#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2013 22:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπου κάτσει η μπίλια...ο ΣΥΡΙΖΑH κυβέρνηση θα πρέπει να τρέμει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, άλλο εμφανίζεται ξαφνικά. Προφανώς πρόκειται για αστείο αφού κάθε κεφάλι στην Κουμουνδούρου έχει και διαφορετικό μυαλό και φυσικά και διαφορετική άποψη.

Και καλά, όταν το θέμα είναι ας πούμε η Βίλα Αμαλία, δεν πειράζει να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Όταν, όμως, μιλάς για εθνικά θέματα, για το Αιγαίο, για τα πετρέλαια ή για το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται εντός ή εκτός ευρώ, τότε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κόβει από μόνη της τα κεφάλια.

Δεν παίζουν με σοβαρά πράγματα, ούτε νοούνται συνιστώσες σε απόψεις που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Κάποτε πρέπει να το αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς ή κακώς είναι αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει να προσέχουν τι λένε.

Τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το κυπριακό. Για το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, για την ελληνική βοήθεια, για το αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ κ.λπ. Κατ' αρχάς είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους, αλλά εν πάση περιπτώσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί το εξής οξύμωρο.

Ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει 2 δισ. ευρώ από τον ELA και μετά είπαν να δοθούν από την Πειραιώς. Πέραν του ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα, ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε λεφτά από το ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τον οποίο η Κουμουνδούρου δεν αποδέχεται. Διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, για να βοηθήσει ο μηχανισμός προϋποθέτει υπογραφή μνημονίου, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει.

Πώς λοιπόν ζητούν λεφτά από την Ευρώπη την οποία οι ίδιοι δεν αποδέχονται;

Από την άλλη μπάχαλο και με το αν πρέπει να μείνουμε στο ευρώ ή όχι. Ο Γιάννης Μηλιός είπε στο Mega ότι η λύση πρέπει να είναι εντός του ευρώ αλλά εκτός Ευρώπης. Από την άλλη, 19 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του υπενθύμισαν ότι η πολιτική του κόμματος δεν ταυτίζεται με το κοινό νόμισμα. Άλλωστε το έχουν πει και παλιότερα:Δεν είναι φετίχ το ευρώ.

Ο δε Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του την Κυριακή στην Αυγή είπε: «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη χρειάζεται επανεξέταση». Όμως, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μίλησε στον ραδιοσταθμό Real FM. Και σε ερώτηση σχετικά με αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε: «Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, το στέλεχος του κόμματος, ο Γιάννης Τόλιος, «ζητά επιστροφή όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα πρώην εθνικά τους νομίσματα». Ο υποψήφιος στο Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατσούλας αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, θα όφειλαν, πέρα από τη γνωστή καταγγελία της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, των ανθελληνικών κέντρων και του μερκελισμού, να βγουν θαρρετά και να προτρέψουν για το όχι της Κύπρου και τη συνακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη».

Πριν από ένα μήνα ο Γ. Δραγασάκης είχε πει: «Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα. Τι εννοούμε να φύγουμε από το ευρώ; Να μείνουμε στην Ε.Ε.; Να έχουμε κοινό δασμολόγιο, αλλά εμείς να έχουμε δραχμή; Τα τελευταία 150 χρόνια παλινδρομούμε ανάμεσα στη δραχμή και ένα σταθερό νόμισμα. Μήπως λοιπόν αυτή η παλινδρόμηση μας δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, αλλά, ποίοι κυβερνούν; Και στο κάτω-κάτω ας πιεστεί η Γερμανία να φύγει αν νιώθει ότι ασφυκτιά σε μια τέτοια κατάσταση».

Ο κ. Γ. Σαπουνάς (μέλος και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), σε αρθρογραφία του στο iskra.gr σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι : «οι επιλογές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα - πέρα από το μείζον πρόβλημα της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, καθώς αυτές οι πρωτοβουλίες δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν από συλλογικά όργανα - κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και δεν βοηθούν στην υπόθεση της ανατροπής».«Η θέση πως "το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα", η οποία εκφωνήθηκε μεν δημόσια αλλά δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ,φαντάζει πως πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο όταν κανείς ακούει αυτές τις ώρες τις δηλώσεις των κύπριων πολιτικών πως η Κύπρος καταστράφηκε αλλά ... τουλάχιστον έμεινε μέσα στην ΟΝΕ».

Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή κι όποιος βγάλει άκρη να πάει να το πει και στην Κουμουνδούρου.

Το θέμα με το ευρώ προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

Η ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει τα εξής:

«Π. Λαφαζάνης μέχρι χθες: "Ασφαλώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη, αλλά και την Ε.Ε. χρειάζεται επανεξέταση"...

Π. Λαφαζάνης σήμερα: "Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"...

Π. Σκουρλέτης μέχρι χθες: "Κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την έξοδο μας από το Ευρώ"...

Π. Σκουρλέτης σήμερα: "Πάση θυσία για τίποτα και σε τίποτα. Προφανώς, όχι και για το Ευρώ"...»

Και η ανακοίνωση καταλήγει με το σχόλιο «τί δεν καταλαβαίνεις; Πιο σταθερές απόψεις έχεις δει ποτέ σου;»

Και η κόντρα συνεχίστηκε με δύο ακόμη αιχμηρές ανακοινώσεις...

