11/12/2008 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος πατάει σε δυο βάρκες ….

Δεν μπορώ παρά να επισημάνω  την απεγνωσμένη προσπάθεια του ΚΚΕ να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί. Παράδειγμα,  οι σημερινές δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα:

« Η δολοφονία ενός αθώου παιδιού οπωσδήποτε έβγαλε στην επιφάνεια οργή και αγανάκτηση που υπάρχει και αυτό που μας απασχολεί εμάς είναι να συμβάλουμε αυτή η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε θέσεις, σε οργανωμένο αγώνα, σε αιτήματα, σε πολιτικά συνθήματα... Αν οι βανδαλισμοί έλυναν τα προβλήματα της Παιδείας, της Υγείας, της ανεργίας και του μεροκάματου, ας πήγαινε χαμένο και το παλιάμπελο....

Αλλά, κατά τη γνώμη μας, αυτές οι ενέργειες που γίνονται από διατεταγμένες μικρές ομάδες, ανεξάρτητα αν προσελκύουν και κάποιους άλλους, αυτοί οι βανδαλισμοί είναι το άλλοθι για περισσότερη αστυνομοκρατία, για δικαίωση της αστυνομικής βίας την οποία απορρίπτουμε και, αν θέλετε, μπορεί αύριο να βγάλει λάδι και μια συντηρητική πολιτική»

Καλά όλα αυτά Αλέκα μου και πολύ συνεπή. Εγώ όμως θυμάμαι τι έλεγε ο Λένιν, παραμονές της Οκτωβριανής Επανάστασης στο περίφημο «Γράμμα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής»:

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο έπακρο. Στην πραγματικότητα είναι τώρα απολύτως σαφές ότι το να καθυστερήσουμε την εξέγερση θα είναι μοιραίο ...Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει τους επαναστάτες για τη χρονοτριβή τους όταν μπορούσαν να είναι νικηφόροι σήμερα...Η κατάληψη της εξουσίας είναι δουλειά της εξέγερσης, ο πολιτικός σκοπός της θα γίνει σαφής μετά από την κατάληψη. Αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία όλων των επαναστάσεων και θα ήταν ένα άπειρο έγκλημα εκ μέρους των επαναστατών να αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί. Η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη. Πρέπει να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα με οποιοδήποτε κόστος. Tο να καθυστερήσουμε την ενέργεια αυτή είναι μοιραίο....»

Λες Αλέκα μου να επιβεβαιωθεί πάλι εκείνος ο Ζαχαριάδης που έλεγε ότι «όποιος πατά σε δυο βάρκες, στο τέλος πέφτει στη θάλασσα»;

Βλαδίμηρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαπ avatar
  λαπ 11/12/2008 23:05:50

  Βλαδίμηρος... Πούτιν;

 2. NS avatar
  NS 11/12/2008 23:08:52

  Επιτυχέστατος παραλληλισμός! Τώρα την ταπώσαμε την Αλέκα!!! Πάντα τέτοια...
  Υ.Γ. Είναι δύσκολο για ορισμένους αλλά ούτε τώρα σε αυτονόητα πράγματα ("αυτοί οι βανδαλισμοί είναι το άλλοθι για περισσότερη αστυνομοκρατία, για δικαίωση της αστυνομικής βίας την οποία απορρίπτουμε και, αν θέλετε, μπορεί αύριο να βγάλει λάδι και μια συντηρητική πολιτική") δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι βλέπει καθαρά (τουλάχιστον πιό καθαρά από τους περισσότερους πολιτικούς!!!);;;;;

 3. Factorx avatar
  Factorx 11/12/2008 23:13:29

  @NS. Σωστές οι επισημάνσεις σου. Αλλά να το ΚΚΕ ήθελε να βοηθήσει πραγματικά την κατάσταση έπρεπε όλες οι οργανώσεις του να περιφρουρήσουν το μαθητικό κίνημα.

 4. ο-φισ avatar
  ο-φισ 11/12/2008 23:15:26

  Σαν να λεμε ταυτοχρονα.
  -Σπευδε βραδεως.
  -Το γοργον και χαριν εχει.

  Θεμα μουφα, φακτορ

 5. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 23:19:41

  Όχι και τα ΚΝΑΤ, προς θεού, Φάκτορα!

 6. Vrennus avatar
  Vrennus 11/12/2008 23:19:52

  Λένιν; Χα! Ας μην είχε πεθάνει και θα σου 'λεγα εγώ ποια θα ήταν η τύχη του. Ή παρέα με τον Μπουχάριν θα τον εκτελούσε ο "πατερούλης" ή θα 'χε διπλή δουλειά ο Ραμόν Μερκαντερ.

 7. Factorx avatar
  Factorx 11/12/2008 23:20:32

  Thanks o-φισ. Ο Θέμος είσαι;

 8. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 23:21:47

  H Αλέκα πατά σε 2 βάρκες? Αυτή είναι πιο ορθόδοξη και από το Λένιν (θεός φυλάξοι). Ο t έγραψε το κείμενο?

 9. Greco avatar
  Greco 11/12/2008 23:24:26

  αχχ παλιες καλες εποχες με το λενιν...

