#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο υπάρχουν άνθρωποι ...Eκτός από τις εγκάρδιες Ευχές για ένα υπέροχο 2012, Yγεία, Δημιουργία και Ελεύθερη Πατρίδα, επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι σημαίνει για εμάς, που ζούμε στη Λαυρεωτική, το μήνυμα ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Σημαίνει διαβεβαίωση, προθυμία, αλληλεγγύη, εθελοντική αμισθί εργασία, χέρι βοηθείας, αγάπη και συμπόνια για τους εξαθλιωμένους και παροπλισμένους της ζωής συνανθρώπους μας, σ' ένα κόσμο απάνθρωπο και σκληρό, σήμερα.  Δεν έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με χορηγίες και διαφήμιση. Εργαζόμαστε διακριτικά, συντονισμένα, αθόρυβα και με ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο καθώς, η μεγαλόφωνη διακονία πανεύκολα εκλαμβάνεται ως φαρισαϊσμός.

Είναι εκπληκτικό, πόσα χρήσιμα πράγματα μπορούν να γίνουν και να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των αδύναμων συνανθρώπων μας, χωρίς να εισπράττονται και χωρίς να μοιράζονται χρήματα. Η βοήθειά μας προσφέρεται με την εθελοντική εργασία μας και τα διάφορα είδη και υλικά τα οποία εμείς αγοράζουμε με δικά μας χρήματα και αποδείξεις  επειδή θέλουμε να είμαστε και να αισθανόμαστε ελεύθεροι και εξηγήσιμοι κάθε στιγμή.

Μερικές μόνο από τις δραστηριότητές μας: Άλλη, ράβει κουμπιά που λείπουν από πουκάμισα και άλλη μπαλώνει και πλένει ρούχα. Άλλη, γυαλίζει παπούτσια. Άλλη, προσφέρει μιά μάλλινη κουβέρτα. Άλλη, μαγειρεύει φαγητό με δικά της υλικά. Άλλη γράφει γράμματα και άλλη τους διαβάζει ένα βιβλίο. Ο βενζινάς της γειτονιάς στέλνει πετρέλαιο για να ζεσταθεί μιά παγωμένη σόμπα. Άλλος, πληρώνει ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ. Άλλος, αγοράζει ένα φάρμακο. Άλλος, ένα ορθοπεδικό μπαστούνι. Άλλος, ζωντανεύει με λουλούδια έναν έρημο κήπο. Άλλος, ένα μικρό συνεργείο από μόνος του, αλλάζει χαλασμένες μπρίζες, καμένες λάμπες,  διορθώνει βρύσες, βάφει με δικές του μπογιές και ομορφαίνει ένα παλιό διαμέρισμα.

Καμία από τις ιδέες για εθελοντική προσφορά δεν περισσεύει και ανάλογα με τη προτεραιότητα, τις δυνατότητες, τον χρόνο και τις γνώσεις του ο καθένας, προσπαθούμε ν' ανταποκριθούμε όσο πιο γρήγορα και καλύτερα μπορούμε.

Τις γιορτές, στέλνουμε τα μικρά παιδιά ντυμένα αγιοβασιλάκια με κόκκινα σκουφάκια να πουν τα κάλαντα και να μοιράσουν με τα χεράκια τους γλυκίσματα, το καθένα από αυτά ένα ατομικό δώρο, τυλιγμένο σε λαμπερό χαρτί και φιόγκους που έχουμε εμείς ετοιμάσει. Δεν περιγράφεται η έκφραση ευγνωμοσύνης των συνανθρώπων μας, γι' αυτή την ανάσα ζωής και αισιοδοξίας που τους χαρίζουν τα μικρά παιδιά. Αλλά και τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς, για το υπέρτατο Δώρο της Προσφοράς.

