#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος πήγαινε κόντρα στην διαπλοκή τον έτρωγε η μαύρη μαρμάγκαΈχουμε ξαναγράψει ότι αυτό που αποκαλούμε σήμερα «διαπλοκή» ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1986 όταν το τότε ΚΥΣΥΜ αποφάσισε υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπανδρέου να ανατεθεί η προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στις εταιρείες SΙΕΜΕΝS και ΕRΙCSSΟΝ. Την εισήγηση έκανε η κ. Β. Παπανδρέου.

Σήμερα λοιπόν που οι συγκρούσεις που οι πολιτικές συγκρούσεις που προκάλεσαν στα χρόνια που πέρασαν αυτές οι δυο εταιρείες, κορυφώνονται, έχει κάποια αξία να δούμε τι απέγιναν τα μέλη εκείνου του ΚΥΣΥΜ.

Ο  τότε πανίσχυρος Μένιος Κουτσόγιωργας που αντιτάχθηκε στη νομιμοποίηση της Ιntracom και επέμεινε να μπουν ρήτρες κυριαρχικού χαρακτήρα, επειδή διαφορετικά οι δύο εταιρείες θα είχαν το μονοπώλιο εξοντώθηκε πολιτικά στις συγκρούσει που προκάλεσε η διαδοχή του Ανδρέα και χάθηκε άδοξα στην Δίκη Κοσκωτά.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας που διαφώνησε με την ανάθεση στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ και ζήτησε να γίνει διεθνής διαγωνισμός εξοντώθηκε πολιτικά στη συνέχεια.

Η κ. Β. Παπανδρέου που έκανε την εισήγηση πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και επιβιώνει ακόμα

Οι  κ. Παπαντωνίου και Τζουμάκας προτίμησαν να σιωπήσουν.

Ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κώστας Σημίτης που υποστήριξε την εισήγηση της Β. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός.

Αντιθέτως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος που τάχθηκε εναντίον της Ιntracom έχασε από τον Κ. Σημίτη το αγώνα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Συμπτώσεις; Αυθαίρετες ερμηνείες; Μπορεί. Άλλοι πάλι λένε πως όσοι πήγαν κόντρα στο πανίσχυρο σύστημα Ζήμενς – Ιντρακόμ του έφαγε η μαύρη μαρμάγκα.

ΥΓ

Ο κ. Σημίτης, αμέσως μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού, έσπευσε να δώσει στην Ιntracom  άλλες 375.000 ψηφιακές παροχές, παρά την δικαστική εκκρεμότητα του θέματος των 1.000.000 παροχών του 1994.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 08:22:29

  Χαιρεται η Ελλαδα ο εχει τετοια μαυρα..
  Σημιτη, Πρωταθλητη της Μιζας παντοτεινε..

  ΠΠ

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/02/2010 08:31:18

  Ο Σημίτης εξευγένισε και εκσυγχρόνισε την δουλειά. Η επιδρομή άρχισε με τον Αντρέα. Η απάτη με τον «Γεώργιο». Μια οικογένεια = εθνική υποβάθμιση.

 3. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/02/2010 08:32:55

  Προσθέτουμε οτι το έγκλημα τηs διαπλοκήs με ΣΙΕΜΕΝΣ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ δεν ήταν στιγμιαίο αλλά συνεχέs και πιθανόν να κρατά μέχρι και τώρα.Όλο το φάσμα του πολιτικού κατεστημένου πρωταγωνίστησε μεεπικεφαλήs το ΚΚΕ. Έμεινε παριμειώδηs η φράση του Φλωράκη στο πολιτικό γραφείοτην εποχή τηs συγκυβέρνησηs για να καμφθούν οι αντιρήσειs . Να βοηθήσουμε το παιδί του Πετρου. Και για όσουs δεν το γνωρίζουν ο γενικόs γραματέαs του ΚΚΕ ενοούσε σαφώs τον Κόκαλη.

