«Όλοι μέσα κι ό,τι κάτσει» το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
14/04/2014 09:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όλοι μέσα κι ό,τι κάτσει» το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με κάλπη αναδείχθηκαν τελικά οι 36 από τους 42 υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή το βράδυ της Κυριακής.

Είκοσι-ένας υποψήφιοι προέρχονται από τις τάξεις του κόμματος, για τους οποίους τα μελή της ΚΕ θα μπορούν να βάζουν μέχρι επτά σταυρούς. Οι υπόλοιποι 15 θα είναι εξωκομματικά στελέχη, χωρίς περιορισμούς σταυρών.

Αν παρατηρήσει κανείς θα δει ότι κατά κύριο λόγο οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και οι εξωκοινοβουλευτικοί είναι συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, «ακτιβιστές», συνταγματολόγοι όπως ο Χρυσόγονος που είχαν περάσει από τον… εκσυγχρονισμό και πάει λέγοντας.

Ο Κούλογλου για παράδειγμα που έκανε μια περιουσία με τα λεφτά των φορολογούμενων στην ΕΡΤ, είδε το φως το αληθινόν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κοτσιφάκης, ο Αρχοντόπουλος, ο Βαρνάβας, η Μανώλη, η Σπανού, η Χριστοδουλοπούλου είναι… δυναμικοί συνδικαλιστές, όπερ σημαίνει η αντίδραση μέσα στους χώρους εργασίας την οποία πιθανώς οι ίδιοι να μη γνωρίζουν ούτε κατ’ όψη λόγω των συνδικαλιστικών αδειών που πήραν.

Είναι δημοσιογράφοι όπως ο Ν. Ξυδάκης της Καθημερινής, μια ακτιβίστρια Ρομά που δεν ξέρουμε τι είδους ακτιβισμό έχει κάνει για τους Ρομά γιατί τον μόνο ακριβιστή που ξέρουμε είναι τον Παϊτέρη.

Φυσικά τα κομματικά πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές για μια Ευρώπη που έχουν δηλώσει ότι δεν καίγονται κιόλας να υποστηρίξουν. Ο Μηλιός, ο Τόλιος, η Σακοράφα, ο Καλύβης και διάφοροι άλλοι οι οποίοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να δουν την ΕΕ να διαλύεται, αλλά παρ’ όλα αυτά μπαίνουν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Κι όλοι αυτοί για να μπουν στη λίστα έπρεπε να γίνει ο κακός χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαγείρευαν τα ονόματα μέχρι τα ξημερώματα. Σκεφτείτε να θέλουν να κάνουν και κυβέρνηση.

Συνεργαζόμενοι/ες, στελέχη κοινωνικών φορέων

Ακης Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ

Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών

Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος

Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος

Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Κωσνταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια

Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια

Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος

Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός

Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Σατιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά

Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου

Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος

Κομματικά στελέχη

Σια Αναγνωστοπούλου

Νατάσα Θεοδωρακοπούλου

Σόφη Παπαδόγιαννη

Πέτυ Πέρκα

Σοφία Σακοράφα

Ράνια Σβίγκου

Δέσποινα Σπανού

Μάγδα Σπηλιοπούλου

Ελένη Σωτηρίου

Τασία Χριστοδουλοπούλου

Χάρης Γολέμης

Αλέκος Καλύβης

Χρήστος Λάσκος

Σωτήρης Μάρταλης

Γιάννης Μηλιός

Αλέξης Μπένος

Γιάννης Μπουρνούς

Δημήτρης Παπαδημούλης

Γιάννης Τόλιος

Νίκος Χουντής

Οι τελευταίοι έξι υποψήφιοι, που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο, θα ανακοινωθούν στην πολιτική γραμματεία της παράταξης, τη Μεγάλη Τέταρτη.

Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι και ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος θα επιβεβαιώσει έτσι ότι η Κουμουνδούρου είναι ένα απέραντο τσαντίρι ψευτοπροοδευτικών που πουλάνε λαϊκισμό και βγάζουν φράγκα από τη δουλειά αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DF avatar
  DF 14/04/2014 16:18:16

  Μαγείρευαν τα ονόματα μέχρι τα ξημερώματα; Γιατί είναι μαγείρεμα οι δημοκρατικές διαδικασίες που λόγω διαλόγου τραβούν μέχρι το πρωί; Μήπως η λίστα έπρεπε να δοθεί γραμμένη σε λίθους από τον Θεό στον Μωυσή πάνω στο όρος Σινά ώστε να τελειώνουμε στο άψε σβήσε; Μα τι λέτε;

  • Δεν άρεσε στον πρόξενο avatar
   Δεν άρεσε στον πρόξενο @ DF 19/04/2014 23:42:11

   Να επισημανθεί ότι η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στη «μειονότητα της μειονότητας», τους τσιγγάνους, που είναι οι περιφρονημένοι της Θράκης, ακόμα και από τη μειονοτική κοινότητα και βρίσκονται έξω από τα παιχνίδια εξουσίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.
   Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και…να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές αποψεις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι “πρόκειται για σκέτη λάσπη”.

   Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά.

   «Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.. Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων».

   Η γυναίκα αποκλείστηκε γιατί έτσι είπε το Τουρκικό προξενείο στον ΣΥΡΙΖΑ.
   Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.

   Διαβάστε τι είχε δηλώσει η γυναίκα στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:

   «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».

   Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.

   Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής:

   «Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους».
   «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

   • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ Δεν άρεσε στον πρόξενο 20/04/2014 10:10:15

    "Η γυναίκα αποκλείστηκε γιατί έτσι είπε το Τουρκικό προξενείο στον ΣΥΡΙΖΑ." Να η ευκαιρία για την ΝΔ να κάνει Εθνική πολιτική κι όπως έβαλε τον Στουρνάρα ή την Φώφη στην κυβέρνηση, να βάλει και την Σαμπιχά Σουλειμάν. Αλήθεια ποιά Τουρκάλα έβαλε στη θέση της ο Σύριζα για να ικανοποιήσει την απάιτηση του Τουρκικού προξενείου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.