08/08/2013 17:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όμηροι» του κράτους!

Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική. Την παραθέτω αυτούσια, όπως μου την εξέθεσε ένας εκ των ενδιαφερομένων.

Διαβάστε την και θα φρίξετε..

Υστερα απορούμε για δεν διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα στην  Ελλάδα.

 

«Η εταιρία μας   δημιουργήθηκε τον Μάϊο του 2010 από 4 μετόχους, προερχόμενους από την αγορά της οικοδομής, (που λόγω της κρίσης που έπληξε την οικοδομή και την χώρα, έμειναν άνεργοι από το 2009 μέχρι την έναρξη της εταιρίας), με κύριο σκοπό την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, στηριζόμενη στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 12323/4.6.2009, η οποία «όριζε» την αγορά των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων με αρχική διάρκεια έως το τέλος του 2019.

 

Από τον Αύγουστο του 2012, με απόφαση του υπουργού ΥΠΕΚΑ ουσιαστικά τερματίστηκε αυτή η δραστηριότητα και ως εκ τούτου η εταιρία μας κλήθηκε να αποφασίσει να κλείσει ή να ασκήσει μια νέα δραστηριότητα.

 

Επιλέξαμε να μην κλείσουμε την επιχείρηση και να ασχοληθούμε με την προώθηση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα e-shop μέσω του οποίου θα πραγματοποιούμε τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων.

 

Τακτοποιώντας τα οριζόμενα από τον νόμο, προβήκαμε σε αλλαγή καταστατικού προσθέτοντας την καινούργια δραστηριότητα και κινήσαμε τις διαδικασίες ώστε να δηλώσουμε αυτή την έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Όταν ολοκληρώσαμε τις υπόλοιπες διαδικασίες, η Δ.Ο.Υ. μας παρέπεμψε στον ΟΑΕΕ, όπου διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε την απαιτούμενη έγκριση, καθώς  ένας μέτοχός μας  δεν μπορεί να έχει ασφαλιστική ενημερότητα λόγω παλαιοτέρας οφειλής (από προηγούμενη δραστηριότητα ), και λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ρυθμίσεις οφειλών βάσει του νέου νόμου.

 

Αφού δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση μίας λύσης από τον ΟΑΕΕ, αποφασίσαμε να «εκδιώξουμε» από την εταιρία τον μέτοχο, ώστε η εταιρία να μπορέσει να λειτουργήσει την νέα της δραστηριότητα και να έχει την δυνατότητα να επιζήσει.

 

Όμως και αυτό αποδείχτηκε ανέφικτο, αφού για να βγεί από την εταιρία ο μέτοχος που την «μπλοκάρει», πρέπει να κατατεθεί νέο καταστατικό, που πάλι απαιτεί την ασφαλιστική ενημερότητα του προς έξοδο μετόχου.

 

Με λίγα λόγια, η εταιρία μας ούτε να νομιμοποιήσει την νέα της δραστηριότητα μπορεί  (που θα της επιτρέψει να συνεχίζει να λειτουργεί), ούτε να διώξει τον μέτοχο που έχει το πρόβλημα μπορεί, ούτε να κλείσει.

 

Αντί να διευκολυνθούμε, να κάνουμε μια νέα αρχή, να επενδύσουμε και εν τέλει να επιζήσουμε, προωθώντας ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, πράγμα που τόσο πολύ χρειάζεται αυτή η χώρα και εμείς προσωπικά, το κράτος μας οδηγεί κοντόφθαλμα στον αφανισμό και στην απόγνωση, αδιαφορώντας για την λογική και  την ουσία.»

 

Δεν νομίζω ό,τι χρειάζονται σχόλια.

Φραγγέλιο χρειάζεται…..

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 08/08/2013 17:48:21

  "Φραγγέλιο"...

  Δήλαδή κύριε Ροδινέ τι να γινόταν; Θα ήσασταν ας πούμε υπέρ της κατάργησης του "θεσμού" της ασφαλιστικής ενημερότητας;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Διογένης 08/08/2013 19:42:25

   τι χρειάζεται η ασφαλιστική ενημερότητα για την αλλαγή χρήσης μιας εταιρείας;
   Και γιατί χρειάζεται ενημερότητα για να κλείσει μια εταιρεία; Δηλαδή, αν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει θα συνεχίσει να συντηρεί μια εταιρεία που δεν μπορεί; Και να αυξάνονται τα χρέη του;

   • KOSTAS70 avatar
    KOSTAS70 @ Κώστας Ροδινός 08/08/2013 20:44:30

    Και πότε θα πληρώσει τα χρέη του; ΠΟΤΕ! Θα κάνει κάθε λίγο και λιγάκι μια αλλαγή χρήσης και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ KOSTAS70 08/08/2013 21:19:24

     Καταρχάς εδώ μιλάμε για χρέη του εταίρου, όχι της εταιρίας.

     Δεύτερον, εάν δεν δουλέψει η εταιρία, τότε είναι που δεν θα πληρώσει ποτέ τα χρέη του. Ενώ αν δουλέψει, μπορεί να βγάλει κανένα ευρώ και να πληρώσει όλα ή ένα μέρος. Εδώ το κράτος απαγορεύει στην εταιρία (όχι στον εταίρο) να λειτουργήσει.

     Τρίτον, συμφωνείτε εσείς με νόμο που να λέει ότι, αν έχεις χρέη απαγορεύεται να κάνεις ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα; Απαγορεύετια δηλαδή να δουλεύεις; Αυτό σημαίνει το σχόλιό σας. Εάν νομίζουμε ότι δεν πρέπει να δουλεύει πια μια εταιρία, διότι φεσώνει τον κόσμο, αυτό είναι πρόβλημα για όλους και όχι μόνον για τα ασφαλιστικά ταμεία, οπότε για αυτόν τον σκοπό υπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός θεσμός, ο θεσμός της πτώχευσης.

     Τέταρτον, οι ατσίδες φυσικά δεν κάθονται να ασχολούνται με ασφαλιστικές ενημερότητες, αλλά ανοίγουν άλλη εταιρία στο όνομα της γυναίκας τους, της γκόμενάς τους ή της γιαγιάς τους. Και οι ατυχήσαντες, αλλά όχι ατσίδες, κάθονται και αναρωτιούνται τι πήγε στραβά... Οι ατσίδες, "φυσικά", δεν θα πληρώσουν ποτέ τα χρέη τους, μια που το μόνο που κάνει το κράτος είναι οι ενημερότητες, ενώ οι φιλότιμοι ατυχήσαντες μπορεί και να τα πληρώσουν κάποτε...

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ KOSTAS70 08/08/2013 21:21:46

     το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Τα χρέη δεν παραγράφονται με την αλλαγή χρήσης. Ελεος.