  • itsme avatar
   itsme @ ΙΔ 26/02/2010 17:04:30

   Το ΚΚΕ από που όμως προκύπτει ως "επικεφαλής;"

   Γιατί όλες σου οι αναρτήσεις θυμίζουν ακροδεξιό που ξέχασε να πάρει το χάπι για τη σχιζοφρένεια;

 4. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 26/02/2010 09:07:15

  Φυσικά και να "βοηθήσουμε το παιδί του Πέτρου".....γιατί την εποχή εκέινη το "παιδί" έπαιζε με κρατικά κεφάλαια της ανατολικής (άρα κομουνιστικής-άρα ότι πει το κομμα) Γερμανίας που το τροφοδοτούσε η stazi να τα επενδύσει.... δεν ξέρω σαν πράκτορρας τι ψάρια έπιανε αλλά σαν "επενδυτής"......διέπρεψε το "παιδί"........
  Καμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως αυτό που λέμε "ξένο δάκτυλο", μήπως θα έπρεπε να το μεταφράσω: εντόπια απληστία;
  Καλά το ότι δεν είμαστε μεγαλύτεροι από την τρύπα που χέζει ο σκύλος δεν το συζητώ ....γιατί να κάνει κανείς μια προσπάθεια ,έξω απ'το να προσπαθεί να τα κονομήσει; και να περνάει αυτός καλά ...και οι άλλοι να πάνε να γ------θούν...
  Εξάλου ρητορικό το ερώτημα αλλά καθημερινά το ακούω...έλα μωρέ...εγώ θα σώσω τον κόσμο....

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 09:08:15

  Εχει δωσει αγωνες για τη δημοκρατια η πρασινη οικογενεια. Εχει δικο της ορισμο του ορου Δημοκρατια, αλλα εχει αγωνιστει 60 χρονια τωρα, τι λες τωρα ??

  Αμφισβητεις εσυ ταπεινε κ Αρχαιε το ΓΑΠοδενδρο το γενεΑλογικο?

  ΠΠ

 6. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 26/02/2010 09:15:40

  Και επειδή οι συνειρμοί κάτι μου λένε....ακούστε κι αυτό:
  Τότε "περίσευαν" κεφάλαια στη stazi που έβλεπε να χάνει το παιχνίδι της εξουσίας και επένδυσε σε "επιχειρηματικότητα" σε μπανανίες....
  Προχθές είδαμε ένα άλλο "παιδί" με φανταστική ανέλιξη στον επιχειρηματικό κόσμο να κάνει μια εμφάνιση "εθνοσωτήρα"....εντάξει εντάξει τα πετροδόλαρα πα΄ντα περίσευαν....αλλά εσείς δεν πονηρεύεστε,πονηροί και καχυποπτοι κάτοικοι της φτωχής (πλην άτιμης) μπανανίας μας;

 7. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/02/2010 09:52:50

  Άν κάνειs αναφορά στον ενσκήψαντα προσφάτωs στα επιχειρηματικά πράγματα τηs χώραs απο τον εφοπλιστικό τομέα και δη την εισπηδεισή του στα ΜΜΕ πρεπει να πληροφορήσουμε τούs Έλληνεs οτι διάγει βίον παράληλο με τον πρωθυπουργό μαs.Και φυσικά δεν ενοώ πολιτικό βίο.

 8. tony avatar
  tony 26/02/2010 09:57:33

  Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για την λέξη διαπλοκή να χρησιμοποιούσαμε την λέξη συμμορία?
  ΚΥΣΥΜ.Κυβερνητική συμμορία.

 9. salmonellas avatar
  salmonellas 26/02/2010 10:40:25

  Ισως εχει ενδιαφερον και αυτο που αλιευσα απο την ιστοσελιδα Marinews:

  Ο Ελληνικός λαός μπορεί να έχει χίλια ελαττώματα, αλλά είναι έξυπνος. Όχι απλά έξυπνος, αλλά «γάτα πραγματική» όταν οι περιστάσεις απαιτούν κρίση και ανάληψη πρωτοβουλίας. Αυτό καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι διοικούντες τη χώρα. Διοικούν μια χώρα ανθρώπων που ξεχωρίζουν για την ευφυία και τη διορατικότητα τους.

