#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2013 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος έχει μάτια βλέπει!

[caption id="attachment_219414" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: imerisia.gr"][/caption]

Το προφανές πολιτικό συμπέρασμα μετά από έναν χρόνο συγκυβέρνησης των δύο «εταίρων» με την ΝΔ είναι πως με αυτό το σχήμα αληθινή μεταρρύθμιση η χώρα δεν πρόκειται να δει ποτέ. Η περίπτωση της ΕΡΤ ήταν απλώς το κερασάκι (ή μάλλον η …. κερασάρα!) στην κορυφή της τρικομματικής τούρτας.

Δεν πρόκειται να γίνουν μεταρρυθμίσεις της προκοπής, επειδή ακριβώς τα δύο «συνεταιράκια» όχι μονάχα δεν τις πιστεύουν αλλά τις ξορκίζουν κιόλας όπως ο διάολος το λιβάνι. Οι δύο εταίροι του Πρωθυπουργού και οι Υπουργοί τους, γνέθουν και ξαναγνέθουν το μαλλί για τον πέπλο της αποτελεσματικότητας, όπως η Πηνελόπη ύφαινε και ξε-ύφαινε τον δικό της νυφικό πέπλο ώστε να «ροκανίσουν» τον χρόνο και να μην επισυμβεί το «μοιραίο»: ο γάμος στην μία περίπτωση,  οποιαδήποτε αλλαγή στον δημόσιο τομέα στην άλλη.

Με τέτοιους εταίρους - βαρίδια το μόνο που μπορεί πια κανείς να ελπίσει από την συγκεκριμένη τρικομματική κυβέρνηση, ακόμη και αν τα βρουν απόψε οι τρεις αρχηγοί, είναι μια δύσκολη, ανέμπνευστη και γεμάτη προσκόμματα διαχείριση. Ακριβώς δηλαδή αυτό που ΔΕΝ χρειάζεται τούτη την στιγμή η χώρα. Ο Πρωθυπουργός, ήδη στο μέτρο που του αναλογούσε έκανε το καλύτερο δυνατόν. Ανόρθωσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και εμπέδωσε την σταθερότητα και την ηρεμία στο εσωτερικό. Αυτά που μπορούσαν να γίνουν με σωστή διαπραγμάτευση έξω και σωστή διαχείριση μέσα έχουν ήδη επιτευχθεί.

Αυτά που πρέπει τώρα να γίνουν αφορούν κυρίως το εσωτερικό της χώρας και απαιτούν τομές και ρήξεις. Δεν θα κουραστώ ποτέ να το γράφω: όποιοι νομίζουν πως η χώρα θα σωθεί χωρίς να γίνουν συμπαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πλανώνται και συγχρόνως παραπλανούν και τους άλλους. Όσο καθυστερούμε να δρομολογήσουμε αυτές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται η χώρα από την τροχιά της ανάκαμψής της. Τακτικισμοί κομματικού χαρακτήρα, προσωπικές ατζέντες και πολιτικοί εγωισμοί δεν έχουν θέση την ώρα αυτή. Όλοι γνωρίζουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Επί δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε πεισματικά να αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση υλοποίησης των απαραιτήτων. Επί ένα χρόνο ύστερα, οι δύο μικρότεροι εταίροι στην τρικομματική, εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε τομή, ρήξη ή μεταρρύθμιση που συνεπάγεται «ξεβόλεμα» κάποιων «ευγενών» πελατών τους στον δημόσιο τομέα που παραμένει ανέγγιχτος ως ιερό τοτέμ. Η περίπτωση της ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική. Εν αγαστή συμμαχία, τα δύο «συνεταιράκια» κόπτονται δήθεν για την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. Η αλήθεια είναι πως κόπτονται μονάχα για τους πολιτικούς τους «φίλους» που πλήττονται από την απόφαση του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι πως βρήκαν ευκαιρία να ανοίξουν προσωπικές και κομματικές ατζέντες, να κάνουν «πολιτικό ντόρο», να σηκώσουν το ολοένα και κοντύτερο πολιτικό τους ανάστημα.

Φτάνει πια! Όποιος έχει μάτια βλέπει πως ακόμη και αν υποτεθεί πως η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ εφαρμόστηκε κατά τρόπο υπερβολικό και απόλυτο, αυτό έχει ήδη θεραπευτεί, τόσο με την απόφαση του ΣτΕ, όσο και με τις υπόλοιπες προτάσεις του Πρωθυπουργού. Όμως όχι, δεν ήταν αυτό που «στεναχώρησε» τους δύο «συνέταιρους» στην κωλυσιεργία και την αδράνεια. Αυτοί εκείνο που θέλουν είναι να μην προχωρήσει καμιά μεταρρύθμιση. Εκείνο που επιθυμούν, είναι τα πράγματα να επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση (status quo ante), τίποτε να μην αλλάξει, όλα να παραμείνουν ίδια και να αρχίσουμε εξ αρχής μιαν ατέρμονη και  ατελέσφορη συζήτηση που όπως συνήθως να μεταθέσει το πρόβλημα στις ελληνικές καλένδες. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι δύο «μικροί» της συγκυβέρνησης είναι πως δεν υπάρχει πια χρόνος για οπισθοχωρήσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και υπαναχωρήσεις ούτε δρόμος επιστροφής σε προηγούμενα κεκτημένα. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το είχαν εμπεδώσει προτού καν συγκατατεθούν στην τρικομματική κυβέρνηση. Και πάντως οπωσδήποτε προτού βάλουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους σε κείμενα και υποσχετικές που δεσμεύουν την χώρα έναντι των εταίρων και δανειστών της.

