#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2010 22:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλη η Ελλάδα στο… ντιβάνι του ψυχιάτρουΌλη η Ελλάδα στο… ντιβάνι του ψυχιάτρου βρίσκεται από την Πέμπτη και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Προζάκ, Αρντάν και πολύ ψυχανάλυση θα χρειαστούν όλοι οι Ελληνες προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει καθώς μια σειρά από ρυθμίσεις παραμένουν θολές, σκοπίμως, ενώ δεν αποκλείονται κι άλλες αλλαγές.

Το βασικότερο είναι, όμως, ότι επιχειρείται μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι όλα όσα γίνονται είναι για το καλό των εργαζόμενων. Μοιάζει με θέατρο του παραλόγου, τόσο το σκηνικό που έστησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή όσο και όσα λέει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η κ. Κατσέλη.

Αν πιστέψουμε όσα λένε τότε δε θα γίνουν απολύσεις, δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών, οι εργοδότες δεσμεύονται έναντι των εργαζόμενων και όλοι θα ζήσουμε σε… πράσινο παράδεισο. Μόνο… ουρί να μας κάνουν αέρα στα γραφεία μας και στους υπόλοιπους χώρους εργασίας δεν μας έταξαν. Μήπως να προβλεφθεί κι αυτό στο νομοσχέδιο;

Βγήκε στο Αλτερ η κ. Κατσέλη να υποστηρίξει ότι πέτυχε περήφανη νίκη έναντι της τρόικας. Μόνο τα… σώβρακα του Ολι Ρεν και του Στρος Καν δε μας έδειξε από το κανάλι.

Είπε λοιπόν ότι δεν πρόκειται για γενικευμένη μείωση των μισθών. Τότε προς τι τόση φασαρία; Γιατί γίνεται αυτός ο χαμός; Και γιατί περιμένουν όλοι εργοδότες πότε θα έλθει η Τρίτη προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να αρχίσουν τις μειώσεις των μισθών νόμιμα και κυριλέ;

Λέει η κ. υπουργός ότι ουσιαστικά με το νομοσχέδιο βάζει τάξη στον εργασιακό χώρο. Μέχρι σήμερα ο εργοδότης καλούσε τον εργαζόμενο και του έλεγε ότι του δίνει τόσα και αν θέλει. Τώρα λέει η κ. Κατσέλη αυτό θα γίνεται νόμιμα κι όχι κάτω από τραπέζι. Μπράβο, μήπως να ανακηρύξουμε την ερχόμενη Τρίτη ημέρα του εργάτη και να την γιορτάζουμε κάθε χρόνο;

Λέει η υπουργός ότι ήταν απορρυθμισμένη η αγορά και τώρα την ρυθμίζουν. Μα πώς όταν όλοι πιστεύουν ότι θα χάσουν ακόμη και πάνω από το 30% του μισθού τους;

Αν δηλαδή βρεθεί έστω κι ένας εργαζόμενος που θα υποστεί μείωση να πάει να «τρίψει» στη μούρη της υπουργού και του κ. Παπανδρέου τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε υποχρεωτικά;

Και το σημαντικότερο: Λένε ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Μα πώς θα γίνει αυτό όταν κανείς δε θα μπορεί να αγοράσει τίποτε. Δίνουνε φοροελαφρύνσεις για ακίνητα και αυτοκίνητα σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Μα πώς θα βοηθήσουν στην ανάσταση της αγοράς με τους πολίτες να έχουν άδειες τσέπες. Λόγια του αέρα, όχι από ανίδεους αλλά από υποτακτικούς, εξωνημένους στα μεγάλα συμφέροντα.

Και κάτι τελευταίο. Διαρρέουν από το Μαξίμου ότι οι υπουργοί μόλις άκουσαν την εισήγηση Κατσέλη έπαθαν σοκ. Δυσαρεστήθηκαν, κατηγόρησαν την υπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε σωστά με την τρόικα και γενικά εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για το πώς θα περάσει ανώδυνα τέτοιο νομοσχέδιο.

Πέραν του ότι κάποιοι μιλάνε για να σώσουν το τομάρι τους από το λιντσάρισμα που τους περιμένει, υπάρχουν κι άλλοι που μιλάνε προκειμένου να καρπωθούν κάποιες ελάχιστες αλλαγές που πιθανόν να γίνουν μέχρι την Τρίτη για να μαλακώσουν οι αντιδράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα ήθελαν την κ. Κατσέλη σε ρόλο… Ιφιγένειας. Να θυσιαστεί δηλαδή για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου και να γλιτώσουν κι αυτοί. Αμ δε. Εφόσον ψηφίσουν την Τρίτη το νομοσχέδιο θα είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Και ο κόσμος δεν ξεχνά. Θα τους πάρει με τις πέτρες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 10/12/2010 22:36:41

  Οι Έλληνες δεν πληρούν κανένα κριτήριο για ψυχανάλυση αφού επέλεξαν το GAP να τους κυβερνά.

