#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2012 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλο για ανάπτυξη ακούμε, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμεΌλο για ανάπτυξη ακούμε, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμε και μόνο με μέτρα βομβαρδιζόμαστε καθημερινά. Και αν δε γίνει κάτι και γρήγορα τότε το πακέτο που θα ανακοινωθεί δε θα πέσει βαρύ μόνο στους πολίτες αλλά και στην κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να δημιουργήσει αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να τρέξει και σύντομα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε τον δεκάλογό του για την ανάπτυξη που δίνει έμφαση στο ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων όπως οι αυτοκινητόδρομοι, ο προαστιακός, οι λιμένες, η επέκταση του μετρό κ.λπ. Σίγουρα, όλα αυτά τα projects μπορούν να δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, όμως, από τα λόγια στα... έργα για τα έργα, η απόσταση είναι μεγάλη.

Το πακέτο των προτεραιοτήτων περιλαμβάνει επίσης αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιορισθεί 50% η μη καταβολή κομίστρου προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων που προβλέπεται στο Μνημόνιο. Επίσης προβλέπει τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Συγκεκριμένα ο υπουργός σημείωσε ότι θα ξεκινήσει η προετοιμασία σχετικών οικονομοτεχνικών μελετών που πρόκειται να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την έκβαση αυτής της μάχης διότι υπάρχουν αντιδράσεις από το εξωτερικό. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι ΕΟΖ οι οποίες μπορεί να είναι θεματικές, δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά θα παρέχονται φορολογικά και διοικητικά κίνητρα.

Σε ότι αφορά στη δημιουργία ενός Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ο υπουργός ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένονται τα συμπεράσματα ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί ήδη από την περασμένη Άνοιξη με τη συμμετοχή της ΕΤΕπ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της KFW και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

1. Εκτέλεση μεγάλων οδικών έργων

Πέρα από τα μεγάλα οδικά έργα στόχος του υπουργείου είναι να ξεμπλοκάρουν και άλλα σημαντικά έργα, όπως η επέκταση του ΜΕΤΡΟ, προς Ανθούπολη (με βάση το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τον Απρίλιο 2013), προς Ελληνικό (Ιούλιο 2013), Χαϊδάρι (Σεπτέμβριο 2013), ενώ επέκταση της γραμμής 3 Χαϊδάρι – Πειραιάς (2017). Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει την επέκταση του Τράμ στον Πειραιά, (ξεκινά το Δεκέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015), καθώς και τα λιμάνια. Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει η Β'Φάση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2013 και η Γ' Φάση τον Οκτώβριο του 2016. Για το λιμάνι της Πάτρας η ολοκλήρωση προβλέπεται τον Ιανουάριο του 2016, και του Λιμένα Λαυρίου αναμένεται να ενταχθεί το 2013. Επίσης το σχέδιο προβλέπει ολοκλήρωση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, των νέων διπλών σιδηροδρομικών γραμμών και κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Ροδοδάφνη – Ρίο.

Το σχέδιο προβλέπει διευθέτηση των προβλημάτων για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ενώ σε ότι αφορά στους οδικούς άξονες προχωρά μεταξύ των άλλων η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα εντός Σεπτεμβρίου και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη εντός του 2014. Παράλληλα προωθείται η ολοκλήρωση συνδέσεων αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ με το λιμάνι της Πάτρας.

Βασική προτεραιότητα είναι και το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου το οποίο θα κατασκευασθεί με τη μέθοδο της παραχώρησης και θα επαναδημοπρατηθεί τους αμέσους επόμενους μήνες.

2. Ανάπτυξη Ευρυζωνικότητας – Ψηφιακές υπηρεσίες

Στόχος είναι η ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων να στηριχθεί κυρίως σε ΣΔΙΤ και παράλληλα να ενθαρρυνθούν οι συνέργειες παροχών δικτύων μεταξύ τους αλλά και με άλλους φορείς – διαχειριστές υποδομών.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ, του Jessica και του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνδέοντας την Ευρώπη. Ειδικότερα το υπουργείο στοχεύει στη διασύνδεση των αγροτικών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών με προϋπολογισμό 140 εκατ. ευρώ. Παράλληλα προωθείται το έργο οπτική ίνα στο σπίτι (fiber to the home). Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κατάρτιση ενός πλάνου αποδοτικότητας και οικονομικής αξιοποίησης του ψηφιακού μερίσματος.