  Χωρίς άλλα σχόλια παραθέτουμε τα αποτελέσματα της ερώτησης της εβδομάδας η οποία ζητούσε από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας να βάλουν το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων της σημερινής πραγματικότητας και να προτείνουν λύσεις. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους:

  Η ερωτηση ηταν η εξης:

  Με μειώσεις αποδοχών και ταυτόχρονες αυξήσεις στο κόστος ζωής λόγω νέων φόρων η ζωή στην Ελλάδα αναμένεται δύσκολη για χρόνια. Από πού θα περιμένατε να έρθουν κάποια καλα νέα που θα ανατρέψουν το σημερινό απεχθές οικονομικό περιβάλλον;

  • Από κοινοτικά κεφαλαία
  5,61% (7)
  • Από την εμπορική ναυτιλία
  7,48% (9)
  • Από την άνοδο του τουρισμού
  13,08% (15)
  • Από την εκ του μηδενός αναθεώρηση της λειτουργίας του κράτους
  47,66% (55)
  • Από... θεϊκή παρέμβαση
  14,02% (17)
  • Τίποτα απ’ όλα αυτά, κλασική μακροχρόνια ύφεση
  11,21% (14)
  • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
  0,93% (1)

  Με άλλα λόγια κ. Πρωθυπουργέ ανασκουμπώσου , βάλε τάξη στη χώρα, μην περιμένεις τίποτα από κανέναν και κάνε τη χώρα να λειτουργήσει όπως ένα σύγχρονο κράτος.

 10. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 26/02/2010 14:11:32

  Οσους όμως δεν κοντράριζαν,τούς πήγαιναν με πουπουλένια στρωματάκια.Θυμηθείτε πέρσι τέτοιον καιρό,ποιούς κρεμούσαν καθημερινά στα μανταλάκια τα βοθροκάναλα και ποιανών τις κλ...ιές,παρουσίαζαν ως ύψιστες σοφίες!!!Ε λοιπόν,αυτούς τους τελευταίους,τους έστειλε οριστικά στο σπίτι τους,το πόπολο που δεν μασάει.Κι άς ήτανε 'περήφανοι' στ'αυτιά.Αρχίζω κι αισιοδοξώ σιγά-σιγά.

 11. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 26/02/2010 18:05:06

  l'ami du peuple,το βέβαιον είναι,ότι άν εσύ ή εγώ διπλοπαρκάρουμε,την κλήση θα την πληρώσουμε τραγουδώντας.Ακόμα δεν κατάλαβες πως στο ελλαδιστάν,υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων;Καλά να περνάει στο αυθαιρετάκι του ο κουφός και στα 4 seasons,ο 'ότι ώρα πείτε σείς κύριε Πρόεδρε'.Με κυριλέ βεγγερίτσες με Μπομπολοκοκαλαίους και άλλα συναφή...Avatar.Eμάς ν'αφήσουν ήσυχους.

 12. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 26/02/2010 21:04:24

  φίλε του λαού ...
  σού χω μια μαρτυρία για τον λεβεντονιό του 4 σηζονς....ήτανε λεει στη γερμανία δεν ξέρω σε ποιά πόλη με έναν χωριανό μου...(του ιδίου ήθους)και περνούσαν την ώρα τους παίζοντας ταβλάκι κτλ την ώρα που οιάλλοι τα "κορόϊδα" δούλευαν στις φάμπρικες...το καλό ήταν κάθε φορά που έπεφτε καμιά συνδρομή για το ΠΑΚ....αφραγγίες γαρ...ήταν καλή αφορμή να "χτυπήσουν" και κανένα ουζάκι.....(παρεμπιπτόντως ο "κολητός "απ'το χωριό μου φέσωσε και την ΑΤΕ με 250 περίπου εκ δραχμές εν έτη 1987 και για πληρωμή του "κατάσχεσαν" το οικόπεδο που πήρε χάρισμα απ'τον δήμο)

  • anonymous avatar
   anonymous @ xrhxa65 26/02/2010 21:44:12

   Είναι γνωστά αυτά, ακόμη και πλαστά χαρτιά στο πλαίσιο του αντιδικτατορικού αγώνα. Απορώ πως την έβγαζε και ποιος τον χρηματοδοτούσε τότε.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ xrhxa65 27/02/2010 02:18:00

   ὀχι τάβλι πρέφα. Ο πρώτος αντιδικτατορικός πρεφαδόρος ήτανε ο ξεφτυλισμένος.

 13. δημητρης avatar
  δημητρης 26/02/2010 22:19:59

  Στο Μοναχο ητανε "σπουδαζε" (χα!) και δεν επαιζε μονο ταβλι.Επερνε βοηθημα και απο την νεολαια τπυ Φραντς - Γιοζεφ Στραους. Εκτος απο αυτα διπλωμα δεν πηρε και το "πηρε" αφου βγηκε το Πασοκ. Τετοιο σαινι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.