#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2012 20:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα όσα κρύβουν για τον Άκη και το σκάνδαλο των TOR

Ιδού τι γράφαμε πριν από ... οκτώ χρόνια (όχι βεβαίως από το antinews που δεν είχε ακόμα γεννηθεί) γι αυτά που σας ανακάλυψαν σήμερα (όπως ακούσαμε πριν από λίγο στην τηλεόραση) : Τους TOR, τον Τσοχατζόπουλο, τον Φουάντ, τον Καμπούρογλου και τον πόλεμο των εμπόρων όπλων σε Ρωσία και Ελλάδα.Όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την πώληση των ρωσικών πυραύλων ΤΟR στην Ελλάδα (υπόθεση για την οποία ως γνωστόν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος απάλλαξαν τον Τσοχατζόπουλο που διώκεται τώρα για την ίδια) ξεπερνούν τελικά ακόμα και τη φαντασία του Τζων Λε Καρρέ, του γνωστού συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων που έχει περιγράψει εκπληκτικά τις διαμάχες που ξέσπασαν στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Για παράδειγμα, ο άνθρωπος που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίσει από την διαφθορά την «Αλμάζ – Αντέϊ», ο γενικός διευθυντής της Ιγκόρ Κλίμωφ δολοφονήθηκε το καλοκαίρι το 2003 εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του, καθώς ερευνούσε ιδιαίτερα την υπόθεση των 73.000.000 δολαρίων που προορίζονταν για αντισταθμιστικά των TOR στην Ελλάδα και χάθηκαν στο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι ο Κλίμωφ και ο βοηθός του δολοφονήθηκαν την επομένη της επιστροφής τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών.  Στη Μόσχα λέγεται ότι τον έφαγαν επειδή πήγε να ελέγξει κάποιες οικονομικές δοσοληψίες που αφορούσαν μεσάζοντες. Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε πει: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι εξαγωγές». Εννοούσε φυσικά τις εξαγωγές προς Ελλάδα και Κύπρο.

Τους λογαριασμούς που προέκυψαν από τις έρευνες της υπόθεσης στην Ρωσία δημοσίευσα τότε σε εφημερίδα της δεξιάς. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Έγινα αποδέκτης της ....δυσαρέσκειας στενού τότε συνεργάτη του Καραμανλή επειδή τάχα οι αποκαλύψεις εκείνες δεν διευκόλυναν την επίσκεψη στην Μόσχα και τη συνάντηση με τον Πούτιν. Προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο σκέψης ενήργησε και η νεοδημοκρατική υπό τον κ. Τραγάκη πλειοψηφία της τότε Εξεταστικής Επιτροπής. Να μην χαλάσουν οι σχέσεις με τη Μόσχα και το ΠΑΣΟΚ. Κάπως έτσι όμως την γλίτωσε τότε ο Τσοχατζόπουλος και το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτήθηκε για να μας φέρει τον ΓΑΠ, το ΔΝΤ κλπ κλπ.

Πριν προχωρήσουμε, για τις ευθύνες της τότε Εξεταστικής Επιτροπής και τον κ. Τραγάκη διαβάστε εδώ: Αργά θυμήθηκε τον Άκη ο Τραγάκης

Ποιοί ήταν οι λογαριασμοί που δεν άνοιξαν τότεΣτις  24/4/2000 επίσημο έγγραφο  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πληροφόρησε την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, την ANTEY, ότι  πιστώθηκε με  250.817.577 $ για αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αγορά των πυραύλων. Συντάκτης της επιστολής ήταν ο αναπληρωτής του Σμπώκου, ο Αντ. Κάντας. Η επιστολή εστάλη στη Μόσχα μέσω της Drumilan International Α.Ε , οδός Χατζηγιάννη Μέξη 5 , Αθήνα.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά σε έργα και υπηρεσίες που οι Ρώσοι όφειλαν να εκτελέσουν στην  Ελλάδα ως αντιστάθμισμα της υπέρογκης δαπάνης (αντιστοιχεί με ένα …μετρό) που κάναμε για την αγορά των ρώσικων πυραύλων. Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν είχε υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό, έφυγε  από την ANTEY το 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» και κατευθύνθηκε προς την ελληνική εταιρεία Drumilan. Στη συνέχεια χάθηκε σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες.