  τι θες δηλαδη ρε φακτορα..να παρει το τουφεκι η αλεκα?χαχαχαχα

 10. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 23:31:17

  @ Anonymous
  Ο ΣΥΡΙΖΑ. Του τρώει την πίτα

 11. NS avatar
  NS 11/12/2008 23:40:31

  Φάκτορα! αυτή τη στιγμή το ζητούμενο δεν είναι η περιφρούρηση του μαθητικού κινήματος είναι η περιφρούρηση της λογικής...επειγόντως. Και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει. Όλοι βάζουν λάδι στη φωτιά: άλλοι από βλακεία/αμηχανία (κυβέρνηση), άλλοι από μικροκομματική σκοπιμότητα (πασοκ), άλλοι από υπερφίαλη μανία (αλαβάνος), άλλοι από σχέδιο/κονόμα (νταβατζοεργολάβοι), και άλλοι επειδή βρήκαν την ευκαιρία που περιμένανε για να προωθήσουν στρατηγικούς στόχους (αυτό άστο?!). Αυτό θέλουμε τελικά; φωτιά; αίμα στο αίμα; όσο κρατάει αυτή η ιστορία και δεν εκτονώνεται (αφου κανείς δεν κάνει κάτι γι' αυτό και επιπλέον με τον καθένα να πετάει την παρόλα του και να δημιουργεί περισσότερο κλίμα) δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει κάτι πολύ χειρότερο; Τόσο αποστασιοποιημένα τα βλέπουμε αυτά τα πράγματα; Αν γίνει αντίστοιχη ιστορία στη Θράκη και σκοτωθεί ΕΝΑ 15χρονο παιδί μουσουλμάνων ή καεί ΕΝΑ Τζαμί ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ; θα συνεχίσουμε να κάνουμε ρομαντικές επαναστατικές ρετροσπεκτίβες (τί είχε πεί ο Μπακούνιν και ο Λένιν και ... ο Ζαχαριάδης;) ή θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε; Τόσο χαλαρά πιά με τόσο επικίνδυνες καταστάσεις;!!

 12. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 23:45:12

  @ NS
  "Περιφρούρηση της λογικής …επειγόντως". Ό,τι πιό ενδιαφέρον έχω διαβάσει εδώ και πέντε ημέρες.

 13. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 23:47:21

  @ NS
  Σωστός. Προ πολλών ετών ο Θουκιδίδης έγραφε (μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου):

  Αι πόλεις λοιπόν ήρχισαν μαστιζόμεναι από στάσεις, και όσαι τυχόν περιέπιπταν εις αυτάς βραδύτερον, επειδή εμάνθαναν τα αλλαχού γινόμενα, εφιλοτιμούντο να υπερβάλουν εις εξεύρεσιν νέων επινοήσεων, δια της πολυμηχάνου υπουλότητος των επιθέσεών των και του πρωτοφανούς των εκδικήσεών των.
  »Και κατήντησαν να μεταβάλουν αυθαιρέτως την καθιερωμένην σημασίαν των λέξεων, δια των οποίων δηλούνται τα πράγματα.
  »Τωόντι η μεν παράλογος τόλμη εθεωρήθη ως ανδρεία, ετοίμη εις θυσίαν χάριν των πολιτικών ομοφρόνων, η προνοητική διστακτικότης ως εύσχημος δειλία, η σωφροσύνη ως πρόσχημα ανανδρίας, η δια κάθε τι σύνεσις ως βραδυκινησία.
  »Η τυφλή παραφορά εκρίθη ως ανδρική αρετή, ενώ η χάριν ασφαλείας περαιτέρω σκέψις ως εύσχημος πρόφασις υπεκφυγής.
  »Ο τα πάντα επικρίνων και τους πάντας κακολογών εθεωρείτο άξιος εμπιστοσύνης εις κάθε περίστασιν, ενώ ο αντιτιθέμενος προς αυτόν, ύποπτος.
  »Ο στήνων επιτυχή παγίδα εθεωρείτο άνθρωπος ευφυής, αλλά πολύ περισσότερον ικανός, ο οσφραινόμενος εγκαίρως αυτήν. Ενώ εκείνος που εφρόντιζε να μην ευρεθή εις την ανάγκην να κάμη ούτε το εν, ούτε το άλλο, εθεωρείτο διαλυτής του κόμματος και πανικόβλητος απέναντι των αντιπάλων.
  »Με μίαν λέξιν, ο προτρέχων άλλου εις την διάπραξιν κακού εκρίνετο άξιος επαίνων, καθώς και ο παρακινών άλλον εις διάπραξιν κακού, το οποίον εκείνος δεν είχε διανοηθή.
  »Και ο ίδιος άλλωστε ο συγγενικός ακόμη δεσμός εθεωρήθη ολιγώτερον στενός του μεταξύ πολιτικών ομοφρόνων δεσμού, διότι οι τελευταίοι ήσαν προθυμότεροι εις το να τολμήσουν κάθε τι χωρίς δισταγμόν.
  »Καθόσον οι φατριαστικοί σύνδεσμοι δεν συνιστώντο χάριν αμοιβαίας βοηθείας, επί τη βάσει των κειμένων νόμων, αλλά χάριν ιδιοτελών σκοπών, αντιθέτων προς τους καθεστώτας νόμους. Και η προς αλλήλους εμπιστοσύνη ενισχύετο όχι τόσον δια των προς τους θεούς όρκων, όσον δια της από κοινού διαπράξεως εγκλημάτων.
  »Οσάκις οι αντίπαλοι διετύπωναν ευλόγους προτάσεις, εκείνοι προς τους οποίους εγίνοντο αι προτάσεις, εάν ήσαν ισχυρότεροι, δεν τας απεδέχοντο με αίσθημα ειλικρινούς εμπιστοσύνης, αλλά λαμβάνοντες συγχρόνως τ' αναγκαία εξασφαλιστικά μέτρα. Επροτίμων πολύ περισσότερον ν' αντεκδικηθούν δια κακόν, το οποίον έπαθαν, παρά να προλάβουν το κακόν. Και οσάκις υπό την πίεσιν των περιστάσεων αντηλλάσσοντο τυχόν όρκοι προς ενίσχυσιν συνδιαλλαγής, οι όρκοι ίσχυαν μόνον προσωρινώς, εφόσον αμφότεροι οι ορκισθέντες δεν είχαν που αλλού να στηριχθούν. Αλλ' εκείνος, ο οποίος, δοθείσης ευκαιρίας, πρώτος ανέκτα το θάρρος του, εάν έβλεπε τον αντίπαλον απροφύλακτον, εξεδικείτο με μεγαλυτέραν ευχαρίστησιν, λόγω του ότι εξηπάτα την προς τον όρκον εμπιστοσύνην του αντιπάλου του, παρά εάν εξεδικείτο παλληκαρίσια. Διότι υπελόγιζεν ότι εκτός του πλεονεκτήματος της ασφαλείας, εκέρδιζε και το βραβείον της επιτηδειότητος αφού επεκράτησε δι' απάτης.
  Οι περισσότεροι τωόντι άνθρωποι προτιμούν να είναι αχρείοι και να ονομάζωνται επιτήδειοι, παρά να είναι χρηστοί και να λέγωνται ευήθεις, και δια το τελευταίον τούτο μεν εντρέπονται, ενώ δια το πρώτον υπερηφανεύονται.
  Αιτία όλων αυτών ήτο η δίψα της εξουσίας, την οποίαν γεννά η πλεονεξία και η φιλαρχία, και το φατριαστικόν πνεύμα, το οποίον εκτρέφουν τα δύο αυτά πάθη, εις όσους περιπέσουν άπαξ εις φατριαστικάς έριδας».

