15/07/2010 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όργιο διώξεων στην ΛΑΡΚΟ

Αυτό  που γίνεται στη ΛΑΡΚΟ,  με τη νέα διοίκηση του  συνταξιούχου προέδρου Αναστασίου Μπαράκου, δεν έχει προηγούμενο! Διώξεις με κομματικά κριτήρια και προωθήσεις ημετέρων καθ’ υπόδειξη της ΠΑΣΚΕ! Ούτε το 1981 επικρατούσε τέτοιος ρεβανσισμός! Εν τω μεταξύ ορισμένες ενέργειες, με τακτοποιήσεις ημετέρων, είναι τόσο προκλητικές που  αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου.

Να το ποιο πρόσφατο: Ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, είχε τοποθετηθεί  Προσωπάρχης έδρας. Φυσικά με την ανάλογη μισθολογική  προαγωγή και την οικονομική αναβάθμιση της θέσης.

Η προηγούμενη προσωπάρχης  κα. Νίκη Κόλλια, μετατέθηκε  στα Μεταλλεία Αη Γιάννη να παριστάνει την υπεύθυνη κίνησης του ιατρείου! Η κα. Κόλλια  είχε την ατυχία να είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ!

Όμως, ο κ. Αντωνόπουλος, επειδή συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου, δεν έμεινε για πολύ καιρό στη θέση του!  Στο μεταξύ θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη  θέση του Διευθυντή και τις απολαβές που αυτή συνεπάγεται!  Την περασμένη εβδομάδα  απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του, για να βολέψουν και κάποιον άλλον!

Μια χρεωμένη εταιρεία ουσιαστικά θα πληρώνει τρείς προσωπάρχες!

Όλα αυτά τα σκανδαλώδη συμβαίνουν σε μια εποχή που η κυβέρνηση του ΔΝΤ κόβει μισθούς και συντάξεις. Όμως, στη ΛΑΡΚΟ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρήκαν τον τρόπο, μέσω των προαγωγών να αυξάνουν και τους μισθούς τους και τις συντάξεις!

Να διδάξουν  την …τεχνογνωσία και στις άλλες εταιρείες που ελέγχει το Δημόσιο!

Έργα και ημέρες του κ. Μπαράκου

Ο  κ. Αναστάσιος Μπαράκος (αλήθεια επελέγη αξιοκρατικά με τη διαδικασία των βιογραφικών;)  από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, δεν κάνει  τίποτα άλλο παρά να συνδιοικεί την εταιρεία με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, να απολύει όσους προσέλαβε η προηγούμενη διοίκηση και να βολεύει ημετέρους. Εκτός της υπόθεσης Αντωνόπουλου που προαναφέραμε:

-Καθαίρεσε το Διοικητικό Διευθυντή κ. Γεράσιμο Αποστολόπουλο  και το έβαλε στο ψυγείο, ενώ και στη θέση  του τοποθέτησε τον κ. Γιώργο Κουφόπουλο, επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ !

-Απέλυσε τον Διευθυντή  Μηχανογράφησης κ. Κώστα Κυράνη, επειδή είχε διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση  .

-Απέλυσε τον Διευθυντή Πωλήσεων κ. Αθανάσιο Ζωντανό, επειδή και αυτός είχε κάνει το έγκλημα να διοριστεί από την προηγούμενη διοίκηση και στη θέση του τοποθέτησε τον κ.Ιωάννη Κοντό.

-Καθαίρεσε την προσωπάρχη Λάρυμνας κα Αθανασία Γκρίτζα και στη θέση της τοποθέτησε την κα Γκριτζάπη Μαριέτα επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.

-Ο κ. Δημάκης Πέτρος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και αυτός, ζήτησε από τον Πρόεδρο να του …καταγγείλει τη σύμβαση (με μια πλουσιοπάροχη αποζημίωση 58 χιλιάδων ευρω) επειδή είχε βρεί δουλειά στην ανταγωνίστρια της ΛΑΡΚΟ,  σκοπιανών συμφερόντων εταιρεία «Κούνικο»! (Ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ  κ. Σκρέκας, είχε αρνηθεί να συνεργήσει σ’ αυτή τη συμπαιγνία.)