Είναι καιρός λοιπόν οι δύο «επαναστάτες» της φακής να καθίσουν κάτω και να σκεφτούν σοβαρά τον ρόλο τους στην συγκυβέρνηση. Διότι έχουν αρχίσει και παίζουν εν ου παικτοίς. Και τέτοια παιχνίδια η Δημοκρατία και η παρούσα κατάσταση της χώρας δεν τα σηκώνει. Αν πιστεύουν πως έχουν και άλλον ρόλο στην συγκυβέρνηση, πέρα από το να μετέχουν διεκδικητικά και ανυποχώρητα στους διορισμούς (4-2-1) των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, είναι η ώρα να τον αναλάβουν μαζί με τις κυβερνητικές ευθύνες τους. Αλλιώς, ας πουν ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό πως αυτοί δεν συναινούν και δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουν σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη για την σωτηρία της χώρας και ειδικότερα όταν αυτή η μεταρρύθμιση αφορά κάποιο κομμάτι του δημόσιου τομέα της. Ας τολμήσουν να πουν ανοιχτά αυτό που βλέπει καθαρά τις τελευταίες δέκα μέρες και ο τελευταίος πολίτης της χώρας. Ότι λειτουργούν ως δεκανίκια του κρατισμού, του παλαιοκομματισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να στέκονται στο πλευρό του εταίρου τους στην κυβέρνηση και Πρωθυπουργού, στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνει για την σωτηρία της χώρας. Και να παραδεχτούν εντίμως, πως κρατώντας αυτή την στάση, οδηγούν εκ των πραγμάτων την κυβέρνηση σε πτώση και την Ελλάδα σε άκαιρες, αχρείαστες και καταστροφικές εκλογές. Έτσι κι αλλιώς, αν οδηγήσουν εκεί τα πράγματα, ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα βάλει τον καθένα στην θέση του. Λέγεται πως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αναμένεται είτε οι δύο αρχηγοί της συγκυβέρνησης απόψε είτε ο λαός αν και όταν κληθεί, να επιβεβαιώσουν αυτή την ρήση.

Akenaton     

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tolis avatar
  Tolis 19/06/2013 13:50:00

  Αφήστε τον Τσίπρα να κυβερνήσει για το πολύ ένα χρόνο.......η απογοήτευση του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα εξαφανιστεί η αριστερά για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

  • Γιώργης Α. avatar
   Γιώργης Α. @ Tolis 19/06/2013 14:14:23

   Μπα , ο κινδυνος είναι οτι αν βγουν στην εξουσία, ΔΕΝ προκειται να φύγουν πριν να περάσουν 20 χρόνια. Την ξαναπατησαμε με το Πασοκ, θα την ξαναπατήσουμε με αυτούς.

  • Antonis avatar
   Antonis @ Tolis 19/06/2013 15:20:03

   Μεχρι να εξαφανιστεί η αριστερά θα έχει εξαφανίσει εμάς

  • giannis avatar
   giannis @ Tolis 19/06/2013 16:06:39

   Εάν κυβερνήσει ένα χρόνο ο Βαλέσα, συγνώμη ο Τσίπρας ήθελα να πω, θα πάθουμε ότι έπαθε η Πολωνία και ίσως και χειρότερα και ναι σίγουρα θα εξαφανιστεί η αριστερά γιά πάρα πολλά χρόνια.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tolis 19/06/2013 17:13:03

   Και ποιος σου είπε πως γίνονται εκλογές όπου έρθουν οι αριστεροί στην εξουσία; Στην Αλβανία, στη Ρουμανία ή στην ΕΣΣΔ έγιναν εκλογές ή απλά κατέρρευσε το καθεστώς από την διαφθορά και τη σπατάλη των ανθρώπων που ηγούνταν των καθεστώτων; Και έχουν μούτρα οι θιασώτες τέτοιας μορφής εξουσίας να υποδύονται τους ακραιφνείς δημοκράτες. Ξεβράκωμα παντού θέλουν. Σε τηλεόραση, διαδίκτυο και ραδιόφωνα αλλά βλέπεις η 4η εξουσία (με σειρά εμφάνισης όχι δύναμης) ελέγχεται από διάφορους που δε θέλουν οι Έλληνες να καταλάβουν τι παίζεται. Φταίμε πάντως ως λαός που δεν βάζουμε το ξερό μας να δουλέψει...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Tolis 19/06/2013 21:22:33

   Το θέμα δεν είναι να "ιππεύσει" ο κ. Τσίπρας. Το θέμα είναι πως θα "αφιππεύσει" όταν (πολύ γρήγορα) θα έρθει η ώρα. Καταλάβατε;

 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 19/06/2013 14:06:36

  Akenaton, ὡραῖα τὰ λὲς

  Μπορεῖ κανένας νὰ μᾶς πεῖ πόσο θὰ μᾶς κοστίσει τὸ κλείσημο τῆς ΕΡΤ;
  Ἀκούγονται τὰ ἐξῆς:
  ἀπολύσεις: 50 ἐκ. ΕΥΡΩ
  δικαιώματα ἀπὸ συμβάσεις: 40 ἐκ. ΕΥΡΩ

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 19/06/2013 14:16:59

   Τι τους νοιάζει?
   Θα βάλουν επι πλέον φόρους και θα τα πάρουν.
   Εξ άλλου, ο στόχος δεν είναι η εξυγίανση αλλά η διάλυση του δημοσίου!

