#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλι στη σάουναΗ Κομισιόν και ο αρμόδιος Επίτροπος βρήκαν τη λύση στην κρίση: Όλι στη σάουνα

Ένα κάπως διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης των δημοσιογράφων διάλεξε ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν, αφού αποφάσισε να παραχωρήσει μία συνέντευξη τύπου όχι στο συνηθισμένο press room, αλλά... στη σάουνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως γράφει η Κοριέρα Ντέλα Σέρα, ο Όλι Ρεν προχώρησε «σε επιλεκτική ενημέρωση έξι δημοσιογράφων στην σάουνα που διατίθεται στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στη σάουνα σκέπτεται τη λιτότητα ο Όλι; Και πως τη μετρά: σε ρούχα ή σε άντρες; Θα κάνει θραύση η ατάκα: «είσαι για μια επιλεκτική ενημέρωση»;

Λέτε να την καίει τη βάτα ο Όλι; Και να είναι τόσο καθυστερημένος που να πάει με δημοσιογράφους; Μάλλον ήθελε να το παίξει προχωρημένος ο ξενέρωτος. Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι αυτό που λέμε «πολεμικοί ανταποκριτές»;

Σύμφωνα με την Κοριέρε, «ο Ρεν είχε ζητήσει από τους έξι δημοσιογράφους, που εκπροσωπούν ισάριθμα γνωστά μέσα ενημέρωσης, να προσπαθήσουν να μην διαρρεύσει η είδηση της συνάντησης, από την στιγμή που αφορούσε αποκλειστικά την οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου. Το ότι, όμως, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαπιστευμένοι πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, σίγουρα δεν βοήθησε, το μυστικό δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ».

Ένας δεσμός (μυστικών) ανάμεσα σε επτά είναι καταδικασμένος. Μάλλον θα μπερδεύτηκαν τα …μικρόφωνα στη συνέντευξη Τύπου. Συζήτησαν για την οικονομική κρίση ή για την κρίση στη στύση;

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, Γερμανίδα δημοσιογράφος (σιγά που θα τον άφηνε)  ρώτησε τον επίτροπο αρμόδιο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις «αν εννοεί να επεκτείνει και στις γυναίκες τις αποκλειστικές του αυτές επαφές με τα μέσα ενημέρωσης». Ο εκπρόσωπος απάντησε γενικόλογα, ότι «είναι πάντα ανοικτός προς τον τύπο» και στην συνέχεια πέρασε, γρήγορα στις στατιστικές και οικονομικές προβλέψεις.

Φτάνει να μην έρθει η Αγγέλα θα σκέφτηκε ο πανούργος Όλι. Δεν απάντησε στη Γερμανίδα. Αν της έλεγε όχι θα ήταν αδελφή. Αν της έλεγε ναι λιγούρης. Οπότε επέλεξε ένα «είμαστε ανοικτοί» (και σας περιμένουμε)

Η ιταλική εφημερίδα, ρώτησε τον Ισπανό εκπρόσωπο τύπου του Όλι Ρεν, αν, για την ασυνήθιστη αυτή ενημέρωση των λειτουργών του τύπου είχε προβλεφθεί ειδικό dress code και εκείνος απάντησε με εμφανή αμηχανία ότι «μάλλον δεν θα έπρεπε να δοθούν άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος διότι όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες».

Δηλαδή στη Φιλανδία κλείνονται παραδοσιακά με έξι μαντράχαλους σε μια σάουνα; Πονηρός πάντως ο Όλι. Ούτε η κάμερα δεν «γράφει» καλά μέσα στους υδρατμούς…

Μετά από όλα αυτά, υπάρχουν φήμες ότι ο Όλι θα πάρει το χαρτοφυλάκιο της κ. Δαμανάκη και θα το εμπλουτίσει: Θαλασσίων υποθέσεων, αλιείας, σάουνας και οινοποιίας.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τους έξι του…

Μ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lotofagos avatar
  lotofagos 25/02/2012 09:29:27

  LoL.
  Ο τίτλος μηπως επρεπε να ηταν: "Ολοι στη σαουνα"?
  Το Ολι καπως λιγο μου φαινεται...

