#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2012 19:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος υπουργός δεν κάνει την δουλειά του να πάει σπίτι του!«Οι φίλοι σας λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα. Πρέπει να κάνετε κάτι άμεσα ώστε να ανακτήσετε την αξιοπιστία σας, διαφορετικά θα μείνετε μόνοι» ήταν το δραματικό μήνυμα – προειδοποίηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Ένα μήνυμα που οι Έλληνες αξιωματούχοι το ακούν όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, είτε με αυτόν τον τρόπο –ωμά και ξεκάθαρα- είτε με τη βοήθεια χρησμών ακόμα και αρχαίων γνωμικών όπως το «συν Αθηνά…».

Η κατάσταση είναι οριακή και ας κάνουν ορισμένοι στην κυβέρνηση ότι δεν καταλαβαίνουν, επηρεασμένοι ακόμα από την προεκλογική περίοδο ή από τη θερινή ραστώνη. Γιατί υπάρχουν και τέτοια συμπτώματα. Αρκετοί υπουργοί βρίσκονται σε έναν δικό τους κόσμο ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με την σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που δεν έχει συναισθήματα, δεν καταλαβαίνει από κοινωνικούς δείκτες φτώχειας και ποσοστά αυτοκτονιών.

Είναι η πραγματικότητα της απόλυτης εξαθλίωσης και αναξιοπιστίας του κράτους το οποίο αδυνατεί να κάνει έστω και τα στοιχειώδη. Πόσο μάλλον να πείσει τους υπαλλήλους της τρόικας ότι είναι ικανό να κινητοποιήσει ξανά την οικονομία.

Και το μήνυμα των ξένων είναι σαφές. Το είπε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν ο κ. Μπαρόζο. «Δείξτε αξιοπιστία, φτιάξτε το πρόγραμμα και αποδείξτε ότι μπορείτε να το εφαρμόσετε, κάντε επιτέλους μεταρρυθμίσεις και μειώστε το κράτος».

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν έχει χρόνο. Πρέπει να κάνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα όσα δεν έγιναν πολλά χρόνια τώρα και να πείσει ότι αυτό που επιλέγει είναι κοινωνικά δίκαιο και αναγκαίο. Διαφορετικά τα πάντα θα χαθούν στην αντιπολιτευτική θύελλα Τσίπρα, ο οποίος έχει ξεκάθαρα επιλέξει να ποντάρει στο φόβο και την ανασφάλεια που δημιουργούν τα ατέλειωτα αντικοινωνικά μέτρα. Κι εκεί πρέπει να δουλέψει η κυβέρνηση. Να εξαντλήσει όλες τις επιλογές και να δώσει πρώτα το καλό παράδειγμα με συγκεκριμένες δράσεις. Δεν αρκούν οι όποιες συμβολικές περικοπές και μειώσεις μισθών των αξιωματούχων της κυβέρνησης (αν και είναι  σωστή κατεύθυνση). Χρειάζονται περισσότερα, αρκεί να αποβάλουν οι υπουργοί την νοοτροπία του πολιτευτή που δεν θέλει να δυσαρεστήσει την πελατεία του, όπως αποδείχθηκε στις πρόσφατες προσπάθειες περικοπών προνομίων που ουδέποτε αγγίχθηκαν. Παραδείγματα δυστυχώς έχουμε πολλά.

Γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση για τον υπουργό της ΝΔ και κορυφαίο στέλεχος της παράταξης (τρομάρα του) που επιχείρησε να "μπουρδουκλώσει" την Τρόικα στην οποία παρουσίασε σειρά μέτρων, χωρίς να βάλει δίπλα και την κοστολόγησή τους.

Και φυσικά η υστέρηση της κυβέρνησης και του ...νοεδημοκρατικού τμήματός της στην επικοινωνία παραμένει από ανησυχητική έως...τραγική. Ενώ Βενιζέλος και Κουβέλης "παίζουν" τα ΜΜΕ όπως θέλουν, σειρά γαλάζιων κυβερνητικών στελεχών διαπράττουν το ένα φάλτσο μετά το άλλο λες και δεν κατάλαβαν ακόμα ούτε σε ποια κυβέρνηση είναι ούτε σε ποιά ...χώρα.

Το μήνυμα προς όλους αυτούς  που νομίζουν ότι κι αυτήν την φορά μπορούν να κοροϊδέψουν τον λαό είναι σαφές από τον Σαμαρά: «Αν κάποιοι παίξουν παιχνίδια και μέσα στην παράταξή μας, ο λαός θα τους αντιμετωπίσει ακόμη πιο αυστηρά. Και πριν τον λαό θα τους αντιμετωπίσω εγώ στο όνομα του λαού», είπε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επειδή όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη επί κυβέρνησης Καραμανλή, αυτήν την φορά δεν χωρούν διαλλακτικότητες, ευγένειες και συμβιβασμοί: Όποιο κυβερνητικό στέλεχος δεν κάνει την δουλειά του να πάει σπίτι του τώρα, όσο είναι νωρίς. Αργότερα θα είναι αργά....