 14. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 11/12/2008 23:50:52

  Η συνέχεια στην νεώτερη Ελλάδα. Ευάγγελου Λεμπέση, «Η τεραστία κοινωνική σημασία τών βλακών εν τω συγχρόνω βίω» («Εφημερίδα τών Ελλήνων Νομικών», 1941):
  "Ο συνήθης κοινωνικός άνθρωπος θεωρεί τον επιτήδειον και τον απατεώνα ως ανηθίκους μεν, αλλ’ ως υποδιαιρέσεις τού ευφυούς. Όλως το αντίθετον όμως συμβαίνει: ο επιτήδειος και ο απατεών είναι ακριβώς υποδιαιρέσεις τού βλακός. Και ιδού πώς: (...) μόνον ο πνευματικώς ανάπηρος έχει ανάγκην τής επιτηδειότητος και της απάτης διά να προωθηθή ή να επικρατήση. Ουδείς άνθρωπος αξίας έχει ανάγκην να γίνη επιτήδειος ή απατεών.
  Απόλυτος εσωτερική συνέπεια της πνευματικής αναπηρίας του βλακός είναι άλλως τε όχι μόνον η αγελαία του τάσις, όχι μόνον η προώθησίς του “πλάτην με πλάτην” με τους ομοίους του, όχι μόνον η προσφυγή εις τα ευτελέστερα μέσα της επιτηδειότητος... την προσφοράν ευκόλων και ανηθίκων εκδουλεύσεων και την κολακείαν... Και όταν ακόμη ο βλάξ, υπό την μορφήν του επιτηδείου ή του απατεώνος, εξαναγκασθή να δώση μάχην, θα δώση αυτήν διά των πνευματικώς ευκολοτέρων καί συνεπώς των ανηθικωτέρων “όπλων”: του ψεύδους, της διαστροφής, της ραδιουργίας και της συκοφαντίας. Εξ ού έπεται το ακλόνητον δόγμα: και η ανηθικότης είναι αποκλειστικόν προνόμιον των βλακών!"

 15. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2008 23:54:34

  Τίποτα δεν αλλάζει και όλο κύκλους κάνει

 16. νικολας avatar
  νικολας 12/12/2008 00:06:59

  Η Αλέκα δεν πατάει σε δύο βάρκες. Είναι σταθερά και με συνέπεια σφιχτά αγκαλιασμένη με τον Κωστάκη τον Καραμανλή. Αποτελεί ντροπή για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα αυτή η συστημική στάση. Αλλα προφανώς προέχει να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις και ποιός ξέρει μπορεί να έχουν και καμιά προβληματική έτοιμη για να την πουλήσουν στο κράτος όπως έκανα και στο παρελθόν...
  ΚόμμαΚατεστημένουΕλλαδος

 17. μικες avatar
  μικες 12/12/2008 00:07:41

  ΚΚΕ το κόμμα σου χοντρέ!

 18. NS avatar
  NS 12/12/2008 00:09:49

  Εγώ πάντως- αφού οι πολιτικοί/κοινωνικοί ταγοί μας και η νεολαία μας δεν μπορούν - κάνω το πρώτο βήμα. ΤΕΛΟΣ. Έγινε κάτι πολύ κακό πρίν πέντε ημέρες. Ένα έγκλημα (είναι πλημμέλημα; είναι κακούργημα; δεν γνωρίζω και για μένα αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία - για μένα είναι έγκληματικό αυτό που έγινε. ΤΕΛΕΙΑ. Οι ύποπτοι είναι προφυλακισμένοι και έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη - η υπόθεση πήρε το δρόμο της - καιρός να πάρουμε και μείς το δικό μας - δηλαδή να φύγουμε από τους δρόμους, να σβήσουμε ότι ακόμα καίγεται και να γυρίσουμε στην ομαλότητα. Όποιος δεν το κάνει αυτό ή δεν έχει συναίσθηση ή το κάνει επίτηδες. ΤΕΛΕΙΑ. Για τα περαιτέρω, υπάρχει η συζήτηση και εντέλει υπάρχει και η ψήφος. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για το τί λέει και το τί κάνει. Εγώ δεν ξανασχολούμαι με το θέμα. Θα ασχοληθώ στις επόμενες εκλογές.
  ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

 19. NS avatar
  NS 12/12/2008 00:13:37

  ΥΓ.
  @ νικολας

  Δεν μας χ... ρε νταλάρα (χάρυ κλύνν έφα) Συγγνώμη πραγματικά δεν ξανασχολούμαι αλλά δεν κρατήθηκα. Και πάλι συγγνώμη, όταν αλλάξει η θεματολογία θα επανέλθω δριμύτερος.

 20. Factorx avatar
  Factorx 12/12/2008 00:15:24

  @NS: Εντάξει, είπαμε να αλαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, αλλά αφου το θέτετε σοβαρά να ποια είναι η θέση μας: Απο την πρώτη στιγμή, θέσαμε το θέμα της περιφρούρησης των μαθητικών κινητοποιήσεων. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΉ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΝ. Απο την πείρα μας καταλάβαμε τι θα γίνει. Στη συνέχεια θέσαμε επίσης καθαρά το διαχωρισμό των νενω - παιδιών απο τους κουκουλοφόρους κλπ. Το ΚΚΕ όφειλε να είχε κατεβάσει την ΚΝΕ για να περιφρουρήσει. Τωρα μιλαει με διπλή γλώσσα επειδή δεν ξέρει τι να κάνει. και για να καταλάβω κι εγώ: Ποιο ειναι το κίνημα και δεν το βλέπω;

 21. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 12/12/2008 00:17:05

  "Ποιο ειναι το κίνημα και δεν το βλέπω;". Φάκτορα, άργησες να θέσεις το ερώτημα.

