Όλγα Κεφαλογιάννη, ή...."αντι-Ντόρα"!!!
14/04/2014 11:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλγα Κεφαλογιάννη, ή...."αντι-Ντόρα"!!!

«Δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω ...Με θεωρείς νάρκισσο; Κι όμως δεν είμαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι»

Πριν από μερικές ημέρες συναντήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή με την Ντόρα Μπακογιάννη και η τελευταία την προσκάλεσε να περάσουν οικογενειακώς το Πάσχα μαζί. Κάτι που φυσικά η υπουργός Τουρισμού αποδέχθηκε, διότι χάνονται τέτοιες ευκαιρίες; Λίγη από την τέχνη της Μαρίκας να έχει πάρει και η Ντόρα στην μαγειρική, θα φάνε καλά τις άγιες αυτές ημέρες.

Το λέμε αυτό διότι η κ. Κεφαλογιάννη έχει βάλει σκοπό να χτίσει το δικό της προφίλ στην πολιτική σκακιέρα. Από τη μια η όμορφη υπουργός που γοητεύει τους ξένους και φέρνει τουρισμό στην Ελλάδα κι από την άλλη η δυναμική πολιτικός που είναι υπουργός του Σαμαρά αλλά ποτέ δεν ξεχνά ότι το Μητσοτακέϊκο στην Κρήτη έχει δύναμη και επηρεάζει καταστάσεις. Κάποιοι λένε ότι η κ. Κεφαλογιάννη στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει ένα πολύ μεγάλο προσωπικό όραμα. Να ηγηθεί κάποια στιγμή της παράταξης και γιατί όχι, να γίνει και η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός. Αφού δεν τα κατάφερε, ούτε θα τα καταφέρει η Ντόρα (επειδή φέρει και το όνομα του Μητσοτάκη) θα μπορούσε να το πετύχει η κ. Κεφαλογιάννη ή αλλιώς… αντι-Ντόρα. Χτίζει λοιπόν το προφίλ της ως εξής:

Συνεχείς παρουσίες παντού, φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη φυσική, κρητική ομορφιά της, εμφανίσεις σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις και συνομιλίες με τους –εντυπωσιασμένους από την ομορφιά της- ξένους.

Μέχρι και… selfie με τον Μπάρακ Ομπάμα κατάφερε να βγάλει, αλλά όπως ξέρουμε ο Πλανητάρχης παθαίνει πλάκα με κάθε θηλυκό που κινείται σε απόσταση δυο μέτρων από το Οβάλ γραφείο. Επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές και η κ. Κεφαλογιάννη στη συνέντευξή της στον Δημήτρη Δανίκα, στο «Πρώτο Θέμα». Όταν τη ρώτησε αν της την έπεσε ο Ομπάμα αυτή είπε ότι «είναι επιρρεπής» και πως της είπε όταν συστήθηκαν: «You are very beautiful». Είδες μεγαλεία η Όλγα, θα το βάλει στο βιογραφικό της.

Φυσικά, η θέση της υπουργού Τουρισμού σε μια εποχή τουριστικής έκρηξης (λόγω χαμηλών τιμών κατά κύριο λόγο) εξασφαλίζει στην όμορφη Όλγα και μια επιβεβαίωση ότι κάνει καλά τη δουλειά της. Ακόμη κι αν δεν έχει ουδεμία σχέση με τα απανωτά τουριστικά ρεκόρ, η υπουργός χρεώνεται τις επιτυχίες με αποτέλεσμα να της δίνουν όλοι συγχαρητήρια και να ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας στο πολιτικό στερέωμα.