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ Κώστας Ροδινός 09/08/2013 15:37:16

      Τα χρέη δεν παραγράφονται αλλά και ΔΕΝ πληρώνονται. Γι' αυτό τα (βεβαιωμένα) χρέη προς το Δημόσιο - όχι η φοροδιαφυγή - φτάνουν τα 60 (!!!) δις (20% του συνολικού χρέους της χώρας - αν υποθέσουμε ότι αύριο πληρώνεται όλο το ποσό, τότε το χρέος πέφτει στο 130% (!) του ΑΕΠ - σχεδόν στα όρια των υποχρεώσεων των μνημονίων).

      Εξάλλου από την ιστορία που αναφέρετε, αυτό ακριβώς είναι το (θρασύ) παράπονο (;) του "καταγγέλοντος". Χρωστάει κάποιος από τους μετόχους, αλλάζουμε χρήση - τι μας νοιάζει αν πληρώσει ; Μας απαγορεύουν την αλλαγή χρήσης με την ίδια μετοχική σύνθεση - τον "πετάμε" εκτός, έστω και εικονικά - τι μας νοιάζει αν ποτέ πληρώσει;

      Γενικώς ΔΕ μας νοιάζει αν πληρώσει ποτέ!

    • KOSTAS avatar
     KOSTAS @ KOSTAS70 08/08/2013 21:53:33

     Μιλάμε για μια εταιρία στην οποία ο ένας εταίρος έχει πρόβλημα, ασφαλιστικής ενημερότητας από προηγούμενη δραστηριότητα του και το κράτος κρατάει ομήρους και τους υπόλοιπους εταίρους της εταιρίας, οι οποίοι μπορεί να μην γνώριζαν το πρόβλημα του συνεταίρου τους κιόλας, όταν συστάθηκε η Εταιρία, μη επιτρέποντας την έξοδό του από αυτή... Μάλιστα, "συλλογική ευθύνη" και εκβιαστικές πρακτικές από ένα κράτος στο οποίο οι αφαλιστικές εισφορές που πληρώνουμε, λεηλατήθηκαν πολλάκις στο παρελθόν από το ίδιο με χίλιους δυο τρόπους και πρακτικές που θα έκαναν τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες τους να δείχνουν μαθητούδια μπροστά του.
     Και αν εξαιρέσεις τα "λαμόγια" της "αγοράς" που είτε έτσι, είτε αλλοιώς ότι και να τους κάνεις "λαμόγια'' θα είναι μια ζωή και ΄θα κατακλέβουν το κράτος με όποιον τρόπο μπορούν, αυτόν που αδυνατεί να πληρώσει από οικονομική αδυναμία τις ασφαλιστικές του εισφορές, θα πρέπει να του στερείς το δικαίωμα στην εργασία ή στο επιχειρείν εκ νέου ;; Και αν υποθέσουμε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που οφείλονται προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας μέσα από ατομική επιχείρηση πράγμα που σημαίνει ότι αυτός που οφείλει δεν δύναται από τη στιγμή που οφείλει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να θεωρήσει βιβλιάριο υγείας και δεν θα λάβει σύνταξη αν δεν τακτοποιήσει την οφειλή του, ποιος ζημιώνεται το κράτος ή ο ίδιος... Και με ποιά λογική συνεχίζει το κράτος να θεωρεί ότι κάποιος που αδυνατεί να πληρώσει 1, 2, 3, 5 μήνες, ότι πρέπει να τον έχει υποχρεωτικά ασφαλισμένο στο Ταμείο, να του χρεώνει τόκους και να τον π...δά και να τον δέρνει... Αλλά τι περιμένεις όταν ένα κράτος έχει διοικητή στο ΙΚΑ, τον διευθυντή κόμματος που οφείλει της μιχαλούς... και δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους που απασχολούσε και για τους οποίους ήταν υπεύθυνος σύμφωνα με το Νόμο... Να μεταρρυθμίσει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης... Δυο γαϊδουριών άχυρο δεν μπορούν να μοιράσουν. Θα δουν ανάπτυξη όταν πέσει μαύρο χιόνι...

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ KOSTAS 08/08/2013 22:42:30

      Στην υπόλοιπη ΕΕ αν κάποιος χρωστά στο Δημόσιο και ιδιαίτερα φόρους ή δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα (από ότι έχει παρακρατήσει ίσως και δεν έχει αποδώσει; ....) μπορεί να ανοίξει εταιρεία ή πάει μέσα;
      Γιατί ξανά ανακαλύπτουμε τον τροχό νομίζω.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Ο Ιθαγενής 09/08/2013 11:31:18

      Στην υπόλοιπη Ε.Ε. ασφαλώς και δεν πάει μέσα αν χρωστάει, διότι δεν είναι ποινικό αδίκημα το να χρωστάς στο κράτος, όπως είναι στο άθλιο ελληνικό κράτος.

      Αν χρωστάει, του κάνουν κατασχέσεις. Αν ανοίξει καινούργια εταιρία, τον αφήνουν να την ανοίξει (δεν υπάρχουν νόμοι που να το απαγορεύουν) και μετά του κάνουν κατασχέσεις, αφού βγάλει πρώτα κανένα ευρώ για να έχει να του πάρουν.

      Αν εσείς γνωρίζετε κανέναν αντίθετο νόμο, πείτε τον και σε μας να τον ξέρουμε.

      Κυρίως, πείτε μας πώς λέγεται η "ασφαλιστική ενημερότητα" στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα λιθουανικά και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα. Να δούμε αν υπάρχει πουθενά αλλού αυτός ο αδιανόητος θεσμός οικονομικής αστυνόμευσης.

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ KOSTAS70 09/08/2013 04:40:16

     Μάλλον δεν γνωρίζετε την ελληνική πραγματικότητα. Όταν μια εταιρεία (π.χ. η Ε.Τ.Ε. ή ο Δ.Ο.Λ.) προβαίνει σε αλλαγή του καταστατικού της, ελέγχονται οι χιλιάδες μέτοχοι των αν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα; Όχι βέβαια. Αν όμως μια ατομική επιχείρηση ζητήσει ασφαλιστική ενημερότητα, θα ελεγχθούν ακόμη και τα τυχόν οικοδομικά έργα του ιδιοκτήτη για την καταβολή των εργοδοτικών του εισφορών.

     Πιστεύω ότι το αναφερόμενο στο άρθρο πρόβλημα έχει περισσότερο σχέση με την εταιρική μορφή και το (μικρό) μέγεθος της επιχείρησης, παρά με οποιαδήποτε έννοια λογικής, δικαίου ή εξασφάλισης των εσόδων των ταμείων. Οι Α.Ε. και οι Ε.Π.Ε. προσφέρουν όριο στην ευθύνη των μετόχων (αλλά εσχάτως στην Ελλάδα και αυτό τείνει να καταστρατηγείται).

