#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/03/2008 23:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όνομα με γεωγραφική διάσταση

Πρόταση με «γεωγραφική διάσταση» για μία και μόνη χρήση κατέθεσε στις δύο πλευρές ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση τελείωσε λίγο πριν από τις 11 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε την πρόταση του «λογική» και «ένα δίκαιο συμβιβασμό». Η πρόταση περιέχει «αρκετά στοιχεία από προηγούμενες προτάσεις που είχαν καταθέσει και οι δύο πλευρές». Πρόκειται για συμβιβασμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι τρόποι εφαρμογής της πρότασης. Οι δύο πρέσβεις, κ. Βασιλάκης και Ντιμιτρόφ θα επιστρέψουν στις χώρες τους για να διαβουλευτούν με τις κυβερνήσεις τους.

Στη συνάντηση της Βιέννης ο Νίμιτς είχε υποβάλει προφορικά τρεις εναλλακτικές ονομασίες: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας ή Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)». Από αυτά μόνο το πρώτο περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό. Για το παιχνίδι των τελευταίων ημερών στην Αθήνα με το «Νέα Δημοκρατία» (μη γεωγραφικός προσδιορισμός) έχουμε γράψει ότι «πλασάροντας η κυβέρνηση τη «Νέα Μακεδονία», προετοιμάζει στην πραγματικότητα το έδαφος για να περάσει έναν άλλο συμβιβασμό που έχει συμφωνηθεί στο παρασκήνιο»(διάβασε εδώ). 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, έκανε προκλητικές δηλώσεις και χαρακτήρισε «εκβιασμό» τις θέσεις της Ελλάδας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε εκβιασμό, με τον τρόπο που θέλει η Αθήνα. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει βέτο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τότε οι συνομιλίες με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας θα περιέλθουν σε βαθιά κρίση και κατά πάσα πιθανότητα θα διακοπούν». 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 26/03/2008 01:25:17

  Τελικά που πάμε; Σε βέτο Καραμανλή; Πιθανώς. Η κ.Μπακογιάννη παράλληλα, θα βγεί κερδισμένη στο εξωτερικό, αφού αυτή φάνηκε ότι ακολουθούσε τη διαλλακτική γραμμή. Στο εσωτερικό επίσης, δεν θα βγεί χαμένη, διότι επί της ουσίας δεν διχειρίστηκε το θέμα. Ετσι, ο Καραμανλής θα είναι ο "κακός" στο εξωτερικό (βλέπε ΗΠΑ). Και στο εσωτερικό ο "κερδισμένος"-"χαμένος". Το θέμα είναι ότι κανένα κόστος δεν θα εισπράξει η Ντόρα και το Μητσοτακέϊκο γενικότερα, που έπαιξαν τον φιλοαμερικάνικο ρόλο. Που είναι η επιτυχία του Ρουσσόπουλου; Πουθενά. Η Ντόρα συηνεχίζει ακάθεκτη προς την συγκυριαρχία και σταδιακά στην ηγεσία. Ο Καραμανλής, ως μεταβατικός, της εκχωρεί ήδη εξουσία και σταδιακά θα της τα δώσει όλα. Ιδού η επιτυχία Ρουσόπουλου-Μαξίμου λοιπόν. Ουδέν έπραξε για να φανεί στα μάτια της κοιν΄ςη γνώμης ο ρόλος του Μητσοτακέϊκου στο "Μακεδονικό". Εύγε τους!!!

 2. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 26/03/2008 01:46:39

  To Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν ήταν στις 5 προτάσεις Νίμιτς.

  Αλήθεια, ξέρουμε τίποτα για τη στάση μας ως προς την ονομασία του έθνους και της γλώσσας;

 3. mesapola avatar
  mesapola 26/03/2008 02:38:41

  η πρόταση είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια

 4. νικος avatar
  νικος 26/03/2008 09:39:55

  η πρόταση Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια είναι πταίσμα ,σας ενημερώνω ότι στο Bitola(Μοναστήρι ) τον τούρκικο καφέ (κατ ‘ ημάς ελληνικός ) τον λένε Macedonski .
  Ξεπεσμός .

