#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όμορφο δημόσιο, πράσινα πλασμένο
Το είχαμε γράψει και εδώ (http://www.antinews.gr/?p=15303)

προ πολλού. Λίγο καιρό μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.  Τι λέγαμε τότε;

…Εκεί όμως που ο Παπανδρέου θα συναντήσει πρόβλημα, και θα αντιμετωπίσει κατεστημένες αντιδράσεις, είναι στον ευρύτερο κομματικό μηχανισμό του κινήματος. Ξέχωρα από το γεγονός πως αυτός ο μηχανισμός είναι ήδη διαιρεμένος σε δυο κομμάτια (Βλ. Βενιζελικούς), η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στα μικρομεσαία κομματικά στελέχη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, μετά από 20 τόσα χρόνια εξουσίας, είναι δύσκολο να ξεριζωθεί παρά τις όποιες καλές προθέσεις του αρχηγού.  Όντας κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ τράβηξε στα φώτα του εκατοντάδες χιλιάδες παράσιτα. Παράσιτα που δεν έγιναν ξαφνικά σοσιαλδημοκράτες, απλά είδαν φως (εξουσίας) και μπήκαν. Καιροσκόποι που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν χουντικοί, ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να ήταν εξουσία. Και αυτοί οι τυχάρπαστοι, είναι ο βασικός λόγος που ο κόσμος σιχάθηκε το ΠΑΣΟΚ.  Άλλο να ακούς για κάποιον προβεβλημένο μεγαλουπουργό πως ίσως και να πήρε μίζες, ή ίσως να διαπλέκεται με επιχειρηματίες, ή ίσως… Τα κότερα και οι σαμπάνιες εν πλώ, είναι μακριά από τη καθημερινότητα του μέσου εργαζόμενου Έλληνα. Αυτό όμως που είναι κοντά του, είναι ο πασόκος γείτονας, ή ο «πράσινος» προϊστάμενος του,  ή  ο γνωστός πασοκτσής του καφενείου και πάει λέγοντας. Και εκεί είναι που το Κίνημα πονάει. Εκεί είναι χάθηκε το παιχνίδι….

Από τότε και μέχρι σήμερα πολλά συνέβησαν, και το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε πως  όχι μόνο είναι ανακόλουθο σε αυτά που υποσχέθηκε, αλλά συνειδητά παραπλανούσε για να πετύχει αυτό που ήθελε. Ποιο είναι αυτό; Θα το δείξει η ιστορία, και μάλιστα θα γραφτεί σε σελίδες με μελανά γράμματα. Οψόμεθα. Στο μόνο που αποδείχθηκε έντιμο, είναι στις πρώτες 100 ημέρες που υποσχέθηκε πως θα είναι το «κάτι άλλο». Όντως οι πρώτες 100 μέρες ήταν καλές, σε σχέση με το χάος που ακολούθησε…

Από εκεί και πέρα όμως, πέρα από τα μνημόνια, την υφαλοκρηπίδα, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, την σκληρή αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική, τα μεγάλα ψέματα, κλπ. υπάρχει και η καθημερινότητα. Και δεν μιλάω για το οικονομικό μας χάλι. Αναφέρομαι σε αυτό  βιώνουμε όλοι μας, και που αφορά στον κοινωνικό περίγυρο του καθενός. Στον μικρόκοσμό μας δηλαδή. Εκεί είναι που παίζεται πολλές φορές το παιχνίδι της ψήφου. Τι να την κάνω την «περήφανη» εξωτερική μας πολιτική, ή την «βελτίωση» του εργασιακού, ή τη πτώση (ή άνοδο) των σπρέντς κλπ. όταν καθημερινά βλέπω τον Μήτσο τον πρασινοφρουρό, να έρχεται στο καφενείο με τη μερτσέντα του, να μας μιλάει για τη πισίνα που έβαλε στο εξοχικό του, όντας μεροκαματιάρης, πλην όμως κομματόσκυλο... Ή τον άλλο τον τύπο, που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, αλλά προήχθη σε τμηματάρχη (βεβαίως βεβαίως) στο υπουργείο όπου εργάζεται, με μόνο προσόν, εκτός του απολυτήριου λυκείου, τη συστηματική αφισοκόλληση; Ή τον Γιάννη τον φοροφυγά, που όμως είναι μάγκας γιατί έχει άκρες στο κόμμα και δεν μασάει... Για τέτοιες καταστάσεις μιλάω.

Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για αξιοκρατία, για ανοιχτή διακυβέρνηση, για αρχή των αρίστων, και άλλα φανφαρόνικα. Πολλοί αφελείς το πίστεψαν, και το ψήφισαν με δυο χέρια. Αυτοδιαψεύστηκε όμως πανηγυρικά, διορίζοντας γενικούς γραμματείς, συμβούλους,  και γενικά παρατρεχάμενους, βγαλμένους από τον κομματικό σωλήνα, τα συνδικαλιστικά φέουδα,  ή στην καλύτερη περίπτωση από τον κόσμο του λάϊφ στάϊλ. Μια από τα ίδια δηλαδή. Το  παλιό καλό βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ζει και βασιλεύει, έτριξε τα δόντια του, θυμίζοντας στον ΓΑΠ πως καλή η πράσινη ανάπτυξη, οι ΜΚΟ, οι γορίλες της Ναμίμπια και άλλα παρεμφερή, αλλά κουμάντο σε βασικά ζητήματα, κάνει αυτό. Δηλαδή οι παλαιοκομματικοί συνδικαλιστικοί και κομματικοί κύκλοι που ζουν από και για το ρουσφέτι. Τίποτα άλλο. Βρε δεν πα να καίγεται ο κόσμος; Τα δικά μας παιδιά να βολέψουμε και γαία και πυρί μειχθίτω. Τη νομενκλατούρα μας να καλύψουμε και από κει παν κι`άλλοι.

Αυτές τις ημέρες γίνονται κρίσεις προαγωγών για διευθυντές σε κάποια κρίσιμη υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, για θέσεις ευθύνης που άπτονται σημαντικών οικονομικών και εθνικών θεμάτων. Και παρά την ύπαρξη ενός σχετικά αυστηρού πλαισίου (βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα) όσον αφορά μοριοδοτήσεις, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κλπ. τι νομίζετε πως έγινε; Τι άλλο; Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ έλαμψε. Βρε δεν πα νάσαι κλέφτης, άχρηστος, ανεπαρκής, ψυχασθενής… ή οτιδήποτε; Αν είσαι αφισοκολλητής, και κολλητός του ιδιαίτερου, του υπουργού γίνεσαι διευθυντής. Έτσι απλά. Τίποτα άλλο δεν μετράει.

Για αυτό, όσοι φίλοι αγανακτούν με το δημόσιο, συγχίζονται με το κράτος, βγάζουν φλύκταινες με τις δημόσιες υπηρεσίες, και πάνε να βρουν το δίκιο τους στον εκάστοτε προϊστάμενο, να γνωρίζουν πως συνήθως (όχι πάντα) αυτός δεν φταίει. Απλά είδε φως και μπήκε. Διότι είτε είναι ανεπαρκής, είτε κακόβουλος, είτε ακόμη και σαμποτέρ, πήρε τη θέση γλείφοντας, και έρποντας. Η ευθύνη του μέχρι εκεί. Από κει και πέρα τα παράπονα σας στον υπουργό. Που προκειμένου να βολέψει τον οποιονδήποτε εγκάθετο του επιβάλλουν οι κομματικοί φίλοι του, αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει σχέση με την αξιοκρατία. Αυτά είναι για τα ρομάντσα και τις ταινίες. Στον πραγματικό κόσμο, άλλα είναι τα κριτήρια. Στον πραγματικό κόσμο (του δημοσίου) κυριαρχούν οι άχρηστοι και όχι οι άριστοι.  Όλα για τη καρέκλα, και την συνοδευτική αυτής μάσα, ανάλογα με το πόστο. Οπότε τι να ψάξεις και τι να βρεις;