3. ΣΔΙΤ – Προωθούνται έργα 1 δισ. ευρώ

Για τη χρηματοδότηση των ΣΔΙΤ ενεργοποιείται παράλληλα με τους ιδιωτικούς πόρους την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την κάλυψη μέρους της αρχικής κεφαλαιακής επένδυσης των έργων καθώς και το πρόγραμμα Jessica (258 εκατ. ευρώ). Επί πλέον σε συνεργασία με την ΕΤΕπ το υπουργείο θα προχωρήσει στην αξιολόγηση και χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων καθώς και την ενεργοποίηση του Risk Sharing Instrument με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα προωθούνται έργα ύψους 1 δις. ευρώ που εντάσσονται στις εξής τέσσερις βασικές κατηγορίες: Έργα διαχείρισης απορριμμάτων, Έργα τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας, Επιλεγμένες κοινωνικές υποδομές και Αξιοποίηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας για την υλοποίηση αναπτυξιακών ανταποδοτικών έργων.

4. Εκσυγχρονισμός Αστικών Συγκοινωνιών

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και μέσω των ΣΔΙΤ προωθούνται άμεσα διαγωνισμοί για την τηλεματική των αστικών συγκοινωνιών, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την πιστοποίηση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών. Παράλληλα προωθείται η αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής που στερεί σημαντικούς πόρους με άμεσο στόχο μέχρι το τέλος του 2012 να έχει περιορισθεί κατά 50%.

5. Ενίσχυση ρευστότητας

Για να ενισχυθεί η ρευστότητα πρέπει να προχωρήσουν η ανακεφαλαιοποίηση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες,

Και τα τρία αυτά στοιχεία εξαρτώνται σε ένα βαθμό άμεσα η έμμεσα από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα οι οποίες όπως είπε ο υπουργός βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ίδιος σημείωσε ότι η θετική έκβαση για τις διαπραγματεύσεις αυτές είναι σημαντική. Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ΕΤΕπ η οποία προβλέπει ότι θα χορηγήσει ως το τέλος του 2015 συνολικά 1,44 δις. ευρώ αλλά και στη συμφωνία που επετεύχθη για την υποστήριξη της ΕΤΕπ στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ και στη χρηματοδότηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί η αξιοποίηση του ΕΤΕΑΝ με την απεμπλοκή σχετικών κονδυλίων. Επίσης προωθούνται στοχευμένες αλλαγές στον επενδυτικό νόμο και δημιουργία ενός Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έτσι ώστε να δημιουργηθεί το Ταμείο με στήριξη και από ευρωπαϊκούς πόρους. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένονται τα συμπεράσματα ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί ήδη από την περασμένη Άνοιξη με τη συμμετοχή της ΕΤΕπ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της KFW και του Γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

6. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Φορολογικά και διοικητικά κίνητρα θα παρέχουν στους επίδοξους επενδυτές οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες οι οποίες όπως σημείωσε ο υπουργός αποτελούν συμπληρωματικό μέτρο στις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις. Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές ενστάσεις από το εξωτερικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις, σημειώνοντας ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους Εταίρους προκειμένου να παρασχεθεί η πολιτική υποστήριξη. Πάντως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η προετοιμασία σχετικών οικονομοτεχνικών μελετών που πρόκειται να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τον υπουργό πάντως να δηλώνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την έκβαση αυτής της μάχης.

7. Πάταξη Παραεμπορίου

Συγκεκριμένες δράσεις για την πάταξη του παραεμπορίου οι οποίες περιλαμβάνουν και τη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου όπου απαιτείται ενώ σε νέα βάση θα επιδιωχθεί να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα με τις υπαίθριες αγορές λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις που θα γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους.

8. Προστασία Καταναλωτή

Το πακέτο πρωτοβουλιών για την προστασία του καταναλωτή περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την απλοποίηση αγορανομικού κώδικα, ενίσχυση του μηχανισμού προστασίας με την επαναλειτουργία της γραμμής 1520. Παράλληλα ενσωματώνεται πρόσφατη Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών για τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος και τις εξ αποστάσεως συμβάσεις. Επίσης θα εισαχθούν στην ελληνικό δίκαιο διατάξεις που αξιοποιούν τις προτάσεις της ΕΕ σχετικά με τις αγωγές αποζημίωσης για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Επίσης, ενοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που υπάρχουν στις Γενικές Γραμματείες του υπουργείου και η δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ελέγχων στη ΓΓΚ. Παράλληλα το υπουργείο στοχεύει στην επικαιροποίηση και τον εξορθολογισμό του πλαισίου για τους δανειολήπτες σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καταναλωτικές οργανώσεις, με τους εμπλεκόμενους και σε συνεννόηση με την Τρόικα.