 2. salmonellas avatar
  salmonellas 25/02/2012 09:33:15

  Xaxaxaxaxaxa. Καιρος ηταν να βγουν και τετοια στη φορα.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/02/2012 10:14:09

  Άρα, παραλλάσσεται ελαφρώς και το γνωστό σύνθημα:
  "Όλι Ρεν / Όλι Ρε-ε-εν / δεν θα πάρεις, π***τη, τα Καγιέν!"

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αυριανιστής 25/02/2012 10:21:57

   Μᾶς τά πήρε τά καγιέν καί μᾶς ἂφησε ἀπό τά τρία τό μακριεεεέν!

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/02/2012 10:18:59

  Καλά, μπῆκε στή σάουνα μέ τούς νταβραντισμένους ὁ Ρενούλης γιά σαουνάτο καί παρακάλεσε νά μή διαρρεύσει; καί περίμενε ὃτι θά κρατηθοῦν τά στόματα κλειστά; Τόσο στερημένος ἦταν πού δέ κρατιόταν; Ἐμᾶς ἐδῶ στήν Ἐλλάδα νά μᾶς προσφέρει τήν ἐνημέρωσή του καί τά μέτρα του,χωρίς ἒστω λίγη σώς γιά νά γλιστράει καί τούς ξένους νά τούς περνάει στά σαούνια μέ σαμπάνιες; Ὁ σαουνάτος;!;

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/02/2012 12:06:54

  Επειγόντως ν' αφήσει μουστάκι ο Όλι...
  ΥΓ: Όλι...βάλτην όλη..την παλιά τη μαστοριά σου...(στην ενημέρωση και μην πάει ο νους στο πονηρό)

 6. Jimakos avatar
  Jimakos 25/02/2012 14:14:32

  Καλό το χιούμορ, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε οτι η σάουνα για τους Φινλανδούς είναι δεύτερη φύση, κάθε σπίτι έχει.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Jimakos 25/02/2012 15:32:05

   ...Κάθε σπίτι έχει επίσης και τουαλέτα...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΕΥΑ 25/02/2012 15:50:55

    Καλό!!!

  • andreas avatar
   andreas @ Jimakos 26/02/2012 04:08:15

   Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο. Κακώς επιχειρείται "ροζ" ερμηνεία της είδησης. Έχω βρεθεί επανειλημμένως σε χώρες όπως Φινλανδία και Ρωσσία με διάφορους/ες σε οικιακές ή δημοτικές σάουνες. Είναι μέρος της κουλτούρας τους, όπως για μας η καφετέρια. Να θυμίσω ότι στις παραπάνω χώρες υπάρχουν ιδαίτερα ανεπτυγμένα και τα κινήματα γυμνιστών (με συχνή κάθοδο στις παραλίες, π.χ. στα παραθαλάσσια μέρη της Κριμαίας) και η σχέση τους με το γυμνό σώμα είναι διαφορετική από τη δική μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχω βρεθεί παρέα σε σάουνες (ενίοτε συνοδεία μεζέδων και οινοπνευματοποσίας) με συνεργάτες, με συναθλουμένους σε γήπεδο 5x5, με φιλικές οικογένειες, με φίλες και συναδέλφους της φίλης μου, με παιδάκια, με ηλικιωμένους. Σε κάποια μέρη μάλιστα υπάρχει το έθιμο, βγαίνοντας από τη σάουνα (αντί του τυπικού παγωμένου ντους) ο κόσμος να περιφέρεται γυμνός (και ξυπόλυτος) πάνω στο χιόνι κάνοντας 2-3 βόλτες γύρω από το σπίτι (αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει ότι είναι για να φεύγουν τα κακά πνεύματα ή κάτι τέτοιο).

   Όποιος δεν τα έχει δει ή ζήσει αυτά μπορεί να χαμογελάει πονηρά με τα υπονοούμενα περί μειωμένου ανδρισμού, υποτίθεται, του Ρεν. Δεν γνωρίζω τίποτε για τις προτιμήσεις του ανδρός (κι ούτε ασφαλώς με ενδιαφέρουν), απλά θεώρησα σωστό να ενημερώσω ότι, όπως γράφει και ο συσσχολιαστής παραπάνω, κάποιοι λαοί σκέφτονται και ζουν διαφορετικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.