#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2013 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλες οι πιθανές λύσεις της κυβερνητικής κρίσης οδηγούν σε ... εκλογέςΌλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Η πιθανή κατάθεση πρότασης από την πλευρά Σαμαρά για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, φέρνει ουσιαστικά τρία σενάρια στο προσκήνιο.

Το πρώτο είναι να πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Να βρεθεί μια χρυσή τομή για την ΕΡΤ και να προχωρήσουν ως έχουν τα πράγματα.
Το δεύτερο σενάριο είναι να δοθεί στην κυβέρνηση ψήφος ανοχής από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και να σχηματιστεί μονοκομματική κυβέρνηση από τη ΝΔ. Το μπαλάκι πάει τότε στο γήπεδο του κ. Σαμαρά ο οποίος θα πρέπει να προχωρήσει τις αλλαγές που θέλει χωρίς τη συμμετοχή των κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, αλλά με την ανοχή τους προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία.
Το τρίτο σενάριο είναι να μην πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και να πέσει. Τότε, πάμε σε σχηματισμό κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ωστόσο, αν κανείς δει και τα τρία σενάρια θα καταλάβει ότι όλα οδηγούν σε εκλογές. Διότι αν συνεχίσει να έχει ζωή η παρούσα κυβέρνηση αυτό θα έχει γίνει υπό το βάρος ενός πολύ μεγάλου ρήγματος το οποίο δεν κλείνει εύκολα. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή θα καταρρεύσει.

Αν πάρει ψήφο ανοχής ουσιαστικά θα είναι κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως, οπότε πάλι οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 12/06/2013 18:31:14

  εκλογές xωρίς Δημόσια τηλεόραση ;;;

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Κρης 12/06/2013 18:35:32

   ...θα μας ενημερώνει ο σουλεημαν!

   • Στρυμών avatar
    Στρυμών @ νεφέλη 12/06/2013 18:47:43

    ...είναι αυτοί , οι εκατοντάδες χιλιάδες , που τον βλέπουν...αλλά ξέρω δεν φταίνε αυτοί αλλά η Μέρκελ και οι Γερμανοί και οι Εβραίοι και οι Αμερικάνοι και οι εξωγήινοι...

  • suleiman avatar
   suleiman @ Κρης 12/06/2013 18:43:38

   Γιατί θα σου λείψουν τα ντοκυμαντέρ για τους λαθρομετανάστες;

   • aprile avatar
    aprile @ suleiman 12/06/2013 19:11:42

    Όχι βέβαια! Όμως θα μου λείψει το ποιοτικό ραδιόφωνο! Ως μουσική και ως λόγος. Από το Δεύτερο πρόγραμμα, που με συντρόφευε πολλές ώρες, άκουσα τραγούδια που δεν ήξερα καν την ύπαρξή τους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για τους οποίους δεν υπήρχε βήμα αλλού, και ελληνική γλώσσα σωστά εκφρασμένη.

    • suleiman avatar
     suleiman @ aprile 12/06/2013 20:04:40

     Ο Γιάννης Πετρίδης καθώς και ο Πάνος Γεραμάνης σίγουρα κάνουν παρέα με τον John Peel και τα λένε μεταξύ τους. Όμως ήταν μοναδικές περιπτώσεις όλοι τους, ξεχωριστές αυθύπαρκτες οντότητες που θα μπορούσαν να εκπέμπουν και μόνοι τους από τα βραχέα.

     • cresswell avatar
      cresswell @ suleiman 12/06/2013 20:35:42

      έλα όμως που δεν εξέπεμπαν από τα βραχέα, αλλά από τη συχνότητα της ΕΡΑ 2 ...

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Κρης 12/06/2013 18:44:38

   Φέρτε πίσω γρήγορα τον Γομπαζολιά και τον Χατζάρα...να μπορέσουμε να κάνουμε εκλογές της προκοπής!

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Κρης 12/06/2013 19:45:37

   Ομως... η φατμαγιούλ θα κρίνει το αποτέλεσμα... αντικειμενικά!!!!!!

 2. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 12/06/2013 18:32:38

  Σϋνταγμα άρθρο 44 παρ. 1: "Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης..."

  Από τις χθεσινές διευκρινίσεις της κυβέρνησης: το θέμα είχε συζητηθεί και σχεδιασθεί από καιρό και περιμέναμε τη λήξη των εξετάσεων για ΑΕΙ/ΤΕΙ... Το παραπάνω συνιστά ομολογία ψευδούς επίκλησης του άρθρου 44 παρ. 1.

  Αν ο πρόεδρος της δημοκρατίας συναινέσει στο λάθος (και ομολογημένο πλέον ψεύδος), καλύτερα ας παραιτηθεί από τη θέση του θεματοφύλακα του πολιτεύματος.

