#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι1. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί (;) τον Δεκέμβριο, προφανώς μετά τον κόλαφο της Blackrock.  Η περίπτωση να κάνει ο εμίρης πίσω προφασιζόμενος τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι παραπάνω από πιθανή.  Ως τότε, ο κ. Πρωθυπουργός μπορεί να πανηγυρίζει για το ασφαλές τραπεζικό σύστημα που αντί να καταρρέει δημιουργεί κολοσσούς ευρωπαϊκού επιπέδου (τρομάρα μας) και το χρηματιστήριο θα ανεβαίνει τόσο, όσο να γίνει εφικτή η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχουν τάξει στους τοκογλύφους.

2. Τα 1300 καταστήματα ενδέχεται να γίνουν 700, κάτι το οποίο θεωρείται εντελώς φυσιολογικό ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος, αλλιώς καμία συγχώνευση δεν έχει νόημα.  Άρα είναι μαϊμουδιά να καμαρώνουμε για το μέγεθος ενός δικτύου το οποίο θα συρρικνώσουμε σε λίγους μήνες.

3. Οι βαλκανικές θυγατρικές θα πουληθούν αναγκαστικά εντός του 2012 προκειμένου να διατηρηθούν σε βιώσιμο επίπεδο τα ίδια κεφάλαια.  Αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των δανειστών και θα αρχίσει να υλοποιείται παράλληλα με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και καθώς η νέα τράπεζα θα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και την ΕΚΤ.

4. Το ενεργητικό των 146 δις είναι πλασματικό, καθώς περιλαμβάνει υπεραξίες επιπέδου 2008.  Το πραγματικό ενεργητικό ενδέχεται να ανακοινωθεί μετά τον λογιστικό έλεγχο και θα περιέχει δυσάρεστες εκπλήξεις.  Μια ανάλογη απόφαση της FED (να αποτιμήσει σε πραγματικές αγοραίες αξίες τα υποθηκευμένα ακίνητα των αμερικανικών τραπεζών) οδήγησε το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ στην κατάρρευση.

5. Μπορεί τα pro forma κέρδη να υπολογίζονται σε 2,6 δις (κατά την προσφιλή μέθοδο των τραπεζών να μαγειρεύουν τα greek statistic τους), αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι οι ζημιές του 2011 θα υπερβούν τα 2 δις (συνολικά για τις 2 τράπεζες) αν υπολογιστεί το υπάρχον haircut, ενώ αν η κυβέρνηση υποχρεωθεί σε νέο haircut (πιθανότατη εκδοχή που ήδη έχει προεξοφληθεί από τους οίκους αξιολόγησης), οι ζημιές θα εκτιναχθούν σε δυσθεώρητα ύψη.

6.  Η αγωνία να ξεπεραστεί το όριο του 10% για τον core tier 1 είναι εμφανής και θεμιτή, ωστόσο δεν είναι λογικό να υπολογίζουμε  μόνο  την εισροή κεφαλαίων, αλλά κυρίως την εγγραφή προβλέψεων από τα κόκκινα δάνεια και την εγγραφή απωλειών από το PSI.  Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι μπορεί τα τζιμάνια των τραπεζών να υπολογίζουν στα λεφτά του εμίρη για τη βιωσιμότητά τους, αλλά καλό θα ήταν να κρατήσουν και μία πισινή για τα υπόλοιπα κατακρημνιζόμενα μεγέθη τους, τα οποία μπορεί να τους οδηγήσουν στην Άβυσσο μέσα σε μία νύχτα.  Με τον εμίρη ή χωρίς.

Τέλος, τονίζεται με έμφαση από όλες τις πλευρές, ότι η Alpha Eurobank ίσως αποκτήσει γρήγορα πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά.  Αυτό που αποφεύγουν να δηλώσουν οι λαλίστατοι golden boys είναι ότι ήδη ένας οίκος έχει δηλώσει ότι το roll over θα θεωρηθεί χρεοκοπία (default), καθώς μειώνει το συνολικό χρέος.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν όλα γίνουν στην εντέλεια, συγχώνευση, αύξηση κεφαλαίου, συμμετοχή του εμίρη, αποφυγή συνεπειών από τον λογιστικό έλεγχο, το αποτέλεσμα θα είναι ότι η τράπεζα να είναι αποκλεισμένη από κάθε πηγή άντλησης ρευστότητας λόγω της επικείμενης αξιολόγησης, ως συνέπεια του roll over.

