#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2010 21:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια

«Γκάφα» της κυβέρνησης Παπανδρέου που θα την πληρώνουμε σε όλη μας την ζωή ή μεθόδευση που χρειάζεται "Γουδί";

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Ecofin οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αποφασίζουν σήμερα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, ο οποίος θα δραστηριοποιείται με ταχύτητα όταν μια χώρα του ευρώ αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα.

Εφόσον οι «27» αποφασίσουν σήμερα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου στήριξης των οικονομιών που έχουν πρόβλημα τότε η Ελλάδα θα είναι ο παρίας της Ευρώπης και ο ζητιάνος του ΔΝΤ.

Κι αυτό διότι ενώ εμείς έχουμε ήδη συμφωνήσει για τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ – ΔΝΤ με τους απεχθείς όρους που όλοι γνωρίζουμε, όποια άλλη οικονομία έχει πρόβλημα (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία κατά κύριο λόγο) θα προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό ταμείο που θα συσταθεί και δεν θα βάζουν το ΔΝΤ στο κεφάλι τους.

Μόνη της η Ελλάδα, σε πλήρη απομόνωση από τους άλλους, θα πληρώνει τα επίχειρα της επαχθούς συμφωνίας με το ΔΝΤ όταν οι υπόλοιποι θα λύνουν τα προβλήματά τους ευρωπαϊκά και μόνο ευρωπαϊκά.

Και πώς εξηγείται όλο αυτό το σενάριο;

Είμαστε εξ αρχής το πείραμα για να δουν πώς θα λύσουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Μας άφησαν να χτυπιόμαστε σαν το χταπόδι, να παρακαλάμε για βοήθεια, να προσφεύγουμε στο ΔΝΤ και να ανακοινώνουμε μέτρα φωτιά για εκατομμύρια Έλληνες.

Η κυβέρνηση δεν κατάλαβε από που της ήλθε. Χωρίς κινήσεις τακτικής και ελιγμούς, πλήρωσε τα λάθη των προηγούμενων μηνών και πήγε αμαχητί στο ΔΝΤ. Τώρα θα αναγκαστεί να βρίσκεται υπό κηδεμονία για πολλά χρόνια, θα αναγκαστεί να βρει λεφτά να πληρώσει το χρέος της τα επόμενα χρόνια και θα βρίσκεται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ΔΝΤ που θα ζητά νέα μέτρα. Ενώ οι άλλοι “προβληματικοί” εταίροι μας θα κλείνουν συμφωνίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για παροχή βοήθειας μέσω του κοινού ταμείου που θα συσταθεί.

Εντυπωσιακή επιτυχία, αν μη τι άλλο. Η Ελλάδα στη γωνία και οι άλλοι θα κάνουν πάρτι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Karmacedon avatar
  Karmacedon 09/05/2010 21:06:38

  "Λεφτά υπάρχουν ... "

 2. Βασίλης avatar
  Βασίλης 09/05/2010 21:08:26

  Η θεσμική παγκοσμιοποίηση και το διεθνές νταβατζιλίκι (και θεσμικά) των τραπεζών στα κράτη, έχει αρχίσει.

  Οι Άγγλοι πάνε για κυβέρνηση συνασπισμού, οι Γερμανοί το ίδιο, προσεχώς και οικουμενική στην Ελλάδα. Φαίνεται ευθέως ο σκοπός δημιουργίας της οικονομικής κρίσης που καθε άλλο παρα οικονομικά κίνητρα έχει.

  Η παγκόσμια κεντρικοποίηση της εξουσίας θα φέρει μόνο δεινά. Για όλους μας.

  Απαιτείται άμεσα Κλύσμα στη ΣΑΠΙΛΑ της χώρας και της Γης

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Βασίλης 10/05/2010 03:31:27

   Ναι ναι, δεν έγινε για οικονομικούς λόγους. Ραδίκια πήγαν να βγάλουν οχι χρήματα..
   Η εξουσία δεν κεντρικοποιείται απο μόνη της. Χρειάζεται χρήσιμους ηλίθιους για να τους πιάνουν κορόιδα για να ξεπουλάν τα πάντα χωρίς αντάλλαγμα που σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραδίνονται μόνο απο τις φήμες, πριν καν αρχίσει ο πόλεμος. Εμείς δυστυχώς έχουμε μπόλικους ως φαίνεται. Στην ουσία, μόνο τέτοιους έχουμε.

 3. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 09/05/2010 21:10:11

  Όλες αυτές τις δεκαετίες η χώρα αποψιλώθηκε από άξιους ανθρώπους. Μιλάμε για κανονική αιμορραγία.

  Όποιος Έλληνας είχε προσόντα, γνώσεις, ικανότητες, σηκωνόταν και έφευγε στο εξωτερικό, αφού το μεταπολιτευτικό καθεστώς είχε ως νόμο την αρχή της απολύτου μετριότητας.