Από την άλλη, η κ. Κεφαλογιάννη ακολουθεί κατά γράμμα και τη στρατηγική της «μη σύγκρουσης». Δεν δυσαρεστεί κανέναν, είναι φίλη με όλους, δε χαλάει την καρδιά κανενός. Στη μάχη της Αθήνας για παράδειγμα δεν παίρνει καμιά θέση τηρώντας στάση ίσων αποστάσεων με τον Κακλαμάνη και τον Σπηλιωτόπουλο. Γιατί να έρθει σε ρήξη με ψηφοφόρους της ΝΔ, κάποτε μπορεί η ίδια να τους χρειαστεί. Όταν δε της είπαν να κατέβει και να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας, που λόγω καλής εικόνας που έχει, πιθανότατα να κέρδιζε, αυτή αρνήθηκε προφανώς γιατί δεν μπορεί να γίνει από… δήμαρχος κλητήρας και να τρέχει στα σκουπιδιάρικα να λύσει τα προβλήματα με τους κάδους στην Αθήνα.

Στην… διαφορετική συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα η κ. Κεφαλογιάννη υπηρετεί ακριβώς την εικόνα που θέλει να πουλήσει στον κόσμο. Νέα, όμορφη, έξυπνη, διαφορετική από τους άλλους πολιτικούς, μια γυναίκα που μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο με το μυαλό της, την ομορφιά της και το χιούμορ της. Αν νομίζετε ότι διαβάζετε κάποιο… non paper εξειδικευμένης εταιρείας που χτίζει το προφίλ κάποιου πολιτικού, δεν είστε και πολύ μακριά. Όλα όσα κάνει η Όλγα έχουν και σύστημα και σχέδιο. Σε σχόλιο του δημοσιογράφου, ο οποίος είπε: «Αποσπάς το μάξιμουμ. Χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι», εκθειάζοντας την εξωτερική εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη, εκείνη απάντησε: «Δεν είμαι γκόμενα, ούτε το παίζω τέτοια. Τελεία. Προσπάθεια και πάλι προσπάθεια». Και συνέχισε: «Με θεωρείς νάρκισσο; Κι όμως δεν είμαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι».

Όλη η αγιογραφία με σύγχρονα μέσα μάρκετινγκ της κ. Κεφαλογιάννη αποτυπωμένη σ’ αυτή τη συνέντευξη αλλά και σε όλες τις παρουσίες της τα τελευταία δύο χρόνια. Από τότε που, μην το ξεχνάμε ούτε εμείς ούτε κι αυτή, ο Σαμαράς την έφερε από την… άγονη γραμμή της Κρήτης στα σαλόνια της Αθήνας και την έκανε και τομεάρχη Τουρισμού και βεβαίως υπουργό.

Έτσι λοιπόν τίποτε δεν είναι τυχαίο για το πώς κτίζει το πολιτικό της μέλλον μια νεαρή πολιτικός. Από οικογένεια με άριστες σχέσεις με μεγάλους Κρητικούς επιχειρηματίες, με πολλά κονέ σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης με όνομα βαρύ στην Κρήτη, με εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, με καλές επαφές με το καραμανλικό στρατόπεδο και τώρα υπουργός στην κυβέρνηση. Και βεβαίως με… διαφορετικές συνεντεύξεις που πάντα στηρίζονται στην ομορφιά, την ευφράδεια και το… θηλυκό μυαλό της. Άντε και εις ανώτερα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14/04/2014 11:15:32

  Γι αυτό εγώ λέω σε παράπλευρο σχόλιό μου οτι η κληρονομική δημοκρατία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να τελειώσει σε λιγώτερο απο 30 χρόνια. Μετά τους γόνους της Α' Εθνικής, έχουν σειρά οι γόνοι της Β΄Εθνικής, αφου η πολιτική είναι πλέον επάγγελμα...

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14/04/2014 12:21:31

   Δημήτριε, να δεχτούμε ότι μπαίνουν "κληρονομικά" στη Βουλή μιας και "κληρονομούν" τους ψηφοφόρους στις περιφέρειές τους από τους γονείς τους. Στα υπουργεία όμως δεν διορίζονται αυτοβούλως ούτε τους διορίζουν οι ψηφοφόροι τους...