9. Καινοτομία

Αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων με απλοποίηση διαδικασιών και δημιουργία ενός μηχανισμού που θα δίνει προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που προωθούν την καινοτομία. Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει χρησιμοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι τα venture capital. Ήδη το ΤΑΝΕΟ έχει ήδη επενδύσει σε 50 επιχειρήσεις, ενώ με το συνολικό κεφάλαιο του Ταμείου Καινοτομίας του ΤΑΝΕΟ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

10. Διοικητική Ανασυγκρότηση Υπουργείου & Φορέων

Δημιουργείται ένας ενιαίος φορέας ποιότητας ΕΛΟΤ, ΕΣΥΔ και ΕΙΜ, ενώ ενοποιείται η ΔΕΘ σε πρώτη φάση με την Helexpo και κατόπιν με τον ΟΠΕ.

Παράλληλα, προωθείται το πρόγραμμα μεταστέγασης και εξοικονόμησης πόρων του υπουργείου της τάξεως του 30%.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 28/08/2012 16:15:50

  από τα πάρτυ των νεολαιών, που πηγαίναμε για γκόμενες,
  από τις ατελείωτες πάρλες στα αμφιθέατρα,
  από τις φραπεδο-φρεντο-ποσίες στις ιν καφετέριες,
  από τα σουαρέ στα σαλόνια της "εξουσίας",
  από την "θεωρία" των στημένων τηλεοπτικών "πάνελς",

  ...Η ΠΡΑΞΗ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ

  • nestrom avatar
   nestrom @ Παρατηρητής 28/08/2012 22:46:29

   Φίλε, τα λες ωραία.

 2. The Vorlon avatar
  The Vorlon 28/08/2012 16:24:17

  Ας μας πει κάτι και για την οριστική ακύρωση της ελληνικής συμμετοχής στο South Stream ο εξαιρετικά αγαπητός στην Πρεσβεία Χατζιδάκης.. Προφανώς δεν θεωρήθηκε έργο ικανό να φέρει ανάπτυξη και να ενδυναμώσει την γεωπολιτική μας θέση με τον τρόπο που θα το κάνουν οι γερμανικής εμπνεύσεως και τουρκικής υλοποίησης ελεύθερες οικονομικές ζώνες(ΕΟΖ)..

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ The Vorlon 29/08/2012 10:48:53

   Επί κυβέρνησης ΓΑΠ πήγε στις καλένδες το έργο αυτό, μη μπερδεύεσαι.

 3. android avatar
  android 28/08/2012 16:30:07

  Εμένα πολύ γενικά μου ακούγονται αυτά και καθόλου συγκεκριμένα. Πάλι βασίζονται κατα μεγάλο ποσοστό στις κατασκευές (ε ρε ποιοι θα πλουτίσουν πάλι με δημόσιο χρήμα) αλλά άμα τελειώσουν τα έργα τι θα γίνει, καμία ανάπτυξη ουσιαστική δηλαδή μόνο μεροκάματα σε αλλοδαπούς για μερικά χρόνια. Ενώ λέει και για την άμεση επανακεφαλοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών. Κατά τα άλλα τρομάζουμε με τη φράση "κρατικοποίηση τραπεζών".

 4. ano-kato avatar
  ano-kato 28/08/2012 16:56:56

  Αν ανάπτυξη είναι οι ΕΟΖ η ευρυζωνικότητα τα μεγάλα οδικά έργα που δεν θα κυκλοφορούν σε αυτά ούτε ποδήλατα λόγω διοδίων βενζίνης 2ευρώ/lit και αφραγκίας των Ελλήνων και η ενοποίηση της ΔΕΘ με τον ΟΠΕ και την Helexpo, ε ναι τότε πια λύσαμε όλα τα προβλήματα μας.
  Έλληνες σωθήκαμε!!!!!!!!!

 5. Greco21 avatar
  Greco21 28/08/2012 17:09:43

  και γάλα ΝΟΥΝΟΥ γιατί κάνει γερά παιδιά...

  Να ανοίξουμε το στόμα στον βοριά να φάμε κοπανιστό αέρα να χορτάσουμε.

  Για το Ελληνικό; Δεν έχουμε κάτι; Αθηνών Πατρών που μοιάζει με πίστα καρτ;

  Το Καστέλι; Πάλι; Εδώ και 10 χρόνια ακούμε για το Καστέλι.

 6. jimakos avatar
  jimakos 28/08/2012 17:30:59

  Τους αυτοκινητόδρομους του Μπόμπολα να κάνει, να έχει το κεφάλι του ήσυχο από το MEGA.

