#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2010 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος δεν κόβει αποδείξεις διώκεται, όποιος κλέβει με καρτέλ επιβραβεύεται

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ...Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών ΠΟΛ 1127 31/8/2010 ενημέρωσε τις ΔΟΥ όλης της χώρας για την σχέση που έχουν τα φορολογικά αδικήματα με τον νόμο 3691/2008 για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Χαρακτηριστικό της ενημέρωσης είναι ότι στο νόμο για το μαύρο χρήμα εμπίπτει κάθε επαγγελματίας-επιχείρηση που δεν θα εκδώσει αποδείξεις λιανικής πώλησης, πραγματοποιώντας φοροδιαφυγή.

Σημείο κλειδί στον συσχετισμό των δυο νόμων είναι ότι τα παραπτώματα του φορολογικού νόμου ορίζουν σαν ελάχιστη ποινή φυλάκισης τους έξι μήνες και επίσης από τα παραπτώματα αυτά, ο παραβάτης είχε οικονομικό όφελος.

Διαβάζοντας τους σχετικούς νόμους βλέπουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει δίκιο. Οι νόμοι σχετίζονται (φορολογικός νόμος και νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος), άρα έχει δίκιο. Το αν είναι κοινωνικά σωστό η λάθος είναι κρίση του καθενός.

Η ΑΠΟΡΊΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΡΤΕΛ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Διαβάστε παρακάτω γιατί:

Με βάση τον νόμο 703/77 περί Ανταγωνισμού (ο νόμος στον οποίον βασίζεται η λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού) οι υπεύθυνοι των εταιρειών που καταδικάζονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβάσεις του 703/77 διώκονται και ποινικά και η τιμωρία τους είναι τουλάχιστον 6 μήνες φυλάκιση. Δεδομένο θεωρούμε ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών αυτών έχουν οικονομικό όφελος από τις παραβάσεις των εταιρειών τους.

Με βάση τον νόμο 3691/2008 περί «Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα το άρθρο 3 ορίζεται όπως:

Άρθρο 3

Εγκληματικές δραστηριότητες – βασικά αδικήματα

Ως εγκληματικές δραστηριότητες νοούνται η διάπραξη ενός ή περισσότερων από τα ακόλουθα αδικήματα που καλούνται εφεξής «βασικά αδικήματα»: . .

α).

β).

ιη) κάθε άλλο αδίκημα που τιμωρείται με ποινή στερητική της ελευθερίας, της οποίας το ελάχιστο όριο είναι άνω των έξι μηνών και από το οποίο προκύπτει περιουσιακό όφελος.

Μάλιστα ο νόμος 3691/2009 είναι διόλου περιοριστικός αφού δεν προϋποθέτει την τιμωρία των κατηγορουμένων για το βασικό αδίκημα ή ακόμα και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για το βασικό αδίκημα. Επίσης στρέφεται και κατά των πραγματικών ιδιοκτητών των εταιρειών που παρανομούν. Τέλος ο νόμος ορίζει σοβαρότατα διοικητικά πρόστιμα κατά των υπευθύνων ατόμων, γεγονός που εξυπηρετεί στα μέγιστα το Ελληνικό Δημόσιο.

Συμπεραίνουμε ότι η παράβαση του δικαίου του Ανταγωνισμού εμπίπτει στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ

Σημειώνουμε επίσης ότι το ανάλογο ισχύει για την περίφημη εταιρεία SIEMENS, τα παραπτώματα της οποίας εμπίπτουν 100% στον νόμο για το Μαύρο Χρήμα.

Φ.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΒΕΡΗΣ avatar
  ΙΑΒΕΡΗΣ 13/09/2010 13:23:28

  ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???
  Αρχική
  Σοφοκλέους επιστροφή εκτύπωση μέγεθος κειμένου
  Στην πλάτη της...Goldman13 |9 |2010 08:06
  Στην πλάτη της...Goldman

  Του Νίκου Καρούτζου


  Ο καιρός ήταν ασυνήθιστα καλός.. Και στο Λονδίνο αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, οι πολλές ώρες ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες 20 βαθμών Κελσίου τον Σεπτέμβριο. Και το ασυνήθιστο φαινόμενο της ηλιοφάνειας οι Λονδρέζοι το απολαμβάνουν κατακλύζοντας το Hide Ρark και ξαπλώνοντας στο γρασίδι.