 2. anonymous avatar
  anonymous 10/12/2010 22:58:24

  Όταν ο Πάγκαλος απευθύνθηκε στους δικούς του τους είπε μαζί τα φάγαμε. Τώρα θα τους πουν κοιτάτε να δείτε τόσα χρόνια τα 'κονομήσατε και ήσασταν πασάδες στα Γιάννενα. Τώρα λεφτά δεν υπάρχουν το πάρτι τελείωσε. Μόλις ξαναβρούμε λεφτά θα σας ξαναδώσουμε. Και μην κάνετε κόλπα διότι θα έρθουν οι άλλοι και θα σας διώξουν εντελώς.

  Δηλ. όλο το στόρυ είναι φτιαγμένο για ΠΑΣΟΚους. Αλίμονο σε αυτούς που είναι στην απέξω και δεν τα φάγανε μαζί. Αυτοί και τότε πλήρωναν και τώρα θα πληρώσουν τα περισσότερα. Μόνο που είναι οι λιγότεροι.

 3. panos33 avatar
  panos33 10/12/2010 23:13:47

  χρεος ολων μας ειναι να καταργησουμε την πρωτομαγια ως Διεθνής Ημέρα Εργαζομένων και να ορισουμε ως ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ TOYΣ την 14/12/2010 που περναει το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΣΕΛΗ που δημιουργηθηκε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗMΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!!

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/12/2010 23:18:10

  Υπάρχει ένα ντοκυμαντέρ, που κυκλοφορεί μεταφρασμένο και στην ελληνική: The Corporation, η Εταιρία δηλαδή.

  Που αναλύει την ψυχολογία και τον "χαρακτήρα" της εταιρίας από μια κάπως ...ψυχαναλυτική σκοπιά.

  Δείτε το είναι πολύ καλό, όσοι δεν το έχετε δει. Και θυμηθείτε να βάλετε στην θέση της Εταιρίας, το Κόμμα γενικώς. Διαφέρουν βέβαια αρκετά. Αλλά όχι και πολύ.

  Στην ανευθυνότητα, στην ατιμωρησία είναι δίδυμα αδέλφια: η πολυεθνική Εταιρία και το κοινοβουλευτικό Κόμμα, της δυτικής δημοκρατίας (ο θεός να την κάνει). Ασε που συνήθως μοιράζονται και την εξουσία. Αδελφικά πάντα.

  Η Εταιρίες υποτίθεται πως είναι η ελπίδα μας για μια υγιή οικονομία.
  Τα Κόμματα υποτίθεται πως είναι η ελπίδα μας για μια δίκαιη κοινωνία.

  Μα ποτέ οι ελπίδες τόσων πολλών ανθρώπων, δεν αποδείχτηκαν τόσο ψεύτικες.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Μisha avatar
   Μisha @ Θραξ Αναρμόδιος 10/12/2010 23:32:57

   Θράκα, αυτή είναι η κεφαλαιοκρατική «επιχειρηματικότητα». ΔΝΤ στους χώρους εργασίας.
   Την είδα την ταινία στο σινεμά, αξιζει να τη δειτε για να πάρετε κουράγιο να κατεβείτε στους δρόμους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Θραξ Αναρμόδιος 10/12/2010 23:41:05

   Κορπορατισμός

 5. usound avatar
  usound 10/12/2010 23:28:52

  Εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή. Το «διαίρει και βασίλευε» ευνοεί τους προύχοντες. Φαινόμενα πολιτών να καθυβρίζουν δημοσίους υπαλλήλους για τουλάχιστον πλημμελή εξυπηρέτηση οδηγούν σε αδιέξοδα. Οι εργαζόμενοι, ως μια γροθιά, πρέπει να αντιμετωπίσουν την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου. Ένα υπόδειγμα εργατικής αλληλεγγύης θα μπορούσε να θεωρηθεί το κατωτέρω:
  -Καλημέρα, σύντροφε! Ήρθα για το επίδομα.
  -Ποιο επίδομα;
  -Ανεργίας. Τ’ αφεντικό δεν έβγαινε. Τον λυπήθηκα. Μαράζωσε ο άμοιρος.
  -Κρίμα! Κατέθεσες τα σχετικά έγγραφα;
  -Αμέ! Εδώ και δυό μήνες!
  -Δεν βλέπω να μπορείς να εισπράξεις! Δεν είσαι καταχωρημένος!
  -Μα, να κι ο αριθμός πρωτοκόλλου!
  -Α, στον Παπαδόπουλο τα έδωσες;
  -Πειράζει που ήταν Πελοποννήσιος;
  -Όχι, αλλά αυτός λείπει σε αναρρωτική.
  -Χέστηκα! Τα λεφτά!
  -Ποια λεφτά; Δεν προωθήθηκε η διαδικασία.
  -Επειδή συναχώθηκε ο Παπαδόπουλος;
  -Εμ! Είδες ο καημένος; Δυό μήνες κι ακόμη φταρνίζεται!
  -Άτιμο Δημόσιο! Διαλύεις την φυσική ανοσία των εργαζομένων!
  -Πεσ’ τα, ρε σύντροφε! Γιατί μας κατηγορούν για τεμπέληδες.
  -Δεν έχω φράγκο, φιλαράκο. Μπορείς να βοηθήσεις; Στην ίδια μοίρα είμαστε, άλλωστε. Έμαθα πως σου έκοψαν το επίδομα εγκαίρου προσελεύσεως και το άλλο, της αποδοτικότητας.
  -Θα σκιστώ, κολλητέ! Πέρνα σε κανα μήνα. Αν δεν αρρωστήσω, θα σ’ έχω έτοιμο!

