#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2010 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπως και στην Χιλή του ΠινοσέτΣτη Χιλή του Πινοσέτ (αμέσως μετά την ανατροπή του Σαλβαδόρ Αλλιέντε), μια ομάδα περίπου 25 νεαρών οικονομολόγων που σπούδασαν υπό τον (γκουρού του νεοφιλελευθερισμού) Μίλτον Φρίντμαν στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, κλήθηκαν από τη στρατιωτική χούντα ως Μεσσίες να αναλάβουν εν λευκώ την οικονομική πολιτική της χώρας, καθώς οι στρατηγοί δεν ήξεραν τίποτε από οικονομικά. Οι πολιτικές που εφάρμοσαν τα αποκαλούμενα "Chicago Boys" έπληξαν βίαια τις οικονομικά κατώτερες τάξεις και προκάλεσαν σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουμε μια παραλλαγή του σεναρίου να επαναλαμβάνεται. Χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών έρχονται στην Αθήνα και υποβάλλουν Έλληνες υπουργούς σε κανονική ανάκριση, εκφράζοντας απερίφραστα τη δυσπιστία τους για την αποτελεσματικότητα των οικονομικών πολιτικών που ακολουθούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, ενώ παράλληλα "συνταγογραφούν" σκληρά μέτρα με την εντολή αυτά να εφαρμοστούν "εδώ και τώρα".
Όμως, πέρα από τη στενή χρηματοοικονομική διάσταση της αναξιοπιστίας της Ελλάδας, είναι και οι αλλεπάλληλες... κυβιστήσεις της πολιτικής ηγεσίας που οδηγούν τα "Chicago Boys" των Βρυξελλών στην αποθράσυνση. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά διαβεβαιώνει ότι "λεφτά, υπάρχουν", κατόπιν "ανακαλύπτει" -σα να μην ήταν χρέος του να το κάνει ενόσω βρισκόταν στην αντιπολίτευση- ότι "οι αριθμοί δεν είναι αληθινοί" και χρειάζονται σκληρά μέτρα, ύστερα πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής και -παρουσιαζόμενος εντελώς εκτός τόπου και χρόνου- δηλώνει πομπωδώς ότι "δεν πρόκειται να την πληρώσει ο κοσμάκης με σκληρά μέτρα", ενώ τέλος προσγειώνεται ανώμαλα και καλεί για "μεγάλες αλλαγές, γιατί απειλείται η εθνική μας κυριαρχία", πώς περιμένουμε να μη μας πάρουν "στο ψιλό" οι γραφειοκράτες της Κομισιόν και να μην υποβάλουν τους υπουργούς σε εξευτελιστικές, ανακριτικού τύπου, δοκιμασίες;

Όπως ήδη φάνηκε, τα καθεστωτικά ΜΜΕ άρχισαν να παρουσιάζουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως "εθνικά υπερήφανη" την... αντίσταση της κυβέρνησης στις "ιταμές προκλήσεις των γραφειοκρατών". Και μπορεί αυτή η συνταγή -δοκιμασμένη παλαιόθεν, από τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού- να στοχεύει αποκλειστικά σε εσωτερική κατανάλωση, δεν αντιμετωπίζει όμως την κύρια γενεσιουργό αιτία της ταπείνωσης που υφίσταται η Ελλάδα: το έλλειμμα πολιτικής συνέπειας, το οποίο εκτοξεύει έτι περαιτέρω την αναξιοπιστία μας και αποθρασύνει τα "Chicago Boys" των Βρυξελλών.

Στην εξαιρετική ταινία "Μπραζιλέρο" του Σωτήρη Γκορίτσα, η οποία πραγματεύεται τα πολυμήχανα τεχνάσματα που μετέρχεται ο επιδοτούμενος νεοέλληνας για να κοροϊδέψει τους "κουτόφραγκους" ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το "ζουμί" συμπυκνώνεται στην ανεπανάληπτη ατάκα: "Λεφτά, δεν έχουμε. Χρόνο, όμως, έχουμε". Με βάση αυτό το μόττο δείχνει να πορεύεται και η κυβέρνηση. Προσπαθώντας να "αγοράσει" χρόνο για να μεταθέσει -για μια ακόμα φορά- στο μέλλον τις συνέπειες της πολιτικής της α-συνέπειας.

Αυριανιστής

http://avrianistis.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Predator avatar
  The Predator 09/01/2010 08:17:24

  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ CHICAGO BOYS.

  AΛΛΟΙΩΣ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ.

  ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

 2. Dimi avatar
  Dimi 09/01/2010 09:09:06

  Εγκάρδιες Ευχαριστίες για τα εξαιρετικά και αφυπνηστικά blogs του FactorX με θέματα: “Mιά ΜΚΟ πίσω από το Νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια!!!» και «Σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας …»!

  Εχετε παρατηρήσει οτι η κα Αλέκα Παπαρήγα προσφάτως τραυλίζει και προσπαθεί να συγκρατήσει τα σάλια της, κάθε φορά που - εμφανώς γιά λόγους ψηφοθηρικούς - υπερασπίζεται ανερυθρίαστα την "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΟΛΩΝ των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών πού ζουν στην Ελλάδα?? Κυρία Παπαρήγα, γιατί δεν τους προσκαλείτε στον Περισσό γιά να τους προσφέρετε μόνιμη στέγη και τροφή, ακόμη και να συγγενέψετε με λαθρομετανάστες, έτσι για να δέσει η μαγιονέζα. Κι' αυτοί γιά το Ευχαριστώ θα γεννοβολάνε σαν τα κουνέλια, θα κλέβουν και θα σκοτώνουν τους μέχρι χθες ανεκτικούς και ανυποψίαστους Ελληνες Πολίτες..