Μαθήματα Ζωής, για όλους. "Nα ξανάρθετε" μάς λένε. Κι εμείς, πηγαίνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά και κάθε φορά, με νέες ιδέες για λύσεις θεμάτων που ταλανίζουν τους συνανθρώπους μας. Και όταν καθόμαστε κι εμείς στο δικό μας γιορτινό τραπέζι, αισθανόμαστε το νόημα των εορτών από μία άλλη διάσταση.

Ο Charles Dickens έχει πει: "Να έχεις μιά καρδιά που ποτέ δεν σκληραίνει, ένα ταμπεραμέντο που ποτέ δεν κουράζεται και ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονάει."

Με Εκτίμηση και Ευχαριστίες για τη Φιλοξενία,

η Dimi  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/01/2012 15:34:11

  Dimi, μπράβο σας. Αν μπορείς δώσε μας περισσότερες πληροφορίες, πού να απευθύνεται κανείς αν θέλει να μετέχει.

 2. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 04/01/2012 15:39:50

  Dimi,σου εύχομαι χρόνια πολλά,καλή χρονιά και ένα μεγάλο μπράβο για τη προσπάθειά σας.Παρ'όλο που οι καιροί είναι εξαιρετικά χαλεποί,όταν εμφανίζονται ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία,αποδεικνύεται πως αφενός δεν είναι όλα χαμένα αφετέρου υπάρχει ελπίδα.Συγχαρητήρια.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2012 17:11:26

  Victoria, Κόμη, Xρόνια σας Πολλά. Υπάρχουν ξεχασμένοι και παροπλισμένοι συνΕλληνες δίπλα μας που υποφέρουν και με αξιοπρέπεια βιώνουν σιωπηλά το δράμα τους. Αυτό που χρειάζονται είναι ο σεβασμός και η κατανόησή μας, το πνεύμα συνεργασίας μας και η θέλησή μας να τους βοηθήσουμε διακριτικά. Να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή τους εθελοντικά, χωρίς τις γνωστές εμπλοκές με το χρήμα.

  Οι δημιουργικές ιδέες, άπειρες. Για παράδειγμα, επειδή τα μάτια ορισμένων δεν τους βοηθούν πιά, εμείς τους γράφουμε τις επιστολές και τις ταχυδρομούμε (με αγορασμένα δικά μας γραμματόσημα), σε συγγενείς που έχουν προφανώς, ξεχάσει την ύπαρξή τους. Δεν περιγράφεται η χαρά τους, όταν μας ζητούν να τους διαβάσουμε την απάντηση που έλαβαν από τους δικούς τους ανθρώπους. Το διάβασμα μίας επιστολής, ενός βιβλίου, η μουσική, κάνουν Θαύματα στη ψυχολογία του ανήμπορου συνΕλληνα της διπλανής πόρτας.

  Ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ανάλογα με τον χρόνο, τις γνώσεις και τις δυνατότητές του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, ή φόρμουλα. Ενθουσιασμός και υλοποίηση των ιδεών χρειάζεται. Οχι στις ατέρμονες και μίζερες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Dictum, factum! Mε το που το είπαμε, έγινε! Και τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά, πέρα από κάθε περιγραφή.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/01/2012 17:21:54

  Καλή χρονιά Dimi! Όσο υπάρχουν Άνθρωποι, υπάρχει Ελπίδα, υπάρχει Ζωή αληθινή! Καλή συνέχεια...κι εύχομαι ολόψυχα να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση από τους περισσότερους (κι όχι μόνο στις γιορτινές μέρες )..