  • Greg avatar
   Greg @ usound 11/12/2010 00:05:36

   Θα σου πουν πάλι για την κατσίκα του γείτονα..

 6. leste avatar
  leste 11/12/2010 00:01:46

  Τι παθαίνουν οι πασόκοι –Σε πολλές περιπτώσεις ανθρωποκτονίας και ιδιαίτερα όταν ο δράστης και το θύμα έχουν κάποια σχέση ή και ακόμη και όταν απλά γνωρίζονται το θύμα δεν προβάλλει καμιά αντίσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί αρνείται να πιστέψει,ακριβώς επειδή ο δράστης του είναι οικείος, ότι θα του κάνει κακό. Έτσι παραμένει να τον κοιτάει αποσβολωμένος παρόλο που βλέπει ότι ο άλλος έρχεται οπλισμένος. Αποκλείεται να με πυροβολήσει εμένα, σκέφτεται . Μα ρε φίλε έρχεται κατά πάνω σου ό άλλος με την καραμπίνα στα χέρια , σε πλησιάζει , σηκώνει την καραμπίνα και σε σημαδεύει τι φαντάζεσαι ότι θα γίνει μετά;

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ leste 11/12/2010 01:39:01

   ..το περασαμε αυτο το σταδιο.. τον δικο σου τον 'φαγανε' και τωρα λενε ο'τι εκπυρσοκροτησε το οπλο

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 11/12/2010 00:02:00

  Το ξαναστέλνω, γιατί μου φαίνεται κάτι πήγε στραβά με το link.
  ---------------------------------------------------------------

  Υπάρχει ένα ντοκυμαντέρ, που κυκλοφορεί μεταφρασμένο και στην ελληνική: The Corporation, η Εταιρία δηλαδή.

  Που αναλύει την ψυχολογία και τον “χαρακτήρα” της εταιρίας από μια κάπως …ψυχαναλυτική σκοπιά.

  Δείτε το είναι πολύ καλό, όσοι δεν το έχετε δει. Και θυμηθείτε να βάλετε στην θέση της Εταιρίας, το Κόμμα γενικώς. Διαφέρουν βέβαια αρκετά. Αλλά όχι και πολύ.

  Στην ανευθυνότητα, στην ατιμωρησία είναι δίδυμα αδέλφια: η πολυεθνική Εταιρία και το κοινοβουλευτικό Κόμμα, της δυτικής δημοκρατίας (ο θεός να την κάνει). Ασε που συνήθως μοιράζονται και την εξουσία. Αδελφικά πάντα.

  Η Εταιρίες υποτίθεται πως είναι η ελπίδα μας για μια υγιή οικονομία.
  Τα Κόμματα υποτίθεται πως είναι η ελπίδα μας για μια δίκαιη κοινωνία.

  Μα ποτέ οι ελπίδες τόσων πολλών ανθρώπων, δεν αποδείχτηκαν τόσο ψεύτικες.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Μisha avatar
   Μisha @ Θραξ Αναρμόδιος 11/12/2010 00:41:39

   Γι αυτό και το παραμύθι της ανάπτυξης , με βάση τις εταιρείες και τις τράπεζες, είναι τόσο ψεύτικο όσο και το «λεφτά υπάρχουν». Μόνο οι κοινότητες αφηνουν χαραμάδα ελπίδας μέσα σε αυτό το ζόφο

 8. adkan avatar
  adkan 11/12/2010 01:59:19

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ;

  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/11/2010_421580

 9. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 11/12/2010 13:49:59

  Πολύ καλά έγιναν τα πράγματα. Αφού ο πρωθυπουργεύων αντί να φάει το χαστούκι της ζωής του στις τελευταίες εκλογές, οι ανεγκέφαλοι συνέλληνες του δώσαν και ένα 4,1% (τελευταία δημοσκόπηση)......
  Πολύ καλά πράττει ο κ. Παπανδρέου. Νομίζω ότι με την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές ο ελληνας ζητάει κι άλλα μέτρα. Ενα σαδομαζοχιστικό υστερικό ΝΑΙ στην άθλια δικτατορία που εφαρμόζει ο πρωθυπουργεύων .... Δεν τους λυπάμαι. Λυπάμαι όμως όλους εμάς που βλέπουμε το σταδιακό κατάντημα της πατρίδας να συντελείται στους χρόνους μας..... Ξύπνα καϋμένε μου ραγιά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.