Όλοι αυτοί που φωνάζουν και ζητούν επίμονα εκλογές το πιστεύουν;
05/11/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι αυτοί που φωνάζουν και ζητούν επίμονα εκλογές το πιστεύουν;

Είναι διατεθειμένοι να χάσουν την εξουσία, το κύρος και τις δημόσιες σχέσεις που τους προσφέρει ο βουλευτικός θώκος;

Ο Κουβέλης δεν ζητά εκλογές αλλά εκτιμά ότι αυτές θα γίνουν τον Μάρτιο αφού αυτός έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος και δεν θα ψηφίσει.

Ο Πάνος Καμμένος ζητά επιτακτικά εκλογές, προφανώς διότι πιστεύει ότι οι αγάπες με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον διασώσουν και γιατί όχι μπορεί να τον κάνουν και... υπουργό Άμυνας ή Τουρκοφάγο.

Η Χρυσή Αυγή επίσης ζητά επίμονα εκλογές ενώ και το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επομένως σχεδόν όλοι ζητούν να προσφύγει η κυβέρνηση στις κάλπες, έστω κι αν μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, αν πάμε την άνοιξη σε εκλογές, σχεδόν 1,8 μήνες από το κανονικό, κάθε βουλευτής θα χάσει γύρω στις 100.000 ευρώ, εφόσον φυσικά δεν εκλεγεί. Πολλοί μάλιστα θα χάσουν και την εξουσία, το κύρος και τις δημόσιες σχέσεις που τους προσφέρει ο βουλευτικός θώκος. Υπάρχουν καμιά 20αριά ανεξάρτητοι και οι περισσότεροι από τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους και βεβαίως το ΠΑΣΟΚ που ξέρουν από τώρα ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν. Θα τους φάει το «μαύρο σκοτάδι» που λέει και ο λαός. Υπάρχει η σοβαρή περίπτωση ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛΛ να μην περάσουν καν το 3% ενώ το ΠΑΣΟΚ το παλεύει και μπορεί να αντικατασταθεί με το Ποτάμι.

Και το ερώτημα είναι ένα: Όλοι αυτοί που φωνάζουν και ζητούν επίμονα εκλογές το πιστεύουν; Διότι ποιος είναι τρελός απ' αυτούς να χάσει 100 χιλιάρικα και όλο το «πακέτο» που προσφέρει το βουλευτιλίκι;

Δηλαδή τι πιστεύει ο Καμμένος. Ότι αν δεν βγει ούτε βουλευτής θα τον κάνει ο Τσίπρας... εξωκοινοβουλευτικό υπουργό; Ή θα τον κάνει πρόεδρο σε κανέναν δημόσιο φορέα;

Πολύ περισσότερο νομίζει ότι θα ανοίξει το μαντρί της ΝΔ και θα τον πάρει πίσω; Αστειότητες.

Ο δε Κουβέλης τι νομίζει με το 1% που έχει σήμερα; Ότι θα αξιοποιηθεί στην Κουμουνδούρου ή ότι θα τον έχει σιχαθεί τόσο ο κόσμος που δεν θα θέλει ούτε να τον βλέπει;

Από την άλλη, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Ψαριανός, ο Οικονόμου, η Μάρκου, ο Νταβρής, η Τζάκρη κ.λπ. τι περιμένουν; Ότι θα ξαναδούν την πόρτα της Βουλής;

Επομένως, είτε είναι τρελοί και έχουν άγνοια του... κινδύνου ζητώντας εκλογές και μη ψηφίζοντας Πρόεδρο είτε θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι που βρίζει ο πρώτος το δεύτερο και μόλις ο Βασιλιάς της ζούγκλας εμφανίζεται λέει: «Λέμε και καμιά μ....α να περάσει η ώρα».

