#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλο το παρασκήνιο της δίωξης Καπελέρη(Ανανεωμένο) Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο Γ. Καπελέρης, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπελέρη μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, για απιστία περί την υπηρεσία. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά σε καταγγελίες για τη μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Επίσης, ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, εκτός από την άσκηση δίωξης  σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη, ζητά να ασκηθεί δίωξη  και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Τονίζει ακόμη ότι «η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».

Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπελέρης αρνείται τις κατηγορίες.

Άνθρωπος των Παπανδρέου;

Είναι πολλά που θα μπορούσε να γράψει κανείς για την υπόθεση Καπελέρη και τη δίωξή του για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Κατ' αρχάς απορία γεννά το γεγονός ότι η δίωξη ασκήθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά την παραίτηση και την... ξεπαραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Πεπόνη και Μουζακίτη οι οποίοι παρήγγειλαν τη δίωξη του Καπελέρη.

Είναι η πρώτη ενέργειά τους μετά το θρίλερ που παίχθηκε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οπότε και έκλεισε η υπόθεση της παραίτησής τους.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι η δίωξη του Καπελέρη συνδέεται με την παραίτηση και τις σοβαρές καταγγελίες των δύο εισαγγελέων;

Αν συμβαίνει αυτό τότε θα πρέπει να υπάρξει νέα δικαστική διερεύνηση για το αν οι καταγγελίες για πιέσεις σε βάρος των Πεπόνη και Μουζακίτη, προέρχονταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή μέλη της κυβέρνησης ώστε να μη βγει στην επιφάνεια η δίωξη του Καπελέρη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος είχε οριστεί με απόφαση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, φέρεται να ήταν επιλογή της οικογένειας Παπανδρέου καθώς λέγεται ότι διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός, φέρεται να είχε εξοργιστεί με κάποιες κινήσεις του κ. Καπελέρη και κάποιες καθυστερήσεις σε σοβαρές υποθέσεις όπως μία που αφορά γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πιστεύουν ότι σχέση με τη δίωξη Καπελέρη μπορεί να είχε και η νομοθετική ρύθμιση που επιχείρησε να περάσει ο Ευ. Βενιζέλος ώστε να αντικατασταθούν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Λέγεται ότι μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να ήθελε να προστατέψει τον «προστατευόμενο» της οικογένειας Παπανδρέου γι' αυτό και δημιούργησε το θέμα με τους εισαγγελείς.

Αυτό που δεν προβλέφθηκε ήταν ο σάλος που ξέσπασε από την οργισμένη αντίδραση του Πεπόνη και του Μουζακίτη. Οι καταγγελίες ότι δεν μπορούν να εργάζονται καθ' υπαγόρευση και υπό απαγόρευση έφερε την απόσυρση της τροπολογίας Βενιζέλου και άνοιξε το δρόμο για να ασκηθεί η δίωξη σε βάρος του Καπελέρη.

Αρκετοί που γνωρίζουν τι παίχτηκε με τα πρόστιμα στα βενζινάδικα που δεν εισπράχθηκαν και με το σύστημα Ήφαιστος, εκτιμούν ότι ο Καπελέρης δεν έκανε κάποιο έγκλημα, απλά έμεινε ακάλυπτος για τη συγκεκριμένη υπόθεση και θα αθωωθεί.

Όμως, πιο μεγάλο θέμα από τη δίωξή του είναι να αποκαλυφθεί αν ασκήθηκαν πιέσεις στους εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ποια η εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 02/01/2012 14:23:18

  Aυτό να γίνει μάθημα για όλους αυτούς που χθές έλεγαν ότι οι εν λόγω εισαγγελείς πούλησαν την σιωπή τους για να παραμείνουν στην θέση τους .
  Τα ακούς κ.Τζαβάρα την επόμενη φορά που δηλώνεις κάτι να είσαι ποιό προσεχτικός .

