#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπου κι αν πάω η Ελλάδα με πληγώνειΑν κάποιος είχε την τύχη να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό τον τελευταίο καιρό θα αντιλαμβανόταν απόλυτα αυτό που είπε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του τόνισε ότι: «όποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό και συζητήσει με ξένους αξιωματούχους αισθάνεται, όντως, ντροπή για το γεγονός ότι στην Ελλάδα διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση – και μάλιστα αριθμητικά σημαντική – ένα νεοναζιστικό κόμμα».

Εμείς, που είχαμε την τύχη να κάνουμε ταξίδι στο εξωτερικό θα συμπληρώναμε τον κ. Δένδια: «Δεν είναι μόνο οι ξένοι αξιωματούχοι που συζητούν για τη Χρυσή Αυγή και δείχνουν την περιφρόνησή τους για την Ελλάδα. Είναι και οι απλοί πολίτες που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και απορούν για τον ελληνικό λαό».

Για παράδειγμα στη Γαλλία η οποία θεωρητικά έχει το «πρόβλημα» του κόμματος του Λεπέν που το άφησε κληρονομιά στην κόρη του Μαρί Λεπέν. Οι Γάλλοι, λοιπόν, δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει τόσους βουλευτές στην ελληνική Βουλή. Σε καθημερινές συζητήσεις τους απορούν πώς στην Ελλάδα, τη χώρα της Δημοκρατίας, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το νεοναζιστικό κόμμα παίρνει πάνω από 10% και έχει περάσει στην ελληνική κοινωνία με τόσο εύκολο τρόπο.

Γάλλοι πολίτες αλλά και Έλληνες που ζουν στην χώρα αυτή λένε το εξής: Εμείς εδώ έχουμε τη Λεπέν η οποία, όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τον πολιτικό λόγο και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής. Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Λεπέν είχε πει: «Είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα που αγωνίζεται για την εθνική εμάς κυριαρχία. Δεν θέλουμε να αποφασίζουν για μας η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες. Είμαστε υπέρ του ελεύθερου προσδιορισμού του κάθε λαού, του γαλλικού εν προκειμένω, και θεωρούμε ότι η μετανάστευση είναι μια μάστιγα που χρησιμοποιείται από την οικονομική εξουσία για να επιτύχει μείωση των μισθών και ότι όταν είναι μαζική έχει ως συνέπεια την αλλοίωση της ταυτότητας των λαών. Επίσης, είμαστε υπέρ της λήψης σοβαρών μέτρων για την ασφάλεια και, κυρίως, υπέρ μιας Ευρώπης που θα αποτελείται από ελεύθερα έθνη».

Και για τη Χρυσή Αυγή είχε τονίσει: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το κίνημα αυτό. Οι θέσεις και οι ενέργειές του μου φαίνονται πολύ εξτρεμιστικές και καταδικαστέες».

Αυτά λένε στη Γαλλία για τη Λεπέν η οποία εμφανίζεται στην τηλεόραση και τις ομιλίες της με τα συνολάκια της, τον κομψευμένο λόγο της, την προσεκτική θέση της για όλα τα θέματα. Για πολλά πράγματα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το κόμμα της Λεπέν. Ακροδεξιά μπορείς να την πεις, φοβική, ρατσίστρια ή ότι άλλο θες. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί που την υποστηρίζουν, κυρίως σε ότι αφορά τις θέσεις της για τους ξένους. Το θέμα δεν είναι ποια είναι η Λεπέν αλλά τι λένε για τη Χρυσή Αυγή οι ξένοι. Βλέπουν κουμπούρια, μπραβιλίκια, τσαμπουκάδες, ξυλοδαρμούς, τάγματα εφόδου, προκλητική συμπεριφορά μέσα στη Βουλή. Βλέπουν έναν ακροδεξιό ακτιβισμό, όχι από ανθρώπους με πολιτική κουλτούρα αλλά από αμόρφωτους ανθρώπους της νύχτας που ασφυκτιούν στα κοστούμια που τους έχουν ράψει και θα ήθελαν πολύ να πάρουν τα όπλα.

Ανάλογη εικόνα για την Ελλάδα έχουν κι άλλοι λαοί. Αυστραλοί και Βρετανοί που κάνουν διακοπές ή ζουν στη Γαλλία έχουν μείνει έκπληκτοι με το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. «Γιατί η κυβέρνησή σας δεν κάνει τίποτε. Γιατί ο δημοκρατικός λαός ανέχεται ή και επικροτεί τέτοια φαινόμενα» αναρωτιούνται. Στην Αυστραλία, που έθρεψε εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για το ρατσιστικό, νεοναζιστικό κόμμα που γιγαντώνεται στην Ελλάδα «τρώγοντας» και δυναμώνοντας από την οικονομική κρίση και την έξαρση της λαθρομετανάστευσης.

Αν πάει κανείς μια βόλτα, 3 και 4 ώρες δρόμο από το αεροδρόμιο της Αθήνας θα δει πώς βλέπουν οι ξένοι τη χώρα μας σε πολιτικό επίπεδο. Και θα πρέπει να προβληματιστεί για την εικόνα που έχουν χιλιάδες απλοί, καθημερινοί άνθρωποι για την Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς έχουν μια εξιδανικευμένη άποψη για τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Άλλοι θα ήθελαν πολύ να κάνουν διακοπές στην πανέμορφη Ελλάδα αλλά βλέπουν αυτά που γίνονται και διστάζουν. Κι άλλοι εμφανίζονται τρομερά απορημένοι για όλους εμάς που αφήσαμε να γίνει ένα τόσο μεγάλο κακό στην κοινωνία.

Μπορεί στο μικρόκοσμό μας και στην καθημερινή μάχη για την επιβίωση να μη δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία για τη Χρυσή Αυγή. Να θεωρούμε ότι πρόκειται για μόδα που θα περάσει, για μια αντίδραση του κόσμου στην πολιτική σαπίλα ή την οικονομική καταβαράθρωση. Όποιος, όμως, ακούσει τους ξένους που δεν έχουν κανένα μίσος, αντίθετα αγαπούν την Ελλάδα, θα αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Σίγουρα όλες οι χώρες έχουν προβλήματα και κάποιος θα μπορούσε να πει «ας κοιτάξουν καλύτερα την καμπούρα τους». Αυτή είναι μια κοντόφθαλμη και αποπροσανατολιστική τακτική από μέρους μας. Αν κάνουμε κριτική στις απόψεις των ξένων αντί να κάνουμε αυτοκριτική εμείς και δεν κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας μας, τότε δε θα πρέπει να εκπλαγούμε αν μια μέρα ξυπνήσουμε και δούμε το φασισμό, όχι να κτυπά την πόρτα μας αλλά να έχει μπει και στο σπίτι μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/05/2013 10:23:55

  Ουδείς λόγος ανησυχίας, αγαπητοί. Έρχεται ο νεο-κομμουνιστικός νόμος για τις κακές ρατσιστικές σκέψεις του παλαιοκομμουνιστή Ρουπακιώτη, με τις ψήφους της ΝΔ, και, επιτέλους, θα συνεχίσουν άφοβα τα Μπαγκλαντεσιανά να σέρνουν τα καροτσάκια του Σκλαβενίτη στους δρόμους της πόλης μας και να αναδεύουν τους κάδους ανακύκλωσης δίχως τον φόβο ρατσιστικών, φραστικών έστω, επιθέσεων. Όλα θα τακτοποιηθούν. Ο Μεγάλος Αδελφός μεριμνά για τον καθένα σας....

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ ΒΙΣ 10/05/2013 12:41:14

   σε συνέντευξή του τόνισε ότι: «όποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό και συζητήσει με ξένους αξιωματούχους αισθάνεται, όντως, ντροπή για το γεγονός ότι στην Ελλάδα διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση – και μάλιστα αριθμητικά σημαντική – ένα νεοναζιστικό κόμμα».

   εγώ κ. Δένδια δεν έχω την ''τιμή'' να συζητώ με ξένους αξιωματούχους, αλλά με απλούς ξένους πολίτες. το παράπονο τους από εμάς δεν είναι για την ναζιστική εκπροσώπηση αλλά για το γεγονός ότι κοιμομαστε με τα τσαρούχια και περιμένουμε να μας σώσουνε οι καταστροφείς μας.
   κάνε ρε δένδια εσύ και οι συνεταίροι σου οι πασόκοι αυτά που πρέπει και ο μιχαλολιακος θα ξαναγυρίσει στο 0,0000001 %.
   Με τους νόμους που ετοιμάζετε όμως και με την γελοιότητα του ''ξενιου δία'' όπου το 90% των αφγανοπακιστανομπαγκλαντεσιανών αποδείκτηκαν '' νόμιμοι'' ετοιμάσου για μεγάλα σοκ στις επόμενες εκλογες. θα δείτε τον κοντόχοντρο ''άριο'' με 15% και θα απορείς παραπάνω και εσύ και οι ξένοι αξιωματούχοι σου

 2. Lichnee avatar
  Lichnee 09/05/2013 10:25:56

  Τόσα χρόνια το "πολιτικό" σύστημα και η κοινοβο(υ)λευτική ολιγαρχία που βιώναμε έσπειρε ανέμους.
  Ε,τώρα θερίζουμε θύελλες.
  Αναμενόμενο.
  Κάποια στιγμή θα κοπάσει και αυτό όπως και τα υπόλοιπα.
  Πάντως είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τους πολιτικάντηδες να τρομάζουν και να πανικοβάλλονται στη θέα του όντος που οι ίδιοι δημιούργησαν.
  Μου θυμίζει λίγο από cartoon με μαθητευόμενους μάγους.'Η σε πιο dark gothic μορφή λίγο από Frankenstein...

 3. Tonia G. avatar
  Tonia G. 09/05/2013 10:55:12

  Αν η Γαλλία είχε 15 εκ. λαθρομετανάστες στα 60 εκ. πληθυσμού, η Γερμανία 20 εκ. λαθρομετανάστες στα 95 εκ. του πληθυσμού της όπως έχει η Ελλάδα (το 20% του πληθυσμού της) και με κατεστραμμένη την οικονομία τους τότε θα ακούγαμε τη γνώμη των ξένων.
  Και θα βλέπαμε και τις δικές τους "Χρυσές Αυγές". Ας μη μας το πάιζουν Δημοκράτες αυτοί που σφαζαν τους Άραβες στην Αλγερία και το Μαρόκο και οι άλλοι που αφάνισαν γεννιές αμάχων στο ΒΠΠ, ενώ μετά γύρισαν "κύριοι" στο μεταπολεμικό "γερμανικό θαύμα", παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένειες!!!
  Οι Πολωνοί είχαν υπολογίσει πως αν δεν είχαν εισβάλει στην χώρα τους οι Γερμανοί τώρα θα είχαν πληθυσμό 60εκ. αντί για 40εκ και θα είχαν την ίδια δύναμη στην ευρωβουλή με την Βρετανία.... Γιατί ΚΑΙ έτσι πρέπει να μετρώνται οι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.
  Οσο αυτοί σφυράνε στο ρυθμο του δήθεν "Δουβλίνου" τότε τη γνώμη τους οι Έλληνες Πολίτες θα την έχουν τοποθετημένη στο αντίστοιχο ανατομικό σημείο...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Tonia G. 09/05/2013 12:58:33

   Πολύ σωστά και περιεκτικά. +1

  • Master avatar
   Master @ Tonia G. 10/05/2013 15:45:12

   Εύγε!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Tonia G. 11/05/2013 22:11:35

   Τόνια, εξαιρετικό και λακωνικό!