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2010 09:02:01

  Το ακόμα μεγαλύτερο κακό, Strange Attractor, ξέρεις ποιο είναι; Ότι όλοι οι κομματικοί σφουγγοκωλάριοι (πάσης αποχρώσεως), αφού ξηλωθούν με τα... "αντικειμενικά" υπηρεσιακά συμβούλια για να τοποθετηθούν στη θέση τους άλλο κομματικοί σφουγγοκωλάριοι, δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για "υποβάθμιση" και "βλαπτική μεταβολή" στην εργασία τους, συνήθως δικαιώνονται και αναγκάζονται να τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις ευθύνης, τα λεγόμενα "ψυγεία", όπου παίρνουν το επιδοματάκι τους και φυσικά δεν κάνουν τίποτα (αφού ΠΟΤΕ, κανείς διευθυντής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του ξανά ως απλό υπάλληλο). Έτσι, ΚΑΙ διπλό επίδομα τρέχει, ΚΑΙ ένας υπάλληλος καθίσταται ουσιαστικά ανενεργός.

  Και μετά ψάχνονται γιατί οι εφορίες έχουν ουσιαστικά κηρύξει λευκή απεργία και δεν κάνουν ελέγχους. Αν δεν αλλάξει ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ το καρκίνωμα των εσωτερικών κανονισμών στο δημόσιο, καθώς και το προσοντολόγιο/καθηκοντολόγιο και οι διατάξεις περί προαγωγών ώστε να μη μπορούν να δικαιώνονται δικαστικά κάποιοι (επαναλαμβάνω, οποιασδήποτε αποχρώσεως) επειδή "υποβαθμίστηκαν", τότε δεν θα αλλάξει τίποτε. Τόσο απλά.

 2. rs avatar
  rs 24/09/2010 09:07:24

  Αγαπητέ Strange
  δεν θα διαφωνήσω με την εικόνα που περιγράφεις και ίσως να είναι και ήπια.
  Αλλά αυτή η νοοτροπία υπάρχει και στα δύο μεγάλα κόμματα.Απλά το ΠΑΣΟΚ έκανε διατριβή στο θέμα ενώ η ΝΔ βρίσκεται ενεδεχομένως στα πρώτα έτη του πανεπηστημίου.
  Είναι γνωστό οτι οι καματικοί μηχανισμοί λειτουργούν σαν γραφεία ευρέσεως εργασίας -ότι και να σημαίνει αυτό- και συντηρούνται με μαύρο πολιτικό χρήμα.Είναι "μέσα" στην φιλοσοφία αυτών των μηχανισμών. Γιατί περί "μηχανισμών" σύλησης του κράτους πρόκειται και όχι για πολιτικά κόματα.
  Η πολιτική έχει εξοβελιστεί προ πολλού. Όλα γίνονται, επιλέγονται, εφαρμόζονται,σχεδιάζονται (;) γαι μας τα επιβάλλουν ....κάποιοι άλλοι.
  "Αυτοί" εάν ...μπορούσαν θα τα έκαναν αλλοιώς.Και΄έτσι πορευόμαστε δεκαετίες τώρα.
  Για να είμαστε ειλικρινείς λοιπόν και τα δύο κόματα είναι "μήτρες" αυτής της λογικής. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ποσοτικό.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ rs 24/09/2010 09:26:14

   Μπορείς να εντοπίσεις ένα χρονικό σημείο στην πρόσφατη ιστορία που μπορεί να θεωρηθεί ότι αυξήθηκε γεωμετρικά αυτό το φαινόμενο?

