#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2013 20:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όμηρος των ρουσφετιών το "Αθηνά"Αν πάσχει από κάτι σοβαρό η Ελλάδα είναι από έλλειψη σχεδιασμού. Ανακοινώνονται ρυθμίσεις, νομοσχέδια, μεταρρυθμίσεις αλλά προηγουμένως δεν έχει υπάρξει σχεδιασμός, στόχευση και το κυριότερο μια μελέτη για το ποιοι και πόσο θα επηρεαστούν από τις αλλαγές. Σίγουρα, σε μια σημαντική μεταρρύθμιση που επηρεάζει μια ολόκληρη χώρα, θα υπάρξουν και χαμένοι, τουλάχιστον όμως αυτοί να είναι λιγότεροι και να επικρατήσει το κοινό καλό.

Στην περίπτωση του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, ισχύουν όλα τα παραπάνω. Μια σημαντική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος αντιμετωπίζεται με τόσο μεγάλη προχειρότητα. Αποτέλεσμα; Σήμερα ο Κ. Αρβανιτόπουλος να ανακοινώνει ότι «τα κοιτάμε όλα από την αρχή». Να ξηλώνει δηλαδή το πουλόβερ προτού καλά - καλά το χωνέψει ο κόσμος.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρελάσει από υπουργικά και βουλευτικά γραφεία, μητροπολίτες, κοινοτάρχες, δήμαρχοι, τοπικοί φορείς. Επίσης, στο υπουργείο Παιδείας κάθε μέρα δέχονται βολές από βουλευτές οι οποίοι εκφράζουν τα παράπονα της περιοχής που εκλέγονται.

Έτσι, θα δούμε τις επόμενες ημέρες να αλλάζει το σχέδιο Αθηνά, ανάλογα με το ποιοι επενέβησαν, ποιοι ζήτησαν χάρες για τις περιοχές τους και πόσο περνά η γνώμη τους στην κυβέρνηση. Όποιος έχει το μεγαλύτερο «δόντι» δηλαδή θα πετύχει τη διατήρηση ή την αύξηση των τμημάτων και επομένως και των φοιτητών.

Ζούμε, από την ανάποδη, το στρεβλό τρόπο με τον οποίο φτιάχτηκε ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας. Κάθε βουλευτής ή κομματάρχης έβαζε κι ένα τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ακόμη κι αν αυτό ήταν στην κάτω Ραχούλα.

Κάποιοι ζητούν τώρα ρουσφέτια προκειμένου να συνεχιστεί το άγος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στον τομέα της Παιδείας. Όμως, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν και δε μπορεί να διατηρούνται τμήματα χωρίς φοιτητές ή καθηγητές.

Κι αν εν πάση περιπτώσει θέλουμε κάποτε να γίνουμε σοβαρή χώρα, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουμε κομματικά ή τοπικιστικά συμφέροντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 13/02/2013 21:18:32

  Σταθερός στις απόψεις μου. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά, πάλι στο πόδι, πάλι πρόχειρα, πάλι τα ίδια.
  Πριν αποφασίσουμε πόσα τμήματα, ας αποφασίσουμε ΠΟΣΟΥΣ επιστήμονες και τεχνικούς χρειαζόμαστε. ΜΕΤΑ, ας αποφασίσουμε αν θα έχουμε 1,3,5 ή 15 ΤΕΙ και πανεπιστήμια...