 4. A.M. avatar
  A.M. 09/05/2013 11:01:40

  Κυψέλη,
  Πατήσια,
  Πλατεία Βικτωρίας,
  Πλατεία Αμερικής,
  Πλατεία Αττικής,
  Ομόνοια,
  στην παιδική χαρά των εφηβικών μου χρόνων στους Αμπελόκηπους,
  στους δρόμους που περπάτησα και τωρα δεν μπορώ να κυκλοφορήσω,
  στην Στουρνάρη,
  στην Πατησίων,
  στα Εξάρχεια,
  στα βρώμικα στενά του κέντρου,
  στην Μανωλάδα,
  στην Άρτα,
  στις σύγχρονες καλύβες του μπάρμπα Θωμά,
  στον Έβρο,
  στην..., στα..., εκεί...,
  και τι να πρωτοθυμηθώ από σένα
  πρώην όμορφο χωριό, πρώην όμορφη Αθήνα, πρώην όμορφη Ελλάδα!

  Εμένα με πληγώνει πολύ, πάρα πολύ όμως!
  Μελαγχολώ.
  Υποφέρει η ψυχή μου με όλα αυτά που βλέπω γύρω μου.

  Και ιδιαίτερα με την υποκρισία όλων εκείνων που κατάντησαν την γειτονιά μου, την πόλη μου, την πατρίδα μου σε αυτό το χάλι!

  Που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτά που δήθεν τώρα τους ενοχλούν, δηλαδή για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό.
  Αυτοί τα δημιούργησαν όλα αυτά, όχι εγώ!

  Εγώ απλώς μελαγχολώ.
  Και λυπάμαι.
  Και περιμένω κάποιος έντιμα να βγεί και να παραδεχτεί ότι με τις πολιτικές του, με τις ανοχές του, με τις παραλείψεις του, με τα μικροσυμφέροντά του, με την οσφυοκαμψία του, κατάντησε ανυπόφορη των ζωή όλων των Ελλήνων και την Ελλάδα από παράδεισο την έκανε κόλαση.
  Και περιμένω κάποτε, κάποιος να πληρώσει ως υπεύθυνος για όλα αυτά.

  Και όχι!
  Όσο και αν το παλέψετε δεν είμαι χρυσαυγίτης!
  Ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα του και τους συμπατριώτες του είμαι.
  Και που έχει ζήσει και πολύ καλύτερες μέρες σε αυτήν την πατρίδα.
  Και λυπάται πολύ για την κατάντια της.
  Μόνο αυτό είμαι.

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ A.M. 09/05/2013 14:21:19

   +1000!

   να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους :

   Οι λαθρομετανάστες συμφέρουν.

   Ποιούς?

   Αυτούς τους ιδιώτες που κερδίζουν από τα χαμηλά μεροκάματα και την ανασφάλιστη εργασία.

   Αλλά ΚΑΙ αυτές τις κυβερνήσεις που πρέπει να πιάσουν τον στόχο της ''Ανταγωνιστικότητας'' - δηλαδή μόνο με μειώσεις μισθών παντού. Τον στόχο αυτό τον επιτυγχάνουν μεσω της τεράστιας ανεργίας , αλλά και της υπερπροσφοράς εργασίας ΚΑΙ από μετανάστες.

   Γι' αυτό και ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το ζήτημα στη ρίζα του , αλλά δημιουργούν ζητήματα όπως η '''αντιμετώπιση της ξενοφοβίας με νόμους'', και άλλα παραπλανητικά.

   Οσο διαρκεί η πολιτική της ''αύξησης ανταγωνιστικότητας'' με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική , τα προβλήματα με τους μετανάστες θα εντείνονται!

   Τα φαινόμενα δε τύπου ''Χρυσής αυγής'' είναι, και θα είναι , τα σπυριά γεμάτα πύον που βγαίνουν από τον σάπιο οργανισμό της εξουσίας.

   • B.Q avatar
    B.Q @ Afroditi P. 09/05/2013 16:25:34

    ++++++++++ A.M. & Afroditi P. & panos2

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/05/2013 11:03:16

  Αυτά τα λένε όσοι ξένοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, έχει εξαθλιώσει και έχει εξαγριώσει τον κόσμο. Η Γαλλία έχει τη ΛεΠέν με 25%, και φανατικούς που σπάνε εβραϊκά νεκροταφεία, πετούν κουφάρια από γουρούνια σε τζαμιά και διαδηλώνουν μαζικά κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ΠΑΡΑ το ότι οικονομικά η χώρα ακόμη ακμάζει και βρίσκεται εκτός μνημονίων.

  Η σωστή αντιμετώπιση είναι να ρωτάμε τους φίλους Γάλλους (ή Αυστραλούς, ή οτιδήποτε) τι φαντάζονται ότι θα γινόταν αν στην χώρα τους έκοβαν τους μισθούς 40%, διπλασίαζαν τη φορολογία, ανέβαζαν τους έμμεσους φόρους σε επίπεδα Σκανδιναβίας τού 1970, διέλυαν την υγεία και την παιδεία, αν είχαν ανεργία 30%, τιμές ακλόνητες στα πιο ψηλά επίπεδα της γεωγραφικής τους περιοχής, και από πάνω, τι θα γινόταν στις κοινωνίες τους αν είχαν όλο τον πλανήτη να τους δαιμονοποιεί και να μιλάει γι'αυτούς σαν να ήταν μιάσματα.

  Μόνο στο Ιράκ, μια χώρα που είχε πόλεμο επί 25 χρόνια, και στο Σουδάν, που λόγω διχοτόμησης έχασε τα πετρέλαιά του, έχει υποχωρήσει το ΑΕΠ περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 3 χρόνια. Ακόμη και στο Αφγανιστάν, το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει κατά 16% κατά τα τελευταία 10 χρόνια τού πολέμου, ενώ στην Ελλάδα, μετά από 3 χρόνια μνημονίων, το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25%.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Στέργιος 09/05/2013 17:25:17

   Στεργιε!!!!!!!!!!!!!!!

  • litsa avatar
   litsa @ Στέργιος 09/05/2013 18:55:09

   Σωστά μιλάτε Στέργιε.

 6. panos2 avatar
  panos2 09/05/2013 11:04:16

  οι ξενοι επειδη ξερω πολλους με ρωτανε μονο ενα πραμα?
  ποσο υποδουλοι ειστε τι αλλο πρεπει να σας κανουν για να αντιδρασετε?

  βεβαια γελανε που ψηφιζουμε χ.α αλλα σε δευτερη μοιρα

 7. Τάσος avatar
  Τάσος 09/05/2013 11:08:25

  "Βλέπουν έναν ακροδεξιό ακτιβισμό, όχι από ανθρώπους με πολιτική κουλτούρα αλλά από αμόρφωτους ανθρώπους της νύχτας" Κάτι λέει αυτό για το υπόλοιπο πολιτικό δυναμικό. Ζυγίζεται κόντρα σ' αυτό το βαρίδι και βγαίνει λειψό! (κρίνοντας από τη ραγδαία άνοδο της ΧΑ) Άκουγα σήμερα για τον καθαρισμό της Λ. Αλεξάνδρας ότι αρμόδιοι για διαφορετικά κομμάτια της (υπόγειες διαβάσεις, δρόμος πεζοδρόμια) είναι ο δήμος, η περιφέρεια και το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ (όπως και να το λένε τώρα). Υποψιάζομαι ότι η ΧΑ θα ήταν πιο αποτελεσματική ...εσείς? Στην καθημερινότητα πια κρίνονται όλοι και όλα.

 8. DexMax avatar
  DexMax 09/05/2013 11:13:17

  Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα της αριστερής μεταπολίτευσης ήταν ο παράδεισος επί της γης...κρίμα να χαλάσει αυτή η ειδυλλιακή εικόνα από τη Χρυσή Αυγή...
  Αφού μας το λένε οι ξένοι που πάντα έχουν δίκαιο σε όλα...οι Έλληνες τι έπαθαν και από αριστεροί δημοκράτες με κουλτούρα και ευγένεια που σέβονταν τη διαφορετική γνώμη και την ύπαρξη του συνανθρώπου τους μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε αιμοδιψή νεοναζιστικά τέρατα;

 9. parsifal avatar
  parsifal 09/05/2013 11:36:02

  Αρκετά με "την χώρα που γέννησε την δημοκρατία"... "Οι Γάλλοι" που αγανακτούν είναι ΑΛΛΟΙ Γάλλοι, είναι η γενιά Μιττεράν και εντεύθεν, μετέωροι πολιτιστικά, με υπουργούς και κρατικούς υπαλλήλους μετανάστες δεύτερης γενεάς, με ασύλληπτη αναλογία εγχρώμων και μουσουλμάνων στα σχολεία και στους δρόμους. Οι παγκοσμιοποιημένοι Γάλλλοι που βομβάρδισαν την Ιστορική τους Σύμμαχο Σερβία, οι Γάλλοι των "Νέων Φιλοσόφων" και της "αφήγησης του αλλου". Ελεος !
  "Εάν ενσωματώσωμε τόσους μουσουλμάνους, το χωριό μου δεν θα λέγεται Colombey- les deux -Eglises αλλά Colombey - les deux - Mosquees" είχε πεί ο Ντε Γκώλ. "Η Γαλλία είναι η πρωτότοκος κόρη της Εκκλησίας και το ξίφος του Charles Martel" (που σταμάτησε τους μουσουλμάνους στο Poitiers το 732) μας ελεγαν στον Στρατό (τότε που ηταν ακόμη υποχρεωτική η θητεία...).
  Ας αφήσωμε λοιπόν την δημοκρατολάγνο παπάρα, τους Δούρειους Ιππους της παγκοσμιοποιητικής μυλόπετρας, τον "πολτό" του Μακαριστού Χριστοδούλου...
  Ναί, μια αγροτική κοινωνία, με σύντομη αστικοδημοκρατική υπαρξη ούτε τριάντα χρόνων, βιαίως "προαχθείσα" σε "Δυτική" - καταναλωτική μέσω πελατειακών σχέσεων, μαύρης οικονομίας και με πολιτικές αποφάσεις εταίρων, εξίσου βίαια πτωχευμένη σε μόλις τρία χρόνια, Χρυσή ΑΥγή θα παραγάγει. Χρειάσθηκαν δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, δυο παρ ολίγον Εμφύλιοι και ενας Μάιος του 68 για να "εξευγενισθούν" οι Croix de Feu και η Action Francaise και να μας προκύψει η κ. Λεπέν στη Γαλλία, χωρίς ποτέ να υποστεί η κοινωνία τέτοιο σόκ, χωρίς το 1/10 του πληθυσμού να γίνει εγχρωμο και αλλόθρησκο σε μια δεκαετία.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ parsifal 09/05/2013 17:47:09

   ...la nostalgie n'est plus ce qu'elle etait...!

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/05/2013 12:11:46

  Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι όροι που επιβλήθηκαν στην Γερμανία ήταν τόσο σκληροί που σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση του 29, η κατάσταση στην Γερμανία εκτραχήνθηκε. Κανείς δεν απορούσε τότε για την άνοδο του Χίτλερ. Ήταν φυσική εξέλιξη.

  Σήμερα, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σκατά δεν καταλαβαίνουν οι ευρωπαίοι. Και η άνοδος της ΧΑ φυσική εξέλιξη είναι. Η σημερινή Ελλάδα ζει μια παρόμοια οικονομική καταστροφή με αυτήν που υπέστη η γερμανία τότε. Ακόμη και ο πρωθυπουργός μας και ξένοι μεγαλοσχήμονες το αναγνωρίζουν. Επιπροσθέτως, εμείς σήμερα δεν έχουμε χάσει κανέναν πόλεμο, ούτε χρησιμοποιήσαμε χημικά αέρια στον πόλεμο αυτό προτού τον χάσουμε. Οπότε η σκληρότητα των δικών μας όρων, της δικής μας προσαρμογής, φαντάζει ακόμη πιο αδικαιολόγητη στα μάτια πολλών.

