#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2011 22:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚΌλοι εναντίον όλων είναι στο ΠΑΣΟΚ. Ο Πάγκαλος ανακαλύπτει ότι το μνημόνιο απέτυχε ασκώντας κριτική από τα «δεξιά», υποστηρίζοντας ότι «απέτυχε γιατί εμείς δεν ολοκληρώσαμε τις μεταρρυθμίσεις που περιείχε» και όχι γιατί ήταν λάθος η συνταγή. Ο αντιπρόεδρος επιρρίπτει τις ευθύνες στον Γ Παπακωνσταντίνου και τον Ευ. Βενιζέλο («είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και των μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου»), τα βάζει με τον Παπουτσή για την κατάληψη στο κέντρο μηχανογράφησης της ΔΕΗ και στηρίζει «συναισθηματικά» τον Παπανδρέου («είμαι κοντά σε όλους και θα σας έλεγα πρωτίστως με τον Γ. Παπανδρέου την συμβολή του οποίο εκτιμώ στην πρόσφατη περίοδο σε αντίθεση με άλλους που τον λιθοβολούν»).
«Ας μην ξεχνάει ο κ. Πάγκαλος ότι ήταν συντονιστής αυτής της κυβέρνησης», του απαντά ο βουλευτής Γ. Αμοιρίδης

 

Εκλογές από τη βάση για νέο πρόεδρο, ζήτησε ο Π. Ευθυμίου, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης πάει ακόμη πιο μακριά: ζητά νέο κόμμα «μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς» του οποίου «βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ». Και ο Ραγκούσης, που γνωρίζει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από πρώτο χέρι, προτείνει μείωση 25% της κρατικής επιχορήγησης και περαιτέρω μείωση κάθε χρόνο, αλλά και απαγόρευση του δανεισμού των κομμάτων. Μήπως βάζει τις προϋποθέσεις για το νέο κόμμα; Αφού τα υφιστάμενα κόμματα δεν θα έχουν λεφτά, δεν θα έχουν και μηχανισμούς ελέγχου των ψηφοφόρων. Οπότε ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο κόμμα που θα στηρίζεται στα μήντια και τους επιχειρηματίες – χρηματοδότες του.

Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διχάζεται πάνω στο ερώτημα να μείνει ή να φύγει ο ΓΑΠ. Να συνεχίσει θέλουν Ρέππας, Παπουτσής, Καρχιμάκης, Καστανίδης, Παπαϊωάννου, Μπεγλίτης, Κουτρουμάνης, Ξενογιαννακοπούλου, Γερουλάνος κ.α.

Στον αντίποδα κινούνται οι Λοβέρδος, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Βάσω Παπανδρέου, Φώφη Γεννηματά, Πρωτόπαπας.

Αντίθετα στο θέμα της ηγεσίας το ΠΑΣΟΚ… «τριχάζεται». Υπάρχουν οι παπανδρεϊκοί, οι βενιζελικοί και οι της εσωκομματικής τρόικα των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση.

Οι βενιζελικοί λένε ότι έχουν μαζί τους τον Σκανδαλίδη και ότι «απλώνουν» τον έλεγχο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (όπου ήδη έχουν περίπου 30 βουλευτές) παίρνοντας από τους παπανδρεϊκούς (Κεγκέρογλου, Μωραϊτης, Οικονόμου, Ζωίδης) και γεννηματικούς, όπως τον Πολυζωγόπουλο. Ο Βενιζέλος ελπίζει να αποδυναμώσει τους προεδρικούς, ο ΓΑΠ να αποσυρθεί και εκείνος να πάρει όλη την ομάδα μαζί του. Στο σχέδιο αυτό κομβικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του Ρέππα, που είναι ακόμα στον ΓΑΠ.