  • MCA. avatar
   MCA. @ tpe 13/02/2013 23:21:04

   ........."Πριν αποφασίσουμε πόσα τμήματα, ας αποφασίσουμε ΠΟΣΟΥΣ επιστήμονες και τεχνικούς χρειαζόμαστε"......Φοβάμαι πως θα είναι το τελευταίο κριτήριο για τις αποφάσεις που θα λειφθούν.Ζούμε σε μια εποχή που όλοι μιλάνε για ανάπτυξη,εξειδίκευση,σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας,τυποποίηση προϊόντων και υπηρεσιών.Παρ όλα αυτά στην εποχή αυτή των δύσκολων αποφάσεων και ενεργειών,κάποια πράγματα δείχνουν να μην αλλάζουν.Θα πρέπει πρώτα το υπουργείο να αποφασίσει,ποιές σχολές και με πόσο αριθμό φοιτητών η κάθε μια αναγκαιούν πραγματικά στην Χώρα και μετά να τις ταιριάξει γεωγραφικά,λαμβάνοντας υπόψη θέματα,όπως η χωρητικότητα και καταλληλότητα των τοπικών εγκαταστάσεων, το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό,η στέγαση και σίτιση των φοιτητών,το κόστος μεταφοράς των σχολών. Λοιπά κριτήρια δεν είναι δουλειά του υπουργού Παιδείας.Τα τυχόν εξτρά έξοδα των γονιών των φοιτητών και οι οικονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών είναι θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των προϊσταμένων του.Δηλαδή του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των άλλων δύο κομμάτων που συγκυβερνούν.Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ένα παράδειγμα κατά την γνώμη μου λάθος χειρισμών.Το κλείσιμο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΕΙ Οχημάτων της Ελλάδος,που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.Ένα ΤΕΙ πρακτικών εφαρμογών,με ζήτηση στη αγορά εργασίας,με πάνω από χίλιους φοιτητές και ακριβό εξοπλισμό που θα πάει στα αζήτητα.Οι φοιτητές του μεταφέρονται στις Σέρρες και βαφτίζονται Μηχανολόγοι,το αντικείμενο των οποίων έχει να κάνει με τον κατασκευαστικό και τον ενεργειακό τομέα.Καμία σχέση με οχήματα δηλαδή.Δεν θα μπορούσε το τμήμα να μεταφερθεί ΑΥΤΟΥΣΙΟ στις Σέρρες;Δεν είναι απώλεια για την οικονομία και την ανάπτυξη της Χώρας το κλείσιμο ενός τέτοιου τμήματος;Άλλο να συγχωνεύονται σχολές με το ίδιο αντικείμενο και άλλο με διαφορετικό και όταν μάλιστα έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

   • Θαλής avatar
    Θαλής @ MCA. 14/02/2013 21:36:44

    Πρίν φτάξουμε την δική μας Ελλάδα πρέπει πρώτα να την αποσπάσουμε απο τα νύχια των ληστών της φίλε MCA.
    Αν περιμένουμε απ' αυτούς , θα περιμένουμε για πολλά πολλά χρόνια. Το μόνο που άλλαξε για τους πλιατσικολόγους της εξουσίας είναι οτι τώρα εκμαυλίζουν τις ψήφους τζάμπα...
    Δεν χρειάζεται πια να διορίζουν τους "πελάτες" τους, ξοδεύοντας μέρος απ' τα κλοπιμαία. Απλά τους τάζουν οτι δεν θα απολυθούν!!!....

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 13/02/2013 22:15:45

  Μη βιάζεσαι ...ειναι ακομα σε διαβούλευση ..όσοι βουλευτές κ υπουργοί τρέχουν να κατοχυρώσουν προσωπικές νίκες κ επιτυχίες -ώστε να μην αλλάξει τίποτα- να μην βιάζονται γιατι μπορεί να εκτεθούν ..κ με αυτο τον τροπο συνεχίζουν να παίζουν ενα ακομα μικροπολιτικό παιχνίδι