  Επίσης, η Γερμανία του Χίτλερ δεν είχε 2 εκατομμύρια μετανάστες σε πληθυσμό 12 εκ με εγκληματικότητα 10 φορές μεγαλύτερη απότι οι γηγενείς. Και εδώ λοιπόν είναι να απορείς που απορούν οι ευρωπαίοι.

  Αλλά και στο μεταναστευτικό αντί να βοηθήσει μάλλον μας χαντάκωσε περισσότερο με τα Δουβλίνα 1 +2 η ευρώπη. Θέλουν οι βορειοευρωπαίοι μόνο οι έλληνες, οι ιταλοί και οι ίβηρες να επωμιστούν το βάρος της μεταναστευτικής ροής και αυτοί να είναι κουλ και ωραίοι. Επομένως είναι να απορεί κανείς που και για αυτόν τον λόγο δεν βλέπουν καμία δική τους ευθύνη οι ευρωπαίοι.

  Πολύ άκυρο το μήνυμα Δένδια. Καλά θα κάνει ο Δένδιας αντί να μεταφέρει σε μας μηνύματα των ευρωπαίων να μεταφέρει στους ευρωαπαίους την εδώ πραγματικότητα

  .Θα αντιστρέψω τελειώνοντας το επιχείρημα με την λεπέν: Η γαλλία έχει ένα κόμμα σχεδόν σαν την ΧΑ, αντιμετωπίζοντας το 1/10 άντε το 1/5 των προβλημάτων της ελλάδος. Αν ήταν στη θέση μας πως μπορεί να αμφιβάλλει κάποιος ότι θα είχαν και αυτοί μία ΧΑ ή και κάτι χειρότερο;

 11. Zugzwang avatar
  Zugzwang 09/05/2013 12:20:06

  Αρχιζω διευκρινιζοντας οτι δεν εχω ψηφισει ποτε Χρυση Αυγη.
  Γυριζω 50 χρονια την Ευρωπη και οπου παω τωρα η Ελλαδα με πληγώνει. Με πληγώνει γιατι πουθενα δεν βλεπω να επιτρεπεται να κανει κανεις τις παντος ειδους φυσικες του αναγκες, δημοσια, μερα μεσημερι, ακομα και στο κεντρο μιας πρωτευουσας. Πουθενα δεν βλεπω ναρκομανεις να επιδιδονται στο παθος τους μερα μεσημερι, δημοσια, ακομα και στο κεντρο μιας πρωτευουσας. Πουθενα δεν βλεπω ντηλερς να πωλουν τον λευκο θανατο τοσο ανοικτα και δημοσια, ακομα και στο κεντρο μιας πρωτευουσας. Πουθενα δεν βλεπω λαθρεμπορους να επιδιδονται σε παραεμποριο, εξω απο καταστηματα που συνεχεια κλεινουν και υπο την προστασια καταληψιων δημοσιων κτιριων. Πουθενα δεν ακουσα οτι αλλοδαποι δολοφονησαν 41 αυτοχθονες μεσα σ'ενα χρονο. Πουθενα δεν ακουσα οτι οι ληστες μπαινουν ασταματητα στα σπιτια ηλικιωμενων, τους βασανιζουν, τους ληστευουν και τους σκοτωνουν. Πουθενα δεν ακουσα οτι μπαινουν στο σπιτι γιαγιας 85 ετων, την βιαζουν και την σκοτωνουν. Πουθενα δεν ακουσα οτι μπαινουν σε σπιτι παππου 80 ετων, τον βασανιζουν και μετα του ριχνουν βενζινα και του βαζουν φωτια. Πουθενα, εκτος απο το Μεξικο, δεν ακουσα οτι πανοπλοι κομμαντος επιτιθενται σε φυλακες και δεν γνωριζουμε ποιοι ειναι, ουτε τι απεγιναν. Πουθενα δεν ακουσα τοσες επαναλαμβανομενες επιθεσεις κουκουλοφορων με μολοτωφ σε αστυνομικα τμηματα και μεμονωμενους αστυνομικους. Σε καμμια αλλη χωρα της Ε.Ε δεν υπαρχει παρομοια ανεξελεγκτη παρανομη μεταναστευση με τις συνεπειες που ολοι γνωριζουμε.
  Πουθενα δεν ακουσα για τοσα πολλα επαναλαμβανομενα και ατιμωρητα σκανδαλα τυπου Ζημενς, τοξικων ομολογων, εξοπλισμων, λιστας Λαγκαρντ κλπ, σουαπς, σιντιες και αλλα.
  Και τελος πουθενα δεν ακουσα οτι αυτοκτονει υπολοχαγος γιατι δεν μπορει να θρεψει την οικογενεια του.
  Η Χρυση Αυγη δεν θα εξαφανισθει με ξορκια και με μακαρθικους νομους. Η Χρυση Αυγη θα εξαφανισθει οταν εκλειψουν οι λογοι οι οποιοι την δημιουργησαν και την εκθρεφουν, οπως επισης και οταν εκλειψει η ξυλινη γλωσσα και υπαρξει σοβαρος πολιτικος λογος. Οχι ξορκια!
  Και κατι αλλο. Αν το αντιρατσιστικο νομοσχεδιο μεταφυτευθει στην Ελλαδα χωρις να ληφθουν υποψη oi γεωγραφικες μας ιδιαιτεροτητεs, τοτε θα εχουμε ενα νεο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ και θα τρεχουμε και δεν θα φθανουμε.

  Υ.Γ Οντως, ολα σχεδον τα ΜΜΕ στο εξωτερικο κατακεραυνωνουν την Χρυση Αυγη. Αν ομως διαβασετε τα σχολια των ξενων αναγνωστων, θα διαπιστωσετε οτι ενα σημαντικο ποσοστο κρατα αξιοσημειωτες αποστασεις απο τις θεσεις της εφημεριδας τους η του καναλιου τους.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Zugzwang 09/05/2013 19:07:53

   Εξαιρετική τοποθέτηση. Οι μακαρθικοί νόμοι θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ο Σαμαράς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των Καμινορουπακιώτηδων. Θα είναι τεράστιο σφάλμα.

 12. Κωστας avatar
  Κωστας 09/05/2013 12:29:14

  Αν οι ξενοι ``αξιωματουχοι``που τα λεν αυτα ειχαν υποχρεωθει να ζησουν μερικες μερες στα συγχρονα γκεττο των πολεων μας θα αναρωτιοταν οχι για την ανοδο της ΧΑ αλλα για το πως ειναι ακομα σε τοσο χαμηλα ποσοστα του 10-12%. Επισης θα αναρωτιοταν ΠΟΥ ηταν το επισημο ελληνικο κρατος και ΠΩΣ επετρεψε να μεταμορφωθουν σε εξαθλιωμενα γκεττο ολοκληρες συνοικιες της πρωτευουσας του. ΠΩΣ ακομα ΚΑΜΜΙΑ ελληνικη κυβερνηση δεν κατηγγηλε την αθλια συνθηκη του Δουβλινο 2 που μετετρεψε την Ελλαδα σε τοπο καταραμενων, και εννοω ΠΡΩΤΑ τους δυστυχεις ιθαγενεις ... (Μπραβο Parsifal, ευτυχως υπαρχουν και καποιοι που ξερουν τι τους γινεται για να αντικρουουν τα παπαγαλακια...)

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/05/2013 12:46:01

  Γνωστός μου, που συνήθως έχει καλές πληροφορίες, μου είπε το εξής:
  Η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε συστήσει στον Σημίτη την άμεση και παράνομη εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού από Πακιστάν και ανάλογες χώρες, μουσουλμανικές πάντοτε (...), για να πέσει το κόστος των Ολυμπιακών και να γίνουν γρήγορα τα έργα.
  Εννοείται ότι όσοι ήρθαν μετά το 2004, ήρθαν επειδή είχαν ήδη συγγενείς, γνωστούς, συγχωριανούς που είχαν πλουτίσει και ήθελαν και αυτοί να δοκιμάσουν την τύχη τους. Και ο ελάσσων Καραμανλής, ο κομπλεξικός με τη Δεξιά, μαζί με τον Παυλόπουλο, άνοιξαν τα σύνορα....
  Αν ισχύει η πληροφορία αυτή και όντως η Ελλάδα εισήγαγε παράνομα το 2002-2004 εργατικό δυναμικό από το Πακιστάν και άλλες ισλαμοφασιστικές χώρες, ο Σημίτης είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας. Μέσα σε μία δεκαετία φτάσαμε να μην αναγνωρίζουμε τη χώρα μας.
  Και όχι, δεν θέλω ο Πακιστανός να ενταχθεί. Γιατί δεν θα ενταχθεί. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κουβαλήσει και άλλους όμοιούς του, να κάνει την Ελλάδα Πακιστάν, όπως έχει κάνει Πακιστάν όλες τις γειτονιές του δυτικού κόσμου όπου εγκαταστάθηκε μαζικά. Οι συμπατριώτες του Τσιγγάνοι είναι εδώ από τον 14ο αιώνα και ακόμα να ενταχθούν... Θέλω να πάει πίσω από εκεί που ήρθε....Συνάνθρωπός μου είναι, δεν μπορεί να γίνει συμπολίτης μου, τελείωσε....

  • Jiannis avatar
   Jiannis @ ΒΙΣ 09/05/2013 14:44:30

   +1000

  • Rainbow avatar
   Rainbow @ ΒΙΣ 10/05/2013 11:28:31

   O γνωστός σου δεν σου είπε οτι στα εργα των Ολυμπιακών αγώνων δούλεψαν Αλβανοί,Πολωνοί,Ρουμάνοι εργάτες και κάποιοι εξ αυτών σκοτώθηκαν λόγω του οτι δεν υπήρχαν τα σωστά μέτρα ασφαλείας?Είδες πολλούς Πακιστανούς σε σκαλωσιές?Και αντε να συμφωνήσω να φύγουνε ολοι τους,σε λίγο καιρό που οι δικοί μας θα φεύγουν λόγω της ανέχειας και της φτώχειας, πως θέλεις να τους φέρονται εκεί που θα πάνε?Το παράδειγμα με τη δολοφονία του ατυχου Βουλγαρίδη από τους Νεοναζί στη Γερμανία σου αρεσε?Συμφωνώ οτι πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση γιατί οντως το πρόβλημα είναι εκρηκτικό και μας αγγίζει ολους.Με μεθόδους τραμπούκικους πίστεψε με δεν λύνονται.Και ισως κάποιοι δεν θέλουν να λυθεί για τους δικούς τους λόγους.Βολεύει αρκετούς αυτή η ιστορία από ολες τις παρατάξεις.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Rainbow 10/05/2013 12:03:45

    Και όμως σκοτώθηκαν και Αφροασιάτες στις σκαλωσιές! Και κανείς τότε δεν μίλησε. Το ότι εργάστηκαν στα έργα πολλοί Αλβανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι κλπ, είναι γνωστό. Το ότι, επειδή έπρεπε να πέσει το κόστος, έγινε εισαγωγή Αφροασιατών δεν είναι γνωστό.
    Οσο για τους τσαμπουκάδες, μπορείς να μου βρεις πού υποστήριξα τσαμπουκάδες; Υποστηρίζω όμως την άτεγκτη εφαρμογή του νόμου και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας. Εχω γράψει επανειλημμένα ότι αν δεν εφαρμοστεί το "άπαξ παράνομος, διά παντός παράνομος" δεν λύνεται το πρόβλημα. Αλλά είναι πολλοί που δεν θέλουν να λυθεί. Και ελληναράδες εργοδότες, για λόγους συμφεροντολογικούς, και η Αριστερά για λόγους εν μέρει ιδεολογικούς και εν μέρει συμφεροντολογικούς. Αλλωστε, πολλές ΜΚΟ ζουν από τους λαθρομετανάστες και από ευρωπαϊκά προγράμματα...