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 29/07/2012 19:59:20

  Βασικά όλη η κυβέρνηση θα παει σπίτι της αν δεν γίνουν θεαματικές αλλαγές παντού μέχρι τα Χριστούγεννα .
  Μακάρι να πετύχουν

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 29/07/2012 21:15:48

  ''Οι φίλοι σας λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα. Πρέπει να κάνετε κάτι άμεσα ώστε να ανακτήσετε την αξιοπιστία σας, διαφορετικά θα μείνετε μόνοι''. Ποιοί φίλοι ρε Ζοζέ; Οι αισχροί τοκογλύφοι; Θα μάς τρελλάνεις; Οι λιμασμένοι γύπες που κάνουν τον παν ώστε το συντομότερο να καταλήξουμε πτώματα για να κατασπαράξουνε τις σάρκες μας; Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς.... Mόνοι, ολομόναχοι είμαστε και ο κακός εαυτός μας, ο πιό επικίνδυνος αντίπαλος κι ο πιό αδίστακτος προδότης. Πρέπει ο κ. Α.Σαμαράς να τολμήσει ΑΜΕΣΑ συγκρούσεις ουσιαστικές και ανατρεπτικές (και με κατεστημένα και με μεγαλοπαράγοντες μεγαλοαπατεώνες) κι όχι να αναλώνει ασκόπως την ανοχή και την εμπιστοσύνη του κόσμου, εξαναγκαζόμενος σε ατέρμονη λήψη άδικων κι αντιλαϊκών μέτρων, σαν να μην έφυγε ποτέ ο Μπαρμπαδήμος απ΄το τιμόνι και σαν να είμαστε ακόμη στο... χθες...... Οι ικανοποιητικές, λεπτομερειακές, σαφείς εξηγήσεις των επιλογών και η πλήρης διαφάνεια των μεθοδεύσεων κατά τις αποκρατικοποιήσεις, είναι επίσης ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, το οποίο αν δεν προσεχτεί, θα τύχει της κατάλληλης εκμετάλλευσης και θα χρεωθεί αρνητικά στην κοινωνική συνείδηση. Κι αυτό το θέμα με την ''αγορά'' της καλής ΑΤΕ από την Πειραιώς εν μιά νυκτί;;; Πότε θα δοθούν εξηγήσεις; Πότε θα εξηγηθεί επαρκώς η αναγκαιότητα της επιλογής; Πότε θα κονιορτοποιηθεί με ατράνταχτα επιχειρήματα ο αντίλογος της αντιπολίτευσης; Ποτέ; Ε, τότε το πάρτι της παραπληροφόρησης και της...τερατολογίας καλά θα κρατεί.... Όσον αφορά τώρα τους επαγγελματίες άχρηστους πολιτικάντηδες - υπουργίσκους που το μόνο που έχουνε να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια είναι η αντιδραστική τους αρνητικότητα, να μάς αδειάζουν τη γωνιά βιαίως και με διδικασίες συνοπτικές, γιατί χρόνο για ασήμαντους ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. Και για να μην επαναλαμβανόμαστε ασκόπως, του Βασιλιά ευθύνη είναι πάντοτε, να καθαρίζει τη σκακιέρα από τα άχρηστα και επιζήμια πιόνια....

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 30/07/2012 00:23:20

  Ο Θεος να βαλει τα χερι του , να μην εχει συνδιασμο με ισχυρους ανεμους και υψηλες θερμοκρασιες απο εδω και περα, γιατι δεν θα μεινει ουτε ...θαμνος. Για τη τεραστια φωτια στο Ρεθυμνο που εκαψε ΚΑΙ κτισματα και ζωικο κεφαλαιο (αν και πριν λιγες μερες ειχε ξανακαει σχεδον στο διο σημειο), αναγκαστηκε το υπουργειο Δημ Ταξ να στειλει ενα ελικοπτερο Ερισκον απ την Αθηνα. Το οποιο το στερηθηκε η Κορινθος που και εκει εχει φωτια.
  Το οτι βεβαια υπηρχε καθε χρονο στο αεροδρομιο στα Χανια το Ρωσικο ελικοπτερο που καλυπτε ολη τη Κρητη και εδινε βοηθειες και σε Καλαματα & Σπαρτη αλλα φετος κριθηκε περιττο, ειναι κατι που μονο οι επιτελεις του κυριου ΔΕΝΔΙΑ μπορουν να μας εξηγησουν.

  ΥΓ... μην τη χασουμε τη ταλενταρα και μας τον αρπαξει ο ...Ομπαμα και του δωσει το Στειτ Ντιπαρτμεντ. Τετοιο ''γατο'' βλεπω να μας τον παιρνουν με μεταγραφη. Τουλαχιστον αν τον παρουν οι Αγγλοι , να τον κανουμε τραμπα με τα Μαρμαρα του Παρθενωνα..

 4. ApoTel avatar
  ApoTel 30/07/2012 03:07:45

  Ας ξεκινήσει με αυτόν που ισχυρίστηκε ότι του φάγανε το καλώδιο του τηλεφώνου στο Υπουργείο οι αρουραίοι, ενώ αυτός ήταν σε πάρτι. Και να συνεχίσει με όσους αυτό το Σαββατοκύριακο κάναν βόλτες με σκάφη.

 5. δημης avatar
  δημης 31/07/2012 01:47:53

  ta....MME παίζουν τους Βενιζέλο και Κουβέλη....όχι το ...ανάποδο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.