#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2011 09:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιοι ζείτε εδώ ξεχάστε κάθε ελπίδα

[caption id="attachment_125523" align="alignnone" width="600" caption="lasciate ogni speranza o voi che entrate"][/caption]

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει ψυχρούς αριθμούς που όμως από αύριο που θα τους διαβάζει όλος ο ελληνικός λαός θα «παγώσει» αφού δει όσα τον περιμένουν. Ορισμένοι αριθμοί λοιπόν έχουν μεγάλη αξία να αναφερθούν έστω κι αν είναι ανατριχιαστικοί. Ας τους έχουμε στο μυαλό μας διότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα παρακαλάμε να τους έχουμε αυτούς κι όχι κάποιους άλλους.

19 δις ευρώ. Τουλάχιστον γιατί μπορεί να είναι και παραπάνω, προβλέπονται τα συνολικά πρόσθετα μέτρα για το 2012. Προσέξτε, πρόσθετα, περισσότερα δηλαδή από φέτος. Τα λεφτά αυτά θα προέλθουν από αυξήσεις φόρων, μειώσεις δαπανών, καταργήσεις φοροαπαλλαγών. Συγκεκριμένα, τα εισπρακτικά μέτρα ανέρχονται σε 13 δις, μαζί με έκτακτες εισφορές κι άλλα τέτοια μέτρα. Οι δαπάνες θα μειωθούν κατά 6,3 δις ευρώ με τα 3,85 δις να προέρχονται από μειώσεις μισθών και συντάξεων.
400 δις ευρώ. Σπάει το φράγμα για το ελληνικό χρέος καθώς το 2012 θα φτάσει το 172,7% του ΑΕΠ ή 371,9 δις ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται τα χρέη των δήμων και των ταμείων.
15,4 δις ή 10,9% του ΑΕΠ είναι η αύξηση του χρέους μέσα σε ένα χρόνο.
34 δις ευρώ. Τόσα λεφτά θα πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα μόνο για τόκους την περίοδο 2011-2012.
27 δις ευρώ. Μόλις τόσα θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας από το κούρεμα 21% με το περίφημο PSI. Αρα λοιπόν, άντε να πέσει το χρέος στα 340 δις ευρώ. Τεράστιο νούμερο που δείχνει το δρόμο για μεγαλύτερο κούρεμα ομολόγων, για συντεταγμένη χρεοκοπία.
16,4%. Εκεί θα φτάσει με αισιόδοξες προβλέψεις το ποσοστό της ανεργίας του χρόνου.
215 δις ευρώ. Τόσο θα είναι το ελληνικό ΑΕΠ το 2012, από τα 230 δις το 2010.
1,7 δις φέτος κι 1,8 δις του χρόνου θα πληρώσουμε για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.
2,5 δις ευρώ θα πληρώσουμε από την τσέπη μας λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, της κατάργησης της επιστροφής λόγω αποδείξεων.
 269 εκατ. ευρώ θα πληρώσουμε για να… καούμε από το ακριβό πετρέλαιο από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
1,5 δις θα κοπούν του χρόνου από μισθούς και συντάξεις.
1,2 δις θα κοπούν από τις συντάξεις των αγροτών του ΟΓΑ.
175 εκατ. ευρώ θα κοπούν από το ΕΚΑΣ.
130 εκατ. θα κοπούν από το ΝΑΤ και άλλα 264 εκατ. από τον ΟΑΕΔ.

Υπάρχουν δεκάδες αριθμοί που θα μας έκαναν να παγώσουμε. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για την Ελλάδα του 2012. Όποιος είχε ελπίδες ότι βγαίνουμε από την κρίση, γελάστηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/10/2011 09:47:00

  Ήδη, ο προϋπολογισμός έχει εκ προοιμίου εκτροχιαστεί.

  Αν δεν κάνω λάθος, η (καταγεγραμμένη) ανεργία είναι ήδη πολύ κοντά στο ποσοστό αυτό. Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι θα αυξηθεί μόνο κατά δύο-τρία δέκατα και θα σταματήσει στο 16,4;

  Καλύτερα να μην πούμε και για την πραγματική ανεργία...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/10/2011 09:49:50

  Επιστροφή στο μέλλον.
  Επιστροφή στην παραδοσιακή Ελλάδα της φτώχειας.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Strange Attractor 04/10/2011 10:51:58

   Δεν κατάλαβες. Δεν υπάρχει καμμιά επιστροφή στην παραδοσιακή Ελλάδα της φτώχιας.