Το τρίτο στρατόπεδο, όπου ο Λοβέρδος φαίνεται όλο και περισσότερο από τους άλλους, βρίσκεται σε επαφές με δεκάδες δυσαρεστημένους βουλευτές είτε παπανδρεϊκούς (Μόσιαλος, Μόλαρης, Μπατζελή), είτε βενιζελικούς (Αποστολάκη, Καϊλή). Ειδικό ρόλο έχει αναλάβει η Διαμαντοπούλου που αντιλήφθηκε ότι πρέπει να συγκροτήσει ομάδα και να μην κινείται ως πρόσωπο και έχει συναντηθεί με τους Δριβελέγκα, Αράπογλου.

 

Τις τελευταίες πάντως ώρες προωθείται από διάφορα στελέχη και βουλευτές ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία κορυφής για μία και μόνη υποψηφιότητα έτσι ώστε «στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του το ΠΑΣΟΚ να μην πάει σε διχασμό και παρατεταμένη περίοδο εμφυλίου, που μπορούν να το οδηγήσουν και σε διάσπαση».

Το σενάριο αυτό προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και τη συμφωνία των υπόλοιπων διεκδικητών σε μία διαδικασία εκτός καταστατικού. Δηλαδή έκτακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μετά έκτακτη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο αρχικά θα αποφασίσει την τροποποίηση του καταστατικού λόγω «ειδικών συνθηκών» και μετά επιβεβαίωση (ή όχι) της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από το Εθνικό Συμβούλιο.

Το σενάριο αυτό θεωρείται απ’ όλους ότι ευνοεί τον Ευ. Βενιζέλο, στον οποίο χρεώνουν ότι δεν επιθυμεί την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.

Για την κόντρα Πάγκαλου - Παπουτσή διαβάστε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Judaver avatar
  Judaver 27/11/2011 22:31:35

  Δεν τη διαλύουν καλύτερα αυτή την παράγκα των δωσίλογων;

 2. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 27/11/2011 22:50:39

  Τις τελευταίες πάντως ώρες προωθείται από διάφορα στελέχη και βουλευτές ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία κορυφής για μία και μόνη υποψηφιότητα έτσι ώστε «στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του το ΠΑΣΟΚ να μην πάει σε διχασμό και παρατεταμένη περίοδο εμφυλίου, που μπορούν να το οδηγήσουν και σε διάσπαση». ΛΑΛΙΩΤΗΣ

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/11/2011 23:42:04

  Αφού τέλειωσε η ελπίδα για βόλεμα στο δημόσιο, η μάσα και το ρουσφέτι, τέλειωσε και το ΠΑΣΟΚ. Δύσκολα θα καταφέρουν να εκλέξουν αρχηγό από τη βάση

 4. Μι - χαλης avatar
  Μι - χαλης 28/11/2011 01:19:26

  http://pasokhtefra.blogspot.com/p/blog-page_9521.html

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 28/11/2011 06:03:24

  Εφ΄ όσον ο κ Παπανδρέου θελήσει να συνεχίσει να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ότι σε οποιαδήποτε εσωκομματική αναμέτρηση θα πάρει λιγότερο από 65-70%. Επίσης δεν νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπεί τώρα- στην ουσία προεκλογικά - σε εκλογική διαδικασία για την διαδοχή και αν παρά ταυτα κάτι τέτοιο συmβεί μάλλον η όποια εκλογή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.
  Αυτό που έχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον είναι ότι "λόγω ειδικών συνθηκών" εξετάζονται διαδικασίες εκλογής μη προβλεπόμενες από το καταστατικό. Αποδεικνύεται ότι το "εκλογή από την βάση " ( όπου βάση = όποιος βλέπει φως και μπαίνει) έχει τα όρια του ,και μάλιστα πολύ περιορισμένα.

