#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όμηροι της άμετρης φιλοδοξίας Βενιζέλου

Ο υπουργός Οικονομικών που ... ξέχασε τις φορολογικές δηλώσειςΠολύ φοβούμαι ότι η  πολιτική,  η οικονομική ζωή (και όχι μόνο)  της χώρας  τείνει να καταστεί όμηρος της  αμετροέπειας και της βουλιμίας του κ. Βενιζέλου για εξουσία.

Ο πλέον αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών των τελευταίων δεκαετιών  προκειμένου να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, να γίνει δηλαδή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να βάλει πλώρη για την πρωθυπουργία, μετέρχεται παντοίων μέσων.

- Στη Βουλή παρακολουθούμε , εδώ και ημέρες,  αυτόν τον τραγέλαφο με τις οικονομικές δοσοληψίες των Βουλευτών. Κατ’ αρχήν τι δουλειά  έχει ο κ. Βενιζέλος  να ελέγχει τους Βουλευτές; Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα προς τούτο όργανα; Κάθε λίγο και λιγάκι προαναγγέλλει καταστάσεις,  οι οποίες φτάνουν πάντα καθυστερημένες, με αποτέλεσμα να συντηρείται μια αρρωστημένη κατάσταση. Με τους χειρισμούς του έχει γελοιοποιήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν μπορεί, επιτέλους, πρώτα να πράττει και μετά να μιλάει;

-Δεύτερον, η Βουλή με αποκλειστική σχεδόν ευθύνη του κ.Βενιζέλου έχει μετατραπεί σε μια βιομηχανία παραγωγής νομοθετημάτων τις λεπτομέρειες των οποίων μόνον οι ενδιαφερόμενοι  γνωρίζουν.  Σε τέτοιες καταστάσεις γίνονται  διευθετήσεις τις οποίες μαθαίνουμε κατόπιν εορτής και όταν είναι πλέον αργά.

-Τρίτον, το Υπουργείο του κ. Βενιζέλου παίζει με την αγωνία και τον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, που βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης,  όταν έτσι στο πόδι προαναγγέλλει  «κούρεμα» των ιδιωτικών δανείων.  Έτσι, χωρίς καμιά στοιχειώδη προετοιμασία. Πρόκειται για πολιτικαντισμό  με χαρακτηριστικά …μαυρογιαλούρου.

-Τέταρτον, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιδίδεται σ΄  ένα επικίνδυνο παιχνίδι σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των  τραπεζών.  Άλλα λέει τη μια μέρα, άλλα την επομένη με αποτέλεσμα κανένας, εκτός ίσως από ορισμένους τυχερούς,  να ξέρουν τι πραγματικά προτίθεται να κάνει. Δεν αντιλαμβάνεται τι ζημιά κάνει ή απλώς τον εξυπηρετεί αυτή η αβεβαιότητα;

-Πέμπτον, προκαλεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.  Επισημαίνω, μόνο τούτο από το χθεσινό παραλήρημά του:  «τον πρώτο λόγο τον έχει το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που  όντως πικράναμε αλλά αυτό έγινε στο όνομα της πατρίδας». Πρόκειται για τον ορισμό της καθεστωτικής νοοτροπίας!

- Έκτον, ...ξέχασε τις φορολογικές δηλώσεις, σε μια στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ. Η υποβολή τωνφορολογικών δηλώσεων, έπρεπε να είχε ξεκινήσει μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι χθες δεν είχαν εκτυπωθεί ούτε τα έντυπα ούτε τα φυλλάδια των οδηγιών. Τις θυμήθηκαν ύστερα από ερωτήσεις δημοσιογράφων και ύστερα από τον σχετικό πανικό μετέθεσαν την υποβολή τους για τον ... Ιούνιο προφανώς επειδή έχουμε τόσο δημοσιονομικό  πλεόνασμα που δεν χρειάζεται να βιαστούμε να πληρώσουμε φόρο εισοδήματος

Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός στη θέση και με το ….έργο του κ.Βενιζέλου θα ήταν περισσότερο προσεκτικός.  Όμως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θεωρεί τον εαυτό του ..προορισμένο να ..σώσει τη χώρα!

Αν κρίνουμε από τον τρόπο που τη ….σώζει τους τελευταίους μήνες, ο ελληνικός λαός μάλλον θα του απαντήσει ότι δεν θέλει άλλη ..σωτηρία!