Ως Κακοφωνίξ, υποκλίνομαι με δέος μπροστά στις προπαγανδιστικές δυνατότητες της κυβέρνησης και παραδέχομαι την ήττα μου.  Γιατί εμένα θα με διαβάσουν οι αναγνώστες του antinews ενώ τα τερτίπια του Μαξίμου θα τα αποδεχθούν ως δεδομένα εκατομμύρια άλλοι.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Κακοφωνίξ

(Factorx: Μην είσαι τόσο απαισιόδοξος....)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 30/08/2011 12:09:17

  Κακοφώνιξ:

  Thats the way to present it. Πολύ σωστή η περιγραφή σας.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/08/2011 12:18:15

  Δηλαδη ο εμιρης θα κανει πισω και δεν υπαρχει κινδυνος "αφελληνισμου" του τραπεζικου συστηματος;
  Ωραια.Σωθηκαμε απο τους κινδυνους που γραφονται στο αλλο αρθρο.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ ψυχραιμια 30/08/2011 12:48:39

   Μια απόφαση σε τέτοια ζητήματα είναι πάντα αποτέλεσμα στάθμισης: Από τη μια ο "αφελληνισμός" του τραπεζικού συστήματος από την άλλη ο εμίρης και τα λεφτά του. Οφείλει κανείς να τα λάβει όλα υπόψη. Άλλωστε αυτό που προκύπτει από την άλλη ανάρτηση δεν είναι τόσο ο "αφελληνισμός" όσο η απαξίωση της ΕΤΕ, η οποία θα οδηγήσει σε "αφελληνισμό" και εκεί είναι το στοίχημα: Μια ισχυρή ΕΤΕ που θα "ελέγχει" την αγορά και τις κινήσεις των εμίρηδων, ώστε να ακολουθούν "ελληνοκεντρική" χρηματοπιστωτική πολιτική.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ψυχραιμια 30/08/2011 12:56:23

   Γιατί να κάνει πίσω αφού με τις κοινές μετοχές ο μεγαλύτερος μέτοχος σε λίγο θα είναι το κράτος και σε μερικούς μήνες θα γράψει υπεραξία και κέρδη;
   Χώρια που βάζοντας πόδι στο τραπεζικό σύστημα έχει ...δουλειές και χρήμα (ΕΣΠΑ, έργα, πληροφόρηση κλπ)
   Με 500,000,000 μπαίνει σε δύο Τράπεζες με συνέταιρο το κράτος ....στημένα παιχνίδια πριν μιλήσει ο Μαύρος Βράχος.

 3. stanley@gr avatar
  stanley@gr 30/08/2011 12:31:00

  κανετε λάθος κε. Κακοφωνιξ.
  Εσας θα σας διαβασουν πολλοι!! και ετσι θα υποψιαστουν πολλοι περισσοτεροι!!

  ...γιατι η κυβερνηση χρειαζεται επειγοντως δυο-τρεις πλασματικους θριαμβους για να παει σε προωρες εκλογες με τις λιγοτερες απωλειες. Θα πρεπει να γνωριζει ομως οτι τα καθρεφτακια σωθηκαν και οι ιθαγενεις εμαθαν αλφαβητο και πλεον ειναι ικανοι και να διαβαζουν... και να σκεφτονται!!!