-Αφησε, κυριολεκτικά, στο δρόμο, περίπου 130 εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνταν στην   Επιχείρηση για πολλά χρόνια με ΔΠΥ .

-Ολη η Κεντρική Διοίκηση αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να διώξει μια   ασκούμενη δικηγόρο, επειδή λένε ότι ο πατέρας της είναι στέλεχος της Ν.Δ.!

-Απέλυσαν τον Ιατρό εργασίας, επειδή τον είχε προσλάβει η προηγούμενη Διοίκηση και στη θέση του έχουν επιλέξει ένα …συνταξιούχο, προσωπική επιλογή του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ!

Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι που απολύθηκαν είχαν κλειστά συμβόλαια και είτε πήραν μεγάλες αποζημιώσεις, είτε έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, οπότε η ΛΑΡΚΟ πρόκειται να επιβαρυνθεί με επιπλέον αποζημιώσεις.

έπεται συνέχεια!

Οι  συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι συνδιοικούν με τον νέο πρόεδρο και περιφέρονται στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας προσφέροντας το εξής έργο; ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ,  ΑΠΟΛΥΟΥΝ!

Η ΠΑΣΚΕ έχει κάνει προγραφές και ο κ. Μπαράκος έχει αναλάβει το βαρύ καθήκον να τις υλοποιεί! Λέει, ότι  «νοικοκυρεύει» τη ΛΑΡΚΟ, αλλά αυτό δεν είναι νοικοκύρεμα! Αυτό μοιάζει περισσότερο με επέλαση της ΠΑΣΚΕ στο δημόσιο!

Αλήθεια αυτοί είναι οι «άριστοι» που μας έλεγε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου και όχι οι αρεστοί;  Με τα πιστοποιητικά της ΠΑΣΚΕ;

Ο κ. Αναστάσιος Μπαράκος, ξεκίνησε   στραβά τη θητεία του. Διαλύει μια εταιρεία για να τη στελεχώσει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επισκέπτεται τους χώρους εργασίας, συντρώγει και  πίνει  με τους  προϊστάμενους,   δηλώνοντας ότι θέλει να αυξήσει την παραγωγή αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον προσωπικό, ότι θα είναι δίκαιος, ότι δεν θα ακολουθήσει τις όποιες κόντρες μεταξύ του προσωπικού  και ο, τι ξέρει να ακούει. Με τις μέχρι σήμερα κινήσεις – αποφάσεις μόνο αυτό δεν κάνει.

Αλήθεια οι βουλευτές των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται;  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος που γνωρίζει το θέμα γιατί σιωπά;

Θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία.

Ένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 15/07/2010 11:51:54

  Κρίμα που το GAP κατακεραύνωνε το κομματικό κράτος, την ρουσφετολογία και...και...και....
  Το αρωστημμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ ξεσπαθώνει.

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/07/2010 11:58:13

  Όνειρο ήταν και πάει.
  Κάποιτε το όνειρο των μεταλλουργών ήταν η παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα στην Έλλάδα. Για όσους δε γνωρίζουν η χώρα μας έχει, εκτός των άλλων,κοιτάσματα χρωμίτη (μοναδικά στην Ευρώπη) και λατερίτη. Η ΛΑΡΚΟ εκμεταλλεύται τον ορυκτό λατερίτη και παράγει σιδηρονικέλιο. Η παλιά, χρεωκοπημένη πιά ΕΛΣΙ, παρήγαγε σιδηροχρώμιο εκμεταλλευόμενη το χρωμίτη.
  Σιγά να μην άφηναν οι πάτρονες αυτής της χώρας να γίνει η Ελλάδα παραγωγός χώρα ανοξείδωτου χάλυβα.
  Την τύχη της ΕΛΣΙ θα έχει μάλλον και η ΛΑΡΚΟ.
  Τα αναφερόμενα στοην ανάρτηση απλώς επιβεβαιώνουν ότι η λεηλασία του εθνικού πλούτου είναι το μόνο μέλημα των κομματικών παρασίτων που λυμαίνονααι έκπαλαι τη χώρα.