   Τη δεκαετία του '50, '60, '70, αρχές του '80 υπήρχε εθνικό κράτος με συνοχή. Σήμερα ευθαρσώς κάποιοι απίθανοι τύποι (προφανώς πράκτορες) βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για παράδοση της διοίκησης της χώρας σε ξένους. Εκείνες τις εποχές τυφεκιζόσουν μόνο να το πεις στη γυναίκα σου.

   Υπάρχει επικείμενη διάλυση της Ελλάδας μέσα στο 2012, άντε βαριά το 2013. Όλα θα τρέξουν με εκθετικούς ρυθμούς.

   Θα πηγαίνεις από Νίκαια στα Άνω Λιόσια και δεν θα πληρώνεις διόδια στον Μπόμπολα, αλλά στα καρτέλ και τις μεγαλοσυμμορίες Νίκαιας-Άνω Λιοσίων.

   Η αστυνομία είναι ήδη διαλυμένη, σκέψου σε μερικούς μήνες τι θα γίνει.

   Το πολύ μέχρι τέλη του 2012 αυτό που λέμε κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα θα έχει πάψει να υφίσταται.

   Είναι απολύτως αναγκαίο για την ύπαρξη της χώρας να γίνουν άμεσα εκλογές και να αποφασίσει ο λαος ποια κυβέρνηση θα μας βγάλει από το τέλμα. Άμεσα. Χτες.

   Υ.Γ. Για όσους δεν γουστάρουν Σαμαρά.

   Και να υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς αποτύχει ως κυβερνήτης. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θα σημάνει απλώς το επίσημο τέλος της μεταπολίτευσης. Αμέσως θα ξεπηδήσουν νέες πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν, που δεν υπάρχουν σήμεραναι από το πουθενά. Είναι φυσική και ιστορική συνέπεια. Η φύση, η πολιτική και η ιστορία "απεχθάνεται" τα κενά.

   Ο μεγάλος κίνδυνος είναι τούτες τις κρίσιμες στιγμές να συνεχίζει η χώρα να είναι ακυβέρνητη ελέω ΠΑΣΟΚ ή να προκύψει καμμιά συγκυβέρνηση φραγκενστάιν με διάφορους απίθανους τύπους ή κόμματα που είναι αδύνατον να συνεργαστούν μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο η αστάθεια θα συνεχιστεί και το κράτος πάλι θα διαλυθεί προς όφελος των "ξένων δανειστών" και των ντόπιων συμφερόντων που έχουν τα συμφέροντά τους χτισμένα πάνω στο ευρώ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Απορία 04/10/2011 12:09:19

    Αν ο Σαμαράς αποτύχει, δηλαδή ουσιαστικά η τελευταία εφεδρεία της παραδοσιακής αστικής Δεξιάς, είναι βέβαιο πως ο δεξιός χώρος θα μετατοπιστεί πολύ δεξιότερα και δεν εννοώ φυσικά σαχλαμαρίτσες τύπου Καρατζαφέρη. Και πλέον θα έχουμε μία ανοιχτή αντιπαλότητα δεξιού (πολύ δεξιού...) χώρου με την άκρα Αριστερά, αφού σε συνθήκες μεγάλης ύφεσης και με παρόν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης οδηγούμαστε σε συγκρουσιακές καταστάσεις.
    Για τον λόγο αυτό, επιμένω ότι είναι ανάγκη ο Σαμαράς να ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον, και πολύ σύντομα μάλιστα, το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Με την ύφεση παρούσα, για τα επόμενα χρόνια, και με τους Αφροασιάτες εδώ, αν ο Σαμαράς δεν το κάνει, θα πάμε σε βέβαιη αιματοχυσία. Αν μείνουμε εμείς οι Ελληνες εδώ, μαζί με τους ενταγμένους βαλκάνιους και ανατολικοευρωπαίους μετανάστες (όχι φυσικά αυτούς με τα καλάσνικοφ και με την πρέζα), θα αντιμετωπίσουμε πολύ πιο εύκολα την κρίση.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΒΙΣ 04/10/2011 12:30:01

     ΒΙΣ, ίσως θα πρέπει να εξαιρέσουμε ακόμα και τους "ενταγμένους" από αυτή την πανστρατιά που υποστηρίζεις.