     Δυστυχώς κράτος στο οποίο οι καλαμαράδες του υπ. οικονομικών γράφουν δονκιχωτικούς νόμους για "δήλωση όλης της περιουσίας των επιχειρηματιών σε όλη την υφήλιο" (γιατί όχι και σε όλο τον γαλαξία άραγε;) και στο οποίο οι ντόπιοι μεγάλοι και μικροί επιχειρηματίες σπεύδουν ομαδικώς να μεταφέρουν τις έδρες των εταιρειών των στο εξωτερικό, δεν κρίνεται φιλικό για επενδύσεις. Αυτό το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε με ανεργία, φτώχεια και μειούμενα δημόσια έσοδα.

    • Nik avatar
     Nik @ KOSTAS70 09/08/2013 12:44:00

     Το σχόλιο σου δείχνει την νοοτροπία που μας έφτασε στην αποσύνθεση και για αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο!

     • Nik avatar
      Nik @ Nik 09/08/2013 12:47:01

      Αλλου προοριζόταν το σχόλιο και αλλού μπήκε, αθάνατοι υπολογιστές!

 2. ΠΑΛΛΗΞ avatar
  ΠΑΛΛΗΞ 08/08/2013 18:38:08

  +1000000

 3. airman avatar
  airman 08/08/2013 19:19:24

  Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ''τρέλας'' που θέτουν την επιχειρηματικότητα δραστηριότητα υπό διωγμό, τόσο με γραφειοκρατικές όσο και με τυπολατρικές πρακτικές του κρατικού μηχανισμού. Και η συγκεκριμένη σίγουρα δεν είναι η πλέον χαρακτηριστική.
  Δυστυχώς οδηγούμαστε πολλές φορές στο συμπέρεσμα ότι, με τις πρακτικές κάποιων καρεκλοκένταυρων, σ΄τούτο τον τόπο εκείνοι που θέλουν να τον βοηθήσουν μόνο εμπόδια συναντούν.

 4. panos avatar
  panos 08/08/2013 19:41:35

  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ................ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ...........

 5. kadett avatar
  kadett 08/08/2013 19:57:48

  Πιθανόν κακώς μπήκε ο μέτοχος στο Αρχικό Καταστατικό, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν θα κλαίμε για όλους τους κομπιναδόρους της χώρας μας.

  • βουλα ελευθεριάδου avatar
   βουλα ελευθεριάδου @ kadett 08/08/2013 20:08:31

   δηλαδή όποιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα στην Ελλάδα είναι κομπιναδόρος;ενδιαφέρουσα άποψη

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ βουλα ελευθεριάδου 08/08/2013 20:19:19

    Δεν είναι κομπιναδώρος όποιος έτρωγε τις εισφορές έτσι; Μετά απορείς που μειώνουν τις συντάξεις;

    • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
     ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ gonzilaus 08/08/2013 21:53:17

     ....ή εχουν δικιά τους δουλειά εμπορικής φύσεως κι επειδή κατοικούν στην επαρχία , ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί στον ΟΑΕΕ,ο οποίος έτσι έχει αρκετά διαφυγόντα κέρδη. Στο νησί που ζω , στη χώρα , μόνον 2 στους 10 επιτηδευματίες είναι ασφαλισμένοι κανονικά στον ΟΑΕΕ.

    • Scarface avatar
     Scarface @ gonzilaus 09/08/2013 00:27:07

     Αν ειναι κομπιναδοροι οι εε που "εφαγαν" (λογω αδυναμιας επιβιωσης τους με αλλο τροπο) καποιες εισφορες, οι δυ που παιρνουν ακομα τεραστιες συνταξεις και εφαπαξ με αστεια ορια ηλικιας και ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ εισφορες, τι ειναι???

 6. βουλα ελευθεριάδου avatar
  βουλα ελευθεριάδου 08/08/2013 20:00:02

  well come to reality

 7. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 08/08/2013 20:11:38

  Δεν βλέπω που έχετε πρόβλημα με το "κράτος" στην συγκεκριμένη περίπτωση.
  Πολύ καλά κάνει και ζητάει την τακτοποίηση των παλιών ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων ..
  Πως αλλοιώς θα μπορούσε να γίνει ?

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ np_complete_problems 08/08/2013 20:32:04

   Πώς το κάνουν δηλαδή αυτό άλλα, πιο σοβαρά κράτη στον πλανήτη; Γνωρίζετε κανένα κράτος που να έχει τον "θεσμό" της ασφαλιστικής ενημερότητας; Γνωρίζετε κανένα κράτος που να απαγορεύει να λειτουργήσει μια εταιρία, να κάνει αλλαγή καταστατικού, επειδή έχει χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία; Γνωρίζετε κανένα κράτος που απαγορεύει την πώληση εταιρικών μεριδίων επειδή υπάρχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία;

   Τα σοβαρά κράτη κυνηγούν την ύπαρξη χρεών, αλλά δεν απαγορεύουν την λειτουργία των εταιριών και των επιχειρήσεων προληπτικά, με θεσμούς τύπου "ασφαλιστική ενημερότητα". Οι ενημερότητες, φορολογικές και ασφαλιστικές, είναι το μεγαλύτερο γραφειοκρατικό εμπόδιο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτές, επειδή νομίζουν ότι μόνον αυτός ο τρόπος υπάρχει για να εισπράξεις από τον οφειλέτη. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εισπράξεις από τον οφειλέτη ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ τον οφειλέτη. Ας χρησιμοποιηθούν όλοι οι άλλοι τρόποι, που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη - που έχουν μάλιστα, όχι τυχαία, πολύ λιγότερα τέτοια προβλήματα: κατασχέσεις, πτωχεύσεις, πλειστηριασμοί. Ένα σωρό υπάρχουν.

   Το πρόβλημα είναι τα μέσα είσπραξης που διαλέγει αυτό το άθλιο κράτος, που ταλαιπωρούν ακόμη και αυτούς που δεν χρωστάνε. Αν δεν το καταλάβατε, στην περίπτωση του άρθρου δεν χρωστάει χρήματα η εταιρία, χρωστάει χρήματα ένας από τους εταίρους. Όχι, σου λέει αυτό το άθλιο κράτος, απαγορεύεται να λειτουργήσει και η εταιρία, όσο χρωστάει έστω και ένας από τους εταίρους.

   Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ότι αν το κράτος άφηνε την εταιρία να λειτουργήσει, ίσως και να έβγαζε χρήματα για τον εταίρο να δώσει και ένα μέρος από τα χρέη του στο ασφαλιστικό ταμείο!

   Είναι όμως αυτός ο άτιμος ο φορολογικός φανατισμός, το φορολογικό μίσος που αποπνέει και το δικό σας σχόλιο, που δεν μας επιτρέπει να λάβουμε τέτοια μέτρα υπέρ της οικονομίας, όπως π.χ. η συνολική κατάργηση της φορολογικής γραφειοκρατίας, που απλώς επιβαρύνει τους νόμιμους (όπως π.χ. αυτή η εταιρία) και ευνοεί τους παράνομους (όπως π.χ. αυτός ο εταίρος, που θα συνεχίσει να χρωστάει). Αν πεις στο φιλοθεάμον φορολογικό κοινό της Ελλάδας ότι "θα καταργηθεί η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα", τότε θα πέσουν να σε φάνε ότι πας να ευνοήσεις "τους φοροφυγάδες", ενώ στην πραγματικότητα θα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

   Εσείς όμως, αγαπητέ, ούτε καν φαντάζεστε ότι θα μπορούσε να γίνει "αλλοιώς", αν κρίνει κανείς από αυτό που αναρωτιέστε στο τέλος του σχολίου σας.

