#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/04/2011 21:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο πιο πολύ διαψεύδουν τα σενάρια, τόσο πιο πολύ μας σκάβουν τον λάκκοΣυναντήθηκαν, λέει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ντ. Στρος Καν και συμφώνησαν ότι η αναδιάρθρωση δεν... παίζει, το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος ενώ ο Ελληνας υπουργός διέψευσε ότι έχει ζητηθεί επιμήκυνση όλου του χρέους.

Μάλιστα, ο τσάρος είπε, σε μια έξαρση... ειλικρίνειας ότι  «την αλήθεια στον ελληνικό λαό τη λέμε κάθε μέρα».

Συνεχίζοντας την ενδελεχή ανάλυσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το πρόγραμμα προχωρά και ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Ο δε Στρος Καν είπε ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της Ελλάδας κι ότι διέρχεται την πιο δύσκολη φάση πολιτικά, καθώς τα μέτρα προκαλούν αναμενόμενες αντιδράσεις, χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται τα αποτελέσματα. Σημείωσε, δε, ότι ανάλογη ήταν η εξέλιξη και με προγράμματα σε άλλες χώρες στο παρελθόν.

«Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για να ανοίξουν οι αγορές και διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες, όπως το έκαναν και άλλες χώρες στο παρελθόν», τόνισε τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Προφανώς μας δουλεύουν ψιλό γαζί σε όλα τα επίπεδα. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ είναι σφόδρα δυσαρεστημένο διότι δεν προχωρά τίποτε, η κυβέρνηση κοιμάται, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν. Οι εκπρόσωποι της τρόικας που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, κι αυτοί που θα έλθουν μετά το Πάσχα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη χώρα επικρατεί μπάχαλο και δεν προχωρά τίποτε απ' όσα είχαν δεσμευτεί.

Επομένως, είναι μεγάλο ψέμα να λένε ότι είναι πάμε καλά και υπάρχει φως στο τούνελ, όταν την ίδια στιγμή η οικονομία παραπαίει. Για ποια αλήθεια μας λένε λοιπόν; Γνωρίζει αυτή τη στιγμή ο κόσμος ποια είναι η κατάσταση, πώς τη βρήκαν την οικονομία, τι ζημιά έκανε το Μνημόνιο; Μας έχουν πει ότι οι τόσες θυσίες πήγαν χαμένες; Όχι φυσικά.

Τώρα στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Όπως έχουμε πει κάτι τέτοιο δεν προαναγγέλλεται. Όμως, να λέει επισήμως ο Στρος Κάν ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο και την ίδια ώρα στελέχη του ΔΝΤ να λένε ότι το συζητούν και ίσως είναι καλύτερα να γίνει κάτι τέτοιο πριν το 2013, τότε κάτι τρέχει.

Και δε μπορεί να είναι όλοι τρελοί και να αποκαλύπτουν συζητήσεις της ελληνική κυβέρνησης πίσω από την πλάτη όλων, για αναδιάρθρωση.

Ούτε είναι τυχαία η τοποθέτηση του Κ. Σημίτη. Βρήκε και τα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Συμπερασματικά, η συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον Στρος Καν είναι μια απόδειξη ότι κάτι τρέχει με την ελληνική οικονομία, κάτι τρέχει με την αναδιάρθρωση και όσο περισσότερο διαψεύδονται τα σενάρια, τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι κάποιοι μας σκάβουν το λάκκο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 18/04/2011 00:17:38

  σαφώς και κάτι τρέχει.
  Η Κυβέρνηση κάνει μόνο επικοινωνιακή διαχείρηση ενώ στην ουσία το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό.
  Συγκεκριμένα από την επιτυχία της 11ης Μαρτίου

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/04/2011 01:36:21

  Άρχισαν τα όργανα και στη Φινλανδία. Οι "Αληθινοί Φινλανδοί" που, ως τρίτο κόμμα, φέρονται ως πιθανότατοι κυβερνητικοί εταίροι σε κυβέρνηση συνασπισμού, δήλωσαν ότι αν συμμετάσχουν σε τέτοια κυβέρνηση, τότε θα μπλοκάρουν το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των ασθενέστερων χωρών.