  Πίσω στην ψωροκώσταινα έμεναν μόνον οι αγράμματοι, οι μέτριοι, οι τεμπέληδες, οι άτολμοι. Ο αφρός δηλαδή την κοπάνησε και μας έμεινε η μούργα.

  Τώρα λοιπόν που πέρασε η διεθνής οικονομική περίοδος των παχιών αγελάδων και ήρθαν τα δύσκολα, ποιος θα πάρει τις κρισιμες αποφάσεις που χρειάζονται;

  Όταν όλα αυτά τα χρόνια ο λαος (δηλαδή η εναπομείνουσα μούργα) ψήφιζε διεφθαρμένους, απατεώνες, τεμπέληδες και κοινούς βλάκες για κυβερνήτες; Ποιος;

  Και πάλι καλά να λέμε πατριώτες...

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Αγανάκτηση 10/05/2010 03:33:21

   Τι πάλι καλά. Αλλάχ Αλλάχ θα λέτε σε λίγο.

 4. KRITIKOS avatar
  KRITIKOS 09/05/2010 21:16:29

  Μήπως γιαυτό βιάστηκε ο ΓΑΠ να βάλει το ΔΝΤ στο παιχνίδι;

  Για να προλάβει αυτόν τον μηχανισμό που θα δημιουργούσε η ΕΕ χωρίς το ΔΝΤ;

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ KRITIKOS 10/05/2010 03:38:24

   Μόνο σε εμάς θα μπορούσαν να φέρουν το ΔΝΤ. Ήξεραν πολύ καλά οτι μόλις μας πέταγαν το κατάλληλο παραμύθι εμείς με τη παροιμιώδη φυγοπονία μας θα αρχίζαμε τις θεωρίες συνωμοσίας οτι δεν γινόταν να το αποφύγουμε επειδή μας το έφεραν οι "μεγάλοι". Μετά θα μαλιοτραβιώμασταν μεταξύ μας αν τυχόν και κάποιος έλεγε κάτι διαφορετικό που θα κλώνιζε την εικονική πραγματικότητα της κοντοφθαλμοσύνης μας. Γιατί πως να το κάνουμε, εμείς πάντα έχουμε δίκιο...

 5. Μούσα avatar
  Μούσα 09/05/2010 21:20:31

  Χειρότερη κατάληξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει για εμάς .Τουλάχιστον πριν έιχαμε την ηθική παρηγοριά οτι και οι αλλοι εχουν πρόβλημα
  Τωρα τα βρηκαν μεταξυ τους οι Ευρωπαίοι,κατα καποιοι τρόπο τους σωσάμε και εμείς εδώ θρηνουμε Ελληνες και ετοιμαζόμαστε για νεες πορείες.

 6. KRITIKOS avatar
  KRITIKOS 09/05/2010 21:36:48

  Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι οι λόγοι που έφεραν το ΔΝΤ σην Ελλάδα ήταν πολιτικοί και όχι οικονομικοί και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα (βλέπε Αιγαίο, Σκόπια στο ΝΑΤΟ, κλπ.). Παραδώσαμε τα κλειδιά της χώρας.

  Γατί δηλαδή οι άλλοι βρήκαν την λύση χωρίς ΔΝΤ ενώ εμείς όχι; Μήπως ήταν επιλογή του ΓΑΠ, εντολές εξ' Αμερικής;

  • scarab avatar
   scarab @ KRITIKOS 09/05/2010 21:45:48

   Δεν χρειάζεται να το ρωτάς... είναι σίγουρο.

 7. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 09/05/2010 21:42:10

  Ειχα αναφερθει ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ, ξεκαθαρα προ ημερων, οτι θα αναγκασθη η ΕΕ να αντιματωπιση τις αλλες χωρες με το ιδιο προβλημα υψηλων σπρεντ με μας ΔΙΧΩΣ ΔΝΤ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ 19/5/10,ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΘΗ Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ.
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΑΣ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

 8. KRITIKOS avatar
  KRITIKOS 09/05/2010 21:43:32

  Συμφωνώ με τον ΚΤ, δεν είναι κακή ιδέα. Γιατί σώνει και καλά ΔΝΤ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ KRITIKOS 09/05/2010 22:00:45

   Γιατί οι Ευρωπαίοι, σαν τους Πασόκους, θέλουν να φταίει κάποιος «άλλος». Τα μέτρα θα είναι άσχημα, σε ύφεση θα είναι χειρότερα, σε χώρα χωρίς παραγωγή θα πονέσουν πολύ, σε χώρα με διαλυμένες αξίες, Κύριος οίδε τι θα γίνει... «Φταίει το ΔΝΤ». Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία.

   • ataktos avatar
    ataktos @ archaeopteryx 09/05/2010 22:09:36

    Παλιά ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός… τώρα το Δ.Ν.Τ που δεν έφερε?????… και ...πάλι ένας παπατζής !!!!!!!!!!!!...