  Οι καθημερινές καραβιές λαθρομεταναστών από την Τουρκιά φαίνεται να έχουν τρεις στόχους: (1) Τον αφελληνισμό και πλήρη διάλυση της Ελλάδας: “Στερείστε τους ανυπότακτους Ελληνες από την Παιδεία και Ιστορία τους για να τους κάνετε γκαρσόνια της Ευρώπης”~Henry Kissinger (2) την πλήρη Ισλαμοποίηση της Ευρώπης (3) την αποβολή της Ελλάδας από την EU κατ'επέκταση, ως μητέρα όλων των κακών. Με την επίτευξη των ανωτέρω, ο μπασμένος Νταβούντογλου θα παίζει μονότερμα στην περιοχή..

  Κυρία Παπαρήγα, η εικόνα και ο λόγος σας είναι πλέον επιεικώς, αποκρουστικοί. Ηρθε η ώρα να αποσυρθείτε με αξιοπρέπεια, διότι, «ου γαρ μόνον το γήρας».

  Eλληνες Πολίτες, ξοδεύετε το πολύτιμο Τουριστικό Συνάλλαγμά σας στην Τουρκιά που στοχεύει (έστω και εικονικά) την Βουλή των Ελλήνων με πυραύλους ROCKETSAN??

  Κύριοι της Κυβερνήσης, ΗELLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. socrates avatar
  socrates 09/01/2010 09:55:52

  Αυριανιστή, δεν υπάρχουν Chicago Boys στην Ε.Ε., καλό θα είναι να κρατάμε κάποιο ελάχιστο επίπεδο τεχνοκρατικής σοβαρότητας.
  Στα πλαίσια της συννετοχής της στο ευρώ η χάωρα μας έχει ναλάβαι κάποιες συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις και πρέπει να συμμορφωνόμαστε.
  Εάν δεν μας αρέσει η συμμετοχή μας αυτή, ας κάνουμε αίτηση εξόδου από την ευρωζώνη και ας επαναφέρουμε τη δραχμή.
  ΤΟΤΕ θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.
  Αρκετές μακακίες ακούμε καθημερινά από τα πράσινα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, να μην τις ανακυκλώνουμε τουλάχιστον γιατί στο τέλος μπορεί και να τίς πιστέψουμε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ socrates 09/01/2010 11:00:34

   Μια χαρά τα λέει ο Αυριανιστής. Και υποχρεώσεις έχουμε, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τον κάθε εξευτελισμό. Έγιναν ποτέ αυτά με καμία άλλη κυβέρνηση; Μόνον με το Γιωργάκη Παπανδρέου έγιναν. Και δεν έγιναν "επειδή μας το επιβάλλει η συμμετοχή μας στο ευρώ και στην Ε.Ε.", αλλά ως άλλοθι για το πέρασμα πολιτικών που μόνος του ο Γιωργάκης δεν έχει το θάρρος να τις περάσει.

   Θέλει π.χ. να καταργήσει τις "εθνικιστικές παρελάσεις"; Δεν το λέει μόνος του, αλλά φέρνει μερικούς κοινοτικούς, που πρίν έρθουν ήξεραν ένα σωρό πράγματα για το στρατό μας, ότι έχουμε λέει πάρα πολλούς στρατηγούς και πάρα πολλά στρατόπεδα και πρέπει να κόψουμε τις παρελάσεις. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΑΥΤΑ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΑΝ!!! Είναι πολύ προφανές ότι δεν μπορείς να τα μάθεις αυτά με μια απλή επίσκεψη στο Υπουργείο. Πρέπει να μελετήσεις έγγραφα και αριθμούς βδομάδες και μήνες για να αποκτήσεις άποψη. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ της επίσκεψης των κοινοτικών, αλλά τα σέρβιραν στους ιθαγενείς μέσω των κοινοτικών, ώστε να το χάψουμε και να πούμε "τι να κάνουμε, μας το επιβάλλει η Ε.Ε. και η συμμετοχή μας στο ευρώ".

   Το σήριαλ όμως ήταν πολύ κακοπαιγμένο και η απάτη τους φαίνεται. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να περάσουν την αντιπαθή και απορριπτόμενη από το λαό πολιτική τους μέσω, τάχαμου, των "ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων". Αλλά δεν θα τους περάσει γιατί τους πήραμε χαμπάρι.

   Επώνυμος

   • nobody avatar
    nobody @ Επώνυμος 09/01/2010 12:02:47

    'Αλλά δεν θα τους περάσει γιατί τους πήραμε χαμπάρι.'....τι ακριβως σκοπευεις να κανεις;

    Εχει δικιο ο socrates - μα8αμε το Chicago και το πιπιλιζουμε ολοι μερα

    Οσον αφορα τα περi....στρατιωτικων πληροφοριων, ειμαστε στο ΝΑΤΟ - αυτα ειναι γνωστα τοις πασοι

    Και οσον αφορα τις παρελασεις, καλα 8α κανει - τι ακριβως εξυπηρετουν περα απο το να ακουμε το ΓΡΑΦΙΚΟ πολιτικο προσωπικο να εξαπολυει πατριωτικες κορωνες;

    Στην υπολοιπη Ευρωπη που δεν υφιστανται, ειναι λιγοτερο πατριωτες ή εχουν λιγοτερο αξιομαχες Ε.Δ:

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ nobody 09/01/2010 12:15:50

     Για το θέμα των παρελάσεων έχει γίνει αναλυτική συζήτηση εδώ: http://www.antinews.gr/?p=20708. Σε παραπέμπω σε όσα πάρα πολλά γράφτηκαν εκεί.