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Αντάμ Παπαντάμ 02/01/2012 19:13:54

   Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα!Εαν δεν εκανε την δηλωση ο Τζαβαρας να ''θιγει'' το φιλοτιμο των εισαγγελεων τωρα θα κοιμομασταν τον υπνο του δικαιου και της αρχειοθετησης της υποθεσης ως ''παρορμητικη συμπεριφορα των εισαγγελεων'' .Να προσεχουμε τι γραφουμε εδω μεσα !

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 02/01/2012 14:29:34

  ...το πρόβλημα ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος...

  Δηλαδή προχώρα εσύ θα.....νομοθετήσουμε.

  Ποιός, ποιός, ποιός? ο Μιμίκος ο Γιατρός ή ο Μιμίκος ο Χοντρός?

 3. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 02/01/2012 14:35:17

  κ. Αντάμ Παπαντάμ , σκέφτηκες καθόλου μήπως οι δηλώσεις Κ.Τζαβαρα συνέτειναν στο να αρχίσουν να βγαίνουν σιγά σιγά κάποια απ'τα ονόματα ;

  • Αντάμ Παπαντάμa avatar
   Αντάμ Παπαντάμa @ Ναυαγός 02/01/2012 18:08:15

   πράγματι Ναυαγέ μπορεί οι δηλώσεις Τζαβάρα να ωφέλησαν στην αλήθεια .αλλά μου έκανε εντύπωση οι δηλώσεις του εναντίον των εισαγγελέων

   • Ναυαγός avatar
    Ναυαγός @ Αντάμ Παπαντάμa 02/01/2012 21:01:35

    Αντάμ Παπαντάμ,,,Σου έκανε εντύπωση οι δηλώσεις του εναντίον των εισαγγελέων ; Αν όμως ήταν''φιλική'' η αντιμετώπιση των 2 εισαγγελέων στη δηλωση του βουλευτή τελικά είτε ''σικέ'' ως ''προβοκατόρικη'' θα εκλαμβανόταν.

 4. atheo avatar
  atheo 02/01/2012 14:35:42

  Σιγα σιγα παιδια σε ολους αρχικα δεν μας αρεσε το θεμα με τους δυο δικαστικους λειτουργους.
  Αν πραγματι κανουν την υπερβαση ,που στη ουσια ειναι το καθηκον τους,τοτε η αποδοχη τους θα ειναι αυτη που πρεπει.
  Ειμαστε ολοι επιφυλακτικοι με αυτα που βιωνουμε.
  Ας περιμενουμε μεχρι τελους την εξελιξη της υποθεσης.

 5. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 02/01/2012 15:01:14

  Καί όχι μόνο .....

 6. νεφέλη avatar
  νεφέλη 02/01/2012 15:12:03

  Η νομοθετική ρύθμιση (στην οποία αναφέρθηκε στις 20 Οκτ)..έγινε τελικά;

  Ποιοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της εν λόγω λίστας;

 7. m.s avatar
  m.s 02/01/2012 15:18:41

  Μου λύθηκαν και κάποιες απορίες για το που είχαν ''κολλήσει'' οι δύο εισαγγελείς μετά από τις πρώτες διώξεις που άσκησαν. Τι κάνει νιάου νιάου;
  Αλλά για τους συμπαθείς δικαστικούς λειτουργούς νομίζω ότι δεν θα σταματήσουν τα προβλήματά τους όσο παραμένουν στην θέση τους πολιτικοί που θεωρούν ότι για τα προβλήματα του τόπου καλό είναι οι λογαριασμοί να πηγαίνουν σε όλους τους Έλληνες αδιακρίτως.(εξίσωση πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης επειδή δεν ''μπορούν '' να πατάξουν τη λαθρεμπορία...)

 8. Κρης avatar
  Κρης 02/01/2012 15:18:53

  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ζήτησε από τον κ. Καπελέρη να υποβάλει την παραίτηση του προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική δικαστική έρευνα
  ---------------------------------
  ΧαρρυΚλύνεια έκφρασις ""...και κλάααμα η κυρία""

  τι θα κανουν τωρα οι ''δίδυμοι αστερες'' του μεγατσανάλε
  Ιορδανης - Μανωλης και
  Δημήτρης - Γιωργος
  που τον ειχαν πρωτη μουρη καθε τρεις και λιγο
  κρατωντας την ρομφαια της φοροκάθαρσης ?