 7. monomaxos avatar
  monomaxos 28/08/2012 17:54:38

  Όπως σωστά αναφέρει ο Android τα περισσότερα παό τα έργα εξυπηρετούν τους γνωστούς "Εθνικούς Εργολάβους" (απορρίματα, οδικά έργα, τηλεπικοινωνίες δηλ. Γερμανούς ΟΤΕ) αλλά και του ξένους "πατερούληδες" μας με την προσφορά ασυλίας στις ΕΟΖ να πράτουν κατά το δοκούν.

  Το ζουμί όλο βρίσκεται στο σχόλιο του Android για την κρατικοποίηση των τραπεζών.

  Η "Σχολή του Σικάγο" που έχει σαν εκτελεστικό όργανο της Παγκόσμιας επιβολής της το ΔΝΤ, αναφέρει σαν κατάρα ότι έχει σχέση με το κράτος. Όπου και αν πέρασε το ΔΝΤ, επέβαλε άμεσα τις αποκρατικοποιήσεις των κυριότερων κρατικών υποδομών.

  Όταν όμως έρχεται η ώρα να σωθούν τα δικά τους μαγαζιά (Τράπεζες) η σωτηρία τους με λεφτά τους Κράτους (δηλ. των κορόιδων των φορολογούμενων πολιτών) είναι ευλογία.

  Ας μας απαντήσεις λοιπόν ο κ. Υπουργός ανάπτυξης: γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν εταιρείες όπως η ΔΕΠΑ με κερδη 244 εκατ. ευρώ, η ΔΕΣΦΑ με κέρδη 45 εκατ το Α΄εξάμηνο του 2012, ο ΟΣΕ με κέρδη 25 εκατ., ο ΟΠΑΠ με κέρδη 132 εκατ. ευρώ, η Εγνατίας Οδός που θα ιδιωτικοποιηθούν οι εισπράξεις αλλά το χρέος θα παραμείνει κρατικό κ.α. και θα πρέπει να ανακεφαλαιωθούν (κρατικοποιηθούν) οι φαλιρισμένες Τράπεζες με λεφτά που θα ξοφληθούν από εμάς τους φορολογούμενους?

  Και από που θα κάνει έσοδα το κράτος όταν σκοτώσει για ένα κομμάτι ψωμί τις κότες που του γενάννε τα χρυσά αυγά κάθε χρόνο, ούτε από τα παραμύθια δεν μαθαίνετε παλιό παραμυθάδες.

  K. Τόμσεν κ. Τράα κ. Λαγκάρντ οι τραπεζίτες είναι παιδιά σας και εμείς τα νώθα?

 8. kotstak avatar
  kotstak 28/08/2012 18:21:14

  Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι προεκλογικές εξαγγελίες αριστερού -μη σοβαρού- κόμματος.
  Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι αύξηση των εξαγωγών και μείωση των εισαγωγών.
  Όλο το διαθέσιμο χρήμα που υπάρχει πρέπει να κατευθυνθεί, με κάθε τρόπο, στις επιχειρήσεις αυτές που συμβάλουν σε αυτόν το στόχο.
  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος του υπουργού έπρεπε να είναι το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών να πάει στο συν.
  Απολύτως τίποτα από όλα αυτά δεν θα βελτιώσει το ΙΤΣ, απεναντίας θα το καταβαραθρώσουν.

  “Τα παιδιά του Κολωνακίου” δεν κάνουν γι’ αυτές τις δουλειές.

 9. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 18:44:58

  Δέκα μέτρα ανεγράφησαν πιό πάνω αλλά το σημαντικότερο, αμεσότερο και αποτελεσματικότερο ειναι προφανώς ταμπού...

  Άμεση και μαζική απέλαση άνω των 2 εκατομμυρίων ΛΑΘΡΟμεταναστών.

  Μεγάλο μέτρο ανάπτυξης!

  Όχι μόνο θα ξαλαφρώσει το κράτος και το ΕΣΥ (και η κοινωνία μαζί) αλλά θα ανοίξουνε άμεσα τουλάχιστον 300.000 θέσεις εργασίας (ειδικά στην επαρχία) και εάν ξεκινήσουνε όντως τα μεγάλα Έργα που αναγράφοντε στην ανάρτηση, τότε μιλάμε για αληθινό πάρτυ στην Αγορά Εργασίας!
  Επιπλέον, όχι μόνο θα απελευθερωθούνε θέσεις Εργασίας αλλά (θέλοντας και μη από πλευράς επιχειρηματιών, εργολάβων και γενικώτερα εργοδοτών) από "μαύρες" θα γίνουνε "άσπρες"!