   • scarab avatar
    scarab @ archaeopteryx 09/05/2010 23:04:49

    Μπορεί να μην είναι μόνο αυτό αρχαίε
    Μπορεί να είναι μέρος του σχεδίου, κομμάτι των εντολών, νομίζω ότι κρύβονται πολλά πίσω από την σημερινή πρωθυπουργία !!!
    Θα δείξει....

 9. nick name@ta lefta iparhoun.gr avatar
  nick name@ta lefta iparhoun.gr 09/05/2010 22:05:52

  ο ΓΑΠ πέτυχε μετά από μεγάλο αγώνα να μας χώσει το ΔΝΤ , ήταν μέγας και πανέξυπνος ελιγμός με το πιστόλι στο τραπέζι!!! Άφησε τώρα τους κουτόφραγγους να δανείζονται μόνο μεταξύ τους , αυτοί δεν έχουν να μοιράσουν πετρέλαια και υφαλοκριπίδα, για να τους δεσμεύσει ο Μπάρακ με ΔΝΤ. Σε λίγο καιρό θα έλθει πάλι το ΔΝΤ να δεσμευσει το αλάτι, τα τραπουλόχαρτα , τα σπίρτα και το πετρέλαιο , (αλλά επειδή δεν υπάρχει πιά κατανάλωση στο φωτιστικό τα πετρέλαια του Αιγαίου, τα μίσά το ΔΝΤ τα άλλα μισά η Τουρκία και εμείς το πιό..βαθύ πηγάδι!) για να βγάλει τα λεφτά του.
  Εμείς θα είμαστε περήφανοι για την νικη του ΓΑΠ, της Ντόρα Μπάκ και του Καρατζαφέρη!που μαζί με το οικονομικό λύσανε και τα ..εθνικά Μέ λένε Γιωρίκα και οδηγώ ..κανώ ( ή στο κενό)

 10. KRITIKOS avatar
  KRITIKOS 09/05/2010 22:10:25

  Το "λεφτά υπάρχουν..."
  Έγινε "λεφτά υπήρχαν - που πήγαν τα λεφτά;"
  Αν δεν ξέρει ο πρωθυπουργός τότε ποιος άλλος μπορεί να ξέρει;;;;;;;
  Τι απορία είναι αυτή;;;;;
  Τόσο πια μας δουλεύουν;;;

  • Jeffry avatar
   Jeffry @ KRITIKOS 09/05/2010 22:31:47

   Τόσο και ακόμα περισσότερο!Να δεις που θα κάνουν και φιέστα μόλις πάρουν τα λεφτά από το ΔΝΤ

   • otiprepei avatar
    otiprepei @ Jeffry 10/05/2010 03:45:47

    Εγω ήδη άρχισα να βλέπω τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ καγιένε και τις Χάρλευ.
    Πλέρωνε μαλ.. Έλληνα

 11. Digon avatar
  Digon 09/05/2010 22:28:45

  Οσο κιαν είναι δύσκολο να το χωνέψετε, πάρτε το απόφαση. Επίτηδες το
  έκαναν με πλήρη συνείδηση και αίσθημα δικαίου. Είναι η ποιό επικίνδυνη συμμορία που έχει ζήσει ο τόπος στη σύγχρονη ιστορία του. Καί στο βάθος Αιγαίο. Για να μην ξεχνιόμαστε. Εχουμε δεί την αρχή μόνον του έργου.
  Πρέπει όλοι να αντισταθούμε, για αυτά που μας έμειναν, τους τάφους, τις πέτρες, τη γλώσσα και τα παιδιά μας.
  Digon

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Digon 09/05/2010 22:57:36

   Καλό είναι να έχουμε το νου μας.
   Αλλά πιστεύω ότι κανένας πολιτικός δεν θα τολμήσει-ακόμη κι αν το θέλει-να παραχωρήσει Ελλάδα αν δεν του το επιτρέψουμε εμείς.
   Εγώ δεν του το επιτρέπω.

 12. ανέστης avatar
  ανέστης 09/05/2010 22:48:50

  Κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας σε διατεταγμένη αποστολη περάστε σκουπιστε τελειώσατε . Παγκόσμιο ρεκορ η εκτίναξη των spreads , έξι μήνες μονο λάθη και ανοησιες ολκής ειναι δυνατόν να είναι τυχαίο. Γιατί ρε αμερικανάκι γιε την Μαργαρίτας δεν αφήνεις αυτόν τον ταλαιπωρημενο λαο και αυτόν τον χιλιοβασανισμένο τόπο να επιβιώση όπως μπορεί και βάλθηκες να τον αφανήσεις ; Πάνε στην ευχή της Παναγίας ( Μινεσσοτα) και άσε μας ησυχους . ; Όπως είπε και ο Θεοδωράκης θέλει αυτός και οι εντολοδόχοι του να μας καταργήσουν σαν έθνος , σαν λαό .Ελπλιζω μα μην μείνει στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που κατάφερε να διαλύσει ένα κράτοε σε τοσο μικρό χρονικο διάστημα . Κάθε μέρα που παραμένει στην κυβέρνηση είναι ένα εθνικό εγκλημα κατα την πατρίδας αλλα και κατα του καθένα μας ξεχωριατα