  Στον αριθμό 50 της Finsbury Square στο Citi του Λονδίνου που στεγάζονται τα επιβλητικά γραφεία του Bloomberg διεξαγόταν το 5ο Road Show του Χ.Α. και θα περίμενε κάποιος να δει αρκετούς εκπροσώπους της Goldman Sachs, καθώς είχαν δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής. Εκείνοι φαίνεται ότι "προτίμησαν" όχι να βρεθούν στο Hide Ρark αλλά στη Fleet Street στο Peterborough Court, όπου καταλαμβάνουν πάνω από ένα οικοδομικό τετράγωνο τα γραφεία του αμερικάνικού κολοσσού.
  Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τους υψηλούς επισκέπτες που είχαν από την Ελλάδα. Ηταν ο υποδιοικητής της Εθνικής κ. Ανθιμος Θωμόπουλος συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη.
  Η επίσκεψη φυσικά δεν ήταν εθιμοτυπική, καθώς η Goldman Sachs είχε αναλάβει σύμβουλος έκδοσης της μεγάλης κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Μια ενίσχυση που, όπως έλεγαν συμμετέχοντες στο Road Show της ΕΧΑΕ, μπορεί να υπερβεί και τα 3 δισ. ευρώ.

  Πλήθος συναντήσεων

  Η παρουσία της ΕΤΕ στην Goldman Sachs σήμανε ταυτόχρονα και την ακύρωση των παρουσιάσεων και συναντήσεων τετ α τετ με άλλα ξένα χαρτοφυλάκια στο Road Show της ΕΧΑΕ.
  Η ακύρωση έγινε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, γεγονός που αιφνιδίασε αλλά τελικά αποδείχτηκε δικαιολογημένο λόγω των νέων συνθηκών που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση για κεφαλαιακή ενίσχυση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.
  Οπως δικαιολογημένη και επιβεβλημένη ήταν η παρουσία της ΕΤΕ σε κορυφαίο επίπεδο στο Λονδίνο, καθώς η Goldman Sachs είχε οργανώσει πλήθος παρουσιάσεων και συναντήσεων με μεγάλα funds που είναι πελάτες της και αναμένεται να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
  Μια αύξηση που είναι εγγυημένη η κάλυψή της πλήρως.
  Και αυτό σε μεγάλο βαθμό το ανέλαβε η Goldman Sachs. Ενας επενδυτικός οίκος ο οποίος είχε λίγους μήνες πριν, και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, διακόψει τις δραστηριότητες στην ελληνική αγορά.
  Και η διακοπή δεν ήταν άσχετη από την εμπλοκή στη χρησιμοποίηση δημιουργικής λογιστικής κατά το παρελθόν ώστε το ελληνικό χρέος να εμφανίζεται μικρότερο από όσο ήταν πραγματικά.

  Παγκόσμιο comeback

  Η εμπλοκή αυτή, βέβαια, δεν περιορίζεται στην Ελλάδα αλλά επεκτείνεται και σε πολλές άλλες χώρες, στις οποίες έχει βρεθεί στο στόχαστρο, δεχόμενη πλήθος ελέγχων και ποινών από τις εποπτικές αρχές.
  Μόλις την περασμένη Πέμπτη η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε στον αμερικάνικο οίκο πρόστιμο ύψους 27 εκατ. δολαρίων για ανάρμοστες αποκαλύψεις όσον αφορά έρευνα των αμερικανικών αρχών στον κολοσσό της Wall Street.
  Ομως, αυτά δεν πτοούν την Goldman Sachs, η οποία μετά το πρόστιμο λακωνικά σχολιάσε "χαιρόμαστε που λύθηκε το ζήτημα".
  Η στάση αυτή έναντι της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια απόδειξη του πόσο ισχυρή αισθάνεται η Goldman Sachs.
  Και αισθάνεται ισχυρή για τον απλούστατο λόγο ότι έχει πιστούς πελάτες που την ακολουθούν. Αυτό δεν συμβαίνει σε τόσο υψηλό βαθμό σε κανέναν μεγάλο οίκο και είναι προφανές ότι πρόκειται για μια σχέση που καλλιεργείται επί χρόνια και βάσει συγκεκριμένων σχεδίων και στρατηγικών.
  Η δύναμη αυτή έχει κάνει άλλους να μιλούν για καθαρά ιμπεριαλιστική πολιτική, που ξεφεύγει από κανόνες, την οποία ακολουθεί η Goldman. Η στρατηγική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να ξανακερδίζει μερίδια και να έχει ξεκινήσει η μεγάλη επιστροφή της σε αγορές από τις οποίες είχε αποχωρήσει ή περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητά της.