     Είναι ανάγκη να σκοπεύω να κάνω κάτι; Όταν πας ως κυβέρνηση να περάσεις μια απάτη εις βάρος του πόπολου, όταν καταλαβαίνεις τι πάνε να κάνουν, τότε ήδη με αυτό δεν τους περνάει, γιατί έχει ακυρωθεί η απάτη. Αν δουν δηλαδή ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το κάνουν αυτοί και όχι η Ε.Ε., τότε έχει τελειώσει το ζήτημα της εξαπάτησης.

     Υπάρχει ΣΩΡΕΙΑ στρατιωτικών πληροφοριών που δεν έχει το ΝΑΤΟ ή που έχει και δεν είναι γνωστές δημόσια.

     Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ναι, είναι λιγότερο πατριώτες και έχουν λιγότερο αξιόμαχες Ε.Δ. Αυτό είναι γεγονός. Και οφείλεται ακριβώς και στις παρελάσεις που τονώνουν ηθικό και πνεύμα μαχητικότητας και αγωνιστικότητας.

     Στάζει από το στόμα σου ο ευρωλιγουρισμός, πρόσεχε λιγάκι.

   • ident avatar
    ident @ Επώνυμος 09/01/2010 12:53:51

    Αν οι κοινοτικοί υπάλληλοι γνωρίζαν τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας θα έσπευδαν να συστήσουν μέτρα που θα διεγείρουν τις πατριωτικές χορδές του Έλληνος. Κανονικά θα έπρεπε να αυξηθούν οι παρελάσεις, να γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με option για κυριακάτικο συμπλήρωμα αν παραστεί ανάγκη. Μετά από μια τόσο συστηματική εμβάπτιση στις αυτόχθονες αξίες είναι βέβαιο ότι όλοι οι φοροφυγάδες θα έσπευδαν έμπλεοι εθνικής συγκίνησης στις ΔΟΥ να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους. Αντ'αυτού αυτοί οι κρυόμπλαστοι συστήνουν ανούσια μέτρα όπως διπλογραφικό σύστημα, έλεγχο των κρατικών προμηθειών, επανεξέταση των πρόωρων (σχεδόν εφηβικών) και αναπηρικών συντάξεων, επανασχεδιασμό της δημοσιοϋπαλληλικής κυψέλης (περισσότερες μέλισσες και λιγότεροι κηφήνες), πράγματα αφηρημένα και απόμακρα που δεν μπορούν να συνεγείρουν έναν λαό όπως οι Έλληνες.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ident 09/01/2010 12:58:43

     Μπα,αυτα θα τα προτειναν μονο οι γνωριζοντες τον παλαιοτερο πολιτισμο και ιστορια μας.
     Οι γνωριζοντες τον εντελως προσφατο θα προτειναν την ιδρυση θεματικου παρκου επαναστασης με ενα κτιριο ομοιωμα Πολυτεχνειου οπου τα ανησυχα νιατα θα παιζουν εξεγερση και επανασταση με καταληψεις και εμπρησμους ευρωπαικων προιοντων που θα αντικαθιστανται απο καινουργια με επιδοτησεις των κοινοτικων πακετων.

     • ident avatar
      ident @ ψυχραιμια 09/01/2010 13:07:49

      Αυτή η λύση της αέναης δημιουργικής καταστροφής στο εθνικό μας Jurassic Park επιλέχθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά οι Γερμανοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι (για να το πω κάπως κομψά) να συνεχίσουν ως μεγάλοι χορηγοί αυτού του project.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2010 10:48:23

  Το εχω βαλει εδω και θα το ξαναβαλω.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Chile
  Η Χιλη δεν εχει σχεση οικονομικα με τις αλλες χωρες της Λατινικης Αμερικης ακριβως λογω των νεοφιλελευθερων οικονομολογων που την ανελαβαν.Ειναι σε αλλη ηπειρο οικονομικα.
  Sound economic policies, maintained consistently since the 1980s, have contributed to steady growth and reduced poverty rates by over half.[4][6] The 1973–90 military government sold many state-owned companies, and the three democratic governments since 1990 have continued privatization, though at a slower pace. The government's role in the economy is mostly limited to regulation, although the state continues to operate copper giant CODELCO and a few other enterprises (there is one state-run bank). Chile is strongly committed to free trade and has welcomed large amounts of foreign investment. Chile has signed free trade agreements (FTAs) with a whole network of countries, including an FTA with the United States, which was signed in 2003 and implemented in January 2004.[51]

  High domestic savings and investment rates helped propel Chile's economy to average growth rates of 8% during the 1990s. The privatized national pension system (AFP) has encouraged domestic investment and contributed to an estimated total domestic savings rate of approximately 21% of GDP.[

  Chile maintains one of the best credit ratings (S&P A+) in Latin America.[62] There are three main ways for Chilean firms to raise funds abroad: bank loans, issuance of bonds, and the selling of stocks on U.S. markets through American Depository Receipts (ADRs). Nearly all of the funds raised through these means go to finance domestic Chilean investment. The government is required by law to run a fiscal surplus of at least 1% of GDP. In 2006, the Government of Chile ran a surplus of $11.3 billion, equal to almost 8% of GDP. The Government of Chile continues to pay down its foreign debt, with public debt only 3.9% of GDP at the end of 2006.[6]