 13. σερτης avatar
  σερτης 09/05/2010 23:01:03

  παιδιά είμαστε πολλοι που καταλαβαίνουμε την αλήθεια και τί έγινε........
  μην περιμένετε από ντερμπεντέρηδες και από χατζηνικολάου να πούν τίποτα......
  έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας και είναι ένα πληκτρολόγιο.Γράψτε παντού την αλήθεια.....
  Αυ΄τοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.Μην τους αφήνουμε.Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε.
  Πόσους ανθρώπους έχει το μέγκα βγάλει και τους έχει αφήσει να πουν την αλήθεια......μην περιμένετε να φύγει μόνος του ο αμερικανόφερτος.Όλοι γράφουμε ΠΑΝΤΟΥ και σε όλα το μπλογκς

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ σερτης 10/05/2010 03:52:08

   Ποιό πλητρολόγιο. Εδω στο youtube για να κάνεις καινούριο λογαριασμό σου ζητά πλέον το νούμερο του κινητού σου για να σου στείλει το κωδικό επιβεβαίωσης που θα βάλεις στη σελίδα εγγραφής για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου.
   Μόνο δρόμος και πεζοδρόμιο.
   Ακου εκεί καθισιό και πλητρολόγιο.

   Εδω στην Αμερική στους δρόμους κατέβηκαν με τα tea party και πάλι δεν κατάφεραν πολλά, αφου είδαν και απόειδαν οτι απο το πληκτρολόγιο και την οθόνη μόνο δεν γίνεται τίποτα.

   Εμείς εδω τώρα μόλις ανακαλύψαμε το ίντερνετ και τα blogs και λέμε να κολλήσουμε εκεί για καμία δεκαετία απο οτι κατάλαβα..την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι κατάλαβαν οτι μόνο στο πεζοδρόμιο γίνεται ο πραγματικός αγώνας,

   ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΊΣΤΡΗΣΑ!

 14. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 09/05/2010 23:05:07

  Άντε ρε τιραμόλα, σφίξου να βρεις τώρα καμία εξυπνάδα να δικαιολογήσεις το μεγαλύτερο ξεπούλημα της χώρας από συστάσεως κράτους!

  • donaE avatar
   donaE @ (A)θανάσης 09/05/2010 23:09:29

   Οταν ειπα οτι θα κοψουν τα δωρα απο τις γριουλες ειεχε φωναξει'οχι ντονα τι ειναι αυατ που

   • donaE avatar
    donaE @ donaE 09/05/2010 23:11:03

    "τι ειναι αυτα που λες" συμπηρωνω συγνωμη.Τι εχει να πει τωρα...

 15. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 09/05/2010 23:42:51

  Ο Γιώργος πάει ταμείο την Τρίτη να εισπράξει 5,5 δις. Είμαι σίγουρος ότι θα πάει με κουβά να τα πάρει.

 16. alone avatar
  alone 09/05/2010 23:45:54

  http://grbloopers.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html
  ......................
  Τότε αποφασίστηκε να εξαναγκαστούν οι Γερμανοί να αλλάξουν μυαλά, μέσω του πιο αδύνατου κρίκου της ευρωζώνης: την Ελλάδα. Τότε ήταν που ήρθαν σε επαφή με Έλληνες πολιτικούς (ελάχιστους αλλά και από τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και δυο - τρεις άλλους παράγοντες, ώστε η Ελλάδα να κάνει εκλογές αμέσως, να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και τότε να ξεκινήσει το παιχνίδι με αμερικανικούς οίκους που είχαν συνεργασθεί με προηγούμενες κυβερνήσεις και ξέρανε πρόσωπα και πράγματα και θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η ευρωζώνη και φυσικά η Γερμανία (πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά).
  ...................

 17. GreenHorses avatar
  GreenHorses 10/05/2010 00:14:05

  Το Γουδί το γουδοχέρι...

 18. Misha avatar
  Misha 10/05/2010 00:26:14

  Σαν τον Μουσολίνι θα καταλήξει ο ΓΑΠ να παριστάνει το εκκρεμες με το κεφάλι προς τα κάτω.

