11/07/2009 22:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος καεί στο κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι

Αν περιμένουμε το τέλος της παγκόσμιας κρίσης να μας έρθει από την Αμερική, εκεί από  όπου ξεκίνησε δηλαδή, μάλλον θα περιμένουμε για πολλά χρόνια. Όπως φαίνεται λοιπόν, οι Αμερικανικές Τράπεζες και οι λοιποί δανειστές φυσάνε πλέον και το γιαούρτι… Ακόμη και υποψήφιο δανειολήπτες με πολύ καλό πιστωτικό παρελθόν και σταθερό εισόδημα αποκλείονται από τις τράπεζες όταν αιτούνται δάνειο για αγορά κατοικίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, στην προσπάθεια τους να επανορθώσουν τις συνέπειες της χαλαρότητας που είχαν επιδείξει στο παρελθόν, οι Αμερικανικοί πιστωτικοί οργανισμοί έχουν φθάσει στο αντίθετο άκρο αρνούμενοι να δανειοδοτήσουν ανθρώπους οι οποίοι όμως αποτελούν χαμηλό ρίσκο. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πωλήσεις ακινήτων της Αμερικής βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 25 χρόνων.

Οι τράπεζες και οι άλλοι πιστωτικοί οργανισμοί απορρίπτουν πλέον υποψήφιους δανειολήπτες για πληθώρα λόγων όπως το ότι είναι αυτοαπασχολούμενοι, ότι τα εισοδήματά τους είναι αρκετά αλλά σε μη σταθερά χρονικά διαστήματα κλπ. Ολόκληρος ο κλάδος του real estate έχει γονατίσει και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε έξοδος από την κρίση αποκλείεται να προέλθει από την αγορά κατοικιών όπως άλλες φορές στο παρελθόν, αν δεν ξεπαγώσουν οι όροι δανεισμού. Όπως αναφέρει ένας αναλυτής ακινήτων, «έτσι όπως πάμε δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ούτε στα επόμενα 10-12 χρόνια…» Ο Lou S. Barnes, ιδιοκτήτης μιας  τράπεζας του Κολοράντο, δηλώνει πως «το πιστωτικό  εκκρεμές  έχει κολλήσει στην ένδειξη ηλίθιο. Καθημερινά απορρίπτω δάνεια τα οποία ο παππούς μου που ήταν και σφιχτός θα έδινε ευχαρίστως το 1935…»

Source: New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τιραμολα avatar
  τιραμολα 11/07/2009 23:25:43

  "Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα από όσο οι ετοιμοπόλεμες στρατιές.Εάν ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει κάποτε στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν τη χρηματική ρευστότητα , πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με την ύφεση , οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτές , θα στερήσουν από το λαό όλη την περιουσία του , ώσπου κάποια μέρα τα παιδιά του θα ξυπνήσουν άστεγα στη Γη που πάτησαν οι πατέρες τους."
  Thomas Jefferson , 1802

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/07/2009 23:27:51

  Zeitgeist.

 3. donaE avatar
  donaE 11/07/2009 23:38:35

  Οταν η ζητηση ειναι προβλεπεται χαμηλη,γιατι να δανεισουν.
  Πρεπι να ειναι σιγουρες πως θα παρουν πισω τα λεφτα τους.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/07/2009 11:00:03

  τα ίδια και χειρότερα γίνονται και εδώ

  οι τράπεζες εδώ μάλιστα έχουν αρχίσει να μαζεύουν το χρήμα και αλλιώς, γιατί μεσούσης της κρίσης αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι αποταμιεύσεις ταμιευτηρίου κυρίως

  ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος (γιατί μόνο αυτός και η παραοικονομία είναι σε θέση να αποταμιεύουν σήμερα) έκοψε την κατανάλωση και το γύρισε στο προσφιλές του σπορ, το σεντούκι

  στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο παραδοσιακός διαχωρισμός αριστερά/δεξιά, αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα, ο βασικός διαχωρισμός είναι δημόσιος/ιδιωτικός τομέας (ο δεύτερος αιμοδοτεί τον πρώτο κυριολεκτικά, του πίνουν το αίμα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.