 6. Makis avatar
  Makis 28/11/2011 06:42:36

  Πάτε στοίχημα ότι σε 5 χρόνια, πάλι το ΠΑΣΟΚ θα μας κυβερνά;

 7. Yiannis Vouros, Australia avatar
  Yiannis Vouros, Australia 28/11/2011 08:28:34

  Απαντηση στον ΜΙΧ-ΑΛΗΣ 28/11 1.19

  Πολυ σοφο το να αναρτησεις το λινκ του μπλογκ σου αναμεσα στα σχολια των αναγνωστων. Κι ακομη πιο σοφη η κινηση των υπευθυνων του σαιτ στο να την εγκρινουν! Μενει μονον εγω να αναρωτηθω τελικα, αν οντως υπαρχουν ακομη Ελληνες που εκφραζονται με τετοια λογια και γραπτα για ανθρωπους - πολιτικους οπως ο Γιωργος Παπανδρεου η ο ... Λουκας Παπαδημος! Η, ακομη χειροτερα, για ενα κομμα που αποδεδειγμενα ισωπεδωσε την πατριδα τους... Εγω προσωπικα δεν μπορουσα να το φανταστω. Αλλα βλεπεις, εγω φιλε ζω πραγματικα (κι οχι ως σχημα λογου) σε αλλη χωρα! Σε μια χωρα οπου πολιτικοι εγκληματιες, οπως ο ...λατρεμενος σας "ηγετης" της καρπαζιας και του γιαουρτιου, πανε το λιγωτερο, φυλακη η στη καλυτερη περιπτωση σπιτια τους! Τι να σου πω βρε δυστυχε βαλκανιε (δεν σε αποκαλω Ελληνα γιατι τετοιος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εισαι)... Κουνω απλως το κεφαλι μου με λυπη για σενα. Κι επειδη πιστευω στη Δημοκρατια με παθος, ειμαι απλα υποχρεωμενος να παραδεχτω το δικαιωμα σου να το φωναζεις και να το υποστηριζεις. Αλλα εσυ δεν πιστευεις σε τετοιες...αβροτητες. Σε αλλοτινες εποχες θα μου εσπαζες με περισση ευχαριστηση το κεφαλι, αν αναφερομουν δυσμενως τοσο στον Μεγαλο Σουλτανο οσο και στο γιο του. Τωρα ομως βλεπεις, τα πραγματα αλλαξαν. Τωρα εισαι αναγκασμενος να κρυβεσαι και ο,τι λες να το λες εν κρυπτω γιατι εσυ πλεον κινδυνευεις απ το...ξυλο! Δεν σου λεω να προσεχεις, γιατι ειναι φανερο οτι πας γυρευοντας, μιας και αναφερεσαι με αυτον τον τροπο γιατις 100,000 δημ. Υπαλληλους που προκειται να απολυθουν. Εσυ,και το κομμα σου και οι ηγετες του οι λατρεμενοι οι οποιοι διδαξαν στους υπολοιπους Ελληνες τι εστι δημοσιουπαλληλικο τεμπελχανειο (κατα τον χαρακτηρισμο σου). Οσο για τα αλλα, αυτα δηλαδη περι ...χαρωποτητας των παμφτωχων Ελληνων, οι οποιοι θα τρεξουν με χαρα να ...πληρωσουν τον κεφαλικο φορο της ΔΕΗ (και μετα δεν θα εχουν να φανε η να ζησουν), αυτα τα αφηνω στην παντελως αρρωστη φσντασια σου και στον ψυχεδελισμο σου. Ασφαλως και δεν ειμαι Νεοδημοκρατης, ουτε και ποτε θα γινω. Απλως ειμαι Ελληνας που θρηνω για τη χαμενη μου πατριδα απ το δικο σας σμαρι των πρασινων ακριδων, που εδω και 30 χρονια βιαζουν και δολοφονουν εναν ολοκληρο λαο, εν ονοματι μιας δημοκρατιας και μιας ελευθεριας που ποτε δεν ειδαν απ τη ληστοσυμμορια σας. Θλιβερα απομειναρια παρασιτων και εγκληματιων, ξεκουμπιστειτε επιτελους απ τη γη των προγονων μου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.