Όλοι οι υπουργοί να κυνηγήσουν τον δικό τους «Μαζιώτη» ...
17/07/2014 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι οι υπουργοί να κυνηγήσουν τον δικό τους «Μαζιώτη» ...

...μπας και σωθεί η χώρα

Δεν ξέρουμε αν η σύλληψη Μαζιώτη είναι τυχαία ή όχι. Αυτό που ξέρουμε κι εμείς κι όλη η Ελλάδα είναι ότι έχουμε ένα βραχνά λιγότερο για την ελληνική κοινωνία. Αν μάλιστα βρεθεί η γιάφκα και συλληφθούν και οι σύντροφοι του αρχιτρομοκράτη τότε θα είναι ακόμη καλύτερα για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε απ’ όλα αυτά είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ένας τρομοκράτης ή και περισσότεροι θα βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Κι ελπίζουν όλοι να μην έχουμε φαινόμενα αποφυλάκισης ή αδειών που εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες και εξαφανίζονται.

Για περισσότερα από 40 χρόνια η τρομοκρατία έχει εγκαθιδρύσει σκηνικό τρόμου στην Ελλάδα. Η εξάρθρωση της «17Ν» ήταν το πρώτο μεγάλο λιθαράκι για να αισθανθεί πιο ήσυχος ο κόσμος. Μόλις «μαζευτούν» και τα υπόλοιπα υποκείμενα τότε θα μπορεί η ελληνική κοινωνία να πει ότι «κοιμάται» πιο καλά.

Το παράδειγμα της σύλληψης Μαζιώτη – τυχαία ή οργανωμένα, δεν έχει σημασία- μπορεί να αποτελέσει και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να πάει η χώρα από εδώ και στο εξής, ειδικά στην οικονομία. Με απλά λόγια: Η κυβέρνηση χρειάζεται και σε οικονομικό επίπεδο έναν «Μαζιώτη». Μια επιτυχία δηλαδή. Θα είναι τυχαία, με κάποιο σχέδιο διάσωσης από το εξωτερικό που θα μας παρασύρει κι εμάς; Δεκτό.

Θα έχει να κάνει με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με προγραμματισμό; Κι αυτό δεκτό. Μπορεί να είναι και τα δύο μαζί, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι να νιώσει η χώρα ανακούφιση και σε οικονομικό επίπεδο. Να αισθανθεί ξανά ο πολίτης οικονομικά ασφαλής και να μην βρίσκεται υπό διαρκή φόβο μιας χρεοκοπίας, απώλειας των εισοδημάτων του ή κουρέματος των καταθέσεών του.

Αυτόν τον «Μαζιώτη» ψάχνει ο Σαμαράς και έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών. Χθες με την Μέρκελ όπου συζήτησαν το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων σε καλό κλίμα. Την Παρασκευή με τον Ρέντσι, πάλι για την οικονομία ίσως και για τη μετανάστευση που πλήττει την Ελλάδα και την Ιταλία.

Στη συνέχεια ξανά με την τρόικα και με τους ηγέτες των χωρών για τη διευθέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση δείχνει να ξυπνά από τον λήθαργο που ακολούθησε μετά τις εκλογές. Δείχνει να ξυπνάνε οι υπουργοί και να δουλεύουν. Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις μεταρρυθμίσεις, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ότι άλλο μπορεί να δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση που περιμένει απλώς πότε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Κάθε υπουργός πρέπει να αναζητήσει σαν τον Βασίλη Κικίλια τον δικό του «Μαζιώτη» μπας και αυτή η χώρα γλιτώσει τα χειρότερα. Και πρέπει να το κάνει γρήγορα γιατί ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο...

ΣΧΟΛΙΑ

  1. κοινός νούς avatar
    κοινός νούς 17/07/2014 12:38:58

    Σωστό το άρθρο . Εκείνο όμως που πρέπει να τονιστεί , είναι ότι ανεξάρτητα από το λάθος σημείο της συμπλοκής , ο Κικίλιας πήρε ένα ρίσκο , το οποίο του βγήκε . Σκεφτείτε να είχαμε νεκρούς τουρίστες η και αστυνομικούς και ο τρομοκράτης να είχε διαφύγει . Η Ριανκούρ θα φαινόταν τίποτα μπροστά σε ένα τέτοιο φιάσκο . Ετσι και ο Σαμαράς , γιά να πετύχει πρέπει να πάρει κάποιο ρίσκο . Να θέσει χρονικό όριο γιά την βιωσιμότητα του χρέους και να συμφωνήσει με τους δανειστές τους όρους , ώστε να σταματήσει το παιχνιδάκι , δεν σας ρυθμίζουμε το χρέος γιατί θα αρχίσετε τα παλιά . Ας θέσει λίγο και κάποια θέματα που πονάνε όπως οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν το 1990 μετά την συμφωνία 4+2 και το κατοχικό δάνειο . Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η ηδονή του δανειστή . Καλό είναι να του δείξουμε και κάποια όρια .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.