#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος νικήσει αυτός θα είναι και ο πρωθυπουργόςΑν όλα εξελιχθούν χωρίς τη μεγάλη έκπληξη, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή το βράδυ, δεν θα έχει όμως την αυτοδυναμία.

Άλλωστε, στην εποχή που ζούμε, όπου τα πάντα είναι χύμα, το μόνο που δεν ενδιαφέρει είναι η αυτοδυναμία. Ωστόσο, ο πρώτος στόχος για τον Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή η εξουδετέρωση του κινδύνου… Τσίπρας, θα έχει επιτευχθεί.

Είναι επίσης βέβαιο ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές, αλλά αυτή τη φορά σε διαφορετικό κλίμα και η ΝΔ με ένα ικανοποιητικό ποσοστό, τηρουμένων των αναλογιών, θα πάει με άλλο αέρα να αναζητήσει συμμαχίες.

Πάνω από όλα, άλλωστε, είναι η σωτηρία της πατρίδας, γι’ αυτό και πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Που θα διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και θα κάτσουν στο τραπέζι για να αλλάξουν τους δυσβάσταχτους όρους του Μνημονίου.

Σ΄αυτό νέο σκηνικό ασφαλώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει τον πρώτο λόγο. Ο νικητής είναι αυτός που θα παίξει μπάλα πρώτος, και κανείς άλλος. Και δικαιωματικά, έπειτα από τόσο αγώνα ο κ. Σαμαράς οφείλει να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Διότι έτσι είναι το σωστό. Ο νικητής μπαίνει μπροστά για να κάνει αυτά που υποσχέθηκε κι αυτά για τα οποία τον εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός.

Και το λέμε αυτό διότι κάποιες μειοψηφίες του 10% ή του 7% έχουν αποφασίσει να θέσουν σε ομηρεία όλο το πολιτικό σύστημα και τη χώρα. Θέλουν να επιβάλουν τους όρους τους για συνεργασίες και να διεκδικήσουν ρόλους που δεν τους έδωσε ο λαός.

Κάποιοι θέλουν να προσβάλλουν την ψήφο του ελληνικού λαού και προωθούν τρίτες λύσεις για την πρωθυπουργία. Ανθρώπους που ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στην πλατεία, εκεί που βρίσκεται ο κόσμος. Κάποιους που ο λαός δεν ψήφισε, κι όμως, ορισμένοι επιθυμούν να τους βάλουν μπροστά.

Επειδή αυτά τα κολπάκια επιβίωσης τα ξέρουμε από παλιά, πρέπει όλοι να τους πούμε δύο λογάκια.

Πρώτον ότι ο νικητής είναι νικητής και δικαιούται να κυβερνήσει αφού ο λαός τον επέλεξε. Για φανταστείτε δηλαδή αν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος να θέλει να συμμαχήσει μαζί τους με τον όρο να είναι πρωθυπουργός, όχι ο Τσίπρας που νίκησε αλλά ο… Τέρενς Κουίκ. Ή φανταστείτε ο Κουβέλης να θέλει να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους και να προτείνει για πρωθυπουργό τον… Παπαδήμο αν και δικαιούται ο Τσίπρας να είναι αυτός, εφόσον νικήσει.

Έτσι λοιπόν, κάποιοι, προτού καν ανοίξουν οι κάλπες ας αναλογιστούν ότι δεν χωράνε πολιτικές ανωμαλίες. Όποιος νικήσει αυτός πρέπει και να κυβερνήσει και οι υπόλοιποι που εργάζονται για το καλό της πατρίδας, να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν και θέλουν.