 3. ataktos avatar
  ataktos 15/07/2010 12:10:34

  το σύστημα ήταν γενικός .. καλό ..οι άνθρωποι που το υπηρετήσαν .. ήταν .. σκάρτη και λάθος ...τι σας θυμίζει... χιχιχι

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 15/07/2010 12:32:10

  Τσκ τσκ τσκ, κορόιδα πιάστηκαν οι Αμερικάνοι στο Ιράκ, τόσα πυρομαχικά και στρατεύματα για το υπέδαφος. Εδώ ένα μισθό Πρωθυπουργού και καθαρίσανε...

 5. zackii avatar
  zackii 15/07/2010 12:44:52

  Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό γιά τον κο Σαμαρά. Όταν έρθει στην εξουσία ας τιμωρήσει τον κο Μπαράκο τοποθετώντας τον στον ...πολιτικό σχεδιασμό της ΝΔ, όπως έκανε σε κάποιους συμβούλους του κου Ακριβάκη (και όχι μόνο) ο πανέξυπνος και διορατικότατος ΚΚ. Οι κύριοι αυτοί (και μετέπειτα πρόεδροι οργανισμών) έλεγαν στους Νεοδημοκράτε ςπου ζητούσαν κάποιες λύσεις σε προβλήματά τους, ότι θα τους φάνε όλους τους δεξιούς (επί ΝΔ παρακαλώ),και όταν οι άνθρωποι διαμαρτύρονταν στο φαιδρό Ζαγορίτη,εύρισκαν και τον μπελά τους. Επ'ευκαιρία γράψτε ρε παιδιά καμμιά αγιογραφία γιά ΚΚ. Έχω καιρό να διαβάσω γιά...αγωγούς ..και παθαίνω στέρηση

 6. golf avatar
  golf 16/07/2010 09:14:15

  Δυστυχώς είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται απο όλες τις κυβερνήσεις και κυρίως μη αξιοκρατικά, εκτός εξαιρέσεων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιοι που αναλαμβάνουν δεν είναι ικανότατοι (εγώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν) και κάποιοι που αποχωρούν δεν είναι κάτω του μετρίου. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι το συμφέρον είναι να επικρατήσει η αξιοκρατία για να υπάρχει ελπίδα.
  Όσο για τα δακρύβρεκτα σχόλια για την αποχώρηση των εναπομενόντων Goldenboys, υπάρχει ένα ερώτημα:
  Τι έκανε ο συντάκτης όταν τα ικανότατα στελέχη της ΛΑΡΚΟ με μακροχρόνια προσφορά υποβαθμίζονταν και γινόταν η επέλαση των σωτήριων Goldenboys?
  Ποιά η προσφορά τους?

 7. GIRO avatar
  GIRO 11/08/2010 10:36:47

  o Γιάννης Φαίλτωρ είπε τα πιο σωστά και εύστοχα σχόλια.η ΛΑΡΚΟ είναι παραγωγός σιδηρονικελίου άριστης ποιότητας (με τις περιεκτικότητες σε σίδηρο και νικέλιο που ταιριάζουν απόλυτα στις προδιαγραφές της χαλυβουργίας για τη παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα). Δεν ήταν χαζός ο Μποδοσάκης πρίν 50 χρόνια ίδρυσε τη ΛΑΡΚΟ (απο τους λίγους βιομήχανους που εκείνη την εποχή κατάφερε να καθετοποιήσει τις δραστηριότητες του, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΛΑΡΚΟ, ΠΥΡΚΑΛ κτλ κτλ). Αυτό που θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο και για τη χώρα και για την εταιρία (η επέκταση των δραστηριοτήτων στη χαλυβουργία, αλλά ίσως και σε άλλα μέταλλα βλέπε χαλκό) ουσιαστικά δεν είναι εφικτό λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων και απο το ΠΑΣΟΚ και απο τη ΝΔ - για να είμαστε δίκαιοι-. Η αλήθεια σε αυτά που έγραψε ο συντάκτης του άρθρου σχετικά με τις διώξεις στελεχών απο το ΠΑΣΟΚ είναι κάπου ενδιάμεσα, και η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντίστοιχες πρακτικές διώξεων, προώθησης και προαγωγής φίλα προσκείμενων προσώπων και αντίστοιχη πολιτική αυξήσεων βέβαια. ¨Οποιος ήταν αρεστός έπαιρνε και θέση και απολαβές (είχε δεν είχε τα προσόντα).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.