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το iq των στελεχών του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δεν τους επιτρέπει να κάνουν δευτερογενείς σκέψεις και να κατανοήσουν σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις.»

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, ανάφερε:

«Το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο: "σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ"».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση, με νέα ανακοίνωσή του, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. «Η απόφαση για την Κύπρο κατέδειξε όχι μόνο το στρατηγικό αδιέξοδο των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρώπη, αλλά και την επικίνδυνη εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των πιο ακραίων μνημονιακών πολιτικών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί τώρα να διασωθεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας, ανανεώνοντας τους εκβιασμούς και τα διλήμματα προς τον ελληνικό λαό.

Επισημαίνει δε ότι η κυβέρνηση, αντί να απολογείται για τη στάση υποτέλειας απέναντι στην τρόικα και τους εκβιασμούς της, για τις επιπτώσεις που έχει η μνημονιακή πολιτική στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, για τις προεκλογικές υποσχέσεις που έγιναν κουρελόχαρτα, τολμά να κουνά το δάχτυλο σε όλους όσοι προτείνουν την αλλαγή πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως το μόνο δρόμο αναστροφής της πορείας καταστροφής.

«Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που είναι κοινωνικά και πολιτικά απαξιωμένη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει τα εξής:

«Αντί να ζητήσουν συγνώμη, επιμένουν να κάνουν υποδείξεις στον Κυπριακό λαό. Το θράσος τους δεν έχει όρια».

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νιόβη avatar
  Νιόβη 28/03/2013 22:56:17

  Το επίπεδο του πολιτικού λόγου σε ελεύθερη πτώση. Και τα δυο γραφεία τύπου απαράδεκτα. Αυτές οι ανακοινώσεις δεν ανήκουν σε μεγάλα κόμματα, ανήκουν σε καφενέδες.

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 28/03/2013 23:02:33

  Η πανσπερμία απόψεων, οι διαφορετικές αναγνώσεις τους, τα "πλειοψηφικά ομιλώ" και οι εξ αριστερών κριτικές μια χαρά βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ Καθένας ακούει ότι θέλει να ακούσει, οι "αριστερές " διαφοροποιήσσεις "επιβεβαιώνουν" οτι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πάει προς το "κέντρο", το ίδιο και οι κουμπαριές με τους ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε συμφέρον να διατηρείται η αιθαλομίχλη γύρω από τις "σύνθετες,ολοκληρωμένες, πολιτικές προτάσεις" του γιατί αυτές είναι απλώς μεγαλοπρεπείς... μπούρδες ! Αποδείχθηκε ΚΑΙ προσφάτως δυστυχώς με δαπάνες της Κύπρου.

 3. raspilot avatar
  raspilot 28/03/2013 23:45:03

  Χαρά στο κουραγιο σας που κατσατε και βρηκατε ολες τις αποψεις των συνιστωσων...εχετε τον απεριοριστο θαυμασμο μου!!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ raspilot 29/03/2013 10:17:08

   Επικη ατακα. respect..

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 29/03/2013 00:10:50

  Τη Δευτέρα εθνικό μας νόμισμα το ευρώ, την Τρίτη η δραχμή, την Τετάρτη η ευρωδραχμή, την Πέμπτη συντασσόμαστε με τον Καμμένο για δολάριο, την Παρασκευή θα υιοθετήσουμε το bolivar fuerte το νόμισμα της Βενεζουέλας, το Σάββατο θα καταργήσουμε κάθε επίσημο νόμισμα και η Ελλάδα θα οργανωθεί σε δομές ανταλλακτικής οικονομίας, τέλος την Κυριακή συμφωνούμε ότι διαφωνούμε για το νόμισμα αλλά θα τα ξανασυζητήσουμε από βδομάδα...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Συριζαλβανία του Χότζα 29/03/2013 00:25:54

   Χότζα με πρόλαβες, ήθελα ακριβώς αυτά να γράψω και ειδικά για την "καμμένη συνιστώσα" που θα μας βάλει στο δολάριο...
   Άραγε, ο κάθε διαφωνών από το ΣΥΝοθύλευμα των συνιστωσών,
   έχει γνώση των υπόλοιπων απόψεων..
   ή απλά ο καθένας μιλάει μόνος του ;

 5. Nik avatar
  Nik 29/03/2013 01:07:50

  Ναι, αλλά οι συνοδοιπόροι στο Brookings τι άποψη έχουν;

 6. eksothen avatar
  eksothen 29/03/2013 11:39:55

  At the very least, these people, at the 'renewed' Left, are dangerous. It is obvious to any objective selfrespecting thinking person, that all, they are after are the cogs and whistles of the of the country's machinery. All they want is to 's l i d e' in to power hence the reason they present to the Hellenic society to our people so many different opposing ideas and so many different masks. They are nothing more than tricksters and political chameleons. In the old days there was a word to discribe them, snake oil salesman - one drop and you cure ALL ills!!!

 7. ΧΑΛΚΙΔΑ avatar
  ΧΑΛΚΙΔΑ 29/03/2013 12:05:58

  Πρέπει πάση θυσία ο Αλέξης να γίνει πρωθυπουργός και θα λέμε ότι θέλουμε και ότι μας κατέβει έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα είμαστε μετά από λίγο καιρό όλα ξεχνιούνται είμαστε σαν τα ψάρια μετά τα από τρία δευτερόλεπτα ξέχνα τα πάντα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.