  • MPAMPHS avatar
   MPAMPHS @ Κρης 02/01/2012 15:47:49

   ΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ.
   ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΠΑΣΕΙ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ .
   ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ .
   ΑΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ ΠΟΛΥΛΟΓΑ ΚΑΤΙ ΘΑΛΛΑΖΕ.

 9. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 02/01/2012 15:58:27

  Όταν ο Μπένι έλεγε ότι το ζήτημα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, εννοούσε ότι θα χαριστούν τα πρόστιμα.... μόνο για το λαό δε γίνονται αντίστοιχες νομοθ. ρυθμίσεις και πρέπει τάχαμου να πληρώνει αντισυνταγματικά χαράτσια..

 10. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/01/2012 16:01:46

  Τη "λίστα γάμου" θα την εξετάσουν των 3.000 στο γκολφ της Γλυφάδας στο γάμο του τέκνου, για τί αφορολόγητο εισόδημα μιλάμε (μετρητά) και από ποιούς καλεσμένους;;; Ποιοί του είχαν υποχρέωση και πήγαν καλεσμένοι στο γάμο!!!
  Άντε και στα δικά μας οι λέφτεροι :)

  • ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
   ΜΠΑΜΠΗΣ @ ΜΠ 02/01/2012 16:27:45

   ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΙΣΤΑ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΚΑΠΑΔΟΚΗ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Κ.Α. ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ....
   ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ...

 11. νεφέλη avatar
  νεφέλη 02/01/2012 16:16:11

  Αφού ... αντιμετωπίσουν τα του λαθρεμπορίου καυσίμων,
  ...με τα κυκλώματα που αδρανοποιούν, την επ' ωφελεία του Δημοσίου αξιοποίηση των κληροδοτημάτων, θα ασχοληθούν κάποτε σοβαρά οι αρμόδιοι;

  ...η, μήπως για τα υψηλής αξίας θέματα...ορίζονται ως αναρμόδιοι;

 12. dosilhthos avatar
  dosilhthos 02/01/2012 17:18:44

  τσ τσ τσ θυμαται κανεις την γιαταγανα? και αυτη δικαστικος με φιλοτιμο δεν ηταν? τι απεγινε αραγε αυτη ψυχή? συγνωμη αλλα μπορει να κανω λαθος...υπαρχει στη θεσσαλονικη καμια οδο Πωλυζωϊδη? η Τερτσετη?

  • Y. avatar
   Y. @ dosilhthos 02/01/2012 18:33:29

   Δημ Σύμβουλος στη Θεσ/νίκη

 13. Theo avatar
  Theo 02/01/2012 17:29:52

  Πως ξεχωριζουν παντως οι Πασοκοφατσες ρε παιδι μου...

 14. Y. avatar
  Y. 02/01/2012 18:31:30

  Θυμάμαι τοι Καπελέρη επί ΝΔ και ΚΚ, να βγαίνει στα κανάλια ως εμπειρογνώμων φοροτεχνικός. Συγκριτικά με τώρα, τον κόβω καμιά δεκαπενταριά κιλά πιο βαρύ. Μπουλούκος. Μια μακροσκοπική διαπίστωση, για το αν έφαγε
  Και μια πρόταση στο Σαμαρά. Σε όλους όσους ανατεθεί κυβερνητικό έργο, να μετρηθεί το βάρος τους κατά την ανάληψη, και από εκεί και πέρα, μέτρηση ανά μήνα. Ενδείξεις...

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Y. 02/01/2012 20:06:56

   οι δικοι μας δεν βαζουν κιλα! διακρινονται στα σπορ!!
   πολλα απο αυτα... σε βοηθουν να διατηρεις την γραμμη σου!