   • GUS P avatar
    GUS P @ (A)θανάσης 24/09/2010 09:30:54

    Μήπως από το 81;;; Λέω εγώ τώρα...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ (A)θανάσης 24/09/2010 12:17:45

    "Μπορείς να εντοπίσεις ένα χρονικό σημείο στην πρόσφατη ιστορία που μπορεί να θεωρηθεί ότι αυξήθηκε γεωμετρικά αυτό το φαινόμενο?"

    Ναι. Από το 1821.

    Μόλις έγινε η πρώτη κυβέρνηση κατέβηκαν οι γόνοι των καλών οικογενειών από περιοχές όπως τα Ιόνια, η Πόλη, τα Γιάννενα, για να διοριστούν.

    Και μόλις πήραμε και το πρώτο δάνειο, αυτό για το οποίο είναι γεμάτο το αρχείο του τότε πρωθυπουργού Κουντουριώτη με επιστολές οπλαρχηγών γεμάτες δουλικότητα και χαμέρπεια, η τάση αυτή πολλαπλασιάστηκε.

    Το ελληνικό κράτος είναι ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ στην πολιτική διαφθορά. Δεν είναι φαινόμενο τωρινό. Ούτε του ΠαΣοΚ, ούτε της ΝΔ. Γι' αυτό εξάλλου έχουμε και την πλατεία Κλαυθμώνος.

    Δείτε την μεγάλη εικόνα. Και όχι μόνο αυτό που επιβάλλουν οι τωρινές κομματικές έριδες.

    Αν πιστεύει ο καθένας ότι το δικό του κόμμα είναι καθαρό, θα τραβάμε για ΑΙΩΝΕΣ τα ίδια και τα ίδια. θα παίρνουν δάνεια, θα διορίζουν, τα "τρώνε τα λεφτά", κι εμείς θα πληρώνουμε.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 24/09/2010 12:22:30

    Θα πρόσεξες πιστεύω ότι δεν είπα "άρχισε" (εδώ συμφωνώ μαζί σου) αλλά "αυξήθηκε ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ"...

  • rs avatar
   rs @ rs 24/09/2010 10:24:28

   Σαφώς και απο το 81. Ήταν μία κίνηση "ρουά ματ" του ΠΑΣΟΚ για να μείνει στην εξουσία αλλά και στο .... υποσυνείδητο του κάθε δυνητικού ψηφοφόρου τότε και μελλοντικά.
   Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τί επικρατούσε πρίν.Ένας αλόγιστος "κρατισμός" του λεγόμενου γενικά "δεξιού" χώρου που όχι μόνο περιχαράκωνε και διατηρούσε την εξουσία με φόβο και τρομοκρατία - δεν χρειάζεται πιστεύω ανάλυση- αλλά "χαρτζιλίκωνε" και τους υμετέρους (βλέπε άδειες φορτηγών ΔΧ, ρωτήστε και τον Factor για τον Λιακουνάκο και τον Τσάκο).
   Μετά όταν είδε η "δεξιά" οτι μεταστρέφεται ο κοινός ψηφοφόρος υιοθέτησε τις ίδιες μεθόδους και μάλιστα με αρκετή δόση κυνισμού, λέγοντας πως "εμείς που ανέκαθεν είχαμε το χρήμα και τους μηχανισμούς είναι δυνατόν να μην το κάνουμε καλύτερα απο αυτούς;"
   Και έτσι μας προέκυψαν, κουμπάροι, Ζαχόπουλος, Ρεγκούζας και λοιποί αστέρες οι οποίοι εκμεταλεύονταν και συντηρούσαν μηχανισμούς.
   Αυτό λέγεται πολιτική; Και τελικά ποιές ήταν .... οι "αντιστάσεις" της ΝΔ σ΄αυτό το ρεσάλτο στο κράτος ωστε τώρα να γίνει πιστευτή οτι όχι μόνο τα άτομα που συμπεριφέρονται έτσι θα απομακρύνει αλλά θα αλλάξει και λογική (διάβαζε χρηματοδότηση);
   Μην γελιώμαστε ο καυγάς γίνεται για το "πάπλωμα".