  Στηρίζει όλες τις αυξήσεις

  Και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και στην ελληνική αγορά όχι στα ομόλογα, όπου ακόμα υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, αλλά στην αγορά μετοχών.
  Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της αύξησης της Εθνικής, αλλά και αυτή που ετοιμάζει η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου χτυπήσει το Τ.Τ. και την Αγροτική.
  Ουσιαστικά, δηλαδή, ο αμερικανικός οίκος έχει πάρει πάνω του δύο μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου στην Ελλάδα, γεγονός που έχει μεγάλη σημασία.
  Η Εθνική και κάθε τράπεζα αλλά και το Δημόσιο έμμεσα αυτή την περίοδο είναι προφανές πως χρειάζονται ζεστό χρήμα όσο ποτέ. Και είναι προφανές ότι, όταν κάποιος σου προσφέρει τη δυνατότητα να αντλήσεις ποσά που αφήνουν άφωνους τους ανταγωνιστές σου, δεν μπορείς να πεις όχι.
  Γιατί πολύ απλά πάνω από όλα υπερισχύει το συμφέρον και της κάθε τράπεζας αλλά και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.
  Βέβαια, η ενίσχυση της παρουσίας της αμερικάνικης τράπεζας σημαίνει και μεγαλύτερη παρέμβαση στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να φοβίζει όχι τις τράπεζες και την κυβέρνηση, αλλά μάλλον τους ανταγωνιστές της ξένους, που βλέπουν ότι χάνουν έδαφος στην πίτα που ανοίγεται στην ελληνική αγορά λόγω των μεταρρυθμίσεων.
  Φυσικά, αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι, παρά τις πιέσεις που υπήρξαν στην Goldman για τις δραστηριότητες που είχε κατά το παρελθόν της στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί ουδέποτε κινήθηκαν επιθετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο αυτό να είναι εμφανές. Το αντίθετο μάλιστα. Στην παρουσίαση της Morgan Stanley στο Λονδίνο, που είχε γίνει μεσούσης της κρίσης, οι αναλυτές της Goldman είχαν φιλική συμπεριφορά έναντι των ελληνικών τραπεζών, ρωτώντας λογικά πράγματα, ενώ άλλοι, όπως η UBS, είχαν εντελώς επιθετική τακτική, η οποία έδειχνε εμπαθή στάση.

 2. kiki avatar
  kiki 13/09/2010 13:35:50

  Ειναι για να διασωθει το καρτελ των κυβερνωντων.

 3. airleaf avatar
  airleaf 13/09/2010 13:41:15

  Σχόλιο για την φωτογραφία

  Υφίστανται κάθε μορφής εκμετάλλευση και τέλος μια μαρτυρική σφαγή επειδή έτυχε να μην είναι άνθρωποι. Είναι όμως άτομα σαν εσένα και εμένα τα οποία έχουν το ίδιο εγγενές δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία, όπως εσύ και εγώ.

  Πολλές φωνές από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας έχουν επισημάνει αυτή την αδικία με διαφορετική λεκτική διατύπωση αλλά το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο:

  Η θεώρηση των ζώων ως αντικείμενα προς εκμετάλλευση είναι η βασική πληγή που γεννά κάθε είδους αντιδραστική αντίληψη η οποία πολύ εύκολα περνάει το όριο του είδους και εισβάλλει στην ανθρώπινη κοινωνία.

  Το έγκλημα, η απαξίωση, ο μη σεβασμός της ζωής, η υποδούλωση και η καταπίεση δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν όσο θα συνεχίζεται μια αδικαιολόγητη, παράλογη και εντελώς περιττή πρακτική.

  Η διαίρεση με τα μη ανθρώπινα ζώα είναι το μεγάλο "διαίρει και βασίλευε", το οποίο όσο θα υπάρχει θα καθιστά κάθε κοινωνικό αγώνα για δικαιοσύνη ανθρωποκεντρικό και συντεχνιακό και γι αυτό χωρίς προοπτική.