     Σκέψου απλώς το εξής: πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, πόσο "ενταγμένους" θεωρούσες αυτούς που θεωρείς σήμερα; Ή μήπως έπαψε ο σκληρός πυρήνας της μαφίας του εγκλήματος να απαρτίζεται από σημερινούς "ενταγμένους";

     Αν προσχωρούμε σε λογικές "ένταξης", τότε σε άλλα δέκα χρόνια από τώρα θα θεωρούμε "ενταγμένους" και τους αφγανοπακιστανούς. Και μη μου πεις "όχι, αποκλείεται", γιατί έτσι νομίζαμε κάποτε και για τους σημερινούς "ενταγμένους".

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ ΒΙΣ 04/10/2011 12:40:14

     Πες τα, μήπως αρχίσουν να ξυπνάνε κάποιοι...

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ ΒΙΣ 04/10/2011 14:17:16

     ΒΙΣ, έχεις δίκιο. Και εγώ αυτό φοβάμαι, ακραίες αντιδράσεις , σε μια κοινωνία που έχουν καταρρεύσει τα πάντα. Οι μουσουλμάνοι είναι το πρόβλημα . Ανένταχτοι, αδιάφοροι και εχθρικοί προς κάθε τι ευρωπαικό , προκαλώντας προβλήματα στις χώρες που είναι, όπως λέει και ο μεταρρυθμιστής παρακάτω. Οι χριστιανοί βαλκάνιοι, αυτοί που ήρθαν για να δουλέψουν και να ζήσουν δια διάφανων διαδικασιών στη χώρα , είναι ενταγμένοι. Και είναι πολλοί και δεν θέλουν να χάσουν τη θέση που έχουν.

  • papado avatar
   papado @ Strange Attractor 04/10/2011 12:03:16

   Καμμία σχέση...τις δεκαετίες 50-60 υπήρχε φτώχεια αλλά και ελπίδα.Η οικονομία βρισκόταν σε άνοδο...Τώρα ειμαστε σε αυτές τις δεκαετίες 50-60 και μας πάει η κατηφόρα παρακάτω....Πάμε για συνθήκες μεσοπολέμου και βλέπουμε.

 3. ORIMA avatar
  ORIMA 04/10/2011 09:58:10

  Αγαπητοί, η χώρα βρίσκεται "επί της χειρουργικής κλίνης" (θυμάστε οι πιο παλιοί ...; ). Με αφορμή την Ελλάδα (τους τσιγγάνους της Ευρώπης) και τις χώρες του Νότου, παγίωνεται η ημερήσια, ή και ωριαία εργασία (αλά US, χωρίς πρόνοια), το κομμάτι ψωμί για κομμάτι δουλειά. Η ιδιοκτησία αποτελεί κολάσιμο αγαθό και πατάσσεται μέχρι εξοντώσεώς της. Το € βρέθηκε σε λίγες βδομάδες από 1,46 στο 1,31. Ειδικά μετά τα μέτρα "ανάπτυξης" που εξήγγειλε ο Ομπάμα (κύριξη οικονομικού πολέμου σε Ευρώπη) και επίδωσή της από τον ίδιο τον Γκάιτνερ μέσα στο Eurogrouo. Οι μεγάλες αυτοκρατορίες που καλύπτονται πίσω από ονόματα τραπεζών έχουν σε εξέλιξη σχέδιο πρωτοφανούς πλουτισμού σε πτωτική αγορά ( bear market). Δυστυχώς, η τέλεια καταιγίδα (perfect storm) άρχισε. Μερικοί σημαίνοντες οικονομολόγοι την συγκρίνουν με τον κατακλυσμό του Νώε. Στις σπηλιές.