 22. M avatar
  M 12/12/2008 01:00:52

  Το ΚΚΕ αν ηταν πραγματικα κομμουνιστικο θα επρεπε να εχει βγαλει τον κοσμο του στους δρομους για να μπαινει αναμεσα στα πιτσιρικια και τα ΜΑΤ.

  Αλλα για το ΚΚΕ η επανασταση ειναι οτι για τους χριστιανους η Δευτερα Παρουσια. ΚΑΠΟΤΕ.

  Το φτυσιμο του ΕΔΩ και του ΤΩΡΑ απο το ΚΚΕ το οδηγει μοιραια στην συγχρονη εκδοχη της Πανσπουδαστικης 8.

  Μας λενε απο το ΚΚΕ "ποια λαικη εξεγερση" και "που την ειδατε". Και εχουν δικιο. Γιατι αν το ΚΚΕ ηταν οντως το κομμα της εργατικης ταξης, θα επρεπε το ιδιο να ΗΓΕΙΤΑΙ της εξεγερσης. Και σου λεει, αφου δεν ηγουμεθα, δεν υπαρχει εξεγερση.

  Το πολυ το ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΑΛΙΝ κανει το παιδι ΜΠΑΚΑΛΙΝ.

  αιντες

 23. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 01:11:41

  @ m
  Eπανάσταση κάνεις δημιουργώντας και όχι καταστρέφοντας.
  Έμπλεξες τις βούρτσες με τις άλλες μου φαίνεται

 24. donaE avatar
  donaE 12/12/2008 01:35:06

  @Orestios Οι αποψεις διιστανται.Αλλωστε επανασταση ειναι μια λεξη με πολλες χρησεις.Βεβαια ο m τα εχει λιγο μπερδεμενα,εχει μεινει στην εργατικη εξεγερση.

 25. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 01:42:40

  @ donaE
  Η κάθε λέξη σημαίνει (ορίζει) κάτι. Έχει ένα (1) νόημα και όχι πολλά. Οποιοδήποτε άλλο νόημα εκτός από το σημαίνον της αποδοθεί δείχνει σύγχυση, άγνοια, η ελλιπή μόρφωση. Σε παραπέμπω στον Θουκιδίδη, απόσπασμα από τον οποίο έχω ποστάρει

 26. donaE avatar
  donaE 12/12/2008 01:58:47

  @Orestios Σε καταλαβαινω.Σκεψου ομως οι εννοιες πως αλλαζουν μεσα στην ιστορια αναλογα τις συνθηκες που επικρατουν.Και βεβαια αναλογα με την κουλτουρα του καθε λαου.Εσυ εχεις παντα ενα σημειο αναφορας-ορισμου λοιπον?Ποιο ειναι.Και γιατι να το εχει και ο αλλος.Αστα ειναι αργα...

 27. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 02:05:53

  Έχω και τον Αριστοτέλη όπου σε παραπέμπω και στην πραγματεία του, που γέννησε τον διαφωτισμο. Αλλά τέτοια ώρα....τέτοια λόγια. Αν δεν μπορείς Αρχαίους σε παραπέμπω να διαβάσεις σύγχρονους γλωσσολόγους. όποιον θές. Για την βιβλιογραφία μπορείς να ψάξεις χωρίς να σου την προσφέρω στο πιάτο. Να μια επανάσταση δημιουργική για σένα, που ίσως την εκτιμήσεις περισσότερο από το έτοιμο σερβιρισμένο πιάτο της "μοντέρνας επανάστασης"

 28. Giannis76 avatar
  Giannis76 12/12/2008 02:15:03

  ο δολοφόνος του 16χρονου αλέξανδρου.
  post info
  Από yiannis63
  Κατηγορίες: αναδημοσιεύσεις
  Tags: επανίδρυση του κράτους

  Αναδημοσιεύω από το athens.indymedia.org

  “Από οικογένεια Ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών, ενταγμένων κατόπιν στίς εγκληματικές συμμορίες των Μαγγανά και Κατσαρέα που αιματοκύλισαν την περιοχή την περίοδο μετά τη Βάρκιζα και κατά τον εμφύλιο, ο φονιάς ήταν μέλος του Πυρήνα Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Εντάχθηκε κατόπιν στις Δυνάμεις Καταδρομών του στρατού και το 1999 ήταν απ’ τους πρώτους που προσλήφθηκαν στο νέο σώμα των Ειδικών Φρουρών. Υπηρέτησε στα Εξάρχεια και ήταν απ’ αυτούς που είχαν την πιο προκλητική συμπεριφορά επί χρόνια. Φυσικά δεν διέκοψε σχέσεις με τη ναζιστική συμμορία, όπως δεν έχουν διακόψει και πολλοί άλλοι μπάτσοι. Η αστυνομία και ιδιαίτερα τα ΜΑΤ και οι Ειδικοί Φρουροί είναι σφηγκοφωλιά ναζιστών. Η διακηρυγμένη φασιστική ιδεολογία του και η πολιτική του σχέση με τη ναζιστική συμμορία αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει πως το έγκλημα έγινε εν ψυχρώ. Καλούνται όλες οι συλλογικότητες και οι σύντροφοι που βρίσκονται ή σχετίζονται με την Καλαμάτα να δημοσιοποιήσουν άμεσα όσα συγκεκριμένα στοιχεία διαθέτουν για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.”