  • zouzous avatar
   zouzous @ Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 20:38:05

   αναλυστε μας λιγο αυτο που λετε για το ανοιγμα των 300.000 θεσεων εργασιας στην επαρχια.Που ακριβως θα δημιουργηθουν

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 20:51:27

   ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΝ 200.000 Δ.Υ. ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ;;;

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 28/08/2012 20:54:15

    Να φύγουν και 200.000 περιττοί ΔΥ για να ανασάνει ο ιδιωτικός τομέας.

    • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
     ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ TARAMAS 28/08/2012 21:08:29

     ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!!!
     ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗ ΦΟΡΔΙΑΦΥΓΗ;;; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;;;
     ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΓΥΓΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ…..Ο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ…..ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 28/08/2012 21:36:28

      Μούγκα στη στρούγκα; Δεν νομίζω: Υπεύθυνος για την φοροδιαφυγή είναι ο κρατικός μηχανισμός (πολιτικοί, δικαστές, εφοριακοί) που δεν την πιάνει, αυτονόητο δεν είναι; Επαφίεστε στον πατριωτισμό των πολιτών να μη φοροδιαφύγουν; Ε καταργήστε και την αστυνομία και στηριχτείτε στην ηθική των πολιτών να μην εγκληματίσουν. Οι ίδιοι οι εστιάτορες που όπως λες φοροδιαφεύγουν στα νησιά, αν πάνε να ανοίξουν εστιατόριο στη Γερμανία θα φοροδιαφύγουν άραγε; Γιατί όχι; Θα τους συνεφέρει ο δροσερός αέρας; Θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση; Στοιχειώδης λογική υπάρχει σ αυτή τη χώρα; Για αυτονόητα θα συζητάμε;

     • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
      ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ TARAMAS 28/08/2012 22:42:34

      ενω αυτος που δεν κοβει αποδειξη και τσεπωνει ΦΠΑ 23% ειναι η αγιος η αντιστασιακος!!!!!!!!!!

     • Βασίλης Γκιώνης avatar
      Βασίλης Γκιώνης @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 29/08/2012 01:18:49

      Για τη Φοροδθαφυγή φωνάζουμε ΌΛΟΙ και πρώτοι εμείς που δεν φοροδιαφεύγουμε!
      Σε 4.128 τ.μ αποθήκη με κλιματιστικά και διάφορα δεν μου βρήκανε ούτε βίδα χωρίς τιμολόγιο!
      Δεν δέχομαι υποδείξεις από κρατικοδίαιτους...

   • Βασίλης Γκιώνης avatar
    Βασίλης Γκιώνης @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 29/08/2012 01:37:06

    Το να εκδιωχθούνε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.000 κηφηναριά άνευ αντικειμένου που παρασιτοζωούνε εις βάρος μας επειδή πούλησαν την ψήφο τους, είναι ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ εννέα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών και ύψιστη Εθνική ανάγκη!

    Δεν έχει να κάνει μόνο με ανάπτυξη.

    Πρέπει να δοθεί ισχυρό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων οτι το πάρτυ στο Δημόσιο τελείωσε!

    Κρατικοδίαιτοι Υπάλληλοι κι Επιχειρηματίες, ΟΥΣΤ...

    • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
     ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ Βασίλης Γκιώνης 29/08/2012 08:59:54

     ο βηχας ο ερωτας, η φοροδιαφυγη και ο κοινωνικος αυτοματισμος δεν κρυβονται. Δεν απαντας στο ερωτημα που οφειλεται αυτη η μεφαλη φοροδιαφυγη;
     @@Κρατικοδίαιτοι Υπάλληλοι κι Επιχειρηματίες, ΟΥΣΤ…@@
     Οταν θα πουν και σε σενα ΟΥΣΤ γιατι δεν θα εχουν να αγοραζουν αυτα πουλας ελα να συζητησουμε.
     ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΓΥΓΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ…..Ο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ…..ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ

  • zouzous avatar
   zouzous @ Βασίλης Γκιώνης 28/08/2012 23:46:40

   εγω βασικα ακομα περιμενω απαντηση στο ερωτημα μου

   • Βασίλης Γκιώνης avatar
    Βασίλης Γκιώνης @ zouzous 29/08/2012 01:31:49

    Zouzous,

    Στα νησιά στις εποχικές δουλειές και στα "μεροκάματα" είναι ως επί το πλείστον ΛΑΘΡΟμετανάστες.

    Στην Ήπειρο στις κτηνοτροφικές μονάδες απασχολούντε σχεδόν αποκλειστικά ΛΑΘΡΟμετανάστες.

    Σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο στις αγροτικές εργασίες απασχολούντε σχεδόν αποκλειστικά ΛΑΘΡΟμετανάστες.

    Στις πόλεις σε part time εργασίες ανειδίκευτων, απασχολούντε ΛΑΘΡΟμετανάστες.

    Πέραν τούτου, οι θέσεις αυτές είναι "μαύρες".

    Οι ΛΑΘΡΟμετανάστες μένουνε ανά 20 σε ένα σπίτι, ένας κάθεται και βράζει φασολάδα για όλους και οι υ7πόλοιποι βγαίνουνε στα μεροκάματα.
    Εισπράττουνε τα χρήματα ΜΑΥΡΑ και μετά τα κάνουνε ένα πουγκί και μέσω Western Union (διότι σαν ΛΑΘΡΑΙΟΙ δεν έχουνε τραπεζικούς λογαριασμούς) τα στέλνουνε σε Ασία και Αφρική.
    Τα χρήματα πληρώνοντε ΜΑΥΡΑ (χωρίς να πληρώνεται εφορία από τον εργοδότη) και μάλιστα φεύγουνε και από τη χώρα. Δεν μπαίνουνε στην "κυκλοφορία" στην Ελλάδα...

    Εάν φύγουνε οι ΛΑΘΡΟμετανάστες, οι εργοδότες θέλουνε δεν θέλουνε θα στραφούνε στον Έλληνα εργαζόμενο και μετά από κάποιες καταγγελίες και σφίξιμο τα λουριά ελέω κρατικών ελέγχων, θα τους δηλώσει κιόλας ο εργοδότης.

    Να γινουμε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα επιτέλους... Όχι όπως έχει γίνει η χώρα τώρα:
    η μεν επαρχία η Νιγηρία της Ευρώπης, τα δε αστικά κέντρα το Πακιστάν και η Κολομβία της Ευρώπης....

    Δεν μπορεί να πεθάνουμε 10 εκατομμύρια κόσμος προκειμένου να "εξυπηρετούντε" οι ντινγκηντάγκηδες και τα πουρά της Αριστεράς και της Προόδου...

    • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
     ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ Βασίλης Γκιώνης 29/08/2012 09:02:31

     δεν μας λες ομως ποιος κερδιζει απο ολο αυτο το πανηγυρι, εκτος απο τους λαθρομεταναστες;;; ΠΟΙΟΣ;;;;

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 29/08/2012 10:28:00

      Σου απαντησε αψογα ο Βασίλης Γκιώνης με τις αποψεις του οποιου συμφωνω απολυτα!Λιγη προσοχη δεν βλαπτει !''Εάν φύγουνε οι ΛΑΘΡΟμετανάστες, οι εργοδότες θέλουνε δεν θέλουνε θα στραφούνε στον Έλληνα εργαζόμενο και μετά από κάποιες καταγγελίες και σφίξιμο τα λουριά ελέω κρατικών ελέγχων, θα τους δηλώσει κιόλας ο εργοδότης.''

     • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
      ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ Ραβινος 29/08/2012 13:40:14

      ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝ...ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!!!
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;; ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ;;;
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ;;; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;; ΩΡΑΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ!!! ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ;;;

    • helios avatar
     helios @ Βασίλης Γκιώνης 29/08/2012 11:26:14

     +1000000

    • helios avatar
     helios @ Βασίλης Γκιώνης 29/08/2012 21:11:12

     ΣΕΠΕ: Στο 30% στις τουριστικές περιοχές η αδήλωτη εργασία λαθρομεταναστών

     Ποινή κλεισίματος 5 ημερών επιβλήθηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, σε δύο επιχειρήσεις της Λευκάδας που απασχολούσαν παράνομα λαθρομετανάστες.

     Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων, που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και οι ποινές επιβλήθηκαν σε εφαρμογή της σχετικής διάταξης του εφαρμοστικού νόμου του 2ου Μνημονίου (ν. 4052/2012).

     Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομα μετανάστες οι οποίοι δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα, διοικητικές ποινές που περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό τους από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις ή επιδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για διάστημα που μπορεί να ανέλθει έως τα πέντε έτη, αποκλεισμό από όλες τις δημόσιες συμβάσεις, προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας, προσωρινή άνω των 3 ημερών ή οριστική διακοπή της λειτουργίας.

     Για επιχειρήσεις, μάλιστα, που απασχολούν μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών ή η απασχόλησή «συνοδεύεται με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας», προβλέπεται ακόμη και ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον 5 μηνών.