  • Η. avatar
   Η. @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 19/06/2013 14:23:50

   Τα ποσά που αναφέρεις εφάπαξ. Εξοικονόμηση ετησίως πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Η. 19/06/2013 17:14:12

    Έτσι μπράβο. Και πληρώνουμε τις σπατάλες χρόνια μέσω της ΔΕΗ. Όταν για φέτος ήδη θα έχει μειωθεί οτ κόστος για το λαό ,τι θες να μας πεις;

   • periopos avatar
    periopos @ Η. 20/06/2013 13:08:31

    Για να έχεις εξοικονόμηση 100 εκατ., σημαίνει ότι παραμένει κλειστή.
    Άρα η εξοικονόμηση θα είναι κατά το ποσόν, των μη πλεοναζόντων επαναπροσληφθέντων.

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 19/06/2013 15:33:34

   Αλαξε το ρημαδι το επιθετο.Παραπεμπει στην απεναντι του Αιγαιου μερια.

   • leak avatar
    leak @ Ανδρεας45 19/06/2013 17:04:47

    Γιος Ρωμιού σημαίνει...Έλληνας δηλαδή.
    Δεν σου αρέσει?

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 19/06/2013 21:23:28

   Όσα και να κοστίσει θα είναι άπαξ. Που σημαίνει πως πολύ γρήγορα θα υπάρξει απόσβεση και μετά κέρδος.

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 19/06/2013 14:31:48

  Οντως δυσκολία στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης υπάρχει κυρίως από τις αποστάσεις που παίρνει η ΔΗΜΑΡ της οποίας οι εκπρόσωποι στη κυβέρνηση- αυτονομημένοι κατά τη γνώμη μου- λειτουργούν μονίμως ως τροχοπέδη. Η συμπεριφορά αυτή της ΔΗΜΑΡ- αν και κατανοώ την διάθεση της να διαφυλάξει τον πολιτικό της χώρο- μου μοιάζει αυτοκτονική. Κανείς δεν πρόκειται να την επιβραβεύσει για τη συμμετοχή της σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση (αν αποτύχει) και κανείς δεν πρόκειται να την επιβραβεύσει αν η κυβέρνηση τελικά πετύχει αφού η ΔΗΜΑΡ έχει φροντίσει να λειτουργεί σαν ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση.
  Το θέμα είναι πως μεταρρυθμίσεις στην χώρα πρέπει να γίνουν και κατα τη γνώμη μου υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν υπάρχει άλλο κυβερνητικό σχήμα να τις υλοποιήσει. Η ΝΔ - που στην περίπτωση της ΕΡΤ έκανε μια κίνηση force- λόγω της δράσης των ΔΗΜΑΡιτών εκπροσώπων στη κυβέρνηση, νομίζω πως θα πρέπει να επιδιώξει άμεσο ανασχηματισμό, με συμμετοχή των εταίρων με πολιτικά πρόσωπα και βεβαίως κάνοντας ενδεχομένως συλλογικότερη την λήψη των αποφάσεων να απαιτήσει συλλογικότητα στην υλοποίηση και την υπεράσπιση τους. Θα μου πεις: "Κι αν οι "δύο" δεν θέλουν;;;;;" Η ΝΔ ας κάνει τίς προτάσεις της, ας τις δημοσιοποιήσει κιόλας επισήμως, ας τις αιτιολογήσει στον κόσμο κι ας αφήσει εκείνον να κρίνει . Το να "εκθέσεις" δημοσίως τους εταίρους σου δεν είναι απλό πράγμα, αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Και καλόν είναι να ξέρει κι ο κόσμος τους λογαριασμούς που γίνονται για να μην κυκλοφορούν ανόητα σενάρια, θεωρίες συνωμοσίας κλπ Και για να αντιληφθεί ότι από τη μια μεριά σαφέστατα η ΝΔ δεν θέλει εκλογές γιατί αυτές θα επανέφεραν το κλίμα αβεβαιότητας που με τοσο κόπο ανετράπη και από την άλλη η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αν συνεχώς εμποδίζεσαι να κάνεις τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μεγάλο μέρος των οποίων είναι μνημονιακές υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβαν και οι άλλοι δύο εταίροι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 19/06/2013 21:26:58

   Συμφωνώ (οποία έκπληξη!) με πολλά από όσα γράφετε. Πιστεύω πως αν όντως ο Σαμαράς έχει διαπιστώσει πως με αυτούς τους εταίρους μεταρυθμίσεις και τομές δεν μπορούν να γίνουν, δεν έχει νόημα να παραταθεί κι άλλο η ζωή αυτής της κυβέρνησης.