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΕΥΑ 04/01/2012 19:16:04

   Καλή Χρονιά, Εύα! Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας οι οποίοι εθελοντικά και αθόρυβα εργάζονται σαν τα μελίσσια. Γίνονται Εργα μεγάλα και άγνωστα για πολλούς. Πόσοι γνωρίζουν για το Πρόγραμμα περιθάλψεως ασθενών τελικού σταδίου και τι σημαίνει hospice? http://www.okosmosgyromas.gr/node/283

 5. juliet avatar
  juliet 04/01/2012 17:35:18

  Dimi,
  Χρόνια Πολλά,καλή χρονιά
  εδώ που μένω δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια ,να σχηματιστεί ομάδα .Οι άνθρωποι δεν είναι πολλοί συνεργάσιμοι.Ο ένας λειτουργεί με απώτερο σκοπό τις εκλογές ,ο άλλος κοιτά καχύποπτα ,ο παράλλος πνίγεται στο χρήμα .Να σου πω ένα περιστατικό για να δεις ,σταμάτησα να πάρω μια γυναίκα που πήγαινε στο Μετρό,πάω που πάω είπα.Αντί να μου πει ευχαριστώ ,τι φαντάζεσαι είπε...δεν θέλω να δώσω χρήματα.Επιστράτευσα την Ματλέζικη υπομονή μου και της είπα θα μπορούσατε να μην δεχτείτε αφού δεν είσαστε σίγουρη για τις προθέσεις μου.Κατάλαβες ,κορίτσι μου.Ετσι λειτουργώ μόνη και αν θες κάτι ΄είμαι μέσα που λένε.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ juliet 04/01/2012 20:23:13

   Εγκάρδιες Ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, Juliet.
   Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα Ελληνικά μυαλά, είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Ο οξυδερκής και φιλεύσπλαχνος Ελληνας ως υπεύθυνος (και όχι ως άβουλο εκτελεστικό όργανο όπως τον θέλουν αυτοί που τρέμουν την Αξία του), έχει διεισδυτική ικανότητα σκέψης και κρίσης για το αποτέλεσμα και συμμετέχει ενεργά στον εντοπισμό και την επίλυση θεμάτων με ευρηματικές ιδέες και προτάσεις.

   • juliet avatar
    juliet @ η Dimi 04/01/2012 21:09:21

    Η ευημερία είναι σειρήνα και δεν πολυενδιαφέρεται για ικανότητα σκέψης και κρίσης.Η ανθρωπιά είναι στολίδι της ψυχής και επιστρατεύει τρόπους για να μην χάσει ο άνθρωπος την αξιοπρέπειά του.Και η ανθρωπιά ,η αγάπη,η εξυπνάδα,η ευρηματικότητα δεν είναι προνόμιο μόνο των Ελλήνων, είναι όλων των ανθρώπων .

 6. Δαναός avatar
  Δαναός 04/01/2012 18:04:39

  "Μπορείς να διαλέξεις την χαρά αντί για την απελπισία.
  Μπορείς να διαλέξεις την δράση αντί για την απάθεια.
  Μπορείς να διαλέξεις την ανάπτυξη αντί για την στασιμότητα." Λ. Μπουσκάλια
  Καλή Χρονιά Dimi !

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Δαναός 04/01/2012 18:42:46

   Δαναέ, Καλή Χρονιά με χαρά, δράση, ανάπτυξη, αισιοδοξία, Ελπίδα!

   "Δεν είναι τα χρόνια στη ζωή σου που μετρούν.
   Είναι η Ζωή στα χρόνια σου." ~Abraham Lincoln

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/01/2012 18:46:42

  Dimi, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!! Μπράβο για την ανάρτησή σου , εσύ και οι άλλοι που έχετε τέτοιες πρωτοβουλίες, αξίζετε τον τίτλο άνθρωπος ( άνω+ θρώσκω). Σου εύχομαι πάνω απ' όλα να έχεις υγεία, για να μπορείς να προσφέρεις . Το δώρο της προσφοράς, δεν συγκρίνεται με κανένα υλικό αγαθό.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Diamond Angel 04/01/2012 21:06:49

   Diamond Angel Ευχές για τα καλύτερα που έχoυν να προσφέρουν η Ζωή και η Πατρίδα μας.