 3. TasosC avatar
  TasosC 14/02/2013 08:40:37

  Κάποιοι συνσχολιαστές παραμένουν ρομαντικά αθώοι και κάνουν αναφορά σε σχεδιασμούς, επιστήμονες, κ.λ.π.
  Αναφέρω ένα μικρό και ελάχιστο παράδειγμα για να καταλάβετε:
  Η μεταφορά των τμημάτων τεχνολογίας γεωπονίας από το ΤΕΙΘ της Σίνδου - Θεσ/νίκης στη Φλώρινα γιατί πιστεύετε ότι γίνεται;
  Υπάρχει κάποιο κριτήριο στο να μεταφέρεις χιλιάδες φοιτητές από κατάλληλες εγκαταστάσεις-εργαστήρια και πρότυπο αγρόκτημα σε ανύπαρκτες ουσιαστικά εγκαταστάσεις ελλειπή εργαστήρια και υποτυπώδες αγρόκτημα;
  Η απάντηση φίλοι είναι μία και μοναδική και εμείς οι αφελείς Μακεδόνες που ζούμε εντός ή στα πέριξ της Θεσσαλονίκης την ξέρουμε.
  Είναι το φιλέτο του αγροκτήματος του ΤΕΙΘ.
  Θυμηθείτε τις μπαρούφες περί μεταφοράς της ΔΕΘ κοντά στο ΤΕΙΘ που δεν θα γίνει ποτέ. Αν όμως φύγουν οι τεχνολόγοι γεωπονίας ποια η χροιά να μένουν ''ανεκμετάλλευτα'' χιλιάδες στρέμματα φιλέτου. Οπότε πεδίο δόξας λαμπρόν για το ξεπουλο-ΤΑΙΠΕΔ.
  Καταλάβατε φίλοι;

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/02/2013 10:15:26

  Η Ελλάδα πάσχει από την έλλειψη ΕΝΤΙΜΩΝ ανθρώπων και επομένως έντιμων πολιτικών.
  ΟΛΟΙ κοροϊδεύουν ΟΛΟΥΣ
  Είμαστε -μας κατάντησαν- αυτό που είχε πει η Θάτσερ, σύνολο ατόμων, όχι κοινωνία, και αυτό εντείνεται από τα μνημόνια και την κλεπτοκρατία.
  Αυτό αποδεικνύουν οι Theodoridis, οι Γεωργιάδηδες, οι Κασιδιάρηδες, οι Βενιζέλοι κ.α.
  Πως το ξέρουμε αυτό; Απλά. Δείτε τι γλώσσα μιλούν και πως (δεν)συννενοούνται τα κόμματα. Πλήρης αφασία.
  Είναι σαν οι άνθρωποι αυτοί να μεγάλωσαν ξένες και εχθρικές μεταξύ τους κοινωνίες.
  Είμαστε διχασμένοι, βαθιά, και το κυριότερο; Έχουμε για πολιτική τάξη ό,τι χειρότερο εκβράζει η κοινωνία, από το 1949.
  Έχουν φτιάξει το κράτος στα μέτρα τους. Αδηφάγο, καννιβαλικό και ΑΝΕΝΤΙΜΟ.
  Γιατί ποιό σοβαρό κράτος θα εφεύρισκε τα χαράτσια και τους φόρους επί φόρων; Ποιό κράτος θα κορόϊδευε τους -λέμε τώρα- πολίτες του;
  Δλδ, αν το έλλειμα συνεχιστεί, που θα συνεχιστεί -μην ακούτε τα μαγειρεμένα στοιχεία περί πλεονάσματος -το μόνο που πλεονάζει είναι η αβελτηρία των μελών της ελίτ (όπως όλα στην Ελλάδα και το όνομα ελίτ χάνει το ευγενικό περιεχόμενό του) τι θα κάνουν;

  Μα φυσικά θα πάρουν νέα μέτρα, δλδ για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, θα μας γονατίσουν ΟΛΟΥΣ. Αυτή θα έιναι και η βάση του νέου εμφυλίου.Δεν υπάρχει διέξοδος.

  Οι ολιγαρχικές συμμορίες που λυμαίνονται το κράτος δεν θα ορρωδήσουν προ ουδενός. Οι δηλώσεις Μέργου αυτό το νόημα έχουν. Μας θεωρούν "υψηλόμισθους"!!!!!!
  Και έχουν στη διάθεση τους οπλοστάσιο που εμπεδώθηκε τα τελευταία 30-40 χρονια: Το σύνταγμα που το εξευτελίζουν, τον κανονισμνό της βουλής, τους νόμους για την (μη) ευθύνη τους για τίποτα!!!!!!