 4. ataktos avatar
  ataktos 30/08/2011 12:33:11

  το Χ.Α.Α..... απάντησε δεόντως στην χθεσινή.... φούσκα

 5. antonis1 avatar
  antonis1 30/08/2011 12:42:52

  Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο μίζεροι επειδή ο γιωργάκης θα εκμεταλευτεί πολιτικά ένα οικονομικό γεγονός. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός,μια και ο αντώνης όταν του έδωνε την εξουσία έψαχνε να βρεί τρόπο να αποφύγει τις ευθύνες, οπότε ας χαρεί μία δυό μέρες.Μετά τα κεφάλια πάλι μέσα.
  Οσον αφορά την εξέλιξη αυτή,είναι σίγουρα καλύτερη απο το να ήταν μόνες τους οι τράπεζες.Και αν κινδυνεύουν μιά φορά να φαλιρήσουν τώρα, χωρίς την συνένωση τους τι έπρεπε να να συμβαίνει?
  Θα είχε όμως ενδιαφέρον αν ήταν ο αντώνης πρωθυπουργός και γινόταν η συμφωνία, όλοι οι σχολιαστές του αντινιούς θα έλεγαν τότε τα ίδια ή αυτό θα ήταν η επιβεβαίωση του ηγέτη ,της πολιτικής του, της διορατικότητας του κλπ κλπ.
  Αυτά είναι κινήσεις που θα γίνονται ανεξαρτήτως των προθέσεων του εκάστοτε πρωθυπουργού, τον ξεπερνούν ούτως ή άλλως τα γεγονότα και οι δυνάμεις που είναι πίσω αυτά.
  Ούτε υμνολογίες ούτε κλάμα λοιπόν επειδή δυό τράπεζες ενώθηκαν.Οσο για τον πόνο περί ελληνικότητας δεν ήξερα ότι τα ελληνικά ευρώπουλα έχουν σημαία ελληνική.
  Ούτε θα πρέπει να πανηγυρίσουμε γαι τα ελληνικά κεφάλαια και κεφάλια υπό λουξεμβουργιανή και λιβεριανή σημαία.
  Το χρήμα δεν έχει πατρίδα αδέρφια.
  Ας έρχεται και ας κυκλοφορεί στην χώρα μας κατ αρχάς , και το απο πιά χώρα έρχεται είναι δευτερεύον.Αφού οι περισσότεροι ελληναράδες τα έστειλαν έξω τα ευρά και μετά φωνάζαν όξω απο το ευρώ ,και πως αγαπάμε την δραχμούλα μαααας, μόνο απο τους "έξωποδώ" και τους "καταραμένους" θα έρχονται ευρά.
  Μια και οι δικοί μας λεφτάδες θέλουν ,(επειδή καλοέμαθαν εκ του ασφαλούς ) να κερδίζουν με υποτιμήσεις και λοιπές ευγενείς υπηρεσίες εισαγωγής συναλλάγματος, θα έρθουν οι ξένοι να αγοράσουν όσα τους βολεύει για να βγάλουν λεφτά ενοείται, όχι για πλάκα ή για να σώσουν την ψυχή τους .
  Για τους πολίτες της χώρας, αυτά είναι ψιλά γράμματα.Λεφτά υπάρχουν όσα έχουν στο πορτοφόλι τους τις πρωτες μέρες του μήνα.
  Αν χρεωκοπήσει ο Λάτσης δεν θα κλάψουν καθόλου.Το κακό είναι ότι ούτε ο Λάτσης θα κλάψει αν χρεωκοπήσει.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει κιόλας ο ίδιος ,άσχετα με την τύχη της επιχείρησης.

 6. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 30/08/2011 12:49:00

  Δεν μπορώ παρά να κάνω ένα σχολιάκι. Πολύ γουστάρω το πασουμάκι του εμίρη, λοιπόν.

  • juliet avatar
   juliet @ Κοντη Λιζα 30/08/2011 13:15:49

   Καλό το σχολιάκι, άλλα ανάποδα τα πράγματα ,εδω η γυναίκα το πασουμάκι, εκεί ο άνδρας!!Πολύ γουστάρω!

   • Dora avatar
    Dora @ juliet 30/08/2011 14:03:08

    Εγω παλι αναρωτιεμαι αν η κυρια της φωτο,δεχεται εθελοντικα πανω της αυτην την κακασχημη αρσενικη φαλαινα,η του την επουλησανε αλλοι(μπαμπας,αδερφος,θειοι κλπ)?
    Σκεψου τι καταρα να εχεις αυτον τον συφοριαμενο καθε βραδυ στο κρεβατι σου!!!!!Ασε που το πρωι θα πρεπει να ψαχνεις για τα πασουμακια σου και δεν θα μπορεις ουτε να γκρινιαξεις, οταν τον δεις να τα ξεχυλωνει με τις ελεφαντισιες ποδαρες του!

    • Dee Jay Stelios avatar
     Dee Jay Stelios @ Dora 30/08/2011 14:21:11

     Και αν διάβασες, έχει κι άλλες δύο για καβάντζα.....

     • juliet avatar
      juliet @ Dee Jay Stelios 30/08/2011 15:08:53

      Ενημερωμένος!!!!!!!!