   “I want you to be concerned about your next door neighbor.
   Do you know your next door neighbor?” ~Mother Teresa

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 04/01/2012 19:01:31

  Dimi, θερμότατα συγχαρητήρια! Μόνο να μπορούσαμε να υποψιαστούμε πόσοι συνάνθρωποί μας βιώνουν σιωπηλά του Χριστού τα πάθη κι από αξιοπρέπεια σιωπούν και δεν επιτρέπουν τίποτα να βγει έξω από τους τοίχους των σπιτιών τους... Γι' αυτό κι εκεί χρειάζεται μέγιστη διάκριση, και χαίρομαι πραγματικά για το πόσο υπέροχα θέτεις το ζήτημα. Ελεημοσύνη και φιλανθρωπία ας κάνουν οι δυτικοί, γι΄αυτούς ούτως ή άλλως το τελικό ζητούμενο σε ό,τι κι αν κάνουν είναι η ικανοποίηση του εγώ τους. Εμείς, όσο μπορεί ο καθένας μας και όσο μας επιτρέπεται, ας μπούμε με διάκριση στις ζωές των αυτών των ανθρώπων, ας ζήσουμε μαζί τους κι ας τους δώσουμε χαρά κι αγάπη. Αλήθεια, τι ξάφνιασμα περιμένει τους ανυποψίαστους όταν διαπιστώσουν πως, ακόμα και σε αυτόν τον υπό κατάρρευση κόσμο, υπάρχει όχι απλώς πλεόνασμα αλλά ωκεανοί αγάπης.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Τιγράνης 04/01/2012 19:05:23

   Τιγράνη, το έγραψα σε μια ανάρτηση παραμονές των Χριστουγέννων.
   Ας το γράψω μια φορά ακόμη:
   "Στην αργατιά, στη χωριατιά το χιόνι, η γρίπη, η πείνα, οι λύκοι,
   ποτάμια, πέλαγα, στεριές, ξολοθρεμός και φρίκη.
   Χειμώνας άγριος. Κι η φωτιά, καλοκαιριά στην κάμαρά μου.
   Ντρέπομαι για τη ζέστα μου και για την ανθρωπιά μου."
   ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Δαναός 04/01/2012 19:39:09

    +1000000000000!!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Τιγράνης 04/01/2012 21:52:29

   κ. Τιγράνη Ευχαριστώ πολύ. "Οταν δίνεις να ξεχνάς, όταν παίρνεις να θυμάσαι" λέει ο σοφός λαός μας

 9. Wolf avatar
  Wolf 04/01/2012 20:44:49

  Dimi, πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!

  Το φιλότιμο δεν έχει χαθεί!!!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Wolf 04/01/2012 22:29:41

   Χρόνια σου Πολλά, Wolf. Ευχαριστίες πολλές.

   Φιλότιμο: λέξη άγνωστη, έννοια περίεργη στις χώρες τις Εσπερίας.
   Ελληνας και Φιλότιμο: σχέση διαχρονική και ακατάλυτη.

 10. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 04/01/2012 20:45:26

  Dimi, χαίρομαι που ανακινείς ενα τέτοιο θέμα, χαίρομαι γιατί αυτό που κάνετε φανερώνει το μεγάλο "ατού" αυτής της χώρας που δεν είναι άλλο απο τους ανθρώπους της. Το μπράβο αυτονόητο και εύχομαι να συνεχίσεις την προσπάθεια. Ο καθένας μπορεί ακόμα και μέσα από τον χώρο της δουλειάς του να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Και ας μην ξεχνάμε οτι η μεγαλύτερη φιλανθρωπία είναι να στέκεσαι με σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ναυσικά... 05/01/2012 00:46:35

   Eτσι ακριβώς, Ναυσικά. Το Ελληνικό Ανθρώπινο Δυναμικό είναι τεράστιο! Είμαστε ανέκαθεν αριθμητικά ολίγοι, αλλά ουσιαστικοί. Ενας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει όλους. Oλοι όμως μπορούμε, εφόσον το θελήσουμε, να βοηθήσουμε ένα συνΕλληνα που υποφέρει στη γειτονιά μας. Με ευαισθησία, σεβασμό και διακριτικότητα πάντα. Και με τρόπους βοήθειας απλούς, που κάνουν τη διαφορά, έξω από τα συνηθισμένα.