 4. SotR avatar
  SotR 19/06/2013 15:49:05

  Μην ξεχνάμε ότι οι επαναστάτες της φακής έχουν τον απαραίτητο αριθμό εδρών για να περνάει η κυβέρνηση τα νομοσχεδιά της . Βέβαια δημοσκοπικά ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο ναδίρ και τείνουν προς εξαφάνιση . Αναρωτιέστε όμως , πως θα κατάφέρουμε να σχηματίσουμε πάλι κυβέρνηση και με ποιούς . Καλώς ή κακώς αυτή την στιγμή αυτούς έχουμε και η υπόλοιπη βουλή είναι εναντίον μας . Εκτός , λέω εκτός , αν κάποιοι από εδώ μέσα ονειρεύονται αυτοδυναμία, τοτε πάω πάσο !
  Και επιμένω ......."Στην πραγματικότητα, ο κ. Σαμαράς παρασύρθηκε από ολέθριες συμβουλές." Ποιοί έσπρωξαν τον Πρωθυπουργό σε αυτό το πολιτικό αδιέξοδο ?

  • anideos avatar
   anideos @ SotR 19/06/2013 17:51:34

   Δε θα ελεγα πως ο Σαμαρας εκανε λαθος η τον παρεσυρε καποιος.
   Η ΕΡΤ , η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΡΤ οπως την ειπε ειχε και κομματοσκυλα της ΝΔ.
   Ο Σαμαρας εδειξε πως με τη σταση του προς τα κομματοσκυλα ανοχη τελος!!!
   Οι Κουβελης Βενιζελος βρησκονται χαμηλα στις δημοσκοπησεις.
   Δεν αντεχεται η απωλεια αλλων 2500*6 ψηφων.
   Η επομενη κινηση Σαμαρα θα πρεπει να ειναι η Βουλη, οι κορες Παγκαλου, Πολυδωρα, και οι λοιποι τσανακογλυφτες μετακλητοι.
   Εκει θα δεις τιεχει να γινει!!!
   Αν παντως ουτε τοτε ειναι δυνατη η αυτοδυναμια μας αξιζει μια χρεοκοπια κι ενας Τσιπρανδρεου

  • akenaton avatar
   akenaton @ SotR 19/06/2013 22:15:18

   Δεν πιστεύω στην εκδοχή του "λάθους". Είναι πολύ αφελής και χοντροκομμένη, ακόμη και για τον χειρότερο σύμβουλο, πόσο μάλλον να υιοθετηθεί επί τόσες μέρες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

 5. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 19/06/2013 15:59:35

  Η ελληνική κοινωνία ζητά αλλαγές. Ζητά στροφή στον ορθολογισμό και γκρέμισμα του κρατισμού και θα ανταμείψει πλουσιοπάροχα όποιον το καταφέρει. Τόσο οι συγκυβερνώντες όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν το τόλμημα Σαμαρά μόνο και μόνο γιατί επιθυμούν να είναι εκείνοι οι μεταρρυθμιστές και όχι ο Σαμαράς. Μπαίνουμε επομένως σε μία περίοδο συγκρούσεων άνευ ουσίας για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Δυστυχώς η εθνική κατάρα της ζήλιας και των μικροσυμφερόντων κάνει την εμφάνισή της. Ας ελπίσουμε ότι οι ψηφοφόροι των ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ θα επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα μη τροφοδοτώντας την αλαζονική συμπεριφορά των ηγετών τους. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟΥΣ.

 6. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 19/06/2013 16:13:48

  Μεταρρυθμίσεις δεν είναι "σε 4 ώρες κλείνει η δημόσια τηλεόραση και μπαίνει μαύρο στους πομπούς σ όλη τη χώρα"
  Μεταρρυθμίσεις είναι, 3-4 μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, διάγγελμα προς το λαό, " Ο Μανιτάκης ΔΕΝ δουλεύει για να βρεθούν επίορκοι, τεμπέληδες σε όλους τους οργανισμούς για απομάκρυνση, καθώς και άχρηστοι οργανισμοί-σφραγίδες, για κλείσιμο"
  Και άμεση αντικατάσταση Μανιτάκη, ΤΟΤΕ, 7 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, με ανασχηματισμό.
  Καθαρές κουβέντες δηλαδή. Που θα είχαν την αποδοχή ΟΛΟΥ του κόσμου.

  Τώρα όλα τ άλλα είναι προχειρότητες και σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχέδιο που δεν κολακεύουν μια υποτίθεται υπεύθυνη κυβέρνηση: Σπάσαμε τ αυγά αλλά ομελέτα δε θα δούμε. Μόνο σπάσαμε τ αυγά, έτσι, για να δείξουμε οτι θέλαμε να τα σπασουμε. Παιδιάστικα πράματα λένε στο χωριό μου...