 29. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2008 02:24:42

  Nά δούμε τι θα γράψει ο Ιός και η Τέτα Παπαδοπούλου γιά να βγάλουμε και την ΄σωστή φαιοκόκκινη γραμμή΄.
  Τουλάχιστον η Αλέκα δεν γελοιοποιήθηκε σάν τον κυρ Αλέκο που μίλαγε γιά Παπαφλέσσες και Πέτρουλες και νομίζει οτι μιλώντας στο Mega και στον Πρετεντέρη κηρύσσει την επανάσταση πού δεν έζησε.
  Και γιά να καταλάβω ζητάτε απο το ΚΚΕ να περιφρουρήσει τούς μαθητές??
  O Kύρ Αλέκος πού τούς πήρε ΄εργολαβία΄πού ήταν??
  Γιατί δέν τούς περιφρούρησε και άφησε τούς ΄μπαχαλάκηδες΄νά τά σπάνε??
  Oσο γιά αυτούς πού μιλάνε γιά συνεργασίες ΚΚΕ και Ν.Δ. ας μήν διαβάζουν μόνον τήν φυλλάδα τής κόρης τού Τεγόπουλου πού στηρίζει Γιωτόπουλο...
  Οποιος δεν στηρίζει Γιωργάκη τελικά είναι σύμμαχος τής Δεξιάς.
  Περαστικά.

 30. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 02:29:24

  Ο μόνος που ποιεί την νήσσαν είναι ο Γιωργάκης. Κατι ξέρουν οι image makers. "Όσο δεν μιλάς δεν κάνεις λάθη. Όσο δεν κάνεις λάθη δεν εκτίθεσαι. Όσο δεν εκτίθεσαι δεν δέχεσαι τον θυμό του λαού." Και στο πλήρωμα του χρόνου......τσούπ......είσαι ο καταλληλότερος. Ώρε τι μας περιμένει.

 31. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2008 02:30:32

  Ευτυχώς πού ο Κουβέλης και ο Κωνσταντόπουλος σώσανε τήν τιμή τού ΣΥΝ και διεχώρισαν την θέση τους απο τον μεγαλύτερο οππορτουνιστή πού έχει βγάλει η Αριστερά.
  Απο τίς επερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ τών ιδιωτικών Πανεπιστημίων στίς καταγγελίες τού άρθρου 16.
  Απο τη υποστήριξη τών Κούρδων στην Ευρωβουλή στίς συναντήσεις μέ Τούρκους ΄αγωνιστές΄οταν έγινε αρχηγός.
  Πάντα συνεπής και σταθερός ο Αλέκος.............

 32. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2008 02:38:39

  Και άλλοι ΄επαναστάτες΄κατηγορούν το ΚΚΕ γιατί δεν μπήκε μπροστά στήν ΄Επανάσταση΄..
  10000 μαθητές βγήκαν στον δρόμο και ξαφνικά ωρίμασαν οι συνθηκες γιά ΄επανάσταση΄...
  Επί τή ευκαιρία οι ΄επαναστάτες΄να αγοράσουν Downtown..
  Kαι ο Κωστόπουλος μπροστάρης μέ ΄αποκαλυπτικά ρεπορτάζ΄μαζί μέ ξώβυζες ...Κρίμα πού πάχυνε και η Βάνα Μπάρμπα...........

 33. Orestios avatar
  Orestios 12/12/2008 02:47:47

  @ #32
  Καλός χαφιές είναι και αυτός ο yannis63. Nτάλε-κουάλε με αυτόν που δίνει.

 34. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2008 02:57:26

  O ειδικός φρουρός είναι δολοφόνος.Τελεία και παύλα.
  Αλλά βλέπω πώς εδώ μιλάνε και γιά οικογενειακή ευθύνη.
  Την ίδια οικογενειακή ευθύνη πού δικαίως αποποιούμαστε όλοι μας οταν κάποιοι ΄νοικοκυραίοι΄ασχολήθηκαν μέ τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο καί το οικογενειακό και προσωπικό του ΄ιστορικό΄...Κατά πώς βολεύει η δημοκρατία...
  Υ.Γ.
  Καλά ποιός ασχολείται σοβαρά μέ το indymedia ??
  Και αλήθεια γιατί δεν μάς λένε τά ΄συντρόφια΄γιά τον χαμό πού έγινε παλιότερα στο indymedia Θεσσαλονίκης όπου μέλη του αποχώρησαν μέ βαρύτατες καταγγελίες γιά κάποιους ηγετίσκους και τίς περίεργες διασυνδέσεις τους??
  Για indymedia Σαλονίκης υπάρχει καμιά έγκυρη ενημέρωση???

 35. Κωνσταντίνος Παπαραιολογήτης-Βουρδούμπεης-Χατζηαποστολος-Σουρι avatar
  Κωνσταντίνος Παπαραιολογήτης-Βουρδούμπεης-Χατζηαποστολος-Σουρι 12/12/2008 03:08:31

  @FactorX και λοιπούς που δεν βλεπουν το κίνημα.

  Η λύση στη μυωπία δεν είναι ο Κυριακού και ο Κοντομηνάς.

  Η λύση είναι ενάς οφθαλμίατρος και μια βόλτα στις πόλεις και στις συνελεύσεις.
  Ανοιχτές είναι. Ελάτε.

  Α, και που είστε, όσοι από σας έχετε Halloween μην μασκαρεύεστε με παλαιστινιακά.
  Σας μυριζόμαστε έτσι κι αλλιώς.

  Αυτή τη φορά σας βρίκαμε μπόσικους και θα σας ..αγαπήσουμε :) και χωρίς σαλιαρίσματα.
  Δεν έχετε ούτε τα αρχιδια του Μητσοτάκουλα, ούτε την μαγκιά του θείου, ούτε την πονηριά του Ανδρίκου.
  Είστε ανυπεράσπιστοι.

  Με μια 15αριά πιτσιρίκια χθες καθήλωσα 2 διμοιρίες.
  θα σας πάρουμε και τα σώβρακα.

 36. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/12/2008 03:16:30

  Πλακώσανε και οι αρχηγίσκοι μέ τα φυσεκλίκια...
  Αυτός πρέπει νάβλεπε Ράμπο μικρός και τούμεινε.
  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β'σάς προσκαλεί στην Ραφήνα γιά play station...
  Εχει πολλά παιχνίδια δράσης και τώρα πού θάχει και μπόλικο χρόνο θά εκπαιδευτείτε παρέα στην ΄εικονική πραγματικότητα΄.

