#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2010 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος νομίζει ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να κλείσει, καιρός ν΄ αλλάξει γνώμη

Πολλοί εκτίμησαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρασημοφόρησε δημοσίως, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, την Γιάννα Αγγελοπούλου, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να οικειοποιηθεί την ακριβοπληρωμένη –με τα λεφτά του ελληνικού λαού βέβαια- ολυμπιακή φαραωνική της φιέστα, και να εμφανιστεί αντιπολιτευτικά στην τότε κυβέρνηση Καραμανλή, μιας και ο τελευταίος σνόμπαρε εμφανέστατα τη «Μαρία Αντουανέτα». Φαίνεται όμως, ότι δεν ήταν μόνον αυτά τα κίνητρα. Άλλωστε, πρόσωπα, τα οποία τώρα τοποθετεί σε σημαντικές θέσεις, προέρχονται από τον κύκλο της Γιάννας, και προφανώς, όλο και κάποιο καλό λόγο είχαν να πουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την «κυρία» και για τους λόγους που έπρεπε να την βραβεύσει.

 Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης. Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και έχων την ευθύνη του συντονισμού με την κυβέρνηση. Ο ίδιος, στο πλαίσιο –και- των θεμάτων ασφαλείας που είχε, κρατούσε την επαφή και με την άλλη «συμπάθεια» της κ. Γιάννας, τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν Προ-Πο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Γι’ αυτό, όταν πήρε η κ. Γιάννα τον –κατά τα λοιπά, «δεξιό» - Ελεύθερο Τύπο, το 2006, δεν ξαναγράφτηκε τίποτε εναντίον του τελευταίου. Γενικότερα, η «συμπάθεια» του ΠΑΣΟΚ στη φυλλάδα της Γιάννας, έφτανε σε βαθμό πολιτικής παρεξηγήσεως. Μέχρι και ο Παπακωνσταντίνου, όταν ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είχε κάνει την εμφάνισή του στα γραφεία της εφημερίδας, προφανώς ως ένδειξη της «βαθιάς» εκτίμησης της Χαριλάου Τρικούπη στο πρόσωπο της Γιάννας.

Ένα ακόμα πρόσωπο που έχει ενδιαφέρον, είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου, τον οποίο η κυβέρνηση τοποθέτησε ως παράγοντα, που θα αναλάβει να κουμαντάρει την ΕΡΤ. Ο δικηγόρος και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν στο «Αθήνα 2004» και κατόπιν στη διοίκηση του Ελεύθερου Τύπου. Και μετά διερωτώνται μερικοί, πως ο Ελεύθερος Τύπος βούλιαξε. Κοινή πεποίθηση μεταξύ των εργαζομένων του ΕΤ είναι ότι το πρόσωπο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού, οπότε η Γιάννα έβαλε λουκέτο στην εφημερίδα, βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με τους «ανθρώπους» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των 500 απολυμένων του Ε.Τ. και του ραδιοφωνικού σταθμού City.

 Η πλάκα είναι ότι, κατά πως λέγεται, ο Παπανδρέου, μετά τους Ολυμπιακούς, εμπνευσμένος –λέει- από την επιτυχία των Αγώνων, και θέλοντας να εφαρμόσει το οργανωτικό μοντέλο τους στο κόμμα του, κάλεσε τον Θ. Παπαγεωργίου, και του ζήτησε να εκπονήσει οργανόγραμμα λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχο με αυτό της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν του ζήταγε καλύτερα να του εκπονήσει ένα μοντέλο αλά Ελεύθερος Τύπος, για να βάλει λουκέτο στο ΠΑΣΟΚ και μετά να το ξανανοίξει; Έτσι, θα έβαζε στο χέρι το κόμμα από την πρώτη κιόλας στιγμή και δεν θα περίμενε πότε θα πέσει ο Καραμανλής σαν ώριμο φρούτο και να του πετάξει την καυτή πατάτα της εξουσίας επειδή ήθελε να φύγει.

 Η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα όμως, αφορά την ΕΡΤ. Γιατί όπως γράφτηκε, η συνεργασία της κυβέρνησης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες γέννησε σενάρια στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου και για επικείμενη άφιξη εκεί και του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Αν κανείς από σας αμφιβάλλει ότι ένας κρατικός κολοσσός σαν την ΕΡΤ, μπορεί να μην κλείσει στον αιώνα τον άπαντα, καιρός είναι να την αλλάξει.