  • pirandello avatar
   pirandello @ Ρύκιος 19/06/2013 16:42:22

   Σωστός ο Ρύκιος

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ρύκιος 19/06/2013 16:56:57

   "....Μεταρρυθμίσεις είναι, 3-4 μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, διάγγελμα προς το λαό, ” Ο Μανιτάκης ΔΕΝ δουλεύει για να βρεθούν επίορκοι, τεμπέληδες σε όλους τους οργανισμούς για απομάκρυνση, καθώς και άχρηστοι οργανισμοί-σφραγίδες, για κλείσιμο”..."
   Eτσι είναι ! Δεν είναι εύκολο να εκθέσεις τους εταίρους σου , αλλά αν τους προειδοποιείς και δεν φροντίζουν αυτοί να τραβήξουν το αυτί στο δίδυμο Ρουπακιώτη- Μανιτάκη κάτι πρέπει να κάνεις. Αν δεν το κάνεις φτάνεις σε "υποχρεωτικές" κινήσεις με την βεβαιότητα της αναστάτωσης και το ρίσκο του μπάχαλου !

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ρύκιος 19/06/2013 17:15:50

   Δεν ανοίγεις πόλεμο με Κουβέλη όταν θες σταθερότητα στη χώρα. Απλά βρίσκεις τη λύση που δε βρήκε ο εκλεκτός του ο Μανιτάκης. Αυτά που λες θα τα έκανε ΑΝ ΗΘΕΛΕ εκλογές (όπως νομίζουν κάποιοι). Δε θέλει. Αλλά αν χρειαστεί δε θα κάνει πίσω μπροστά σε ρετάλια του 5% και αν...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρύκιος 19/06/2013 22:20:26

   Στα ίδια θα φτάναμε και με αυτή την τακτική. Καμιά διαφορά, αν εξαιρέσεις τις συναισθηματικές κορώνες κάποιων για "μαύρα" και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα. Ο Μανιτάκης καλύπτονταν (και καλύπτεται μέχρι και σήμερα) από τον κ. Κουβέλη, αν τον "πείραζε" χωρίς την συναίνεσή του, θα είχαμε το ίδιο μακρόσυρτο ζεϊμπέκικο για τον Μανιτάκη κι όχι για την ΕΡΤ τότε.

 7. Dimitris avatar
  Dimitris 19/06/2013 16:32:00

  Μετά απο τρία χρόνια χρεοκοπίας στην οποία μας οδήγησε το πελατειακό-παρασιτικό κράτος και οι συντεχνίες των βολεμένων, όταν επιτέλους βρέθηκε κάποιος να "σπάσει αβγά" και να βάλει μια τάξη στην αδιαφάνεια, στη σπατάλη και στην αναξιοκρατία, η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει. Έτσι για να αντιληφθούμε ποιος κάνει κουμάντο σε αυτό τον τόπο και πόσο βαθιά είναι η σαπίλα της ελληνικής κοινωνίας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Dimitris 19/06/2013 22:21:09

   Θλίψη!

 8. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 19/06/2013 17:13:48

  Αντωνη σταματα τις υποχωρησεις........... αν αληθευουν τα τελευταια σεναρια περι συνεχισεως του 70% των κομματοσκυλων της ΕΡΤ... η σπαμε αυγα η σπαμε το κεφαλι μας - δεν υπαρχει πισωγυρισμα ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΠΡΟΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ..

  Αντωνη προσεξε γιατι σημερα ΠΑΙΖΟΝΤΑ ΟΛΑ και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....

  Ευχομαι να σκεφτεις ηρεμα και λογικα , Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ ..

 9. Μara(old) avatar
  Μara(old) 19/06/2013 17:15:45

  Ακένατων, όποιος έχει μάτια βλέπει ότι αυτό που χρειάζεται άμεσα η χώρα είναι ΕΚΛΟΓΕΣ για να ξεκαθαρίσει η ήρα... από το στάρι....
  Δεν πάει άλλο έτσι....
  Όποια λύση και άν βρεθεί σήμερα (...άν βρεθεί...), αυτή η κυβέρνηση δεν στέκεται με τίποτα...
  Το συντόμοτερο λοιπόν εκλογές για να τελειώνουμε μιά και έξω....

  • zikos.fe avatar
   zikos.fe @ Μara(old) 19/06/2013 17:18:57

   οχι τωρα θελω να παω διακοπες..αστο για οκτωμβριο

   • Νικηφορος Φωκας avatar
    Νικηφορος Φωκας @ zikos.fe 19/06/2013 17:35:25

    Ο alexis εισαι ? Γιατι μονο αυτος κανει 2 μηνες διακοπες...

   • Μara(old) avatar
    Μara(old) @ zikos.fe 19/06/2013 17:36:22

    Ένταξει...
    Τρέχω να το πω στον Βενιζέλο και τον Κουβέλη μην κάνουν καμμιά βλακεία και σου χαλάσουν τις διακοπές.

 10. 2aarslonga avatar
  2aarslonga 19/06/2013 17:55:36

  Στη συλλογική συνείδηση λόγω της ΕΡΤ θα μείνει ένα σημείο: Ο Σαμαράς προσπάθησε να αλλάξει ένα από τα πολλά κακώς κείμενα και οι εκπρόσωποι παλαιών εποχών δεν τον άφησαν. Ο κόσμος που περνάει δύσκολα θέλει μια ικανοποίηση ενός βαθύτερου αισθήματος δικαίου, θέλει μια εξυγίανση, αποτελεσματικότητα, ακόμα και τιμωρία κάποιων που θεωρεί υπεύθυνους. Η ΕΡΤ, όπως και η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ, έχει γίνει σύμβολο ανομίας, σπατάλης και υποκρισίας. Δυστυχώς, γιατί η ζημιά είναι εθνική.