Στις 25/09/2000 από την ANTEY πηγαίνουν στην  Drumilan Offset Program Ltd, 21.081.757 $ . Το ποσό μεταβιβάζεται στο λογαριασμό 001-33-142388 του κεντρικού καταστήματος της Popular Bank, Λευκωσίας,  μέσω του λογαριασμού 361-54-634 της International Moscow Bank. (Receiver’s Correspondent: Bank of New York, (1Wall Street, Floor 8, New York)

Στις 02/11/2000 πάλι από το CONCERN ANTEY πηγαίνουν και στην Drumilan International (Hellas) Α.Ε 4.000.000 $. Το ποσό μεταβιβάζεται στο λογαριασμό «125-87-81 S» της Credit Agricole Indosuez (Suisse) 4 Qual General Guissan, Geneva. (Intermediary: Account No 361.54.634 Citibank New York )

Η  «Drumilan Offset Program Ltd και η  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » ήταν αδελφές εταιρείες, τώρα έχουν «λυθεί» και το πρόσωπο που κρύβονταν πίσω τους ήταν ο συριακής καταγωγής Άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας  Φουάτ Αλ Ζαγιάτ. Στο διοικητικό συμβούλιο» της εταιρείας  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » συμμετείχε και ο  Βλάσης Καμπούρογλου.

Η «Ντρουμίλαν» ιδρύθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY της εταιρείας δηλαδή που κατασκευάζει και πούλησε του TOR

Το όνομά της «Ντρουμίλαν»  εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του Ιγκόρ Κομαρόφ, αντιπροέδρου της τράπεζας «Πέρβι Κάπιταλ» , από το δικαστήριο της Ταγκάνκα στη Μόσχα για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλου χρηματικού ποσού. Στην τράπεζα όμως αυτή διατηρούσε λογαριασμό και η κυπριακή «Ντρουμίλαν» και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε λόγος για άλλα 12.000.000 δολάρια που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο.

Οι δίκες της Μόσχας και ο πόλεμος των μεσαζόντωνΟ πόλεμος των μεσαζόντων για τον έλεγχο της  εταιρείας που κατασκευάζει τους ΤΟR-M1, της «ΑΛΜΑΖ – ΑΝΤΕΥ» άρχισε τη δεκαετία του 90. Στην  αρχή ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες και τις διεκδικούσαν, μεταξύ άλλων ο «ολιγάρχης» Ποτάνιν της «Ιντερός» και ο Ηλία Κλεμπανόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρώσικης κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός. Ο Κλεμπανόφ ήθελα να πάρει την «Αλμάζ» και στη συνέχεια την «Αντέϊ» και να τις θέσεις υπό τον έλεγχο της «Αμπαρανίτελνε Συστέμι» (OC) , στην οποία ήταν μέτοχοι ο ίδιος και ο Ποτάνιν. Ο πραγματικός στόχος ήταν βέβαια να θέσουν όλη την Πολεμική Βιομηχανία της Ρωσίας υπό τον έλεγχό τους.

Αντέδρασε όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος προχώρησε στην συνένωση των δύο εταιρειών υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησής του. Το 1994 η Αντέϊ είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο για την πώληση των S-300 στην Κίνα και την Κύπρο (780 εκ $). Την ίδια χρονιά κατοχυρώνεται στο Ληξιαρχείο Κύπρου και η γνωστή μας Drumilan Offset Program Ltd.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Πούτιν να διοικήσει το ενιαίο συγκρότημα ήταν ο επίσης γνωστός μας Βίκτωρ Ιβανώφ. Το 2000, ο Ιβανώφ προχώρησε στην συνένωση της «Ροσβαρουζένιε» με την Προμεξπόρτ, σε μια νέα εταιρεία , την «Ροσαμπαρόν – Εξπορτ» (ROSOBORONEXPORT) την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους  ΤΟR-M1.

Στην Ελλάδα η σύγκρουση συμφερόντων για τους ΤΟΡ άρχισε πριν ακόμα την υπογραφή της σύμβασης. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια των SHORADS («Συστήματα Βραχέως Βεληνεκούς») κύριος αντίπαλός των ρωσικών συστημάτων ήταν τότε οι καναδικοί ADATS της OERLICON AEROSPACE. Οι ADATS  ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότεροι και για να αποφύγει το σκόπελο ο Άκης  Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης . Έτσι στις 1111/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29. Άλλος αντίπαλος των ΤΟΡ ήταν οι γαλλικοί Crotale.