 3. Δημήτριος avatar
  Δημήτριος 12/06/2013 18:42:03

  O Γόρδιος δεσμός κόβεται,δε λύνεται! Οι δύο εταίροι σέρνονταν πίσω από το Σαμαρά και τραβούσαν την κυβέρνηση πίσω.Θυμηθείτε τα προβλήματα που δημιούργησαν κατά καιρούς οι Μανιτάκης και Ρουπακιώτης.Το αντιρατσιστικό που έκανε την κυβέρνηση να μοιάζει αστεία.Την τροπολογία, που μόλις προχθές έφεραν από κοινού για παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών α κατοικίας ,ενώ ήξεραν πως δε γινόταν να ψηφιστεί πριν συμφωνηθεί με την Τρόικα.Ο Σαμαράς πρωθυπουργός υπό ομηρεία δε μπορεί να γίνει.Ή θα τους αναγκάσει να τρέξουν μαζί του στην κρισιμότερη καμπή για την οικονομία και τη χώρα ή ας αναλάβουν την ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.Και ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει.Θα συνεχίσει στο δρόμο που τώρα ξέρουμε ότι οδηγεί στο τέλος του μνημονίου και της λιτότητας ή θα τα ρισκάρει όλα με Τσιπροκαμμένους;

 4. Αντώνης avatar
  Αντώνης 12/06/2013 18:47:11

  Ναι εκλογές με την ατζέντα των κομμάτων ΞΕΚΑΘΑΡΗ.Μνημόνιο ναι ή όχι?.Το τροποποιούμε,το καταργούμε,το εμβαθύνουμε,με την δραχμή,με το ευρώ,με το δολλάριο?.Πλήρης διαφάνεια.Ξερίζωμα της διαπλοκής.Κρατικοποίηση των Τραπεζών μιας και ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Αντώνης 12/06/2013 19:13:01

   Δεν μάθατε τίποτε από τις προεκλογικές "δεσμεύσεις" των κομμάτων στις προηγούμενες εκλογές και τα ασύστολα ψεύδη των; Γιατί περιμένετε να αλλάξει κάτι στις επόμενες; Δυστυχώς ο λαός ψηφίζει ουσιαστικά στα τυφλά, τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων μπορούν άνετα να αγνοούνται την επομένη της ορκωμοσίας της κυβέρνησης. Οι εκλογές ομοιάζουν όλο και περισσότερο με λοτταρία και οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην των βουλευτών και της κυβέρνησης από τους δανειστές. Δυστυχώς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας ασθενεί.

 5. Στρυμών avatar
  Στρυμών 12/06/2013 18:50:55

  Οι αριστεροί δεν θα διστάσουν να ξαναστήσουν έναν εμφίλιο πάνω στα ερείπια της χώρας , προκειμένου να μην παραδεχτούν τα λάθη τους και την πλήρη κατάρευση των ιδεολογημάτων τους.

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ Στρυμών 12/06/2013 19:16:39

   Μονο που τωρα δε θα ξαναγινει το λαθος του 49 που τους αφησαμε να ξαναβρωμισουν τη χωρα

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 12/06/2013 18:54:40

  Και η πρώτη επιλογή δείχνει εκλογές; Αν κρίνουμε από το αντιρατσιστικό, από το πώς κατέληξε η κρίση για το αντιρατσιστικό, η πρώτη εκδοχή είναι η πιθανότερη.

 7. new.fe avatar
  new.fe 12/06/2013 19:00:59

  Αυτα εγραψε ο μαργαριτης της δημαρ.

  "Κατατεθηκε η κοινη προταση νομου ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ στη βουλη για την ακυρωση της πραξης νομοθετικου περιεχομενου.Στις 6 το απογευμα θα γινει στη βουλη συναντηση Φ.Κουβελη-Β.Βενιζελου.Αν η ΝΔ δεν κανει πισω στο θεμα της ΕΡΤ εχει την απολυτη ευθυνη που θα συρει τη χωρα σε προωρες εκλογες.Δυστυχως τριτη φορα εκλογικη αναμετρηση μεσα σε ενα χρονο μετα τις διδυμες εκλογες περσυ και τη χωρα σε οριακη οικονομικη κατασταση ειναι μια ακραια επιλογη.Ας αναλαβουν οι κυριοι της ΝΔ τις ευθυνες τους...

  Απ οτι καταλαβαινω η αποφαση μαλλον εχει παρθει και ολο το παιχνιδι ειναι ποιος θα φορτωθει την ευθυνη.