  Με τον Σαμαρά πρωθυπουργό δημιουργήθηκε μια αμυδρή ελπίδα ότι μπορεί και να τα καταφέρουμε σαν χώρα και πήραμε πίστωση χρόνου. Δώσαμε μια εικόνα συγκρατημένης αισιοδοξίας, κάποια στοιχεία ορθολογισμού, ένα είδος συνέπειας, φάνηκε να έχουμε πιθανότητες για καλύτερο μέλλον, στο εξωτερικό η διάθεση απέναντι στην Ελλάδα άρχισε να αλλάζει. Η τρικομματική κυβέρνηση στηρίχθηκε πάνω στην προσωπική προσπάθεια, το κύρος, τη σκληρή δουλειά του.

  Από την πρώτη στιγμή όμως οι άλλοι δύο εταίροι της τριτοκομματικής κάνουν σαν να μην υπάρχει Σαμαράς. Στη φάση αυτή μόνο θυμήθηκαν να αναφέρουν δημόσια το όνομά του, για να τον κατηγορήσουν. Ξεκίνησαν την κρίση με το "αντιρατσιστικό", συνέχισαν με την ΕΡΤ. Ανικανότητα η σκοπιμότητα;

  Η ιστορική νομοτέλεια που ξεγύμνωσε τον Γιωργάκη και το Πασόκ προσεγγίζει και την αριστερά με το "ήπιο" πρόσωπο. Μένει ίσως ακόμα μια πράξη του δράματος: να έρθει στην εξουσία και το εξώγαμο του πασόκ με την αριστερά, ο Τσίπρας. Ίσως να χρειαστεί να το πιούμε όλο το ποτήρι. Μετά από τόσα χρόνια πάσχουμε από μιθριδατισμό, όσο πιο πολύ δηλητήριο πίνουμε τόσο συνηθίζουμε. Φυσικά η κατάληξη είναι σίγουρη: θάνατος.

  Δεν θα πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα για αντικειμενικούς λόγους. Έχουμε την οικονομία σε πολύ λεπτό σημείο και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά μας, στον συγκρουσιακό διεθνή περίγυρο πρέπει να αποτελέσουμε σημείο σταθερής αναφοράς με αποδείξεις για την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε στην κρίση. Είναι ζωτική ανάγκη. Σπαταλήσαμε 35 χρόνια, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό δεν έχουμε κανένα μέλλον. Αν δεν τα καταφέρουμε τώρα, δεν θα τα καταφέρουμε πια. Υπάρχουν πάντως λόγοι που δείχνουν ότι εκλογές θα χρειαστεί να γίνουν η θα προκληθούν με διάφορες υποκριτικές δικαιολογίες από τα δύο μέλη της συγκυβέρνησης. ΄Ιδωμεν. Ένα μόνο είναι σίγουρο: χωρίς Σαμαρά, με τους αρχηγούς της συγκυβέρνησης, με την αντιπολίτευση, με τις αντιστάσεις και την κατάσταση σε παιδεία, διοίκηση, υγεία, δικαιοσύνη, ασφάλεια, μεταναστευτικό, με τα κόμματα που υπάρχουν ΔΕΝ υπάρχει μέλλον.

 11. Αρχιμήδης2 avatar
  Αρχιμήδης2 19/06/2013 18:38:45

  "Το προφανές πολιτικό συμπέρασμα μετά από έναν χρόνο συγκυβέρνησης των δύο «εταίρων» με την ΝΔ είναι πως με αυτό το σχήμα αληθινή μεταρρύθμιση η χώρα δεν πρόκειται να δει ποτέ. "
  Aυτό ήταν προφανές απο την πρώτη ημέρα αγαπητέ Ακενατών. Και φυσικά πρίν απο εμένα και εσένα το ήξερε εξ αρχής ο Σαμαράς. Και επειδή εγώ πιστεύω οτι δεν είναι άσχετος με τα οικονομικά, ούτε βλάξ σαν τον ΓΑΠ, συμπέρανα οτι ο στόχος του δεν ήταν η μεταρρύθμιση, που απο μόνη της θα χειροτέρευε την κρίση και δεν θα έφερνε την ανάκαμψη, αλλά η καθυστέρηση μέχρι τις Γερμανικές εκλογές με τις λιγώτερες δυνατές απώλειες. Για να λειτουργεί σωστά το κράτος, με σωστούς μηχανισμούς πρέπει πρώτα να υπάρξει, με δική του ανεξαρτησία και οικονομία και μετά να δοιηκηθεί και μάλιστα καλά.
  Τώρα οπως όλοι ξέρουμε, ανεξάρτητο κράτος με δική του οικονομία, δεν έχουμε, αφού δεν "καταφέραμε " ούτε το ΦΠΑ στο φαγητό να ορίσουμε χωρις την άδεια των επικυρίαρχων...To ερώτημα πλέον είναι κοινό για τους "Νότιους" της ΕΕ, σε δυό μήνες θα απελευθερωθεί ο Νότος, ή θα μετατραπεί σε μόνιμη αποικία χρέους των Γερμανών και των αφεντικών τους Παγκοσμίων τραπεζιτών της Αυτοκρατορίας του χρήματος?
  Αν οι Γερμανοί επιμείνουν "Δεξιά", η επικράτηση της Αριστεράς σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, εκτός απο αναπόφευκτη θα είναι και η τελευταία της ελπίδα...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αρχιμήδης2 19/06/2013 22:24:29

   Η επικράτηση (λέμε τώρα) της αριστεράς με την μορφή των παλαβών συνιστωσών στην Ελλάδα, δεν συνιστά ελπίδα, αλλά παγίδα. Παγίδα από την οποία είναι αμφίβολο αν εξέλθει ποτέ η χώρα.