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ ΒΙΣ 10/05/2013 15:38:39

   Το ίδιο ένοχος και προδότης με το Σημίτη είσαι και εσύ αν πανηγύριζες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Περικλής 10/05/2013 20:28:54

    Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών βρισκόμουν σε διακοπές σε νησί, δεν είχα τηλεόραση, ούτε ιντερνετ και δεν την είδα καν. Όπως και δεν είδα τίποτα από τους τότε Ολυμπιακούς, γενικά...
    Δεν θυμάμαι να είχα πανηγυρίσει την έναρξη, ούτε καν να ήμουν φανατικά υπέρ ή κατά των Ολυμπιακών, απλά ήλπιζα ότι θα έμενε στην Αθήνα κάποιο έργο υποδομής, όπως το τραμ. Ήλπιζα και σε ανάπλαση του παραλίου μετώπου, αλλά όπως όλα στην Ελλάδα, έτσι και αυτό....
    Αλλά εάν νομίζεις ότι κάποιος που αναλαμβάνει ένα εγχείρημα, του οποίου γνωρίζει τις παραμέτρους και λαμβάνει όλες τις σχετικές αποφάσεις (εν κρυπτώ), είναι το ίδιο ένοχος με κάποιον που στηρίζει μόνο αυτό που φαίνεται από το εγχείρημα, μη γνωρίζοντας τις παραμέτρους, ούτε το τί αποφάσεις μετά λαμβάνονται, έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης, είσαι ή αυθάδης ή αφελής ή και τα δύο....
    Γνωρίζεις να έγινε τίποτα στους Ολυμπιακούς με διαφάνεια, ώστε να έχουμε γνώση ως πολίτες και να μας ζητηθεί μετά ευθύνη; Εγώ όχι, και ήμουν τότε 35άρης....

 14. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 09/05/2013 13:18:36

  Ε, ρε τι έχει να γίνει με το νέο νοσμοσχέδιο για το ρατσισμό!
  ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχονται τη Δημοκρατία,η Ρεπούση πρέπει να αλλάξει χώρα για το συνωστισμό, η ΧΑ θα συμμαζευτεί, οι Ισλαμοφασίστες θα επιστρέψουν στη χώρα τους για τζιχάντ

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 09/05/2013 13:42:43

   Δυστυχώς φίλε μου, έπεσες έξω. Ο νόμος αυτός, είμαι σίγουρος, δεν θα ισχύει για τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους και γενικά τους αλλοδαπούς (εκτός και αν αυτοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι), δεν θα ισχύει για ανθέλληνες που δεν είδαν γενοκτονία των Ποντίων, μικρασιατική καταστροφή κλπ, αλλά θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο για μένα και σένα που θα λέμε ότι οι μετανάστες είναι πολλοί και δημιουργούν πρόβλημα στην χώρα. Αυτή και μόνο η δήλωση θα θεωρείται ρατσιστική!

   • κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
    κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες @ Γιώργος 09/05/2013 13:49:20

    Αφορά και γενοκτονίες και φυλές (Έλληνες,βλάχοι)
    και ρατσιμό ξένων προς τους Έλληνες και μεταξύ τους
    (απαγωγές,λύτρα,εμπόριο ανθρώπων).Η χαρά του Κ.Πλεύρη θα είναι...

   • A.M. avatar
    A.M. @ Γιώργος 09/05/2013 14:37:09

    Δεν θα λέμε ότι οι μετανάστες είναι πολλοί, θα αλλάξουμε την καθομιλουμένη μας γλώσσα και θα εισάγουμε νέες λέξεις για να επικοινωνούμε χωρίς τον κίνδυνο να μας χώσουν μέσα.

    Θα λέμε παραδείγματος χάριν ότι

    «κάποιοι πολύ συμπαθητικοί άνθρωποι με χρώμα μελαμψό που δεν μιλάνε καθόλου ή μιλάνε σπαστά τα ελληνικά, αγαπάνε πολύ την χώρα μας και έρχονται εδώ πάρα πολλοί από αυτούς τα τελευταία χρόνια, μα πάρα πάρα πολλοί! Μήπως μισούν την πατρίδα τους;.
    Δεν θα ήταν καλό να τους πούμε ότι σε αυτήν την χώρα έχουμε μάθει να αγαπάμε την πατρίδα μας και ότι δεν είναι ωραίο να μισείς την πατρίδα σου, ότι πρέπει να την αγαπάς, και πρέπει και σείς να αγαπήσετε την πατρίδα σας και να γυρίσετε σε αυτήν όσο πιο γρήγορα μπορείτε;»

    Αυτό μπορεί να θεωρηθεί εχθροπάθεια;
    Δεν νομίζω.
    Εκπολιτισμός, εξανθρωπισμός, επιμόρφωση είναι.

    Μεταξύ μας βέβαια θα καταλαβαινόμαστε φαντάζομαι.

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 09/05/2013 13:33:32

  Φαντάσματα βλέπεις απ' ό,τι φαίνεται. Ήδη στις εξαγγελίες για το νόμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πει ότι θα τιμωρούνται οι ρατσιστικές "βιαιοπραγίες" και η παρακίνηση ρατσιστικής βίας με κυρώσεις σε κόμματα και πολιτικούς μέχρι και την αφαίρεση της βουλευτικής αποζημίωσης ή της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων που παρακινούν σε βία. Αν ο νόμος προβλέπει π.χ. ότι κάποιος θα διώκεται επειδή λέει ότι "οι λαθρομετανάστες είναι πολλοί και είναι πρόβλημα για τη χώρα" τότε ο νόμος ΔΕΝ θα ψηφιστεί από τα κυβερνητικά κόμματα, μην έχεις καμία αμφιβολία. Ίσως μόνο από μερικούς της ΔΗΜΑΡ και άν. Δεν ποινικοποιείται η γνώμη και η άποψη αλλά η βιαιοπραγία για ρατσιστικούς λόγους. Είναι ένα δημοκρατικό ανάχωμα στις δημοφιλείς για πολλούς (δυστυχώς αλλά έτσι είναι) πρακτικές της Χ.Α. και λοιπών αντιστοίχων ακτιβιστών του τσαμπουκά.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 10/05/2013 09:46:12

   Μάλιστα κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε. Επείσθην απολύτως. Για να τα λέτε αυτά, έτσι θα είναι...

 16. Sceptic avatar
  Sceptic 09/05/2013 13:41:26

  Να πεις του Δένδια ότι όταν θα σταματήσω να σηκώμομαι κάθε νύχτα δυο τρείς φορές και να κάνω περιπολία μέσα στο σπίτι μου, τότε να έλθει να μου πει γιατί να ντρέπεται....άντε από δω...

 17. kiki64 avatar
  kiki64 09/05/2013 13:47:30

  Καθήστε να δείτε τα ποσοστά της ΧΑ στις εκλογές να γελάσετε, Και όσο με τις επικοινωνιακές κουταμάρες η ΝΔ ....και ο Φανούρης εξαγριώνουν τον κόσμο με τα περί ανάκαμψης και ανάπτυξης τόσο πιό πολύ θα γελάσετε, αν και πιστεύω ότι οι πιό πολλοί σαν συνένοχοι θα έπρεπε να κλαίτε!!

 18. Πετρος avatar
  Πετρος 09/05/2013 13:47:40

  Οι κυβερνησεις με ποσοστα 25-30% (συν το bonus εδρων, λες και ειναι super market), που λυνουν τις διαφορες τους με τον λαο στελνοντας τα ΜΑΤ, χρησιμοποιει τον ορο τρομοκρατια σαν ψωμοτυρι, που κυκλοφορουν πισω απο αλεξισφαιρα και εχουν διμοιριες σωματοφυλακων κλπ κλπ, τωρα δηθεν ειναι εκπληκτες με την εισοδο των φασιστων στην Βουλη. Λες και τα νομοσχεδια που ψηφιζονται νυχτα δεν ειναι φασισμος. Η καταλυση του Συνταγματος το ιδιο. Και η ενεργειες του καθ' ολα δημοκρατη Δενδια ειναι παραδειγμα Δημοκρατιας.
  Κανενας απο τους σημερινους κυβερνωντες δεν ειναι καλυτερος απο τον τελευταιο τραμπουκο της χ.α.
  Αν δεν θελετε την χ.α. στην Βουλη, οι απατεωνες να μπουν φυλακη και οι ανικανοι να πανε σπιτι τους.

 19. Κώστας avatar
  Κώστας 09/05/2013 13:57:01

  Δεν ντρεπόμαστε για τα τόσα λαμόγια που τα τελευταία τριάντα χρόνια καταλήστεψαν τους δημόσιουςπόρους στο όνομα της "δημοκρατίας' και
  του "σοσιαλισμού" και καθιέρωσαν τη "φιλοσοφία της αρπαχτής' ως τρόπο ζωής για εκατομμύρια νεοελλήνων και θα πρέπει να ντρεπόμαστε για τη Χρυσή Αυγή;

 20. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 09/05/2013 14:00:36

  Όλα καλά ρε παιδιά, το πρόβλημα της (λαθρο)μετανάστευσης είναι οξύτατο, αλλά είμαστε με τα καλά μας, ποιοι από σας εμπνέονται ότι η ΧΑ είναι το αντίδοτο; Τι σας πείθει γι αυτό, το αστραποβόλο πνεύμα τους, η τεχνοκρατική τους σκέψη, η διαχρονικά συνεπής τους στάση, η επαγγελματική και κοινωνική τους καταξίωση, τι ακριβώς; Με την ίδια ευκολία που θα μαχαιρώσουν τον πακιστανό λαθρομετανάστη, θα σπάσουν και το κεφάλι της 23χρονης κόρης σας. Άλλο να λέμε ότι πιέζουμε την κυβέρνηση για να πάρει σοβαρά μέτρα για τους λάθρο κι άλλο να πιστεύουμε στα σοβαρά ότι η ΧΑ θα λύσει το πρόβλημα ή ότι η δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τους νεκροθάφτες της ή ότι οποιαδήποτε αρνητική αναφορά στη ΧΑ ρίχνει νερό στο κρασί της...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ MAYRO XABIARI 09/05/2013 23:05:29

   Ελα ντε .. Τα αυτονόητα λες .

 21. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 09/05/2013 14:02:22

  Μιλώντας για απρόσκλητους (έγχρωμους, πολιτισμικά και θρησκευτικά διαφορετικούς) ξένους στο τόπο μας, ας μην μας διαφεύγει ότι πριν μερικές δεκαετίες οι συνθήκες ήταν εντελώς αντίστροφες. Με τίνος την άδεια και πρόσκληση άραγε μετέβησαν και δημιούργησαν μεγάλες περιουσίες (λευκοί, χριστιανοί) Έλληνες σε Ροδεσία (σήμερα Ζιμπάμπουε), Ερυθραία, Ζαϊρ (σήμερα Λ. Δ. Κογκό) και Ν. Αφρική; Μα, με την άδεια των ευρωπαίων αποικιοκρατών (Ιταλών, Βέλγων, Βρεττανών, Γάλλων) της περιοχής βέβαια, αγνοώντας προκλητικώς την θέληση των ιθαγενών. Με τίνος την άδεια στοιβάζονται απρόσκλητοι ξένοι στον τόπο μας σήμερα; Μα με την άδεια των ιδίων ευρωπαίων αποικιοκρατών, ως παραπάνω (βλ. Δουβλίνο ΙΙ), αγνοώντας προκλητικώς την θέληση των ιθαγενών. Η ιστορία παίζει άσχημα παιγνίδια, κι αν δεν αφορούσε τις ζωές μας, θα ήταν αφορμή για πολλούς πικρούς γέλωτες. Το ότι σήμερα παίζουμε -σαν καλά παιδιά- τον ρόλο που είχαν μοιράσει οι ευρωπαίοι στους μαύρους της Αφρικής, ίσως μας προϊδεάζει για το πώς θα αλλάξει -αν ποτέ αλλάξει- ο ρους αυτής της ιστορίας...

