλου στην Αλγερία με το FIS, το Ισλαμικο Μέτωπο) Η συνέχεια είναι γνωστή... η Δύση και το Ισραήλ λύνουν το πρόβλημα όπως ξέρουν, μια ζωή σφάζοντας τους φτωχούς...

 37. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 01/01/2009 06:06:44

  Story Highlights

  CNN/Opinion Research Corp. poll released Wednesday

  76 percent say Barack Obama is a strong and decisive leader

  Leadership ratings similar to George W. Bush's after 9/11 attacks

  (!!!)

 38. leon avatar
  leon 01/01/2009 10:12:13

  @ 39 Νηπιος Γερων...

  Η Ιστορια ξαναγραφεται με τις ιδιες μαυρες σελιδες...

 39. Доктор avatar
  Доктор 06/01/2009 01:25:55

  Поздравляю автора блога и читателей С Рождеством!

 40. Чайковский avatar
  Чайковский 07/01/2009 03:14:46

  С Рождеством Христовым вас!!!

 41. Эминем avatar
  Эминем 07/01/2009 03:16:16

  Поздравляю С Рождеством! Пусть в следующем году вы всегда будете радовать нас качественным материалом!

 42. Джордан avatar
  Джордан 07/01/2009 03:35:54

  Ну что ж, все праздники позади, пора бы и поработать! Ждем новых постов!

 43. miroptiki avatar
  miroptiki 27/01/2009 01:46:34

  Умные стремятся владеть информацией, мудрые - результатом ее обработки...

 44. opticalinstruments.ru avatar
  opticalinstruments.ru 27/01/2009 01:46:34

  Эрудит - человек, который всегда найдет синоним, если не знает как

 45. oksana avatar
  oksana 27/01/2009 01:51:31

  Быть вторым означает быть основным блюдом.

 46. шишковозка avatar
  шишковозка 06/03/2009 16:22:14

  что-то в этом есть, безусловно

 47. дурик avatar
  дурик 17/03/2009 14:12:37

  пока я жив, я буду держоть в голове ваш рЁсурс ;) заношу в букмарки….

 48. недостющийвася avatar
  недостющийвася 31/03/2009 13:19:40

  Суперский пост! Блог уже в ридере
  За такие посты надо награды давать, на полном серьезе!

 49. Ксения avatar
  Ксения 10/05/2009 17:58:06

  Огромное спасибо за инфу. Автору респект и уважуха.

 50. Babylya avatar
  Babylya 14/05/2009 13:25:44

  Хм,несогласен с предыдущими ораторами
  ^..^ Bye

 51. Муханнад avatar
  Муханнад 18/05/2009 17:23:45

  Зер гуд ставлю 5 балов.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.