  • ΝδΑθήνα avatar
   ΝδΑθήνα @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14/04/2014 13:17:38

   Διακρίνω ένα ρατσισμό , ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Τι σχέση έχει η Όλγα με τους συγγενείς της ; Εσάς θέλετε να σας κρίνουν βάσει της οικογένειας σας η για τη προσωπικότητα σας ;

   • Tsobolas avatar
    Tsobolas @ ΝδΑθήνα 15/04/2014 17:09:33

    Αν θες να μάθεις τι σχέση έχει η Όλγα με τους συγγενείς της πήγαινε στο Ρέθυμνο μια βόλτα να ρωτήσεις πως βγήκε βουλευτής την πρώτη φορά......

 2. leak avatar
  leak 14/04/2014 11:55:41

  Είναι γυναικάρα πάντως

  • Μαρκος2 avatar
   Μαρκος2 @ leak 14/04/2014 12:20:56

   ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ leak 14/04/2014 14:17:45

   Θεά είναι...

  • Tassos avatar
   Tassos @ leak 14/04/2014 14:48:43

   Καλά, δες την πρώτα με μαγιό και μετά μίλα...

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Tassos 14/04/2014 19:55:36

    Εγραψες !Τυχαιο οτι οι ιμπρεσαριοι ζητουσαν φωτο με μαγιο!Αμε ετσι γραφεις ιστορια οχι μονο με μπουστο!

    • xmm avatar
     xmm @ Ραβινος 15/04/2014 10:45:29

     Ε εντάξει μην είμαστε αυστηροί, το οτι ειναι πυραυλος είναι!

 3. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 14/04/2014 12:15:37

  Επειδή ΣΙΓΟΥΡΑ, '' Η ηθική του μέλλοντος θα είναι η αισθητική'', καλά το πάει η Όλγα.... Αϊνστάιν μπορεί να μην είναι, αλλά από τις γυναίκες της ΝΔ, είναι η ΜΟΝΗ συμπαθής, που καταφέρνει να μη μας προσβάλει με κανέναν τρόπο άμα τη εμφανίσει της. Για …αρχηγό δεν το βλέπω, αλλά επί των δημοσίων σχέσεων όπως είναι και σήμερα, μια χαρά επιλογή. Η πλέον επιτυχημένη επιλογή του κ. Α.Σαμαρά. :-)

 4. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 14/04/2014 12:18:22

  Επειδή ΣΙΓΟΥΡΑ, '' Η ηθική του μέλλοντος θα είναι η αισθητική'', καλά το πάει η Όλγα.... Αϊνστάιν μπορεί να μην είναι, αλλά από τις γυναίκες της ΝΔ, είναι η ΜΟΝΗ συμπαθής, που καταφέρνει να μη μας προσβάλει με κανέναν τρόπο άμα τη εμφανίσει της. Για …αρχηγό δεν το βλέπω, αλλά επί των δημοσίων σχέσεων όπως είναι και σήμερα, μια χαρά επιλογή. Η πλέον επιτυχημένη επιλογή του κ. Α.Σαμαρά. :-)

 5. Aegean times avatar
  Aegean times 14/04/2014 12:50:35

  Η κυρία Κεφαλογιάννη τουλάχιστον δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα στις δημόσιες τοποθετήσεις της να λέει μπούρδες και να μιλάει ακατάπαυστα επί παντός επιστητού, ούτε την στήνει έξω από τα κανάλια για να πιάσει στασίδι, άλλοι έχουν αυτό το χάρισμα - γνώρισμα. Η κυρία Κεφαλογιάννη είναι κυρία με τα όλα της, μιά νέα πολιτικός που δεν προκαλεί και μέχρι τώρα δείχνει να κάνει καλά την δουλειά της.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Aegean times 14/04/2014 14:17:03

   Και να συμπληρώσω ότι όλα αυτά που αναφέρει το άρθρο δείχνουν ότι είναι και πανέξυπνη

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Aegean times 14/04/2014 14:18:39

   Και απ'όσα λέει το άρθρο ,είναι και πανέξυπνη

 6. ΝδΑθήνα avatar
  ΝδΑθήνα 14/04/2014 13:10:55

  Είναι άξια υπουργός, τα υπόλοιπα τα λένε όσοι ζηλεύουν.