  Ακούστε τις μεθοδεύσεις του να φρικάρετε:

  http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=113021

 19. Misha avatar
  Misha 10/05/2010 00:26:37

  http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=113021

 20. sirmar avatar
  sirmar 10/05/2010 00:27:59

  Ο ΓΑΠ και η παιδική χαρά μας φόρεσε πολλά παλούκια.
  Έχουμε τα καλόπαιδα τους καναλαρχες μαζί με τα παλικάρια που υποστηρίζουν τα λαμογια όχι όλους τους εκπροσώπους της βουλής και τα έχουν κάνη πλακάκια διότι και αυτοί πρέπει να κάνουν πόθεν εσχες
  Το ωραιο είναι ότι μας εκοψε τεσσερους μισθους κατι φπα κατι φοροι κατι κλησης της τροχαιας που τα ξεκολια έχουν κινέζικα αυτοφορτηζομενα κατσαβίδια και σε ένα λεπτό σου παίρνει της πινακίδες και εάν δεν πληρώσεις δεν της δίνη σε κάθε τροχαία έχουν από 10000 έως 20000 πινακίδες. Τα μπλοκ οι μπάτσοι τα παίρνουν δέκα δέκα και υπογράφουν.
  Ανάθεμα την ώρα που Μας έφερε δέκα χρόνια πίσω οι μεσαία τάξη θα γίνει φτωχότερη και οι πλούσιοι πλουσιότεροι διότι αυτοί πάλι θα διακινούν το λαθρεμπόριο καυσίμων και ότι άλλο είναι που μπορεί να τους εκβίαση
  Όπως με τους υμιηπεθριους μας κοτσαραν και αποδειξι μηχανηκου διοτι το απετησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ και έλεγε το ξεκ@@λι ότι η αμοιβή του μηχανικού είναι 1200 ευρώ. Λες και αυτοί δεν έκαναν όλες της παρανομίες και μας έφεραν σε αυτό το χάλι

 21. NONOS avatar
  NONOS 10/05/2010 00:38:20

  Οτι δεν καταφερε ο Αδολφος το επιχειρει η Μαρκελλα χρησιμοποιωντας εν γνωσει-εν αγνοια δεν ξερω την Ελλαδιτσα ως μοχλο για τα ανομα σχεδια των Γερμανων.
  Δυστυχως με την ενωση Ανατολικης -Δυτικης Γερμανιας πολλοί διεβλεψαν τον ποθο για κυριευση του κοσμου και την εβαλαν-δημιουργησαν το Ευρω για να της φρεναρουν τις εξαγωγες ( 3η χωρα στον κοσμο)και να την ελεξουν οικονομικά και αυτο τους ζορισε.
  Τι εκανε λοιπόν η μαρκελλα με την Γκολντμαν Σαξ( τους διδακτωρες της απαταιωνιάς και του μαγειρεματος διεθνως) βαλαν στη λορδα την Ελλαδιτσα την επεισαν οτι χρωστα τον αμπακο (και της μιχαλους) ενω η πραγματικοτης ειναι εντελως αλλη, καταπατουν τα ανθρωπινα διακαιωματα μας,μας κυριευουν οικονομικα ,και περνουν το μηνυμα και οι αλλοι αδυναμοι κρικοι της ΕΕ .Χρησιμοποιειται η Ελλας για να διασπαστει η Ευρωζωνη.
  Πρεπει να ξεσηκωθουμε και να πουμε ΟΧΙ οπως οι Ισλανδοι αλλα το ΟΧΙ το ειπε ενας και μια φορα οταν τα σκυλια ηταν δεμενα με τα λουκανικα και υπηρχαν αρχες και αγαπη για την ΕΛΛΑΔΑ και οχι για το χρημα δυστυχως

 22. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 10/05/2010 00:43:51

  H ερώτηση στην πρώτη παράγραφο της ανάρτησης είναι ρητορική, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ασφαλώς Γουδή!