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/01/2012 18:37:13

  Μάλιστα.
  & γιατί ο κύριος Βενιζέλος είναι στη θέση του;
  & γιατί ο κύριος Παπαιωάννου είναι στη θέση του;
  Επειδή θα αναβαθμιζόταν ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα φαντάζομαι.
  Γιατί ο κύριος Πρωθυπουργός που επιλέχθηκε και δεν εκλέχθηκε δεν ζητά τις παραιτήσεις των δύο Υπουργών του;...συγνώμη μπορώ να το γράψω αυτό ή θα είναι πόλεμος εναντίον του κατά τον άλλοτε δανειστή του πόθεν έσχες;

  ...& γιατί η ΝΔ συνεχίζει να στηρίζει αυτή την κυβέρνηση ; ...έστω και για τις ημέρες έως το Πάσχα;

  Ζήτω η ΕΚΑΣ γιατί διαφορετικά θα καταστραφούμε.

  ΥΓ

  το φως στο τούνελ είναι με τις νέες τιμές της ΔΕΗ του Υ Συμβουλίου;

 16. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 02/01/2012 18:52:38

  Βάστα ήρωα Καπελέρη, μην παραιτήσαι, κάνε αντίσταση, θα τους πιάσουμε ΟΛΟΥΣ τους φοροφυγάδες !
  Να γεμίσουν οι τοιχοι των Εξαρχείων "

 17. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 02/01/2012 18:54:28

  Να γεμίσουν οι τοιχοι των Εξαρχείων “ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΛΕΡΗ", "ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ"...

 18. Διογένης avatar
  Διογένης 02/01/2012 19:37:11

  Εγώ θέλω να σταθώ στη φράση "Αρκετοί που γνωρίζουν τι παίχτηκε με τα πρόστιμα στα βενζινάδικα που δεν εισπράχθηκαν και με το σύστημα Ήφαιστος, εκτιμούν ότι ο Καπελέρης δεν έκανε κάποιο έγκλημα, απλά έμεινε ακάλυπτος για τη συγκεκριμένη υπόθεση και θα αθωωθεί."

  Επίσης, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, λέει αρκετά πράγματα για το πώς και γιατί επιβλήθηκαν τα πρόστιμα και γιατί είναι χωρίς αντικείμενο η δίωξη Καπελέρη.

  Από την άλλη, τι σχέση ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ με την είσπραξη προστίμων; Το ΣΔΟΕ ελέγχους κάνει. Έκανε τους ελέγχους, επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, από κει και πέρα η είσπραξή τους δεν είναι θέμα του ΣΔΟΕ. Ή κάνω λάθος;

  Μου φαίνεται επίσης περίεργη η σημερινή δήλωση του Μουζακίτη, ότι κακώς έκλεισε η υπόθεση. Γιατί δεν αντέδρασαν την ημέρα που έγινε και περίμεναν πρώτα να ασκήσουν τη δίωξη κατά Καπελέρη; Μας λέει επίσης ότι το σημείωμα που έστειλαν δεν ήταν το υπόμνημά τους (αυτό στο οποίο μιλούσαν για "άσκοπη ονοματολογία") και ότι είχαν πει ονόματα (τελικά μπήκαν ή όχι στην "άσκοπη ονοματολογία";).

  Γνώμη είναι, ότι κάτι άλλο παίζεται και ότι η δίωξη για τα πρόστιμα στα βενζινάδικα είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Οι εισαγγελείς τα έχουν βάλει με κάτι που τους υπερβαίνει. Αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω τις παραιτήσεις τους, με αποτέλεσμα να ταπεινωθούν στα μάτια της κοινωνίας, και τώρα προσπαθούν μέσω της δίωξης κατά ενός σχετικά εύκολου στόχου όπως ο Καπελέρης να πείσουν ότι για αυτό πήγαιναν να τους βγάλουν, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν αλλού.

  Έτσι, δεν τολμάει να τους κουνήσει σε αυτή τη φάση κανένας και αποφεύγουν και να τα βάλουν με τα πραγματικά πολύ μεγάλα συμφέροντα.