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 14/04/2014 14:16:41

  Πάντως η selfie με τον Μπαράκ Ομπάμα,δεν πρέπει να θεωρείται επιτυχία τόσο της Ολγίτσας. Περισσότερο οφείλεται στο ότι η Μισέλ βρισκόταν σε απόσταση τουλάχιστον 50χλμ από το Οβάλ Γραφείο...

 8. dimos avatar
  dimos 14/04/2014 14:52:06

  ειναι πολυ καλη σε ολα...αποφευγει τις κακοτοπιες (δημαρχιακοι θωκοι) και διαφημιζει την Ελλαδα.

  • Naruto avatar
   Naruto @ dimos 14/04/2014 16:56:47

   Αυτό ναί ειναι όντως η ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας .

 9. FatusOlus avatar
  FatusOlus 14/04/2014 23:51:24

  Ασχολείται μόνο με τα ταξίδια της και δεν δίνει δεκάρα για κανέναν. Έχει καβαλήσει το ψηλότερο πολιτικό καλάμι όλων των εποχών και υποτιμά προσβλητικά όλους τους άλλους.Την αφήνουν να πέσει στο λάκο που σκάβει για τους άλλους. Ο Σαμαράς θα την πληρώσει πολύ ακριβά την Όλγα, αλλά θα το καταλάβει τελευταίος. Όσο για τις αρχηγικές και πρωθυπουργικές φιλοδοξίες της και τη σύγκριση με τη Ντόρα... ας αλλάξει πλευρό. Αν η ΝΔ φτάσει σε σημείο να αποδεχτεί ηγέτιδα την Όλγα θα έχει γίνει συνιστώσα της Ελιάς. Όσο για τη Ντόρα, μάλλον θεωρεί την Όλγα μεζέ για τους κηπουρούς της, κι ας κάνει την Κρητικοπούλα. Οι Κρήτες έχουν μπέσα, λόγο και σέβας. Υπομονή και μόλις σπάσει το ένα της τακούνι θα ακουστεί και η χιονοστιβάδα. Τώρα μπουκώνει δυο τρια παπαγαλάκια και παριστάνει την υπουργάρα. Άσε που εχει μαζέψει όλους τους ανεπάγγελτους δίπλα της. Γιατί μόνο έτσι νιώθει σιγουριά.

 10. MM avatar
  MM 15/04/2014 08:06:41

  Πρέπει να έχεις τύχη. Κάθε εποχή θέλει και τους ανθρώπους της. Η εποχή προστάζει γυναίκες η Όλγα είναι συμπαθητική και όμορφη. Η Ντόρα σε βλέπει και νομίζεις ότι θα σε λιώσει ,αυτή σε βλέπει και νομίζεις ότι θα κάτσεις κάπου μαζί να πιεις ένα ποτό και θα το θυμάσαι. Είναι ελκυστική.Από εκεί και πέρα. Αν μείνει ελεύθερη δεν έχει μέλλον. Στα ψηλά μία " γεροντοκόρη" δεν ανεβάζει καμία κοινωνία!

 11. kk2004 avatar
  kk2004 15/04/2014 13:55:18

  Ολ. Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας
  το νεο τουριστικο προιον της Αθηνας(και εις ανωτερα): http://www.youtube.com/watch?v=KFWKrO7p7Lc

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 15/04/2014 18:14:10

  Μήπως τελικά είμαστε λαός της τσόντας;

 13. Ο Ιππέας avatar
  Ο Ιππέας 16/04/2014 02:59:39

  Το φορεμά σου θα πρέπει να είναι αρκετά στενό ωστε να δείχνει οτι είσαι γυναίκα και αρκετά χαλαρό να μαρτυρά ότι είσαι και κυρία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.