  Έχουν αποδείξει, άλλοι καλύτεροι από εμένα, με δεκάδες αναρτήσεις και εκατοντάδες σχόλια, τον δόλο της λύσης που μας επέβαλλε, μία ψευδόμενη με κάθε γνωστό και άγνωστο τρόπο κυβέρνηση, αποτελούμενη στην καλύτερη περίπτωση από αδαείς μαριονέτες και στην χειρότερη από προδότες του χειρίστου είδους.Μερικές ώρες πέρασαν από την ψήφιση και ιδού:σχέδιο διάσωσης, με καινούργιο, ζεστό χρήμα.
  Ο Κώστας ο Ροδινός με διόρθωσε προ ολίγων ημερών σε ένα σχόλιο που ισχυριζόμουν ότι οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μου, έχουν κοντή μνήμη, λέγοντας ότι έχουν επιλεκτική μνήμη. Αν υπάρχει ψήγμα φιλότιμου(άγνωστη λέξη) είτε στους -θα φανεί στην πορεία- επίορκους βουλευτές, είτε στα μέλη του δημοσιογραφικού βόρβορου, που λυμαίνεται την χώρα, θα έπρεπε ήδη να αναζητούνται, αν όχι παράγωγα κωνείου, τουλάχιστον περίστροφα γεμάτα...Αλλά που να το βρουν το φιλότιμο τα ερπετοειδή, που το μόνο που κάνουν είναι να μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε, εγώ, εσείς και τα παιδιά μας...Δεν έχω μεγάλες δυνάμεις και προσπαθώ όπως μπορώ να διασφαλίσω τα προς το ζην, στην οικογένεια μου. Όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, και να σημειώσετε ότι γνωρίζω και έρχομαι σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους, ο κόσμος είναι έξαλλος. Εξαλλος. Το ξαναγράφω για να εμπεδωθεί.
  Πείτε, όσοι ακόμα έχετε το θράσος να υποστηρίζετε την επονείδιστη κομματική τακτική, τα εξής απλά:
  Δεν μας έχετε "μετρήσει" καλά. Δεν μας έχετε "μετρήσει" καθόλου καλά...
  Ξέρω ότι διαβάζετε και ξέρω ότι πολλοί προσπαθείτε να βρείτε "ατέλειες" στα επιχειρήματα, που εκθέτονται εδώ. Ξέρω ότι προσπαθείτε να βρείτε "ασθενή σημεία" στην πανοπλία...Δεν είμαστε όλοι απόφοιτοι "ευγενών" σχολείων, ούτε "γόνοι¨του βρώμικου συστήματος που υποστηρίζετε.Τα περισσότερα από τα σχόλια είναι από καρδιάς, περισσότερα από εκείνα που βασίζονται σε αδιάσειστα στοιχεία...Αυτό είναι το λάθος σας. Δεν μετρήσατε ποτέ την καρδιά και την ψυχή του απλού Έλληνα.Να σας πληροφορήσουμε, φιλικά. Δεν θα τελειώσετε έτσι εύκολα από εμάς. Και για να το επεκτείνω, ούτε εμείς θα σας "τελειώσουμε" εύκολα.Θα πιείτε "μέχρι τελευταίας ρανίδος" το πικρό ποτήρι που σας ετοιμάζουμε. Και θα το πιείτε και θα το γευθείτε και θα το καταπιείτε και θα το χωνέψετε. Πολλοί έκαναν το λάθος να νομίζουν ότι "τελειώσαμε", ιστορικά μιλώντας. Να σας πληροφορήσω, ακόμα φιλικά, ότι έκαναν λάθος. Μεγαλειώδες.
  Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ.
  Μπορεί τώρα να υπάρχει μία διάχυτη ηττοπάθεια από πολλούς, εξαιτίας της σφοδρότητας της επίθεσής σας. Θα σπάσει σαν το κύμα πάνω στα βράχια.
  Θα σας "σπάσουμε" σαν κλαράκια...Μπορείτε να πληροφορήσετε τους εντολείς σας ότι έκαναν λάθος υπολογισμό.
  Και να γνωρίζετε καλά ότι τα λάθη πληρώνονται. Ενίοτε ακριβά...
  Καλή ψυχή.

 23. Jim avatar
  Jim 10/05/2010 02:02:11

  **Κι αυτό διότι ενώ εμείς έχουμε ήδη συμφωνήσει για τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ – ΔΝΤ με τους απεχθείς όρους που όλοι γνωρίζουμε, όποια άλλη οικονομία έχει πρόβλημα (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία κατά κύριο λόγο) θα προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό ταμείο που θα συσταθεί και δεν θα βάζουν το ΔΝΤ στο κεφάλι τους.**

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_336588

  Συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για το μηχανισμό σταθερότητας
  Για να προστατευθεί η ζώνη του ευρώ από τους κερδοσκόπους.
  Η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν πλήρως ως προς την απάντηση που πρέπει να δοθεί στην χρηματοοικονομική κρίση, ώστε να προστατευθεί η ζώνη του ευρώ έναντι των κερδοσκόπων, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Πιερ Λελούς.

  «Σήμερα το βράδυ, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε πλήρως με την καγκελάριο» της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 3» ο κ. Λελούς που νωρίτερα μετείχε σε κυβερνητική σύνοδο που έγινε στο Παρίσι υπό τον κ. Σαρκοζί. Στην ίδια σύνοδο μετείχαν επίσης ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και οι υπουργοί Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουίν και Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.

  «Αναμένουμε την εφαρμογή των τροποποιήσεων που αποφασίστηκαν από τους ηγέτες των κρατών ώστε να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το σύστημα άμυνας έναντι της σπέκουλας των αγορών» πρόσθεσε ο κ. Λελούς. Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλος ο κόσμος θα μετάσχει στο σχέδιο, περιλαμβανόμενης και της Βρετανίας γιατί - όπως επισήμανε - δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις σ αυτήν την παγκόσμια κρίση».

  Σχέδιο 600 δισ. ευρώ

  Το συνολικό ύψος του υπό μελέτη σχεδίου βοηθείας στις χώρες της ζώνης του ευρώ ενδέχεται να φτάσει και τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 500 θα δοθούν από την Ευρώπη και τα 100 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφεραν αργά το βράδυ της Κυριακής ευρωπαίοι διπλωμάτες .

  Το σχέδιο που συζητείται από τους υπουργούς Οικονομίας των χωρών της ΕΕ, που συνήλθαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες, περιλαμβάνει 60 δισ. ευρώ δάνειο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και 440 δισ. ευρώ εάν χρειαστεί από τις χώρες του ευρώ υπό μορφή διμερών δανείων καθώς και 100 δισ. ευρώ που μπορεί να δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε η ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι «το σχέδιο είναι πολύ κοντινό με το σύστημα που έχει τεθεί σε ισχύ για την Ελλάδα» .