 

ΚΡ

 

ΥΓ. Δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τον κ.Παπουτσή,  τουλάχιστον ,όμως,παραιτήθηκε από Υπουργός όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο κ.Βενιζέλος, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αγωνίζεται νυχθημερόν για να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλεύεται τη θέση προς άγραν ψήφων από το κομματικό ακροατήριο.  Δείγμα και αυτό του πολιτικού ανδρός.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/03/2012 12:22:43

  Το λέμε συνέχεια είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
  Ευθύνη έχει η ΝΔ που τον έχει ακόμη
  αφήσει με κομμένο καπίστρι να αλωνίζει.

 2. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 01/03/2012 13:01:24

  Αυτο ειναι το τραγικό και γελοίο μαζι . Ο GAPas. Επειδή ήξερε μόνο απο ταξίδια θυμάστε γυρνουσε όλο τον κόσμο και δεν έλεγε να προσγειωθεί στην Ελλάδα να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα, γιατι πολυ απλά αυτο ήξερε να κάνει. Ο βαγγέλας απο τοτε που ανέλαβε όλο νομους και τροπολογίες κάνει, γιατι πολυ απλά μόνο αυτο ξέρει να κανει. Τέλος για μένα το πιο σπουδαίο ειναι αυτο με τις φορολογικές δηλώσεις για τον ιούνιο.παει να φορτώσει την σκληρή φορολόγηση που τοτε θα την συνειδητοποιήσει ο κόσμος, στην επόμενη κυβέρνηση.εαν δεν το καταγγείλει καθημερινά η ΝΔ για μένα κάτι δεν παει καλα. Διοτι η πρόφαση ότι δεν προλαβαίνουν να αποσταλούν οι δηλώσεις ειναι παραδοχή ανικανότητας για άλλο ένα θέμα του υπουργείου (που ειναι υπεύθυνος κατα τα λεγόμενα του απο τον ιούνιο και Μετά)του εξουθενωμενου ,πατριώτη, αγωνιστή ,μαχητή, πολεμιστή, ΚΑΠΕΤΑΝ Βαγγέλη.

 3. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 01/03/2012 13:09:49

  Εάν δεν αντιδράσει η Ν Δ. Τοτε μάλλον υπάρχει συμφωνία των δυο κομμάτων με οσο το δυνατόν τα περισσότερα μέτρα να εφαρμοσθούν Μετά τις εκλογες(μειώσεις μισθών,επικουρικές ,φορολογικές δηλώσεις κλπ)με σκοπό να συγκρατήσουν οσο το δυνατόν τις δυνάμεις τους και να μην το εισπράξει η αριστερά.αυτο ίσως έχει και τις ευλογίες της Ευρώπης διοτι θέλουν είτε αυτόνομα είτε μαζί αυτα τα δυο κόμματα που δεσμευτηκαν να εφαρμόσουν το προγραμμα.γιατι άλλωστε δεν λέει κάτι η Ευρώπη για αυτές τις """μεταθέσεις """ που σίγουρα εκτροχιαζουν τον προϋπολογισμό? εδω μας πάτησε στον λαιμό για λεπτομέρειες γιατι δεν λέει τίποτα τωρα?

 4. Νάσος avatar
  Νάσος 01/03/2012 13:15:36

  Αυτος ειναι ο Τουρκογλου ο μετωνομασθης Βενιζέλος:

  http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=578

  • Α avatar
   Α @ Νάσος 01/03/2012 13:42:09

   Aγωνιστής δηλαδή .... έκανε φυλακή για τις ιδέες του, που δεν άλλαξαν μέχρι σήμερα, το κλέψιμο, την απάτη, την αναρρίχηση με όλα τα μέσα ...
   τι παλληκάρι ....

 5. ps avatar
  ps 01/03/2012 14:28:43

  Ελληνική αριστερά πρέπει να εξοστρακισθεί από το κοινοβούλιο γιατί δεν μπόρεσε να προσαρμοσθεί στις ανάγκες των καιρών.
  ΛΑΟΣ καρατζαφέριος ή κωλοτούμπας ...για τους παρόμοιους λόγους να εξοστρακισθεί.
  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρομοίως να εξοστρακισθούν γιατί εμμένουν κουτοπόνηρα να συντηρούν το καθεστώς της διαφθοράς-μαυρογιαλουρισμού-νεποτισμού -σήψης-απόλυτης κομματοκρατίας.
  Βενιζέλος- Σαμαράς ίδιο νόμισμα με δυό όψεις εξαπάτησης των αναγκαίων ηλίθιων.
  Να αναδείξουμε νέους χώρους με νέα πρόσωπα μπορούμε και θα το πετύχουμε πρώτα εμείς οι έλληνες του εξωτερικού!!!
  Ξέρω ότι θα λογοκρίνετε το σχόλιο μου γιατί αντιτίθεται στον παλαιοκομματισμό σας, μου αρκεί που θα το διαβάσετε στη σύνταξη ...γιατί επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν απευθύνεστε σε ηλίθιους, βγάλτε τις παρωπίδες...θα τα πούμε μετά τις εκλογές για να συγκρίνουμε τις αλήθειες μας.