 4. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 04/10/2011 10:28:13

  -Εγκληματίες οι κυβερνώντες πήραν έναν ολόκληρο λαό στο λαιμό τους!
  -Φρένο τώρα στην κατρακύλα, να φύγουν άμεσα, οτι κακό ήταν να κάνουν το κάνανε, μας οδηγούν στη σφαγή.
  -Τέλος του δράματος εδώ...

 5. giorgos avatar
  giorgos 04/10/2011 10:46:31

  ειναι τοσο αξιοπιστο αυτο το προσχεδιο που προβλεπει ανεργια για το 2011 15,2 τη στιγμη που στο πρωτο 6μηνο ειναι 16.1.για γελια και για κλαμματα.

 6. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 04/10/2011 10:57:06

  Το χρέος όταν μπήκαμε στο ευρώ, αν δεν κάνω λάθος, ήταν 100 δις.
  Το 2012 θα κλείσει στα 400 δις, δηλαδή 185% του τότε ΑΕΠ
  Υπόψη ότι όταν ο ΓΑΠ μας έβαλε στο μνημόνιο, ο Παπα/ντινου μας ανακοίνωσε ότι το 2013 το χρέος θα είναι στο 144% του ΑΕΠ.... (παπαρολογίες από παπαρολόγους)
  Πόσο θα είναι το χρέος το 2014;;;

  Με άλλα λόγια
  10 χρόνια στο ευρώ και χρεοκοπήσαμε, ή αν θέλετε μας χρεοκόπησαν
  Και τώρα ασελγούν πάνω μας, στη συνέχεια μας φτύνουν και επιπλέον μας βάζουν να πληρώσουμε και το βιασμό
  Ακόμη, συνεχώς υποτιμούν τη ζωή μας και μας υποτιμούν σαν έθνος, κράτος και κοινωνία

  Όποιος πιστεύει ότι με δραχμή θα ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση, .... δικαίωμά του

  • Απορία avatar
   Απορία @ Αρματιστής 04/10/2011 11:09:19

   Το ευρώ ούτως ή άλλως μέσα στην επόμενη πενταετία το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Απορία 04/10/2011 12:26:36

    Συμφωνώ
    Το ευρώ δεν είναι νόμισμα. Είναι νομισματικό μόρφωμα

    Όπως λέμε κρατικό μόρφωμα. Κάτι δλδ σαν τη Βοσνία, το Κόσοβο, τη Σομαλία
    Ή
    Όπως μιλάμε για το καρκίνο και λέμε παρατηρείται ένα μόρφωμα στο δεξιό πνεύμονα

    Δλδ κάτι το ακαθόριστο. Το μη προσδιορίσιμο

    Και τα μορφώματα τα αφαιρούν με χημειοθεραπεία που είναι πολύ οδυνηρή, έχει παρενέργειες και προκαλεί προβλήματα σε όλο τον οργανισμό. Πιο αποτελεσματική όμως, είναι η ριζική αφαίρεση του μορφώματος στο χειρουργείο. Και ασφαλώς η επέμβαση προκαλεί πόνο και χρειάζεται να μείνεις αρκετό χρόνο στο νοσοκομείο, αλλά αν γίνει στα αρχικά στάδια εμφάνισης του μορφώματος, υπάρχουν σοβαρές ελπίδες να επιζήσει ο ασθενής

 7. Stefanos avatar
  Stefanos 04/10/2011 11:01:33

  Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αχρηστίας τους αρκεί να προσέξει κανείς ότι προσπαθούν με το κόψιμο μισθών και συντάξεων που πιάνουν τα μερικά εκ. ευρώ, να καλύψουν τα δισ. του χρέους και των τόκων!!!

  • lampros avatar
   lampros @ Stefanos 04/10/2011 16:09:47

   Αυτά είναι ξεχωριστά θέματα.

   1) Με το θέμα των τόκων οι Γερμανοί και οι γερμανοτσολιάδες τους θέλουν να πάρουν υποδομές, εδάφη, έθνική κυριαρχία της Ελλάδας κλπ για ένα κομμάτι ψωμί.