Όλη αυτή η αφοριστική άρνηση εκλογής Προέδρου από την παρούσα βουλή εκτός από προσβλητική για τη δημοκρατία και τον συγκεκριμένο θεσμό είναι και ανόητη. Πώς αρνείσαι να ψηφίσεις όταν δεν έχεις δει τους υποψήφιους. Κι αν ο Σαμαράς προτείνει για Πρόεδρο την... Περιστέρη της Αμφίπολης (λέμε τώρα) θα πούνε όχι;

Όμως η μεγαλύτερη πλάκα θα είχε να πρότεινε τον Τσίπρα και τον Καμμένο για προέδρους. Θα έπεφτε πολύ γέλιο. Αλλά δεν είναι για γέλια τα πράγματα είναι για κλάματα από αυτούς που υπονομεύουν τους θεσμούς, βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα και τις θυσίες του λαού και επιβεβαιώνουν ότι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ avatar
  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 05/11/2014 09:09:14

  Γιατί οι άλλοι που επιμένουν να παραμείνουν αλλους 3-4 μήνες γαντζωμένοι στην εξουσία, πιστεύουν οτι θα κάνουν αυτά που ώφειλαν και δεν έκαναν σε 2,5 χρόνια σύν τα νέα που πρέπει να κάνουν αυτούς τους 4 μήνες? Κανείς δεν το πιστεύει πια. Ούτε αυτοί που αναγκαστικά θα τους ψηφίσουν με κρύα καρδιά...

 2. ΒΜ avatar
  ΒΜ 05/11/2014 09:48:52

  "Τι περιμένουν; Ότι θα ξαναδούν την πόρτα της Βουλής;" Να, ένα είδος κουμπαράς. Που δεν στήνεται σε γαμήλιες δεξιώσεις αλλά απευθύνεται -σ' αυτούς που θεωρητικά θα πρέπει να αποφασίζουν όχι με βάση το προσωπικό συμφέρον- στη λογική της διατήρησης των προνομίων τους...

 3. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 05/11/2014 09:58:26

  Δηλ. το θέμα είναι, τι θα "κονομήσουν" οι βουλευτές?

 4. Nik avatar
  Nik 05/11/2014 10:13:31

  Το άρθρο υπαινίσσεται δηλαδή, ότι για τον μόνο λόγο που δεν θέλουν εκλογές όσοι βουλευτές δεν θέλουν όπου και να ανήκουν, είναι τα 100 χιλιάρικα και οι δημόσιες σχέσεις, που θα χάσουν αν γίνουν εκλογές 18 μήνες νωρίτερα; Ωραία πράγματα μαθαίνουμε.... πολύ ωραία!!!!!

 5. NAB avatar
  NAB 05/11/2014 11:05:53

  Το να ψηφίζει κάποιος με το κριτήριο αν θα γίνουν εκλογές δεν είναι σωστό, αλλά το να ψηφίζει με γνώμονα το συμφέρον της τσέπης του και της παραμονής του στην εξουσία είναι σωστό;

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 05/11/2014 11:51:19

  Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν έχουμε δικαίωμα να μας τρομάζει άλλο η αλήθεια. Το άρθρο παρουσιάζει με ωμό ρεαλισμό, τα ...τραγικά πράγματι διλήμματα που ....βασανίζουν την πλειοψηφία των 300 αλτρουιστών, των ανιδιοτελών αυτών υπερασπιστών του δημοσίου και του λαϊκού συμφέροντος. Γιατί, διατηρεί ακόμη και σήμερα πια κανένας μας αυταπάτες, όσον αφορά τα ταπεινά ελατήρια που κινούν ετούτους τους ανεκδιήγητους ανθρώπους; Για μιά καρεκλίτσα (δερμάτινη δε λέω), για κάποιες χιλιάδες ευρώ, για τη μωροφιλοδοξία, την ξιπασιά, για το μικροσυμφεροντάκι τους είναι ικανοί, να μας πουλήσουνε όλους. Δεν έχουνε αναστολές. Η γη ολόκληρη, περιστρέφεται γύρω απ΄την άπληστη και τραγικά μέτρια φύση τους. Η ώρα πλησιάζει : Μαύρο στους επιζήμιους κηφήνες.