 8. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 12/06/2013 19:27:53

  Αγαπητέ Φάκτορα,
  πιστεύω οτι έχεις απόλυτο δίκιο. Και τα τρία σενάρια οδηγούν σε εκλογές, όχι βέβαια εξ αιτίας της ΕΡΤ...
  Διότι όπως σωστά επισημαίνεις, ακόμα και στην πρώτη περίπτωση που δεν πέφτει άμμεσα, η κυβέρνηση θα είναι υπο αναστολήν. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή θα καταρρεύσει. Μετά την πλήρη αποτυχία του success story και της ΔΕΦΑ, απο 'δώ και στο εξής οι δύσκολες στιγμές θα διαδέχονται η μία την άλλη καθώς έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά, ο φόρος και στα χωράφια, η άρση της αναστολής των πληστειριασμών Α' κατοικίας , η μείωση των δόσεων , οι τρύπες στα έσοδα και καμμία επένδυση μέχρι την πλήρη απαξίωση των ακινήτων...

 9. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 12/06/2013 20:02:26

  Δεν νομίζω να ρισκάρουν να ρίξουν την κυβέρνηση ο Μπένι και ο μπαρμπα-Φώτης. Δεν είναι τόσο χαζοί, ώστε να μην καταλαβαίνουν πως κινδυνεύουν με καταβαράθρωση σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες.

 10. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 12/06/2013 20:06:40

  Ίσως κάποιος πρέπει να πει σε ΟΛΟΥΣ αυτούς εκεί μέσα πως ο κόσμος υποφέρει και πεινά και αυτοί τα ίδια παραμύθια.

  Αντί να κοιτάξουν οι του «συνταγματικού τόξου» πως θα ελαφρώσουν τους πολίτες από τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους , με ποιο τρόπο θα γίνουν επενδύσεις για να βρουν δουλειά οι 1,500,000 άνεργοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα παρά λίγοι από αυτούς ίσως ένα χωραφάκι που πάνε να του το ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, πως θα δώσουν επίδομα ανεργίας σε αυτούς που πραγματικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ψάχνουν στα σκουπίδια , κοιτάζουν πώς να προστατέψουν όσους τόσα χρόνια έπαιρναν αυτά που δεν θα έπαιρναν εάν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και εάν δούλευαν δέκα ζωές!
  Τα ίδια έκαναν και με τους “μισθούς και τα εφάπαξ” των υπαλλήλων της βουλής , για να μην ξεχνιόμαστε.
  Δεν αναφέρομαι καν στους χαμηλόμισθους δημ. υπαλ. που είναι και αυτοί θύματα αυτής της πολιτικής.

  Τι μπορεί να νοιώθει κάποιος άνεργος η χαμηλόμισθος του δημοσίου η χειρότερα του ιδιωτικού τομέα για τους “υπεράσπισες του λαού” που δεν έριξαν την κυβέρνηση όταν έκοβαν μισθούς και συντάξεις των ιδιωτικών υπαλλήλων που τα έχουν πληρώσει με το αίμα τους;
  Όταν προκειμένου να συντηρηθεί το σοβιετικό τέρας θέλουν να φορολογήσουν ότι κινείτε και δεν κινείτε σε αυτή τη χώρα με αποτέλεσμα να μην θέλει ΑΛΛΑ και να μην μπορεί να ανοίξει -με την σοβιετική γραφειοκρατία- τους κανείς ούτε περίπτερο;
  Πως με αυτήν την πολιτική της υπερφορολόγησης θα βρουν δουλειά οι άνεργοι Έλληνες ΑΛΛΑ και οι εισαγόμενοι που θα πλημμυρίσουν την χώρα μας που δήθεν όλοι αυτοί υπερασπίζονται;

  Γιατί τώρα που είναι στην κυβέρνηση οι “υπεράσπισες του λαού αριστεροί” δεν τα πήραν από τον μεγαλοβιομήχανο όπως διατείνονται όταν είναι εκτός κυβέρνησης ΑΛΛΑ προτιμούν και προτείνουν οι ίδιοι να φορολογηθούν τα σπίτια και τα χωράφια ακόμα και των ανέργων;

  Ας πάνε σε εκλογές και εάν ο λαός δεν ξέρει τι είναι κομμουνισμός , ευκαιρία να το μάθει να τελειώνουμε με τους λαϊκιστές.
  Αρκετά χρόνια κράτησε το παραμύθι του …πάγωσε η τσιμινιέρα!

  Μόνο να κυβερνήσουν μαζί με το ΚΚΕ για να μην μείνει κανένα απωθημένο, και μας λένε πάλι μετά από καιρό, ότι αυτοί που κυβέρνησαν δεν ήταν αριστεροί.
  Oπως δεν είναι σήμερα ο Γλέζος και οι λοιποί βουλευτές του πασοκ του 1980, που σήμερα είναι στον σύριζα και έχουν το θράσος και μας λένε ότι δεν κυβέρνησαν ποτέ.
  Τότε που η δεξιά ΠΕΘΑΝΕ και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι μας !