   2) Με το θέμα των περικοπών μισθών/συντάξεων και απολύσεων ―για το οποίο χρησιμοποιούν ως δικαιολογία την κάλυψη του χρέους, παπάρια δηλαδή― προσπαθούν να στρώσουν τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα όπως γουστάρουν. Για να έρθουν μετά να έχουν φθηνούς και υπάκοους εργάτες.

 8. Μάνος avatar
  Μάνος 04/10/2011 11:07:54

  Τα νούμερα είναι σχετικά και δεν πρόκειται να εισπραχθούν διότι οι επιχειρηματίες - κεφαλαιούχοι αποχώρησαν από την Ελλάδα και επιχειρούν σε όμορα κράτη με συνέπεια να μην αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό κράτος και άρα λιγότεροι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνόντων "για να ζεις στην Ελλάδα της ύφεσης θα πρέπει να βρεις δουλειά και να τα πληρώσεις αλλιώς να φύγεις από εδώ να πας αλλού" , αλλά με αυτήν την λογική μείναν οι απολυόμενοι, οι έφεδροι, οι άνεργοι και απένταροι διότι δεν έχουν κεφάλαια να επιχειρήσουν σε όμορα κράτη με λιγότερη φορολογία και ευνοϊκότερες συνθήκες. Η καλπάζουσα ανεργία θα συνεχιστεί αφού κανένας δεν επιχειρεί στην Ελλάδα. Στο τέλος θα μείνουν οι βολεμένοι μόνοι τους και τότε να δούμε τι θα γίνει.

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/10/2011 11:25:32

  Απορία: Με τόση ύφεση, ανεργία, και φτώχεια, πως και δεν βλέπω να μειώνονται οι αλλοδαποί από τα φανάρια, ή οι μαύροι με τα "αρμάνι";
  Τι παίζει;
  Ακόμη βρίσκουν αγοραστές; Επιβιώνουν οικονομικά;
  Μάλλον, αλλιώς θα έφευγαν.
  Έτσι δεν είναι;

  • Απορία avatar
   Απορία @ Strange Attractor 04/10/2011 11:42:58

   Πολλοί έφυγαν.
   Οι νοικοκυραίοι αλβανοί έχουν ήδη αρχίσει να την κοπανάνε ή πάνε κι έρχονται. Έχουν μείνει οι πλιατσικολόγοι μόνιμοι.

   Οι ινδο-πακιστανοι γύρω στα 500 στα βενζινάδικα. Έξακολουθεί να είναι αμύθητο ποσό γιαυτούς.
   Οι "φαναράκηδες" ό,τι φέρουν στα αφεντικά τους. Αν είναι μές τον μέσο όρο που βλέπει ο "νταβατζής"; όλα ok, όχι τότε ξύλο. Δεν άλλαξε τίποτα, μόνον ο τζίρος.
   Είναι ελαστική η "εργασία" τους.

   Οι μάυροι ούτως ή άλλως ασχολουνται με λαθραία, ναρκωτικά, πορνεία, το πολύ να πεσουν οι τζίροι τους. Στην Νιγηρία "πηδάς" με ένα ευρώ, εδώ με πάνω από είκοσι (υποθέτω). Πάλι τους συμφέρει να μείνουν...

   Άλλωστε τα μέτρα ακόμα δεν έφτασαν στην τσέπη του κόσμου, το ίδιο και τα μπιλιετάκια για ημιυπαίθριους, αυθαίρετα, ΔΕΗ. Εντός του 2012 θα αγγίξουν την μεγάλη μάζα του κόσμου, με αποκορύφωμα τα εκκαθαριστικά του 2012. Εκεί τετέλεσται. Οπότε τέλη του 2012, αρχές του 2013 θα έχουν ξεκοκκαλίσει και οι τελευταίοι μικροαστοί τις καταθέσεις τους και θα επιταχυνθεί η ήδη εκθετική πτώση.

   Την πραγματική κρίση ακόμα δεν την είδαμε. Απλά όταν αρχίσει μέσα στο '12 δεν θα προλάβουμε να αντιδράσουμε θα έχει τη μορφή χιονοστοιβάδας.