  Βρε, λέτε τελικά να δούμε την (τυπική) διάλυση της Ε"Ε" πριν από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;

 3. Χαμενος avatar
  Χαμενος 18/04/2011 01:40:08

  Δηλώσεις Στρος Καν για Αίγυπτο και Τυνησία:
  “Τι θεωρούμε σημαντικό για μας αν κάνουμε μια προβολή στο μέλλον; Είναι να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Ο ρόλος μας είναι να παράσχουμε στις χώρες λεφτά που δεν είναι διαθέσιμα για διάφορους λόγους.
  Μπορούμε μαζί να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτές τις χώρες. Δεν είναι μόνο σημαντικό για την Αίγυπτο και την Τυνησία, είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο γιατί θα είναι ένα παράδειγμα με πολλαπλούς αντίκτυπους.
  Το ΔΝΤ ανέλαβε την πέμπτη να κάνει μια οικονομική αξιολόγηση που θα χρησιμεύσει σαν βάση για την βοήθεια που θα προσφέρουν πέντε διεθνή πιστωτικά ιδρύματα με σκοπό να στηρίξουν τις φιλοδοξίες για ευημερία των αραβικών λαών.”

  lexpansion.lexpress.fr/economie/strauss-kahn-affirme-que-le-fmi-doit-aider-l-egypte-et-la-tunisie_252500.html

 4. Ευμένης avatar
  Ευμένης 18/04/2011 09:55:38

  Η σημερινή ΕΕ είναι μια σύγχρονη αυτοκρατορία τύπου Κίνας με τους μανδαρίνους-γραφειοκράτες υπαλλήλους των Βρυξελλών και τους ισχυρούς κυβερνήτες επαρχιών-κρατών να καθορίζουν το μέλλον της. Ας μη μιλήσουμε για τον ανίσχυρο αυτοκράτορα-πρόεδρο που ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει..
  Δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία αλλά ούτε και διαφάνεια στις αποφάσεις της.
  Δεν έχει διαλυθεί ακόμη, αλλά τα προβήματα ήδη διαφάνηκαν στις απομακρυσμένες επαρχίες-κράτη. Σε όλες τις αυτοκρατορίες στα άκρα αρχίζει η σήψη και φτάνει στο κέντρο μετά.
  Αν δεν θέλει να διαλυθεί, θα πρέπει να λάβει γενναίες αποφάσεις και να προχωρήσει σε εκδημοκρατισμό και προβολή της Ευρωπαικότητος χωρίς εθνικιστικά στερεότυπα (εργατικοί Γερμανοί, τεμπέληδες Νότιοι, δεν ξέρω τι Φινλανδοί-που πουλιούνται τα ΝΟΚΙΑ αλήθεια, στους Βουσμάνους? -κτλ). Επίσης όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν στην οικονομική ανάπτυξη (όχι βιομηχανικός Βορράς και αγροτικός-αποβιομηχανοποιημένος Νότος). Το ίδιο και με το νόμισμα, το "ισχυρό" Ευρώ διαλύει το κύριο εισόδημα χωρών όπως Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κτλ, τον τουρισμό (χωρών που τελείως τυχαία έχουν και τα σημαντικότερα προβλήματα σήμερα).
  Η χώρα μας δεν έχει μόνο πρόβλημα το τεράστιο χρέος. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εισοδήματα πλέον για να ξεχρεώσει έστω και μέρος αυτού. Αποβιομηχανοποιημένη, με γεωργία επιδοτούμενη, ακριβή για τουρισμό, ελάχιστες πραγματικές επενδύσεις (όχι αυτές τύπου Μίζενς) από Ευρωπαίους (ψάχνουμε για Κινέζους) κτλ
  Όσο κάθε κράτος της ΕΕ κοιτάει την πάρτη του και το πως θα αναπτυχθεί οικονομικά σε βάρος των άλλων η ΕΕ δεν έχει μέλλον. Στην πρώτη δυσκολία (όπως τώρα) θα αυτοδιαλυθεί.
  Αυτή είναι και η μοίρα όλων των αυτοκρατοριών παλιών και σύγχρονων (ίδε κραταιά πρώην ΕΣΣΔ).
  Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη και κακό ..

 5. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 04/06/2011 21:22:15

  Έσκαβαν τον λάκκο τού Λαού μας από το 1981 μα ο Λαός δεν έβλεπε. Ο Λαός ενδιαφέρεται μόνο γιά ποδόσφαιρο, Πάμε πακέτο, Πλάκα κάνεις, Καφέ με την Ελένη, Καραμερο-Χαριτάτο, Κους κους, Αξίζει να το ζείς, Ντάνσινγκ γουίθ δε στάρς, Πρωινό μου με την κυρία Σκορδά, Μη το πείς στην νύφη, Παρατράγουδα με την κυρία Πάνια, Γκρίκ άιντολ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Στόχος η αποβλάκωσει τού Λαού. Δεν θέλουν να σκέπτεται ο Λαός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.