 7. Seagull avatar
  Seagull 05/11/2014 12:00:39

  Ας πάρουμε το αισιόδοξο σενάριο η κυβέρνηση να βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή ΠτΔ, οκ μέχρι εδώ. Μετά όμως τι γίνεται? Εάν ξαναγυρίσουμε στην πολιτική ενός νέου μνημονίου - από αυτά που τώρα πάμε να ξεμπλέξουμε - και άρα νέα και σκληρότερα μέτρα για να μπορέσει να βγει ο λογαριασμός τότε τι γίνεται? Ποιός εγγυάται ότι η κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ευρεία λαϊκή δυσαρέσκεα και ξανά να τίθεται το ζήτημα των εκλογών? Το ζητούμενο είναι να εγγυηθεί η κυβέρνηση με κάθε ειλικρίνεια από τώρα για το πρόγραμμά της και τα επόμενα βήματα, δηλαδή τι ακριβώς προτίθεται να κάνει και τι συζητά με τους δανειστές. Είναι κομβικό να κατανοήσουν όλοι σε ποιό σημείο βρισκόμαστε. Οταν ο κόσμος καταλάβει ότι η κυβέρνηση πατάει γερά τα πόδια της και έχει πρόγραμμα, ναι τότε θα βρεθούν και οι 180 βουλευτάδες. Αν όμως συνεχίσει έτσι με τους Τζαμτζήδες να λένε ότι ο ΥΠΟΙΚ δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση, όμως θα έχει σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, άρα ενημερώνει και ενημερώνεται, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Και εάν δεν ανασκουμπωθούν όλοι να αλλάξουν το κλίμα και κυρίως να σοβαρευτούν, τότε μην μας περιμένουν οποτεδήποτε γίνουν εκλογές, απλά θα μείνουμε στον καναπεδάκο μας να παρακολουθήσουμε την άνοδο των μπαχαλάκηδων και γαία πυρί μιχθήτω.

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 05/11/2014 12:01:01

  Η Επαρχια που γνωριζει πολυ καλα τους βουλευτες της ψηφιζει με γνωμονα το ρουσφετι, η Αθηνα στην οποια ειναι συγκεντρωμενη η μιση Ελλαδα, απλα δεν γνωριζει και ψηφιζει αναγνωρισιμοτητα. Καλο θα ειναι να φροντιζουμε να ξερουμε εναν εναν αυτους που ψηφιζουμε, τις θεσεις τους πανω σε ολα οσα απασχολουν τη κοινωνια. Και επειδη οταν ερωτηθουν, ολα καλα μας τα λενε, πρεπει να ειμαστε γνωστες και πονηροι στο τι ρωταμε και συζηταμε. Ετσι πρεπει να ψηφιζουμε και οχι απο τηλεφωνικες.....γραμματεις που παρακαλουν για καποιο σταυρο μας.....

 9. Πάρης ο όμορφος avatar
  Πάρης ο όμορφος 05/11/2014 12:06:42

  Πάντως ό,τι και να κάνουν, όποτε και αν γίνουνε οι εκλογές, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ πάρα πολλοί από αυτούς. Ας φροντίσουμε να απομακρυνθούν οι πλέον άχρηστοι.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Πάρης ο όμορφος 05/11/2014 12:48:17

   Δυσκολεύουν τα πράγματα, θα φτάσουμε στο σημείο να δημιουργήσουμε αρχείο & τμήμα HR στο σπίτι μας για να δούμε ποιόν βουλευτή θα ψηφίσουμε. Κάπου διάβασα, αλήθεια ή ψέμα δεν ξέρω, ότι αιτήθηκε να κατέλθει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος και ο τραγουδιστής Βαλάντης μάλλον εκ Ρόδου ορμώμενος!! Ελεος.

 10. Τρελό νερό avatar
  Τρελό νερό 05/11/2014 12:14:44

  ''Πώς αρνείσαι να ψηφίσεις όταν δεν έχεις δει τους υποψήφιους;'' Μα δεν πρόκειται για διαγωνισμό ...ομορφιάς, αλλά για παιχνίδι σκοπιμοτήτων. Άρα, δεν ενδιαφέρει ο υποψήφιος.