     • Dee Jay Stelios avatar
      Dee Jay Stelios @ juliet 30/08/2011 15:11:14

      Και να πω ότι δεν τον ζηλεύω θα είναι ψέμα.....

     • juliet avatar
      juliet @ Dee Jay Stelios 30/08/2011 15:17:24

      Και να έχεις το Δαναό να μοιράζει είδος προς το ζην!!κότες και αυγά και στους προνομιούχους κελεμπίες.
      Αυτή είναι ζωή !!!!!

     • Ρομαντικος avatar
      Ρομαντικος @ Dee Jay Stelios 30/08/2011 15:22:34

      αφου εχει αλλες δυο γυναικες, τοτε δεν θα ειναι καθε βραδυ αλλα καθε τριτο βραδυ...οχι κι ασχημα...

     • Dora avatar
      Dora @ Ρομαντικος 30/08/2011 15:42:19

      Ρομαντικε ν'αλλαξεις ψευδωνυμο!
      Ειναι δυνατον και μια φορα στην ζωη του να δεχθει κανεις να κοιμηθει μ'αυτο το πραγμα και να μην αυτοκτονησει μετα απο ντροπη???!!!!!

     • Dora avatar
      Dora @ Dee Jay Stelios 30/08/2011 15:44:19

      Στελιο μου,οπου ακους πολλα κερασια,βαστα μικρο καλαθι.
      Ολοι οι ανικανοι σαν κοκκορες με πολλες κοτες παρουσιαζονται,μη μασας.

    • juliet avatar
     juliet @ Dora 30/08/2011 15:13:41

     Γιατί όλα αυτά τα σενάρια ,εγώ μια χαρά την βλέπω .Μπορεί να έχει χαρίσματα ,πλούσια αισθήματα ,μεγάλη καρδιά .
     Τι νούμερο παπούτσια φοράει για να λες ελεφαντίσια;
     Λες τα ποδάρες του να είδανε και αποφασίσανε να κάνουνε συμφωνίες ; σου λένε πατάει γερά στη γη.

     • Dora avatar
      Dora @ juliet 30/08/2011 15:40:02

      Η γυναικα ειναι κουκλα Ιουλιετα μου.Το σχολιο για την κακασχημη αρσενικη φαλαινα σε αυτον πηγαινε κι η συμπαρασταση μου σε αυτην.
      Α,λες για τα ψυχικα χαρισματα ...της αρσενικης φαλαινας,χμμμμ.Να παει στην ευχη κι αυτος και τα ψυχικα του χαρισματα. Καμιανης γυναικας η λιμπιντο δεν ανεβαινει με βαση τα...ψυχικα χαρισματα.Αυτα ειναι καλα για μετα,οταν πινεις καφε και συζητας για τα προβληματα στην δουλεια σου.
      "Σου λεει παταει γερα στην γη"!!! Φοβερη εισαι!!!!Χαχαχαχα!!!!
      Ειδικα στην δικη μας(λεμε τωρα) γη να δεις τι γερα που θα πατησει! Εγγυηση ο ΓΑΠ.Τα ειπα ολα!

    • Dora avatar
     Dora @ Dora 30/08/2011 16:04:26

     συφοριασμενο,παρντον.

     • Dee Jay Stelios avatar
      Dee Jay Stelios @ Dora 31/08/2011 12:13:43

      Kαι έχει μια μουστάκα,για φίλημα είναι.....

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/08/2011 13:08:08

  Kε Κακοφωνιξ ξεχάσατε μάλλον τον EFSF και για ποιές δουλειές τον έχουν φτιάξει.
  Αλλά ίσως καθυστερήσει λίγο η ενίσχυση - άν τυχόν προκύψουν πρόωρες εκλογές στη Γερμανία.
  Σε τέτοια περίπτωση, αφού βουλιάξουν όλα βαθύτατα, στη μεσοβασιλεία, θα βγεί ο πρασινοκόκκινος καπνός και μαζί με τον διάδοχο της κας Μέρκελ και την πανηγυρική εμφάνιση του κου Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ, θα έχουμε δεί και τον πραγματικό πάτο.
  It' s the politics, stupids, πού έλεγε και ο Κλίντονας.

 8. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 30/08/2011 13:18:31

  !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.