     Ο νόμος έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου του 2012 αλλά εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες μέρες, από τον σημερινό υπουργό Εργασίας, όταν διατάχθηκε το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης, στην οποία εργαζόταν παράνομα ο Πακιστανός λαθρομετανάστης, που φέρεται ως δράστης του άγριου τραυματισμού ανήλικης στην Πάρο. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσέφυγε στο δικαστήριο, το οποίο ανέστειλε την απόφαση του Υπουργού.

     Σύμφωνα με υπηρεσιακές πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), του ΙΚΑ και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), είχαν εντοπίσει στη συγκεκριμένη επιχείρηση 5 λαθρομετανάστες που εργάζονταν παράνομα, 2 γυναίκες και 3 άνδρες πακιστανικής καταγωγής.

     Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι κατά τη διάρκεια του θέρους διακινήθηκε προς τα ελληνικά νησιά μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών, κυρίως Πακιστανών, που απασχολήθηκαν εποχικά σε βοηθητικές εργασίες, συνήθως ως κηπουροί και εργάτες καθαριότητας.

     Οι ελεγκτικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η αδήλωτη εργασία στις τουριστικές περιοχές ξεπέρασε το 30%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος μη καταχωρημένων εργαζομένων που εντοπίσθηκαν ήταν παράνομοι αλλοδαποί.

     Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ύψιστη προτεραιότητα και ο Γιάννης Βρούτσης εμφανίζεται αποφασισμένος να διασφαλίσει τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και παράλληλα αποθαρρύνεται η είσοδος και η παραμονή λαθρομεταναστών.

     Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά μέτρων και παρεμβάσεων ακόμη και νομοθετικών, «ώστε να ξεπεραστούν τα σημερινά εμπόδια και να μπει ένα τέλος στο καθεστώς της "μαύρης εργασίας"», ενώ ζητά από όλους να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

 10. tpe avatar
  tpe 28/08/2012 19:09:13

  Μηδέν εις το πηλίκον...
  Για ένα κόμμα που 2 χρόνια πριν ήταν εξουσία κι είχε έτοιμο πρόγραμμα, δεν βλέπω φως. Αλήθεια, αντί θα συνεντεύξεις, μήπως να έκοβε μερικές γραφειοκρατικές σαχλαμάρες;
  Επί της αρμοδιότητός του είναι: Τι γίνεται με τα ΚΤΕΟ για τα δίκυκλα;

 11. TARAMAS avatar
  TARAMAS 28/08/2012 20:52:39

  Ας κάνει κανα κολχόζ, να προσλάβει καμμιά δεκαριά χιλιάδες, να κάνει και μερικές κρατικοποιήσεις για να ικανοποιηθούν οι οικονομικοί φωστήρες που σχολιάζουν παραπάνω.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ TARAMAS 29/08/2012 01:33:39

   Taramas,

   πού να τους προσλάβει;;;

   Στο Δημόσιο κι αυτούς...;;;

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Βασίλης Γκιώνης 29/08/2012 10:17:15

    Ηρέμησε, ειρωνικά το λέω!

 12. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 28/08/2012 21:32:11

  .....Κοντά στο νου και η γνώση .Το Λακωνίζειν εστί Φιλοσοφείν .Πρώτα κάνουμε και μετά ανακοινώνουμε .Το κλειδί της παγκόσμιας επιτυχίας .

 13. Enzo avatar
  Enzo 28/08/2012 21:39:00

  Τώρα έρχεται , θα την βρει το curiosity στον Άρη .

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Enzo 29/08/2012 10:49:51

   :-)

 14. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΡΜΑΝΤΖΑΣ avatar
  ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΡΜΑΝΤΖΑΣ 28/08/2012 21:41:12

  http://youtu.be/aL_KxtYZCRw....ολα ειναι στημενα..ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 15. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 28/08/2012 22:44:55

  23 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι αποδεκατουτε το ηδυοσμον και το ανηθον και το κυμινον και αφηκατε τα βαρυτερα του νομου την κρισιν και τον ελεον και την πιστιν ταυτα εδει ποιησαι κακεινα μη αφιεναι

  24 οδηγοι τυφλοι οι διυλιζοντες τον κωνωπα την δε καμηλον καταπινοντες

  25 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι καθαριζετε το εξωθεν του ποτηριου και της παροψιδος εσωθεν δε γεμουσιν εξ αρπαγης και ακρασιας

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 29/08/2012 00:58:58

   Κατά Ματθαίον 5:3

 16. Nik avatar
  Nik 29/08/2012 00:09:35

  Φανταστείτε τον Χιούλετ και τον Πάκαρντ, τους Γκέητς και Αλλεν, τους Τζομπς και Βόσνιακ να ξεκινούν τις εταιρίες τους στα..... γκαράζ τους στην Ελλάδα. Μα δεν θα μπορούσαν, αφού θα γινόταν η γνωστή εφοριακή αυτοψία και θα τους έκοβε τα πόδια.