   Τα παραπάνω ακριβώς εννοώ όταν ρωτάω τον αρθρογράφο αν θα εισηγούνταν κατάργηση του (άθλιου, κατ' εμέ) "θεσμού" της ασφαλιστικής ενημερότητας.

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Διογένης 08/08/2013 22:10:44

    Αγαπητέ Διογένη,
    είμαι στον ιδιωτικό τομέα - σαν επιχειρηματίας - πάνω από 25 χρόνια και λυπάμαι, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ...
    Ας τα δούμε ένα - ένα:
    1) Οι παραπάνω 4 μέτοχοι ίδρυσαν εταιρεία (πιθανά ΟΕ).
    2) Ενας εκ των εταίρων είχε ασφαλιστικές εκκρεμότητες, από προηγούμενη δραστηριότητα του, τις οποίες "διακανόνισε με δόσεις". Αν δεν τις είχε "διακανονίσει με δόσεις" ΔΕΝ θα μπορούσε να συμμετάσχει στην ΝΕΑ εταιρεία.
    3) Προφανώς ΔΕΝ ήταν εντάξει στην πληρωμή των προηγούμενων δόσεων και όταν "στράβωσε και η ΝΕΑ εταιρεία" αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
    4) Επιχειρήσεις αυτής της μορφής (ΟΕ κλπ) είναι μεν Νομικά Πρόσωπα αλλά οι εταίροι (τα φυσικά πρόσωπα) έχουν ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη και μάλιστα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ.
    Τι να κάνει λοιπόν το κράτος σε αυτή την περίπτωση ?
    Οσο για το τι συμβαίνει αλλού, έχεις λάθος !!!!
    Σε όλες τις χώρες του κόσμου (ακόμη και στις ΗΠΑ) καμμιά εταιρεία (αυτής της μορφής) ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τις "αντίστοιχες φορολογικές και ασφαλιστικές άδειες".
    Το ξέρω από προσωπική εμπειρία ...
    Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι ότι κάτω από τις σημερινές "έκτακτες συνθήκες" που παιρνά η χώρα, θα πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα πράγματα και να γίνουμε πιο ευέλικτοι ...
    Αλλά αυτή την στιγμή, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν οποιεσδήποτε "ευνοικές ρυθμίσεις" και να ρίξουν "φέσια" και στο κράτος και σε αυτούς με τους οποίους συναλλάσονται - γι'αυτό θέλει πολύ προσοχή.
    Πάντως θα συμβούλευα τους 4 παραπάνω μετόχους να χρησιμοποιήσουν και τις ΝΕΕΣ ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές για να προσπαθήσουν να "ξεφύγουν" από το πρόβλημα.
    Τους εύχομαι καλή τύχη

    • Last_Chance avatar
     Last_Chance @ np_complete_problems 09/08/2013 00:23:05

     Αγαπητέ μου προφανώς δεν ζεις στην Ελλάδα για να γράφεις αυτά που γράφεις…
     Ξέρετε όλοι εσείς με αυτές τις απόψεις από εταιρείες?
     Έχουμε καταντήσει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να είναι ισοδύναμη με τις κομπίνες και τις λαμογιες των πολιτικών…
     Όποιος τολμήσει να κάνει κάτι σε αυτή τη χώρα ολοι κοιτανε πώς να του τα πάρουν, πώς να του ρίξουν πρόστιμα οι περισσότεροι λαδωμένοι εφοριακοί και δεν συμμαζεύεται…
     Πως ο άνθρωπος που έχει μια μικρή επιχειρησουλα για να βγάζει το ψωμί του μπορεί να προστατευτεί?
     Πως θα μειώσουμε την ανεργία σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο που ζούμε?
     Εφαρμόζοντας τους νόμους και τους κανόνες ως μη συμβαίνει τίποτα?
     Επειδή εχω μια μικρή επιχείρηση και τα ζω από κοντά όλα αυτά σας πληροφορώ ότι το κράτος με την συμπεριφορά του μας ωθεί όλους στην φοροδιαφυγή…
     Όχι γιατί σκεπτόμαστε πονηρά αλλα από το να έχω να παρω ένα μπουκάλι γάλα στο παιδί μου αυτό θα κάνω και φυσικά δεν θα πληρώσω την εφορία….
     Από ένα σημείο και μετα η επιβίωση έρχεται πρώτη… Αν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη επιβίωση γιατί προφανώς θα ζεις μέσα στα πλούτη…

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ Last_Chance 09/08/2013 11:06:24

      Αγαπητέ Last_Chance,
      και στην Ελλάδα ζω και ΔΕΝ ζω μέσα στα πλούτη.
      Οτι έβγαλα με 25 χρόνια σκληρής δουλειάς (από φοιτητής και μετά) τα "έχασα", ρίχνοντας τα αναγκαστικά στην μικρή μου επιχείρηση. Οπως θα ξέρετε και εσείς είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηρίξεις 8 εργαζομένους (ΙΚΑ, μισθούς) όταν ο τζίρος μιας επιχείρησης έχει πέσει πάνω από 70%.
      Κάθε τέλος του μήνα προσπαθώ - όπως και σεις φαντάζομαι - να βρώ χρήματα να πληρώσω τους προμηθευτές μου, τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ και την εφορία ...

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ np_complete_problems 09/08/2013 11:22:25

     Αγαπητέ, πράττετε μια σφοδρή παρερμηνεία του θεσμού της ομόρρυθμης εταιρίας: Αλληλεγγύως ευθύνονται οι εταίροι για τα χρέη της εταιρίας. ΟΧΙ ο ένας για τα χρέη του άλλου, ούτε η εταιρία για τα χρέη των εταίρων.

     Από την σοβαρή αυτή παρερμηνεία του ελληνικού καθεστώτος της ομόρρυθμης εταιρίας, που είναι κάτι βασικό και θα έπρεπε να το γνωρίζετε, μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι ακόμη χειρότερα γνωρίζετε και τα των ΗΠΑ και άλλων κρατών.

     Για του λόγου το αληθές, πείτε μας, αφού διατείνεστε ότι το γνωρίζετε, πώς λέγεται στα αγγλικά η "ασφαλιστική ενημερότητα" ή εν πάση περιπτώσει πώς λέγονται οι αντίστοιχες "φορολογικές και ασφαλιστικές άδειες", ώστε να το ερευνήσουμε στο Google ή όπου αλλού και να βρούμε αν υπάρχει κάτι τέτοιο (που δεν υπάρχει).