  Η γερμανική πρόταση

  Η Γερμανία πρότεινε την ενεργοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής βοήθειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από χώρες που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ, συνολικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ και την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε σε ξένα πρακτορεία μια διπλωματική πηγή.

  «Η Γερμανία έθεσε στο τραπέζι μια πρόταση συνολικού ποσού 500 δισεκατομμυρίων ευρώ» τόνισε η ίδια πηγή. Στο σχέδιο βοηθείας, που δεν υπάρχει προηγούμενό του στην ιστορία, προβλέπεται η χορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσού 60 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς και 440 δισ. ευρώ που θα παραχωρηθούν σε περίπτωση ανάγκης από τις χώρες της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ.

  ------------------------------------------------------------------

  Παρόμοιος μηχανισμός στήριξης με το ΔΝΤ αναμεμιγμένο...εμείς ήμασταν η πρώτη από ότι φαίνεται.

 24. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 10/05/2010 02:55:32

  Καλο το κουβεντολόι αλλα δεν φερνει αποτελεσμα:
  @ Ο Βασιλης at 21:08 μιλαει για κλυσμα
  @ Ο Digon at 22:28 ζηταει να αντισταθουμε
  @ Ο ΣΟΝ ΠΕΝ at 22:57 υπογραμμιζει οτι δεν θα επιτρεψει να παραχωρησουν την Ελλαδα
  Ενταξει, ολοι μαζι σας. Ουδεις, ομως λεει και το πως θα γινουν αυτα που ζηταει ο καθενας. Κι' αυτο ειναι το μεγαλο μας προβλημα, μενουμε, περιοριζομαστε στα λογια στις παρολες μας.
  Υποδειξτε, αγαπητοι φιλοι, πρακτικους τροπους, αμεσα υλοποιησιμους, για να σταματησει αυτο που συντελειται σε βαρος της χωρας και του ελληνικου λαου.
  Υποδειξτε, λογου χαρη, τροπους με τους οποιους τα θεματα που προβαλλει το Αntinews θα μπορουν να φτανουν σε ολους τους Ελληνες, που σαν πηγη ενημερωσης εχουν μονο την διαστρεβλωτικη τηλεοραση, πως θα τους κανουμε να λενε "το εγραψε το Αntinews", οπως παλιοτερα ελεγαν "το ακουσα στο ραδιοφωνο", "το εγραψε η εφημεριδα", "το ειπε η τηλεοραση". Και να αρχισουν, επιτελους, να εχουν προσωπικη αποψη, που θα ειναι αποτελεσμα της σωστης, εντιμης και εγκυρης ενημερωσης, δηλαδη, με δυο λογια, τερμα στην επιρροη των νταβατζηδων και των ξεπουλημενων δημοσιογραφων...

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ xenitemenos21 10/05/2010 04:06:00

   Κάμερες και μετά στο youtube ή σε πληρωμένους servers
   Δημοσιογραφικά κασετόφωνα και μετά στα blogs

   Αντιγράψτε τους αριστεριστές. Οτι κάνουν αυτοί, κάντε το εσείς απο την ανάποδη. Νεολαία έχετε μαζί σας; Οχι; να τη φέρετε.
   Γιατί την έχετε αφήσει αποβλακωμένη να νομίζει οτι η αναρχία είναι μόδα; Η αναρχία είναι η χαρά του κάφρου. Δεν θέλει μελέτη, δεν θέλει καν σκέψη και περνάει και σαν μαγκιά.
   Βγάλτε τα παιδιά σας απο αυτή την αποβλάκωση. Βοηθήστε να βγεί και το παιδί του γείτονα που μπορεί να μην είναι τόσο οικονομικά ευκατάστατος και να μην έχει τόσο χρόνο να βλέπει τα παιδιά του γιατί κάνει 2 δουλειές ή μια κακοπληρωμένη με χάλια ωράρια.

   Αν τελικά αποφασίσετε να μην κάνετε τίποτα, να ξέρετε, κανείς δεν θα νοιαστεί αν αποτύχετε. Its your funeral.

   • otiprepei avatar
    otiprepei @ otiprepei 10/05/2010 04:08:04

    ΠΡΩΤΑ φάτε τους ξένους ιστοχώρους με το κουτάλι. Δείτε εκεί πως γίνεται ο πολιτικός ακτιβισμός.
    Το ίντερνετ είναι μόνο το εργαλείο διασύνδεσης, το πεζοδρόμιο είναι ο στόχος.