Ο λαός δε θα δεχθεί βρόμικα παιχνίδια, συμψηφισμούς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ξεκάθαρες κουβέντες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 15/06/2012 11:24:09

  Kαι εδώ σας θέλω μάστορες....
  Με ποιούς πιστεύετε ότι θα κάνει μετεκλογική συνεργασία ο Σαμαράς?
  Επίσης ας συζητήσουμε και το ανέλπιστο ενδεχόμενο να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός με ποιούς πιστεύετε ότι θα επιχειρήσει συνεργασίες?
  Είναι απολύτως βέβαιαο, ότι ΔΕΝ θα συνεργαστούν οι δυό τους, σε περίπτωση ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ των διερευνητικών?

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 15/06/2012 11:40:34

  Καλημέρα Φάκτορα, συμφωνώ. Αυτές οι μειοψηφίες του 7-10% δημιουργήθηκαν ακριβώς για να μην κυβερνιέται η χώρα και το κράτος να είναι αδύναμο. Πράγμα που το πετυχαίνουν συνεχώς, είτε υπογείως εξαγοράζοντας συνειδήσεις επί εποχης ΠΑΣΟΚ και με διείσδυση στον κρατικό μηχανισμό είτε με την -δίκην μανιταριών- εμφάνιση κομματιδίων σαν του κ. Καμμένου σε στιγμές που ένας ευπατρίδης πολιτικός προσπαθεί να συσπειρώσει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Όσο υπάρχει διχασμός, και υπάρχει, τόσο πιο εύκολο υποχείριο θα είναι η κυβερνηση που θα προκύψει. Μόνο ο Α. Σαμαράς είχε δηλώσει κατά τή διαρκεια των προηγούμενων διερευνητικών επαφών πως θα στηρίξει με ψήφο ανοχής οιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, αρκεί να κυβερνήσει με βάση τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέρονντα ώστε να αρχίσει η ανασυγκρότηση. Κάτι που κανείς δεν έκανε. ΟΛΟΙ, μα όλοι, εκτός του Α. Σαμαρά μιλούν και, κυρίως, δρούν με βάση ιδεοληψίες, προσωπικούς ανταγωνισμούς και ιδιοτέλεια που χτυπάει μάτι. Ο κ. Τσίπρας με τόσες κυβιστίσεις (ανωτάτη Μελισσανιδική τέχνη) δεν ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται και ποιά συνιστώσα εκφράζει. Θα βγεί ή θα μείνει στο ευρώ; Θα παράσχει χαρτιά Ελληνικής υπηκοότητας και θα φέρει και τις οικογένειες ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών; Ξέρει άρα 'γε ότι έτσι ρίχνει και άλλο τα εργατικά και υποβοηθά τους άσπονδους συμμάχους στην πλανητική πολιτική τους; Θα φτιάξει σοβιέτ και κολχόζ όπου ο "Λαός" θα μαστιγώνει αενάως την κακιά (διάβαζε ανύπαρκτη) μεγαλοαστική τάξη και όπου όλοι θα λαμβάνουν ανάλογα με τα δικαιώματά τους και θα δίνουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους; Δεν ξέρω... Ο κ. Καμμένος με την εμπάθεια, τον λαϊκισμό και μεγαλοελλαδισμό του (Είμαστε Έλληνες και θα, θα, θα) ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι των ξένων που θέλουν ΑΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση για να μπορούν να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους εδώ. Ο κ. Βενιζέλος....Τι να πω...άρα 'γε γιατί υπάρχει πολιτικά ακόμα ένα μέλος -και το κόμμα του- που μας οδήγησαν στον μετανεωτερικό όλεθρο; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της ιθαγενοποίησης και εξιλιθιθίωσης του Έλληνα (του δείχνουν κεχριμπάρι και το εκλαμβλάνει για χρυσό...) δεν ξέρω τι είναι...Μάλλον το βαθύ ΠΑΣΟΚ υπάρχει και μας (οδηγεί) ψηφίζει... Η κ. Παπαρήγα: Όχι κ. Παπαρήγα, ο αγώνας δεν είναι απλά ταξικός αλλά αγώνας εθνικής επιβίωσης σε μία Ευρώπη ΚΡΑΤΩΝ των οποίων οι ελίτ σκέφτονταν (και σκέφτονται) και ΕΠΡΑΤΑΝ πρώτα για το ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον. Ο κ. Κουβέλης. Ένα όνομ θα πώ μόνο και μην ανατριχιάσετε: Ρεπούση. Εντάξει, τώρα ηρεμήστε. Όταν η σφαγές γίνονται συνωστισμός. Άξια τα λεφτά σας κ.. Κουβέλη και Ρεπούση. Ο κ. Καρατζαφέρης. Χα, χα, χα, χα! Ο κ. Τζήμερος. ποιός είναι ο κ. Τζήμερος και γιατί έστειλε επιστολή υποταγής στην υψηλή πύλη του Βερολίνου; Ο κ. Μιχαλολιάκος....Μία λέξη μόνο, ΝΤΡΟΠΗ.