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ Διογένης 09/08/2013 13:30:42

      Μάλλον δεν διαβάσατε καλά το post μου.
      Δεν μίλησα γενικά και αόριστα για τις ατομικές υποχρεώσεις των εταίρων ..
      Δυστυχώς οι εταίροι - στην συγκεκριμένη περίπτωση - ευθύνονται αλληλέγγυα για την "συγκεκριμένη" ΟΕ που ήδη έχουν. Εχουν "δεθεί" μεταξύ τους αλληλέγγυα, για οτιδήποτε συμβαίνει στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ επιχείρηση.
      Τι δεν καταλάβατε ?
      Οσο για το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.sba.gov/content/follow-these-steps-starting-business

      Περιληπτικά:
      1. Παίρνεται από το IRS ένα FTID (σαν ΑΦΜ) - θέλει περίπου 4 εβδομάδες.
      2. Παίρνετε αντίστοιχα κωδικούς από κάθε πολιτεία για Φορολογική και Ασφαλιστική χρήση - οι υποχρώσεις σας θα είναι "τεράστιες".
      3. Χρειάζεται να πάρεται άδεια λειτουργίας σε Ομοσπονδιακό και Πολιτειακό επίπεδο.
      4. Πάλι από το IRS παίρνεις ένα ΕΙΝ number (για να μπορείς να έχεις εργαζομένους)
      κλπ κλπ

      Και ένα τελευταίο, για όσους πιθανά ΔΕΝ ξέρουν.
      Στις ΗΠΑ τα πάντα κινούνται γύρω από την τράπεζα σου. Χωρίς έναν λογαριασμό και πιστωτική κάρτα σε τράπεζα ΔΕΝ μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε trading στις ΗΠΑ.
      Η τράπεζα σου λοιπόν ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τον λογαριασμό της εταιρείας σου ακόμη και εάν ΧΡΩΣΤΑΣ μια δόση στην διατροφή της γυναίκας σου ή ένα μισθό στον εργαζόμενο σου.
      Φυσικά αν πουλάς παράνομα hotdog ή κάνεις παράνομη μαύρη εργασία τα παραπάνω δεν σε "αγγίζουν" ούτε στις ΗΠΑ.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ np_complete_problems 09/08/2013 20:17:54

      Εσείς δεν καταλαβαίνετε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με χρέη του εταίρου και όχι της εταιρίας.

      Όσο για τις ΗΠΑ, η σελίδα που παραπέμπετε μιλάει ξεκάθαρα μόνον για ΑΦΜ. Καμία σχέση με ενημερότητες. Ευτυχώς για αυτούς.

      Ας τα δουν οι λοιποί υπερασπιστές της ασφαλιστικής ενημερότητας, ότι η πιο ανεπτυγμένη χώρα με την μικρότερη φοροδιαφυγή στον πλανήτη δεν έχει καμία σχέση με τέτοιους θεσμούς οικονομικής καταπίεσης.

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ Διογένης 09/08/2013 13:36:28

      Αγαπητέ Διογένη,
      σου έστειλα αναλυτική απάντηση αλλά για κάποιο λόγο ΔΕΝ την βλέπω.
      Αν δεν εμφανιστεί αργότερα, θα την ξαναστείλω

   • Νικόλαος Μπεχράκης avatar
    Νικόλαος Μπεχράκης @ Διογένης 08/08/2013 23:01:13

    Αψογο .

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Διογένης 09/08/2013 00:30:19

    Αγαπητέ Διογένη, το έχω ήδη προτείνει άπειρες φορές. Ηλπιζα πως το γνώριζες.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Κώστας Ροδινός 09/08/2013 11:31:59

     Έχετε δίκιο, τώρα που το λέτε το θυμήθηκα κι εγώ.

 8. aris. aold avatar
  aris. aold 08/08/2013 20:18:00

  Δυστυχώς δεν είστε ιδιοκτητης μμε για να έχετε πάρει 400000 ευρώ μαύρα απο τις μίζες Τσοχατζόπουλου όπως επίσημα λέχθηκε στο δικαστήριο και να μην σας μιλάει κανείς.

  Ας πρόσεχατε.

 9. Νικος avatar
  Νικος 08/08/2013 20:22:41

  Ροδινε, πριν δημοσιευσεις την ιστοριουλα, νομιζω θα επρεπε να πληροφορηθεις ολλες τις λεπτομέρειες σχετικα με τα παλαια χρεη, αλλα και την ιστορία του εν λογω μετόχου.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νικος 08/08/2013 23:14:47

   Εσείς τι νομίζετε, παρέθεσα μια ιστορία χωρίς να γνωρίζω τους ανθρώπους;
   Οποιος διαβάσει προσεχτικά, τα πράγματα είναι σαφή.

 10. Ραϊμόνδος avatar
  Ραϊμόνδος 08/08/2013 20:23:08

  Σιγά μ' αυτά τα φραγγέλια πια, θα βγάλετε κανένα μάτι...

  Μια χαρά είναι το κράτος. Τι ανοίγουμε και κλείνουμε δραστηριότητες κατά πως μας συμφέρει και σκάμε κανόνια!

  Μπράβο, το κράτος τελικά δουλεύει.

  • tk avatar
   tk @ Ραϊμόνδος 08/08/2013 20:34:40

   Δεν ξέρω με τι ασχολείσται αλλά αφού σας αρέσει λοιπόν και.. "Μπράβο, το κράτος τελικά δουλεύει."...
   .. τι να σας πω....φάτε το τότε αγαπητέ!!

  • Χρηστου Νίκος avatar
   Χρηστου Νίκος @ Ραϊμόνδος 08/08/2013 22:02:31

   " Μπράβο, το κράτος τελικά δουλεύει. "
   Απίστευτη πρόταση............................................
   Οτι καλύτερο διάβασα μέχρι εδώ.
   Τέλεια διαπίστωση!!!!!

   Αλλά γιατί άραγε το τελικό συναίσθημα που έχω είναι προβληματισμός και λύπη;;;;;

  • Scarface avatar
   Scarface @ Ραϊμόνδος 09/08/2013 00:29:11

   "Μπράβο, το κράτος τελικά δουλεύει"...για τους πελατες-ψηφοφορους των πολιτικων. Γιατι για τους υπολοιπους...

 11. Φελίζα avatar
  Φελίζα 08/08/2013 21:14:48

  Όπως φαίνεται.... ή μας έχει χτυπήσει η ζέστη ή η πλειοψηφία των σχολιαστών δεν έχει μεγάλη σχέση με το επιχειρείν. Όλοι όσοι επιχειρούν στο ίδιο τσουβάλι...