 25. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 10/05/2010 03:07:25

  Οι Ευρωπαιοι, τελικα, φτυνουν τον Γιωργακη Παπανδρεου που εφερε στην πορτα τους το Διεθνες Νομισματικο Ταμειο και ολα οσα μπορουν να σημαινει και να σηματοδοτει αυτο. Αλλα, δυστυχως, τα σπασμενα θα τα πληρωσει ο ελληνικος λαος εαν δεν ξεφυγουμε αμεσως απο την αγκαλια του ΔΝΤ και δεν κουρνιασουμε σαν Ευρωπαιοι πολιτες εκει που πραγματικα ανηκουμε, στη φωλια, δηλαδη, της Ευρωπαικης Ενωσης.

 26. Χαμενος avatar
  Χαμενος 10/05/2010 07:51:40

  Τα 650 δις που έκοψαν στην ΕΕ, είναι για να υπερκαλύψουν την στάση πληρωμών της Ελλάδας. Για δεκαετίες εξέθρεψαν το σαθρό πολιτικό σύστημα μας, με τα ΚΠΣ και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ γνώριζαν οτι τα περισσότερα απο αυτά καταλήγουν σε τσέπες. Ήταν και τυπική υποχρέωση της ΕΕ να ελέγχει αυτά τα προγράμματα, και με την πείρα που έχουν στις Βρυξέλλες, μπορούσαν με ενα διαγώνιο διάβασμα να αποκλείσουν τα στημένα. Επέλεξαν για δικούς τους λόγους να μην το κάνουν, όπως και επέλεξαν να μην διώκονται οι κλέφτες (όπως κατ'εξαίρεση έγινε στο Παντειο). Έτσι τάιζαν το θεριό και αποθάρρυναν την οποία προσπάθεια εξυγίανσης. Τώρα με την κυβέρνηση μας, πληρώθηκαν με το ίδιο τους το νόμισμα (κυριολεκτικά) αλλά μένουμε εμείς εδώ να βγάλουμε το φίδι από την τρυπά.

  • Jimbaran avatar
   Jimbaran @ Χαμενος 10/05/2010 08:24:00

   Αχ ποσο δίκιο έχεις βρε παλληκάρι μου....

 27. Νεοέλληνας avatar
  Νεοέλληνας 10/05/2010 10:25:18

  Θα πρότεινα να διαβάσετε καλύτερα τις αποφάσεις για τον νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

  Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει και αυτό, και προφανώς θα δώσει και την τεχνογνωσία του μιας και δεν υπάρχει κάτι το αντίστοιχο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  Μάλλον το πείραμα Ελλάδα κρίθηκε επιτυχές.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Νεοέλληνας 10/05/2010 15:37:54

   το πείραμα ακόμη δεν ξεκίνησε. Μόλις αντιληφθούν την αδυναμία εφαρμογής του σε ευρωπαϊκό έδαφος θα προσαρμόσουν τις διαδικασίες αναλόγως. Άλλωστε η παρέμβαση του ΔΝΤ ενεργοποιείται μόνον εφόσον υπάρχει ανάγκη εκταμίευσης - αν κάποια χώρα καταφέρει μόνη της να τιθασεύσει το έλλειμά της δεν υπάρχει λόγος να επέμβει το ΔΝΤ.

 28. victoria avatar
  victoria 10/05/2010 10:55:23

  Με αυτό να προσφύγει ο Σαμαράς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ή δεν ξέρω κι εγώ πού, στον Ombudsmann. Δεν είναι δυνατό να επιτρέπει η Συνθήκη τέτοια διάκριση.

  Να κάνει μια ομάδα μουτζαχεντίν των Βρυξελλών και να πάνε να τους την πέσουν, όσο γίνεται πιο ψηλά. Υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν. Και κανένας νομικός? Πού είναι αυτοί όταν τους χρειάζεσαι?

  Να κάνουμε για αυτό ψηφίσματα στο Ευρ. Κοινοβούλιο, αφήστε τα μάρμαρα για αργότερα!

  Κάποιοι πιστεύαμε και στην Ευρώπη.. αν επαληθευτεί αυτό, να πάμε για μούτζες και στο Μπερλεμοντ των Βρυξελλών όχι μόνο στη Βουλή.

 29. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 10/05/2010 11:23:01

  οταν 1 μηνα πριν ειχαμε σιγουρη την πτωχευση επρεπε να περιμένει ο γιωργακης μπας και γινοταν η χθεσινη εξέλιξη......αν δεν γινόταν ....150 ευρω ο μισθός

 30. melisa avatar
  melisa 10/05/2010 13:17:39

  Οι μάσκες των σοσιαλιστών έπεσαν! Σε έξι μήνες κατάφεραν να θυσιάσουν πρώτα την αξιοπρέπειά μας, σαν πολίτες και σαν χώρα διεθνώς, μετά τα κεκτημένα των εργαζομένων, να παραδώσουν πρώτα τον ελληνικό πλούτο στους αμερικάνους μέσω του ΔΝΤ και στην συνέχεια και τον ευρωπαικό με την απειλή της δικής μας πτώχευσης! Ολα έγιναν σε χρόνο ρεκόρ για τα συμφέροντα των αμερικάνων την ενίσχηση του δολαριου. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.