  Οι Ευρωπαιοι ομως που ερχονται σε εμας δεν ειναι νεοφιλελευθεροι γιατι δεν ειναι νεοφιλελευθερη η ΕΕ.Ουτε προτεινουν ολοκληρωμενη οικονομικη πολιτικη.Ερχονται μονο και μονο για να επιβλεψουν περικοπες για να πεσει το ελλειμμα και περαν αυτου τιποτα.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ ψυχραιμια 09/01/2010 15:16:48

   Άντε βρε ψυχραιμία, έγραψες και κάτι σοβαρό σήμερα.
   Καιρός ήταν.

 5. popolaros avatar
  popolaros 09/01/2010 11:17:56

  Μας έχουν πάρει στο ψηλό και μας στέλνουν τους δεύτερους να μας ελέγξουν.
  Βενιζέλο, γιατί δεν τους πέταξες έξω με τις κλωτσιές ;

  Αα ξέχασα...πλέον το Υπουργείο δεν είναι Άμυνας.
  Απλά Άμυνας, όποτε μάλλον αισθάνθηκαν οι κοινοτικοί υπάλληλοι στα χωράφια τους.
  Αφού δεν είναι πλέον εθνικό-ελληνικό, μπαίνουμε ελεύθερα.
  Long live the King Yorgo.

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 09/01/2010 11:19:20

   Αα ξέχασα…πλέον το Υπουργείο δεν είναι ΕΘΝΙΚΗΣ Άμυνας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ popolaros 09/01/2010 11:46:44

   Αφού τους έστειλε ο πρωθυπουργός του, πήρε εντολή από το Μαξίμου, πώς να τους πετάξει έξω;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 09/01/2010 11:53:03

    Έφευγε τη στιγμή της άφιξης των γερμανών εκβιαστών που απαίτησαν αγορές μεταχειρισμένων σαπακίων, ενώ στο Ισραήλ μόλις δώρησαν άλλα δύο τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχια με πυρηνικές κεφαλές αξίας 500 εκ. ευρώ [καλά έκαναν, δεν μας αφορά αυτό].

    Πότε άραγε πρέπει να παραιτείται κάποιος... αν θέλει να έχει κάποια πιθανότητα να εγγραφεί το όνομά του με θετικό πρόσημο στα κιτάπια της ιστορίας;

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ αλλενάκι 09/01/2010 12:03:45

     Θα ήταν σοβαρός λόγος παραίτησης, αλλά έχει τη φωλιά του λερωμένη από το 2007 και δεν θέλει να κάνει αυτός την αρχή. Λογικό είναι, ας μην σπεύδουμε να τον καταδικάσουμε. Και μόνον που έφυγε, είναι μεγάλη υπόθεση, αρκεί πράγματι να είναι έτσι.

    • nobody avatar
     nobody @ αλλενάκι 09/01/2010 12:10:48

     γερμανοι εμβιαστες....πυρηνικες κεφαλες.....κιταπια της ιστοριας....εχεις σκεφτει μια καριερα στο Bοllywood, αγαπητη;

     'Πότε άραγε πρέπει να παραιτείται κάποιος' αναρωτιεσαι....η κυβερνηση του Κωστα του Μεγαλοπρεπους, εβαλε ψηλα την μπαρα

     Τελος, κανεις δεν χαρισε στο Ισραηλ τπτ - ποσο μαλλον πυρηνικες κεφαλες (http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5j33iXawr-RpZpCmlIkVylnRAoUyg)

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ nobody 09/01/2010 12:17:47

      Ουδόλως με ενδιαφέρει αν τα δώρισε ή τα πούλησε, το ξεκαθάρισα. Με ενδιαφέρει τι γίνεται στην πατρίδα μου.
      Τι σημαίνει donated, τι σημαίνει nuclear warheads, ψάξε σε γερμανικά ιστολόγια αφού σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα σε σχέση με το Ισραήλ.

      "The submarines, called U212s, can launch cruise missiles carrying nuclear warheads, although when it confirmed the sale in 2006 the German government said the two vessels were not equipped to carry nuclear weapons.

      The subs were ordered in 2005 and delivery was initially expected in 2010.

      Including the two new ones, Israel has five German submarines -- the most expensive weapon platforms in Israel's arsenal.

      Germany, which believes it has a historic responsibility to help Israel because of the mass murder of Jews in World War II, donated the first two submarines after the 1991 Gulf War."

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ αλλενάκι 09/01/2010 12:31:45

      Αλλενάκι, στην πρόσφατη επίσκεψη του Αντιναύαρχου Καραμαλίκη στο Ισραήλ, τον δέχθηκαν με μεγάλη επισημότητα και τον ξενάγησαν στη Χάιφα σε όπλα αιχμής του ναυτικού, όπως το υποβρύχιο Dolphin (Κάτι που δε γίνεται συνήθως, δηλαδή).
      Κάτι φυσικά που αμέσως αναδημοσίευσε και η Hyrriyet:
      www.debka.com/headline.php?hid=6434

      arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13313297

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Jasmin 09/01/2010 12:36:48

      Mα Jasmin αυτό μήπως είναι λίγο άσχετο; Που αναφέρθηκα στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ; Ούτε είναι το θέμα του ποστ αυτό.
      Η πολιτική της Γερμανίας έναντι της χώρας μου με απασχολεί και το αν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.
      Η Γερμανία μπορεί να δωρίζει ή να συνεργάζεται όπου θέλει και με όποιον θέλει.