 37. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 12/12/2008 03:35:04

  Σπύρο χέσ’ τον, από τη φράση του και μόνο "Με μια 15αριά πιτσιρίκια χθες καθήλωσα 2 διμοιρίες." κάνει μπαμ οτι οι προθέσεις του είναι τουλάχιστον πονηρές. Ακόμα και ηγετίσκος να ήταν, θα μιλούσε καλύτερα και ομορφότερα, χωρίς ναρκισσιστικές κορώνες. Αν πράγματι είναι αυτό που λεει, ας περάσει από το σπίτι του Καρατζαφέρη. Θα τον κεράσει καφέ και να του κάνει πλουσιοπάροχο, εορταστικό το τραπέζι. Ανάξιος λόγου και αντίδρασής σου. Σπαταλάς ενέργεια και δίνεις αξία τζάμπα.

 38. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/12/2008 04:41:13

  Το παρόν "κίνημα" όντως θα ήταν ευκαιρία για κάποιον Λένιν να αρπάξει την εξουσία. Πρέπει όμως να υπάρχει Λένιν, να είναι το ίδιο αδίστακτος όπως ο Λένιν. Η Αλέκα προφανώς δεν είναι και γι' αυτό δεν θέλει να μπλέξει με ένα κίνημα που δεν ελέγχει.

  Υπάρχει και κάτι άλλο που έχετε ξεχάσει, όσοι μιλάτε για κινήματα. Ότι η αστικού τύπου κοινοβουλευτική δημοκρατία που βιώνουμε, με νερόβραστα ακίνδυνα για τα κάθε είδους κατεστημένα κόμματα, είναι το μόνο πολίτευμα που μας επιτρέπεται να έχουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν βλέπετε ότι όπου πάνε οι ΗΠΑ κάνουν εξαγωγή της "δημοκρατίας"; Θέλουν - δεν θέλουν οι λαοί; Μπορεί να συμφωνούν οι λαοί περισσότερο να έχουν για αρχηγό τους τον τοπικό φύλαρχο ή το Σαντάμ Χουσεϊν και να μην τους εκφράζει το να ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια για να έρθει "μια από τα ίδια" του πολιτικού κατεστημένου. Μπορεί να τους εκφράζει περισσότερο να έχουν βασιλιά με απόλυτη εξουσία. Έβλεπα τις προάλλες στην ΕΤ-1 ένα αφιέρωμα στο Μπουτάν, χώρα κοντά στα Ιμαλάια, όπου ο βασιλιάς αποφάσισε να φέρει τη δημοκρατία στη χώρα του, αλλά ήταν ο μόνος που το ήθελε! Και είχε σκηνές από ένα σχολείο που πήγαιναν να εξηγήσουν στους μαθητές (16-17 χρονών) για τη δημοκρατία και έλεγε ο μαθητής "Αφού θέλουμε το βασιλιά μας, δεν θέλουμε δημοκρατία, γιατί να έχουμε δημοκρατία;" και απαντούσε ο απεσταλμένος "αυτό είναι το πρόβλημα, ότι κανείς δεν θέλει δημοκρατία, αλλά αφού το θέλει ο βασιλιάς μας, θα το κάνουμε κι αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή". Ωραία "δημοκρατία" μη μου πείτε! Ο βασιλιάς, επηρεασμένος ποιος ξέρει από ποια δυτική παπαριά είχε διαβάσει, σου λέει δημοκρατία αυτό είναι το σωστό, αλλά ο λαός, ο "δήμος" (δημο-κρατία) δεν ήθελε και με το ζόρι, απολυταρχικά, πήγαινε να επιβάλει δημοκρατία! Ποιο είναι τώρα πιο δημοκρατικό για τη χώρα εκείνη; Η δημοκρατία, που δεν τη θέλει ο λαός, ή η μοναρχία, που τη θέλει ο λαός;

  Η Αλέκα ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Η επανάσταση αυτή δεν ελέγχεται από την ίδια και γι' αυτό δεν θα σπεύσει να την αξιοποιήσει. Δεν μπορεί. Αν πάει να την αξιοποιήσει η ίδια, η επανάσταση για κάποιο λόγο θα σταματήσει. Αν έβρισκε συνθήκες για να κάνει μέσα από αυτήν μια δικιά της επανάσταση, τότε θα προχωρούσε. Αλλά αφού δεν τις βρίσκει τις συνθήκες αυτές, το αφήνει το πράγμα και προτιμάει τον Καραμανλάκο, διότι αντικειμενικά οι πολιτικές συνθήκες τη βολεύουν να στηρίζει εμμέσως Καραμανλάκο.

 39. ataktos avatar
  ataktos 12/12/2008 05:27:27

  τα αδελφια ενωμενα ποτε νικημενα
  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/12/blog-post_1253.html

 40. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 12/12/2008 05:52:23

  Όταν στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορεί η κυρία με πολυτελή Lexus
  Αξίας π.χ 120.000 ,τα πιτσιρίκια(;;;) γνωρίζουν καλύτερα από μας την αξία .Λετε να μπορεί μετά να τους δουλέψει στα διάφορα ΜΜΕ που βγαίνει με την αισχρή μούρη .Μην τρελαθούμε (ας βανω ΑΒΣ) . Αυτή στον κόσμο της και τους και τα πιτσιρίκια …αι πέστε μας …..

 41. aris53m avatar
  aris53m 12/12/2008 07:55:59

  Άσχετα με το ιδεολογικό χώρο που ανήκω ή δεν ανήκω βρίσκω την Αλέκα καθ' όλα σοβαρή και ΤΙΜΙΑ. Και φυσικά με αυτό ως σκεπτικό γεννάται η εξής ερώτηση.

  Είναι δυνατόν η Αλέκα να κάνει τέτοια επίθεση στον Αλέκο και μάλιστα δημοσίως ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΕΙΑ?

 42. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 12/12/2008 08:11:03

  aris53m - αφου ειναι ΤΙΜΙΑ οπως λες σε ενημερωνω οτι εγω ειμαι ΑΤΙΜΟΣ δηλ.ανθρωπος χωρις αξια,και Δίχως στοιχειά αυτών που λέω και γράφω (να ρωτησουμε τους νεους τοτε) .Επιχειρηματα εχεις η εχει η μανταμ , έχει μεταμορφωθεί δυστυχώς σε κατεστημένο .