 11. firiki2010 avatar
  firiki2010 12/06/2013 20:59:11

  Δεν νομίζω ότι κάποιος θέλει εκλογές. Κυρίως γιατί μετά από αυτές σύσκολα μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει. Και το πιθανότερο είναι μετά από ενδεχόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να είναι σε χειρότερη θέση απ΄ ό,τι πριν ένα χρόνο.
  Μια ουσιαστική και χρήσιμη αλλάγή θα ήταν η συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη (Ρουπακιώτης και Μανιτάκης έχω την εντύπωση ότι αισθάνονται και λειτουργούν αυτονομημένοι από την ΔΗΜΑΡ) να αναλάβουν ευθύνες πέραν της στήριξης που δίνουν (όση και όταν την δίνουν) και να λειτουργήσουν πραγματικά σαν να πρόκειται και για κυβέρνηση τους. Αυτά βέβαια είναι ζόρικα πράγματα, αλλά ζούμε σε ζόρικους καιρούς.

 12. Imperial Isolation avatar
  Imperial Isolation 12/06/2013 21:06:07

  Άδικο να είναι κανείς όμηρος 2 ανειλικρινών, εκβιαστών μπαρμπάδων.
  Αν δεν σου αξίζουν, απαλλάξου.

 13. Αυτοκρατορική Απομόνωση avatar
  Αυτοκρατορική Απομόνωση 12/06/2013 22:50:38

  'Ετσι, έτσι. Να το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Να μην αφήνουμε θολά σημεία.

 14. Αυτοκρατορική Απομόνωση avatar
  Αυτοκρατορική Απομόνωση 12/06/2013 22:53:59

  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην τελική αναμέτρηση. Καλύτερα ξεκάθαρες λύσεις παρά αυτό το άθλιο θέατρο σκιών.

 15. new.fe avatar
  new.fe 12/06/2013 23:05:27

  Εκει που εφτασαν τα πραγματα οποιος κανει πισω καταστρεφεται πολιτικα.Η αποφαση μαλλον παρθηκε ...ετοιμαστε ταυτοτητες.Βεβαια θα δουμε ενα μικρο σιριαλ για το ποιος θα φορτωθει επικοινωνιακα τις εκλογες.Με την ευκαιρια εσυ που εισαι και παλιος θυμασαι ποτε εκλογες καλοκαιριατικα;

  • Ο απλός κοσμάκης avatar
   Ο απλός κοσμάκης @ new.fe 12/06/2013 23:11:23

   H Γερμανίδα θεία το εγκεφαλικό θα το γλιτώσει τώρα που της προκύψαμε, ή λέτε να ήταν ενημερωμένη;
   Ας μη βάζανε όλοι την ουρά τους στην ιστορία με τη ΔΕΠΑ.
   Τώρα, η ρουλέτα γυρνάει.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ new.fe 12/06/2013 23:20:10

   new.fe @μαλλον εχεις δικιο. Το θεμα ειναι να μην εχουμε αποσταθεροποιηση και γινουμε...Συρια μεσα σε μια βραδυα.
   Αν σκεφτουμε και τι πληροφοριες εχουν οι ιθυνοντες που εμεις αγνοουμε για θυλακες και τοιαυτα συν την οικονομικη μας αδυναμια, το μειγμα γινεται πια πολυ εκρηκτικο για να το διαχειριστει καποιος.
   Μεχρι προχθες που λειτουργουσε η ΕΡΤ 3 σε εκπομπη αργα το βραδυ, ενας αναλυτης που ειχαν φερει για να σχολιασει τα της Τουρκιας, ομολογησε οτι και για μας εχουν σχεδια που δεν τα αναφερει για να μην ...τρομαξουμε.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ new.fe 13/06/2013 00:35:35

   Νομίζω μόνο οι πρώτες εκλογές του 1989.
   Δεν νομίζω πως θα το ξαναδούμε το έργο Γιατί ( όπως και τότε για άλλους όμως λόγους ) με μια εκλογική αναμέτρηση δεν καθαρίζουμε . Και δυο διπλές εκλογικές αναμετρήσεις σ΄ ενα χρόνο σημαίνει .... φούντο.

  • Jay Gatsby avatar
   Jay Gatsby @ new.fe 13/06/2013 08:36:03

   Ιούνιος 1985.

 16. Imperial Isolation avatar
  Imperial Isolation 12/06/2013 23:13:16

  Χωρίς δικαιολογίες και προσχήματα. Με καθαρό λόγο και αμετακίνητη απόφαση.

 17. καινός avatar
  καινός 13/06/2013 01:15:44

  Το ότι ο Παπακωνσταντίνου τη βγάζει λάδι αν προκυρηχθούν εκλογές, δεν το σκέφτεται κανένας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.