 11. Δαναός avatar
  Δαναός 04/01/2012 21:26:12

  Σήμερα δεν σας χάρισα τραγουδάκι. Ιδού λοιπόν:
  www.youtube.com/watch?v=SnDwx8qtqtQ

  • juliet avatar
   juliet @ Δαναός 04/01/2012 21:34:10

   Eυχαριστούμε, μεγάλο παιδί!

   • Αγρότης avatar
    Αγρότης @ juliet 04/01/2012 21:54:44

    Juliet καλή χρονιά!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Δαναός 04/01/2012 22:40:05

   Δάσκαλε Δαναέ, Ευχαριστίες γιά το τραγουδάκι και το video που μάς χάρισες με αυτά τα υπέροχα παιδιά!

 12. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 04/01/2012 21:38:06

  Υπέροχο, ευχαριστούμε πολύ Δαναέ.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Ναυσικά... 04/01/2012 22:05:56

   Λέω να το καθιερώσω με την ανοχή του Φάκτορα, Ναυσικά.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Δαναός 04/01/2012 22:09:38

    Ένα ένα να μας βάζεις τα μπεστ οφ Σαρμπέλ!

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Strange Attractor 04/01/2012 22:14:10

     Σε ειδική ανάρτηση μόνο για σένα!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 04/01/2012 22:16:44

      Δεν ξεκινάς από Λάκη Τζορντανέλι καλύτερα?

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/01/2012 22:24:38

      Χαχα,θα σου βαλω Τερη Χρυσο:
      http://www.youtube.com/watch?v=2MgUnOTRjpw&feature=related

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/01/2012 22:28:17

      Σωστά είναι της ηλικίας του!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/01/2012 22:42:46

      h__p://www.youtube.com/watch?v=Q-jqbDDrQgw&feature=related

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Δαναός 04/01/2012 22:16:47

      Για να ξεφύγεις λίγο από Μάλαμες και Χατζηγιάννηδες:
      h--p://www.youtube.com/watch?v=UvFEre6FAGw&feature=related

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/01/2012 21:58:35

  Μπράβο Dimi!
  Καλή χρονιά και Χρόνια Πολλά.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Κώστας Ροδινός 04/01/2012 23:50:26

   Κώστα, Ευχαριστώ.
   Οι Ευχές από το "Τhe Millenium Collection™"
   “May peace take root in your heart and give wings to your dreams.
   May it begin as hope in your soul & radiate to every corner of your world”

 14. Δικερως avatar
  Δικερως 04/01/2012 21:59:54

  Χρονια πολλα και συγχαρητηρια.
  Παντα θυμαμαι τον σχωρεμενο τον πατερα μου,οταν τυχαινε και περνουσαμε
  μπροστα απο κανενα νοσοκομειο η' κατι αναλογο,να λεει:
  ''τι να περνανε τωρα οι καημενες οι ψυχουλες εκει μεσα?''
  Αυτο μου εμεινε,μαζι με την φιλανθρωπια του.Θα τον φτασω ποτε?

 15. Αγρότης avatar
  Αγρότης 04/01/2012 22:00:38

  Μπράβο σας Dimi , χίλια μπράβο!!!!! Παντού υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Ο τρόπος που δείχνετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας είναι μοναδικός. Πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια και την εκτίμηση που μας πρέπει .

 16. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2012 22:16:47

  Εύγε Dimi!
  Χρόνια Πολλά και καλή συνέχεια!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Χαρίλαος 05/01/2012 01:22:51

   Aγαπητοί Δικερως, ΑΓΡΟΤΗΣ, Χαρίλαος Χρόνια σας Πολλά και Καλά.
   Μάς δίνετε Θάρρος να συνεχίσουμε την εθελοντική συλλογική προσπάθεια βοήθειας συνΕλλήνων που υποφέρουν. Την Ελευθερία μας, την Εκτίμηση, την Αξιοπρέπειά μας κανείς δεν μπορεί να μάς στερήσει εάν εμείς δεν το επιτρέψουμε.