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ rs 24/09/2010 10:40:31

    Μα υποτίθεται ότι το ζητούμενο ήταν η Αλλαγή!

    Αλλαγή από τί? Και σε τι?

    Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ο Αντρέας το μόνο που έκανε ήταν να "βάλει" τον (πράσινο ΜΟΝΟ) καθημερινό ανθρωπάκο "στα κόλπα"...

   • rs avatar
    rs @ rs 24/09/2010 10:45:44

    Μην λυπάσαι καθόλου. Έτσι είναι. Πάντα τα συνθήματα είναι πιασιάρικά. Μήνπως με την "επάνιδρυση" του κράτους η ΝΔ εννοούσε το "ντού" στα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων;

 3. nyfitsa avatar
  nyfitsa 24/09/2010 09:39:20

  • Δεν πίστευα στα αυτιά μου, ακούγοντας τον Αυτιά. Διάβαζε το πρωί μια λίστα με δαπάνες για τις μισές αφρικανικές χώρες και χώρες άλλες , σαν την Τουρκία, Σκόπια, Αυστραλία, κλπ. ….πάνω από 43εκατομύρια Ευρώ, !!!!!!!!! με την υπογραφή του Παπανδρέου. !!!!!!! (....«ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ»)
  ……αυτά είναι τα λεφτά που ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ:, κ. Πάγκαλε???????????

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ nyfitsa 24/09/2010 09:47:40

   είναι παγκόσμιος ηγέτης, είπαμε...

 4. kiki avatar
  kiki 24/09/2010 10:10:41

  Αν οι αρχαιοι Αιγυπτιοι,ειχαν τις επτα πληγες που τους κατεστρεψαν,οι νεωτεροι Ελληνες εχουμε την καταρα του ΠΑΣΟΚ,του Ανδρεα,Σημιτη,Γιωργακη.
  Καταρα, οι εφτα πληγες του Φαραω δεν ειναι τιποτα μπροστα τους.

  @ rs
  Εχεις δικιο και στην ΝΔ,οχι στον ιδιο βαθμο,αλλα μια απο τα ιδια.
  Ελπιζω ειλικρινα να ξεβρωμισουν πριν αναλαβουν,και παλι,που δεν το πολυπιστευω.Κατα την διαρκεια της διακυβερνησης απο την Ν.Δ.,η επαρση,των βουλευτων,η αμετροεπεια,η απρεπης συμπεριφορα,των διαφορων συμβουλων,και παρατρεχαμενων,στους πολιτες,ηταν τρομακτικη,γινανε τοσο γρηγορα ΠΑΣΟΚ,που με ειχε ξαφνιασει,και απογοητευσει.
  Τι να πεις το εχει η μοιρα μας ,φαινεται,η ηρθε η ωρα να εξαφανιστουμε ως εθνος.

 5. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 24/09/2010 11:29:31

  Το πασόκ κάνει ότι έκανε η ΝΔ αλλά το κάνει πιο άγρια. Ειδικά στο δημόσιο πρέπει να είσαι κλέφτης για να προαχθείς. Ότι λιγότερο δεν κάνει. Επί ΝΔ έπρεπε απλώς να είσαι βλάξ. Τα κόμματα καταστρέφουν τον ιστό του έθνους. Έτσι απλά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Εν Πλώ 12/12/2010 23:41:22

   Σωστός!