   Εν πάση περιπτώσει αυτή είναι η εκτίμησή μου.
   Η ουσία είναι οπωσδήποτε εκλογές άμεσα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Απορία 04/10/2011 12:12:46

    Mήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να τη "λέμε" σε όσους εργοδότες απασχολούν ινδο-πακιστανούς τη στιγμή που τόσοι Έλληνες είναι άνεργοι;
    Μήπως να το καταλάβουν ότι θα αρχίσουν να χάνουν πελάτες;
    Καλό θα ήταν να ξεκινούσε μία διαδικτυακή καμπάνια...

    • Απορία avatar
     Απορία @ ΒΙΣ 04/10/2011 12:46:35

     Παραδείγματα που γνωρίζω.
     Πακιστανός σε βενζινάδικο 5 κατοστάρικα το μήνα για δεκάωρο.
     Έλληνας σε τάδε-καφέ 8 κατοστάρικα το μήνα για δεκάωρο από 1000.

     Η σύγκλιση των μισθών ελλήνων και πακιστανών μεταναστών σε λίγο θα είναι γεγονός...

     Για ποια μελλοντική συνοχή να μιλάμε σε λίγο που θα καταλήξουμε μετανάστες στη χώρα μας;

    • Παναγιώτα avatar
     Παναγιώτα @ ΒΙΣ 05/10/2011 10:03:28

     Ο Έλληνας άνεργος μήπως δεν καταδέχεται να κάνει όλες τις δουλειές???

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ Απορία 04/10/2011 19:04:24

    Το συστημα εισαγωγης ειναι αυτο: Ερχεται ενας Πακιστανος ΔΩΡΕΑΝ. Εν συνεχεια ο δουλεμπορος τον υποχρεωνει να εργασθει για να πληρωσει τα κομιστρα της μεταφορας ενος γνωστου ή φιλου Πακιστανου ο οποιος ερχεται με τα εξοδα καλυμενα. Μολις ερθει ο δευτερος, αρχιζει να εργαζεται για να καλυψει τα εξοδα του επόμενου, και ο επομενος του μεθεπομενου και δεν εχει τελος αυτη η αλυσιδα απο την οποία κονομανε αφ ενος οι δουλεμποροι αφ ετερου οι γνστοι-αγνωστοι μεγαλοεργολαβοι-ανθρωπιστες εκ Κρητης που μετεεραν φωρεαν και τους 300 της Υπατιας, αν γινομαι κατανοητός...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 04/10/2011 11:46:27

   Εγώ θα επεκτείνω το... εύρος της ερώτησης.

   Πώς και δεν βλέπω να μειώνονται οι καφετέριες, και -κυρίως- οι θαμώνες τους;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Αυριανιστής 04/10/2011 11:49:42

    Μειώνονται.
    Στη Θεσ/νίκη, επί της παλιάς παραλίας, μείνανε οι μισές.
    Οι άλλες σφραγίστηκαν ήδη.
    1960ς-`70ς και πάλι.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Strange Attractor 04/10/2011 12:25:46

     Δεν είμαι Σαλονικιός για να γνωρίζω τι γινόταν στα '60s και στα '70s, αλλά στα τέλη '80s με αρχές '90s που ερχόμουν τακτικά στην πόλη σου δεν θυμάμαι και πάλι πολλές καφετέριες στην παλιά παραλία - πρέπει να ήταν πολύ λιγότερες από τις σημερινές "μισές". Οι περισσότερες, και καλύτερες, ήταν στα ενδότερα της πόλης.

     Εν πάση περιπτώσει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι στα τέλη του 2011, και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, οι καφετέριες εξακολουθούν να είναι εξωφρενικά πολλές για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Αυριανιστής 04/10/2011 14:28:18

    Και στο Περιστέρι έπεσε περονόσπορος. Αρκετά πρωην καφέ είναι με το ενοικιαστήριο στη τζαμαρία

   • lampros avatar
    lampros @ Αυριανιστής 04/10/2011 16:15:56

    Ένα σωρό μαγαζιά έχουν κλείσει... Ειδικά σε φαγάδικα κλπ γίνεται χαμός στα λουκέτα. Αλλά και στα ανοικτά μαγαζιά ρώτα τι παίζει από πελατεία και τζίρο σε σχέση με παλιότερα.