  Ο αγώνας για την απελευθέρωση δεν μπορεί παρά να είναι συνολικός.

 4. aengus avatar
  aengus 13/09/2010 14:10:33

  Ποιο υπουργείο;

 5. aengus avatar
  aengus 13/09/2010 14:18:59

  «Εάν του είπαν [του Τσουκάτου] πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο!»

  -Θεόδ. Πάγκαλος - συνέντευξη στο NJOYTV -26/6/2009

 6. aengus avatar
  aengus 13/09/2010 14:26:12

  ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Δηλαδή υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εσείς έχετε καταλήξει»;
  ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Δηλαδή τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».

  -Ρ/Σ «ΦΛΑΣ» -5 Μα’ί’ου 2009

 7. Vass avatar
  Vass 13/09/2010 16:56:45

  http://epikoon-atakes.blogspot.com/2010/05/blog-post_23.html

  Για να μην μπερδεύστε με τα πολλά νομοθετήματα παρακολουθήστε τη διαχρονική νομολογία περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

 8. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 13/09/2010 21:37:10

  Σε αντιθεση με τον ' ο ανθρωπος μας στην Αβανα'
  του Γκραιηαμ Γκρην

  που αντι για τους εντολεις του ουσιαστικα
  με την δραση του ωφελουσε τους οικοδεσποτες

  'ο ανθρωπος μας στην Αθηνα' παρα την οποια
  δικαιολογημενη οργη και απαγοητευση του για την
  δυσμενη τοποθετηση στην παραμεθοριο, πασχιζει
  και εργαζεται πυρετωδως και με απαραμμιλη αφοσιωση,
  κατα το αγροτικο του με τους ασθενεις
  ωστε να συγκεντρωσει την υψηλοτερη δυνατη
  βαθμολογια, και απο θεση ισχυος να τυχει πλεον
  απο τα Κεντρικα ευμενεστερης τοποθετησης για το
  καλο της ανθρωποτητος χωρις ανθρωπους για να
  μην βλαπτουν τον εαυτον τους, οπως ελεγε και ο
  μακαριτης ο Νιξον για τα εκατομμυρια των
  βομβαρδισμενων δεν σας σκοτωνω σας σωζω απο τον
  κακο σας εαυτο.

  Για αυτο Γιωργο μου καλο μου παλικαρι δεν μας εμαθες
  τοσα χρονια , ειμαστε αναξιοι δεν σου αξιζουμε ουτε
  στο μικρο σου νυχακι, δεν θεραπευομαστε και δεν
  σωζομαστε με τιποτα, μην χανεις αλλο τον πολυτιμο
  χρονο σου μαζι μας, ζητησε με την διαδικασια του
  κατεπειγοντος μεταθεση απο τα Κεντρικα σε αλλη
  επαρχια του Ιμπεριουμ, και να ξερεις οτι ακομη και
  εμεις οι ελεεινοι εχοντας αναγνωρισει και μετανοησει
  εκ βαθρων για την ασυγχωρητη ταπεινωση που σου
  επιβαλλαμε ταπεινωνοντας σε να μας διοικησεις
  θα συγκεντρωσουμε εκατομμυρια υπογραφες
  υποστηριξης αυτου του αιτηματος σου στη Νεα Ρωμη

  Πρωην αγνωμονες υποτελεις της εν
  ευλογημενω Γιαχβιδιω και πεφωτισμενης ηγεσιας σου και

  νυν σκλαβοι της εν τας ευλογιας της ομοουσιου και
  αδιαιρετου Τραπεζας της Ιερης και Φωτοδοθησαντος
  Πυραμιδος

 9. Dimitris D avatar
  Dimitris D 14/09/2010 12:32:03

  Ο νόμος της σύνδεσης τρομοκρατίας-λαθρεμπορίου είναι εισαγόμενος από τις ΗΠΑ, νόμος Μπους Jr. Ο νόμος λέει ότι τα χρήματα από τους παράνομους μικροπωλητές, έμπορους ναρκωτικών κτλ πάνε στο οργανωμένο έγκλημα, το οποίο φροντίζει να μεγαλώσει τον κύκλο εργασιών του μέσο της τρομοκρατίας και της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.