   • archimed avatar
    archimed @ akenaton 20/06/2013 10:05:38

    Δεν μίλησα για αριστερά με την μορφή των παλαβών συνιστωσών στην Ελλάδα, άλλωστε η Ελλάδα δεν έπαψε να αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 2% της ΕΕ. Μίλησα για επικράτηση της Αριστεράς σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, με προεξάρχουσα την Die Linke στη Γερμανία που θα ακολοθθήσει την Ιταλική, Ισπανική και Γαλλική Αριστερά, αν η Γερμανία συνεχίσει να επιμένει στην αφαίμαξη του Νότου για να μη μειωθούν τα κέρδη των Παγκόσμιων τραπεζών, όπως συμβαίνει τώρα.
    Θεωρώ δε ανόητο να αποδεχόμαστε την απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας για να μην επικρατήσει (λέμε τώρα) η αριστερά με την μορφή των παλαβών συνιστωσών στην Ελλάδα.
    Είναι η ίδια μορφή δογματικής προδοσίας μ' αυτήν της Αριστεράς στον εμφύλιο που προτιμούσε τη χώρα στο Παραπέτασμα απ' το να την κυβερνά η "επάρατος δεξιά" και το παρακράτος των δοσίλογων και των μαυραγοριτών...

    • akenaton avatar
     akenaton @ archimed 20/06/2013 11:21:04

     Οι σφυγμομετρήσεις στην Γερμανία δεν συνηγορούν σε όσα λέτε για την γερμανική αριστερά. Θα το δούμε στις κάλπες. Όσο για την εθνική κυριαρχία, ακόμη και αν δεχτούμε ότι υπάρχει θέμα, πιστεύετε αλήθεια ότι θα το λύσει μια κυβέρνηση της "παλαβής αριστεράς";

     • archimed avatar
      archimed @ akenaton 20/06/2013 11:31:27

      Οι σφυγμομετρήσεις στη Γερμανία είναι όπως λέτε σήμερα που ακόμα η κατάσταση ελέγχεται με τις ελπίδες που καλλιεργούνται οτι αν κερδίσει η Μέρκελ θα τελειώσει και η λιτότητα, πράγμα που εγώ δεν πιστεύω. Πιστεύω αντιθέτως οτι θα παγιωθεί και όταν το αντιληφθούν οριστικά οι Νοτιοευρωπαίοι και οι ίδιοι οι Γερμανοί, οι σφυγμομετρήσεις θα πάνε περίπατο. Οσον αφορά την εθνική κυριαρχία μας όταν συμβούν αυτά, όχι, δεν πιστεύω οτι θα λύσει το θέμα της εθνικής μας κυριαρχίας μια κυβέρνηση της “παλαβής αριστεράς”, ούτε πιστεύω οτι θα διλωξει τις Αμερικάνικες βάσεις απο τη Σούδα και το Ακτιο κ.α., αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο σήμερα αγαπητέ Ακενατών.

 12. Nik avatar
  Nik 19/06/2013 18:48:23

  ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ BRINKMANSHIP, ΉΤΟΙ ΣΧΟΙΝΟΒΑΣΙΑ!

  Μια η Τρόικα, μια η Μέρκελ, μια οι ΕΡΤηδες, φτάνει πια με αυτό το βιολί του "όλα κρέμονται από μια κλωστή".

 13. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 19/06/2013 19:02:16

  Καλά λέει,εισαι σίγουρη οτι θα αφήσουν οι περισσότεροι τις παραλίες για την καλπη;
  Εκλογές κατακαλόκαιρο είναι μεγάλο ρίσκο

  • Μara(old) avatar
   Μara(old) @ Μεγάλες στιγμές 19/06/2013 19:32:44

   Όποιος νοιάζεται για την χώρα του μόνο τα μπάνια δεν σκέφτεται.
   (Τα είδαμε... τα μπάνια στις εκλογές του 2009 τί μας φέρανε... Άν δεν βάλαμε μυαλό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας)

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Μara(old) 19/06/2013 20:14:50

    Ετσι είναι αλλά στις ηλικίες 18-35 μάλλον θα προτιμηθεί η παραλία

    • Μara(old) avatar
     Μara(old) @ Μεγάλες στιγμές 19/06/2013 21:48:39

     Ε... τότε αγαπητέ άς στεναχωριέται ο Τσίπρας και όχι εμείς.

 14. dinos avatar
  dinos 19/06/2013 19:08:34

  Aκριβως φιλε..εγω ομως θελω τωρα νομο για 75 το πολυ βουλευτες...ετσι κι αλλοιως αχρηστοι ειναι γιατι να πληρωνουμε αλλους 225 και τους παρατρεχαμενους τους? απο κει να ξεκινησουν οι μεταρυθμισεις....ποσα γλυτωνουμε ξερεις ?

