#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2011 09:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσα δάνεια κι αν πάρει αυτή η κυβέρνηση δεν γλιτώνουμε το μοιραίοΜαύρη τρύπα, ίση με την τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, έχει δημιουργηθεί μέσα σε ένα πεντάμηνο στον προϋπολογισμό της χώρας. Φταίει η ύφεση, φταίει ο καιρός, φταίνε τα τέλη κυκλοφορίας φταίει η ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου, η ουσία είναι ότι η υστέρηση έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ. Και δεν είναι μόνο ότι δεν εισπράττονται τα έσοδα, όπως δικαιολογούνται κάποιοι, αλλά ότι αυξάνονται συνεχώς οι δημόσιες δαπάνες, παρά τις δραματικές περικοπές μισθών και τις απομακρύνσεις υπαλλήλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

Ο στόχος για το έλλειμμα ήταν ότι θα έφτανε στα 9,072 δισ. ευρώ αλλά τελικά κατέληξε στα 10,275 δισ. ευρώ. Πέρυσι το έλλειμμα ανέρχονταν σε 9,1 δισ. ευρώ.
Τα συνολικά έσοδα του υστερούν έναντι του στόχου κατά 1,936 δισ. ευρώ. Τον Μάιο τα έσοδα παρουσιάζουν αύξηση 4,7% όμως ανήλθαν σε 18,358 δισ ευρώ και εμφανίζουν μείωση 7,1% σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο πέρυσι από μείωση 9,1% που παρουσίαζαν στο πρώτο τετράμηνο (Ιανουάριος - Απρίλιος 2011).
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 6,4%. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 446 εκατ. ευρώ. Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,3% ή κατά 874 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των αυξημένων επιχορηγήσεων στον ΟΓΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση κατά 47,3% ή 1,528 δισ. ευρώ.

Μαύρο χάλι λοιπόν η οικονομική πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου και όσα δάνεια και να πάρουμε με την αδυναμία της κυβέρνησης να βάλει τάξη στα οικονομικά, πολύ δύσκολα θα ξεφύγουμε από το μοιραίο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 15/06/2011 10:27:36

  “Έχετε πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις...”
  Σαμαράς, εδώ και μήνες!

 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 15/06/2011 10:36:41

  Αυτή η κατάντια, διδάσκεται ήδη ως παράδειγμα προς αποφυγήν στα ξένα οικονομικά πανεπιστήμια!!!Αποτελεί παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο μια χώρα να μειώνει θεαματικά σε ένα έτος το δημ.ελ. και μετά να βρίσκεται σε χειρότερο σημείο απο κεί που ξεκίνησε!!!Απίστευτο κι όμως ελληνικό...!!!
  Οι πανηλίθιοι του ΥΠ.ΟΙΚ. δεν αντελήφθησαν ότι σκοτώνοντας την αγορά σκοτώνουν την κοινωνία.Σε άλλες χώρες με παρόμοια ή και χειρότερα προβλήματα, η πρώτη έγνοια ήταν η τόνωση της αγοράς και της ανάπτυξης.Εδώ το αντίστροφο.Πώς προσδοκάς να μαζέψεις φόρους και ασφαλιστικές εισφορές όταν αναγκάζεις επιχειρήσεις να κλείνουν και να απολύουν κόσμο.Μου φαίνεται πως πέρα από παντελώς ανίκανοι μάλλον εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.Δυστυχώς το κράτος του "βαθέως ΠΑΣΟΚ" που χτίστηκε στην εικοσαετία 1981-2001 θα το πληρώνουμε για τις επόμενες δυό γεννιές τουλάχιστον...

 3. man8os avatar
  man8os 15/06/2011 10:57:34

  Υπαρχει και η φυλακη με καταναγκαστικα εργα.

 4. dacord avatar
  dacord 15/06/2011 11:00:21

  Ναι ειναι και αυτη μια λυση. Αλλα υπαρχει και η "final solution"..
  Μια κι εξω

 5. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 15/06/2011 11:21:59

  Η Ελλάδα και οι Έλληνες θυσιάζονται για να σωθεί η Ευρωζώνη και το Ευρώ. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τιμωρούν παραδειγματικά τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους Έλληνες, για να μην απειληθούν τα κέρδη τους απο άλλους χρεωκοπημένους λαούς, σε περίπτωση που αυτοί δεν συμμορφωθούν σε μνημόνια και θυσίες που ήδη καλούνται να υποστούν.

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ Λιζα Αλεξίου 15/06/2011 15:08:59

   Να σας ρωτήσω κάτι κα. Αλεξίου;Μέχρι τον Νοέμβρη του 2009 οι Ελληνες δεν ήσαν "τεμπέληδες και διεφθαρμένοι" και έγιναν ξαφνικά μετά;Γιατί μέχρι τότε το Ελληνικό Δημόσιο μπορούσε άνετα να δανεισθεί και μετά όχι;Ξαφνικά ανακάλυψαν οι "εταίροι και σύμμαχοι" ότι είμαστε "τεμπέληδες και διεφθαρμένοι";Οταν έπαιρναν τα μεγάλα έργα δεν είμασταν "τεμπέληδες και διαφθαρμένοι";Να σας θυμίσω κυρία μου ότι το Α.Ε.Π. της χώρας μας είναι μόλις το 2,75% του Α.Ε.Π. της Ευρωζώνης, δηλαδή παρονυχίδα...Μήπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την ελληνική "κρίση";Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο;Γιατί η Ε.Ε. με "Δούρειο Ιππο" τον Γ.Α.Π. πολέμησε με λύσσα τα ανοίγματα ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης Κ.Κ.;Μήπως γνωρίζετε;Επίσης μήπως γνωρίζετε γιατί άλλος ένας "τεμπέλης και διεφθαρμένος" ο Τάσσος Παπαδόπουλος που φρόντισε έγκαιρα για την Α.Ο.Ζ. Ελλάδας-Κύπρου πολεμήθηκε με μίσος από Ε.Ε. και Γ.Α.Π;Μήπως η "κρίση" είναι η κατάλληλη αφορμή για να αγορασθεί το ελληνικό υπέδαφος έναντι πινακίου φακής;

   • Λιζα Αλεξίου avatar
    Λιζα Αλεξίου @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 15/06/2011 16:41:42

    Κε Κ Σαγνέ,
    Όλα αυτά που λέτε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη, η ψεύτικη κρίση τους δεν έχει στόχο μόνο το υπέδαφος της χώρας μας, στόχο έχει τον διαμελισμό και αρπαγή της Ελλάδας, και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, γιατί ακριβώς είναι εργατικός, έξυπνος, δαιμόνιος, ικανός, με λίγα λόγια επικίνδυνος γιατί μπορεί να αναπτυχθεί σε βαθμό ώστε να κυριαρχήσει και να διαπρέψει. Τον φόρτωσαν λοιπόν χρέη και προδότες για να μη σηκώσει κεφάλι ποτέ, με τέτοια λύσσα μας πολεμάνε όλοι μαζί ΕΕ και Αμερική.
    Ποτέ και πουθενά δεν έγινε τέτοιας κλίμακας επίθεση σε λαό, ουσιαστικά μας καταδικάζουν σε φτώχεια και θάνατο.Αυτό που γίνεται σήμερα στο Σύνταγμα, δεν περιορίζεται στα σύνορα της Ελλάδας μόνο, αλλά είναι η απάντηση του λαού μας στην ληστρική αυτοκρατορία του χρήματος, δεν πρόκειται να τους κάνουμε το κέφι, ή ταν ή επι τας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.