17/08/2009 22:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος ψηφίσει θα του … κόψουν το χέριΟι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη εκλογές στο Αφγανιστάν κινδυνεύουν, όπως κινδυνεύει και η σχεδόν σίγουρη επανεκλογή του Hamid Karzai. Ο λόγος είναι ότι οι Ταλιμπάν απειλούν να ακρωτηριάσουν όποιον Αφγανό πολίτη αποφασίσει  να ασκήσει το  εκλογικό του δικαίωμα.  Οι αντάρτες έχουν μεγάλη δύναμη στις περιοχές των Παστντούν που παραδοσιακά υποστηρίζουν τον Karzai. Σε μια κωμόπολη, οι ισλαμιστές απείλησαν τους κατοίκους πως όποιος αποπειραθεί  να ψηφίσει θα χάσει τα δάχτυλά του.

Στις περασμένες εκλογές, πριν από πέντε χρόνια, οι Ταλιμπάν δεν είχαν παρέμβει. Αυτή τη φορά όμως οι απειλές τους είναι τόσο έντονες που πολλοί Αφγανοί δεν έχουν καν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, φοβούμενοι να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Ακόμη όμως και οι λίγοι που θα διακινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να ψηφίσουν, θα ταλαιπωρηθούν καθώς θα πρέπει να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις και μέσα από κακοτράχαλους βομβαρδισμένους δρόμους μέχρι να φτάσουν στις κάλπες. Στην ταλαιπωρημένη μάλιστα επαρχία του Helmand, οι Αρχές δεν έστησαν καν κάλπες καθώς όπως λένε, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ «ανασφαλές».

N.Y. Times

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχίδαμος avatar
    Αρχίδαμος 18/08/2009 13:02:07

    πολλους κοψοχερηδες εχουμε και μεις

  2. mesaios daktylos avatar
    mesaios daktylos 18/08/2009 14:30:06

    Πολύ ωραία φωτογραφία. Θα ήθελα, όπως έγραψα και στο σχετικό με τον Χριστ. σχόλιο, να δώ έτσι όσους τα πήραν από την Μίζενς. Πολιτικούςκαι μεγαλοστελέχη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.