 12. Ραϊμόνδος avatar
  Ραϊμόνδος 08/08/2013 22:29:52

  Το περιεχόμενο του άρθρου προκαλεί λύπη και προβληματισμό.
  Απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές; Και διαμαρτύρεται κιόλας;
  Εδώ άλλοι και τις πλήρωσαν και τους τις έφαγαν και δεν έκαναν κιχ!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ραϊμόνδος 09/08/2013 11:25:15

   Εγώ θα έλεγα να τον καταδικάσουμε και εις θάνατον, μια που έχει απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές.

   Οπωσδηποτε πάντως, να μην μπορέσει ποτέ να δουλέψει, ώστε να τις ξεχρεώσει. Να τον καταδικάσουμε σε οικονομικό θάνατο δηλαδή.

   Έτσι κάνουν στα σοβαρά και πολιτισμένα κράτη, όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε.

   • Ραϊμόνδος avatar
    Ραϊμόνδος @ Διογένης 09/08/2013 19:23:12

    Φυσικά και να μην τον καταδικάσουμε εις θάνατο, παρόλο που κάποιους τους καταδικάσαμε αε αργό, βασανιστικό κι εξευτελιστικό θάνατο.
    Να δουλέψει ξεχρέωνοντας πρώτα τις ασφαλιστικές εισφορές του, διότι μάλλον τις εκμεταλέυτηκε εις βάρος άλλων που τις πλήρωναν, εκτός κι αν μου πείτε πως στο διάστημα που τις δημιούργησε δεν πήγε ούτε μία επίσκεψη σε γιατρό η δεν πήρε ούτε ενα φάρμακο μέσω του Τέβε.
    Αν με πέισετε γιατί δεν τις πλήρωνε τότε που μπορούσε. Επομένως δεν ήθελε, "κανονάκιας" κανονικός δηλαδή.
    Και τέλος όλοι οι άλλοι γιατί πληρώνουν τις εισφορές τους εκ των προτέρων;
    Ιδιωτικοί και δημόσιοι (που τους κρεμάσατε εδώ μέσα) τις πληρώνουν κανονικά και με το νόμο.
    Γιατί λοιπόν άλλα μέτρα και σταθμά.
    Άρα το κράτος δουλεύει τελικά ακόμη κι αυτούς που το δούλεψαν τόσο άσχημα.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Ραϊμόνδος 09/08/2013 19:53:28

     Ναι, αλλά εσείς υποστηρίζετε να μην δουλέψει. Άρα και να μην τις πληρώσει. Αυτές είναι οι συνέπειες της "ασφαλιστικής ενημερότητας". Αυτό υποστηρίζετε, όταν υποστηρίζετε την "ασφαλιστική ενημερότητα".

     Παρεμπιπτόντως, μια που το θέσατε: Σίγουρα αυτός ο άνθρωπος, εκτός από τα ασφαλιστικά ταμεία του θα είχε και άλλα "φέσια": Προμηθευτές, εργαζόμενους, παρόχους υπηρεσιών. Μας λέτε (σε αντίθεση πάντως με την αμέριστη υποστήριξή σας προς την ασφαλιστική ενημερότητα) ότι θα πρέπει να δουλεύει, έστω και για να πληρώνει μόνον τα ασφαλιστικά ταμεία του. Με τα άλλα φέσια όμως τι θα γίνει; Εργαζόμενοι; Πάροχοι υπηρεσιών; Προμηθευτές που κινδυνεύουν και αυτοί να μην πληρώσουν π.χ. τα ασφαλιστικά τους ταμεία επειδή κάποιος τους "φέσωσε"; Αυτοί δεν θα πρέπει να πάρουν τίποτα; Μόνον τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν δικαιώματα σε αυτήν την χώρα;

     • Ραϊμόνδος avatar
      Ραϊμόνδος @ Διογένης 09/08/2013 21:45:59

      Βεβαίως και να δουλέψει, αλλά τον μισθό του να τον καταθέτει σε ελεγκτή οποίος θα ξεχρεώνει κατά προτεραιότητα όπου οφείλει και να του δίνει σε τρόφιμα τα υπόλοιπα.
      Φράγκο παραπάνω.
      Δεν είμαι υπέρ καμιά ενημερότητας που φέρνει εμπόδια σε σωστούς πολίτες. Όφειλε να πληρώνει τις εισφορές που ο ίδιος είχε "υπογράψει" οτι θα πλήρωνε. Και κοίτα να δεις μόλις γύρισα από ένα μεγάλο παντοπωλείο. Κάποιος μου ζήτησε να του περάσω τις μονάδες του στο κινητό του. Όσο το έκανα άνοιξαν το πορτ παγκάζ και πήραν σχεδόν όλα όσα είχα αγοράσει. Και ήταν Έλληνες, τ' ακούς Ελληνικότατοι Έλληνες.

     • Ραϊμόνδος avatar
      Ραϊμόνδος @ Ραϊμόνδος 09/08/2013 21:53:23

      Και άκου και κάτι άλλο. Δουλεύω σε μια μεγάλη εταιρεία. Δέχτηκα το πρωϊ ένα τηλεφώνημα για να εκδώσω ένα είδος "ενημερότητας" υπερεπειγόντως. Ρώτησα γιατί και μου απάντησαν ότι ο πελάτης που περίμενε στο υποκατάστημα τα είχε κάνει "λαμπόγυαλο". Ξαναρώτησα γιατί και μου είπαν ότι μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, σε όλα του. Τώρα ζορίζεται λέει, σχεδόν τρελλάθηκε. Κάτι έλεγε για δραματικές μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες, τα πάνω κάτω στη ζωή του. Και σκέψου είχε πάντα πληρώσει όλες του τις εισφορές στο ακέραιο.
      Λοιπόν, το "φιλαράκι" είναι πιο έξυπνο;
      ¨Εφάρμοσαν το "Αδικία και Τιμωρία" ώρα είναι το κράτος να εφαρμόσει και το "Έγκλημα και Τιμωρία".

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Ραϊμόνδος 10/08/2013 12:06:29

      Με το μίσος που σας διακρίνει για τους πάρα πολλούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους χωρίς υπαιτιότητά τους, το μόνο που μπορώ να πω για αυτό που σας συνέβη είναι "καλά να πάθετε".

      Όσο για τα υπόλοιπα, ομολογείτε πλέον ότι είστε κατά της ενημερότητας και προτιμάτες π.χ. ένα σύστημα ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία μιας επιχείρησης, προκειμένου να εξοφλεί χρέη. Διότι αρχικά μας λέγατε "τι άλλο να γίνει" και κάτι τέτοια.