  • tak avatar
   tak @ Νίκος Αργεάδης 15/06/2012 13:12:36

   Νίκο, καλός ο πρόεδρος; Έμαθα πως σε συμπάθησε...

   • Samantha_fox avatar
    Samantha_fox @ tak 15/06/2012 16:24:43

    Σκασμός Τσιπράκι!! Αντε τρεχα στη Κουμουνδουρου σου να κανεις αέρα σε 100 πακιστανά!

    • tak avatar
     tak @ Samantha_fox 15/06/2012 18:39:01

     Δαναέ, κάνε κάτι για την κοπέλα! Πρέπει να συνέρθει!

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ tak 15/06/2012 19:29:11

      χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχχααχχαχα!

 3. Δίρφυς avatar
  Δίρφυς 15/06/2012 11:42:02

  Δέν θυμάμαι εις τό παρελθόν,πολιτικός αρχηγός νά έχει πολεμηθή τόσο πολύ,όσο ο Αντώνης Σαμαράς.Προσωπικώς,πιστεύω στόν Σαμαρά,διότι είναι ένα άτομο μέ αρχές καί αναλλοίωτες ηθικές αξίες,φιλοσοφημένος,σεμνός καί μέ αποδεδειγμένη αγάπη γιά τήν Πατρίδα καί τό Έθνος.Η αίσθησή μου είναι ότι θά αποδειχθή γόνιμος καί καρποφόρος η διακυβέρνησή τής Χώρας υπό τήν ηγεσία του.Στενοχωριέμαι όμως βλέποντας τήν μεγάλη έλλειψη στήν Νέα Δημοκρατία αξίων καί ικανών στελεχών πρώτης γραμμής!Όλοι έχουν αφήση τόν Πρόεδρο νά τρέχη μόνος του οργώνοντας τήν Ελληνική Επικράτεια!Παρ'ολα ταύτα είμαι αισιόδοξος ως πρός τήν έκβαση τού εκλογικού αποτελέσματος! Μαζί σου Αντώνη!!!

  • Samantha_fox avatar
   Samantha_fox @ Δίρφυς 15/06/2012 16:25:47

   Ετσι!!! Ειναι πάνω απο όλα πατριώτης με Π κεφαλαίο!!

   • tak avatar
    tak @ Samantha_fox 15/06/2012 20:08:59

    Ξέρεις από πότε έχω πει πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι Πατριώτης; Αλλά δεν το ξέρεις, γιατί αν το γνώριζες, δε θα με σκυλόβριζες ως ... Τσιπράκι! Θεέ μου τι ύβρις!

 4. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 15/06/2012 11:52:39

  Διαίρει και βασίλευε.