  Διότι, εάν το πρόβλημα της Ελλάδος είναι κάτι πρόστιμα στα βενζινάδικα για παραβίαση κάποιων τυπικών υποχρεώσεων, χωρίς να υπάρχει πραγματικό ζήτημα λαθρεμπορίας (που, ας το πούμε ανοικτά, δεν γίνεται χωρίς να συμμετέχουν τα ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ και ξέρουμε όλοι ποιοι έχουν διυλιστήρια στην Ελλάδα), τότε μιλάμε για στάχτη στα μάτια. Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Διογένης 02/01/2012 20:59:38

   Καταρχήν να σημειώσουμε ότι ο κύριος Καπελέρης, μέχρι να αποφανθούν ή όχι διαφορετικά τα δικαστήρια, είναι αθώος.

   Απλές ερωτήσεις μόνο:
   τι ορίζει ο νόμος;
   τι ανέφερε στην εγκύκλιο που είχε εκδώσει;

   Ενας νόμος ή ένα σύστημα, μπορεί να είναι σωστό ή λάθος ή ξεπερασμένο.
   Δεν παρακάμπτονται οι αστοχίες όμως με εγκυκλίους.
   Αλλά ο Νόμος αλλάζει με Νόμο....βέβαια στη χώρα μας κάποιοι έχουν και τη δυνατότητα αναδρομικών ρυθμίσεων.
   Για αυτό είμαστε εδώ που είμαστε ως χώρα. Γιατί η κάθε καρέκλα στο Δημόσιο "νομοθετεί" και δεν ασκεί απλά τα καθήκοντά του.
   Τόσο απλά.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Ο Ιθαγενής 02/01/2012 21:24:15

    Σύμφωνοι, αλλά το ερώτημα παραμένει εάν τα συγκεκριμένα πρόστιμα των βενζινοπωλών είναι ο πραγματικός λόγος της προσπάθειας απομάκρυνσής των εισαγγελέων. Αν είναι, τότε το πραγματικό οικονομικό έγκλημα και η πραγματική "προστασία" που προσφέρει αφειδώς το κράτος στους πολύ ισχυρούς του χρήματος, πιθανότατα παραμένει στο απυρόβλητο. Αν δεν είναι, τότε κάτι άλλο θλιβερό παίζεται και μας δουλεύουν όλοι.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Διογένης 03/01/2012 01:04:20

     Συμφωνώ με την ανάλυσή σου.

 19. ΑΧΘΟΣ avatar
  ΑΧΘΟΣ 02/01/2012 22:52:52

  Γιατι παραιτηθηκε ο Γεωργακοπουλος;
  Ποιος του αλλαζε τις λιστες τωνν φοροφυγαδων για προστιμα;
  Ποιος Ποιος;
  Ο κοκοβιός;
  Θυμαστε που λεγαμε οτι ο λυκος ανελαβε μετα απο αυτον να φυλαει τα προβατα;
  Ρε πλακες που θαχει αν ο κοοκοβιος δωσει το αφεντικο του.
  Εκει να δειτε ξεφτίλες.
  Βαλε και οτι δεν εχει και βουλευτικη ασυλια ο μεγαλος.
  Ετοιμαστε την ψειρού μετα τον μαρτη.

 20. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/01/2012 08:03:14

  Νεοελληνική...τραγωδία.
  Ο πρώην υπεύθυνος για τη δίωξη Οικονομικού εγκλήματος, ο Γ.Γ του πιο κρίσιμου υπουργείου σε περίοδο κρίσης, το λαγωνικό που επέλεξε η Πατρίδα να μας απαλλάξει από τους... αρουραίους που ροκανίζουν τις ρίζες τις όποιας Εθνικής μας Ελπίδας να σύρεται στα Δικαστήρια για κακούργημα.
  Αλήθεια υπάρχει ανάγκη άλλης μαρτυρίας-ιχνηλάτησης της διαδρομής μας προς το έρεβος?

 21. Ox avatar
  Ox 03/01/2012 09:29:10

  Ετσι, πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε (ειδικά εδώ μέσα!!!!)

 22. Ox avatar
  Ox 03/01/2012 09:30:38

  Τρέχουν και μαραθώνιο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.