 Salamandra

ΣΧΟΛΙΑ

 1. krasnajia zvezda avatar
  krasnajia zvezda 01/02/2010 16:18:36

  Τι λες τώρα; Παπαγεωργίου! Ο πρασινοφρουρός που έγινε μισθοφόρος της Γιάννας. Ηταν αυτός που μαγείρευε πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων-απολυμένων του Ελ.Τύπου πως θα τους ξεφορτωθεί με λιγότερα χρήματα το Αγγελοπουλέϊκο, πέρυσι το καλοκαίρι. Κατά τα λοιπά, ΠΑΣΟΚος με φιλεργατικό προφίλ (τρομάρα του). Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν χρώμα. Παρατρεχάμενοι της εκάστοτε εξουσίας είναι και των διαφόρων διαπλεκόμενων λόμπυ. Απορώ, πως ένας ΠΑΣΟΚος αισθανόταν που ήταν στη διοίκηση μιας Δεξιάς εφημερίδας; Προφανώς, στα τέτοια του. Το χρήμα της Γιάννας άξιζε. Ε, και μέσα σε όλα τα άλλα, να διαλύσει και το μοναδικό μεγάλο δεξιό φύλλο που υπήρχε. Αλλά δεν φταίει αυτός, οι μαλάκες οι νεοδημοκράτες του Ριρί και του Κωστάκη έφταιγαν, που έδωσαν την φυλλάδα στη Γιάννα για να κουβαλήσει μαζί της όλον αυτόν τον συρφετό των πρασινο-γάλαζων μηδενικών. Κλασικός ΠΑΣΟΚος όμως. Με την κοιλάρα του να βγαίνει έξω από το πουκάμισο που είχε βγεί από το παντελόνι, ψευτο-ιντριγκαδόρικα μαγειρέματα κ.ο.κ. Κλασικός γενίτσαρος της εκάστοτε Γιάννας. Καλά, πως μπορούσαν όλοι αυτοί να ακούνε τα γαμωσταυρίδια της Γιάννας και να κλείνουν το στόμα. Γαμώ το παντεσπάνι που τρώγατε ρε!

 2. sirmar avatar
  sirmar 01/02/2010 17:42:50

  Όλα τα μπουμπούκια στην πασαρέλα όπως σχεδίασαν τα έργα των ολυμπιακών και μας βούλιαξαν έτσι θα βουλιάξουν την ΕΡΤ ΟΠΑΠ και μαζί αμάν και πότε το πασοκ δια την συμφορά που έφερε o ΓΑΠ με τους καθηγητές του
  Κάντε καμία βόλτα να καμαρώσετε τα ολυμπιακά έργα στα νότια της Γιάννας που τα έκανε μα τα τσιράκια της και τώρα πιάνουν τα καλύτερα πόστα.

 3. krasnajia zvezda avatar
  krasnajia zvezda 01/02/2010 18:35:01

  Ολυμπιακοί Αγώνες. Το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο (μαζί με τη Ζημενς). Και μετά λένε πως καταχρεώνουμε τα παιδιά μας; Μα< υπήρξε μεγαλύτερη σπατάλη από αυτή των ΟΑ; Τι πλήρωσε η Ελλάδα τότε; Τι έβαλε στα ταμεία της; Θα μας πεί κανείς. Εστω και τώρα, έστω και το σκάνδαλο του C4i να φωτιστεί κάτι είναι. Κι ας είναι μόνον ένα από τα πολλά σκάνδαλα των Ολυμπιακών. Το C4i όμως, δεν μπορεί να μπει μόνον στην Εξεταστική για τη Ζημενς. Να βγούν βέβαια πρώτα τα στοιχεία από την Εξεταστική για Ζημενς που αφορούν και το C4i και μετά ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ C4I. Και βέβαια, επιβάλλεται να κληθούν και οι αποφασίζοντες του "αθήνα 2004" Ε, κύριε Σημίτη; Και εσείς που διαφωνούσατε με τους Ολυμπιακούς, αλλά υποκείψατε ως γνήσιος λογιστής, γιατί δεν στέλνετε ένα υπόμνημα στην Εξεταστική. Τι, φοβάστε μην εξευτελιστεί διεθνώς η γ-Ελλάς; Μα εδώ καταχρέωσαν οι διάφορες Μαρίες Αντουανέτες και ιοι διαπλεκόμενοι κατσκευαστές τα δισέγγονά μας, κι εσείς τσιμουδιά;

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/02/2010 20:08:52

  Ποιά είναι η κυρία τής φωτό;

  Μην είναι η Γιουλντούζ Ουσμόνοβα, το αηδόνι τού Ουζμπεκιστάν;

  http://www.youtube.com/watch?v=4CrH20Osbs4

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.