 43. Δ.Τρυγ. avatar
  Δ.Τρυγ. 12/12/2008 08:17:07

  Η μαντάμ Αλέκα έχει να πουλήσει κι άλλο Γερμανό στη Δεξιά;

 44. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 12/12/2008 08:22:09

  o Λουλές το έλεγε αυτό με τις 2 βάρκες. Ο Ζαχαριάδης ηταν γενικά διπλοβαρκάρης

 45. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 12/12/2008 08:24:08

  Factor το κίνημα δεν το βλέπεις όντως .. αλλά το κίνημα που εχεις εσύ στο μυαλό σου...

 46. ataktos avatar
  ataktos 12/12/2008 09:08:10

  Anonymous 8.55 kai tote to 1945 1946-49 ta pedia tous elegan ALITES (akouse ton AKSION ESTI) .ti krima pou imaste oli ke meriki idietera gia na mas lipounte i rengies

 47. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 12/12/2008 11:59:45

  Οι νέες δηλώσεις της κυρίας Παπαρήγα δεν είναι ισορροπία στο σκοινί, είναι απόδειξη της χοντρής μπαλαφάρας που διέπραξε έξω από το Μαξίμου. Για να φύγει η ρετσινιά της σύμπραξης με την κυβέρνηση και τους νοικοκυραίους θα περάσει πολύς καιρός, και αν.

 48. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 12/12/2008 12:14:23

  ... αγαπητέ Φάκτορα ...
  ... με υπερ-πεντήκοντα σχόλια στο θέμα που ανέδειξες, ασφαλώς και θα διαπίστωσες κι εσύ το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει η σοσιαλδημοκρατία και η λεγόμενη "ευρωπαϊκή Αριστερά" ...
  ... και δεν μπαίνει καν θέμα ποιός πατάει και σε πόσες βάρκες ...
  ... εδώ μιλάμε για "γρήγορο βηματισμό" πάνω στο σύνολο των ποντοπόρων πλοίων που διασχίζουν τις θάλασσες παγκοσμίως ...
  ... έρρωσθε ...

 49. zapata avatar
  zapata 12/12/2008 12:19:48

  Η Αλέκα επίθεση χωρίς στοιχεία?Είναι δυνατόν να κάνει η Αλέκα τέτοιο πράγμα? Καλά δουλευόμαστε ή ζούμε στον κόσμο μας? Όλη η ιστορία του ΚΚΕ είναι διαφραφές, κατηγορίες, εξοστρακισμοί μελών του και μελών άλλων αριστερών και αναρχικών ομάδων. Εδώ δεν δίστασαν να τα κάνουν αυτά σε γραμματείς του κόμματός τους, με τους άλλους θα κώλωναν..? (Αλήθεια εκέινη η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του πρώην γραμματέα του Γρ. Φαράκου ακόμα να βγεί?)

 50. Helmut avatar
  Helmut 12/12/2008 12:29:59

  Το KKE είναι αστικό κόμμα από την μεταπολίτευση και μετά, όταν νομιμοποιήθηκε από τον Καραμανλή.

  Για ποια Επανάσταση και Λενινικά μιλάτε;

  Η Αλέκα πατάει σε μία και μόνο βάρκα, η δεύτερη (αυτή του Λένιν και τα επαναστατικά του), δεν φαίνεται ούτε με κυάλια από τον Περισσό...

 51. Skoko :-) avatar
  Skoko :-) 12/12/2008 15:39:23

  Λένιν, βάρκες, προδότες, μαρξισμοί, λενινισμοί, οπορτουνιστές, επαναστάτες και τρίχες κατσαρές...

  Από το βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ... στο βλέπουμε το δάσος και χάνουμε την πραγματικότητα...!!

  Αν χρειάζεται να εμβαθύνεις ... στον μαρξισμό -λενινισμό... για να καταλάβεις το μικροπολιτικό παιχνίδι του ΚΚΕ τότε ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ (και εμένα μαζί!)

  Μερικά στοιχεία για βοήθεια... (στο τι θέλει ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ το ΚΚΕ)
  1) Το κομματικό παιχνίδι στις ηλικίες 16-18 και 21-25 για το τι ελέγχει η αριστερά.
  2) Με βάση τα στοιχεία των γκάλοπ το ΚΚΕ να περάσει ... ως τρίτο κόμμα.
  3) Η προσπάθεια να φανεί ότι το ΚΚΕ ελέγχει πλήρως τα μέλη του ...
  4) Αν θέλεις να συμμετέχεις ... ειρηνικά έλα στο ΠΑΜΕ...
  5) Αν θέλεις να διαδηλώσεις, μόνο μαζί μου, αλλοιώς δεν είσαι λαικός, αριστερός κλπ...

  Τώρα εάν αυτό το ΠΑΙΧΝΙΔΙ βοηθάει την ΝΔ, συστρατεύει ΛΑΟΣ-ΚΚΕ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει την μη ετοιμότητα για εκλογές του ΚΚΕ, απομονώνει ιδεολογικά το ΣΥΡΙΖΑ, αποπροσανατολίζει από την "ιντιφάντα των μαθητών", δημιουργεί ρήγματα μεταξύ χώρων... ΤΟΤΕ
  ΒΛΕΠΟΥΜΕ -ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ...

  Με εκτίμηση
  Υ.Γ. Το εάν η πολιτική του ΚΚΕ είναι αντι-ιμπεριλιαστική, αντικαπιταλιστική, μαρξιστική ή οτιδήποτε άλλο δεν το σχολίασα και δεν θα το σχολιάσω.