 5. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 15/06/2012 11:54:21

  Είναι αυτονόητο ότι Πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε ιστορική εμπειρία κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας (άλλο πράγμα οι διάφορες οικουμενικές που προέκυπταν εξ ανάγκης) αλλά εκεί όπου έχουν, έτσι συμβαίνει.
  Σήμερα γνωρίζουμε άπαντες ότι οδεύουμε προς Κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας. Την ευθύνη για την υλοποίησή της έχει πρωτίστως η ηγεσία κάθε κόμματος. Σ΄αυτή δίνεται άλλωστε κι η εντολή του λαού.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ΗΓΕΤΗΣ που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες και να συνθέσουν μαζί σε μια κοινή κατεύθυνση. Διότι ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει να υπερβαίνει, και το έχει αποδείξει εμπράκτως, τις στενές κομματικές γραμμές προκειμένου για την επίτευξη εθνικών στόχων.

 6. GO avatar
  GO 15/06/2012 12:28:54

  Είναι αυτονόητο, ιδιαίτερα μάλιστα εφόσον -και θα- υπάρξει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά μεταξύ του πρώτου κόμματος και των δύο ή τριων άλλων που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή την ανοχή τους.
  Να λείψουν οι λεονταρισμοί, ο τόπος χρειάζεται κατεπειγόντως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 7. xbab avatar
  xbab 15/06/2012 12:34:39

  Εκτός από τον κ.Κουίκ, ρωτήθηκε και η κ.Κουντουρά;
  (Πολύ μίσος και κακία[και αυταρχισμό] βγάζει αυτή η κυρία από τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές της παρουσίες.Έδειξε τον προσωπικό χαρακτήρα της, κρίμα δεν το περίμενα απ΄αυτή...)

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ xbab 15/06/2012 12:51:59

   Η εν λόγω κυρία καταγγέλλει τη ΝΔ ως ένα σάπιο και διεφθαρμένο κόμμα. Ας της πει κάποιος ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί γιατί είναι γνωστό σε πολλούς γιατί ο σύζυγος της έχει δραπετεύσει στο Αμέρικα. Επίσης πότε τα ανακάλυψε όλα αυτά για τη ΝΔ; η παραίτηση Αβραμόπουλου δεν είναι η αιτία που την έφεραν από τις ΗΠΑ για να ορκιστεί βουλευτίνα ως πρώτη επιλαχούσα; Δεν έδωσε η κυρία αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Παπαδήμου ως βουλευτής της ΝΔ προ διαγραφών; με τη ΝΔ δεν ήταν αποτυχούσα υποψήφια στις εκλογές του 07; Ντροπή της, όχι για τη διαφοροποίησή της, αλλά όπως λέτε, για το στόμα της.

   • romeo avatar
    romeo @ GreekInLux 15/06/2012 13:14:22

    Ότι βάζεις (στο στόμα) βγάζεις!

 8. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 15/06/2012 13:05:06

  Πάνω που έψησα τη γυναίκα μου,να ψηφίσει Ν.Δ και άρχισα να ονειρεύομαι αυτοδυναμία,με προσγειώσατε ανώμαλα.Με τι κουράγιο τώρα να προσπαθήσω να ψήσω και την πεθερά;;;;

  • airman avatar
   airman @ Σχετικά Ασχετος 15/06/2012 19:43:16

   Πρώτα ψήνεις την πεθερά και μετά η γυναίκα ψήνεται μόνη της!
   Άσε που τώρα άμα ''κλωτσήσει'' η πεθερά υπάρχει κίνδυνος να ''χαθεί'' και η σύζυγος!

 9. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/06/2012 16:08:00

  Δεν έχει σημασία μόνο να βγει πρώτη η ΝΔ. Πρέπει να έχει τέτοια δύναμη ώστε αφενός να σταθεροποιηθεί τόσο που να μπορεί αύριο να επανιδρυθεί και να γγίνει ένα νέο πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο. Αφετέρου, για να αλλάξει όνομα και φυσιογνωμία και για να εκφράσει το αύριο και να έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ως πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης συνεργασίας τον ίδιο το Σαμαρά.

  Για το τελευταίο προσέξτε καλά: Ο Μητσοτάκης και ο Βενιζέλος δηλαδή και από την “εδώ” και από την αντίθετη πλευρά δεν θέλουν τον Σαμαρά για πρωθυπουργό ακόμα κι αν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ. Και ψάχνουν ένα πρόσχημα.