  Και στο πνεύμα αυτό μας θεωρούν "υπεύθυνους" για την χρεωκοπία του κράτους (τους). Αυτό εννοούν οι Πάγκαλοι τους συ(απο)στηματος όταν λένε πως "μαζί τα φάγαμε"
  Διότι είμαστε "υψηλόμισθοι",
  διότι έχουμε κοινωνική ασφάλιση,
  Διότι θέλουμε δικαιοσύνη,
  Διότι θέλουμε ασφάλεια από "εισβολές" και ληστείες,
  Διότι θέλουμε το κρατος μας να μας φέρεται σαν υπευθυνους πολίτες, όχι ως δυνητικούς κλέφτες, που είναι οι ίδιοι.
  Διότι θέλουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδεία

  Κρίνουν με τα δικά τοςυ κριτήρια και,
  Έχουν διαλύσει (και) τον ιδιωτικό τομέα με τους 1,3 εκ ανέργους, Γιατί;
  Διότι τα ίδια κοράκια διέλυσαν ή μάλλον δεν έφτιαξαν για 40 χρόνια κράτος.

  Μπορούν όμως οι κλέφτες να φτιάξουν κράτος; Και το σπουδαιότερο, μπορούν να μας "σώσουν"; Δεν νομίζω Τάκη...

  Οι παρεμβάσεις και οι διαβόητες επιτροπές γίνονται για να απφευχθεί κάθε δικλείδα διαφυγής προς την δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως έιναι ανάπηρη και αυτή.
  Το πρόσχημα της πολιτικής ευθύνης καλύπτει έντεχνα την ασυδοσία και τη λεηλασία του κράτους.
  Διαλύουν την παιδεία με τα σκουλήκια του νεοταξισμού να ενσπείρουν στους νέους μας την αμφισβήτηση ότι είναι Έλληνες εξ' Ελλήνων.
  Η Αυτογνωσία μας διαβάλλεται ως ρατσισμός
  Η αγάπη για την Πατρίδα ως εθνικισμός, από αυτούς που στηρίζουν (με τις ΜΚΟ τους) κάθε ξένο εθνικισμό (μιλάει το χρήμα).
  Ενσπείρουν στους νέους μας την ασέβεια στον ίδιο τους τον εαυτό, την Ελληνικότητά τους
  Ενσπείρουν στους νέους μας το μίσος για το κοινό των Ελλήνων και την θεοποίηση του "ξένου", συνέχεια της δικής τους γραικύλικης ξενολατρίας.
  Ενσπείρουν στους νέους μας την απείθεια προς τους νόμους -και με το παράδειγμά τους.
  Αυτό το νόημα 'εχουν οι καταλήψεις
  Η συνέχιση της ιδεοληψίας της φαντασιακής χούντας που την γκρεμίζουν, γκρεμίζοντας κάθε μήνα τις υποδομές της παιδείας μας που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα των γονιών μας, φτιάχνει την πολιτική τάξη που έχουμε.
  Είναι οι βρυκόλακες που αποφοιτούν έτοιμοι να καννιβαλίσουν το κοινόν των Ελλήνων.
  Αυτό εμαθαν στα κομματικά χοιροστάσια των ΑΕΙ. Η απόδειξη; Ελάτε στα ΑΕΙ να δείτε τους τοίχους, τα τα δάπεδα και τους "κοινούς" μας χώρους. ΒΟΘΡΟΙ.
  Γιατί είναι βόθροι οι νόες των κομματικών κομμισσάριων που αύριο θα επανδρώσουν τα κόμματα και τον κρατικό μηχανισμό, Απλά, στοιχειώδη πράγματα.
  Και η πολιτική τάξη τι κάνει, με την βοήθεια των "πνευματικών" γραικύλων που γέμισαν τα ΑΕΙ μας;
  Ενσπείρουν στους νέους μας το μίσος για ό,τι Ελληνικό με την σύγχυση του ιδεολογήματος των ανθρωπίνων διακαιωμάτων.
  Πχ. τους ενοχλούν τα σήμαντρ'α των εκκλησιών μας και οι σταυροί και, και, και αλλά είναι κερβερεοι για στην υπεράσπιση των άλλων για τα δικά τους. Σέβονται τον μουσουλμάνο που ρποσεύχεται ομαδικά κατά χιλιάδες στις πλατείες αλλά φρίττουν γιατί οι ταυτότητές μας θα έλεγαν πως είμαστε ΧΟ. Η ψυχολογική μειονεξία τους καθορίζει και την-λεμε τώρα- πολιτική τους ατζέντα.
  Οι "πολιτικοί" από διαχειριστές των κοινών έγιναν νταβατζήδες και κατοχικοί ιδιοκτήτες του συστήματος, μοιράζοντας προνόμια σε εκλεκτούς, έχοντας πελάτες, όχι πολίτες.
  μας χώρισαν σε πολίτες πολλών ταχυτήτων.
  Η χρέωση του κρατους έγινε όχι με γνώμονα την ανάπτυξη αλλά την εξυπηρέτηση των πελατών τους και στην άνδρωση της διαπλοκής.
  Η επιστροφή της φαυλοκρατίας είναι απόλυτη και καταστροφική.
  Η παγκόσμια κρίση ανέδειξε, δεν προκάλεσε την Ελληνική κρίση. Απλά έβγαλε στην επιφάνεια και προ των οφθαλμών μας όλη την κρυμμένη σαπίλα που έτρωγε σαν σκόρος την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Και τους έτρωγε με πολλούς τροπους:
  Δυνάστευε και δυναστεύει τους πολίτες
  Διέφθειρε και διαφθείρει μερικούς για να γίνουν οργανα του συστήματος
  Για να διατηρήσουν τα προνόμια τουςέφεραν εξωτερική κατοχή, την πρώτη φανερή από το 1941
  Εφαρμοζουν επιλεκτικά τις διαταγές των μνημονίων στην κοινωνία και στον ιδιωτικό τομέα αλλά αφήνουν ανέγγιχτο το πολιτικό σύστημα, τον υπεύθυνο της καταστροφής μας.