    Επίσης: έχουμε 10 εκατομμύρια πληθυσμό. Λες να μην βρεθούν 300,000-500,000 με αρκετά λεφτά να γεμίσουν τις καφετέριες; Ακόμα και σε χώρες ακραίας φτώχειας να πας, π.χ. Μεξικό, θα δείς πανάκριβα ή και μεσαία στέκια γεμάτα από ντόπιους ―παντού υπάρχουν οι «πιο φραγκάτοι» από τους άλλους.

    (Μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ π.χ. εξάλλου γεμίζουν όλο το Κολωνάκι, Da Capo, κλπ.)

    Επίσης, υπάρχει καμμία φθηνότερη διασκέδαση; Με 5 ευρώ για καφέ κάθεσαι 2-3 ώρες στην καφετέρια. Ίσια και όμοια είναι με τα μπουζούκια ή τα εστιατόρια;

 10. anonymous avatar
  anonymous 04/10/2011 11:46:21

  Πρέπει να καταλάβουν ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι τόκοι. Αν δε διακόψουν την τοκοφορία σωτηρία δεν έχουμε. Αν τη διακόψουν είναι και πάλι δύσκολο θα σωθούμε αλλά εφικτό.
  Εξηγούμαι. Αν διακοπεί η τοκοφορία και παγώσει το χρέος στα 400 δις τότε δίνοντας 20 δις το χρόνο ξεχρεώνουμε σε 20 χρόνια. Με 55 δις έσοδα το χρόνο είναι αδύνατο να δίνουμε πάνω από 20 δις και αύξηση εσόδων δεν είναι εφικτή.

  Πάντως αν ήταν έξυπνοι θα μπορούσαν να βγουν με κρυφό τρόπο στις αγορές και να αγοράσουν το χρέος 70% κάτω όπως έκανε το Ecuador.

 11. papado avatar
  papado 04/10/2011 11:58:35

  Άρθρο αποδοχής τετελεσμένων...

 12. ΔΙΟΝ. ΠΑΡΑΣ avatar
  ΔΙΟΝ. ΠΑΡΑΣ 04/10/2011 12:17:59

  Κατά τα άλλα , "ρηχαίνει η ύφεση " που έλεγε και ο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή...
  Επειδή το δούλεμα έχει ξεφύγει από τους άχρηστους, θα μου φαινόταν πιο λογικό να ακούσω..... :
  21-12-2012 ... Θα έρθουν οι ΕΛ από το Σείριο... υπομονή ..... θα κάνουν επενδύσεις .... θα παράγουν διαγαλαξιακά καύσιμα στην Ελλάδα...

 13. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 04/10/2011 12:46:56

  Ο ΒΙΣ έχει δίκιο. Οι Βαλκάνιοι , παρόλο που ανάμεσα τους υπάρχουν και κάποιοι από τους σκληρότερους εγκληματίες παγκοσμίως , στην πλειονότητα τους θέλουν και μπορούν να ενταχθούν. Οι Αφροασιάτες ( αμόρφωτοι μουσουλμάνοι σχεδόν όλοι) ούτε μπορούν ούτε θέλουν να ενταχθούν.Μπορεί να βρωμούν και να είναι νηστικοί, αλλά αισθάνονται οτι είναι κυριάρχοι στον ...τόπο μας και επιθυμούν να μας υποτάξουν εμάς τους " άπιστους" .Στη Γαλλία είναι σχεδόν 60 χρόνια οι Άραβες και στη Γερμανία άλλα τόσα οι Τούρκοι κι όχι απλά δεν ενσωματώνονται, αλλά συνεχώς η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι Αλβανοί και λοιποί Βαλκανιοι σε 15 χρόνια ενσωματώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

 14. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 04/10/2011 14:24:35

  Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, αγαπητοί.

  Και όλοι οι ηθοποιοί επί σκηνής. Μόνο που αρχίζουμε πια να ξεχωρίζουμε ποιοί είναι οι ρόλοι και πόσο καλά τους παίζουνε...

  Καλές οι εκλογές, αλλά αν έχετε καμμιά κυνηγετική καραμπίνα αρχίστε να την καθαρίζετε, αγοράστε και κανένα φυσίγγι. Που ξέρετε, μπορεί να χρειαστεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.