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/01/2012 22:19:52

  Αφιερωμένο στην Ντίμυ, και σε όλες τις γυναίκες του αντινιούζ.
  Με αγάπη, Στρέιντζ.
  h--p://www.youtube.com/watch?v=zyEZpyjM2VY

  • Y. avatar
   Y. @ Strange Attractor 04/01/2012 22:42:03

   Έβαλα τα δυό που έδωσες, και βγήκα στο μπαλκόνι να δω αν βρέχει..

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Y. 04/01/2012 22:45:01

    Για πιο προχωρημένα γούστα:
    h--p://www.youtube.com/watch?v=av7mhWYtAoY&feature=BFa&list=FL5EqokqyHYAsG2vk75wFsMA&lf=plpp_video

 18. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 04/01/2012 22:22:07

  Ο κοινοτισμός και η αλληλεγγύη, αξίες με βαθείς ρίζες στην πολιτισμική μας παράδοση, χάθηκαν στα χρόνια του εκμονδερνισμού. Συγχαρητήρια σε όλους σας Dimi.
  Καλή χρονιά.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/01/2012 23:07:40

   Kαλή Χρονιά, Γιάννη! Τα Συγχαρητήρια σου (η αμοιβή μας) δόθηκαν άμεσα στην Ομάδα Εθελοντικής Εργασίας και σου μεταφέρω τις Ευχαριστίες όλων μας.

 19. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 22:46:11

  Συγχαρητήρια !!!

  (..έλεγε η γιαγιά μου...μια φορά στους τρεις μήνες να πηγαίνεις σε κηδεία, και μια στο μήνα σε νοσοκομείο)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Y. 04/01/2012 22:58:39

   Ανθοπωλείο είχε ρε συ Υ;

 20. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 04/01/2012 22:52:06

  Γιάννη, είπες μια μαγική για τον ελληνισμό λέξη: κοινοτισμός. Δεν είναι της παρούσης περαιτέρω ανάλυση (άλλωστε ο Καραβίδας δεν έχει αφήσει και πολλά για να συμπληρώσει κανείς), αλλά σε κάθε περίπτωση ο κοινοτισμός είναι έννοια κλειδί στην ιστορία του έθνους.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Τιγράνης 04/01/2012 22:59:11

   Λαμπρά παραδείγματα τα Αμπελάκια και η Μοσχόπολη. Τεράστιο το θέμα και πικρό.
   Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν τον Κώστα Καραβίδα και το έργο του;

 21. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2012 22:52:35

  S.A. Eυχαριστώ γιά την αφιέρωση. Εκπληκτικοί οι στίχοι του τραγουδιού.

 22. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 23:06:05

  Καλό!..(..έχει και ακούσματα από πλήκτρα Ντορς)
  h**p://widget.newsinc.com/_cfvp/radio_player.html?freewheel=90059&sitesection=sfkfogfm_rad&vid=103241&cid=1252
  (..στρίμινγκ, όπως λέμε αυτόματος πιλότος)

 23. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 23:08:42

  χαχαχα....ζαχαροπλαστείο

 24. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2012 23:16:31

  Ευχαριστώ Υ.
  Σωστή η γιαγιά. Ετσι ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τη ματαιότητα του κόσμου αυτού.

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/01/2012 10:33:58

  Εύγε Dimi!
  Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους τους εθελοντές/εθελόντριες.

  Η Λαυρεωτική έχει δημιουργήσει παράδοση πλέον...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ αλλενάκι 05/01/2012 15:40:35

   Aλλενάκι, Ευχαριστούμε! Από καρδιάς Ευχές ν' αντέξουμε κι αυτό το πολύ δύσκολο 2012. Εχουμε Φάρο που μάς οδηγεί στη σωστή πορεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.