Η επιλογή των ρωσικών συστημάτων προκάλεσε από την πρώτη στιγμή τις έντονες αντιδράσεις του αμερικανικού και γαλλικού «κατεστημένου» των αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων. Κύριο επιχείρημα αυτής της πλευράς ήταν ότι οι ΤΟΡ δεν είναι συμβατοί με την υπόλοιπη ελληνική αεράμυνα.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρισκόταν ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ ο Σύρος έμπορος όπλων που κρυβόταν  πίσω από την «Drumilan Offset Program Ltd και την  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » στις οποίες, όπως αποκάλυψε η «Α» μεταφέρθηκαν καταρχήν τα 25.000.000 δολάρια από την «Αντέϊ». Συνεταίρος του Φουάτ στην Ελληνική «Ντρουμίλαν» ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Στην  υπόθεση έχει εμπλακεί και ο γνωστός από παλιά για τις σχέσεις του με τη Ρωσία επιχειρηματία Γιάννης Γιαννίκος, πρόεδρος της «Ιντρατέκ Κορπορέσιον». Ο κ. Γιαννίκος ήταν ο πρώτος που είχε σύμβαση αντιπροσώπου με την Αλμάζ – Αντέϊ, αλλά όταν τον «άδειασαν» κατέφυγε στη δικαιοσύνη. Ο κ. Γιαννίκος είναι επίσης γνωστός από τις δικαστικές διαμάχες του με τον κ. Μπόμπολα για την υπόθεση της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

FactorX

Οι έμποροι όπλων, οι TOR, το ΠΑΣΟΚ και ο Άκης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 14/04/2012 20:10:24

  Η Μεταπολίτευση είναι γεμάτη απο σκάνδαλα Πασόκ και απο αποτυχίες της ΝΔ.
  Ούτε χειροπέδες καταφέραμε να περάσουμε στον Ακη.Κρύβαν τα πρόσωπα οι αστυνομικοί και όχι αυτός.Και αυτό δεν είναι επιτυχία,κυρίως προεκλογική!

 2. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 14/04/2012 20:16:48

  Λίγο πριν την Ανάσταση 2-3 σκέψεις ατάκτως εριμένες :
  Ο Άκης (μεγάλη μου συμπάθεια λόγω ομάδας και μενταλιτέ ) αναμφίβολα έκανε αυτά που έκανε και ακόμη περισσότερα που δεν θα τα μάθουμε ποτέ, όμως:
  1) Γιατί άραγε βγαίνουν μόνο σ΄αυτόν οι βρομοδουλειές της άμυνας και μόνο οι μίζες από Ρωσία και Γερμανία; Η μεγάλη φίλη είναι διαχρονικά άμοιρη ευθυνών;
  2) Τα οπλικά συστήματα που πήραμε τελικά ήταν χρήσιμα και στη σωστή τιμή; Έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον τα Ρωσικά ήταν. (Ας μην ξεχνάμε και τους S300 που ουσιαστικά τους έχουμε εμείς με εκείνο τον απίθανο τρόπο μεταφοράς τους και όχι οι Κύπριοι και μόλις πρόσφατα κάναμε άσκηση προσομοίωσης ).
  3) Μήπως ήμαστε του συρμού και βλέπουμε μόνο το τυρί και όχι την φάκα; Οι σοβαρές χώρες εκθέτουν έτσι τους συνεργάτες - χώρες ; Δεν είναι εξυπνότερο και χωρίς τυμπανοκρουσίες να κάνουμε την δουλειά μας (επιβολή ποινών στους λαδοπόντικες) και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη από τις χώρες και τις εταιρείες που λάδωσαν;
  4)Ο πρόσφατος και ατεκμηρίωτος αποκλεισμός Ρωσικής εταιρείας από την αγορά της ΔΕΠΑ (αύριο πιθανά του ΟΣΕ κ.λ.π) μήπως συνδέεται εντέχνως με το δημιουργούμενο κλίμα;
  Λέω εγώ τώρα ο άσχετος;
  Καλή Ανάσταση!

  • parsifal avatar
   parsifal @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 14/04/2012 21:42:21