  Ελπίζω να θυμούνται την τύχη τηων Ελλήνων ολιγαρχικών που συμμάχησαν με τους Ρωμαίους στη καθυπόταξη της Ελλάδας...

  • Θαλής avatar
   Θαλής @ Νίκος Αργεάδης 14/02/2013 21:26:37

   Οντως τι άλλο να πεί κανείς... Αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των ΑΛΗΘΙΝΩΝ Ελλήνων και θα γίνει σίγουρα προκήρυξη των αγώνων για την απελευθέρωσή μας απο τους πλιατσικολόγους της εξουσίας. Είναι θέμα χρόνου...Δεν θα πεθάνουμε χωρίς μάχη...

 5. vangelis ... avatar
  vangelis ... 14/02/2013 11:07:59

  Τι άλλο μπορεί να πει κανείς έπειτα απο την τόσο εμπεριστατωμένη περιγραφή που έκανες κε.Νίκο Αργεάδη;
  Και να πούμε οτι δεν έχεις δίκιο;;

 6. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 14/02/2013 15:24:09

  Κε Νίκο Αργεάδη,
  Μήπως υπονοείτε στο εξαιρετικώς εύστοχο σχόλιό σας ότι και μεγάλο μέρος
  της κυβερνώσας πλέον Ν.Δ. συνεχίζει την ίδια φαυλότητα ;
  Μήπως θα έπρεπε να απευθύνετε το σχόλιο στον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά ;
  Ξέρετε υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζει ο άνθρωπος...... διότι έχει μεν καλές προθέσεις αλλά κάποιοι δόλιοι σύμβουλοι του κρύβουν την πραγματικότητα για να τον παραπλανήσουν και εντέλει εκθέσουν.
  Τι να πούμε πια !

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/02/2013 20:06:33

  Θέλει ρήξη αγαπητέ, ρήξη με το απόστημα που μας έχει παραλύσει και ρουφήσει όλη την ικμάδα των Ελλήνων.

  • Θαλής avatar
   Θαλής @ Νίκος Αργεάδης 14/02/2013 21:29:50

   Τα λεφτά μας έχουν ρουφήξει φίλε Νίκο. Οχι την ικμάδα μας γιατί αυτή δεν τοκίζεται και δεν τους ενδιαφέρει. Οταν τη γνωρίσουν θα έχουν χάσει το παιχνίδι και δεν θα καταλαβαίνουν πώς, αφού τάχαν τόσο καλά λογαριάσει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.