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 26/03/2008 10:09:05

  Factorx Με το συμπάθιο και εκτίμηση που τρέφω.
  Η υπογράφει συνθήκης διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας από τους ΥΠΕΞ της Ε.Ε. τον 15 έχει η όχι την υπογράφει του Αντωνάκη Σαμαρά (κάνω λάθος?) .
  Άρα η Νομιμοποίηση δημιουργίας αυτού του κράτους έγινε η όχι με άλλη ονομασία από την ελληνική Πολιτεία.
  Το κακόγουστο θέατρο που παίζουν οι κρατούντες του δικομματισμού προξενεί αηδία σε έναν σκεπτόμενο .Επιτέλους τόσα χρόνια εκτός της διαίρεσης του λαού μας (πράσινα ,μπλε, κόκκινα καφενεία )που απέτυχαν , συνεχίζουν να μας διαιρούν με τους γείτονες μας .

 6. τζίνα avatar
  τζίνα 26/03/2008 10:52:43

  Η Ντόρα να΄πάει σπίτι της. Τι σόι διαπραγμάτευση έκανε για να φτάσουμε από τη δέσμη ιδεών Νίμιτς που συζητούσαμε, στη επαίσχυντη πρόταση Νίμιτς;

  Ακούστε μια πληροφορία. Η πρόταση -εκτός του ότι είναι κάκιστη, αφορά και ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ καθώς και αναγνώριση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα ή ήταν ανίκανη να διαπραγματευτεί ή δεν έκανε διαπραγμάτευση! Ο Καραμανλής είναι έξαλος με τη Ντόρα γιατί θεωρεί ότι τον παγίδεψε. Τον εμφάνισε υποχωρητικό στο όνομα (στο εσωτερικό) και τώρα αδιάλλακτο στο εξωτερικό. Και εκείνη το αντίστροφο. Περιμένετε γρήγορα εξελίξεις!

 7. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 26/03/2008 11:05:20

  Όταν πας στην άλλη άκρη της Γης (ΥΠΑ) και δεν είσαι σε θέση να λύσεις με τον γείτονα σου διαφορές είναι κατανοητό και αναμενόμενο ότι αυτούς
  (γείτονες) τους φόρεσαν τα Σκοπιά και εμάς την Μακεδονία.
  Άρα γδαρμένος ο ένας , ξευτελισμένος ο άλλος

 8. τζίνα avatar
  τζίνα 26/03/2008 11:13:24

  Συνταξιούχε, το ΚΚΕ ξέρεις τί έκανε στη 2η Διεθνή του; Σου θυμίζω ότι είναι αυτό που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ πρόβλημα. Οπότε ότι και να λες τώρα είναι εκ του ασφαλούς. Αν υπάρχει τώρα περιθώριο να συζητάμε αυτό οφείλεται στον Σαμαρά που δεν υποχώρησε τότε, όπως ήθελε ο πατερούλης της Ντόρας...

 9. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 26/03/2008 11:28:22

  τζίνα -Αν έχεις τίποτα να πεις και προσθέσεις καλός ,δεν ήμουν ούτε είμαι στο ΚΚΕ ,αλλά την ιστορία του την έχω μελετήσει νομίζω καλά (όχι μόνο αυτήν που έχεις διδαχτεί στο σχολείο και απ έξω) .Επειδή όμως βρισκόμαστε στο διαδίκτυο μην προκαλείς διότι θα υποχρεώσεις όχι μόνο εμένα (που τα έχω στη διάθεση μου )αλλά άλλους blogers να στα πετάξουν στη μάπα ..

 10. Swell avatar
  Swell 27/03/2008 12:17:12

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.