  Και κάτι ακόμη για όσους νομίζουν ότι οι ιθαγενείς της Αφρικής υποδέχονταν με παιάνες και ροδοπέταλα τους έλληνες και λοιπούς ευρωπαίους εκεί, ως ιδιοκτήτες τεράστιων εκτάσεων-φυτειών, με ιθαγενείς εργάτες-υποτακτικούς ή ως διαχειριστές μικρομεσαίων εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων: oι τελευταίοι της ελληνικής κοινότητας στη Ρουάντα (ναι, υπήρχαν Έλληνες κι εκεί) φυγαδεύθηκαν (μαζί με λοιπούς ευρωπαίους) κυριολεκτικά νύχτα από Γάλλους στρατιώτες, αρχικώς προωθούμενοι στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια με στρατιωτικά ελικόπτερα εκτός χώρας, όταν οι αντάρτες πλησίαζαν την πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του πολύ πρόσφατου εμφυλίου εκεί (τα όπλα του οποίου είχαν πουλήσει οι ευρωπαίοι πρώην αποικιοκράτες, για να μην ξεχνιόμαστε). Το "κάτω απ' τις λόγχες των φρουρών" μάς θυμίζει κάτι; Μήπως οι συνθήκες εργασίας ελλήνων στις προωθούμενες ειδικές οικονομικές ζώνες (π.χ. μηνιαίος μισθός 400-500 ευρώ με φόρους 200-300 ευρώ και με διαφορετικές -διάβαζε ολιγώτερες- ασφαλιστικές παροχές) με αφεντικά ξένες επιχειρήσεις (επενδυτές) ομοιάζουν με αυτές φυτείας στην Αφρική προ ολίγων δεκαετιών;

  Αυτά τα γεγονότα πολλοί τα αγνοούν, καθώς ούτε αυτά περιλαμβάνονται στην διδασκόμενη στα σχολεία σύγχρονη ιστορία της χώρας, αν και κρίνω ότι είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα.

  Πάντως με μέση παραγωγή 1,55 τέκνα ανά ελληνίδα και γηγενή πληθυσμό ταχέως γηράσκοντα, τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικώς τάχιστα, ασχέτως επικρατούσης ιδεολογίας και ασχέτως των όποιων δράσεων (ή έλλειψης αυτών) εκ της (συγ)κυβέρνησης.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αντίθεσις 09/05/2013 18:04:01

   Ο πόλεμος στη Ρουάντα ήταν κατά των λευκών ή μήπως ήταν διεθνοτικός ("εμφύλιος") πόλεμος-σφαγή; Όπου υπήρχαν φυσικά και τα οικονομικά κίνητρα, δίπλα στο φυλετικό μίσος....
   (Παραπέμπω στο βιβλίο του Jarret Diamond, "Κατάρρευση", επειδή μερικοί εδώ μέσα θεωρούν τους υπόλοιπους περίπου...αγράμματους και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους...ιθαγενείς με καθρεφτάκια)...
   Οι μασέτες με τις οποίες οι Χούτου κατέσφαξαν τους Τούτσι πουλήθηκαν από Ευρωπαίους; Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στις σφαγές στη Ρουάντα. Επειδή έχω διαβάσει, μπορώ να σου πω ότι τα όπλα ήταν αυτοσχέδια. Οι ευθύνες της Δύσης είναι άλλο μεγάλο θέμα. Αλλά θεωρώ τους Αφρικανούς ανθρώπους με μερίδιο ευθύνης έναντι αυτών των ιδίων και της χώρας τους, όχι ζώα που πρέπει εμείς οι "πολιτισμένοι" να περιθάλπουμε για να μην κάνουν κακό. Η Αριστερά τους θεωρεί εμμέσως ζώα που δεν έχουν επίγνωση του τί κάνουν και είναι απλοϊκά όργανα στα χέρια δόλιων αποικιοκρατών. Φυσικά υπάρχουν και οι δόλιοι αποικιοκράτες, όπως υπάρχουν και οι δόλιοι Αφρικανοί. Τουλάχιστον, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη γενοκτονία της Ρουάντα και που λένε για εφιάλτες που βλέπουν, αναγνωρίζουν το μερίδιο ευθύνης τους, δεν κατηγορούν τον κακό Αγγλοσάξωνα ή Βέλγο ή Γάλλο....
   Η ανάγνωση της ιστορίας που κάνεις είναι εντελώς αφελής και δογματική, από την αριστερή σκοπιά. Είναι χιλιοειπωμένα αριστερίστικα φληναφήματα σερβιρισμένα με σπουδαιοφανές ύφος.
   Όσο για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ε ναι, αν φορολογούνται τα παιδιά και δεν δίνονται κίνητρα, δεν υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης.
   Εκτός και αν εσείς οι αριστεροί (και μην μου κλαφτείς ότι σε χαρακτηρίζω ως κάτι που δεν είσαι....) αυτό ακριβώς θέλετε: Την αντικατάσταση του λαού. Λόγω συμπλεγματικότητας και μόνο...

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ ΒΙΣ 09/05/2013 21:55:56

    > Οι μασέτες με τις οποίες οι Χούτου κατέσφαξαν τους Τούτσι πουλήθηκαν από Ευρωπαίους;

    Μασέτες όντως χρησιμοποιήθηκαν για τις σφαφές των Τούτσι, αλλά το RPF νομίζετε πως νίκησε τον κυβερνητικό στρατό (και τους Ζαϊρινούς και λιγοστούς Γάλλους που τον βοηθούσαν) με αυτές; Ακούγεται υπερβολικό... Επιπλέον, για να φθάσουνε μέχρι τον εμφύλιο οι Βέλγοι είχαν βάλει ενωρίτερα το χεράκι των, δεν νομίζετε; Σας θυμίζει μήπως το δικό μας εμφύλιο τού περασμένου αιώνα;

    > Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στις σφαγές στη Ρουάντα.

    Των σφαγών προηγήθηκαν εχθροπραξίες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικού στρατού (και όχι με μασέτες...). Σας διαβεβαιώ ότι οι πληροφορίες που έχω (πέραν των γραπτών κειμένων) είναι από πρώτο χέρι, γι' αυτό άλλωστε και έγραψα κάποιες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη χώρα και τους γάλλους αλεξιπτωτιστές που βοήθησαν την απομάκρυνση των ευρωπαίων από την πρωτεύουσα.

    Πάντως το σχόλιό μου ήταν για τις πρώην ελληνικές κοινότητες στην Αφρική συνολικώς και όχι για τη Ρουάντα ειδικώς.

    Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Αντίθεσις 10/05/2013 10:13:38

     Οι σφαγές στη Ρουάντα ξεκίνησαν όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο με τον πρόεδρο της χώρας, ίσως προβοκατόρικα. Αμέσως ξεκίνησε το κυβερνητικό ράδιο να καλεί τους Χούτου να σφάξουν τις "κατσαρίδες" (Τούτσι). Και η Δύση δεν έκανε τίποτα, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων, όντως αυτοθυσιαστικών. Την εποχή εκείνη ήμουν στη Γαλλία και είχα μείνει έκπληκτος από την επίσημη κυβερνητική αδράνεια, την οποία έψεξαν πολλοί. Το ότι υπάρχουν πάντοτε δόλια συμφέροντα, δεν αθωώνει τους συμμετέχοντες σε μία σφαγή. Αν εσείς τους αθωώνετε, τους θεωρείτε ανθρωποειδή, όχι ανθρώπους με αυτεξούσιο. Λυπούμαι που θα διαφωνήσουμε: Για εμένα, ως χριστιανό, οι Αφρικανοί είναι άνθρωποι όμοιοι και ίσοι με εμένα, άρα με την ίδια συναίσθηση ευθύνης, όχι ανθρωποιειδή. Οι ίδιοι σε συνεντεύξεις τους αργότερα (κυκλοφόρησε και βιβλίο με μαρτυρίες, στα γαλλικά) δεν αθωώνουν τους εαυτούς τους και περιγράφουν λεπτομερέστερα το δράμα των τύψεων που ζουν. Το ξέρετε ότι έπαιρναν ένα είδος ναρκωτικού, από ντόπιο φυτό, πριν ξεκινήσουν τις σφαγές κάθε πρωί, αφού έτρωγαν πρώτα καλά, προκειμένου να μειωθούν οι αναστολές τους; Αυτό μου το επιβεβαίωσε και έλληνας σοβαρός κληρικός που διαβιοί χρόνια στο Κονγκό και εργάζεται ιεραποστολικά εκεί.
     Κατά τα άλλα, αναμασάτε τα γνωστά παραμύθια της Αριστεράς (τα έχω ακούσει από αρκετούς αριστερούς παππούδες...) ότι οι Ελληνες αλληλοεσφάγησαν στην Κατοχή και τον Εμφύλιο επειδή οι ξένοι τους παρακίνησαν (και όχι επειδή οι ίδιοι το θέλησαν...). Δηλαδή, θα πρέπει να ζούμε σε έναν κόσμο άσπιλο, χωρίς δόλιους εκμετελλευτές ή προβοκάτορες (που ασφαλώς και υπάρχουν), ώστε τότε και μόνο τότε να κρινόμαστε για τις πράξεις μας. Διαφορετικά, έχουμε το ακαταλόγιστο...
     Επίσης, και για τα εγκλήματα του κομμουνισμού στη Ρωσία φταίνε οι Εβραίοι, επειδή πολλά στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος αρχικά ήταν Εβραίοι ή εβραϊκής καταγωγής. Ή το πολύ-πολύ, εφευρίσκουμε έναν προ-προ-προπάππου μοχθηρό Εβραίο πίσω από κάθε κομμουνιστή....Άρα, αθώοι οι εγκληματίες συλλήβδην....Αλλά και για τα εγκλήματα των ναζιστών, φαντάζομαι ότι ένας χρυσαυγίτης θα έχει κάποια δικαιολογία, δεν μπορεί, κάποιοι τους ανάγκασαν να κάνουν ό,τι έκαναν...Αλλά και οι μουσουλμάνοι Χάουζα στη Νιγηρία που σφάζουν τους χριστιανούς Ίμπο και Γιορούμπα, κάποιο λόγο θα έχουν, τους βάζουν οι δόλιοι ξένοι (=Ευρωπαίοι και Αμερικανοί). Δεν ευθύνονται οι ίδιοι και πολύ περισσότερο το Ισλάμ που είναι "θρησκεία της ειρήνης"...
     Ε λοιπόν, όχι! Ο κάθε άνθρωπος έχει το αυτεξούσιο, ο κάθε άνθρωπος κρίνεται για τις πράξεις του, εκτός και αν είναι όντως βαρύτατα ψυχικά ασθενής και έχει το ακαταλόγιστο...
     Δεν νομίζετε ότι ο μύθος του "καλού άγριου", του Candide, από την εποχή του Βολταίρου μέχρι τις μέρες μας, έχει πλήρως απομυθοποιηθεί;
     Όταν ο ίδιος ο ιστορικός Φερνάν Μπροντέλ, αριστερός οπωσδήποτε, λέει ότι το Ισλάμ εκμεταλλεύθηκε ακόμα χειρότερα, μέσω δουλοκτησίας και δουλεμπορίας, τους υποσαχάριους Αφρικανούς σε σχέση με τους Ευρωπαίους και ότι, τουλάχιστον, στην Ευρώπη ακούστηκαν πολλές φωνές κατά της δουλεμπορίας, ενώ στον αραβικό κόσμο καμμία, δεν έχω να προσθέσω τίποτα...
     Για το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν εδώ και μερικές δεκαετίες έλληνες ιεραπόστολοι, με πενιχρούς πόρους, στην Αφρική, επικουρούμενοι και από κάποιους ομογενείς εκεί, υποθέτω ότι γνωρίζετε, απλά δεν σας ενδιαφέρει λόγω ιδεολογίας...
     Να προσθέσω ότι το να συγκρίνει κανείς τους Έλληνες που πήγαν στην Αφρική για επιχειρήσεις με τα πλήθη των ανειδίκευτων Αφροασιατών που πρωωθούνται μέσω κυκλωμάτων στη χώρα μου (δεν ξέρω αν είναι και δική σας...), μου φαίνεται όχι απλά άτοπο, αλλά εντελώς φαιδρό. Μπορείτε να μου πείτε τη σχέση πληθυσμού Πακιστάν+Μπαγκλαντές (πάνω από 300 εκατομμύρια!) με την Ελλάδα; Θα μπορούσατε να είχατε συγκρίνει τους Έλληνες της Αφρικής με τους Κινέζους ή δυτικούς που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα.
     Αλλά είπα και πιο πάνω: Στη βάση της όλης ιδεολογίας του μέσου έλληνα αριστερού βρίσκεται ο βαθύτατος συμπλεγματισμός. Εξαιρέσεις υπάρχουν, εσείς δεν νομίζω ότι είστε απο αυτές.

