#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2011 12:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν Παπανδρέου και Βενιζέλος έλεγαν πως δεν θα χρεοκοπήσουμεΓράφαμε ήδη χθες πως η κυβέρνηση είναι ένας απλός παρατηρητής στην διαδικασία χρεοκοπίας που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη με τις προσπάθειες σωτηρίας των τραπεζών του. Και ότι οι διαρροές που έγιναν χθες μέσα από την κυβερνητική επιτροπή (λέγε με Βαγγέλη) έγιναν για να πείσουν τον κόσμο πώς όποιο σχέδιο ανακοινωθεί από εδώ και στο εξής θα είναι για το καλό όλων μας και πως η κυβέρνηση αγωνίζεται για να σώσει την Ελλάδα. Οι γνωστές Πασοκιές που όμως δεν περνάνε, πλέον.

Αντί να αποπροσανατολίζουν τον λαό οι Πασόκοι θα ήταν καλύτερο να μας απαντήσουν, αν μπορούν, τι άλλαξε από τότε που ο Πρωθυπουργός δήλωνε σε συνέντευξη του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern (Πέμπτη 24.03.11): "Μία αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα και σε κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Εκτός τούτου θα προκαλούνταν μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα τέτοιο τίμημα δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε στην Ευρώπη"

Ο ίδιος ο λαλίστατος αντ΄ αυτού κ. Βενιζέλος θα πρέπει τώρα να μας πει τι άραγε μεσολάβησε από τότε (26.09.11) που μας κατακεραύνωνε λέγοντας:  “Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αναγκάζομαι να διαψεύδω κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια “συντεταγμένης χρεοκοπίας” της χώρας..”»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AUD avatar
  AUD 07/10/2011 12:37:28

  πιστεύω, οτι ο GAP και η παράσιτη παραγκούλα του δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με την ελληνική οικονομία, εάν γνώριζαν δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τόσο την καρέκλα...

  Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο να θωρακίσουν τα τραπεζικά τους συστήματα.. εμείς εδώ τα δικά μας σκέρβελα.. δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα...

 2. avanti avatar
  avanti 07/10/2011 12:39:55

  Ουσιαστικά θα έπρεπε να έχουν βγει και να πουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι πιά σε άλλα χέρια και απλά εκτελούν εντολές αντί για τις ατελείωτες μπουρδολογίες τους, αλλά τι λέμε τώρα, εδώ δεν έχουνε τα κότσια να πούνε ότι φάρμακο που αποφάσισαν τρόϊκα και κυβέρνηση σκότωσε τον ασθενή....

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ avanti 07/10/2011 13:03:06

   Αυτοί δεν πρόκειται να το πουν ποτέ. Κανένας ποτέ δεν παραδέχεται ότι παρέδωσε τη χώρα του.

   Το ξέρει όμως ο Ελληνικός λαός και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. 22% τους δίνει η τελευταία δημοσκόπηση (με αναγωγή ασφαλώς - σκέψου ποια ήταν η πρόθεση που καταγράφηκε).

   Και ότι το ξέρει ο Ελληνικός λαός, αρκεί. Εν μέρει όμως. Κανονικά ο λαός έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί και να τους είχε εξωπετάξει. Θα μείνουν όμως στην ιστορία ως δωσίλογοι.

   • avanti avatar
    avanti @ Αρματιστής 07/10/2011 13:15:30

    Εχεις δίκιο Αρματιστή, κανένας δεν το παραδέχεται.... Ομως θεωρώ το 22% που παίρνουν στις δημοσκοπήσεις τεράστιο νούμερο, μιλάμε δηλαδή για στρατό μισθοφόρων - ψηφοφόρων... όπως καταλαβαίνεις είναι η κακιά μαγιά, το επικύνδυνο μικρόβιο για την επόμενη κυβέρνηση.

 3. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 07/10/2011 12:54:10

  "......... Ένα τέτοιο τίμημα δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε στην Ευρώπη"

  Και ως εκ τούτου βάζουν τους Έλληνες να το πληρώσουν.
  Και όχι μόνο σώζουν τις Γερμανικές και τις Ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ, αλλά ξεπουλούν την Ελλάδα, τη μετατρέπουν σε αποικία και τους Έλληνες σε Ινδούς.

  Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ κάπως διαφορετικά το δωσιλογισμό, το ραγιαδισμό, την εθελοδουλία.
  Αλλά κερατάδες του κερατά, θα έρθει η ώρα που θα πληρώσετε.

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 07/10/2011 12:55:05

  Διάβαζα στο άρθρο που παρατίθεται σε διπλανή στήλη με τίτλο:
  «Η κρίση που ζούμε, δεν είναι κρίση του ευρώ!»
  h--p://www.antinews.gr/2011/10/07/126063/
  τα εξής αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε περίπτωση Ελληνικής χρεοκοπίας:
  ………………………………………………………..
  Το δεύτερο κομμάτι του παζλ είναι οι ίδιες οι τράπεζες. Αυτές πάλι επιμένουν διαρκώς, πως η οποιαδήποτε τραπεζική απώλεια θα πρέπει να αποζημιώνεται μέσω κεφαλαιοποίησης (με λεφτά των φορολογουμένων), και με όρους που συνήθως θυμίζουν ληστεία.

  Μια πιο λογική προσέγγιση θα ήταν η ανταλλαγή χρέους με ίδια κεφάλαια, που δεν κοστίζει τίποτα στον φορολογούμενο.

  Με απλά λόγια, μια μέση τράπεζα θα έχει €1000 περιουσιακών στοιχείων σε μορφή δανείων, €900 υποχρεώσεων σε μορφή δανεικού χρήματος, και €100 σε ίδια κεφάλαια. Μετά από μια σειρά απωλειών, τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας αξίζουν €800, αλλά τα €900 των υποχρεώσεών της παραμένουν.

  Σε αυτό το σημείο, τα €300 σε ομόλογα μπορούν να μετατραπούν σε ίδια κεφάλαια. Αυτό θα αφήσει στην τράπεζα €800 σε περιουσιακά στοιχεία, €600 σε δανεικά, και €200 σε ίδια κεφάλαια, επαναφέροντας την τράπεζα σε μια υγιή κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

  Τα γνωρίζουν αυτά οι τράπεζες; Ασφαλώς ναι. Διαθέτουν εκατοντάδες ειδικούς αναλυτές.
  ……………………………………………………………………………

  Βεβαίως δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω, αλλά είναι ενδιαφέρον. Και ασφαλώς αυτά είναι πλέον ή βέβαιο ότι δεν τα γνωρίζει ο Γιωργάκης που έχει πτυχίο του Χάρβαντ, ούτε ο μέγας συνταγματολόγος φανφάρας και ασφαλώς αν αυτά ισχύουν στη περίπτωση ανακεφαλαίωσης και των Ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση χρεοκοπίας μας, δεν πιστεύω ότι θα τους τα προτείνουν οι Έλληνες τραπεζίτες. Αυτοί θέλουν ζεστό αίμα από τους φορολογούμενους.

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ Αρματιστής 07/10/2011 15:20:37

   Βλέποντας τον ΓΑΠ χάνω πάσα ιδέα για το Χάρβαρντ.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Δραγασιώτης 07/10/2011 16:25:46

    Αγαπητέ Νίκο, Τα Χάρβαρντ τα "κανουν" οι άνθρωποι. Τα Χάρβαρντ δεν "κανουν" τους ανθρώπους. Όπως το να προσευχηθείς στην Αγιά Σοφιά δεν σε φέρνει κοντύτερα στο Θεό από το να προσευχηθείς στον Αϊ Γιώργη του "Μεσοχωρίου" (φανταστικό χωριό). Χρησιμοποιώ την θρησκευτική αναλογία γιατι στην Ελλάδα το να πάει κανείς στα Χάρβαρντ θεωρείται με θρησκευτική ευλάβεια ότι "τον κάνει οντολογικά" ανώτερο 'ανθρωπο από τους ιθαγενείς. Και αυτό είναι άλλο ένα σύμπτωμα της νεοελληνικής παθολογίας.

 5. NIKOS avatar
  NIKOS 07/10/2011 16:13:43

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.