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/09/2010 14:52:52

  Συμβουλή προς ναυτιλομένους γονείς: Αφήστε τα φροντιστήρια, τα πανεπιστήμια, τα πιάνα, και τις γλώσσες. Γράψτε το παιδί σας στο ΠΑΣΟΚ (ή στη ΝΔ) από τώρα. Αν θέλετε τη προκοπή του. Οι πιθανότητες να καταλήξει μέχρι και διευθυντής υπουργείου είναι πολύ καλύτερες από ότι αν είχε χίλια άλλα προσόντα. Και δεν κοστίζει και τίποτα. Παρά μόνο λίγο χρόνο σε διαδρομισμούς, ζυμώσεις, γλείψιμο, αφισοκολλήσεις κλπ. Μετά όμως, οι ουρανοί είναι δικοί του.

  • rs avatar
   rs @ Strange Attractor 24/09/2010 15:22:43

   ΑΥΤΟ είναι Strange. Τώρα μάλιστα. Όταν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ίσως μπορέσουμε να τα αλλάξουμε.Αλλοιώς θα ψάχνουμε πάντα κάποιον Μεσσία.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ rs 24/09/2010 16:01:25

    Που όμως ποτέ δεν έρχεται.

 7. Τίποτα avatar
  Τίποτα 24/09/2010 15:03:25

  Οι 100 πρώτες μέρες ήταν καλές γιατί δεν έκανε τίποτα.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/09/2010 15:03:48

  "Άμα αρπάξεις δέκα χιλιάρικα, να πούμε, λέγεται κλοπή σε βαθμό πταίσματος και χραπ, τσακώνεις ένα μιναρέ. Άμα τσακώσεις εκατό χιλιάρικα, λέγεται κλοπή εις βαθμό πλημμελήματος, και μπορεί ν' αρπάξεις μέχρι 4 χρονάκια. 'Αμα τσακώσεις δέκα εκατομμύρια, λέγεται υπεξαίρεσις. Συμφωνούντος λοιπόν εισαγγελέως και ανακριτού εξέπεσαι από την ανάκριση. Άμα τσακώσεις εκατό εκατομμύρια, λέγεται κατάχρα εμπιστοσύνης για κακούργημα, να πούμε, και τέλος πάντων η δίκη αναβάλλεται κι εξέρχεσαι με βούλευμα. 'Αμα τσακώσεις 500
  εκατομμύρια, λέγεται σύμβασις και δέχεσαι συγχαρητήρια. Κι άμα μπλεχτείς με τα δισ. και τα τρισ., λέγεται εξαγωγή συναλλάγματος και χραπ, το παίρνεις το παράσημο".

  (Ν. Σταυρίδης, στην ταινία του '50 "Οι παπατζήδες")

  • danaos avatar
   danaos @ Strange Attractor 24/09/2010 17:27:02

   http://www.youtube.com/watch?v=v1oa5seBIGo

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/09/2010 15:06:12

  O Tsilivithras ακούει; Όβερ.

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/09/2010 16:53:45

  "...Το παλιό καλό βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ζει και βασιλεύει, έτριξε τα δόντια του, θυμίζοντας στον ΓΑΠ πως καλή η πράσινη ανάπτυξη, οι ΜΚΟ, οι γορίλες της Ναμίμπια και άλλα παρεμφερή, αλλά κουμάντο σε βασικά ζητήματα, κάνει αυτό..." Απλά πράγματα.

 11. δημης avatar
  δημης 24/09/2010 22:59:27

  ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ1981 ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ...
  ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ...

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/09/2010 23:42:40

  Με όλα αυτά που γράφω στο άρθρο, με όλη τη κατρακυλα που φέρνει στο δημόσιο το ΠΑΣΟΚ, έχεις τον Πάγκαλο να χτυπάει το σαμάρι αντί γαι τον γάϊδαρο; Καλά δεν ξέρει; Δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το δημόσιο; Κομματικός δεν είναικι αυτός ως τα μπούνια; Με κομματόσκυλα δεν έχει να κάνει; Τους αφισοκολλητές δεν διορίζει και προάγει; Τι περίμενε δηλαδή; Μά τόση χοντροπετσιά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.