#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2008 12:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει

Είναι φανερό πλέον ότι το εκδοτικό κατεστημένο πρωταγωνιστεί σε μια αδυσώπητη σύγκρουση παλαιών και νέων συμφερόντων, έπαθλο της οποίας είναι η κυριαρχία στο νέο πολιτικό σκηνικό. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν την κατάρρευση του δικομματισμού και απειλούν την πολιτική ηγεσία του δικομματισμού με διασπάσεις και αποσκιρτήσεις προκειμένου να υπαγορεύσουν τους όρους τους. Μέσα στο μπάχαλο αυτό είναι δύσκολο πλέον να διακρίνει κανείς αν τα νέα κόμματα που αναγγέλλονται καθ΄ εκάστη αποτελούν «ώριμα τέκνα» της κατάρρευσης του συστήματος ή προϊόντα αλληλοεκβιασμού πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που ασφυκτιούν στο πλαίσιο του δικομματισμού.

Το διακύβευμα είναι πάντως πολύ μεγάλο και επειδή η σύγκρουση τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη, επιδιώκεται μια «ομαλή διέξοδος». Να επιλυθεί δηλαδή με πολιτικά μέσα η διαδοχή του Καραμανλή στη ΝΔ και η αμφισβήτηση του Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια τίθεται το εξής το δίλημμα: Θα πάμε σε εκλογές όπου ο καθένας θα κριθεί με βάση το αποτέλεσμα που θα φέρει και μετά θα δρομολογηθούν οι όποιες αλλαγές γίνουν στα κόμματα, για να τηρηθούν και τα προσχήματα; Ή θα τα σπάσουν τώρα με διαγραφές, διασπάσεις, εξεταστικές επιτροπές και δικαστήρια και θα εξευτελιστούν όλοι;

Επειδή λοιπόν όλοι απεύχονται το πρώτο και σπεύδουν τώρα να συγκρατήσουν λογαριασμούς και αρχεία και επειδή δεν αρκούν τα δακτυλίδια και τα μεταξωτά.. ενδύματα για να είναι κανείς ηγέτης αλλά απαιτείται και επιδεξιότητα, κάνουμε τον εξής χρησμό:

Ο Καραμανλής θα είναι ο μόνος χειριστής , επειδή όπου λάλησαν πολλά κοκόρια ουδέποτε ξημέρωσε. 
Το τι θα γίνει περνάει μέσα από μια εν συνειδήσει απώλεια της δεδηλωμένης και με σύντομες όσο γίνεται εκλογές, επειδή δεν αντέχουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα τους έχει ξεφωνίσει το σύμπαν μέχρι τότε.
Το κέρδος του Καραμανλή μπορεί να είναι η Προεδρία, αν δεν βαρεθεί στο μεταξύ και αν δεν τον κάνουν κι αυτόν διαπλεκόμενο.
Η Ντόρα ακολουθεί σε δυο βήματα (το ένα μπορεί να λέγεται Σουφλιάς) κι αυτό ας φροντίσουν να το καταλάβουν όλοι.
Αν τα βρουν στην διαδοχή, η ΝΔ δεν θα διαλυθεί σε κομμάτια και (το κυριότερο) θα υποχρεωθεί έτσι να μην διαλυθεί το άλλο κόμμα (επίσης σημαντικό)
Η μπουγάδα θα πλυθεί από τους κοινοβουλευτικούς όπως προβλέπεται και στο manual
Οι πάσης φύσεως οικονομικοί παράγοντες δεν έχουν να προτιμήσουν κάτι καλύτερο
Το πόπολο θα δει και ανθρωποθυσίες (ψωμί μάλλον δύσκολα)
Οι ζημίες θα είναι μερικές προσωπικότητες (τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή) 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαράκτης avatar
  Χαράκτης 01/02/2008 13:20:30

  Δηλ. ούτε λίγο ούτε πολύ από δω το πήγατε από κει το φέρατε το ζήτημα είναι να φύγει ο Καραμανλής με ανταλλάγματα και να παραδώσει στον κατεξοχήν διαπλεκόμενο Σουφλιά και την άλλη λουλούδω τη Ντόρα για να κάνει η διαπλοκή καλύτερα τη δουλειά της.

 2. Χαράκτης avatar
  Χαράκτης 01/02/2008 13:25:40

  Αληθεύει ότι ο Σουφλιάς είναι ελευθεροτέκτων εκπρόσωπος των ελευθεροτεκτόνων στην Κυβέρνηση και γι αυτό ερωτάται όταν κάτι ενδιαφέρει τους Κυρίους αυτούς? Π.χ. όπως με το Μαγγίνα που πριν τον απολύσουν πήραν το ΟΚ από το Σουφλιά?
  Επίσης τα μεγάλα έργα που πήγαν ποιοι τα πήραν και ποιοι φάγανε τα λεφτά για την ακρίβεια τα μοιράστηκαν μεταξύ τους? Ο Σουφλιάς δεν τα κανονίζει αυτά?
  Θα παραδώσουμε λοιπόν τη χώρα στους ελευθεροτέκτονες! Μάλιστα ωραία πρότασις!

 3. factorx avatar
  factorx 01/02/2008 16:45:06

  Προς "Χαράκτης": Φταίμε εμείς αν η Ντόρα τα έχει βρει με τν Σουφλιά και συζητάνε να γίνει αυτός ένα διάστημα πρωθυπουργός και η Ντόρα στο κόμμα; Συμφωνούμε απολύτως για την διαπλοκή και των δυο. Θα είναι οτι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Πρέπει όμως να λέμε και τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, η τι ακούγεται εκει.

 4. Χαράκτης avatar
  Χαράκτης 01/02/2008 19:48:44

  Δηλ. το κουφάλογο ξέχασε πως τον άδειασε ο Μητσοτάκης όταν ήθελε να γίνει αρχηγός? Εδώ όταν η Ντόρα ήταν δήμαρχος δεν τη δεχόταν κάν!!! Ρε ρε τι μαθαίνει κανείς σήμερα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.