      Να μην ξεχνούν οι Γερμανοί όμως [που είναι φίλοι μας...] ότι η Ελλάδα σφαγιάστηκε στο ΒΠΠ εξ αιτίας τους εξίσου όπως και άλλοι λαοί [ολοκαύτωμα] και οφείλει ακόμα τις αποζημιώσεις.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Jasmin 09/01/2010 14:24:57

      Αλλενάκι, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Αλλά εσύ πρώτη-ος έκανες τη σύγκριση Γερμανία προς Ισραήλ, Γερμανία προς Ελλάδα.
      Η οποία ήταν τουλάχιστον ατυχής. Για πολλούς λόγους.
      Αν θέλεις, όμως, να μιλήσουμε για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας, επέτρεψέ μου να σου θυμίσω τις ιταλικές αποζημιώσεις. Διότι το σπίτι της γιαγιάς μου κατεστράφη από ιταλικό βομβαρδισμό. Και οι Ιταλοί έδωσαν στην Ελλάδα αποζημιώσεις. Μόνο που η αποζημίωση δεν έφτασε ποτέ στη γιαγιά μου. Διότι τις έφαγαν οι πολιτικοί και οι φίλοι τους.
      Και θυμάμαι και έξι πλοία που είχαν δοθεί από την Ιταλία ως μέρος πολεμικών αποζημιώσεων και το κράτος τα χάρισε σε εφοπλιστές. Ή κάνω λάθος;
      (και σκέψου ότι ήμασταν τόσο γκαντεμο-οικογένεια, πο το πατρικό σπίτι των άλλων παπούδων μου αφού λεηλατήθηκε, κάηκε ολοσχερώς από τους ναζί, όταν άλλα μεγάλα σπίτια στην περιοχή έμεναν ανέπαφα)
      Και νομίζω ότι και για το Δίστομο, το Εφετείο της Φλωρεντίας μας είχε δικαιώσει, για γερμανικές αποζημιώσεις μέσω Ιταλίας(!)
      Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι υπάρχει μια προπαγάνδα στην Ελλάδα που για όλα φταίνε οι ευρωπαίοι ή οι αμερικανοί.
      Αν δεν κατανοήσουμε ότι εμείς ευθυνόμαστε, θα είμαστε μια ζωή υποτελείς και πρόβατα των πολιτικών-κληρονομικού χαρίσματος.
      Είναι τραγικό, στη χώρα που δίδαξε παγκοσμίως το Γνώθι Σ'αυτόν, να λέμε ότι φταίνε οι "διαιτητές" που χάσαμε το ματς.
      Επίσης, ό,τι σου λέω, στο λέω με καλή διάθεση και με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό σου (γιατί φοβάμαι ότι μερικές φορές, επειδή έχω κάπως "κοφτό" ύφος, παρεξηγούμαι)

     • yangoolas avatar
      yangoolas @ αλλενάκι 09/01/2010 12:51:28

      να πας να νοικιάσεις το βιντεο με τον Ζούκοφ να μπαινει στο Ραϊχσταγκ, να φτιαχτείς.

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ αλλενάκι 09/01/2010 12:57:05

      αλλενάκι έχεις κανένα μπλογκ; :)

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ BananiaGr 09/01/2010 13:01:10

      BananiaGR: κάτω, στους συνδέσμους είναι

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ αλλενάκι 09/01/2010 13:02:50

      ευχαριστώ, έρχομαι απο εκεί μια βόλτα.

     • yangoolas avatar
      yangoolas @ nobody 09/01/2010 12:29:54

      @κανένα, ζορισμένο σε νοιώθω...

     • nobody avatar
      nobody @ yangoolas 09/01/2010 12:37:21

      να κερασω μια Lacta;

      φιλε μου, μενω Γερμανια - εχω 3 εταιρειες και ζω το ονειρο

      Διαβαζω τα γραφομενα σας περι διασπασης, επικειμενης καταστροφης, γερμανοτσολιαδων κοκ και αναρωτιεμαι αν κανεις σας εχει μεινει ποτε εκτος Ελλαδας....με Απογευματινη, Αμυντικα 8εματα Cosmopolitan και Village Cinemas δεν γινεται δουλεια

     • yangoolas avatar
      yangoolas @ nobody 09/01/2010 12:42:29

      φαίνεσαι ότι μένεις στην Γερμανία. Εχεις μάθεις και το τραγουδάκι "Οι σημαίες ψηλά"? Ή να στο τραγουδήσω να φτιαχτείς. Εδώ, οι φτωχοί αγράμματοι ελληνάρες ανακλύπτουμε ότι είτε Ζήμενς το λένε είτε nobοdy "den mas aresei to 4o Reich". Εσένα που σου αρέσει, καλά είσαι εκεί που είσαι. Τις Λάκτες, δε, βοήθειά σου.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ nobody 09/01/2010 12:42:44

      Σώπα ρε μεγάλε, μείνεις Γερμανία; Κανένας άλλος εδώ δεν έχει πάει στο εξωτερικό, ξέρεις. Είμαστε πίσω από τον κόσμο εμείς εδώ.