      Χαιρομαι για τις προόδους που γίνονται στα πλαίσια μιας συζήτησης.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/08/2013 22:53:44

  Aσφαλιστική ενημερότητα: Μιλάμε για εργοδοτικές οφειλές (ΙΚΑ κτλ) ή για οφειλές αυτασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κτλ);
  Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Κακώς οι δεύτερες θεωρούνται υποχρεωτικές, δεν ξέρω άλλη χώρα όπου συμβαίνει κάτι παρόμοιο.
  Το Ελληνικό θεσμικό πλαίσιο περί ασφαλιστικών οργανισμών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι όλο για πέταμα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Uncle Stgm 08/08/2013 23:18:18

   θείε, το λέει, εισφορές στον ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ για να συνεννούμαστε

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Κώστας Ροδινός 08/08/2013 23:31:20

    Το βλέπω, συγγνώμη. Υποχρεωτική αυτασφάλιση...
    Και άν κάποιος προτιμά αυτασφάλιση σε ιδιωτικό οργανισμό ή δεν θέλει καθόλου υγειονομική κάλυψη ούτε σύνταξη για τον εαυτό του, γιατι πρέπει να είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ; Παραλογισμός δεν είναι;

   • Scarface avatar
    Scarface @ Κώστας Ροδινός 09/08/2013 00:35:10

    ΤΕΒΕ ειναι εκεινος ο οργανισμος που θα πρεπει να πληρωνεις υποχρεωτικα απο την τσεπη σου (και οχι απο "κρατησεις")μεχρι τα 65 (ενδεχομενως και 45 χρονια) για να παρεις μια συνταξη της πλακας? Που το κρατος σε βαζει και φυλακη αν χρωστας και που δεν εχεις περιθαλψη εσυ και τα παιδια σου με 275 ενσημα αν χρωστας ΕΝΑ διμηνο απο περυσι?

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Scarface 09/08/2013 00:43:16

     και το δίμηνο έφτασε να είναι σχεδόν 1000 ευρώ!

 14. Mpaaa avatar
  Mpaaa 08/08/2013 23:50:34

  Tι ψαχνετε βρε παιδια ..
  Εδω , ο γιος μου δεν μπορει να ανοιξει κουρειο γιατι θελει λεει 2 χρονια προυπηρεσια , την στιγμη που κανεις δεν προσλαμβανει και αν προσλαβει δεν κολλαει ενσημα.
  Μπαρμπερης θελει να γινει , οχι χειρουργος .

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Mpaaa 09/08/2013 00:24:00

   Τή θέλει τήν προϋπηρεσία γιά νά μήν γίνει χειρουργός...

 15. δημης avatar
  δημης 09/08/2013 00:01:54

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ...ΝΟΜΟΥΣ.....
  ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ...

 16. Σωτ Μητ avatar
  Σωτ Μητ 09/08/2013 00:06:54

  Κακὸ εἶναι ποὺ τὸ κράτος ἀπαιτεῖ ἀσφαλιστικὴ ἐνημερότητα καὶ δὲν λέει «δὲν ἔχεις; Δὲν πειράζει»;

 17. βασίλειος avatar
  βασίλειος 09/08/2013 00:46:32

  Tυχαίο είναι ότι οι 2 στους τρεις συνταξιούχους είναι του δημοσίου;
  Τυχαίο είναι πάρα πολλοί πολιτικοί της δεξιάς και καλά παράταξης που είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα βάζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο ή αν κάνουν εταιρεία είναι συνδεδεμένη με το κράτος; Δεν πιστεύουν αυτά που λένε.
  Τυχαίο είναι όσοι Έλληνες έκαναν μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό προόδευσαν βλέπε (Στέλιος);
  Τυχαίο είναι που οι πιο πολλές ελληνικές μεγαλες εταιρείες είναι κρατικοδίαιτες;
  Και μόνο τυχαίο δεν είναι που φτάσαμε έως εδώ με αυτά τα γραφειοκρατικά καμώματά τους.

 18. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 09/08/2013 00:47:11

  Την πιό τραγική κατάσταση αυτού του κράτους την έχω αντιμετωπίσει εγώ.
  Είναι παλιά ιστορία, αλλά φοβάμαι ότι θα ισχύει ακόμα.
  «Γύρισα από το εξωτερικό, μετά από σπουδές και εργασία, κάπως μεγάλος και παντρεμένος. 28 ετών. Φυσικά και πήγα στρατό. Προς το τέλος της θητείας μου, η γυναίκα μου γέννησε. Βάση του τότε ισχύοντος νόμου, είχα δικαίωμα μειωμένης θητείας, 18 μηνών. Είχα ήδη υπηρετήσει 17 μήνες, μπορούσα λοιπόν να απολυθώ σύντομα. Από το στρατολογικό γραφείο της μονάδας μου, μου ζήτησαν να τους φέρω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Πήγα στο Δήμο που είχα την μερίδα μου, όπου ακολούθησε ο παρακάτω απίστευτος διάλογος :
  - Δημοτικός υπάλληλος : Τι το θέλετε το πιστοποιητικό, με ρώτησε
  - Εγώ : Να το καταθέσω για να απολυθώ. Έγινα πατέρας και μπορώ να φύγω στο 18μηνο
  - Δημοτικός υπάλληλος : Ξέρετε ο νόμος λέει, ότι για να έχετε το δικαίωμα μειωμένης θητείας, πρέπει να είστε πατέρας άγαμου τέκνου. Έτσι είχε γράψει τον νόμο ο βλάκας ο νομοθέτης. Έπρεπε το μωρό να είναι άγαμο, να μην έχει παντρευτεί !!!
  - Εγώ : Μα δεν βλέπετε από την ληξιαρχική πράξη γέννησης που σας έφερα προ ημερών και την καταχωρήσατε στην οικογενειακή μου μερίδα, ότι το μωρό είναι 19 ημερών ?
  - Δημοτικός ηλίθιος : Δεν ξέρω κύριε, βάση του νόμου πρέπει να μου φέρεται πιστοποιητικό αγαμίας του παιδιού !!!
  Μάλιστα, μου ζητήσανε βεβαίωση ότι ένα μωρό 19 ημερών δεν είναι παντρεμένο !!!
  Αυτός είναι ο σοφός νομοθέτης αυτού του κράτους, αυτός είναι και ο πανηλίθιος Δημοτικός αχυράνθρωπος.
  Πως λύθηκε το πρόβλημα ? Με την έξυπνη παρέμβαση του αντιδημάρχου ο οποίος με συμβούλεψε να συμπληρώσω μία υπεύθυνη δήλωση του Ν.105. Ο νόμος που έλυνε την κάθε μ@λ@κία του εκάστοτε νομοθέτη. Ότι δηλώσεις είσαι…

 19. tpe avatar
  tpe 09/08/2013 07:44:33

  Χρέη στο ΤΕΒΕ είχε, δηλαδή ΔΙΚΕΣ του εισφορές, έλεος άσχετοι πια...

 20. tpe avatar
  tpe 09/08/2013 07:50:32

  Ο νομοθέτης δεν είπε κάτι κακό, απλά άσχετος υπάλληλος ήταν!
  Ο δημοτικός ηλίθιος το ίδιο... Βέβαια, στου απέδειξε πως θα έπρεπε να βόσκει πρόβατα, στην καλύτερη περίπτωση, αλλά αυτό είναι άλλο.