   Φίλε δεν είσαι ασχετος. Πράγματι τα Ρωσσικά συστήματα, ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, οπως απαίτηση για παράδοση του πηγαίου κώδικα κ.α. θα ηταν μια καλή επιλογή. Γιατί ενδεχομένως να μπορούσαν να ενσωματωθούν στο Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας και τις αυτόματες λειτουργίες του ενώ τώρα λειτουργούν "αυτόνομα" και ενίοτε παράλληλα λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας και πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Να αποδώσωμε εύσημα εδώ σε ελληνική εταιρεία που επέλυσε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της διασυνδέσεως S-300 / ΤΟR M1 με τα υπόλοιπα συστήματα μέσω κατάλληλης διεπαφής (interface).
   Ομως οπως και σε αλλους τομείς, ΟΥΔΕΙΣ διαπραγματεύθηκε η απαίτησε, εκλεισαν οπως - οπως την δουλειά για να πέσει η μίζα...
   Τώρα η προσωποποίηση στον Ακη, επίσης "μπουζουριέρα" οπως λέμε, για να καλυφθούν ΑΛΛΟΙ, πολλοί αλλοι, επειδή βεβαίως ο βίος του εν λόγω προσεφέρετο απο επικοινωνιακής απόψεως.
   Μολονότι ο Φάκτορας θα με κατηγορήσει οτι προωθώ το απεχθές "ολοι το ιδιο είναι", η ασφάλεια και η αμυνα του Κράτους "χώθηκαν" για τα καλά απο την εποχή του Ακη και του Παπαντωνίου και συνέχισαν να αποτελούν προσοδοφόρο "φλέβα" και τα επόμενα χρόνια... C4I, SUZANA, ΕΡΜΗΣ ΙΙ, ΗΝ ΠΟΛΕΜΟΣ, SPERWEHR, κ.α. οζουν μίζας, κουκουλώματος, στρεψοδικίας κλπ.
   Ας ελπίσωμε οτι ο Ακης θα "τραγουδήσει" και πώς θα ανοίξουν οι φάκελλοι... Για να πώ την αλήθεια δεν το πιστεύω, εξ αλλου τα χρήματα εχουν χαθεί και η χώρα εχει δεθεί χειροπόδαρα σε συστήματα και τεχνολογίες. Γιατί αυτό είναι το "κουμπί" : Αγοράζεις, πληρώνεις κάτι ελαττωματικό η ακατάλληλο, αλλά εχεις δώσει τόσα πολλά, εχεις εκπαιδεύσει προσωπικό, οργανώσει λογιστική υποστήριξη κλπ που αναγκάζεσαι να αποδεχθείς το μοιραίο...

   • Τζόνσον ο Αλογόμυγας avatar
    Τζόνσον ο Αλογόμυγας @ parsifal 16/04/2012 22:12:06

    Γιατί γράφεις ότι έχουν χαθεί τα χρήματα; Τα ακίνητα που έχει ή πούλησε ο Άκης, δεν είναι προϊόντα εγκληματικής ενέργειας; Η δέσμευση ή η κατάσχεσή τους είναι παράνομη;

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 14/04/2012 20:17:10

  Εξοπλισμοί και υγειονομικό υλικό. Καθηγητής μου, γνώστης των συμβαινόντων, μου τα είχε υποδείξει από εποχής πρώτης διακυβέρνησης Καραμανλή ως το μεγάλο κόλπο που μας ρήμαξε. Γιατί αν πούμε ότι το χρέος μας είναι χοντρικά τα λεφτά που "φαγώθηκαν", οι μίζες να είναι 4-5%, μεγάλο μέρος είναι η συντήρηση του κομματικού στρατού (ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΣΕ-ΟΑ-κλπ-τζήδες) και τουλάχιστον τα 3/4 είναι οι υπερτιμολογήσεις, οι προίκες των θυγατέρων των εργολάβων και προμηθευτών.

 4. juliet avatar
  juliet 14/04/2012 20:43:15

  Φάκτορα,
  αυτά είναι για γερά νεύρα ....ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ juliet 14/04/2012 21:02:47

   Το επεισόδιο με τον συνεργάτη του Καραμανλή είχε γίνει σε μια δεξίωση στην Προεδρία της Δημοκρατίας: "Μας χάλασες το κλίμα της επισκεψης στην Μόσχα" μας είπε ο πολλλά βαρύς στενός συνεργάτης. Και του απαντησαν ενώπιον πολλών μαρτύρων: 'Είστε τόσο άσχετοι που ούτε καν έχετε πάρει χαμπάρι πως ο Πούτιν θέλει να σας βοηθήσει να κάνετε την καθάρση". Υπουργός Άμυνας ο ... Σπηλιωτόπουλος, ο κολητός του οποίου το παιζει τώρα ανεξάρτητος παραγοντας του διαδικτύου

   • juliet avatar
    juliet @ Factorx 14/04/2012 21:38:56

    Που τον θυμήθηκες τον Σπήλιο....τι πληγές ανοίγεις .

 5. FALCON avatar
  FALCON 14/04/2012 21:29:05

  Αν ο Ελληνικός λαός θέλει να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά και να αποτρέψει μελλοντικά φαινόμενα διαφθοράς πρέπει να δώσει δύναμη ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ στο ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 6. uiliatrinos avatar
  uiliatrinos 14/04/2012 21:46:46

  na timorhuoyn oloi h enoxoi k apo ta dyo komata

 7. parsifal avatar
  parsifal 14/04/2012 22:05:49

  Απο την Ρωσσία με αγάπη...