      Προηγουμένως σου είπα, μάζεψε τα ευρωλιγούρικα σάλια σου γιατί τρέχουν. Λάθος. Μάζεψε τα λαζογερμανικά σου σάλια.

      Έτσι είστε εσείς οι λαζοντόιτς, όταν δεν έχετε τι να πείτε μας αρχίζετε για τη γερμανική νοοτροπία σας.

      Τι ασχολείστε με εμάς τους πρωτόγονους τότε; Για πε μου να μάθω γιατί πάντα το είχα απορία.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ nobody 09/01/2010 12:48:17

      @nobody:
      Πολλές βεβαιότητες έχεις... Δεν σκοπεύω να στις γκρεμίσω πάντως...

     • nobody avatar
      nobody @ nobody 09/01/2010 12:53:00

      Να σε κερασω τοτε ενα Caramel Macchiato;

      στην χωρα των κκ Λυριτζη-Οικονομου, η Starbucks εχει το highest turnover μαγαζι στην Ευρωπη - Vamos Argentina λεεεεεμε

      @παλι με χρονια με καιρους, παλι δικα μας 8α ναι: εχεις περασει, εστω, εξω απο Γερμανικο ΑΕΙ;

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ nobody 09/01/2010 12:55:38

      @nobody μάλλον εσύ έχεις ζήσει πολύ καιρό εκτός Ελλάδας. Και καλά κάνεις δηλαδή, αν ζεις το όνειρο όπως λες χαίρομαι για εσένα και όλα να σου πάνε δεξια.

      Η απάντηση σου όμως και εδώ αλλά και στα παραπάνω ποστ, είναι τυπική απάντηση του μέσου εξυπνάκια λαζοντόιτς και νεομετανάστη γενικά. Σαν τον τύπο που ερχόταν μερικά χρόνια μετά πίσω στο Ελλάντα με ύφος χιλίων καρδιναλίων για να κάνει επίδειξη στο χωριό του. Το Αλλενάκι δεν είπε τίποτα παράλογο. Μια ζωή μουρμούρα για τα χάλια του Ελλάντα, και όταν έρχεστε εδώ τα καλοκαίρια να νιώσει λίγη ζέστη το πετσάκι σας και να χαλαρώσετε, τσιτώνετε και λίγο τα γκάζια στο δρόμο να νιώσετε για λίγο άνθρωποι, γιατί βλέπεις στο εξωτερικό σας έχουν όλη την μέρα στο μαστίγιο και δεν μπορείτε να βγάλετε το άχτι σας.

      Χα...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ nobody 09/01/2010 12:57:39

      Έχετε φοβερό κόμπλεξ τελικά.

     • nobody avatar
      nobody @ nobody 09/01/2010 13:03:46

      @αλλενακι: εχω και κοτερο, παμε μια βολτα....

      @Bananiagr: 8α αισ8ανοσουνα καλυτερα, αν σου ελεγα οτι περναω τον μισο χρονο στο Μονακο; μηπως να σου ελεγα επισης οτι κα8ε φορα που επιστρεφω η Α8ηνα/τα νησια κοκ, μου φαινονται απο 50-200% ακριβοτερα απ το Μοντε Καρλο;

      πααααααμμμμμεεεεε...α ρε Σακη...μονο 30Κ ανα εκπομπη....

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ nobody 09/01/2010 13:06:09

      Πολύ νίιιιτρο έχεις διαβάσει στη ζωή σου και φαίνεται αυτό...

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ nobody 09/01/2010 13:11:28

      @nobody μπράβο παιδί μου, πολύ χαίρομαι για εσένα ειλικρινά.Εύχομαι μέχρι και την βασιλική οικογένεια του Μονακό να γνωρίζεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα η δική σου και την σέβομαι. Άσε λοιπόν εμάς να ασχοληθούμε με τα του δικού μας οίκου εδώ, με τα ντόπια, τα δικά μας προβλήματα που τα ζούμε και τα βιώνουμε εμείς στο πετσί μας κάθε μέρα και ασχολήσου εσύ με την Γερμανια, μία χώρα-παράδεισος όπως επισημαίνεις.

      Τα του Καισαρος τω Καίσαρι αγαπητέ.

      Παρεμπιπτόντως ρίξε μια ματιά εδώ γιατί βλέπω κάτι προβληματάκια με τους τούρκους τα έχετε εκεί πέρα και εσείς:

      http://www.neagenia.com/gr/?p=2471

      http://tinyurl.com/ydgl7tf

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ nobody 09/01/2010 13:17:36

      Ωραία στη Γερμανία.Είχαν και ποικιλία στο φαγητό και δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια.Αυτό που με ενθουσίασε είναι πως στους σταθμούς του μετρό τους υπάρχουν παντού φαγάδικα και μπορούσες να φας παντού (μάλλον επειδή κάνει κρύο τι να πω).Για ένα λόγο δεν θα μπορούσα να μείνω στην Γερμανία.Για τα ρούχα που φοράει ο κόσμος...πραγματικά ποιος τους ντύνει;Σου χαλάει η αισθητική με αυτό που βλέπεις παρότι στην φτιάχνουν όλα τα άλλα η αλήθεια ειναι.