 52. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 12/12/2008 19:52:40

  Μη μου πειτε ρε παιδια, οτι διανυουμε προεπαναστατικη περιοδο,γιατι θα γελασω,για να μην πω τιποτ αλλο, πιο χοντρο.
  Με 4 μυρια ΙΧ και 85% ιδιοκατοικηση στην Ελλαδα, και να μιλαμε για Λενιν, ειναι τουλαχιστον αστειο.
  Αν ηταν ετσι, οι δημοσκοπησεις, θα εδειχναν αλλα.
  Εκτος και αν νομιζετε, οτι οι 100 τραμπουκοι, ειναι ικανοι, να τα διαλυσουν ολα.Γιατι για να φτιαξουν κατι, δεν ειναι ικανοι.
  Αν βεβαια, ειμαστε τοοσο μαλακες, να τους αφησουμε να το κανουν, και να μας γυρισουν στην εποχη των σπηλαιων, επειδη δεν τολμαμε να κανουμε αυτο που πρεπει ,τοτε αξιος ο μισθος τους, και καλα να παθουμε.
  Γιατι, θα ρωτησω εγω, ο εσχατος, ποτε νομιζετε οτι πρεπει να αντιδρασουμε, και πως, οταν καθε μερα, διαλυουν τα παντα,και ειναι σιγουρο, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ;
  Το χρεος εχει τιναχτει στα υψη και το ελλειμμα το ιδιο,τα δε spreads,εχουν παει στο 200 πανω απο τα Γερμανικα, που αποτελουν τη βαση, δηλαδη 2% πανω,οπτε για να δανειστουμε, πρεπει να κατεβασουμε τα βρακια μας, και ουτε αυτο μας κανει σιγουρο πια το μελλον.
  Καταφεραμε λοιπον, να φτασουμε στο μη περαιτερω,και ερχονται τωρα και οι καφροι, οι μαμελουκοι,να δωσουν και τη χαριστικη βολη.(Η αυξηση στο 200, εγινε μεσουσης της κρισης που διανυουμε).
  Αν λοιπον οι ανθρωποι αυτοι, εχουν τρελλαθει, και με το συνδρομο του Ηροστρατου, και του Σαμψων, (αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων),συνεχισουν, μεχρι να τα διαλυσουν ολα, εμεις τι πρεπει να κανουμε; Να τους κοιταμε, η να σκυψουμε να μας γαμησουν;
  Ξερετε, οταν παιζει κανεις με τη φωτια, ειναι πιθανον και να καει.Πιστευω αυτο να το ξερετε.
  Καποτε,με τετοιας εκτασης επισοδια και καταστροφες,θα ειχε επεμβει ηδη ο στρατος.
  Σημερα, επειδη το παιζουμε και πολυυ δημοκρατες και λογω και της εε,εχουμε αμζευτει στη γωνια και το μονο που κανουμε, ειναι να γκρινιαζουμε.
  Ως ποτε νομιζετε, οτι η μεγαλη πλειοψηφια, που ειναι μικροαστοι, θα το ανεχτουν και θα καθησουν να τους χαλασουν το ονειρο, που για να το πραγματοποιησουν, πουλησανε και την ψυχη τους στο διαολο;
  Πολυ φοβαμαι, οτι δεν υπαρχει πολυς χρονος.Ηδη,στη Λαρισσα και στην Πατρα,βγηκαν στους δρομους οι κινδυνευοντες να τους χαλασουν το μικροκοσμο τους.
  Χωρις οπλα αυτη τη φορα.Αλλα πολυ φοβαμαι, οτι την επομενη, θα βγαλουν και τα οπλα.

 53. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 12/12/2008 20:02:24

  Ρε ανθρωπε του Θεου, πρωτον οι αριστεροι, δεν κανανε καταστροφες.Ξερανε γιατι πολεμαγανε.Και η περιουσια που θα κρατικοποιουσανε, θα ηταν του κρατους.Οχι δικη τους.
  Αντε λοιπον να διαβασεις λιγο Ιστορια και μετα μας τα ξαναλες με τον κηδεμονα σου.
  Οσο για τα ποιηματα και τα τραγουδια, μην παιρνετε και ορκο.Ποιητικη αδεία, μπορει να γραψει κανεις, ο,τι θελει.
  Και μη μου πεις, οτι θα σου αρεσε, να γυρισεις στη λιθινη εποχη.Εκτος και αν βρισκεσαι ηδη εκει,οποτε τα πραγματα,θα πανε στο,"η εγω, η εσυ".
  Αλλα το εργο το ξαναειδαμε το 44-49,και ειδαμε το τελος του.
  Σας αρεσε τοσο πολυ, ωστε θελετε να το ξαναζησουμε;

 54. ΠΑΝΕΤΟΝΕ avatar
  ΠΑΝΕΤΟΝΕ 13/12/2008 20:29:29

  ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΚΑ.ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ,'ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'! ΚΥΡΑ ΑΛΕΚΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ,ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ!ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ),ΤΟ '73 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ,ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ 'ΜΑΧΗ'? ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΛΕΚΑ ΜΟΥ ,ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ,ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΜΟΥΜΙΑ!

 55. panos avatar
  panos 14/12/2008 00:55:41

  Αγαπημένο μας και τιμημένο μας Κ.Κ.Ε.

  σ΄ευχαριστούμε που πάντα μας ανοίγεις τα μάτια και μας προφυλάσσεις, από όλους εκείνους που αποπροσανατολίζουν το λαικό κίνημα (δηλ. αυτους που δεν μπορείς να ελέγξεις κια να τους νουθετήσεις). Βέβαια οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να δώσεις δραστικές λύσεις στο πρόβλημα των κουκουλοφόρων ,όπως παλαιότερα με τους τροτσκιστές και αρχειομαρξιστές αυτούς τους ταξικούς εχθρούς που κατατρόπωσες .Και αν καμμιά φορά κάνεις και κανένα λάθος έγκαιρα το διορθώνεις. Να μην υπήρχε και εκείνο το τεύχος της πανσπουδατικής όλα τέλεια θα ήτανε. Πάντα θα αφουγκραζόμαστε και θα ακολουθούμε πιστά τα πολιτικά σας συμπεράσματα .Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ, ποιανής ξένης μυστικής υπηρεσίας ήταν αυτά τα παπαδοπαίδια οι Ξηροί ,οι Σερίφηδες (ακου όνομα που θέλει να μην το υποψιαστούμε ) και οι άλλοι που βρίσκονται ακόμη στη φυλακή .Νομίζουν οτι έτσι θα μας ξεγελάσουν .Τα λέγατε εσείς απο τότε . Πάντα τα λέτε εσείς. Εμείς δυστυχώς είμαστε απρόσεκτοι .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.