 11. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/11/2014 12:44:03

  Πολύ πετυχημένη η επιλογή της φωτό φάκτορα. Πράγματι Mad Max κατάντησε ο αγώνας για την επιβίωση στη Βουλή...

 12. common sense avatar
  common sense 05/11/2014 13:27:06

  Όχι και πολύ εύστοχο το άρθρο κατά την γνώμη μου. Δηλαδή το κίνητρο για να ψηφίσει κάποιος πρόεδρο είναι να μείνει βουλευτής άλλον ένα χρόνο ώστε να μην χάσει το 100ρικο; Δεν ακούγεται κάπως απαξιωτικό αυτό; Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι οι εκλογές είναι αδύνατον να αποφευχθούν. Ο κύβος ερίφθη. 3 μήνες πριν ίσως παιζόταν (λόγω του χαμαιλέοντα Κουβέλη), τώρα όχι. Πέρα από σύσσωμη την αντιπολίτευση που έχει στυλώσει τα πόδια και θα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον βουλευτή να κάνει κωλοτούμπα την τελευταία στιγμή, το δείχνουν και ο κινήσεις της κυβέρνησης και η στάση της τρόικας.

 13. ιεραξ avatar
  ιεραξ 05/11/2014 13:57:15

  Θεωρώ επιδερμική και λαικίστικη την προσέγγιση του άρθρου. Το antinews μας έχει συνηθίσει σε παρεμβάσεις υψηλού επιπέδου, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, με ποιοτικό πολιτικό λόγο και όχι με λαικισμό. Αυτό δεν του πάει. Είμαι σίγουρος οτι είναι μία εξαίρεση στον κανόνα.

 14. NAB avatar
  NAB 05/11/2014 16:12:10

  Τελικά κι εγώ κλίνω προς το ότι δεν είναι επιδερμική η προσέγγιση. Μας δείχνει ωμά την αλήθεια για την ποιότητα αυτών που κυβερνάνε τη χώρα όπως εύστοχα σχολιάζει η Άλυτη Εξίσωση.

 15. foros1 avatar
  foros1 05/11/2014 18:01:59

  δεν το πιστεύω ότι διάβασα ένα τέτοιο άρθρο στο antinews! δηλαδή αν κάποιος για 100.000 παίρνει την απόφαση Α, για 200.000 θα μπορούσε να πάρει την απόφαση Β; θεωρώ ότι το σκεπτικό του άρθρου αυτού δεν εκφράζει καθόλου τους βουλευτές μας.

 16. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 05/11/2014 18:47:00

  Αποδίδοντας στους βουλευτές τόσο ταπεινά κίνητρα τους θυμώνουμε, τους εξοργίζουμε, ενδεχομένως και να τους εξαγριώνουμε. Δεν πιστεύω πως αυτό είναι κάτι το επιθυμητό. Πάντως, όπως και να 'χει, με βάση τις εκπεφρασμένες αρνητικές δηλώσεις, ο μέγιστος αριθμός θετικών για εκλογή ΠτΔ ψήφων δεν θα υπερβεί το 165.

 17. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 05/11/2014 20:47:06

  ῾Ο ΑΣ πρέπει νά ἐξαντλήση τήν τετραετία γιά νά τελειώση τήν ἀνοικοδόμηση τῆς ῾Ελλάδας. ῎Αν αὐτό προυποθέτει ψήφους βουλευτῶν ἐναντίον τῶν ὁποίων ἐκστομίζοντε κατηγορίες γιά ἀνάληψη ποσῶν ἀπό τό piggy bank, SO BE IT! Μέ ἐνδιαφέρει μόνο ὁ ΑΣ νά παραμείνη στό τιμόνι μέχρι νά ἀράξη τό θαλασσοδαρμένο καράβι ΕΛΛΑΔΑ σέ ἀσφαλές λιμάνι. ῾Ο ριψοκίνδυνος καί παρορμητικός καταληψίας θά ρίξη τό καράβι σέ ξέρα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.