  Έχεις όμως κι εσύ ευθύνη. Που δεν του έχωσες μια αναφορά να έχει. Οι ΔΥ τρομάζουν μόνο με αυτό, τις αναφορές.

 21. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 09/08/2013 09:06:05

  Την καταλαβαίνω την απόγνωση τους αλλά μετά να μην γκρινιάζετε για τις απολύσεις στο Δημόσιο ή για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων γιατί ο λόγος είναι οτι αυτοί οι τύποι δεν πληρώνουν τα χρέη τους και δεν μπαίνουν λεφτά στα ταμεία παρά μόνο απο την σίγουρη πηγή των μισθωτών-συνταξιούχων.
  Μην πληρώνετε τα χρέη σας,διώξτε το ΣΔΟΕ απο το χωριό σας.Υπάρχει ο σίγουρος δρόμος των μειώσεων στους μισθούς

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 09/08/2013 09:47:51

  Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για τo- «πνευματικό παιδί» του, την οικονομική τροχοπέδη την οποία βάφτισε Φορολογική Ενημερότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι απελπισμένοι Έλληνες φορολογούμενοι, μεταξύ αυτών και εγώ, η οποία αν και Φορολογικά Ενήμερη μέχρι και το τελευταίο ευρώ, εν τούτοις, από από το 1995 και μέχρι αυτή τη στιγμή, στερούμαι τη Φορολογική μου Ενημερότητα και ΔΕΝ μπορώ να προβώ, σε καμία, ουδεμία, δικαιοπραξία, λόγω της χρόνιας επιδικίας (υπάρχει νομικό κενό), της κατά πλήρη κυριότητα την ημέρα του θανάτου κληρονομιάς του πατέρα μου μ' έναν (κυριολεκτικά και μεταφορικά ουρανοκατέβατο) αντίδικο/ γίγαντα.

  Πήγα λοιπόν, στην οικεία ΔΟΥ και τους πρότεινα τα εξής: Εκδώστε μου Επιμεριστικά και Συγκεκριμένα, Φορολογική Ενημερότητα για ένα ΜΗ-επίδικο ακίνητό μου (το οποίο όμως, λόγω της χρόνιας επιδικίας συμπαρασύρεται και δεν μπορεί να πωληθεί λόγω ΜΗ-έκδοσης Φορολογικής μου Ενημερότητας)! Στην οικεία ΔΟΥ, έπίσης πρότεινα να ορίσει τον δικό της Συμβολαιογράφο. Ο οποίος δικός της Συμβολαιογράφος, να καταθέσει στην οικεία ΔΟΥ τα χρήματα από τη πώληση του ΜΗ-επιδίκου ακινήτου μου, ΕΝΑΝΤΙ του χρέους/φούσκα για τα δικά μου 3/8 εξ αδιαιρέτου, το οποίο συσσωρεύεται εφιαστικά, από το 1995 και μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν αναφέρω το ποσό της δικής μου αναλογίας στο επίπλαστο χρέος/φούσκα επειδή είναι τεράστιο.

  Η απάντηση της οικείας ΔΟΥ, ήταν ψυχρή και απόλυτη: “ή, ΟΛΑ ή, ΤΙΠΟΤΑ». Τέτοιον παραλογισμό (από το 1995 και μέχρι αυτή τη στιγμή η υπόθεσή μου ΔΕΝ έχει τελεσιδικήσει), ΠΩΣ μπορώ εγώ να χειριστώ αυτή την Αρνησιδικία ως Νομοταγής και Φορολογικά Ενήμερη Πολίτης; και, σε τι ποσά (εντόκως) αποτιμάται, η απρόκλητη ηθική και οικονομική βλάβη τις οποίες από το 1995 και μέχρι αυτή τη στιγμή απρόκλητα υφίσταμαι; Ιδέ, «Μαύρες Λίστες Τειρεσία»;

  Κύριοι, στη χώρα η οποία δίδαξε τον πλανήτη Ισονομία, η Δικαιοσύνη οφείλει επιτέλους, πολύ σοβαρά ν΄ασχοληθεί με την Αρνησιδικία η οποία πλήττει και καταστρέφει ανυποψίαστους και Φορολογικά Ενήμερους πολίτες οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν στα κοστοβόρα, χρονοβόρα (και όχι μόνο) γρανάζια της.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 09/08/2013 09:50:29

   διόρθωση "εφιαστικά" = εφιαλτικά

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ η Dimi 09/08/2013 11:27:21

   Δεν είναι του Αλέκου Παπαδόπουλου ο νόμος, είναι του Μητσοτάκη. Ίσως ο Παπαδόπουλος να τον σκλήρυνε λιγάκι, αλλά ο βασικός πυρήνας θεσπίστηκε το 1990.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Διογένης 09/08/2013 19:01:54

    Διογένη, σ' ευχαριστώ πολύ. Δεν γνώριζα ότι η Φορολογική Ενημερότητα είναι νόμος του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό εξηγεί πολλά.

 23. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 09/08/2013 10:29:39

  Είναι προφανές ότι και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, για να υπάρχουν πόροι γι΄αυτό το κράτος, αλλά μπορεί και να υπάρjει ελαστικότητα στην ερμηνεία τους, στον βαθμό που δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον...(Η νομική μου εμπειρία μου λέει ότι: ) Είμαστε, πολλές φορές, όμηροι άσχετων, ρουσφετολογικώς διορισμένων, ανίκανων και ευθυνόφοβων υπαλλήλων...

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Αιρετικός 09/08/2013 10:30:06

   ενν. υπάρξει

 24. Nik avatar
  Nik 09/08/2013 12:56:49

  Τα παραπάνω δείχνουν πως η πρόταση Μάνου για κατάργηση των ταμείων και πληρωμή συντάξεων από τον προϋπολογισμό έχει βάση. Εκτός από κομφούζιο και δυσκολία τι άλλο προσφέρουν τα ταμεία;

  Οσο για τα υπόλοιπα απλά στέκω στην φράση των φράσεων που έμαθα από τότε που συναλλάσσομαι με την διοίκηση: "δεν γίνεται"

 25. Ραϊμόνδος avatar
  Ραϊμόνδος 10/08/2013 12:57:02

  Διογένη

  Τα μακιαβελικά σε άλλους, που σας πιστεύουν.
  Το ποιός τρέφει μίσος το αποδείξατε με την απάντησή σας "καλά να πάθετε". Δε με νοιάζει αγαπητέ έστω κι αν με έκλεψαν, τρόφιμα ήταν...δεν ήταν χρυσός που και πάλι δεν θα με ένοιαζε , κι αν θες να ξέρεις τους πρόφτασα αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να τους κλείσω μέσα...
  Εξαθλιωμένοι έλληνες ήταν συνέπεια της συμπεριφοράς απ´ το φιλαράκι σας και τους ομοίους του.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ραϊμόνδος 11/08/2013 07:36:24

   Ναι, αλλά είχαν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.