     • BananiaGr avatar
      BananiaGr @ nobody 09/01/2010 13:18:21

      Και ναι, δεν αντιλέγει κανείς οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα προκλητικά πανάκριβη και σαφώς ευθύνεται και ο μέσος Έλληνας γι αυτό. Φτώχεια αγαπητέ, φτώχεια. Μέχρι το 80 η χώρα πεινούσε, και ξαφνικά την έμαθαν στο εύκολο δάνειο, την πιστωτική και την plasma τηλεόραση. Τι περίμενες; Αλλά όχι και τόση εξιδανίκευση όμως για το εξωτερικό, δεν χρειάζεται.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ nobody 09/01/2010 13:21:46

      Με το "πάλι με χρόνια με καιρούς" σε μένα αναφέρεσαι;

     • nobody avatar
      nobody @ nobody 09/01/2010 13:51:53

      @BananiaGr: μαζι σου - το προβλημα ειναι οτι λιγοι καταλαβαινουν οτι το spread στηριζει την ιδιωτικη καταναλωση που...guess what...στηριζει την Βιομηχανια της Ευρωπης (μεταξυ αλλων)

      @Αλλενακι: Ξερεις τι ωραια αρ8ρα για το AIP των 214 εχει;

      @Αρχιεπισκοπος-Κεραυνος: Σε σενα κομμαντο μου, φορα τα IR googles και παμε σαν αλλοτε

      @Νικολας: οντως, κριμα κ εχει ωραια κουριτσια ;))

     • yangoolas avatar
      yangoolas @ nobody 09/01/2010 13:53:59

      πουλημένε nobody, όπως λένε στο μεγάλο χωριό που σας επέτρεψε να ξαναείστε χώρα, you can kiss my a_s. Τα περί Λάκτα σας τα έμαθαν μόνο που τότε δεν σας έδιναν Λάκτα, νάϋλον κάλτσες σας έδιναν.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ nobody 09/01/2010 13:54:14

      Χαχαχα, έχεις γέλιο. Δηλαδή η ερώτησή σου αν έχω περάσει έξω από γερμανικό Α.Ε.Ι. σε εμένα αναφέρεται;

     • nobody avatar
      nobody @ nobody 09/01/2010 13:56:32

      @Bananiagr: ενδιαφεροντα αρ8ρα - και στο Deutschland δνε εχει ουτε Γιωργακη ουτε Αννουλα - σκεφτομαι μονο το μεταναστευτικο στην Ελλαδα - Πακια ολου του κοσμου ενω8ειτε -

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ nobody 09/01/2010 14:06:13

      Και κάτι άλλο.Όταν είχα πάει στο Βερολίνο έμενα στην περιοχή του Kreuzberg. Εγώ Γερμανικά δεν μιλάω, αλλά γνωρίζω Τούρκικα άρα δεν είχα κανένα πρόβλημα γιατί εκεί μένουν κυρίως Τούρκοι και έχουν καταστήματα σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες. Εκεί άκουσα και αυτό το άσμα όπου στην Τουρκία απλά το έχουν θεοποιήσει. Τραγουδάνε Τούρκοι στην Γερμανία.

      http://www.youtube.com/watch?v=gPWrQThXHNQ

 6. Dimi avatar
  Dimi 09/01/2010 12:05:48

  Aυτή την ώρα, στην ΕRT3 το Αξιον Εστί του Βασίλη Βασιλικού παρουσιάζει το δράμα των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως. Αδέλφια, αξίζει να το δούμε και να συλλογιστούμε..

 7. nobody avatar
  nobody 09/01/2010 12:31:30

  'Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ναι, είναι λιγότερο πατριώτες και έχουν λιγότερο αξιόμαχες Ε.Δ. Αυτό είναι γεγονός. Και οφείλεται ακριβώς και στις παρελάσεις που τονώνουν ηθικό και πνεύμα μαχητικότητας και αγωνιστικότητας.'

  Εχουμε αξιομαχες Ε.Δ;!; ...χαχαχαχα.... Ελπιζω να πηγαινεις ακομα σχολειο - αν οχι, τοτε το Δελφιναριο ισως αποτελει μονοδρομο

  'Είναι ανάγκη να σκοπεύω να κάνω κάτι;' πααααααμμμμεεεε λεεεεμε.....αναλυτη του καναπε...αλλα ξεχασα εχεις να πας στα Starbucks αργοτερα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nobody 09/01/2010 12:46:29

   Μπα, δεν μου αρέσουν τα Starbucks γιατί από σύστημα κάνουν χάλια ελληνικό καφέ.

   Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν πάμε εμείς στο Kneipe για να καλύψουμε το βράδυ το καταναλωτικό μας κενό, λαζοτέτοιε μου.

   Όσο για τις αξιόμαχες Ε.Δ., οι Γερμανοί σου το ένιωσαν καλά όταν σταμάτησαν τις σιδερόφρακτες στρατιές τους 1.400 φαντάροι και αξιωματικοί, όλοι κι όλοι, στα οχυρά μας, το 1941. Ούτε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες δεν τα κατάφερε τόσο καλά, τηρουμένων των αναλογιών και των τεχνολογικών δυνατοτήτων (αεροπορία κλπ.) της κάθε εποχής.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Επώνυμος 09/01/2010 12:49:43

    Κάνουν ελληνικό καφέ τα Starbucks;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/01/2010 13:05:51

    Μεγάλη ιστορία ο ελληνικός καφές στα Starbucks. Η απάντηση είναι "ναι", διότι είναι υποχρεωμένοι από το νόμο και "όχι", διότι τον κάνουν επίτηδες τόσο χάλια για να μην τον πουλάνε.