   • kaneis avatar
    kaneis @ ΒΙΣ 10/05/2013 10:15:12

    Πέστα "ΒΙΣ" γιατί ό/η "Αντίθεσις" με γενικολογίες και -σοβιετικού τύπου- μισές αλήθειες προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει την ύπαρξη ή συνέχιση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Α! και το καινούργιο -παλιό- επιχείρημα της χαμηλής γεννητικότητας των Ελληνίδων. Δηλαδή; επειδή κάνουμε λίγα παιδιά στην Ελλάδα πρέπει να εκχωρήσουμε τη χώρα σε αλλοεθνείς που κάνουν πολλά παιδιά; Ωραίο επιχείρημα! Τότε η Δανία ή η Σουηδία έπρεπε να έχουν εκχωρηθεί εδώ και δεκαετίες! Και μετά έρχετε και η Ιταλία και η Ισπανία. Προφανώς αυτό θέλουν τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης.

 22. ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ 09/05/2013 14:16:53

  Τώρα με τον νόμο Ρουπακιώτη απλά θα καταφέρουν να προσδώσουν και την ετικέτα του "απαγορευμένου" για την χ.α. Τι θα επιτύχουν μ' αυτο? μα απλά ενδυνάμωση της χ.α με όποια μεταλλαγμένη ή διατηρητέα μορφή κατέβει στις επόμενες εκλογές. Είναι τελείως ειρωνικό να μιλάνε οι ευρωπαίοι για ρατσισμό, αν κάπου υπάρχει ρατσισμός 100% θα το βρεισ σε χώρες όπως η Γαλλία +Ολλανδία. Με χορτασμένες κοιλιές τους δημιουργόυνται επιδερμικά ερωτήματα γιατί ανεβαίνει ένα κίνημα σαν την χ.α--ότι και να τους πεις είναι λίγο.

 23. Jiannis avatar
  Jiannis 09/05/2013 14:40:05

  Με δημοσιευμένα στοιχεία, στη Βρετανία, με πληθυσμό κοντά 60 εκατομμύρια, αντιστοιχούν 2,6 μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους, από αυτούς 1,6 εκατομμύρια είναι μουσουλμάνοι.

  Στη Γαλλία, με πληθυσμό 62 εκατομμύρια πληθυσμό αντιστοιχούν 1,4 μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους, από αυτούς πάνω από 5 εκατομμύρια είναι μουσουλμάνοι.

  Στη Γερμανία, με πληθυσμό 83 εκατομμύρια πληθυσμό, αντιστοιχούν 2,1 μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους. Στη Γερμανία υπάρχουν 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

  Στην Ιταλία, με πληθυσμό 60 περίπου εκατομμύρια, αντιστοιχούν 2 μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους, στη χώρα αυτή μένουν 850.000 μουσουλμάνοι.

  Στην Ελλάδα, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια, αντιστοιχούν 400 μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους!!! Ποιοι 10; Στην χώρα μας σήμερα ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια οι ξένοι. Μέσα σε 22 χρόνια και εν καιρώ ειρήνης συνέβη αυτή η προδοσία και εισβολή στην Ελλάδα! Αυτό δεν συμβαίνει ούτε έχει συμβεί ποτέ και πουθενά σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη...

  Γιαυτό και οι Ευρωπαίοι μας κουνάνε το δάκτυλο περί νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και μας αποκαλούν ρατσιστές!!! Ας είχε και η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία από 40% λαθραίους επί των πληθυσμών τους και θα βλέπατε τότε τι θα έλεγαν και θα έκαναν στους λαθραίους που τάχα τους πειράζει η Χρυσή Αυγή....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Jiannis 10/05/2013 00:17:31

   Κάτι δεν πάει καλά με τα νούμερα που δίνετε. Ξανακοιτάξτε τα παρακαλώ.

 24. καπτεν avatar
  καπτεν 09/05/2013 14:42:08

  Μια μερις Ελληνων θελει απο το πρωι μεχρι το βραδυ να ακουει απο τους εντεταλμενους κυβερνητες του (πχ Σαμαρα, Μιχαλολιακο): α) απο τα 7 δις του πλανητη, τα 6.990 εκατομυρια ειναι υπο το αγρυπνο βλεμμα των Ελληνων σαν καποιοι νεοι απολιτιστοι ενοικοι στην απεναντι πολυκατοικοια μας β) σλαυοι, μωαμεθανοι, τουρκοι, φραγκοι (πχ σταυροφοροι, βενετοι), αγγλοσαξωνες, ισραηλιτες και τευτονες μας εχουν πληξει στο παρελθον και η Ελλάδα απο την εποχη του Τρωικου πολεμου Αντιδρα σαν Σιδερενια Γροθια σε οποιον διανοοειται να παιξει με αυτην γ) η ελληνικη φυλη ισταται πολιτισμικα υψηλοτερα απο καθε άλλη και δικαιωματικα σνομπαρει απαξαπαντες δ) ο ελληνικος λαος ειναι ο αγαπημενος λαος του Θεού (Χριστοδουλος εφη). Ο Μεταξας επιχειρησε να οικοδομησει τον Γ ελλ. πολιτισμο. Οι Απριλιανοι γιορταζαν μεγαλοπρεπως την Πολεμικη Αρετη των Ελληνων. Απο τα ανωθι, διολισθησαμε σταδιακα στο 1974-2011 (= πτωχευση ως μη οφειλεν μαζι με παγκοσμια περιφρονηση) και μαλιστα "πετυχαμε" και τα εξης τα αδιανοητα: εθνοαποδομηση, ¨διεισδυση φιλοι ξενων συμφεροντων¨ακομη και μεσα στα υπουργεια, εισβολη ξενων σε ολη την επικρατεια, φοβος μιας ανεξελεγκτης μαρξιστικης αριστερας, αφελληνισμος των σχολειων, της παιδειας, των πανεπιστημιων, των τεχνων, της ελλ. πολιτιστικης παραγωγης, της δημοσιογραφικης υλης. Μπροστα σε αυτα η ΧΑ -εαν ειναι κατι κακό- μας μαρανε; Ακομη κι αν ειναι διαστροφη η ΧΑ, ειναι ανθυπολεπτομερεια. Ο Σαμαρας εχει το μαχαιρι και το πεπονι, σε αυτα τα θεματα πολιτισμου, εθν. ταυτοτητας κι εθνικου φρονηματος, τα οποια ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

 25. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 09/05/2013 14:58:15

  Για μια ακόμη φορά δεν αναζητούνται οι ρίζες του νεοφασισμού στην Ελλάδα.Μια ιστορική αναδρομή θα πείσει και τον πλέον αδαή για τον ρόλο της Αγγλικής και Αμερικανικής διπλωματίας στην δημιουργία του μορφώματος αυτού.Εξυπηρέτησε δε συγκεκριμένους πολιτικούς σχεδιασμούς και τροφή του για να ριζώσει στην Ελληνική κοινωνία τα μετεμφυλιακά σύνδρομα.

  Ερχόμενος στο σήμερα και σε ότι αφορά την Λαθρομετανάστευση παρατηρώ την παντελή άγνοια σημαντικών παραμέτρων του φαινόμενου αυτού.Με την δράση της η Χρυσή Αυγή δεν περιορίζει το φαινόμενο αντίθετα αυξάνει κατά πολύ τα κέρδη των διακινητών και ο νοων νοείτω γιατί.

  Σε ότι αφορά τη αντιπαλότητα της με τον ακροαριστερό χώρο αποτελεί πάγια πρακτική της Αγγλικής διπλωματίας η χρήση των άκρων ως βραχίονα άσκησης πολιτικής, η ενδυνάμωση τους με στόχο την αύξηση της ένταση της αντιπαλότητας χωρίς να εξουδετερώνονται.Λειτουργούν παράλληλα όμως με κοινό στόχο , την αποστεθαροποίηση του πολιτεύματος, την διάσπαση της κοινωνίας,την διαιώνιση της υπανάπτυξης και της ξενοκρατίας .

  Ξεκάθαρα αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα της Ελληνικής Δημοκρατίας διαχρονικά όσο κιαν πασχίζουν μέσα απο την καπήλευση της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας να αναδείξουν την Ελληνικότητα τους

  • Siegfried avatar
   Siegfried @ Δρόλαπας 09/05/2013 16:09:36

   Μήπως ως πέμπτη φάλαγγα πρέπει να λογίζεται ο διορίζων την κόρη του αυθημερόν βουλευτής (και ο αποδεχόμενός τον διορισμό της πολιτικός προϊστάμενός του) και οι όμοιοί τους που φροντίζουν μόνο για τους γόνους τους, που έδωσαν έδαφος και άλλοθι για να ριζώσει και καρπίσει η ΧΑ; Όλοι αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Παρέχουν με τα καμώματά τους άπειρο υλικό για την προπαγάνδα των άλλων, δεν είναι φανερό πια;

  • Hrthe_to_telos avatar
   Hrthe_to_telos @ Δρόλαπας 09/05/2013 20:37:42

   Δηλαδη πριν 10 χρονια δεν αποτελουσε βραχιονα ασκησης πολιτικης η Χ.Α?
   Τωρα ξαφνικα εγινε?
   Ωραιες οι περισπουδαστες αναλυσεις αλλα το 10% δεν το πηρε ο Αγγλος πρεσβης απ το χερι να παει να ψηφισει.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Hrthe_to_telos 11/05/2013 20:52:22

    Και η ΧΑ δημιούργημα του ... ξένου παράγοντα και δη των κακών Αγγλοαμερικανών. Αυτά μάς φάγανε!