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ dinos 19/06/2013 19:11:49

   Πολύ σωστό αλλά να μην εχουμε 50 απο την Αθήνα,20 απο τη θεσ/νίκη και 5 υπόλοιπη χώρα

 15. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/06/2013 19:40:30

  Ἄλλο ἡ σχοινοβασία καί ἄλλο ''ὅλα κρέμονται ἀπό μιά κλωστή''.
  Στήν πρώτη περίπτωση,ἄν εἶσαι ἰκανός,περνᾶς ἀπέναντι χωρίς πρόβλημα,στή δεύτερη ὅμως περίπτωση ἐξαρτᾶσαι ἀποκλειστικά ἀπό δύο συνισταμένες:αὐτούς πού βαστοῦν τήν κλωστή καί ἀπό τήν ἀντοχή τῆς κλωστῆς...

 16. GO avatar
  GO 20/06/2013 07:28:49

  Αποζημίωση απόλυσης και επαναπρόσληψη, όμως, θα αποτελέσει το άκρον άωτον της φαυλότητας, θα αγγίξει την απιστία.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GO 20/06/2013 10:21:55

   Ναι, εδώ υπάρχει ένα ηθικό θέμα. Παρόλο που κανείς δεν θα μπορεί να είναι βέβαιος για την επαναπρόσληψη, οπότε θα βιώσουν όλοι (ηθικά εννοώ) το δράμα του απολυμένου. Δυστυχώς, τίποτε δεν μπορεί να γίνει μέσα σε κανόνες τελειότητας. Και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να γίνουν απολύσεις εν λειτουργία. Αυτό άλλωστε θα το δουν όλοι σε περίπτωση συφωνίας των πολιτικών αρχηγών. Πιστεύει κανείς πως θα "συμφωνήσουν" ΚΑΙ οι εργαζόμενοι; Προσωπικά, περιμένω μεγάλες μάχες στο ραδιομέγαρο στο προσεχές μέλλον ....

   • GO avatar
    GO @ akenaton 20/06/2013 11:15:23

    Εντάξει, η τελειότητα είναι δύσκολο σπορ. Είναι ανάγκη η επόμενη επιλογή να είναι η γονατογραφία; Πολιτικές λύσεις, ικανοποιητικού επιπέδου, δεν υπάρχουν;

    • akenaton avatar
     akenaton @ GO 20/06/2013 12:15:51

     Σιωπώ με σημασία .....

 17. GO avatar
  GO 20/06/2013 07:58:00

  Η εκδοχή του ότι δεν μας βγαίνει το αφήγημα της επιτυχίας και πολώνουμε το πολιτικό κλίμα για να κάνουμε κάβα, πώς σου φαίνεται;

 18. AGGELOS avatar
  AGGELOS 20/06/2013 09:44:17

  Όλα καλα και άγια ΑΚΕΝΑΤΟΝ πλην υπάρχει ένα θεματάκι : Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!! Αν εξαιρέσει κανείς ένα πολύ μεγάλο μπαμ, που θα πάει ειτε τον Σαμαρά ειτε τον Τσιπρα στο 36%, απολύτως καμμια περίπτωση άλλη δεν υπάρχει να συσταθεί Κυβέρνηση μονοκομματική. Εάν προστεθεί σ αυτό και το γεγονός της υπεραυξήσεως των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, εκλογές σήμερα απλώς θα εσήμαιναν ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ..... Πολλές και απρόβλεπτες.... Καλύτερα μια κακη Κυβέρνηση παρά ακυβερνησία, έλεγαν οι πιο παλιοί και θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω με την ρήση....

  • archimed avatar
   archimed @ AGGELOS 20/06/2013 10:08:31

   Ακόμα καλύτερη όμως μια κακή ντόπια κυβέρνηση απο μια ξένη με ντόπιους "δοτούς"που σε θεωρεί κατώτερο είδος ιθαγενούς και σου καθορίζει ακόμα και το ΦΠΑ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ AGGELOS 20/06/2013 10:25:48

   Δεν είμαι αναφανδόν υπέρ εκλογών τούτη την ώρα, ίσα-ίσα! Όμως, τις θεωρώ απαραίτητες αν δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με πρώτη αυτή του περιορισμού και της αλλαγής λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Η ατζέντα συνεχώς αλλάζει και σε τυχούσες πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, θα ήταν τόσο διαφορετική από αυτήν του Ιουνίου 2012 που ουδείς εγγυάται το αποτέλεσμα της κάλπης!

 19. AGGELOS avatar
  AGGELOS 20/06/2013 10:55:03

  δλδ τωρα, το εγγυαται;;;;;;;;; Ξερεις κατι και μας το κρυβεις;;;;

  • akenaton avatar
   akenaton @ AGGELOS 20/06/2013 11:21:56

   ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν εκλογές μέσα στα "μπάνια του λαού". Γι αυτό έγραψα για φθινόπωρο!

   • archimed avatar
    archimed @ akenaton 20/06/2013 11:34:08

    Και σίγουρα οχι πριν τις Γερμανικές...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.