    Πρωί-πρωί στα Starbucks της Πανεπιστημίου, που λες, πρέπει να ήταν 2006 Νοέμβριος, είπα να πιω έναν ελληνικό καφέ. "Δεν είναι καλός ο ελληνικός μας" μου λένε "γιατί είναι μηχανής". Δεν με πειράζει, τους λέω εγώ, έχω ξαναπιεί ελληνικό μηχανής, μια χαρά είναι. "Μα δεν είναι καλός", μου ξαναλένε. Όχι τους λέω, ξέρω τι γεύση έχει ο ελληνικός μηχανής, τον πίνω κι έτσι.

    Μου δίνουνε ρε παιδιά ένα νεροζούμι που δεν είχε καμία σχέση με ελληνικό καφέ. Τον έκαναν στη μηχανή του νες, δεν ξέρω κι εγώ τι κάνουν ακριβώς και γίνεται τέτοιος. Τους λέω "αυτό δεν είναι ελληνικός καφές". Μου λένε "μα σας είπαμε ότι δεν θα σας αρέσει". Τους λέω, μου είπατε ότι είναι μηχανής, δεν μου είπατε ότι τον φτιάχνετε χωρίς να είναι ελληνικός καφές. Τότε, μου σκάνε το παραμύθι ότι έχουν ελληνικό επειδή είναι υποχρεωμένοι από το νόμο και ότι αυτό ποτέ δεν το ήθελαν τα Starbucks (να έχουν ελληνικό καφέ).

    Το τι έγινε τότε δεν μπορείτε να φανταστείτε! Μπορεί να με άκουσαν και μέχρι τα κεντρικά της εταιρίας στις Η.Π.Α.! "Α, ώστε θέλετε να κάνετε δουλειές στην Ελλάδα, αλλά δεν θέλετε να τηρείτε τον ελληνικό νόμο και να πουλάτε ελληνικό καφέ. Ωρέ ποιον δουλεύετε ωρέ. Να φτιάξετε ελληνικό καφέ μηχανής και όχι να προσποιείστε ότι πουλάτε ελληνικό καφέ μηχανής και να φτιάχνετε νεροζούμι που δεν πίνεται για να παραβιάζετε στην πράξη τον ελληνικό νομό και να μην πουλάτε ελληνικό καφέ". Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι χαμός έγινε. Σχεδόν χωρίς να τους το ζητήσω μου έδωσαν τα λεφτά μου πίσω και ο συνεργάτης μου που ήταν μαζί μου με τράβηξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε ένα άλλο καφέ να πιω κανονικό ελληνικό καφέ!

    Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο το φχαριστήθηκα, ακόμη το θυμάμαι και φτιάχνομαι.

    Αν θέλετε να τους χωθείτε εκεί στα Starbucks πηγαίνετε συστηματικά να ζητάτε ελληνικό καφέ και να κάνετε ανάλογο σκηνικό κάθε φορά σας σερβίρουν νεροζούμι.

    Αντίσταση στην πολιτισμική άλωση!

   • ident avatar
    ident @ Επώνυμος 09/01/2010 13:10:46

    Δεν ζητούσες και συ καημένε τούρκικο καφέ να τον φχαριστηθείς;

 8. Νικόλας avatar
  Νικόλας 09/01/2010 12:36:25

  Κάπως άσχετο το σχόλιο μου...αλλά μιας και αναφέρθηκε ο Friedman ας ψάξει κανείς να διαβάσει βιβλία του,έχει γράψει κάποια καλά.
  1-There’s No Such Thing as a Free Lunch
  2-Free to Choose
  3-Capitalism and Freedom

  Δεν ξέρω αν υπάρχουν και μεταφρασμένα όμως.

 9. nobody avatar
  nobody 09/01/2010 12:40:50

  σσσσσσ....μην της χαλας το ονειρο

  ο Dan Brown στην χωρα του Bob Marley

 10. Dimi avatar
  Dimi 09/01/2010 15:37:59

  Ο Κολοκοτρώνης πίστευε ότι οι Έλληνες έχουν ηθικό χρέος να αγωνιστούν μόνοι τους για την ανεξαρτησία της Ελλάδας χωρίς την βοήθεια ξένων καλοθελητών. Πίστευε ότι οι ξένοι εξυπηρετούσαν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, χρησιμοποιώντας το φθηνό γι’ αυτούς, Ελληνικό αίμα. Και έβλεπε με ιδιαίτερα μεγάλη δυσπιστία την ανάμειξη των ξένων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Το 2010, η δυσπιστία του Κολοκοτρώνη είναι πιό επίκαιρη από ποτέ, καθώς οι Ελληνες παρακολουθούν στενά και υποψιασμένοι, την προσβλητική εμπλοκή των ξένων στα Οικονομικά και Εθνικά Θέματα της Ελλάδας, KAI ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ!!! Και οι Ελληνες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, γιά κάθε ενδεχόμενο..

  «Ελληνες, ο Θεός υπέγραψε για την Eλευθερία της Πατρίδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του!» ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, εμψυχώνοντας τα παλικάρια του.

  • ident avatar
   ident @ Dimi 09/01/2010 15:43:29

   Ο Κολοκοτρώνης είχε συστήσει στον Καποδίστρια να φτιάχνει το κράτος μερικά χρόνια τούρκικο και μετά να το γυρίζει στο φράγκικο αυξάνοντας σταδιακά τη δοσολογία του φράγκικου. Μάλλον δεν πέτυχε η συνταγή, αλλιώς γιατί έχουμε συχνά-πυκνά μετακλήσεις για να γίνουμε φράγκικο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.