 26. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 09/05/2013 16:51:43

  Απορώ με τους ¨δημοκράτες¨ ξένους και Έλληνες:
  α) αγνοούν ότι ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτική ιδεολογία ισοδύναμη του ναζισμού που έχει σφάξει εκατομμύρια ανθρώπους.
  β) Αγνοούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κόμματα στην Ελληνική βουλή που υμνούν τον Στάλιν; (τα ποσοστά τους υπερβαίνουν το 30%)
  γ) Αγνοούν ότι ΟΛΟΙ οι ψευτοδημοκράτες Έλληνες πολιτικοί δεν ψήφισαν ούτε εφαρμόζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού και Σταλινισμού;
  δ) Οι ¨δημοκράτες¨ δεν γνωρίζουν ότι η δημοκρατία είναι αντίθετη έννοια όχι μόνον στον φασισμό, ναζισμό, κομμουνισμό αλλά και τον ισλαμοφασισμό;
  ε) Αγνοούν ότι ο ισλαμοφασισμός είναι μια ακραία απάνθρωπη ιδεολογία υποδούλωσης και εγκλημάτων (αλήθεια πότε την καταδίκασαν;)
  στ) Οι λαθρομετανάστες θα επιβάλλουμε να φύγουν απο την χώρα μας επαιδή ακριβώς είμαστε δημοκράτες!! (ο Περικλής έκανε πιό αυστηρό τον νόμο για την πολιτογράφηση)
  ζ) Οι αθρόες πολιτογραφήσεις ξένων σκοτώνουν την δημοκρατία και το έθνος, δεν θα μας πεί ο Γάλλος σωβινιστής (ισχύει για όλους και όχι μονον για την Λεπέν) πως θα υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας και την πατρίδα μας.

 27. Γιάννης Ν. Iωαννίδης avatar
  Γιάννης Ν. Iωαννίδης 09/05/2013 17:25:21

  Ατύχησε μάλλον το ενδιαφέρον άρθρο. Οι πνευματώδεις και σοβαροί σχολιαστές του, φαίνεται ότι κάπως το παρανόησαν. Με αυτό, κατά την γνώμη μου, επιχειρήθηκε η καταδίκη της βίας ως πολιτικής πρακτικής, που καθιέρωσε και εφαρμόζει συστηματικά η Χρυσή Αυγή, εισάγοντας την βία ως μοχλό επίλυσης προβλημάτων, τα οποία, κατά την γνώμη των μελών της, χρήζουν άμεσης και δραστικής αντιμετώπισης. Το αυτό συμβαίνει βεβαίως και με άλλες κατηγορίες (συνδικαλιστές, αναρχικούς) που αποτελούν μείζον πρόβλημα (αν όχι καρκίνωμα) της Ελληνικής μεταπολιτευτικής πραγματικότητας. Αυτοί όμως είτε είναι περιθωριακοί είτε μετέρχονται την βία ως πολιτική πρακτική αποσπασματικά, ως μέσον εκβιασμού, αποκαλουμένου ψευδεπιγράφως "αγώνα", για την απόλαυση συντεχνιακών προνομίων. Τώρα με την Χ.Α., η βία μετατρέπεται σε βασικό μέσο επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, η δε Δημοκρατία διακωμωδείται, αμφισβητείται και καταλύεται όχι σε αφηρημένο ιδεολογικό επίπεδο μόνον, αλλά και πρακτικά, αφού εμπράκτως η Χ.Α αρνείται την συμμετοχή της σε κάθε δημοκρατική διαδικασία και ζητεί την επίτευξη των πολιτικών της στόχων δια της βίας και μόνον.

 28. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 09/05/2013 17:33:57

  Το πολυ καλο αρθρο το ζω στο πετσι μου μαζι με οσους ζουμε μακρυα απο την Ελλαδα μας...

  Καθε μερα φτου απ την αρχη να εξηγησεις οτι δεν εισαι ελεφαντας....( και οπως εχω και τα...κιλακια μου γινεται ακομα πιο δυσκολο !)

 29. kalel avatar
  kalel 09/05/2013 18:30:09

  Εγώ αισθάνομαι ντροπή για τους Κλέφτες-Ελληνες Πολιτικούς, γι' αυτό δεν λέει κάτι ο Δένδιας και οι λοιποί. Στο εξωτερικό δεν υπάρχει ατιμωρησία στους πολιτικούς όπως εδώ - αυτός θέλει να αγαπήσουμε τον μελλοντικό ληστή-φονιά μας, αγνώστων λοιπών στοιχείων και μας ονομάζει όλους ρατσιστές.

 30. Kimon avatar
  Kimon 09/05/2013 19:11:34

  Ψηφίστε τέτοιους «αντιρατσιστικούς» νόμους και θα τρίβετε τα μάτια σας με τα ποσοστά της ΧΑ. Στο εξωτερικό τρίβουν τα μάτια τιυς όχι με την ΧΑ, που το 99% του πληθυσμού της ΕΕ ούτε που την έχει ακούσει ποτέ , αλλά με το κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα.

 31. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 09/05/2013 20:17:13

  Δηλαδή, ο υπουργός δεν αισθάνεται ντροπή που η χώρα έχει Χ παράνομους μετανάστες ή ότι ενώ αυτοαποκαλείται δεξιός δεν κάνει τίποτα για το θέμα, αλλά αισθάνεται ντροπή που ένα ακροδεξιό κόμμα που είναι το μόνο που αναγνωρίζει το πρόβλημα βρίσκεται εντός Βουλής και θέλει με την αναθεώρηση του Συντάγματος να το καταργήσει.

  Ας αισθανθεί πρώτα ντροπή για τον εαυτό του και ας αφήσει τις υπόλοιπες ντροπές για άλλους.

  • euagelos avatar
   euagelos @ Φοιτητης 10/05/2013 09:21:58

   Τι να κάνει κι αυτός? Την ίδια νοοτροπία με τους περισσότερους έχει. "Δος ημίν σήμερον". Να δυσαρεστήσει τους φίλους του τους τσιφλικάδες (και εργολάβους κλπ) της (κάθε) Μανωλάδας ? Που να μπλέκεις? Κι αφού οι γηγενείς δε διαμαρτύρονται για το χάλι τους. Βρέξει-χιονίσει εμάς περιμένουν να τους "σώσουμε". Όλο το χάλι της Ελλάδας στο "Δος ημίν σήμερον" οφείλεται.
   Γιατί βάλαν τη χώρα στο ΔΝΤ? Τελειώσαν τα παλιά δανεικά του παλιού καλού "δος ημίν σήμερον" ε? Ε, τότε... "Δος ημίν σήμερον" ξανά και βλέπουμε. Με μνημόνιο? Με μνημόνιο. Γιατί υπογράφουν μνημόνια και ότι εγκληματικό τους λένε οι τοκογλύφοι? "Δος ημίν σήμερον" και βλέπουμε. Τάχα εμείς πληρώνουμε τους τζερεμέδες? Που να μπλέκεις τώρα με εθνικές κυριαρχίες και αγώνες και αυτόνομες πολιτικές?* Θέλει κότσια, αυταπάρνηση από τον ηγέτη αλλά και το λαό. Όραμα για το αύριο! Ανθρωπιά! Που θα τα βρεις αυτά? Στα κομματικά γραφεία της 3ης ελληνικής δημοκρατίας? Στις θωρακισμένες υπουργικές μερσεντές και στους μπράβους που θαρρείς ότι έχεις να κάνεις με τη μαφία? Στο βλοσυρό ύφος του κ.Στουρνάρα, Βενιζέλου κλπ που προσπαθούν μάταια να πλασάρουν τη βλοσυρότητα ως... υπευθυνότητα? Στα καφέ των χιλιάδων τόνων φραπέ και των ipad όπου γίνονται οι "ιδεολογικές αναζητήσεις των προβληματισμένων πολιτών"? Στις γαλέρες του ιδιωτικού τομέα των απλήρωτων 10ωρων και της... "ανάπτυξης"? Στις στρατιές των εξαθλιωμένων ανέργων ή στις στρατιές των χεσμένων απ' το φόβο και την αλλοτρίωση ΔΥ? Στους συνδικαλιστές που λιγουρεύονται βουλετικά κοστούμια? Αν είναι δυνατόν...

   *Τους είχε προτείνει το '11 ο Σόιμπλε να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να ανακτήσει εθνική νομισματική πολιτική. "Άσε καλύτερα" σκέφτηκαν τα τσακάλια. Κι αν τα θαλασσώσουμε (που είναι και το πιθανότερο) και χάσουμε την εξουσία μια για πάντα? Άσε... "δος ημίν σήμερον" και βλέπουμε.

 32. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 09/05/2013 21:49:37

  Μίλησα για νεοφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα, σήμερα το εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή.Με τον όρο μετεμφυλιακό σύνδρομο περιγράφω κάθε παθογένεια του Δημοκρατικού μας πολιτικού συστήματος σήμερα.Για όσους δεν γνωρίζουν η καχεκτική Δημοκρατία οφείλεται κύρια στο γεγονός πως το κράτος μετεμφυλιακά ήταν και παρακράτος, το Σύνταγμα και Παρα-Σύνταγμα ,ο λαικισμός αποτελούσε συνισταμένη της αντιπολιτευτικής πρακτικής της Αριστεράς.Τέλος το πελατειακό σύστημα εξουσίας αποτελούσε την κύρια οδό νομιμοποίησης της εξωθεσμικής λειτουργίας των Πολιτικών Κομμάτων.Δέν είναι τυχαίο που διαχρονικά στην Ελλάδα η πολιτική εξουσία και η κατοχή της ταυτίζεται με την άλωση του κρατικού μηχανισμού

  Οταν υπάρχει επιφανειακή γνώση το λογικό φαντάζει περισπούδαστο.Η Ιστορία αποτελεί πυξίδα και η σωστή ανάγνωση της την ασφαλή δίοδο προς το μέλλον για κάθε λαό και κάθε Πολίτη.Μια ματιά αρκεί για να γίνουν αντιληπτά όσα λέγω .

 33. Jiannis avatar
  Jiannis 10/05/2013 03:58:32

  Eκανα λάθος! Συγγνώμη. Τελικά η μετανάστες στα ευρωπαϊκά Κράτη είναι ανάμεσα 3 και 6 τα εκατό, στην Ελλάδα πολλές φορες απάνω από αυτούς τους Αριθμούς. Και που να μετρήσουμε τους Λαθραίους...

 34. helios avatar
  helios 10/05/2013 05:49:25

  "Επιδρομή" λαθρομεταναστών στο Καστελόριζο! Τεράστιο πρόβλημα στο νησί!

  50 σχεδόν λαθρομετανάστες έχουν αποβιβαστεί από την Τουρκία , στο ακριτικό Καστελόριζο, τις τελευταίες τρεις ημέρες!.... Συγκεκριμένα προχτές έφτασαν στο νησί 14 Σύριοι και σήμερα άλλοι ....32 Αφγανοί. Το μικρό ακριτικό νησί, δεν έχει τις υποδομές για να "υποδεχτεί" τόσους λαθρομετανάστες με τους περισσότερους από αυτούς να είναι χύμα στο δρόμο , ενώ άλλοι να κοιμούνται στα ...γραφεία των αστυνομικών που έχει βγει από το αστυνομικό τμήμα!

  Ο Δήμαρχος κ.Αχλαδιώτης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και μέσω του parapolitika.gr στέλνει μήνυμα "η κατάσταση είναι απελπιστική. Τι θα φάνε και που θα κοιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχει το νησί τις υποδομές..."
  Παράλληλα υπάρχουν φόβοι πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νέα "επιδρομή" από Τουρκία με τον Δήμαρχο να ζητά να μπει τέλος τώρα στην απελπιστική αυτή κατάσταση....

  • Eva avatar
   Eva @ helios 12/05/2013 11:06:26

   Τα πιο σοβαρά θέματα δυστυχώς περνάνε στα ψιλά.
   Σε λίγα χρόνια να δείς τι έχει να γίνει.
   Αθήνα ακούει κανείς?