  Ο μεν Μητσοτάκης προσπαθεί να πει ότι αν δεν έχει ο Σαμαράς αυτοδυναμία, όπως και ο ίδιος τότε το 1990, θα πρέπει να αποδεχθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό.

  Ο δε Βενιζέλος σου λέει αν είμαι σε μια κυβέρνηση με Σαμαρά πρωθυπουργό, θα ταυτιστώ θέλω δεν θέλω με αυτόν και αύριο ο Σύριζα θα μου απορροφήσει και ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ.

  Και οι δύο θα ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους αν ο Σαμαράς βγει είτε δεύτερος είτε πρώτος με μικρό ποσοστό. Αν βγει πρώτος με μικρό ποσοστό και μικρή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ τότε θα επιβάλλουν ένα πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο (ίσως τον Κουβέλη τον ίδιο που έχει και τη βιτρίνα του σοβαρού) σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

  Γι’ αυτό αδέρφια συναγωνιστές ένας είναι ο στόχος. Ποσοστό μια ανάσα από την αυτοδυναμία. 33-34%. Για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Σαμαράς θα είναι δικαιωματικά ο πρωθυπουργός.

  ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα απόψε. Να δημιουργηθεί αέρας νίκης. Να πάρουμε όσο μεγαλύτερο ποσοστό μπορούμε.

  Ψήφος σε Ανεξ. Ελ. (Καμμένο), Τζήμερο-Μάνο-Βαλλιανάτο, Χ.Α., ΛΑΟΣ όλα σημαίνουν έμμεση ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση των πιθανοτήτων τα παραπάνω σχέδια για παραγκωνισμό Σαμαρά να υλοποιηθούν.

 10. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 15/06/2012 16:44:42

  Αυτά τα παραμύθια να τα ξεχάσουν.
  Σενάρια για αχυρανθρώπους τέλος!
  Πρώτο κόμμα η ΝΔ, δικαιωματικά πρωθυπουργός ο Σαμαράς και σ΄όποιον αρέσει!
  Στον λαό πάντως που θα τον φέρει στην πρώτη θέση, αρέσει!
  Κι΄όταν μιλάει ο λαός, οι πάντες πρέπει να σιωπούν.
  Οι εκλογές δίνουν ξεκάθαρη εντολή, σε ποιον αναθέτει ο λαός να διαχειριστεί την τύχη του.
  Σεβασμό στον λαό που εκλέγει!
  Οτιδήποτε άλλο, συνιστά παρεκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Απλή σκέψη 15/06/2012 17:48:29

   Πολύ σωστά!!! Τις ίντριγκες στις οποίες είναι συνηθισμένοι, αλλού!!

 11. tak avatar
  tak 15/06/2012 19:32:56

  Είδες μομφή; Τι να της απαντήσω, που όπως φαίνεται λατρεύει τον Αντώνη;

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 15/06/2012 20:02:57

   Σσσσσσ μας ακούει..αλλά αν θέλεις την συμβουλή μου , στο παρακάτω σχόλιο που κάνει στην όμορφη Δύρφη πες της,ότι εσύ το έχεις πει πρώτος ότι ο Αντώνης είναι Πατριώτης.

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ Φελίζα 15/06/2012 20:04:52

    Δίρφυ βεβαίως και όχι αυτό που έγραψα ....

   • tak avatar
    tak @ Φελίζα 15/06/2012 20:12:20

    Έμαθα από έγκυρη πηγή πως ο Νίκος και ο δάσκαλος είδαν τον πρόεδρο και το χάρηκαν πολύ... Και εκεί που πήγα να πειράξω το Νίκο, με σκυλόβρισαν ως ... Τσιπράκι! Δεν πειράζει όμως, αφού αγαπάει τον Αντώνη, χαλάλι της!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.