 6. spiros1 avatar
  spiros1 01/03/2012 14:48:59

  Βουλή… Μπενιζέλος… με άθλιο ύφος μπαμπούλα, δικτάτορα, Πινοσέτ, Μουσολίνι, Τσαουσέσκου, Γιαρουζέλσκι.... «Νοιώθω την υποχρέωση, Θέλω να ευχαριστήσω τον Κο Σαμαρά για την τόσο σθεναρή υποστήριξη του έργου του ΠΑΣΟΚ…. Ευχαριστούμε που στηρίξατε το ΠΑΣΟΚ…. Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε ως αμνός ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου… σήκωσε και σηκώνει όλο αυτό το βάρος της σωτηρίας της Πατρίδος…!!!! Δουλειά… δουλειά… δουλειά…»... Κάθε φρορά που τον βλέπω, θυμάμαι τους Δικτάτορες Λατινικών χωρών, Νικαράγουας, Κούβας, Ονδούρας, Περού, Χιλής.... ίδιο ύφος... Τί έλεγαν στα συχνά διαγγέλματά τους προς τον εξαθλιωμένο λαό τους; ''Trabajo...y trabajo... y mas Trabajo... todo por la patria'', δηλαδή ''Δουλειά...δουλειά... και πολύ δουλειά...όλα για την Πατρίδα'', ενώ συγχρόνως είχαν ξεπουλήσει την Πατρίδα !!!! Δεν διαφέρει σε τίποτα με αυτούς τους δικτάτορες, τόσον ως προς τα λόγια, όσον και προς το μισητό, κυνηκό ύφος.... Και αφού το ΠΑΣΟΚ παρομοιάζεται σαν αμνός θα έχει την τύχη του αμνού, σούβλισμα, το αρνί στην σούβλα….Σφάξτε το, σουβλίστε το σαν το αρνί… Διαχειριστές της υποτέλειας… οικονομία, οικονομία αλλά εξαθλιωμένη κοινωνία….

 7. christof avatar
  christof 01/03/2012 14:50:32

  Μετα τη κατοχη, ηλθαν οι Ελληνες της εξοριας,αγνοησαν τους σκλαβωμενους και κυβερνησαν. Στην επταετια ,παλι αυτοεξωρισθηκαν, επανηλθαν
  και κυβερνησαν.Τη λυση θα τη βρουμε εμεις , οι μαζοχιστες της καρπαζιας, που ζουμε τα βασανα του τοπου μας και οχι οι του εξωτερικου που καταλαβαινουν το δραμα μας απο τη τηλεοραση. Για τον PS.

  • ps avatar
   ps @ christof 01/03/2012 14:55:33

   Αν αυτό κατάλαβες φίλε μου ...τότε η βλακεία είναι άπαιχτη ως γνωστό!!!

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ ps 01/03/2012 15:34:58

    και η αμετροέπεια επισης!!!

    (και εγώ γυναίκα!!)

 8. ps avatar
  ps 01/03/2012 14:59:18

  Για την PS.....
  προφανώς είμαι γυναίκα

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ ps 01/03/2012 16:42:48

   Αγαπητή PS, δεν υπάρχουν έλληνες του εξωτερικού και έλληνες του εσωτερικού.

   Δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους διαχωρισμούς.

   Κατά τα λοιπά, συμφωνώ μαζί σου, όχι γενικευμένα, αλλά για επιλογές με αξιοκρατικά κριτήρια, ανεξαρτήτως κομματικού σωλήνα ή μη, ανθρώπων που θα ηγηθούν με το παράδειγμα που έχουν αποκομίσει από την πορεία τους, τη δουλειά τους και την πείρα τους.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 01/03/2012 21:04:59

  “Ο της φιλοδοξίας έρως τον ανθρώπων νουν επιθολεί”
  “Η φιλοδοξία θολώνει το μυαλό” ~Aίσωπος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.