 8. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 14/04/2012 22:29:16

  Το θέμα δεν είναι εαν επικοινωνούνε αλλά κατά πόσο είναι εκμεταλλεύσιμη επιχειρησιακά η επικοινωνία αυτή. Εαν γνωρίζεις θα καταλάβεις. Όμως πέρα από τις μίζες είναι και άλλα προβλήματα. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία τα οχήματα όλα είναι με μεταλλικές ερπύστριες. Όπου μετακινηθούν καταστρέφουν τους δρόμους, τα αεροδρόμια κλπ. Αναγκάστηκαν τόσο ο ΣΞ όσο και η ΠΑ να ξεκινήσουν διαδικασίες για προμήθεια ερπυστριών με καουτσούκ. Μερικά εκατομμύρια Ευρώ που δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί. Σήμερα μεταφέρονται με πλατφόρμες μέχρι να φθάσουν σε χωμάτινες περιοχές!!!! Εντύπωση βέβαια προκάλεσε και η συμμετοχή του κατ'εξοχήν εκπροσώπου της Drumilan στην Ελλάδα στις συναντήσεις της επίσημης επίσκεψης του Ε. Βενιζέλου στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο ως Υπουργός Εθν. Άμυνας

 9. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 14/04/2012 22:47:04

  Κολλητός του κολλητού του Σπήλιου είναι ο Drumilan στην Ελλάδα. Επίσημος διαπραγματευτής μέχρι και σήμερα με τις Ε.Δ. Οι κύριοι που ζητάγανε δημοσίως τις επίσημες μίζες από τον Άκη (μεσιτεία το ονόμαζαν). Οι συμβάσεις προέβλεπαν αποπληρωμή 95% πριν την παραλαβή / αξιολόγηση των συστημάτων. Όταν καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις μετά και την επιχειρησιακή αξιολόγηση δεν υπήρχε τρόπος να απαιτήσει η Ελληνική πλευρά την υλοποίησή τους. Ορισμένες είχε υπογράψει και αποδεχθεί ο Ιγκόρ Κλίμωφ πριν τη δολοφονία του. Η μόνη πίεση ήταν τα 30000000 εκ. δολλάρια που είχαμε παρακρατήσει από τα options της Πολεμικής Αεροπορίας και τα οποία τα αποδέσμευσε ο Σπήλιος υποτίθεται για να γίνει η διασύνδεση των S-300 με TOR-M1

 10. Stefanos Rallis avatar
  Stefanos Rallis 15/04/2012 02:57:35

  To θεμα ειναι διηπειρωτικο με Ιραν Χρυσο Μετάλλιο Αγ.Γεωργιου Γιελτσιν, Οσαμα Μπους Ανωτατο Δικαστηριο ΗΠΑ, 8 δις απαιτηση απο Γερμανια (χρυσα ομολογα Χιτλερ) - μονο γι αυτο επρεπε να ανακυρηχθει σε εθνικο ηρωα.
  Αξιζει παντως να δειτε το σπιτι στο τριτο λινκ. Αρε Ακη χαθηκε να παρεις στην Λευκωσια ενα οικοδομικο τετραγωνο. Αξιζει να τα διαβασετε ολα γιατι ο Ακης ηταν θυμα των μεγαλων ψαριων. ( και στην τελικη πηραμε και αξιόμαχα S 300 - οχι σαν τα Μερκελο υποβρυχια που γερνουν)


  http://fouadalzayat.com/controvercies

  http://www.bloomberg.com/news/2011-02-16/al-zayat-takes-8-billion-claim-on-german-gold-bonds-to-u-s-supreme-court.html

  http://www.xkarfoma.net/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83/

  http://milfuegos.blogspot.com/2009/11/bob-ney-cia-iran-story-continues-to.html

 11. Γ.Μ avatar
  Γ.Μ 15/04/2012 22:10:16

  Ουτε τζοπανος με προβατα απο τα 2000 μετρα υψομετρο και χωρις τηλεοραση δεν θα βρεθει να παει στην πρωτη γραμμη αν ω μη γενοιτο συμβει τιποτα.
  Μονο εισαγομενοι μισθοφοροι απο Σομαλια και κατω.
  Αυτο καταφεραν τα πρασινομπλε σκουληκια της μιζας και αρπαχτης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.