 35. kaneis avatar
  kaneis 10/05/2013 09:52:21

  Η Χρυσή Αυγή λέει ακριβώς τα ίδια με το κόμμα της Λεπέν, η δε συμπεριφορά τους μάλλον θα έλεγα ότι είναι και καλύτερη από αυτή του Πατριωτικού Μετώπου. Γιατί η ΧΑ είναι νεοναζιστικό κόμμα και το Πατριωτικό Μέτωπο δημοκρατικό;
  Και από πότε οι Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό -στο οποίο ο συντάκτης λέει ότι δεν έχει πάει τελευταία, αλλά γνωρίζει (πώς;) τι λένε οι ξένοι- θα πρέπει να "απολογούνται" γιατί έχουν τη ΧΑ στο Κοινοβούλιο -ο Θεός να το κάνει- και γιατί δεν θέλουν άλλους λαθρομετανάστες;
  Οι Γάλλοι απολογούνται γιατί διώχνουν τους Ρουμανόγυφτους -που είναι και Ευρωπαίοι πολίτες- ή οι Βρετανοί που πακετάρουν όποιον λαθρομετανάστη εντοπίσουν και τον στέλνουν αμέσως πίσω στη χώρα αρχικής εισόδου ή οι Ιταλοί που μας στέλνουν πίσω μέχρι και δικούς τους λαθρομετανάστες;
  Έχει ξεκινήσει τελευταία καινούργια προπαγάνδα κατά των Ελλήνων και υπέρ των λαθρομεταναστών με τη χρήση "ειδήσεων" περί του τι λένε οι ξένοι για την Ελλάδα σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στους λαθρομετανάστες. Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα καμφθούν οι Έλληνες γιατί θα τους πιάσει ντροπή! Όλα τα νεοταξικά και πολυπολιτισμικά -με το αζημίωτο- παπαγαλάκια έχουν βγεί πάλι από τις τρύπες τους και χτυπάνε τους Έλληνες. Ελπίζω -χωρίς να είμαι αισιόδοξος- κάποια στιγμή να ξυπνήσει αυτός ο λαός και να τους στείλει όλους -πολιτικούς, "δημοσιογράφους", "ακαδημαϊκούς" και άλλους παρατρεχάμενους- στο διάολο. Ειδάλως σε ελάχιστα χρόνια θα πάψει ο ίδιος -ως έθνος-κράτος- να υπάρχει, κάτι που επιδιώκουν όλοι αυτοί οι "δημοκράτες-ανθρωπιστές".

 36. Jiannis avatar
  Jiannis 10/05/2013 11:27:49

  Ζω Γερμανία και η μονη απολογία που μου ζητάνε είναι το "πως είναι δυνατόν να μην πήγε κανένας φυλακή" μετά από τέτοια Ρεμουλα. Αυτό τους φαίνεται απίστευτο

 37. Antonis avatar
  Antonis 10/05/2013 12:56:15

  Εργάζομαι στην Γαλλία και έχω ψηφίσει FN σε τοπικές και ευρωεκλογές ως Ευρωπαίος πολίτης. Δεν μου έχει πει κανεις τίποτα για την ΧΑ. Μην μπλέκετε τις δημοσιογραφικές ελίτ, οι οποιες και στην Γαλλία πρόσκεινται στην αριστερά (το 80% των δημοσιογράφων σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι αριστεροί, ενώ σε εικονική ψηφοφορία στην μεγαλύτερη σχολη δημοσιογραφία του Παρισιού προεκλογικά βγήκε δεύτερος γύρος Ολλανδός - Μελανσόν!) με το τι πιστεύει ο απλός κόσμος. Στην Γαλλία το 2017 θα έχει Σαρκοζί - Λε Πεν στο δεύτερο γύρο, και γενικότερα οποιος ανακύπτει το μεταναστευτικό έχει εκλογικά κέρδη. Η Γάλλε είναι εργαστήρι πολυπολιτισμικότητας (το δεύτερο μετά την Αγγλία), με 300 000 ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες το χρόνο στο πλαίσιο της οικογενειακής επανασύνδεσης, ενώ το εθνοκτόνο δίκαιο του εδάφους που θέσπισε και σε εμάς το ΠΑΣΟΚ αλλοιώνει αργά αλλα σταθερά την εθνολογική σύνθεση του έθνους τους. Επίσης η Γαλλία έχει το ρεκόρ γεννητικότητας στην Ευρώπη αλλα κανεις δεν τολμάει να πει που οφείλεται, όλος ο κόσμος ξέρει όμως ότι αυτό σηματοδοτεί την πληθυσμιακή τους αντικατάσταση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Antonis 10/05/2013 13:37:52

   Έβγαλαν το Front National "non-républicain". Γιατί όμως; Το έθεσα ευθέως σε φίλο μου Γάλλο που είναι μάλλον κεντροριστερός, αλλά βλέπει σωστά τα πράγματα (ενώ η γυναίκα του είναι στέλεχος των Πρασίνων) και δεν μπόρεσε να μου απαντήσει. Τί είπε η Λεπέν που απάδει προς τις αξίες της δημοκρατίας;
   Εννοείται πως αν ψήφιζαν μόνο γηγενείς και γενικά ευρωπαϊκής καταγωγής Γάλλοι, το FN θα έπαιρνε οπωσδήποτε 30% και μπορεί να ερχόταν πρώτο κόμμα. Αυτό που έχει γίνει στη Γαλλία και προχωρά και εδώ είναι η "μεγάλη αντικατάσταση", le grand remplacement. Και είναι προοίμιο διεθνοτικού υπόγειου ακήρυκτου πολέμου μέσα στο έδαφος των ευρωπαϊκών χωρών...

   • Antonis avatar
    Antonis @ ΒΙΣ 10/05/2013 15:19:59

    Αυτό το ποίημα περί "anti républicanisme" (δημοκρατικού τόξου στα καθημάς) θα γνωρίζεις καλά ότι πηγάζει από την εποχή του Μιτεράν, ο οποιος μέσω των επιδοτούμενων ΜΚΟ στις οποιες διόριζε σοσιαλιστές(SOS Ρατσισμέ)ανάγαγε το FN σε φασιστικό mpammoula ώστε να διχάσει την δεξιά παράταξη στις εκλογές (ο Θεός να την κάνει δεξιά και αυτή, αλλα τέλος πάντων). Η συμπλεγματική δεξιά του Σιράκ έπεσε με τα μούτρα στην παγίδα του Μιτεράν και θεωρούσε και αυτή αντί δημοκρατικό το FN, την ώρα που οι σοσιαλιστές κέρδιζαν εκλογές συμμαχώντας με τους κομμουνιστές και τους τροτσκιστές χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Αυτό το κόλπο πιάνει ακόμα, έχει πολύ βαθιά κατάλοιπα. Είναι σαφές για οποιο κάτσει να μελετήσει λίγο τις προγραμματικές θέσεις του FN ότι δεν υπάρχει τίποτα το φασιστικό σε αυτό το κόμμα, που είναι ένα κόμμα της συντηρητικής/ριζοσπαστικής δεξιάς. Επειδή όμως όλο το κέντρο βάρους στην Γαλλία μετατοπίστηκε αριστερά, με την παραδοσιακή δεξιά να κινείται και αυτή στο κέντρο, το FN είναι το μονο γνήσιο δεξιό κόμμα. Επειδή όμως οι ψηφοφόροι της δεξιάς, είτε είναι UMP είτε FN δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για αυτές τις ελιτίστικες θεωρίες και έχουν πάνω κάτω κοινές θέσεις (με εξαίρεση τα θέματα της ΕΕ), θεωρώ ότι αργά η γρήγορα και οι κομματικοί μηχανισμοί θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν την εκλογική τους πελατεία και να κάνουν συμμαχίες. Όσο για την πληθυσμιακή αντικατάσταση, ειλικρινά αυτό παρατηρώ και με λούζει κρύος ιδρώτας για την Ελλάδα. Αν η Γαλλία, μια χωρα με πολλαπλάσιο πληθυσμό και έκταση συγκριτικά με την Ελλάδα, έχει αλλάξει τόσο πολύ μορφή μέσα σε 40 χρονια, καταλαβαίνει κανεις τι περιθώρια έχουμε εμείς. Αυτή την πλευρά της λαθρο εισβολής πάντως κανεις δεν την εξετάζει. Ακόμα και η ΧΑ εστιάζει στην εγκληματικότητα, που είναι φυσικά πολύ ακριβές, αλλα ουδείς εστιάζει στην "μεγάλη εικόνα" που λένε και στο χωριο μου. Η Γαλλία σημειωτέον ότι από ομοιογενές έθνος-κράτος έχει μετατραπεί σε πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό αχταρμά όπου απλώς συμβιώνουν οι διαφορες κοινότητες, μέσα στο μισος και στο ρατσισμό. Ο χαρούμενος πολυπολιτισμός μέσω της απαλοιφής των εθνικών ταυτοτήτων είναι η νέα κομμουνιστική, ολοκληρωτική ουτοπία του 21ου αιώνα και οι λαθραίοι είναι στα ματια των αριστερών οι neoi κολασμένοι εργάτες που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια "νέα κοινωνία" και έναν "νέο τύπου ανθρώπου".

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Antonis 10/05/2013 20:39:05

     Το ιδεολόγημα της "πολυπολυτισμικότητας" είναι το νέο τοτέμ της Αριστεράς και η νέα "λυδία λίθος" πάνω στην οποία κρίνεσαι αν είσαι υποστηρικτής του "νέου καθεστώτος" ή στέλνεσαι στα γκουλάγκ ως "κουλάκος". Συνοδεύεται από άλλα ιδεολογήματα, όπως ο "αντιρατσισμός", η ισλαμολαγνεία (είναι το νέο πρόσωπο του προαιώνιου αριστερού "αντιχριστιανισμού": αφού ο σοβιετικού τύπου αθεϊσμός κατέρρευσε μπροστά στην επέλαση των ανατολικών θρησκειών και παρα-θρησκειών - κάθε αριστερή κυρία ΒΠ σέβεται το φενγκ σούι και τη θετική ενέργεια -, βρίσκουμε στο Ισλάμ το πρόσφορο όπλο για να χτυπήσουμε τον χριστιανισμό). Το ιδεολόγημα που αφορά στους μουσουλμάνους είναι ότι η διαφορά 600 ετών που χωρίζει τη γένεση του Ισλάμ από τον χριστιανισμό είναι αιτία για την οπισθοδρομικότητα του Ισλάμ: Σε μερικές εκατονταετίες θα γνωρίσουν και αυτοί τον...Διαφωτισμό και θα μαλακώσουν....
     Περιττό να πω ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας θα είναι προ πολλού (και αυτοί και τα εγγόνια τους) στα θυμαράκια (ή στα κρεματόρια, αναλόγως....), οπότε δεν θα έχει κανείς τη χαρά ή τη λύπη να δει να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται η ψευδο-επιστημονική ντετερμινιστική θεωρία τους....

 38. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 11/05/2013 21:48:16

  «Είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα που αγωνίζεται για την εθνική εμάς κυριαρχία. Δεν θέλουμε να αποφασίζουν για μας η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες. Είμαστε υπέρ του ελεύθερου προσδιορισμού του κάθε λαού, του γαλλικού εν προκειμένω, και θεωρούμε ότι η μετανάστευση είναι μια μάστιγα που χρησιμοποιείται από την οικονομική εξουσία για να επιτύχει μείωση των μισθών και ότι όταν είναι μαζική έχει ως συνέπεια την αλλοίωση της ταυτότητας των λαών. Επίσης, είμαστε υπέρ της λήψης σοβαρών μέτρων για την ασφάλεια και, κυρίως, υπέρ μιας Ευρώπης που θα αποτελείται από ελεύθερα έθνη».
  ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.