  Αποφασίστε το, δεν ΞΕΡΟΥΜΕ πως γίνονται οι δουλειές. Δεν θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ και επιμένουμε σε παλιές φόρμουλες με μεγάλες εταιρίες που θα έλθουν να επενδύσουν κλπ. Ετσι δεν γίνεται δουλειά διότι δεν ευνοείται η ανάπτυξη των δικών μας μικρών για να γίνουν μεγάλοι. Προτιμούμε τους ήδη μεγάλους ξένους. Για αυτούς είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε ακόμη και παράνομες ειδικές ζώνες. Μα ο ξένος μεγάλος δεν θέλει ανάπτυξη, θέλει γρήγορα κέρδη για να τα πάρει και να φύγει.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ Nik 29/08/2012 12:44:08

   Άψογος! Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα ποτέ (και διάβασα πάρα πολλά)

 17. νταβελης γιωργος avatar
  νταβελης γιωργος 29/08/2012 00:35:00

  Καλα αυτα που λεει ο υπουργος.Για το ΕΣΠΑ υπαρχει μονο μια αοριστη αναφορα
  ως αξιοποιηση του ΕΣΠΑ.Τα ΔΙΣ του ΕΣΠΑ καθονται.
  Θα αξιοποιηθουν και πως?
  Θα δοθουν στους ανθρωπους που θελουν να τα αξιποιησουν?
  Θα απλοποιηθει η διαδικασια η θα παραμεινουν δαιδαλωδη οπως τα ειχε κανει ο Αλογοσκουφης?
  Θα ασχοληθει καποιος να καταργησει τις επιτροπες επι επιτροπων με τις παχυλες αμοιβες?
  Θα απλοποιησουν την γραφειοκρατικη διαδικασια που δεν ασχοληθηκε κανεις
  διαχρονικα και διακομματικα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τοσα χρονια δεν εκαναν τιποτα?
  Θα κανει κατι ο Χατζηδακης που δεν εκανε στην προηγουμενη θητεια του στο Αναπτυξης?
  Θα ακουσει τις αναγκες της αγορας και των ανθρωπων της που ειναι διαφορετικες απο αυτους που ειναι κλεισμενοι σε μια ΓΥΑΛΑ και δεν ερχονται σε επαφη με την πραγματικη αγορα και τισ αναγκες της?
  Περιμενουμε απαντησεις στην πραξη γιατι πολυ σωστα αναφερεται στο αρθρο
  απο τα λογια .........στα εργα η αποσταση ειναι μεγαλη.

 18. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 29/08/2012 02:34:23

  είναι η ανάπτυξη το λεφτά υπάρχουν του σαμαρά; ο χρόνος θα δείξει, τότε που, μέσα σε μέρες; μήνες; χρόνια; οι πασοκσήδες θα μας περνάνε αλυσίδες για να μας πουλήσουνε δούλους στη ρώμη τους έλληνες, τιμωρώντας μας με τον τρόπο αυτό αυτή τη φορά που τολμήσαμε να τους ρίξουμε από την εξουσία.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/08/2012 13:09:18

  Καλά και άγια τα ΣΔΙΤ, η ευρυζωνικότητα και οι καινοτομίες, αλλά τα αφηρημένα σχήματα πρέπει να γεμίσουν με οικονομικές πραγματικότητες. Δηλαδή με υλικούς "ελκυστές" επενδύσεων.
  Κάποιος εκεί στα υπουργεία πρέπει να τους (ξανα)μιλήσει για συγκριτικά πλεονεκτήματα: Τομείς της οικονομίας, στους οποίους η Ελλάδα προσφερει πιθανότητητες "επιτυχίας" άνω του μέσου όρου.
  Και πάμε πάλι στην συζήτηση για την ιεράρχηση, που αποφεύγεται, δηλαδή για ενεργειακά (και δή ανανεώσιμα), γεωργία με προιόντα υψηλής αξίας και τυποποίηση - επεξεργασία τους, τουρισμό νέου τύπου 12μηνης περιόδου, εξόρυξη - "κάθετη" επεξεργασία προνομιακών ορυκτών (βωξίτη, νικέλιο κτλ) και γενικά δευτερογενή τομέα με υψηλή προστιθέμενη αξία, και λοιπά...
  Μας τα είπανε, τους τα είπαμε, τα ξαναλέμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.